|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40591 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() i prawidłowo! ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#40592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
W internetowym Douglasie jest promocja dla nowych osób i dają rabat na 40zł. Nie trzeba zamawiać na konkretną kwotę, a oni te 4 dyszki odejmują w koszyku, tylko wysyłka 13.50zł. Może któraś będzie mieć ochotę na produkt do włosów
|
#40593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
CG jestem jakoś od stycznia/lutego, choć wcześniej już interesowałam się pielęgnacją włosów, ale z marnym skutkiem . Ale wcześniej myślałam, że mam proste włosy, a o kręconych jedynie marzyłam Pierwsze zdjęcie było zrobione ponad rok temu. Jak widać, proste i wysuszone włosy, które przy najmniejszej wilgoci puszyły się, co doprowadzało mnie do szału ![]() Drugie zdjęcie jest zrobione po wizycie u fryzjera. Wtedy je dość mocno ścięłam i wycieniowałam, a włosy zaczęły się troszkę falować
|
|
|
|
|
#40594 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, mamy już NOWĄ CZĘŚĆ
![]() NOWY WĄTEK O ZAKRĘCONEJ PIELĘGNACJI |
|
|
|
#40595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I się pokręciły, czego dowodem są zdjęcia w codzienniku
|
|
|
|
|
#40597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zastosuje sie do rady. Mam wiekszosc rzeczy z listy, tylko maske musze sobie sprawic. Czyli wszystkie silikony i polyquaternia na razie mam odstawic - rozumiem, nie bedzie problemu. Najwieksza trudnosc zawsze mi sprawia to nierozczesywanie po odzywce bs A co w sprawie olejowania? mam ledwie napoczeta buteleczke oleju migdalowego, raz na tydzien moglabym polozyc.
|
|
|
|
|
#40598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dziś pierwszy raz umyłam włosy odżywką, nie mogłam się jakoś do tego przekonać, ale miałam końcówkę isany babassu to pomyślałam, że wypróbuję, jutro rano się okaże jak sobie odżywka poradziła
|
|
#40599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olej nakladalabym ale nie na noc, przed myciem na 15-30 minut, przynajmniej na razie, i raz w tygodniu wystarczy w zupelnosci, potem mycie lagodnym szamponem a jeszcze wracajac do rozczesywania po odzywce bs, ja robie tak ze rozczesuje wlosy jak naloze odzywke ds, najpierw nakladam odzywke ds(przy myciu absolutnie sie nie przejmuje koltunami, myje skalp wsuwajac palce miedzy wlosy, potem ugniatam dlugosc i splukuje szampon/odzywke), rozczesuje jak juz naloze ja na cale wlosy, splukuje nie naruszajac wlosow, na takie nakladam odzywke bs, na cale, najpierw przejezdzam rekami po wierzchu, potem wsuwam miedzy wlosy, nastepnie przysuwam dlonie do wlosow i delikatnie odciskam wode jakbym zel wgniatala, naprawde nie robia sie koltuny, mozna teraz wziac koszulke i zrobic tzw harmonijkowanie aby zebrac wiecej wody.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-28 o 21:10 |
|
|
|
|
#40600 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuję już zdjęcia moich włosów i do Was dołączam, bo to co się ostatnio dzieje z moimi włosami przechodzi ludzkie wyobrażenia.
|
|
|
|
#40601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odżywki z apteczki babuni z proteinami też używam, jak dla mnie jest super, ma przepiękny zapach i ładnie wygładza włosy ![]() nusia114, jakie anielskie loczki! ![]() Zaraz idę wcierac Neril i oglądac zdjęcia skunny ![]() ![]()
|
|
#40602 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się, jestem nowa
![]() To znaczy pielęgnację włosów zmieniłam dawno, ale dopiero teraz dopisuję się do wątku ![]() Myję włosy metodą OMO, potem był plunking i spałam w luźnym koczku, i tylko tyle dałam radę wycisnąć z moich włosów. Ale to chyba dlatego że są tak bardzo długie... Na drugim zdjęciu wgniotłam trochę żelu lnianego. Ogólnie na końcach nawet się kręcą, ale dopiero za linią szczęki, wyżej tylko lekko się wiją. http://imageshack.us/photo/my-images/854/p1110174.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/851/p1110179.jpg/ |
|
|
|
#40603 |
|
Raczkowanie
|
Do Rybiorki
Dziękuję za informacje dot.farbowania,i wypłukiwania. tak sie zastanawiam, mam wlosy ciemny braz naturalne, na wlosach mam farbe czarną, jak maluje to nie tylko odrosty, także te dalej maja na sobie bardzo duzo warstw tej farby, jak zacznę zabawę z rozjasniaczem (wydaje mi sie że to musi być 12%) żeby dobrze rozjasniło i zeby dobrze czerwień wzięła, chciałam to zrobic sama, w domu, ale jak przeczytałam twój post,(że tam kilka odcieni farby trzeba itp.) to normalnie troche zbladlam, że to tyle roboty, wiec pewnie fryzjer sie pokłoni bo sama nie dam rady.No a jeżeli fryzjer, to musi to poczekać, pozastanawiam sie jeszcze troche, bo chce zmiany ale z drugiej strony waląc od razu tak duzo rozjasniacza itp. moge nie tylko zniszczyć ostro włosy ale i nieco loki stracić, i to mnie najbardziej martwi. A jeżeli kolor mam mieć czerwoniasty to jak u mnie to tylko i wyłącznie tego samego dnia taka sobie jestem niecierpliwa trochę No to ja się będę zastanawiać, jak coś sie zmieni daję od razu foty na wątku
|
#40604 | |
|
Raczkowanie
|
Niusia, piękne włosy *__*
Maaatko, właśnie umyłam głowę ;/ Mam całe ręce czerwone i nie mogę tego domyć No ale zejdzie kiedyś chyba.Zaraz idę bawić się tym żelem z lnu, a potem skarpetka. I wklejam opinię koleżanki, która też z nią spała : Cytat:
|
|
|
|
|
#40605 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja teraz napisze same pochwały
![]() Cytat:
piękne Cytat:
co za zmiana od stycznia/lutego.Niesamowite muszę tez mgiełkę pochwalićrównież nie mogę się nadziwić są coraz piękniejsze |
||
|
|
|
#40606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce straszyc ale jak nigdy nie bawilas sie rozjasniaczem to idz do fryzjera, tylko ze to musi byc dobry fryzjer. Ja akurat w tym wzgledzie nie ufam nikomu dlatego tak inwazyjne rzeczy robie sama. Taki zabieg zrobiony raz a dobrze wg mnie nie pozbawi nikogo wlosow. Mnie nigdy nie pozbawil, to ze scielam potem blond to dlatego ze przez 6 miesiecy potem ciagle ten blond poprawialam az przedobrzylam. A jak uzywam rozjasniacza? (zawsze to jest z garniera, zaraz poszukam na necie) Najpierw rozjasniacz rownomiernie klade na wlosy (uwazam na skalp), po dokladnie 20 minutach splukuje, nie robie nic innego w tym czasie bo przedluzenie nawet o minute moze skonczyc sie zle. Nastawiam zegarek na 18 minut, zanim zaczne zmywac i tak uplyna kolejne 2. Po splukaniu rozjasniacza mycie szamponem (moze byc delikatny), nastepnie maska na 30 minut, po splukaniu maski nalezy wlosy wysuszyc. Robilam to suszarka na cieplym powietrzu. teraz mozna nalozyc farbe zgodnie z ulotka, po splukaniu farby (juz bez szamponu) zawsze nakladam maske (ale nigdy ta co jest dolaczona do farby, zawsze stosuje cos mojego sprawdzonego), znow na 30 minut. Potem odzywka bs i stylizator. Potem nalezy traktowac wlosy jak cos bardzo delikatnego i kosztownego, praktycznie przez 2 tygodnie uzywam tylko masek nawilzajacych, teraz dodatkowo dolaczylabym keratyne. Mam nadzieje ze teraz jest troche jasniej. a ten rozjasniacz zawsze uzywalam
|
|
#40607 | |||
|
Zakorzenienie
|
I ja witam
![]() Cytat:
![]() ja ją mam, użyłam raz na początku pielęgnacji i niestety nie pamiętam efektu... Musze po nią sięgnąc niebawem... Cytat:
O nieeeee szkoda faktycznie takich loków ... Aha i jeszcze chciałam zapytać o to czy któraś z was wybiera się jutro po olej do lidla na tydzien azjatycki? Który wybrać sezamowy czy arachidowy... czy w zasadzie podziałają podobnie? Znów temat na olejowy wątek ale boję się tam odzywać bo zbyt zielona jestem.. Skunny dziewczyno ty tez masz bajeczny skręt a jak zobaczyłam zdjęcia z przed to oniemiałam.... Ehhh genetyka ja u siebie żebym nie wiem co robiłą to chyba nie wyprodukuję czegoś takiego... kochana i jest się czym chwalic ojjjj jest! Masz cudowny skręt umieram jak zdjęcia oglądam... ojej nie płakaj :glaszcze: tutaj wszystkie jestesmy po to żeby się wspierac na lokowej drodze! Wierze w twoja silna wolę, na pewno sobie poradzisz z tym kryzysem ![]() Cytat:
ale mam wrażenie że one tak na zdjęciach tylko wyglądaja na nawilżone... Ale walczę, walczę.Dzisiaj to dopiero narobiłam i kokos przed myciem na godzinkę i mycie Hippem i morelka na 15min i b/s i jeszcze mega giga dużo zelu lnianego i Artiste. Suszone dyfuzorem. Iiiiiiiii są fajne w sumie. Puszaka mniej ale był oczywiście... Są trochę bardziej płaskie chyba ale nie bardziej niż jak schną same przy minimum kosmetyków więc wcale bardzo nie przesadziłam. Co jak co ale objętości to miec po prostu nie będę... Zdjęcia tutaj.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-28 o 22:21 |
|||
|
|
|
#40608 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej części. Ja odzwyczajam mje kłaki od częstego mycia, na noc co najwyżej vatikę kokosową położę, ale mojego TŻeta wysłałam właśnie pod prysznic z isaną i alterrą (wiem, brzmi to dość frywolnie), ogólnie po kilku potraktowaniach odżywkami włosy z tyłu uładają mu się w piękne pierścionki, na czubku jest jeszcze susza, ale powalczymy z tym. U mnie tez już widać powoli efekty, znajomi zaczęli zwracać uwagę, ze włosy bardziej mi się kręcą.
|
|
|
|
#40609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
patrze na TE zdjęcia i włosy masz idealnie nawilżone niema siana nic a nic.Przy następnym myciu musze nawalić jeszcze więcej żelu lnianego i Artiste żeby tak nawilżyć jak ty
Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-08-28 o 22:44 |
|
|
|
|
#40610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40611 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna część!
Melduję się i ja .Dwa dni temu dałam drugą szansę kokosowi i muszę powiedzieć, że jest dużo lepiej, włosy są mięciutkie, a nie sztywne jak ostatnio. Myślę, że to jednak była wina miodu w płukance. Niestety moje loki są jakby bardziej płaskie, może przesadziłam z ilością odżywek , a może brak im protein. Muszę dokupić coś we wtorek...Kurcze, w mojej naturze nie ma tej proteinowej odżywki Artiste, Bingo też tylko z drożdżami w Auchan. Jakoś nie mogę się przemóc żeby zamówić na allegro maskę Bingo za 12 i zapłacić 10zł za przesyłkę, chyba lepiej zainwestować w półprodukty .AjriszMarta, nusia114 Dziewczyny, super loki! ![]() Paulownia, głowa do góry, loki bywają kapryśne |
|
|
|
#40613 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
tak Was czytam i zazdroszczę też chciałabym wreszcie odstawić prostownicę i w końcu na zawsze powitać swoje falki Ale to jeszcze za jakieś 10cm, w obecnej długości niekorzystnie wyglądam w swoich naturalkach Także do napisania za jakiś czas
|
#40614 |
|
Zadomowienie
|
zawsze jak wstawię jakieś zdjęcia to zasypujecie mnie komplementami
nie no, dziękuję, jest mi bardzo miło EDIT: skunny właśnie zobaczyłam Twoje włosy w codzienniku
Edytowane przez nusia114 Czas edycji: 2011-08-28 o 23:08 |
|
|
|
#40615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokłądnie ten sam problem... w Naturze ani Bingo ani Mypy ani Artiste... a Auchan wcale nie mam...
|
|
#40616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie dlugie i blyszczace !! Cytat:
![]() Cytat:
Nakładałam na ociekające po myciu waxem avocado, spłukiwałam albo nie i na to żel lniany lub aloesowyJeśli kogoś nie wychwaliłam to strasznie przepraszam Same apetyczne piękności dzisiaj ![]()
|
|||
|
|
|
#40617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale tam był chwilowy brak Bingo (po odsunięciu czerwonej karteczki z informacją była cena, więc wiem, że mają tylko z algami). Zupełnie nie mam pomysłu. Chyba allegro zostaje.
Edytowane przez martusia1234 Czas edycji: 2011-08-28 o 23:44 |
|
|
|
|
#40618 |
|
Raczkowanie
|
Heloł Lokaski
![]() Nadrabiam i nadrabiam, ale nie skończę dzisiaj. Napiszę tylko gohs o swoim sposobie na włosy w prysznicu. Wiesz, ja kupiłam takie metalowe sitko, które wkładam do odpływu pod prysznicem jak wyciągnę ten prysznicowy 'korek'. Wkładam je tylko wtedy jak myję włosy i ono mi wszystkie te włosy wyłapuje. Później je wyrzucam, wyjmuję to sitko i czeka sobie do następnego mycia. Jest bardzo pomocne. |
|
|
|
#40619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przy OMO rozczesywałam przy drugim O, a po spłukaniu dawałam odżywkę w spray bs a przy myciu odżywką rozczesywałam po umyciu odżywką jak kładłam maskę/odżywkę ds następnym razem spróbuję rozczesać wcześniej
|
|
|
|
|
#40620 |
|
Wtajemniczenie
|
o mamo melduję się, a ja się pół dnia dziwię, czemu nikt mi nie odpisuje na starym wątku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

. Ale wcześniej myślałam, że mam proste włosy, a o kręconych jedynie marzyłam 
mam ledwie napoczeta buteleczke oleju migdalowego, raz na tydzien moglabym polozyc.

No ale zejdzie kiedyś chyba.
ale mam wrażenie że one tak na zdjęciach tylko wyglądaja na nawilżone... Ale walczę, walczę.
Także do napisania za jakiś czas