|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
to ja tu się dopiszę
![]() Cytat:
mnie w zeszłym roku pytały nowopoznane koleżanki na studiach czy zagęszczam włosy i koparka mi opadła (zał. foto )w końcu są też ładne peruki
|
|
|
|
|
#40622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przy OMO rozczesywałam przy drugim O, a po spłukaniu dawałam odżywkę w spray bs a przy myciu odżywką rozczesywałam po umyciu odżywką jak kładłam maskę/odżywkę ds następnym razem spróbuję rozczesać wcześniej
|
|
|
|
|
#40623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje to calkiem sensowne bo to ostatnie miejsce z poslizgiem a potem juz tylko woda i nie ma co skołtunic dalej włosów... Źle mysle?
|
|
#40624 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze Was nie nadrobiłam, a najwyższa pora spać...
![]() ale muszę się pochwalić wieczornym cudem (właśnie uwierzyłam w potencjał moich włosów). W załączeniu włosy tak w 30% suche potraktowane duuużą ilością Artiste niebieskiego. TYŁ się pofalował! Ciekawe co będzie rano...
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-08-29 o 00:42 |
|
|
|
#40625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w czym sklejasz zdjęcia? |
|
|
|
|
#40626 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam o poranku
Wczoraj umyłam włosy odżywką i jakież było moje zdziwienie, moje włosy wyglądają znacznie lepiej ! zero puszaka, skręt słaby, ale zauważyłam, że po odżywkach gdzie jest dużo ekstraktów włosy wyglądają jakby na obciążone bo wczoraj umyłam babassu i na końce dałam trochę dodatkowo odżywkę, a później nivea fc. Odżywkę z tymi olejkami i ekstraktami zostawię sobie chyba na role maski, do nałożenia raz na jakiś czas, bo po dłuższym trzymaniu takiej odżywki mam takie delikatne i miękkie włosy Cytat:
Cytat:
![]() ta promocja trwa cały ten tydzień? bo mogłabym się wybrać dopiero w czwartek (mam nadzieję, że jeszcze bd te oleje)
Edytowane przez imbryka Czas edycji: 2011-08-29 o 08:13 |
||
|
|
|
#40627 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w nowej części
![]() Chciałam powiedzieć i pokazać mój coraz mniejszy puch z tyłu Doszłam do wniosku, że bardziej się skręcają jak schną same. Dziś po dyfuzorze. |
|
|
|
#40628 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Dziękuję, że o tym pomyślałaś. Pozdrawiam wszystkie zakręcone z urlopu
|
|
#40629 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Śliczne włoski !! takie długie i błyszczące![]() Cytat:
I tak uroczo falują przechodząc na końcówkach w loczki. Lubię to![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ładniutkie ![]() A ja się zastanawiam czym by tu reanimować moje kłaki.... Reanimatory w formie psikadeł się u mnie nie sprawdzają (puch murowany). Ale coś się wymyśli Oczywiście z lewej strony prawie nie ma fal a z prawej aż wesoło odstają Nie wiem jak ja śpię![]() Eloe Witamy
|
||||
|
|
|
#40630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też nie badzo umiem reanimować swoje. Jeszcze żadnego psikadła nie stosowałam. Też będę podczytywać, jak Cię dziewczęta zarzucą pomysłami
|
|
|
|
|
#40631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Woda+odżywka b/s, woda+sok z aloesu, woda+Nivea FC, woda+żel lniany. Niestety po każdym miałam puch niesamowity. A Nivea jest w ogóle dla mnie zbyt ciężka. Nie stosowałam jeszcze wody+żelu (bo na razie nie mam żadnego żelu ) ale podejrzewam, że efekt będzie podobny do poprzednich. Widać, moje włosy nie lubią wody po wyschnięciu![]() Najczęściej reanimuje włosy (jeżeli jest co reanimować ) dłońmi z odżywką b/s i tak sobie ugniatam czasem pomaga ale to nic nadzwyczajnego
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-29 o 10:25 |
|
|
|
|
#40632 |
|
Zakorzenienie
|
witam w nowej części
moje włosy mają się dobrze, po jantarze jakby mniej wypadały zakupię sobie aloes i będę wcierać w skalp jak skończę jantariusza ![]() znalazłam odpowiedni dla mnie sposób na suszenie dyfuzorem jestem bardzo zadowolona, bo po półtora roku cg (minie 1 września ) na dobre się z nim zaprzyjaźniłam ![]() wczoraj mycie sls, bo po jeziorze potrzebowały oczyszczenia ![]() przypominam, że 1 września mikrofibra w biedronce
|
#40633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj zaplatanka plus warkocz, nie chciało mi się reanimować rano
|
|
|
#40634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gohs, pięknie wyglądasz
|
|
|
|
|
#40635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym przypadku nie musisz uzywac rozjasniacza i mysle sobie,ze moze nie byloby problemu z tym warstwowym farbowaniem ,za czym idzie ,ze to nie bylaby az taka masakra dla wlosow. Ja zdecydowalam sie na cos innego,bo problem byl taki,ze nikt nie mogl mi nic wiecej na temat tej farby powiedziec,jest kilka filmikow na you tube.Mozna sobie obejrzec. iestety u nas nie do dostania,nie wiem jak w Pl.
|
|
|
|
|
#40636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byla tu kiedys osoba ktora stosowala CG bardzo restrykcyjnie i jej sposob na ladne loki to bylo mycie odzywka (co drugi, trzeci dzien), w czasie mycia rozczesanie, splukanie odzywki i potem wgniecenie we wlosy odzywke ds, myla na wieczor i rano na suche dawala stylizator, efekty miala rewelacyjne kazdy powinien stosowac to co mu wygodnie i po czym ma najlepsze efekty, mozna sprobowac innych metod zeby sie przekonac co i jak ale jak komus dobrze z czyms to nie widze powodu zmieniac, inna sprawa jak komus sie wydaje ze traci za duzo wlosow przy myciu, wtedy trzeba znalezc najmniej inwazyjne mycie i to ktore podalam wlasnie takie jest Cytat:
ja dzisiaj znow uzylam odzywki z keratyna i jak na razie wyglada na to ze sie z nia nie rozstane
|
|
#40637 |
|
Rozeznanie
|
kurczę, chwilę mnie nie było a tu juz kolejna część
![]() Ja wynalazłam sposób na spanie )A włoski mam mięciutkie, gładkie, puchu coraz mniej, tylko skręt coś się psuje... Mam plan uciąc u fryzjera tak z 1,5-2 cm z końców, bo to dalej rozdwojone, chociaz pod koniec lipca ciachnięte były ... Rybiorku, twoje włosy są boskie Gohs, fajnie wyglądasz w takiej fryzurce, pięknie ![]() Nusia114, skunny-BOSKIE Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2011-08-29 o 11:41 |
|
|
|
#40638 |
|
Raczkowanie
|
Wstałam z tą skarpetką, włosy są genialne - najepierw 2 razy krótsze, ale nałożyłam żelu lnianego, wgniotłam i rozczesałam palcami, nic się nie puszy, są takie urocze sprężynki, każda w inną stronę
|
|
|
|
#40639 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Nie będę chwalić wybiórczo, bo jeszcze kogoś pominę - piękne efekty Ale z racji, że podziwiam każdego, kto potrafi coś pięknego upiąć/zapleść to ... gohs Masełko shea przyszło w końcu Z racji, że zapuszczam tłuściocha, to wypróbuje jutro dopiero, chyba, że nie wytrzymam ![]() Są nadzieje, że zbiorę zamówienie z Bingo na 100 zł, więc nie będę musiała latać za tą maską po świecie (pewnie wezmę więcej niż jedną, normalne )
|
#40640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I zawijałaś w taki rulonik włosy??Cytat:
|
|
|
#40641 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, nie te klimaty, jak Gerard Way poproszę
Tak, zawijałam, to baaardzo proste, jak się załapie, jak to robić. Końcówki wywinąć za skarpetkę i potem normalnie zwijać w rulonik. I bardzo wygodnie się z tym śpi. Ogarnę się trochę i lecę polować na tego hibiskusa, no i może gdzieś maską z marionu znajdę. |
|
|
|
#40642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy ta skarpeta by się sprawdziła przy mojej długości włosów
|
|
|
#40643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40644 |
|
Raczkowanie
|
Śliczny splot, taki równiutki... Mi zawsze wyłażą włoski :/
Selena, niesamowity kolor
|
|
|
|
#40645 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się spóźniona w nowej części
, Pati-śliczna fryzurka i ładnie się trzymają. Stefania-zazdraszczam połysku i braku puchu. Gosh-podziwiam nie tylko francuza(którego sama nie potrafię zapleść), ale też promienne oblicze! Selena, super efekt po skarpetce. Snowhitee, rzucaj prostownicę jak najszybciej, 10cm to ok. pół roku, pomyśl, jakie zdrowe bedą, już za pół roku, jeśli przejdziesz na CG od zaraz. Aczkolwiek nie naciskam, bo wiem, że dla kobiety efekt najważniejszy i jeśli wiesz,że ci niedobrze w obecnej długości przy kręconych, to pewnie nikt Cię nic Cię nie przekona. Ale może prz Cg będą sie inaczej układaly i warto zaryzykować. Eloe, witamy, pozdrawiamy i wracaj, bo tesknimy.Pewnie jeszcze kogos pominęłam, ale miałam 1 stronę starego i 4 nowego wątku do nadrobienia. A widziałyście nową Miss Polski? KRĘCONA!!! Ja wciąż nie mam czasu na zdjęcia i zapiski poczynań włosowych. Dziś drugi dzień po myciu, tragedii nie ma, lfale po zelu na noc się utrzymały, ale wciąż wyglądam jak potargana...
|
#40646 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeeeej już nowa część ! Pędzicie jak szalone
![]() Postaram się dzisiaj zakupić żel aloesowy i będę próbować
|
#40647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej fot na blogu ![]() A co do misski to już ją obczaiłam wczoraj na Pudelki, ładne ma te loczki
|
|
|
#40648 |
|
Raczkowanie
|
Nie kumam do końca o co chodzi z tą skarpetką ale wypróbowuję mój nowy pomysł - zwijam wilgotne włosy w ślimaczki i zakładam na nie codofix, taki do opatrywania głowy - ładnie schną i mam nadzieję że nie rozprostują się tak szybko pod swoim ciężarem
jak będą fajne efekty dam wam znać
|
|
|
|
#40650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hej odpoczywaj tam i wracaj do nas wypoczęta i pelna energii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nieziemskie masz te włosy teraz!
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

)

bo wczoraj umyłam babassu i na końce dałam trochę dodatkowo odżywkę, a później nivea fc. Odżywkę z tymi olejkami i ekstraktami zostawię sobie chyba na role maski, do nałożenia raz na jakiś czas, bo po dłuższym trzymaniu takiej odżywki mam takie delikatne i miękkie włosy