Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1355 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 00:17   #40621
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

to ja tu się dopiszę

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ostatnio spotkałam koleżankę która widziała mnie ostatnio jak miałam dredy. Podejrzewała mnie o perukę W sumie to nie wiem czy się cieszyc bo mam takie gęste włosy jak peruka czy płakac bo wyglądają jak plastik
cieszyć się mnie w zeszłym roku pytały nowopoznane koleżanki na studiach czy zagęszczam włosy i koparka mi opadła (zał. foto )
w końcu są też ładne peruki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciemne.jpg (7,7 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-08-29, 00:18   #40622
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ta metoda bedziesz miec duzo wiecej klakow w dloni, duzo wiecej niz w odplywie.... robilam tak kiedys, az ktoregos dnia doszlam do wniosku ze pozbywam sie za duzo wlosow, to bylo na 2 lata przed trafieniem tutaj

nie pamietam czy myjesz odzywka czy szamponem (przepraszam sporo tu nowych osob) wiec podam 2 wersje:

- szamponem - moczysz wlosy i nakladasz tania odzywke ktora ma dobra roczesywalnosc, nakladasz i czekasz ok 5 min, nastepnie palcami albo grzebieniem rozczesujesz zaczynajac od koncy i idac w gore, robisz to w polowie wanny, latwo potem zebrac wlosy choc ja to sciagam zaraz wlosy reka z grzebienia i klade na kawalek papieru toaletowego przygotowanego wczesniej, splukujesz odzywke jak wlosy sa rozczesane i myjesz szamponem - technika mycia szamponem wlosow kreconych/falowanych - nanosisz szampon na skalp i wlosy, masujesz skalp delikatnie a nastepnie ugniatasz wlosy delikatnie (podobno to ugniatanie jest bardzo wazne, robie tak choc zapomnialam czemu ma to takie znaczenie), splukujesz szampon

- mycie odzywka - w zasadzie to samo z tym ze mozesz uzywac innej odzywki do rozczesania i mycia lub tej samej, roznica taka ze po roczesaniu nie splukujesz odzywki tylko robisz masaz skalpu i potem chwilke ugniatanie dlugosci przed splukaniem (ja jesli mam koltuny uzywam roznych, mam jedna totalna tanioche ale do mycia sie ona nie nadaje wiec po splukaniu biore ta ktora sie nadaje - joanna bs makowa, isana rozowa, daily fix cj)

moim zdaniem jest to lepszy sposob, czesanie przed myciem nie tylko powoduje ze wyrywasz wiecej wlosow niz powinnas, przede wszystkim oslabiasz cebulki, gdy rozczesujesz (na sile, bo taka jest prawda) to ciagniesz, i ciagniesz wszystko - to co ma wypasc i to co jeszcze nie wypada ale wypadnie szybko bo jest oslabione

inny sposob na walke z koltunami, to zakup specjalnego produktu, tlumaczac na polski to bedzie rozczesywacz, to specjalne odzywki w sprayu ktorymi psika sie wlosy i one momentalnie sie rozczesuja, znam jedna ale chyba nie jest dostepna w Polsce, to produkt dla dzieci z firmy Naked (UK), nie ma silikonow choc ma 2 pq, jednak uwazam ze jak sie uzywa szamponu to mozna skorzystac z produktu z silikonem.

Ja stosuje rozczesywanie odzywka jesli mam mocno skoltunione wlosy i moge powiedziec ze napewno trace mniej wlosow (generalnie to ja od dawna nie moge narzekac na wypadanie, przy kazdym myciu wypada mi kilka wlosow tylko, mysle ze to zasluga suplementow i pielegnacji)
ooo to ja też źle robiłam
przy OMO rozczesywałam przy drugim O, a po spłukaniu dawałam odżywkę w spray bs
a przy myciu odżywką rozczesywałam po umyciu odżywką jak kładłam maskę/odżywkę ds
następnym razem spróbuję rozczesać wcześniej
Stary 2011-08-29, 00:38   #40623
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
ooo to ja też źle robiłam
przy OMO rozczesywałam przy drugim O, a po spłukaniu dawałam odżywkę w spray bs
a przy myciu odżywką rozczesywałam po umyciu odżywką jak kładłam maskę/odżywkę ds
następnym razem spróbuję rozczesać wcześniej
Hmmmm ja właśnie też rozczesuję przy drugim O albo jak myje odżywką to potem nakladam ds i tam rozczesuje...
Mi sie wydaje to calkiem sensowne bo to ostatnie miejsce z poslizgiem a potem juz tylko woda i nie ma co skołtunic dalej włosów...
Źle mysle?

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 00:41   #40624
katie100
Wtajemniczenie

jeszcze Was nie nadrobiłam, a najwyższa pora spać...
ale muszę się pochwalić wieczornym cudem (właśnie uwierzyłam w potencjał moich włosów). W załączeniu włosy tak w 30% suche potraktowane duuużą ilością Artiste niebieskiego. TYŁ się pofalował! Ciekawe co będzie rano...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cud_Artiste_.jpg (86,9 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-08-29 o 00:42
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 07:05   #40625
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ale muszę się pochwalić wieczornym cudem (właśnie uwierzyłam w potencjał moich włosów). W załączeniu włosy tak w 30% suche potraktowane duuużą ilością Artiste niebieskiego. TYŁ się pofalował! Ciekawe co będzie rano...
Ładnie się pofalował
w czym sklejasz zdjęcia?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 07:18   #40626
imbryka
Rozeznanie

Witam o poranku
Wczoraj umyłam włosy odżywką i jakież było moje zdziwienie, moje włosy wyglądają znacznie lepiej ! zero puszaka, skręt słaby, ale zauważyłam, że po odżywkach gdzie jest dużo ekstraktów włosy wyglądają jakby na obciążone bo wczoraj umyłam babassu i na końce dałam trochę dodatkowo odżywkę, a później nivea fc. Odżywkę z tymi olejkami i ekstraktami zostawię sobie chyba na role maski, do nałożenia raz na jakiś czas, bo po dłuższym trzymaniu takiej odżywki mam takie delikatne i miękkie włosy

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ja używam jojoby, olejuję włosy na noc, albo dodaję go do zielonej odżywki artiste. Po jojobie włosy mam jakby bardziej miękkie i gładsze. Ale nie mam loków więc na temat wpływu na loki wiem niewiele

Odżywki z apteczki babuni z proteinami też używam, jak dla mnie jest super, ma przepiękny zapach i ładnie wygładza włosy
ok, dzięki za opinię

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze chciałam zapytać o to czy któraś z was wybiera się jutro po olej do lidla na tydzien azjatycki? Który wybrać sezamowy czy arachidowy... czy w zasadzie podziałają podobnie?
Znów temat na olejowy wątek ale boję się tam odzywać bo zbyt zielona jestem..
podobno olej archaidowy pięknie pachnie, zastanawiam się właśnie nad nim
ta promocja trwa cały ten tydzień? bo mogłabym się wybrać dopiero w czwartek (mam nadzieję, że jeszcze bd te oleje)

Edytowane przez imbryka
Czas edycji: 2011-08-29 o 08:13
imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:02   #40627
Stefannia
Wtajemniczenie

Witam w nowej części

Chciałam powiedzieć i pokazać mój coraz mniejszy puch z tyłu Poprawa jest, powolutku włosy są zdrowsze, bardziej lśniące i mniej się puszą. Z falami to różnie, raz mniejsze, raz większe, zależnie ja mają ochotę.

Doszłam do wniosku, że bardziej się skręcają jak schną same. Dziś po dyfuzorze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0022 jpg.jpg (32,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0025 jpg.jpg (68,1 KB, 45 załadowań)
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:00   #40628
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
No to zakladamy kolejna czesc niekonczacej sie opowiesci o kreciolkach, mam nadzieje ze Eloe nie bedzie miala nic przeciwko jesli w pierwszym poscie od razu ja zacytuje (robiac tylko zmiany w linkach do VII i VIII czesci)
Nie będzie miała
Dziękuję, że o tym pomyślałaś.

Pozdrawiam wszystkie zakręcone z urlopu i lecę urlopować się dalej

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:08   #40629
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Myję włosy metodą OMO, potem był plunking i spałam w luźnym koczku, i tylko tyle dałam radę wycisnąć z moich włosów. Ale to chyba dlatego że są tak bardzo długie...
Na drugim zdjęciu wgniotłam trochę żelu lnianego.
Ogólnie na końcach nawet się kręcą, ale dopiero za linią szczęki, wyżej tylko lekko się wiją.

http://imageshack.us/photo/my-images/854/p1110174.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/851/p1110179.jpg/
Następna z imponującą długością... Śliczne włoski !! takie długie i błyszczące

Cytat:
Dzisiaj to dopiero narobiłam i kokos przed myciem na godzinkę i mycie Hippem i morelka na 15min i b/s i jeszcze mega giga dużo zelu lnianego i Artiste. Suszone dyfuzorem.
Iiiiiiiii są fajne w sumie. Puszaka mniej ale był oczywiście... Są trochę bardziej płaskie chyba ale nie bardziej niż jak schną same przy minimum kosmetyków więc wcale bardzo nie przesadziłam.
Co jak co ale objętości to miec po prostu nie będę...
Zdjęcia tutaj.
Śliczne włoski I tak uroczo falują przechodząc na końcówkach w loczki. Lubię to

Cytat:
Bardzo fajny potencjał

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Z falami to różnie, raz mniejsze, raz większe, zależnie ja mają ochotę.
Oooo to tak jak u mnie
Ładniutkie

A ja się zastanawiam czym by tu reanimować moje kłaki.... Reanimatory w formie psikadeł się u mnie nie sprawdzają (puch murowany). Ale coś się wymyśli
Oczywiście z lewej strony prawie nie ma fal a z prawej aż wesoło odstają Nie wiem jak ja śpię

Eloe Witamy I również pozdrawiamy
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:10   #40630
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Oooo to tak jak u mnie
Ładniutkie

A ja się zastanawiam czym by tu reanimować moje kłaki.... Reanimatory w formie psikadeł się u mnie nie sprawdzają (puch murowany). Ale coś się wymyśli
Oczywiście z lewej strony prawie nie ma fal a z prawej aż wesoło odstają Nie wiem jak ja śpię

Eloe Witamy I również pozdrawiamy
Dzięki
Ja też nie badzo umiem reanimować swoje. Jeszcze żadnego psikadła nie stosowałam. Też będę podczytywać, jak Cię dziewczęta zarzucą pomysłami
Stary 2011-08-29, 10:21   #40631
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki
Ja też nie badzo umiem reanimować swoje. Jeszcze żadnego psikadła nie stosowałam. Też będę podczytywać, jak Cię dziewczęta zarzucą pomysłami
Nie jestem dobra w reanimowaniu ale może napiszę Ci co stosowałam ja Woda+odżywka b/s, woda+sok z aloesu, woda+Nivea FC, woda+żel lniany. Niestety po każdym miałam puch niesamowity. A Nivea jest w ogóle dla mnie zbyt ciężka. Nie stosowałam jeszcze wody+żelu (bo na razie nie mam żadnego żelu) ale podejrzewam, że efekt będzie podobny do poprzednich. Widać, moje włosy nie lubią wody po wyschnięciu
Najczęściej reanimuje włosy (jeżeli jest co reanimować) dłońmi z odżywką b/s i tak sobie ugniatam czasem pomaga ale to nic nadzwyczajnego

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-29 o 10:25
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:25   #40632
anoska
Zakorzenienie

witam w nowej części
moje włosy mają się dobrze, po jantarze jakby mniej wypadały zakupię sobie aloes i będę wcierać w skalp jak skończę jantariusza
znalazłam odpowiedni dla mnie sposób na suszenie dyfuzorem jestem bardzo zadowolona, bo po półtora roku cg (minie 1 września ) na dobre się z nim zaprzyjaźniłam
wczoraj mycie sls, bo po jeziorze potrzebowały oczyszczenia
przypominam, że 1 września mikrofibra w biedronce
Stary 2011-08-29, 10:34   #40633
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
witam w nowej części
moje włosy mają się dobrze, po jantarze jakby mniej wypadały zakupię sobie aloes i będę wcierać w skalp jak skończę jantariusza
znalazłam odpowiedni dla mnie sposób na suszenie dyfuzorem jestem bardzo zadowolona, bo po półtora roku cg (minie 1 września ) na dobre się z nim zaprzyjaźniłam
wczoraj mycie sls, bo po jeziorze potrzebowały oczyszczenia
przypominam, że 1 września mikrofibra w biedronce
Hehe, co do dyfuzora, to ja odkąd zmieniłam pielęgnację włosów, ani razu nie suszyłam jeszcze suszarką Czas chyba przetestować dyfuzor, bo nadejdzie jesień czy coś i trzeba będzie je szybciej suszyć

U mnie dzisiaj zaplatanka plus warkocz, nie chciało mi się reanimować rano
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0405.jpg (82,8 KB, 69 załadowań)
Stary 2011-08-29, 10:41   #40634
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nie jestem dobra w reanimowaniu ale może napiszę Ci co stosowałam ja Woda+odżywka b/s, woda+sok z aloesu, woda+Nivea FC, woda+żel lniany. Niestety po każdym miałam puch niesamowity. A Nivea jest w ogóle dla mnie zbyt ciężka. Nie stosowałam jeszcze wody+żelu (bo na razie nie mam żadnego żelu) ale podejrzewam, że efekt będzie podobny do poprzednich. Widać, moje włosy nie lubią wody po wyschnięciu
Najczęściej reanimuje włosy (jeżeli jest co reanimować) dłońmi z odżywką b/s i tak sobie ugniatam czasem pomaga ale to nic nadzwyczajnego
Moje chyba lubią wodę, więc spróbuję. Dziękuję

Gohs, pięknie wyglądasz
Stary 2011-08-29, 10:43   #40635
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Do Rybiorki

Dziękuję za informacje dot.farbowania,i wypłukiwania.

tak sie zastanawiam, mam wlosy ciemny braz naturalne, na wlosach mam farbe czarną, jak maluje to nie tylko odrosty, także te dalej maja na sobie bardzo duzo warstw tej farby, jak zacznę zabawę z rozjasniaczem (wydaje mi sie że to musi być 12%) żeby dobrze rozjasniło i zeby dobrze czerwień wzięła, chciałam to zrobic sama, w domu, ale jak przeczytałam twój post,(że tam kilka odcieni farby trzeba itp.) to normalnie troche zbladlam, że to tyle roboty, wiec pewnie fryzjer sie pokłoni bo sama nie dam rady.No a jeżeli fryzjer, to musi to poczekać, pozastanawiam sie jeszcze troche, bo chce zmiany ale z drugiej strony waląc od razu tak duzo rozjasniacza itp. moge nie tylko zniszczyć ostro włosy ale i nieco loki stracić, i to mnie najbardziej martwi.

A jeżeli kolor mam mieć czerwoniasty to jak u mnie to tylko i wyłącznie tego samego dnia taka sobie jestem niecierpliwa trochę
No to ja się będę zastanawiać, jak coś sie zmieni daję od razu foty na wątku
Hej,ja tez mialam ta zagwozdke z czerwonym i znalazlam to:http://lorealtechnique.com/hicolor_01.shtml
W tym przypadku nie musisz uzywac rozjasniacza i mysle sobie,ze moze nie byloby problemu z tym warstwowym farbowaniem ,za czym idzie ,ze to nie bylaby az taka masakra dla wlosow.
Ja zdecydowalam sie na cos innego,bo problem byl taki,ze nikt nie mogl mi nic wiecej na temat tej farby powiedziec,jest kilka filmikow na you tube.Mozna sobie obejrzec.
iestety u nas nie do dostania,nie wiem jak w Pl.
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:54   #40636
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmmm ja właśnie też rozczesuję przy drugim O albo jak myje odżywką to potem nakladam ds i tam rozczesuje...
Mi sie wydaje to calkiem sensowne bo to ostatnie miejsce z poslizgiem a potem juz tylko woda i nie ma co skołtunic dalej włosów...
Źle mysle?
kazdy robi jak uwaza za stosowne, sposob ktory podalam poniekad pomaga mocniej krecic sie wloskom bo jak sie nalozy odzywke ds, tylko przejedzie palcami po roczesanych ta odzywka i spluka to wlosy szybciej wracaja do swojego falowanego/lokowanego wygladu

byla tu kiedys osoba ktora stosowala CG bardzo restrykcyjnie i jej sposob na ladne loki to bylo mycie odzywka (co drugi, trzeci dzien), w czasie mycia rozczesanie, splukanie odzywki i potem wgniecenie we wlosy odzywke ds, myla na wieczor i rano na suche dawala stylizator, efekty miala rewelacyjne

kazdy powinien stosowac to co mu wygodnie i po czym ma najlepsze efekty, mozna sprobowac innych metod zeby sie przekonac co i jak ale jak komus dobrze z czyms to nie widze powodu zmieniac, inna sprawa jak komus sie wydaje ze traci za duzo wlosow przy myciu, wtedy trzeba znalezc najmniej inwazyjne mycie i to ktore podalam wlasnie takie jest

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie będzie miała
Dziękuję, że o tym pomyślałaś.

ja dzisiaj znow uzylam odzywki z keratyna i jak na razie wyglada na to ze sie z nia nie rozstane od 11 dni uzywam ciagle ten sam zestaw i jakos mnie nie pilno go zmienic jak efekty mam zajeeeeeeeeeefane postaram sie cos wkleic do codziennika pozniej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:36   #40637
aleksandra987x
Rozeznanie

kurczę, chwilę mnie nie było a tu juz kolejna część
Ja wynalazłam sposób na spanie, który nie powoduje u mnie puszu i buszu pospłaszczanych włosów na przemian z pokręconymi- przed spaniem ugniatam włosy wilgotnymi rękami, potem trochę joanny miód i cytryna b/s- ugniatanie i plunking. Rano wstanę i tylko szukam przedziałka, bo zawsze jakoś się schowa i ewentualnie lekka reanimacja (najczęściej zwilżam takie bezczelnie rozprostowane pasmo włosów, zawijam na papilota, idę się ogarnąć, ubrać nakarmić, rozwijam i tylko żel )

A włoski mam mięciutkie, gładkie, puchu coraz mniej, tylko skręt coś się psuje... Mam plan uciąc u fryzjera tak z 1,5-2 cm z końców, bo to dalej rozdwojone, chociaz pod koniec lipca ciachnięte były ...

Rybiorku, twoje włosy są boskie

Gohs, fajnie wyglądasz w takiej fryzurce, pięknie

Nusia114, skunny-BOSKIE

Edytowane przez aleksandra987x
Czas edycji: 2011-08-29 o 11:41
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:43   #40638
selena004
Raczkowanie

Wstałam z tą skarpetką, włosy są genialne - najepierw 2 razy krótsze, ale nałożyłam żelu lnianego, wgniotłam i rozczesałam palcami, nic się nie puszy, są takie urocze sprężynki, każda w inną stronę Mam zdjęcie, ale tylko z kamerki internetowej ;x
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg x.jpg (43,2 KB, 105 załadowań)
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:45   #40639
kascysko
Zakorzenienie

Hejka

Nie będę chwalić wybiórczo, bo jeszcze kogoś pominę - piękne efekty

Ale z racji, że podziwiam każdego, kto potrafi coś pięknego upiąć/zapleść to ... gohs cudeńko!

Masełko shea przyszło w końcu Z racji, że zapuszczam tłuściocha, to wypróbuje jutro dopiero, chyba, że nie wytrzymam

Są nadzieje, że zbiorę zamówienie z Bingo na 100 zł, więc nie będę musiała latać za tą maską po świecie (pewnie wezmę więcej niż jedną, normalne )
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:52   #40640
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
kurczę, chwilę mnie nie było a tu juz kolejna część
Ja wynalazłam sposób na spanie, który nie powoduje u mnie puszu i buszu pospłaszczanych włosów na przemian z pokręconymi- przed spaniem ugniatam włosy wilgotnymi rękami, potem trochę joanny miód i cytryna b/s- ugniatanie i plunking. Rano wstanę i tylko szukam przedziałka, bo zawsze jakoś się schowa i ewentualnie lekka reanimacja (najczęściej zwilżam takie bezczelnie rozprostowane pasmo włosów, zawijam na papilota, idę się ogarnąć, ubrać nakarmić, rozwijam i tylko żel )

A włoski mam mięciutkie, gładkie, puchu coraz mniej, tylko skręt coś się psuje... Mam plan uciąc u fryzjera tak z 1,5-2 cm z końców, bo to dalej rozdwojone, chociaz pod koniec lipca ciachnięte były ...

Gohs, fajnie wyglądasz w takiej fryzurce, pięknie

Nusia114, skunny-BOSKIE
Dzięki

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Wstałam z tą skarpetką, włosy są genialne - najepierw 2 razy krótsze, ale nałożyłam żelu lnianego, wgniotłam i rozczesałam palcami, nic się nie puszy, są takie urocze sprężynki, każda w inną stronę Mam zdjęcie, ale tylko z kamerki internetowej ;x
Normalnie Rihanna Boskie włosy I zawijałaś w taki rulonik włosy??

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Hejka

Nie będę chwalić wybiórczo, bo jeszcze kogoś pominę - piękne efekty

Ale z racji, że podziwiam każdego, kto potrafi coś pięknego upiąć/zapleść to ... gohs cudeńko!

Masełko shea przyszło w końcu Z racji, że zapuszczam tłuściocha, to wypróbuje jutro dopiero, chyba, że nie wytrzymam

Są nadzieje, że zbiorę zamówienie z Bingo na 100 zł, więc nie będę musiała latać za tą maską po świecie (pewnie wezmę więcej niż jedną, normalne )
Dziękuję Niestety warkocza dobieranego nadal nie opanowałam Chyba dzisiaj przed myciem będę siedzieć i trenować
Stary 2011-08-29, 12:10   #40641
selena004
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Normalnie Rihanna Boskie włosy
Nie no, nie te klimaty, jak Gerard Way poproszę

Cytat:

I zawijałaś w taki rulonik włosy??

Tak, zawijałam, to baaardzo proste, jak się załapie, jak to robić. Końcówki wywinąć za skarpetkę i potem normalnie zwijać w rulonik. I bardzo wygodnie się z tym śpi.

Ogarnę się trochę i lecę polować na tego hibiskusa, no i może gdzieś maską z marionu znajdę.
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:17   #40642
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, nie te klimaty, jak Gerard Way poproszę

Tak, zawijałam, to baaardzo proste, jak się załapie, jak to robić. Końcówki wywinąć za skarpetkę i potem normalnie zwijać w rulonik. I bardzo wygodnie się z tym śpi.

Ogarnę się trochę i lecę polować na tego hibiskusa, no i może gdzieś maską z marionu znajdę.
haha, sorki za Rihanę, tak mi się nasunęło pierwsze skojarzenie

Ciekawe czy ta skarpeta by się sprawdziła przy mojej długości włosów
Stary 2011-08-29, 12:32   #40643
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
poprostu PIEKNIE

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:42   #40644
hornygirl
Raczkowanie

Śliczny splot, taki równiutki... Mi zawsze wyłażą włoski :/
Selena, niesamowity kolor
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:51   #40645
Ag Rafka
Rozeznanie

Melduję się spóźniona w nowej części . Piękne włosiska pooglądałam, Nusia, Hornygirl, Skunny, Ajrisz-śliczne zakrętasy, Katie, Kascysko- zdecydowany progres lokowy, Miss Transept-kolor i zdrowizna <mniam>, Mgielka-jakie nawilżenie, Pati-śliczna fryzurka i ładnie się trzymają. Stefania-zazdraszczam połysku i braku puchu. Gosh-podziwiam nie tylko francuza(którego sama nie potrafię zapleść), ale też promienne oblicze! Selena, super efekt po skarpetce. Snowhitee, rzucaj prostownicę jak najszybciej, 10cm to ok. pół roku, pomyśl, jakie zdrowe bedą, już za pół roku, jeśli przejdziesz na CG od zaraz. Aczkolwiek nie naciskam, bo wiem, że dla kobiety efekt najważniejszy i jeśli wiesz,że ci niedobrze w obecnej długości przy kręconych, to pewnie nikt Cię nic Cię nie przekona. Ale może prz Cg będą sie inaczej układaly i warto zaryzykować. Eloe, witamy, pozdrawiamy i wracaj, bo tesknimy.
Pewnie jeszcze kogos pominęłam, ale miałam 1 stronę starego i 4 nowego wątku do nadrobienia.

A widziałyście nową Miss Polski? KRĘCONA!!!

Ja wciąż nie mam czasu na zdjęcia i zapiski poczynań włosowych. Dziś drugi dzień po myciu, tragedii nie ma, lfale po zelu na noc się utrzymały, ale wciąż wyglądam jak potargana...
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:53   #40646
paprif
Zakorzenienie

Ojeeeej już nowa część ! Pędzicie jak szalone
Postaram się dzisiaj zakupić żel aloesowy i będę próbować
Stary 2011-08-29, 12:57   #40647
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Melduję się spóźniona w nowej części . Piękne włosiska pooglądałam, Nusia, Hornygirl, Skunny, Ajrisz-śliczne zakrętasy, Katie, Kascysko- zdecydowany progres lokowy, Miss Transept-kolor i zdrowizna <mniam>, Mgielka-jakie nawilżenie, Pati-śliczna fryzurka i ładnie się trzymają. Stefania-zazdraszczam połysku i braku puchu. Gosh-podziwiam nie tylko francuza(którego sama nie potrafię zapleść), ale też promienne oblicze! Selena, super efekt po skarpetce. Snowhitee, rzucaj prostownicę jak najszybciej, 10cm to ok. pół roku, pomyśl, jakie zdrowe bedą, już za pół roku, jeśli przejdziesz na CG od zaraz. Aczkolwiek nie naciskam, bo wiem, że dla kobiety efekt najważniejszy i jeśli wiesz,że ci niedobrze w obecnej długości przy kręconych, to pewnie nikt Cię nic Cię nie przekona. Ale może prz Cg będą sie inaczej układaly i warto zaryzykować. Eloe, witamy, pozdrawiamy i wracaj, bo tesknimy.
Pewnie jeszcze kogos pominęłam, ale miałam 1 stronę starego i 4 nowego wątku do nadrobienia.

Ja wciąż nie mam czasu na zdjęcia i zapiski poczynań włosowych. Dziś drugi dzień po myciu, tragedii nie ma, lfale po zelu na noc się utrzymały, ale wciąż wyglądam jak potargana...
Dziękuję A promienne oblicze to efekt makijażu, który robiłam dzisiaj dwa razy bo najpierw wsadziłam sobie tusz do oka Więcej fot na blogu

A co do misski to już ją obczaiłam wczoraj na Pudelki, ładne ma te loczki
Stary 2011-08-29, 13:01   #40648
hornygirl
Raczkowanie

Nie kumam do końca o co chodzi z tą skarpetką ale wypróbowuję mój nowy pomysł - zwijam wilgotne włosy w ślimaczki i zakładam na nie codofix, taki do opatrywania głowy - ładnie schną i mam nadzieję że nie rozprostują się tak szybko pod swoim ciężarem jak będą fajne efekty dam wam znać
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:05   #40649
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Jak ją zobaczyłam to reakcja była podobna

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:55   #40650
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
podono olej archaidowy pięknie pachnie, zastanawiam się właśnie nad nim
ta promocja trwa cały ten tydzień? bo mogłabym się wybrać dopiero w czwartek (mam nadzieję, że jeszcze bd te oleje)
właśnie ten kupiłam

Cytat:
Doszłam do wniosku, że bardziej się skręcają jak schną same. Dziś po dyfuzorze.
u mnie też tak jest ale nie mam czasu siedziec i schnąc pol dnia...

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
hej odpoczywaj tam i wracaj do nas wypoczęta i pelna energii

Cytat:
U mnie dzisiaj zaplatanka plus warkocz, nie chciało mi się reanimować rano
slicznie

Cytat:
kazdy powinien stosowac to co mu wygodnie i po czym ma najlepsze efekty
aha bo myslałam, ze popełniam błąd rozczesując tak jak pisałam. A skoro nie to ok

Cytat:
Mam zdjęcie, ale tylko z kamerki internetowej ;x
nieziemskie masz te włosy teraz!

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości