Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 16:00   #1261
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nena zawsze można do Berlina busem pojechać taniej niż zostawić auto na parkingu
oo to jest jakiś pomysł

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Wieczorkiem Ci wszystko opisze...bo teraz mykam do domku. Parking na lotnisku to koszt 39 euro...90% moich klientów nie zna słowa po Niemiecku..
heh, pocieszyłaś mnie. Czekam zatem na info

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
Kiedy odsłonić welon z twarzy?
Do wyboru mamy aż trzy możliwości:
1. Tuż przed mszą. Może to zrobić ojciec, jeżeli tylko będzie nas prowadził do ołtarza.
2. Tuż przed przysięgą. Poprośmy o to (jeszcze) narzeczonego.
3. Po zakończeniu mszy. Poprośmy o to (już) męża, który w tym momencie może złożyć pierwszy małżeński pocałunek.
Pamiętajcie! Odsłonięcie welonu to męskie zajęcie. Niezależnie od tego czy będzie to robił ojciec czy mąż będzie to szalenie wzruszająca chwila. Nie warto jej sobie odmawiać rezygnując z welonu tego typu.
wooow szukałam informacji na ten temat (zapodasz linka?) . Ja już swój welon mgiełkę mam (dla przypomnienia wklejam zdjęcie). I tak kombinowałam, jakby tu zrobić żeby welon zarzucić na twarz i jednocześnie Tż nie musiał go odsłaniać. Wiem że nigdy tego nie robił, byłby zdenerwowany (jeszcze by za mocno pociągnął i fryzurę zepsuł) a nie chciałabym z nim tego ćwiczyć. Więc pomysł z tym, żeby to tatko zrobił jest przeboski Zatem już wiem, kto mnie poprowadzi do ołtarza i oczywiście poćwiczę z ojczulkiem odsłanianie welonu bez uszkadzania fryzury. Poza tym siedzenie całą mszę z welonem na twarzy chyba nie jest fajne, ja to pod swoim zeza robię, tak mi się te oczka jakoś dziwnie składają

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-08-30 o 20:08
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:06   #1262
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Witajcie po weekendzie! Nawet nie zabiłyście mnie ilością postów, za co Wam serdecznie dziękuję

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
trochę ogarnęliśmy z Tż-tem to mieszkanie, ale jeszcze trochę nam zostało może ktoś chce sie przyłączyć do małych porządków?
Ja bym chętnie przyszła, bo mam mgr do pisania no, ale właśnie dlatego nie mogę...

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Tak sie dzis zastanawialam nad tym jak pogodzic dekoracje na stolach z jedzeniem. Tzn zeby wszystko sie pomiescilo. I tak pomyslalam ze zapytam was o rade. Bo stoly beda niestety prostokatne i w karczmi w ktorej mamy wesele zwykle stawiaja wszystko na stolach, zimne napoje, zimna plyte, owoce, ciasto itd. Do tego dochadza talerze i stol jest pelny. A ja marze o ladnej dekoracji, duzych bukietach kwiatow, swiecach itd. Jak myslicie czy zorganizowanie szweckiego stolu na owoce, ciasto, napoje i zimna plyte byloby duzym nietaktem? W sumie mi by to nie przeszkadzalo, ale wy bywacie teraz czesciej na weselach to moze powiedzialybyscie jak to wyglada i co jest wygodniejsze.
Na weselu, na którym bylismy w tę sobotę na osobnych stolikach była kawa, herbata, ciasta, mała fontanna czekoladowa i owoce. Prócz tego byłu drinki i stół wiejski. Moim zdaniem bardzo dobrze tak jest, bo stoły nie są przeładowane, a ciasta można donosić co chwila, a nie grzebać się w paterach na stołach. U nas na pewno też tak będziemy chcieli zrobić Zimna płyta była na stołach, ale mimo to jeszcze było miejsce na dekoracje.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Ku....................... ...r.................a ktoś zapytał o mój lokal na lubelskim wątku i tam dziewczyna napisała tak:
Myska, jedna z moich sióstr miała tam wesele i zdecydowanie nie polecam . Kobieta przed weselem jest miła jak do rany przyłóż ale podczas wesela nie pokazała się ani razu na sali, nie reagowała (gdy już udało się ją znaleźć) na żadne uwagi, jedzenia na stołach było mało a do domu po weselu nie spakowała NIC. Poza tym były ustalone napoje/soki z milejowa które miały być zapewnione za 5 zł więcej bodajże a były jakieś z firmy "oranżada" czy podobnego chłamu . Do tego mały, błotnisty parking jak popada...

no i co??? fakt że kostkę wyłożyli teraz w czerwcu więc to już z głowy ale z resztą mnie zdołowała.... nie wiem kiedy było to wesele pewnie z kilka lat temu. Ale miesiąc temu były koleżanki mojej teściowej tam na weselu i mówiły że wszytko jest okej jedzenie ilość itd. I teraz nie wiem co robić
Nie ma się co przejmować, to dawne info na pewno. U Was będzie najpiękniej

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
hej ja tylko na chwile bo płyne (tak mi goraco ) i zmykam pod prysznic

moja dzisiejsza PMka https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=26
Cudnie!

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Witam,
Chciałabym dołączyć
Mój dzień to 05.05.2012 godzina jeszcze nie ustalona.
WITAM WSZYSTKICH
Witaj i opowiadaj o Was

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Właśnie oglądam filmik autorstwa kamerzysty, z którym podpisaliśmy umowę podoba mi się

A znacie to: ? Pokochałam od pierwszego wejrzenia i za każdym razem, gdy ich oglądam, mam uśmiech dookoła głowy
Mam nadzieję, że weekend upływa Wam przyjemnie
Śliczny ten filmik dla Rodziców! Super macie kamerzystę Dużo płacicie?

Ten drugi filmik znam, też go lubię.

A co do sukni.. Każda ma inne wyobrażenie siebie w tym dniu i nie każda musi mieć księżniczkową suknię by jak księżniczka wyglądać. Więc spokojnie wybieraj sobie taką, jaka TOBIE pasuje najbardziej Żebyś się w niej dobrze czuła, jak ubrana, a nie jak przebrana.

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak wcześniej pisałam byliśmy na weselu. Jedzenie pyszne, dj taki sobie ale że mam rozrywkowo-taneczną rodzinę to ten dj za bardzo nam nie przeszkadzał i dzisiaj jedyny co nas boli to nogi
Panna Młoda wyglądała bardzo ładnie, miała na głowie bardzo strojną woalkę, która bardzo mi się podobała, Pan Młody miała biała koszulę i biały krawat i fajnie to wyglądało.

Obiecane fotki makijażu. Pani Marta bardzo sympatyczna osoba, pokazałam jej swoją sukienkę i od razu wiedziała jak będzie mnie malować. Pomarańcz odpadł bo już miałam oczo✂✂✂ny oranż na paznokciach więc oczy zrobiła mi seledynowe.
Super, że wesele się udało : A wyglądałaś cudnie!! Przepiękny makijaż, fajowa fryzurka, aż normalnie nie chcę pokazywać swoich fotek

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dziewczynki pochwalę się Wam moimi ręcznie robionymi zawieszkami na butelkę Poproszę Was o komentarz czy się Wam podobają czy mam je jakoś podrasować albo zmienić ich wygląd. Wszystkie opinie przyjmuję nawet te krytyczne Dołączyłam jeszcze zdjęcie moich serduszek, które będą przyczepione do samochodu.
Ale profeska! Świetnie zrobione

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Nadrabiam zaległości po weekendzie wyjazdowym z TŻ i sobie czytam, dobrze że nie pisałyście jak szalone ...
Dziewczyny, dobrze się zabezpieczajcie.

Stosujemy z TŻ gumki i raczej już ufaliśmy (ponad rok durexy estra safe i OK) a tu pierwszy raz w życiu nam pękła i to w pierwszy dzień naszego weekendu
I cały nastój ....
Kochana, w niepłodne jest naprawdę minimalna szansa... Także na pewno wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
I właśnie tu mam pytanie odnośnie studia filmowego ze Słowacji. Pamiętacie, jakiś miesiąc-dwa temu bodajże Dotk4 wklejała tutaj właśnie studio filmowe, co miało kamerować ślub jej koleżanki Słowaczki i duży zachwyt wzbudziły te produkcje. Któraś z Was pamięta może jak się nazywało to studio albo ma zapisanego jakiegoś linka?
A ja am zapisane, bo strasznie mi się podobają ich filmiki http://www.videofotostudio.sk/ proszę OO, widzę, że sporo nowych jest, normalnie zaraz obejrzę Albo poczekam, aż TŻ wróci z pracy i razem obejrzymy, poprzednio obejrzeliśmy wszystkie filmiki z tej stronki i nam mało było

kilianna, co do striptizerki, striptizerów.... Ja i TŻ uważamy, że takie występy są żenujące i kompletnie bez sensu i dawno już zapowiedzieliśmy Świadkom, że takich rzeczy ma absolutnie nie być. Ja moim Laskom też prócz tego powiedziałam, że na panieńskim nie życzę sobie żadnych penisów (obojętnie w jakiej formie) ani sprośnych zabaw, niech ruszą mózgownicą i wysilą wyobraźnię, a nie jakieś powielanie durnych schematów.

Mały człowieczku -widzę, że koszmarki przeszłości Cię dopadły, kochana, to normalne, że z Exami wyobrażałyśmy sobie przyszłość inaczej z Nimi byśmy nie były...Ale teraz jesteśmy mądrzejsze o te związki i nie ma co płakać, jak się mleko już wylało, bo teraz masz nie tylko mleko, ale i pyszny czekoladowy likier do niego (swoją drogą polecam, pyszny drink )

maxwelko kochana, ale look! Cudnie wyglądałaś, normalnie boska fryzurka Wcale nie gorsza od wymarzonej
Co do kiecek, to oczywiście w Twojej najpiękniej

Co do sobotniego wesela Było świetne! Strasznie szybko przeleciało mi, a co dopiero Młodym! Aż mam mały niedosyt Z atrakcji były lampiony (pierwszy raz widziałam na żywo) i mimo małych problemów technicznych (wiatr), to jednak puściliśmy i wyglądało pięknie U siebie ich nie planuję, ale jeśli planujecie - efekt jest bardzo fajny PM wyglądali przepięknie (zdjęcia niżej), suknia PMki bardzo pięknie uszyta i dopasowana (szyła w którymś z lubelskich salonów, jeszcze dopytam, gdzie). Pierwszy taniec walc, potknęła się raz, robią kroka do tyłu, a poza tym wyszło im bardzo ładnie, choć odrobinkę sztywno (stres widoczny). Zabawy oczepinowe były super, tylko taneczne, zero podtekstów, super Na podziękowaniu dla Rodziców poleciało "W życiu piękne są tylko chwile" i wszyscy Goście zrobili spiralę wokół Nich i tańczyli, super to wyszło
No i po północy był koncert... Świadek jeszcze 2 lata temu grał w zespole (http://www.myspace.com/oficjalniesahabah ), teraz się niestety rozpadli, ale kilku członków było na weselu i zagrali "Chcę tylko to".... wyszło fantastycznie, połowa młodych gości (włącznie ze mną ) znała i śpiewała z Nimi, super! Potem drugi Kolega PM wziął gitarę i zagrali jeszcze Wehikuł czasu, po czym Świadek zafristajlował dla Młodych (zawsze to robił na imprezach i teraz też Mu świetnie wyszło).. No cud miód po prostu, klimat był nieziemski

Ogólnie Gościniec Horyzont w Trojaczkowicach k/Lublina okazał się być bardzo dobrym lokalem, pyszne jedzonko, obsługa bez zarzutu. Zespół, Czaban Band, zarąbisty, dziewczyna ma cudny głos, pełna profeska, świetnie się sprawdzili. Fotograf i Kamerzysta nie wiem, jak się nazywają, ale kamerzysta (jak zobaczycie kolesia w kucyku i kamizelce, to nawet się nad nim nie zastanawiajcie) to było dla mnie zupełne dno. Miał umówione kręcenie do 1 w nocy i jak się zaczął koncert, a potem fristajl, czyli coś, czego się nie da powtórzyć, to schował kamerę i się gapił idiota do samego końca (czyli do drugiej, bo wtedy podali barszczyk) Ja bym takiemu baranowi nie zapłaciła nawet złotówki.
Co do fotografa, to coś tam cykał, zobaczymy, jak będą efekty.

Welon i krawat złapali Świadkowa i... mój TŻ zatańczyli razem, a TŻ potem strasznie przeżywał, że złapał, kiedy ja nie złapałam

Co do mojego look'u (fryz i makijaż), wszyscy mówili, że wyglądam pięknie, ale jakoś ja nie byłam do końca zadowolona... Możecie ocenić same, ale już wiem, że na ślubie na pewno nie będę tak wyglądać. W ogóle nie podobam się sobie w brązowym makijażu, jakoś tak ciemno wyglądam. Ale moja wymarzona opcja z warkoczami francuskimi po obu stronach chyba nie wypali, bo zobaczcie, jakie ja cieknie mam te włosiska... jak myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00031.jpg (46,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00032.jpg (30,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00033.jpg (36,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00038.jpg (56,8 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00042.jpg (25,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00094.jpg (33,6 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00291.jpg (48,1 KB, 70 załadowań)

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-09-01 o 12:26
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:09   #1263
katebe
BAN stały

Jesli szukacie energicznego zespołu na wesele/ inną impreze, zapraszam serdecznie na próby zespołu Fortiss z Dąbrowy Górniczej. Uważam że przesłuchanie dema nie odda tego, co zespół tak naprawdę potrafi. Najlepiej poświecić chwile, przyjść na próbe i posłuchac zespołu na żywo! Gwarantujemy niezapomnianą zabawę Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny (500089098) lub mailowy (zespolfortiss@gmail.com)
www.zespolfortiss.pl
katebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:12   #1264
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
oo to jest jakiś pomysł

heh, pocieszyłaś mnie. Czekam zatem na info

wooow szukałam informacji na ten temat (zapodasz linka?) . Ja już swój welon mgiełkę mam (dla przypomnienia wklejam zdjęcie). I tak kombinowałam, jakby tu zrobić żeby welon zarzucić na twarz i jednocześnie Tż nie musiał go odsłaniać. Wiem że nigdy tego nie robił, byłby zdenerwowany (jeszcze by za mocno pociągnął i fryzurę zepsuł) a nie chciałabym z nim tego ćwiczyć. Więc pomysł z tym, żeby to tatko zrobił jest przeboski Zatem już wiem, kto mnie poprowadzi do ołtarza i oczywiście poćwiczę z ojczulkiem odsłanianie welonu bez uszkadzania fryzury. Poza tym siedzenie całą mszę z welonem na twarzy chyba nie jest fajne, ja to pod swoim zeza robię, tak mi się te oczka jakoś dziwnie składają
http://www.slubclick.com/report/welo...1&bienvenida=1

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

nena 1984 tajemniczo wygladasz w tym welonie - podobasz mi sie
Stary 2011-08-29, 16:25   #1265
M_ilkaa
Rozeznanie

nena1984 to zdjęcie Kate, ojciec jej odsłaniał twarz , ale w trakcie ceremonii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welon Kate.jpg (37,9 KB, 39 załadowań)
Stary 2011-08-29, 16:26   #1266
(kicia)
Zakorzenienie

chato mi się makijaż podoba malowałaś się tu w Łęcznej??

co do fryzury jakoś mi się nie widzi... wyglada z jednej strony jak mały bałagan na głowie

a PMka wygladała bardzo ładnie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:30   #1267
magdziaS
Podróżniczka

Chatko, makijaż bardzo mi się podoba, pasuje Ci Fryzura natomiast nie bardzo, taki trochę nieład mało artystyczny, za to podoba mi się warkoczyk na boku PMka miała śliczną suknię!

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:38   #1268
nena1984
Zakorzenienie

chatka - mi się w tych brązach podobasz - ale masz wielkie oczy! oczywiście na plus. No i pięknie Ci makijażystka wymodelowała policzki. Co do fryzurki, to zanim sobie nie powiększyłam załącznika, to myślałam że z tej strony, z której masz warkocz - wygoliłaś sobie pół głowy (coś ala Kazadi, co mnie denerwuje strasznie). Ale na szczęście to był tylko ciaśniutki warkoczyk. Wyglądałaś bardzo ładnie a Pmka ślicznie się prezentowała

Milka - dzięki za linka, już czytam

Stary 2011-08-29, 16:43   #1269
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
super! kombinuj z kolorowymi butami! jak wszystkiedodatki uda się Tobie dobrze dopasować to będzie bombowy efekt!
http://www.slubclick.com/blogs/slub-...tach-slubnych/
ja też na początku chciałam , ale wiadomo dodatki dobieramy do sukienki [COLOR="Silver"]
Właśnie dostatnio oglądałam białe buty i zaczęłam się zastanawiać co ja z nimi później zrobię. Przypomniało mi się, że wy tutaj pisałyście o kolorowych butach do ślubu i zaczęłam szukać czegoś. Jak już pisałam na pewno kwiatki będę mieć fioletowe, jakieś elementy dekoracji sali też wiec jak uda mi się dobrać odcień to powinno wyjść coś fajnego. Dawkuje mamie takie informacje, żeby na zawał nie padła bo ona straszna tradycjonalistką jest i raczej nie będzie mnie wspierać w takich wyborach.
Kupić fioletowe buty i tak zamierzałam bo sukienka na drugi dzień na pewno będzie też miała taki kolor także i tak się przydadzą.

kooocur a co byś polecała na listopad?? My chcielibyśmy pojechać tak 2 listopada, żeby na spokojnie oddać sale wyspać się i jechać. Właśnie ostano się zastanawiałam bo w naszych europejskich krajach to już raczej tak ciepło nie będzie w tym miesiącu. Ktoś mi mówił, że do Egiptu można by jechać ale, że w tedy są krótkie i wietrzne dni tam.

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Zajrzyj sobie do mnie na bloga (link w podpisie) . Z boku są zakładki z butami, większość to pary fioletowe, choć jest oczywiście i fuksja A u samej góry po prawej linki do sklepów z fioletowymi bucikami
Oglądałam już jakiś czas temu twojego bloga ale jakoś mi umknęło. Dzięki za podpowiedź.

Kurde powinnam się zacząć uczyć na egzamin poprawkowy a dalej siedzę z wami i oczywiście oglądam te buciki. :/

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:44   #1270
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
chato mi się makijaż podoba malowałaś się tu w Łęcznej??

co do fryzury jakoś mi się nie widzi... wyglada z jednej strony jak mały bałagan na głowie

a PMka wygladała bardzo ładnie
Tak w Grago fryzura i makijaż. Właśnie też mi się wydaje, że za dużo tego na głowie, ja zresztą nie bardzo lubię asymetrię, tu miałam asymetryczną kiecę, więc pomyślałam, że spróbuję... Ale jednak dziwnie się czułam, więc teraz we wrześniu w VIPie wezmę jakieś zdjęcia fryzur, które mam zapisane (teraz oczywiście zapomniałam wziąć) i może coś fajnego uda się zrobić.
Makijaż niby ok, ale cholera no ja się w tych brązach jakoś za ciemno czuję... A makijażystka, jak zapytałam, czy na zielono-niebiesko dałaby radę mi zrobić, to stwierdziła, że raczej dobrze nie wyjdzie i że mi lepiej w brązach. A ja bym chciała chociaż spróbować zielono-niebieskiego.
W ogóle na weselu spotkałam dawną znajomą, koleżankę PM z LO, ale znałyśmy się kiedyś i powiem Wam, że tak pięknie miała pomalowane oczy, że się zachwyciłam.. A maluje się sama i na swój ślub też się sama malowała w czerwcu. Aż się zastanawiam, czy nie poprosić Jej, żeby mnie pomalowała, bo widać, że Dziewczyna ma talent
Podobają mi się kolory jak na zdjęciu, tylko oczywiście tutaj jest tych cieni dużo za dużo - ja bym chciała delikatuchno tylko zaakcentowane te kolorki, żeby delikatnie przechodził jeden w drugi...

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Chatko, makijaż bardzo mi się podoba, pasuje Ci Fryzura natomiast nie bardzo, taki trochę nieład mało artystyczny, za to podoba mi się warkoczyk na boku PMka miała śliczną suknię!
Dzięki za opinię ten warkoczyk się mały okazał... ja chciałam być jak Sarah Michelle Gellar, a wyszedł smutny korniszonek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg makeup-071609-side2.jpg (66,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dbmyr.jpg (42,4 KB, 45 załadowań)

Stary 2011-08-29, 16:47   #1271
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
chatka - mi się w tych brązach podobasz - ale masz wielkie oczy! oczywiście na plus. No i pięknie Ci makijażystka wymodelowała policzki. Co do fryzurki, to zanim sobie nie powiększyłam załącznika, to myślałam że z tej strony, z której masz warkocz - wygoliłaś sobie pół głowy (coś ala Kazadi, co mnie denerwuje strasznie). Ale na szczęście to był tylko ciaśniutki warkoczyk. Wyglądałaś bardzo ładnie a Pmka ślicznie się prezentowała
Dzięki za opinię nasza Guru Mody nie no, 11 miesięcy przed ślubem to bym była niezłym hardkorem, gdybym sobie pół głowy zgoliła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 16:58   #1272
vesna84
Zakorzenienie

chatko, fryzurka i makijaż lodzio-miodzio
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:02   #1273
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
o fajnie, a masz terminowe te zniżki, czy na przykład za pół roku mogę się odezwać w tej sprawie do Ciebie?? Na razie nie chcemy się na nic konkretnego decydować. Jest masa pomysłów (bliższe i dalsze miejsca), ale ja już w głowie mam wymarzone i idealne miejsce na nasz honeymoon (a jak wiecie, moje marzenia jakoś tak lubią się spełniać), tylko muszę jeszcze Tżta przekonać i kasiorę odkładać trochę staranniej, bo jak zwykle plan oszczędnościowy w powijakach
Ta karta nie jest terminowa. Jest i już
Tak więc, jak coś to wal śmiało na PW i Ty Maxwelko też.
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

A Wy planujecie sami wypuszczać gołębie, czy to będzie tak, że wyjdziecie i ktoś je puści?
Nie planujemy żadnych zwierzęcych atrakcji typu motylki, gołębie. W ogóle przy gołebiach to bym miała schizę, że się ptaszyna zestresuje i mi nasraka na kieckę
Cytat:

nena zawsze można do Berlina busem pojechać taniej niż zostawić auto na parkingu
Dojazd busem na lotniska to bardzo dobre rozwiązanie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:04   #1274
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Tak w Grago fryzura i makijaż. Właśnie też mi się wydaje, że za dużo tego na głowie, ja zresztą nie bardzo lubię asymetrię, tu miałam asymetryczną kiecę, więc pomyślałam, że spróbuję... Ale jednak dziwnie się czułam, więc teraz we wrześniu w VIPie wezmę jakieś zdjęcia fryzur, które mam zapisane (teraz oczywiście zapomniałam wziąć) i może coś fajnego uda się zrobić.
Makijaż niby ok, ale cholera no ja się w tych brązach jakoś za ciemno czuję... A makijażystka, jak zapytałam, czy na zielono-niebiesko dałaby radę mi zrobić, to stwierdziła, że raczej dobrze nie wyjdzie i że mi lepiej w brązach. A ja bym chciała chociaż spróbować zielono-niebieskiego.
W ogóle na weselu spotkałam dawną znajomą, koleżankę PM z LO, ale znałyśmy się kiedyś i powiem Wam, że tak pięknie miała pomalowane oczy, że się zachwyciłam.. A maluje się sama i na swój ślub też się sama malowała w czerwcu. Aż się zastanawiam, czy nie poprosić Jej, żeby mnie pomalowała, bo widać, że Dziewczyna ma talent
Podobają mi się kolory jak na zdjęciu, tylko oczywiście tutaj jest tych cieni dużo za dużo - ja bym chciała delikatuchno tylko zaakcentowane te kolorki, żeby delikatnie przechodził jeden w drugi...

Dzięki za opinię ten warkoczyk się mały okazał... ja chciałam być jak Sarah Michelle Gellar, a wyszedł smutny korniszonek
a w VIP też bierzesz makijaż??

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

też zarejestrowałam się na stronie Diuglasa dzęki za info zmaówiłam sobie narazie cienie max factora i tusz do rzęs

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-08-29 o 17:03
Stary 2011-08-29, 17:05   #1275
Nattiv
Zakorzenienie

Chatka świetny makijaż mi się bardzo podoba. Fryzurka za to nie bardzo

Mi doszły 2 osoby do listy gości przez weekend. Poznałam kolegę kuzynów i stwierdziłam, że koniecznie musi być u nas. Chłopak tak pozytywnie zakręcony i z poczuciem humoru, że potrafi rozkręcić każdą imprezę

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:07   #1276
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
a w VIP też bierzesz makijaż??
Biorę, jak mnie Mama zapisywała, to coś tam marudzili, że będzie mało czasu i pani dojeżdża, ale chyba w końcu mnie zapisali. A Ty?

A w Grago pani piała, że mam takie śliczne długie rzęsy, że nie trzeba by mi bylo w ogóle cieni, tylko rzęsy tuszować i wystarczy

A, właśnie i powiedziała, że warto zrobić hennę rzęs, bo mam jasne końcówki, wtedy nie trzeba by było na ślub tak "dogłębnie" od nasady tuszować i lżej by mi było. Miała któraś z Was taką hennę? Kosztuje niewiele, a utrzymuje się ponoć miesiąc i tak myślę, co by sobie przed ślubem może zrobić... Bo teraz jak mi wytuszowała, to trochę czułam ten ciężar (mam naprawdę dość długie rzęsy, to i dużo tuszu trzeba było), a tak, to by może mi lżej było...

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-29 o 17:08
Stary 2011-08-29, 17:10   #1277
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Maly_człowieczku: Każdy ma czasem takie chwile zwątpienia (w każdym razie ja mam), no i większość osób kocha tą osobę, z którą aktualnie jest... Ale teraz masz pewność, że to ten jedyny, więc oby rozmyślanie o dawnych miłościach Ci szybko minęło

I widać, nie tylko ja jakieś doły załapuję z powodu TŻa Nic nie może być idealne
ech, jednak jestem zdania, że idealnie jest nudno
Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
A od przeszłości trzeba się odciąć kochana, bo takie grzebanie się w niej nic dobrego nie daje. Wiem, bo sama miałam z tym problem, też już prawie wychodziłam za mąż za kogoś innego. Ale ważne jest to, co jest teraz, nasze szczęście. Nie można pozwolić ani żadnej osobie, ani naszej przeszłości go zepsuć!

Oj tak, jak zobaczyłam swój biust w tej sukni, to był to jeden z bardziej decydujących elementów o jej zakupie Te kwiatuszki świetnie powiększają moje piegi A w dekoltach serduszkowych źle się czułam bo mam wystający mostek i nie nadaję się do nich kompletnie. Żadna bielizna by tego nie zmieniła.
no trzeba się odciąć...trzeba.....ale cieszę się że rozmawiam z TŻetem na takie tematy....nie chcę żeby to kiedyś stanęło między nami, ale chcę żeby wiedział o wszystkim teraz....

a co do biustu w tej sukni boskiej, nie wpadłabym na to że masz niewielki biust, chyba zostanę kolejną wielbicielką Twojej sukni zobaczymy, jak będzie jak coś zmierzę

Cytat:
Mały człowieczku -widzę, że koszmarki przeszłości Cię dopadły, kochana, to normalne, że z Exami wyobrażałyśmy sobie przyszłość inaczej z Nimi byśmy nie były...Ale teraz jesteśmy mądrzejsze o te związki i nie ma co płakać, jak się mleko już wylało, bo teraz masz nie tylko mleko, ale i pyszny czekoladowy likier do niego (swoją drogą polecam, pyszny drink )

Co do mojego look'u (fryz i makijaż), wszyscy mówili, że wyglądam pięknie, ale jakoś ja nie byłam do końca zadowolona... Możecie ocenić same, ale już wiem, że na ślubie na pewno nie będę tak wyglądać. W ogóle nie podobam się sobie w brązowym makijażu, jakoś tak ciemno wyglądam. Ale moja wymarzona opcja z warkoczami francuskimi po obu stronach chyba nie wypali, bo zobaczcie, jakie ja cieknie mam te włosiska... jak myślicie?
Chateczko, dziękuję za wsparcie

wiem coś o cienkich włosiskach, moje się nie poddają żadnemu kręceniu, mnie podobasz się w makijażu i fryzurce ale masz jeszcze czas, możesz pokombinować

Dziewczyny muszę lecieć na sklepy kupić TŻetowi jakiś prezent....jutro urodziny a ja nic nie mam a wszystko z braku czasu, dwa tygodnie temu wydawało mi się, że mam na to mnóstwo czasu a teraz zostało mi kilka godzin na kupienie..... :| w dodatku brakuje mi fajnego pomysłu......

miłego wieczoru!
Stary 2011-08-29, 17:11   #1278
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Co do sobotniego wesela Było świetne! Strasznie szybko przeleciało mi, a co dopiero Młodym! Aż mam mały niedosyt Z atrakcji były lampiony (pierwszy raz widziałam na żywo) i mimo małych problemów technicznych (wiatr), to jednak puściliśmy i wyglądało pięknie U siebie ich nie planuję, ale jeśli planujecie - efekt jest bardzo fajny PM wyglądali przepięknie (zdjęcia niżej), suknia PMki bardzo pięknie uszyta i dopasowana (szyła w którymś z lubelskich salonów, jeszcze dopytam, gdzie). Pierwszy taniec walc, potknęła się raz, robią kroka do tyłu, a poza tym wyszło im bardzo ładnie, choć odrobinkę sztywno (stres widoczny). Zabawy oczepinowe były super, tylko taneczne, zero podtekstów, super Na podziękowaniu dla Rodziców poleciało "W życiu piękne są tylko chwile" i wszyscy Goście zrobili spiralę wokół Nich i tańczyli, super to wyszło
No i po północy był koncert... Świadek jeszcze 2 lata temu grał w zespole (http://www.myspace.com/oficjalniesahabah ), teraz się niestety rozpadli, ale kilku członków było na weselu i zagrali "Chcę tylko to".... wyszło fantastycznie, połowa młodych gości (włącznie ze mną ) znała i śpiewała z Nimi, super! Potem drugi Kolega PM wziął gitarę i zagrali jeszcze Wehikuł czasu, po czym Świadek zafristajlował dla Młodych (zawsze to robił na imprezach i teraz też Mu świetnie wyszło).. No cud miód po prostu, klimat był nieziemski

Ogólnie Gościniec Horyzont w Trojaczkowicach k/Lublina okazał się być bardzo dobrym lokalem, pyszne jedzonko, obsługa bez zarzutu. Zespół, Czaban Band, zarąbisty, dziewczyna ma cudny głos, pełna profeska, świetnie się sprawdzili. Fotograf i Kamerzysta nie wiem, jak się nazywają, ale kamerzysta (jak zobaczycie kolesia w kucyku i kamizelce, to nawet się nad nim nie zastanawiajcie) to było dla mnie zupełne dno. Miał umówione kręcenie do 1 w nocy i jak się zaczął koncert, a potem fristajl, czyli coś, czego się nie da powtórzyć, to schował kamerę i się gapił idiota do samego końca (czyli do drugiej, bo wtedy podali barszczyk) Ja bym takiemu baranowi nie zapłaciła nawet złotówki.
Co do fotografa, to coś tam cykał, zobaczymy, jak będą efekty.

Welon i krawat złapali Świadkowa i... mój TŻ zatańczyli razem, a TŻ potem strasznie przeżywał, że złapał, kiedy ja nie złapałam

Super, że się wybawiliście A makijaż miałaś cudny. Piękne oczyska Odnośnie fryzurki to faktycznie masz zbyt delikatne włosy na taki warkoczyk, ale nie łam się ja też mam takie trz piórka, że jak się kiedyś zapletłam, to z daleka wyglądałam jak łysa
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:13   #1279
maly_czlowieczek
Zadomowienie

DZIEWCZYNY!

Siostra mi wysłała, może już widziałyście, ale ja mam traumę

Feministyczna suknia ślubna http://www.atbreak.com/pictures-2/fe...wedding-dress/
Stary 2011-08-29, 17:19   #1280
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie jagodziu wiesz gdzie można dostać w Lublinie papier najlepiej lekko błyszczący fioletowy o gramaturze 120?
niestety tam gdzie ja kupowałam to tylko matowe były popytaj na lubelskich PM
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ja się boje gołębi
no i znając moje szczęście to by mnie obsrały
ja puszczałam raz gołębie :P pod kościołem razem z dyrektorem proboszczem i kolesiem z rady rodziców. A ja dlatego że byłam przewodniczącą samorządu szkolnego bałam się go wziąć tak się wiercił :P
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

Strasznie się napaliłam na te fioletowe buty...jak powiedziałam mamie o tym to stwierdziła, że chyba mi się w głowie pomieszało ale powiedziałam jej, że to mój ślub i jak będę chciała to pójdę nawet w czarnych butach i sukience też. :P Nic nie powiedziała. I teraz pytanie do was...spotkałyście się może z jakimiś ładnymi fioletowymi butami?? Tylko ja chcę obcas 3-5cm. Znalazłam w necie parę i nie są złe ale jakoś mnie nie urzekły. Chyba bym chciała, żeby były z satyny...
ja szukam też fioletowych i też na takim niskim obcasie ale też nic nie mogę znaleźć :P
Cytat:

ooooooooo dla mnie wyglądałaś ślicznie w tym makijażu.... fryzurka tak nie do końca mi do ciebie pasowała... zbyt krzykliwa tą co wstawiłaś o wiele lepsza
Cytat:
Biorę, jak mnie Mama zapisywała, to coś tam marudzili, że będzie mało czasu i pani dojeżdża, ale chyba w końcu mnie zapisali. A Ty?

A w Grago pani piała, że mam takie śliczne długie rzęsy, że nie trzeba by mi bylo w ogóle cieni, tylko rzęsy tuszować i wystarczy

A, właśnie i powiedziała, że warto zrobić hennę rzęs, bo mam jasne końcówki, wtedy nie trzeba by było na ślub tak "dogłębnie" od nasady tuszować i lżej by mi było. Miała któraś z Was taką hennę? Kosztuje niewiele, a utrzymuje się ponoć miesiąc i tak myślę, co by sobie przed ślubem może zrobić... Bo teraz jak mi wytuszowała, to trochę czułam ten ciężar (mam naprawdę dość długie rzęsy, to i dużo tuszu trzeba było), a tak, to by może mi lżej było...
ooo moja mama robi hennę polecam długo się utrzymuje fakt ja też mam długie rzęsy i jasne końcówki i dlatego też strzelę sobie hennę
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:23   #1281
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:

moim zdaniem make-up pasuje Ci , ale ta fryzurka niebardzo... coś mi się w niej nie podoba, ale nie potrafię określić co
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:25   #1282
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
aaaa dziewczyny, mam mega newsa!!
do 4 września obowiązuje promocja na stronie internetowej douglassa. Uruchomili sklep internetowy i z tej okazji każdy nowy klient dostaje na powitanie bon o wartości 40 zł. Można kupić np. tylko jeden błyszczyk za 39 zł i opłaca się jedynie koszty wysyłki (13,50 zł), albo coś o wartości powyżej 40 i opłaca się tylko różnicę i koszty wysyłki. Ja już sprytnie wykombinowałam i zarejestrowałam trzy konta (na siebie, mamę i Tżta) i swoj niezbędnik już mam zamówiony i opłacony
a płaciłaś z jednego konta czy z 3 różnych?

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:27   #1283
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

nie, ja się sama pomaluję na wesele bo wiem że Aneta mnie malowac i tak nie będzie na mój ślub więc nie mam po co jej wypróbowywać. A ile bierze za makijaż i ile w grago biorą jeśli można wiedzieć

Stary 2011-08-29, 17:40   #1284
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

Mi fryzura też nie za bardzo się podoba, patrząc na zdjęcia z profilów i tyłu. Z przodu wygląda fajnie za to makijaż świetny pięknie Ci oczy podkreśliła, a brąz na tych fotografiach nie wydaje się ciemny

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY!

Feministyczna suknia ślubna http://www.atbreak.com/pictures-2/fe...wedding-dress/
Stary 2011-08-29, 18:14   #1285
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Super, że się wybawiliście A makijaż miałaś cudny. Piękne oczyska Odnośnie fryzurki to faktycznie masz zbyt delikatne włosy na taki warkoczyk, ale nie łam się ja też mam takie trz piórka, że jak się kiedyś zapletłam, to z daleka wyglądałam jak łysa
Hehe, najwyraźniej ja też tak wyglądałam, skoro nena się zastanawiała, czy pół głowy zgoliłam Ale w sumie tak teraz pomyślałam, że sporo włosów mi zabrała, żeby była asymetria, może jakby włosy były rozłożone symetrycznie, to lepiej by ten warkocz wyglądał.... Na pewno się jeszcze nie poddam i popróbuję, zresztą wydaje mi się, że tak czy siak jak już zdecyduję, gdzie do fryzjera, to pójdę sobie z miesiąc 2 przed ślubem na taką próbną bez okazji - w sensie posiedzieć 2, 3 godziny i niech popróbują, co mi będzie najlepiej leżało. Trudno już, zapłacę, ale przynajmniej nie będzie nieporozumień

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
ooooooooo dla mnie wyglądałaś ślicznie w tym makijażu.... fryzurka tak nie do końca mi do ciebie pasowała... zbyt krzykliwa tą co wstawiłaś o wiele lepsza

ooo moja mama robi hennę polecam długo się utrzymuje fakt ja też mam długie rzęsy i jasne końcówki i dlatego też strzelę sobie hennę
dzięki to mówisz, że henna jest dobrym pomysłem? W sumie mogłabym sobie zrobić z tydzień przed ślubem i może rzeczywiście lepiej by to wyglądało. Hm, muszę pomyśleć i może zrobię sobie jeszcze w tym roku na próbę, żeby wiedzieć, co i jak. Wiesz w ogóle, jak to się odbywa? Babka mówiła, że do tego zabiegu raczej będę musiała zdjąć soczewki, to prawda?

Cytat:
nie, ja się sama pomaluję na wesele bo wiem że Aneta mnie malowac i tak nie będzie na mój ślub więc nie mam po co jej wypróbowywać. A ile bierze za makijaż i ile w grago biorą jeśli można wiedzieć
Zapłaciłam 50 za makijaż i 60 za fryz. A w VIPie nie mam pojęcia, ile zapłacę, Ty będziesz wcześniej wiedzieć Ale mam nadzieję, że niedużo więcej, niż w Grago.

Co do tych gołębi, bo widzę, że się ciągle przewijają.. Ja na pewno bym nie chciała, wydaje mi się, że byłyby strasznie wymęczone i wystrachane, jakby je tak 3mać godzinę w ciasnym koszu. Także jedyne, co będziemy puszczać to bańki mydlane, jak tylko znajdę nieplamiący płyn

Stary 2011-08-29, 18:20   #1286
gamariel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY!

OMG
gamariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:21   #1287
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Chatko, piękny makijaż i niezła fryzura

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:21   #1288
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
a płaciłaś z jednego konta czy z 3 różnych?
z jednego
acha i dodam, że do każdego zamówienia dodają dwie próbki kosmetyków (nie ukrywam że liczę na próbki perfum)

Stary 2011-08-29, 18:24   #1289
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
z jednego
acha i dodam, że do każdego zamówienia dodają dwie próbki kosmetyków (nie ukrywam że liczę na próbki perfum)

nieźle sobie to wykombinowałaś

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:29   #1290
madzia2306
Zakorzenienie

witam was kochane
no a ja po wizycie u dentysty...
czeka mnie rwanie dwoch ósemek dolnych
jutro idę się do chirurga zapisac

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości