|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
zgadzam sie ze codziennie mycie moze byc szkodliwe ale mowimy o szamponach z sls i nie stosowaniu odpowiednich odzywek, dlatego wlasnie powstala idea mycia odzywka, wlosy krecone/falowane potrzebuja codziennie nawilzenia i codzienne mycie odzywka im to daje (ale nie mowimy o codziennym nakladaniu masek na iles godzin) w weekend sporo czytalam o roznych punktach widzenia w pielegnacji wlosow i bardzo spodobalo mi sie zdanie jednego z fryzjerow, w zasadzie fryzjerki - Jane Carter, tworczyni serii The Jane Carter Solution (nauralne kosmetyki, ogladalam sklady, zero silikonow, parabenow choc gdzies pod koniec skladu mignal mi pq, szampony ma z sls bez sls, jest odzywka do mycia, kremy do lokow itp), nawet calkiem przyjemna seria, szkoda ze na BC niedostepna, z CM na razie nie bede zamawiac cytuje: “You need to decide if you want to get rid of frizz or you want to get rid of curl, if you want to get rid of frizz, wash and wet your hair every day. If you want to get rid of curl, you really have to relax it.” Dla osob ktore slabiej znaja angielski: 'Musisz zdecydowac czego chcesz sie pozbyc - puchu/krola lwa czy lokow, jesli chcesz sie pozbyc puchu myj i mocz wlosy kazdego dnia, jesli chcesz sie pozbyc lokow - musisz je wyprostowac' (relaksacja to zabieg prostowania wlosow, czesto stosowany przez Murzynki)Piekielnie mi sie podoba to zdanie, a Tobie? jest tylko jeden trik - tak sobie wszystko ustawic aby codzienne mycie nie zajmowalo wiekow, ja znalazlam rozwiazanie i myje codziennie, jak mam malo czasu uzywam dyfuzora a ze wiem jak, nie niszcze wlosow. Jak podrosna bede mogla wrocic do co drugi dzien ale na razie nie mam takiej mozliwosci, nie przerzuce przez poduszke nie istniejacych wlosow ![]() Cytat:
|
|
#40682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Błagam nie piszcie tyle!
Cytat:
![]() selena004 - CZAD! Cytat:
![]() A Twoje falki ładne i córci pięknie w zawijańcu, faktycznie księżniczka ![]() Cytat:
Ja niecnie po prawie roku z mocno kulawym CG wiem co potrafią moje włosy i ... trwałą se zrobiłam ![]() Nie marudź ładny ![]() No i co z tego ŁadnieCytat:
Secundo - ja chciałaym być wysoka Zaakceptuj to czego nie możesz zmienić, zmieniaj to co zmienić możesz :0 i niehc sie jedno z drugim nie pomyli ![]() Nie wiem czy nie pokręciłam i odpowiadam na właściwe posty :P NIe cierpię Was, nie piszcie tyle!! ![]() Jantara se kupiłam, będzie zabawa wieczorkiem. Aminokwasy yeah
|
||||
|
|
|
#40683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz wiecej!!!
|
|
#40684 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że moje włosy zdecydowanie lepiej wyglądają w dzień mycia niż dzień po. Kiedy będą dłuższe, na pewno będą się zachowywać inaczej. Może zacząć stosować terapię codzienną.... Dzisiaj mnie to strasznie kusi. Zwłaszcza jak patrze w lustro I wrócę do mycia odżywką. Tak jest!![]() Cytat:
Cycek to wspaniały kot, dobrze wychowany i przede wszystkim z doświadczeniem. W dużej mierze to ono sprawiło, że jest jakim jest. I nie ma co porównywać ich obu bo można powiedzieć, że przyszli z dwóch różnych światów. Ale jedno jest pewne, znaleźli kochający dom![]() Ajrisz nie wierzę, że nas nie cierpisz Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-29 o 17:54 |
||
|
|
|
#40685 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wam
![]() Mam długie włosy i falowane, tzn. końcówki mi się wywijają. Byłam całkiem zadowolona z wyglądu moich włosów, dopóki nie zobaczyłam Waszych Przyznam, że często dostaję komplementy dotyczące moich włosów, ale wcale nie są takie wspaniałe. W sumie całkiem nieźle wyglądają, biorąc pod uwagę, że do ich pielęgnacji używam tylko szamponu. Obecnie Garnier Fructis do włosów normalnych. Ale postanawiam bardziej zatroszczyć się o swoje włosy. Nie są zniszczone, bo nic z nimi nie robię. Nie prostuję, nawet ich nie suszę suszarką. Nie używam lakierów, ani żadnych środków do stylizacji. Jednak moje włosy układają się jak chcą. Bywają dni, że są naprawdę ładnie pokręcone oraz takie, że się puszą. Są bardzo podatne na kręcenie. Przykładowo jeśli zrobię sobię koka, to później przez 2 dni utrzymuje się ten skręt (dłużej nie sprawdzałam )Jednak są oklapnięte I jaki polecacie szampon do włosów falowanych? Tak na teraz? Bo aktualnie nie znajdę czasu na przeczytanie wszystkich informacji, a tego jest oj, oj sporo ![]() Postaram się niedługo wrzucić zdjęcie włosów. Ale ja jestem tylko falowana, chyba tu nie pasuję . Mam rację?
|
#40686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(i jedno jest pewne, oba zostana z nami na zawsze, gdziekolwiek bedziemy mieszkac, wiesz ze Cycek ma paszport? maly dopiero bedzie mial wyrabiany bo najpierw musi miec chipa wszczepionego)Cytat:
Pani inzynier budownictwa musi sobie sekretarke zatrudnic do czytania i streszczania postow
|
|
#40687 | ||
|
Rozeznanie
|
nez123 śliczne loczki
Cytat:
ja się jutro wybieram, ciekawe co mi się tam uda upolować ![]() Cytat:
) bo czasem jak się posłucha mądrości "Pani fryzjer" to nie wiadomo czy śmiać się czy uciekać -------------------------------------------------------------- Dziś od rana siedziałam i przekopywałam internet w poszukiwaniu jakiś masek na włosy, wieczorem do boju rusza majonez z jajem i olejem ), poza tym zastanawiam się czy by ponownie nie wypróbować garniera awokado&karite, bo rok temu coś go używałam to najpierw byłam niezadowolona, ale później miałam drugą butle i nie pamiętam jak to było, ale babydreama też nie lubiłam, a teraz mi bardzo odpowiada, nie ma chyba co myśleć o tym co było, zmieniłam sposób pielęgnacji i ważniejsze jest co teraz działa i jak działa ![]() poza tym pamiętam przez krótki czas miałam odżywkę alterrę, wczoraj przeglądam dokładniej co to tam ma, a tam soja która silnie mnie uczula, a ja chciałam morelkę wypróbować ![]() pustka na mej pólce w łazience ostatnio panuje, pozostało mi babassu, BD i nivea fc, muszę wyruszyć na łowy i powiększyć mój arsenał odżywczo-pielęgnujący
|
|
#40688 | ||||
|
Rozeznanie
|
No bez przesady
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobię tak jak radzisz. Rozróżnię mycie i codziennie nawilżanie ![]() Dzięki za radę Cytat:
Eeee to Cycek to światowy kot I Skuterek też niedługo Świetnie![]() Cytat:
Sorrka AjriszImbryka w moim mieście znałam tylko jedną fryzjerkę z wiedzą, która kochała to co robi i dokształcała się czytając wiele książek na temat włosów, sposoby pielęgnacji itd. Fantastycznie cięła włosy. Miała na prawdę talent. Ale niestety wyemigrowała za granicę i tam otworzyła salon fryzjerski. Rozmawiałam z nią nawet niedawno i mówiła, że wiedzie jej się dobrze
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-29 o 18:57 |
||||
|
|
|
#40689 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz, wiesz, że dokładnie o jakiś prezentach dla ciotek pomyślałam? I o maści końskiej
nez123, śliczne włoski Ag Rafka, dziękuję za pochwałę ![]() Pati, dzisiaj myślę, że jest progres ![]() Włosy ze spodu są już naprawdę ładne, tylko ta wierzchnia warstwa daje mi jeszcze trochę do wiwatu ![]() Zgadnijcie, co postanowiłam - wypróbuje to masełko dziś, nie wytrzymam
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-08-29 o 18:59 |
|
|
|
#40690 |
|
Rozeznanie
|
nakładałyście kiedyś miód na włosy? ależ to się klei
miałam nałożyć co innego, ale okazało się, że nie mam majonezu więc nałożyłam miód z olejem, pachnę jak ciastko na Święta
|
#40691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy są po nim takie fajne, nie masakrycznie miękkie, a nawilżone ![]() Shea + kokos + rycyna + miód na noc dziś
|
|
#40692 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję, niestety tylko na mokro z żelem... za wcześnie poszłam spać, a nie mogłam czekać aż wyschną
w Paincie!
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-08-29 o 20:03 |
|
|
|
#40693 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy uda mi się nadrobić koniec poprzedniej części, ale tą obecną przejrzałam. Spodobał mi się pomysł Rybiorka na wcierki z aloesu i chyba wypróbuję
Nie robię regularnie wcierek Dla zwiększenia motywacji ( ) dzisiaj zamówiłam olej z łopianu i lotion, który ma zapobiegać nadmiernemu wypadaniu włosów. Oczywiście będę stosować regularnie - olej przed myciem, a lotion po myciu włosów. Ciekawe, czy będą efekty...
|
|
|
|
#40694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- dziękuję, teraz muszę wykombinować, żeby oprócz ujawnienia w żelu na dość mokrych włosach zapragnął nie zniknąć po wyschnięciu... ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
i po psikadle Loton Provit rosa we włosachobydwa wygładzają powierzchnię włosa, nie potęgują skrętu, ale redukują puch |
||
|
|
|
#40695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze moja pensja sie nie moze ''rozszerzyc''. Ale na razie odwyk od zakupow, mam zelazna baze i dzis juz mycie wedlug wytycznych Rybiorka zgodnie z wszystkimi instrukcjami. Po odzywce bs nie czesalam, dalam zel. Podpielam sie jakos trzema zabkami i schne, popijajac pokrzywe. W czwartek jade do Malmo na szwedzko-polskie zakupy - spladruje polski sklep i kupie sobie Joanne z makiem i bawelna i Joanne z proteinami mleka i miodem. No i skrzyp. A poza tym co mi wpadnie w oko koszernego znaczy zgodnego z CG. Silikony i polyquatsy powedrowaly do pudelka, odswieze je sobie moze w przyszlosci. Spanie w skarpetce ktos moze jeszcze raz opisac? Ja na dzis zamierzam oblozyc jasiek apaszka z jedwabiu wiskozowego tak mi jakos przyszlo do glowy.
|
|
|
|
|
#40696 |
|
Wtajemniczenie
|
dla porównania tak było wieczorem przed spaniem na w 70% mokrych włosach z duuużą ilością żelu Artiste niebieskiego (foto1)
a tak dziś wieczorem po całym dniu (foto 2) przyznam się, że wczorajsza pielęgnacja w ogóle była u mnie nietypowa najpierw mycie szamponem z sls Joanna z miętą i zieloną herbatą, potem na osuszone koszulką włosy mieszanka (taki mini gloss) szamponetek Joanny: 1 piaskowy blond i 1 naturalny blond plus 2 łyżki maski Kallos Latte Serical i taki miks na włosy spieniony i na 30 min pod czepek, a po spłukaniu na jakieś 2 min. odżywka z farby Loreal Preference jednym słowem pełna rozpusta ![]() a tak w ogóle - to macie może jakieś fotki jak wygląda ten odwrócony plunking? ja to sobie wyobrażam tak, że gdzieś to trzeba związać i wychodziłoby że na czubku - jak uniknąć przyklapu??? Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-08-29 o 20:33 |
|
|
|
#40697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a silikony sie przydadza na zime
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-29 o 20:52 Powód: literowka |
||
|
|
|
#40698 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() nooo Miss ma super włosy! ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Gohs fajna fryzurka
|
|||
|
|
|
#40699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skrecily sie, choc nieregularnie, i mam artystyczny balagan, widze ze sa dosc suche ale puchu nie ma, na razie, zobacze jak odwyk od rozczesywania po bs i niedotykania na nie podziala, w ogole musze wdrozyc na codzien metode obchodzenia sie z nimi jak z tym kaszmirowym swetrem![]() Cytat:
a zdjec zadnych nie robilam. Wiec moze raczej dla falowanych z dlugimi wlosami sie nadaje.
|
||
|
|
|
#40700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczytałam trochę dziennika, zmobilizowałam się i będę działać, bez sensu jest doszukiwaniu się spiralek po tygodniowej pielęgnacji Moja mama miała super loki, spiralne, długie, ale ścięła i nosi na głowie 12 mm włosów.. Jutro zamiast babydream umyję pantene bo tylko to mam w domu, a chcę je porządniej oczyścić. No i zastosuję metodę Rybiorka żeby nic nie robić. Zobaczymy
|
|
#40701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#40702 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ależ ja tu CUDNE WŁOSY dzisiaj widziałam -
dla Was wszystkich.Kurcze, faktycznie pędzicie strasznie szybko, chciałoby się przeczytac wszystko, bo tyle tu cennego info, ale czasu na to strasznie mało . Teraz to i tak mam go więcej, bo dziecko na wakacjach u dziadków, ale coś mi sie wydaje, że po weekendzie nie dam rady być na bieżąco Ja dzisiaj wypróbowałam nową suszarkę i jestem zachwycona . Jest lekki przyklap, bo nie podpięłam włosów spinkami - nie miałam pojecia czy przy dyfuzorze potrzebne, ale spróbuję następnym razem.
|
|
|
|
#40703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
umyj nawet i pantene jak nie masz innego, potem odzywka ale nie nivea na 10 min, nalepiej jak odsaczysz delikatnie wode koszulka i na takie odzywka/maska, poczekaj minutke, rozczesz i zostaw na 10 mint, splucz ale tak zeby troche zostawic odzywki/maski na koncach i reszta jak opisalam, delikatnie ugniec i zostaw, nie rozczesuj juz, nie ukladaj, pozwol im zrobic to po swojemu, zrobi sie wlasnie taki artystyczny nielad ale jak pisalam wyzej tak sie to zaczyna (ewentualnie splucz odzywke ds/maske i naloz bs ale odrobine) nie wiem jaki masz skalp ale nie musisz myc go jak chcesz odswiezyc wlosy, tez o tym pisalam, dokladnie plukasz wlosy i nakladasz odzywke/maske i robisz jak wyzej to jest w sumie taka terapia nawilzajaca i jednoczesnie dajesz wlosom wytchnienie. Jak dasz rade wytrzymac 2 tygodnie to moze sie okazac ze w ogole z tym zostaniesz (jedna moja kolezanka do tej pory tak robi, minelo 6 miesiecy jak jej to zaproponowalam), ale rownie dobrze po 2 tygodniach mozna bedzie zaczac eksperymentowac ze stylizatorem, wlosy beda troche nawilzone i bardziej podatne na skret trzymam kciuki (zeby nie bylo ja uprawiam cos podobnego, tylko ze daje stylizator, nigdy nie splukuje odzywki ds do konca, zostawiam tak aby czuc odrobine na wlosach, odzywki bs daje tyle ile sie miesci na srodek dloni, okrag a la 2 polskie zlote (lub w ogole to zalezy jaki stylizator uzywam), rozcieram w dloniach, przejezdzam dlonmi po dlugosci na zewnatrz i potem raz wewnatrz i potem ugniatam delikatnie, tak jakbym zel nakladala, przy okazji odciskam wode, nastepnie delikatnie nakladam recznik ale taki gladki, to nie jest taki zwykly turban, przykladam recznik plasko do wlosow, w sensie jeden rog, i przyblizam to skalpu, czyli mozna powiedziec ze to cos a la plunking, potem reszte szybciutko owijam wokol glowy, w sumie mam taki turban z 5-10 minut na glowie, w tym czasie biore prysznic, myje zeby, buzie, jak sciagam wlosy sa wilgotne ale nie mokre, na takie daje stylizator, nakladam poprzed delikatne ugniatanie, potem glowa w gore i delikatne potrzasniecie aby kazdy wlos trafil na swoje miejsce, efekt w codzienniku, jak nie masz odpowiednieg materialu zeby cos takiego zrobic to wlasnie papierowe reczniki sa swietne, tyle ze lepiej najpierw sie umyc i wlosami zajac sie na koncu )(ale mi te posty ostatnio dlugasne wychodza
|
|
#40704 | |
|
Zadomowienie
|
odkopię wypowiedzi z poprzedniego wątku
![]() Cytat:
). Jeśli powiesz, ze chcesz żeby Ci dodał objętości, to powinno być ok Nie wiem, jak jest lepiej dla włosów kręconych - czy rzeczywiście kilka warstw jest potrzebnych. Bo z jednej strony dużo warstw nie podoba mi się na włosach kręconych (sama nieraz tak miałam), a z drugiej strony dzięki warstwom włosy maja miejsce na kręcenie się. Eloe na pewno umiałaby się zająć Twoim włosami *Tylko weż pod uwagę (mam nadzieję, że Eloe się nie obrazi ), że Eloe nie jest fryzjerem i sama ma włosy znacznie krótsze od Twoich. Chodzi mi o to, że może być ciężko nadać kształt Twoim włosom (co innego podciąć później, po obcięciu przez fryzjera czy nawet poprawić fryzjera), ale uważam, że trzeba mieć punkt wyjścia (obcięcie przez fryzjera), żeby samemu obcinać włosy![]() Naprawdę, nawet najzwyklejsze obcięcie przez fryzjera się nadaje. Nie wiem, jak się ono nazywa, ale sama ostatnio byłam tak obcinana. Po prostu miałam włosy lekko (bo tak chciałam) wycieniowane po całości. Kiedy trochę odrosły, sama się za nie wzięłam Nie nastawiaj się, że fryzjer może włosom zaszkodzić Pamiętaj, że to Ty jesteś klientem i masz prawo wymagać od niego takiego cięcia, wyboru środków, metod itp. jakiego chcesz (zawsze możesz się też zdać na pomysł fryzjera, co może się okazać dobrym wyjściem). Jeśli chcesz, to napisz, czego konkretnie się obawiasz (co może zrobić fryzjer, czego Ty byś nie chciała), to spróbujemy razem coś wymyślić, żeby tego uniknąć. *sama bym chętnie oddała włosy w ręce Eloe tylko nie wiem, kiedy się spotkamy i czy w ogóle byłaby okazja do obcięcia włosów![]() Paulownia, fajnie by było wiedzieć, gdzie kręoconowłose się obcinają. Jak zasięgniesz języka, to może duńską Lorraine znajdziesz Agatron77 |
|
|
|
|
#40705 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dorzuciłam foty do codziennika, na szybko bo już chciałam iść spać, ale dzisiaj jestem bardzo zadowolona z włosów
|
|
#40706 | |
|
Zakorzenienie
|
Połowa z nas jest falowana, pasujesz
![]() Obawiam się, że bez poczytania się nie obejdzie ![]() Cytat:
![]() Szczerze to by się przydało, bo jak nie mam obrazka ze schematem to gubię się w tekście dłuższym niż "Obllicz: " ![]() Sooorki nie całkiem to miałam na myśli, taki żarcik bardziej. Nie ukrywam że nie wróżę Ci skrętu 4b, ale możesz mieć piękne błyszczące korkociągi. Może znalazłaś w codzienniku, jakie piękne rury udało mi się w zimie wyczarować po masce miodowej, jak zaczęła się fala robić przy długości, jak po kilku miesiącach zaczęło coś wychodzić na wierzchu, jaki przełom po myciu odżywką? Gdybym zapuściła pewnie już bym deptała po piętach Edith. Ty już masz długie, zapewne możesz używać więcej kosmetyków niż ja więc efekty będą bardziej widoczne ![]() Jak najbardziej zachęcam, pobaw się i dowiedz się, ile Twoje włoski potrafią zdziałać same z siebie. Na pewno Cię zaskoczą, skrętem, blaskiem. Zdecydowałam się na trwałą bo miałam taki kaprysik, nie mogę się farbować a nigdy tyle czasu nie wytrzymałam z naturalnymi włosami. Powoli żałuję, że zrobiłam taką słabą bo mam trochę zachodu z układaniem, tak to może byłyby gotowe jak z foremki ![]() I dobranoc
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-29 o 23:46 |
|
|
|
|
#40707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#40708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A potem sztab zakręconych specjalistek pomoże mi się tego pozbyć ![]() Cytat:
Przeedytowałam tą wypowiedź żeby tak nie dziamdziać Bo ja tak mogę godzinami :PNiech mnie św Curla strzeże, spsikałam się tym Jantarem i cieszę michę że to takie świeże
|
||
|
|
|
#40709 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak na szybko, bo zaraz wychodzę: jestem dzisiaj mega zadowolona ze swoich włosów: po trzeciej nocy dalej wyglądają fajnie
Może potem wstawię foto A teraz zmykam, miłego dnia
|
|
|
|
#40710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mały sukces - pierwszy raz udało mi się bez porannego moczenia głowy. Wstałam, a moje włosy były takie jak wczoraj Jestem przeszczęśliwa![]() Cytat:
I mnie rozbawiłaś z samego rana Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Mnie kusi aby umyć łepetynkę bo mnie się coraz mniej podoba to co mam na głowie. Spięłam wierzch klamerką bo mi przeszkadzały przy gotowaniu i teraz nie wygląda to fajnie
Moja chora nie była, na następny dzień od razu poszłam z nią do weterynarza ale była bardzo wygłodzona i wystraszona. To drugie zostało jej trochę do dziś. Kiedy tylko przyjdzie do domu, ktoś oprócz mnie i rodziców, ucieka. Ale nigdy nie wychodzi poza podwórko. To też ciekawe, że nie kusi ją wychodzenie poza. Nawet jak ją wypuszczę i stracę z zasięgu wzroku to jak ją zawołam jej imieniem to przybiega do mnie. Ogród mam duży, ma gdzie się bawić

)
ja się jutro wybieram, ciekawe co mi się tam uda upolować 

miałam nałożyć co innego, ale okazało się, że nie mam majonezu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Was wszystkich.
. Teraz to i tak mam go więcej, bo dziecko na wakacjach u dziadków, ale coś mi sie wydaje, że po weekendzie nie dam rady być na bieżąco
), że Eloe nie jest fryzjerem i sama ma włosy znacznie krótsze od Twoich. Chodzi mi o to, że może być ciężko nadać kształt Twoim włosom (co innego podciąć później, po obcięciu przez fryzjera czy nawet poprawić fryzjera), ale uważam, że trzeba mieć punkt wyjścia (obcięcie przez fryzjera), żeby samemu obcinać włosy
Pamiętaj, że to Ty jesteś klientem i masz prawo wymagać od niego takiego cięcia, wyboru środków, metod itp. jakiego chcesz (zawsze możesz się też zdać na pomysł fryzjera, co może się okazać dobrym wyjściem). Jeśli chcesz, to napisz, czego konkretnie się obawiasz (co może zrobić fryzjer, czego Ty byś nie chciała), to spróbujemy razem coś wymyślić, żeby tego uniknąć.