Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1357 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 17:28   #40681
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Łups to informacje miałam złe Mnie kusi aby umyć łepetynkę bo mnie się coraz mniej podoba to co mam na głowie. Spięłam wierzch klamerką bo mi przeszkadzały przy gotowaniu i teraz nie wygląda to fajnie
no po prawdzie to mycia nie uskuteczniam codziennie, bo jak rano sa odbite jak nie powiej juz co to wkladam poprostu glowe pod kran, dokladnie splukuje co mam na wlosach, daje odzywke ds i dalej normalnie jak zwykle, nastepnego dnia myje odzywka, kolejne dni zalezy czy wsadze olej na glowe czy nie

zgadzam sie ze codziennie mycie moze byc szkodliwe ale mowimy o szamponach z sls i nie stosowaniu odpowiednich odzywek, dlatego wlasnie powstala idea mycia odzywka, wlosy krecone/falowane potrzebuja codziennie nawilzenia i codzienne mycie odzywka im to daje (ale nie mowimy o codziennym nakladaniu masek na iles godzin)

w weekend sporo czytalam o roznych punktach widzenia w pielegnacji wlosow i bardzo spodobalo mi sie zdanie jednego z fryzjerow, w zasadzie fryzjerki - Jane Carter, tworczyni serii The Jane Carter Solution (nauralne kosmetyki, ogladalam sklady, zero silikonow, parabenow choc gdzies pod koniec skladu mignal mi pq, szampony ma z sls bez sls, jest odzywka do mycia, kremy do lokow itp), nawet calkiem przyjemna seria, szkoda ze na BC niedostepna, z CM na razie nie bede zamawiac

cytuje:
“You need to decide if you want to get rid of frizz or you want to get rid of curl, if you want to get rid of frizz, wash and wet your hair every day. If you want to get rid of curl, you really have to relax it.”

Dla osob ktore slabiej znaja angielski: 'Musisz zdecydowac czego chcesz sie pozbyc - puchu/krola lwa czy lokow, jesli chcesz sie pozbyc puchu myj i mocz wlosy kazdego dnia, jesli chcesz sie pozbyc lokow - musisz je wyprostowac' (relaksacja to zabieg prostowania wlosow, czesto stosowany przez Murzynki)

Piekielnie mi sie podoba to zdanie, a Tobie? jest tylko jeden trik - tak sobie wszystko ustawic aby codzienne mycie nie zajmowalo wiekow, ja znalazlam rozwiazanie i myje codziennie, jak mam malo czasu uzywam dyfuzora a ze wiem jak, nie niszcze wlosow. Jak podrosna bede mogla wrocic do co drugi dzien ale na razie nie mam takiej mozliwosci, nie przerzuce przez poduszke nie istniejacych wlosow

Cytat:
[
Dziękuję Moja chora nie była, na następny dzień od razu poszłam z nią do weterynarza ale była bardzo wygłodzona i wystraszona. To drugie zostało jej trochę do dziś. Kiedy tylko przyjdzie do domu, ktoś oprócz mnie i rodziców, ucieka. Ale nigdy nie wychodzi poza podwórko. To też ciekawe, że nie kusi ją wychodzenie poza. Nawet jak ją wypuszczę i stracę z zasięgu wzroku to jak ją zawołam jej imieniem to przybiega do mnie. Ogród mam duży, ma gdzie się bawić I lubi być blisko mnie. Kiedy wychodzę na zew np. poczytać książkę to przychodzi do mnie i kładzie się obok. W domu jest podobnie Podobno koty same wybierają swojego pana. Może i coś w tym jest ale na pewno wyczuwają czy ktoś daży je sympatią czy nie. Mój tato niby psioczy na moją, że to zbój itd ale lubi ją, zawsze ją pogłaska, pobawi się z nią a jej też to się podoba
Zgadzam sie ale mezowi takie rzeczy zajmuja troche czasu, Skuter go przekabaci ale to potrwa, Skuter ma ciezej, byl wziety z domu a wiec nie rozumie wielu rzeczy, Cycek zyl na zewnatrz i musial myslec aby przezyc, niestety dzieci sie nad nim znecaly zanim do nas trafil, przez to jest takim myslacym kotem, wielu rzeczy unika tak na wszelki wypadek, a Skuter jest kotkiem z domu tyle ze nie nauczono go wielu rzeczy i nasz dom i meble cierpialy i wlasnie to sprawilo ze maz go nie polubil ale teraz jak widzi jak Skuter lazi za mna i ciagle pilnuje sprawia ze wymieka, wczoraj po raz pierwszy od miesiaca Skuter spal z nami (do tej pory przez to jego sikanie po katach spal w lazience), mial tak szczesliwa mine jak lezal na koldrze ze nawet maz sie rozczulil
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:45   #40682
AjriszMarta
Zakorzenienie

Błagam nie piszcie tyle!
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Są nadzieje, że zbiorę zamówienie z Bingo na 100 zł, więc nie będę musiała latać za tą maską po świecie (pewnie wezmę więcej niż jedną, normalne )
Kup ciotkom sól do stóp na święta

selena004 - CZAD!
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A widziałyście nową Miss Polski? KRĘCONA!!!
Śliczna
A Twoje falki ładne i córci pięknie w zawijańcu, faktycznie księżniczka
Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
A mi dzisiaj mija tydzień od próby wydobycia skrętu i przechodzę chyba jakiś kryzys..
...
Czy nastanie taki czas, że one nabiorą same z siebie skrętu i nie będę musiała tak ich ugniatać i latać w koszulce?
Nie mam czasu teraz opisać dokładnie a jak wrócę to zapomnę. Poszukaj moich wpisów w dzienniku regeneracji str 5, może coś Ci podejdzie bo widzę podobny skręt.

Ja niecnie po prawie roku z mocno kulawym CG wiem co potrafią moje włosy i ... trwałą se zrobiłam
Cytat:
Na dowód załączam zdjęcie
Nie marudź ładny
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Chociaż pewnie jakby jakaś fryzjerka zobaczyła to by się załamała
No i co z tego Ładnie
Cytat:
No i tak nawiasem chciałabym mieć loki, ale z moich chyba się nie da
primo minimalizm.
Secundo - ja chciałaym być wysoka Zaakceptuj to czego nie możesz zmienić, zmieniaj to co zmienić możesz :0 i niehc sie jedno z drugim nie pomyli

Nie wiem czy nie pokręciłam i odpowiadam na właściwe posty :P NIe cierpię Was, nie piszcie tyle!!

Jantara se kupiłam, będzie zabawa wieczorkiem. Aminokwasy yeah

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:50   #40683
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Nie wiem czy nie pokręciłam i odpowiadam na właściwe posty :P

NIe cierpię Was, nie piszcie tyle!!
My Cie tez mocno nie cierpimy Pisz wiecej!!!
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-29, 17:51   #40684
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
no po prawdzie to mycia nie uskuteczniam codziennie, bo jak rano sa odbite jak nie powiej juz co to wkladam poprostu glowe pod kran, dokladnie splukuje co mam na wlosach, daje odzywke ds i dalej normalnie jak zwykle, nastepnego dnia myje odzywka, kolejne dni zalezy czy wsadze olej na glowe czy nie

zgadzam sie ze codziennie mycie moze byc szkodliwe ale mowimy o szamponach z sls i nie stosowaniu odpowiednich odzywek, dlatego wlasnie powstala idea mycia odzywka, wlosy krecone/falowane potrzebuja codziennie nawilzenia i codzienne mycie odzywka im to daje (ale nie mowimy o codziennym nakladaniu masek na iles godzin)

w weekend sporo czytalam o roznych punktach widzenia w pielegnacji wlosow i bardzo spodobalo mi sie zdanie jednego z fryzjerow, w zasadzie fryzjerki - Jane Carter, tworczyni serii The Jane Carter Solution (nauralne kosmetyki, ogladalam sklady, zero silikonow, parabenow choc gdzies pod koniec skladu mignal mi pq, szampony ma z sls bez sls, jest odzywka do mycia, kremy do lokow itp), nawet calkiem przyjemna seria, szkoda ze na BC niedostepna, z CM na razie nie bede zamawiac

cytuje:
“You need to decide if you want to get rid of frizz or you want to get rid of curl, if you want to get rid of frizz, wash and wet your hair every day. If you want to get rid of curl, you really have to relax it.”

Dla osob ktore slabiej znaja angielski: 'Musisz zdecydowac czego chcesz sie pozbyc - puchu/krola lwa czy lokow, jesli chcesz sie pozbyc puchu myj i mocz wlosy kazdego dnia, jesli chcesz sie pozbyc lokow - musisz je wyprostowac' (relaksacja to zabieg prostowania wlosow, czesto stosowany przez Murzynki)

Piekielnie mi sie podoba to zdanie, a Tobie? jest tylko jeden trik - tak sobie wszystko ustawic aby codzienne mycie nie zajmowalo wiekow, ja znalazlam rozwiazanie i myje codziennie, jak mam malo czasu uzywam dyfuzora a ze wiem jak, nie niszcze wlosow. Jak podrosna bede mogla wrocic do co drugi dzien ale na razie nie mam takiej mozliwosci, nie przerzuce przez poduszke nie istniejacych wlosow
To zdanie może być wręcz mottem! Masz rację, fantastyczne jest. Napisałaś, że włosy kręcone/falowane potrzebują codziennie nawilżenia. Widzę to po moich włosach. Poza tym na drugi dzień są takie jak to ujęłam "Oklapus pierdzielnikus" ale tak na prawdę to po prostu im czegoś brakuje. Złości mnie ich wygląd bo nie mam takiej długości jaką bym chciała mieć. A nie myję ich codziennie bo kiedyś pewna fryzjerka mi powiedziała, że się włosy mogą do tego przyzwyczaić i się szybciej przetłuszczać. Wiesz, teraz jak to napisałam to wydaje mi się strasznie naiwne
Wiem, że moje włosy zdecydowanie lepiej wyglądają w dzień mycia niż dzień po. Kiedy będą dłuższe, na pewno będą się zachowywać inaczej. Może zacząć stosować terapię codzienną.... Dzisiaj mnie to strasznie kusi. Zwłaszcza jak patrze w lustro I wrócę do mycia odżywką. Tak jest!

Cytat:
Zgadzam sie ale mezowi takie rzeczy zajmuja troche czasu, Skuter go przekabaci ale to potrwa, Skuter ma ciezej, byl wziety z domu a wiec nie rozumie wielu rzeczy, Cycek zyl na zewnatrz i musial myslec aby przezyc, niestety dzieci sie nad nim znecaly zanim do nas trafil, przez to jest takim myslacym kotem, wielu rzeczy unika tak na wszelki wypadek, a Skuter jest kotkiem z domu tyle ze nie nauczono go wielu rzeczy i nasz dom i meble cierpialy i wlasnie to sprawilo ze maz go nie polubil ale teraz jak widzi jak Skuter lazi za mna i ciagle pilnuje sprawia ze wymieka, wczoraj po raz pierwszy od miesiaca Skuter spal z nami (do tej pory przez to jego sikanie po katach spal w lazience), mial tak szczesliwa mine jak lezal na koldrze ze nawet maz sie rozczulil
Rozumiem i absolutnie nie neguje. Zwierzęta mają to do siebie, że potrafią ująć człowieka za serce i na pewno się to wydarzy Cycek to wspaniały kot, dobrze wychowany i przede wszystkim z doświadczeniem. W dużej mierze to ono sprawiło, że jest jakim jest. I nie ma co porównywać ich obu bo można powiedzieć, że przyszli z dwóch różnych światów. Ale jedno jest pewne, znaleźli kochający dom

Ajrisz nie wierzę, że nas nie cierpisz

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-29 o 17:54
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:07   #40685
EnjoyYourLife
Raczkowanie

Cześć Wam

Mam długie włosy i falowane, tzn. końcówki mi się wywijają. Byłam całkiem zadowolona z wyglądu moich włosów, dopóki nie zobaczyłam Waszych .

Przyznam, że często dostaję komplementy dotyczące moich włosów, ale wcale nie są takie wspaniałe. W sumie całkiem nieźle wyglądają, biorąc pod uwagę, że do ich pielęgnacji używam tylko szamponu. Obecnie Garnier Fructis do włosów normalnych. Ale postanawiam bardziej zatroszczyć się o swoje włosy. Nie są zniszczone, bo nic z nimi nie robię. Nie prostuję, nawet ich nie suszę suszarką. Nie używam lakierów, ani żadnych środków do stylizacji.

Jednak moje włosy układają się jak chcą. Bywają dni, że są naprawdę ładnie pokręcone oraz takie, że się puszą.

Są bardzo podatne na kręcenie. Przykładowo jeśli zrobię sobię koka, to później przez 2 dni utrzymuje się ten skręt (dłużej nie sprawdzałam)

Jednak są oklapnięte ... Ktoś napisał, że spina włosy klamrą(jaką klamrą?), i to pomaga. Mogę dowiedzieć się czegoś więcej?

I jaki polecacie szampon do włosów falowanych? Tak na teraz? Bo aktualnie nie znajdę czasu na przeczytanie wszystkich informacji, a tego jest oj, oj sporo

Postaram się niedługo wrzucić zdjęcie włosów.

Ale ja jestem tylko falowana, chyba tu nie pasuję . Mam rację?

EnjoyYourLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:18   #40686
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
To zdanie może być wręcz mottem! Masz rację, fantastyczne jest. Napisałaś, że włosy kręcone/falowane potrzebują codziennie nawilżenia. Widzę to po moich włosach. Poza tym na drugi dzień są takie jak to ujęłam "Oklapus pierdzielnikus" ale tak na prawdę to po prostu im czegoś brakuje. Złości mnie ich wygląd bo nie mam takiej długości jaką bym chciała mieć. A nie myję ich codziennie bo kiedyś pewna fryzjerka mi powiedziała, że się włosy mogą do tego przyzwyczaić i się szybciej przetłuszczać. Wiesz, teraz jak to napisałam to wydaje mi się strasznie naiwne
tez w to kiedys wierzylam, stara juz jestem jak swiat ale nie zauwazylam zmiany w przestluszaczniu ani w jedna ani w druga strone choc stosowalam juz rozne pielegnacje w roznych okresach zycia, natomiast co do zachowania samego skalpu to mozna mu zaszkodzic ale mysle ze jedyne co mozna mu zrobic to go przesuszyc, mnie sie to wlasnie przytrafilo - stosowalam przez 2 miesiace wcierke na alkoholu i skalpik teraz piszczy tak mu sucho, dlatego teraz czesto go olejuje i smaruje zelem aleosowym, jednak pomimo ze jest teraz bardzo wrazliwy to w sprawie sebum nie zmienil zdania, jest jak bylo
Cytat:
Wiem, że moje włosy zdecydowanie lepiej wyglądają w dzień mycia niż dzień po. Kiedy będą dłuższe, na pewno będą się zachowywać inaczej. Może zacząć stosować terapię codzienną.... Dzisiaj mnie to strasznie kusi. Zwłaszcza jak patrze w lustro I wrócę do mycia odżywką. Tak jest!
Jak pisalam, nie zawsze musi byc mycie, solidne plukanie, odzywka ds i stylizacja albo nawet od razu po plukaniu wgniesc odzywke bs. Trzeba rozroznic mycie od codziennego nawilzania, i po wielu doswiadczeniach i przeczytaniu duzej ilosci postow roznych osob wiem napewno ze nie kazdemu sluzy reanimacja, nakladanie czegokolwiek na wlosy juz wystylizowane moze skonczyc sie koszmarnie (zwlaszcza jak wlosy sa z rodzaju latwych do obciazenia)

Cytat:
Rozumiem i absolutnie nie neguje. Zwierzęta mają to do siebie, że potrafią ująć człowieka za serce i na pewno się to wydarzy Cycek to wspaniały kot, dobrze wychowany i przede wszystkim z doświadczeniem. W dużej mierze to ono sprawiło, że jest jakim jest. I nie ma co porównywać ich obu bo można powiedzieć, że przyszli z dwóch różnych światów. Ale jedno jest pewne, znaleźli kochający dom
dokladnie to mowie codziennie mezowi (i jedno jest pewne, oba zostana z nami na zawsze, gdziekolwiek bedziemy mieszkac, wiesz ze Cycek ma paszport? maly dopiero bedzie mial wyrabiany bo najpierw musi miec chipa wszczepionego)
Cytat:
Ajrisz nie wierzę, że nas nie cierpisz
Ja tez nie Pani inzynier budownictwa musi sobie sekretarke zatrudnic do czytania i streszczania postow (sorki ale jakos mnie tak na wesolo dzisiaj wzielo)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-29, 18:42   #40687
imbryka
Rozeznanie

nez123 śliczne loczki

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Chciałam się tylko pożalic, że byłam dzisiaj w Naturze i było wszystko, i odżywka proteinowa atiste i 100% masło shea, a ja dosłownie 5 min wcześniej wydałam wszystkie pieniądze na stanik Co prawda ze stanika bardzo się cieszę, ale i tak mnie coś w dołku ściska z żalu i tęsknoty za nową odżywką
wizaż jest okropny, przesiadując tutaj mam totalnego bzika i jak uzbieram trochę pieniędzy to planuję na jaki kosmetyk mogę to wydać ja się jutro wybieram, ciekawe co mi się tam uda upolować

Cytat:
A nie myję ich codziennie bo kiedyś pewna fryzjerka mi powiedziała, że się włosy mogą do tego przyzwyczaić i się szybciej przetłuszczać.
Nie wiem ile w tym stwierdzeniu prawdy, ale tak mi się nasunęło, że konkretnych fryzjerów rzeczywiście znających się na pielęgnacji włosów jest chyba niewiele (na pewno wiele mil ode mnie ) bo czasem jak się posłucha mądrości "Pani fryzjer" to nie wiadomo czy śmiać się czy uciekać

--------------------------------------------------------------

Dziś od rana siedziałam i przekopywałam internet w poszukiwaniu jakiś masek na włosy, wieczorem do boju rusza majonez z jajem i olejem poza tym chyba wyruszę na poszukiwanie awokado, bo okropnie mnie korci je wypróbować (też znalazłam przepis maskę ), poza tym zastanawiam się czy by ponownie nie wypróbować garniera awokado&karite, bo rok temu coś go używałam to najpierw byłam niezadowolona, ale później miałam drugą butle i nie pamiętam jak to było, ale babydreama też nie lubiłam, a teraz mi bardzo odpowiada, nie ma chyba co myśleć o tym co było, zmieniłam sposób pielęgnacji i ważniejsze jest co teraz działa i jak działa
poza tym pamiętam przez krótki czas miałam odżywkę alterrę, wczoraj przeglądam dokładniej co to tam ma, a tam soja która silnie mnie uczula, a ja chciałam morelkę wypróbować
pustka na mej pólce w łazience ostatnio panuje, pozostało mi babassu, BD i nivea fc, muszę wyruszyć na łowy i powiększyć mój arsenał odżywczo-pielęgnujący

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:53   #40688
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
stara juz jestem jak swiat
No bez przesady

Cytat:
ale nie zauwazylam zmiany w przestluszaczniu ani w jedna ani w druga strone choc stosowalam juz rozne pielegnacje w roznych okresach zycia, natomiast co do zachowania samego skalpu to mozna mu zaszkodzic ale mysle ze jedyne co mozna mu zrobic to go przesuszyc, mnie sie to wlasnie przytrafilo - stosowalam przez 2 miesiace wcierke na alkoholu i skalpik teraz piszczy tak mu sucho, dlatego teraz czesto go olejuje i smaruje zelem aleosowym, jednak pomimo ze jest teraz bardzo wrazliwy to w sprawie sebum nie zmienil zdania, jest jak bylo
Rozumiem. Czytałam właśnie wypowiedzi Twoje, Eloe i Ajrisz dotyczące skalpu i wiem, że czasem można przedobrzyć. Aktualnie wcieram wcierkę, która ma w składzie alkohol ale to dlatego, że byłam trochę zdesperowana wzmożonym wypadaniem i zakupiłam rzepę Joanny i od tamtej pory wcieram, znaczy dwa tygodnie ją stosuje. Zamierzam potem wcierać sok z aloesu albo żel jak go znajdę. Wypadanie jak razie zmalało ale dowiedziałam się również, że wypadanie było również spowodowanie niedokładnym płukaniem odżywki podczas mycia. Myślałam, że wypłukuje wszystko ale tak na prawdę musiało coś zostawać bo skóra nie oddychała i wypadanie wzrosło. Odpuściłam sobie też mycie szamponem bo myślałam, że będzie ok ale tak na prawdę mój skalp potrzebuje chociaż raz na tydzień BD. Akurat teraz myję BD ale myślę aby powrócić do mycia odżywką a BD, tak jak pisałam wcześniej, chociaż raz w tygodniu

Cytat:
Jak pisalam, nie zawsze musi byc mycie, solidne plukanie, odzywka ds i stylizacja albo nawet od razu po plukaniu wgniesc odzywke bs. Trzeba rozroznic mycie od codziennego nawilzania, i po wielu doswiadczeniach i przeczytaniu duzej ilosci postow roznych osob wiem napewno ze nie kazdemu sluzy reanimacja, nakladanie czegokolwiek na wlosy juz wystylizowane moze skonczyc sie koszmarnie (zwlaszcza jak wlosy sa z rodzaju latwych do obciazenia)
I tu przechodzimy do sedna sprawy. Moje włosy można bardzo łatwo obciążyć. Widzę to nawet teraz. Zrobiłam dziś drugie podejście z zielonym kremem z biedronki i widzę, że nie jest dla mnie. Zużyję go do celu do którego jest przeznaczony
Zrobię tak jak radzisz. Rozróżnię mycie i codziennie nawilżanie
Dzięki za radę

Cytat:
dokladnie to mowie codziennie mezowi (i jedno jest pewne, oba zostana z nami na zawsze, gdziekolwiek bedziemy mieszkac, wiesz ze Cycek ma paszport? maly dopiero bedzie mial wyrabiany bo najpierw musi miec chipa wszczepionego)
Mojej też nigdy nikomu bym nie oddała. A gdyby jej zabrakło... nawet sobie nie wyobrażam mojej reakcji i nie chcę wyobrażać.
Eeee to Cycek to światowy kot I Skuterek też niedługo Świetnie

Cytat:
Ja tez nie Pani inzynier budownictwa musi sobie sekretarke zatrudnic do czytania i streszczania postow (sorki ale jakos mnie tak na wesolo dzisiaj wzielo)
To mnie rozbawiło Sorrka Ajrisz

Imbryka w moim mieście znałam tylko jedną fryzjerkę z wiedzą, która kochała to co robi i dokształcała się czytając wiele książek na temat włosów, sposoby pielęgnacji itd. Fantastycznie cięła włosy. Miała na prawdę talent. Ale niestety wyemigrowała za granicę i tam otworzyła salon fryzjerski. Rozmawiałam z nią nawet niedawno i mówiła, że wiedzie jej się dobrze

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-29 o 18:57
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:57   #40689
kascysko
Zakorzenienie

Ajrisz, wiesz, że dokładnie o jakiś prezentach dla ciotek pomyślałam? I o maści końskiej

nez123, śliczne włoski

Ag Rafka
, dziękuję za pochwałę Motywujące to bardzo

Pati, dzisiaj myślę, że jest progres
Włosy ze spodu są już naprawdę ładne, tylko ta wierzchnia warstwa daje mi jeszcze trochę do wiwatu

Zgadnijcie, co postanowiłam - wypróbuje to masełko dziś, nie wytrzymam

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2011-08-29 o 18:59
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:09   #40690
imbryka
Rozeznanie

nakładałyście kiedyś miód na włosy? ależ to się klei miałam nałożyć co innego, ale okazało się, że nie mam majonezu więc nałożyłam miód z olejem, pachnę jak ciastko na Święta

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:18   #40691
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
nakładałyście kiedyś miód na włosy? ależ to się klei miałam nałożyć co innego, ale okazało się, że nie mam majonezu więc nałożyłam miód z olejem, pachnę jak ciastko na Święta
Nakładam notorycznie Włosy są po nim takie fajne, nie masakrycznie miękkie, a nawilżone
Shea + kokos + rycyna + miód na noc dziś
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:47   #40692
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładnie się pofalował
w czym sklejasz zdjęcia?
dziękuję, niestety tylko na mokro z żelem... za wcześnie poszłam spać, a nie mogłam czekać aż wyschną
w Paincie!

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-08-29 o 20:03
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:01   #40693
malgosia86
Zadomowienie

Nie wiem, czy uda mi się nadrobić koniec poprzedniej części, ale tą obecną przejrzałam. Spodobał mi się pomysł Rybiorka na wcierki z aloesu i chyba wypróbuję
Nie robię regularnie wcierek
Dla zwiększenia motywacji () dzisiaj zamówiłam olej z łopianu i lotion, który ma zapobiegać nadmiernemu wypadaniu włosów. Oczywiście będę stosować regularnie - olej przed myciem, a lotion po myciu włosów. Ciekawe, czy będą efekty...

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:12   #40694
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie będzie miała
Dziękuję, że o tym pomyślałaś.

Pozdrawiam wszystkie zakręcone z urlopu i lecę urlopować się dalej
udanego urlopowania

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Bardzo fajny potencjał
dziękuję, teraz muszę wykombinować, żeby oprócz ujawnienia w żelu na dość mokrych włosach zapragnął nie zniknąć po wyschnięciu...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
A ja się zastanawiam czym by tu reanimować moje kłaki.... Reanimatory w formie psikadeł się u mnie nie sprawdzają (puch murowany). Ale coś się wymyśli
Oczywiście z lewej strony prawie nie ma fal a z prawej aż wesoło odstają Nie wiem jak ja śpię
puchu nie miałam po mgiełce Pinio (inna nazwa Bobbini) - królestwo temu, kto ją znajdzie! i po psikadle Loton Provit rosa we włosach
obydwa wygładzają powierzchnię włosa, nie potęgują skrętu, ale redukują puch
Stary 2011-08-29, 20:26   #40695
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Kolejne kociary No nie!

Chciałam się tylko pożalic, że byłam dzisiaj w Naturze i było wszystko, i odżywka proteinowa atiste i 100% masło shea, a ja dosłownie 5 min wcześniej wydałam wszystkie pieniądze na stanik Co prawda ze stanika bardzo się cieszę, ale i tak mnie coś w dołku ściska z żalu i tęsknoty za nową odżywką
Ja tez tak mam szkoda ze moja pensja sie nie moze ''rozszerzyc''.
Ale na razie odwyk od zakupow, mam zelazna baze i dzis juz mycie wedlug wytycznych Rybiorka zgodnie z wszystkimi instrukcjami. Po odzywce bs nie czesalam, dalam zel. Podpielam sie jakos trzema zabkami i schne, popijajac pokrzywe. W czwartek jade do Malmo na szwedzko-polskie zakupy - spladruje polski sklep i kupie sobie Joanne z makiem i bawelna i Joanne z proteinami mleka i miodem. No i skrzyp. A poza tym co mi wpadnie w oko koszernego znaczy zgodnego z CG. Silikony i polyquatsy powedrowaly do pudelka, odswieze je sobie moze w przyszlosci.
Spanie w skarpetce ktos moze jeszcze raz opisac? Ja na dzis zamierzam oblozyc jasiek apaszka z jedwabiu wiskozowego tak mi jakos przyszlo do glowy.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:30   #40696
katie100
Wtajemniczenie

dla porównania tak było wieczorem przed spaniem na w 70% mokrych włosach z duuużą ilością żelu Artiste niebieskiego (foto1)
a tak dziś wieczorem po całym dniu (foto 2)

przyznam się, że wczorajsza pielęgnacja w ogóle była u mnie nietypowa
najpierw mycie szamponem z sls Joanna z miętą i zieloną herbatą, potem na osuszone koszulką włosy mieszanka (taki mini gloss) szamponetek Joanny: 1 piaskowy blond i 1 naturalny blond plus 2 łyżki maski Kallos Latte Serical i taki miks na włosy spieniony i na 30 min pod czepek, a po spłukaniu na jakieś 2 min. odżywka z farby Loreal Preference

jednym słowem pełna rozpusta

a tak w ogóle - to macie może jakieś fotki jak wygląda ten odwrócony plunking? ja to sobie wyobrażam tak, że gdzieś to trzeba związać i wychodziłoby że na czubku - jak uniknąć przyklapu???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cud_Artiste_.jpg (86,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wieczór.jpg (62,3 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-08-29 o 20:33
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:51   #40697
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy uda mi się nadrobić koniec poprzedniej części, ale tą obecną przejrzałam. Spodobał mi się pomysł Rybiorka na wcierki z aloesu i chyba wypróbuję
Nie robię regularnie wcierek
Dla zwiększenia motywacji () dzisiaj zamówiłam olej z łopianu i lotion, który ma zapobiegać nadmiernemu wypadaniu włosów. Oczywiście będę stosować regularnie - olej przed myciem, a lotion po myciu włosów. Ciekawe, czy będą efekty...
ja zamierzam isc dalej, przymierzam sie do umycia zelem aleosowy, skoro mozna zmieszac 1/3 szamponu i 2/3 zelu do mycia to ja pomine te 1/3 szamponu, i tak mysle czy jutro to wyprobowac, moj biedny skalp ciagle sie zali jak mu zle, na noc oczywiscie dostanie tez zel

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam szkoda ze moja pensja sie nie moze ''rozszerzyc''.
Ale na razie odwyk od zakupow, mam zelazna baze i dzis juz mycie wedlug wytycznych Rybiorka zgodnie z wszystkimi instrukcjami. Po odzywce bs nie czesalam, dalam zel. Podpielam sie jakos trzema zabkami i schne, popijajac pokrzywe. W czwartek jade do Malmo na szwedzko-polskie zakupy - spladruje polski sklep i kupie sobie Joanne z makiem i bawelna i Joanne z proteinami mleka i miodem. No i skrzyp. A poza tym co mi wpadnie w oko koszernego znaczy zgodnego z CG. Silikony i polyquatsy powedrowaly do pudelka, odswieze je sobie moze w przyszlosci.
daj znac jak idzie, sama jestem ciekawa czy i u Ciebie sie sprawdzi

a silikony sie przydadza na zime
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-29 o 20:52 Powód: literowka
Stary 2011-08-29, 21:06   #40698
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
kurczę, chwilę mnie nie było a tu juz kolejna część
Ja wynalazłam sposób na spanie, który nie powoduje u mnie puszu i buszu pospłaszczanych włosów na przemian z pokręconymi- przed spaniem ugniatam włosy wilgotnymi rękami, potem trochę joanny miód i cytryna b/s- ugniatanie i plunking. Rano wstanę i tylko szukam przedziałka, bo zawsze jakoś się schowa i ewentualnie lekka reanimacja (najczęściej zwilżam takie bezczelnie rozprostowane pasmo włosów, zawijam na papilota, idę się ogarnąć, ubrać nakarmić, rozwijam i tylko żel )

A włoski mam mięciutkie, gładkie, puchu coraz mniej, tylko skręt coś się psuje... Mam plan uciąc u fryzjera tak z 1,5-2 cm z końców, bo to dalej rozdwojone, chociaz pod koniec lipca ciachnięte były ...

Rybiorku, twoje włosy są boskie

Gohs, fajnie wyglądasz w takiej fryzurce, pięknie

Nusia114, skunny-BOSKIE
podobny poranny sposób u mnie się sprawdzał, tylko chciałabym pominąć efekt skręcania pasm niesfornym, a żeby się po prostu nie rozprostowywały...

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Wstałam z tą skarpetką, włosy są genialne - najepierw 2 razy krótsze, ale nałożyłam żelu lnianego, wgniotłam i rozczesałam palcami, nic się nie puszy, są takie urocze sprężynki, każda w inną stronę Mam zdjęcie, ale tylko z kamerki internetowej ;x
FANTASTYCZNE włosy ehh gdybym nie pracowała w biurze...

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Katie, Kascysko- zdecydowany progres lokowy,

A widziałyście nową Miss Polski? KRĘCONA!!!
dziękuję

nooo Miss ma super włosy! miałam dokładnie takie kiedyś (po trwałej... kolor własny)

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Gohs fajna fryzurka
Stary 2011-08-29, 21:22   #40699
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
daj znac jak idzie, sama jestem ciekawa czy i u Ciebie sie sprawdzi

a silikony sie przydadza na zime
Jak na razie widze ze wlosom sie chyba podoba skrecily sie, choc nieregularnie, i mam artystyczny balagan, widze ze sa dosc suche ale puchu nie ma, na razie, zobacze jak odwyk od rozczesywania po bs i niedotykania na nie podziala, w ogole musze wdrozyc na codzien metode obchodzenia sie z nimi jak z tym kaszmirowym swetrem

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle - to macie może jakieś fotki jak wygląda ten odwrócony plunking? ja to sobie wyobrażam tak, że gdzieś to trzeba związać i wychodziłoby że na czubku - jak uniknąć przyklapu???
Ano, ja wiazalam wlasnie na czubku glowy, a przyklapem sie nie musialam martwic, bo moje wlosy sie w tym miejscu nie kreca a zdjec zadnych nie robilam. Wiec moze raczej dla falowanych z dlugimi wlosami sie nadaje.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:30   #40700
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:
Błagam nie piszcie tyle!

Kup ciotkom sól do stóp na święta

selena004 - CZAD!

Śliczna
A Twoje falki ładne i córci pięknie w zawijańcu, faktycznie księżniczka

Nie mam czasu teraz opisać dokładnie a jak wrócę to zapomnę. Poszukaj moich wpisów w dzienniku regeneracji str 5, może coś Ci podejdzie bo widzę podobny skręt.

Ja niecnie po prawie roku z mocno kulawym CG wiem co potrafią moje włosy i ... trwałą se zrobiłam

Nie marudź ładny

No i co z tego Ładnie

primo minimalizm.
Secundo - ja chciałaym być wysoka Zaakceptuj to czego nie możesz zmienić, zmieniaj to co zmienić możesz :0 i niehc sie jedno z drugim nie pomyli

Nie wiem czy nie pokręciłam i odpowiadam na właściwe posty :P NIe cierpię Was, nie piszcie tyle!!

Jantara se kupiłam, będzie zabawa wieczorkiem. Aminokwasy yeah
z tą trwałą mnie nie pocieszyłaś poczytałam trochę dziennika, zmobilizowałam się i będę działać, bez sensu jest doszukiwaniu się spiralek po tygodniowej pielęgnacji
Moja mama miała super loki, spiralne, długie, ale ścięła i nosi na głowie 12 mm włosów..
Jutro zamiast babydream umyję pantene bo tylko to mam w domu, a chcę je porządniej oczyścić. No i zastosuję metodę Rybiorka żeby nic nie robić. Zobaczymy
Stary 2011-08-29, 21:46   #40701
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
U mnie spowodowane tym, że jeszcze jestem uziemiona w domu na 2,5 tyg. Nie chciało mi się czekać na wizytę u fryzjera

Zdjęcie tyłu nie wyraźne, ale aparat nie mógł złapać ostrości...
Troszkę za dużo przycięłam przy twarzy i jest mały stopień, ale nie przeszkadza mi to bardzo Ogólnie jestem zadowolona.
Chociaż pewnie jakby jakaś fryzjerka zobaczyła to by się załamała

Moje włosy super zareagowały na cięcie, praktycznie w ogóle się nie spuszyły. ( Nie stylizowałam ich, i tak siedzę w domu i nie chciało mi się nic nakładać)

tutaj poprzedni stan włosów
ale fajnie, tak jakby podskoczyły w górę

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
chyba sporo z nas ma tak, ale jak na drugi dzien to wg mnie niezle, Ty masz fryz, ja po wstaniu wygladam jakbym nie zdazyla uciec przed pociskiem (tak to jest z krotkimi)
ja też tak nieraz mam

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Gosh, doczytałam na Twoim blogu, ze to co plotłąś to nie francuz, tylko łatwiejszy zaplataniec. Obejrzałam filmik na YT i zaraz wypróbowałam na młodej. Jak na pierwszy raz wyszło calkiem, mloda przeszczęsliwa, bo twierdzi,ze wyglada jak księżniczka. Na sobie pewnie trudniej zrobić, zwłaszcza,że ja mam grzywkę, ale kiedyś spróbuję, bo naprawdę fajne wyjście, jak włosy nie chcą słuchać.

Pierwsze dwa zdjecia-moje eksperymenty na córci, kolejne-moje po nocy z żelem (chyba muszę wyjąć statyw, bo jak mi młoda robi, nie mają ostrości)

Nez, świetnie ci poszlo(ech, te Twoje sprężyny). Też mnie kusi podcięcie z lekkim wystopniowaniem, już od jakiegoś czasu, ale na moich falach może być bardziej widoczne spartolenie, jak mi coś nie wyjdzie...

Dorcia, wciąż czekamy na Twoje zdjęcia po cieciu!
ale śliczności (córcia i włosy )
Stary 2011-08-29, 21:49   #40702
agatron77
Raczkowanie

Dziewczyny, ależ ja tu CUDNE WŁOSY dzisiaj widziałam - dla Was wszystkich.
Kurcze, faktycznie pędzicie strasznie szybko, chciałoby się przeczytac wszystko, bo tyle tu cennego info, ale czasu na to strasznie mało . Teraz to i tak mam go więcej, bo dziecko na wakacjach u dziadków, ale coś mi sie wydaje, że po weekendzie nie dam rady być na bieżąco Już mi szkoda

Ja dzisiaj wypróbowałam nową suszarkę i jestem zachwycona . Skręt świetny (włosy od razu się skróciły) i jakimś dziwnym trafem nawet mi się grzywka pojawiła . Jest lekki przyklap, bo nie podpięłam włosów spinkami - nie miałam pojecia czy przy dyfuzorze potrzebne, ale spróbuję następnym razem.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:06   #40703
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jak na razie widze ze wlosom sie chyba podoba skrecily sie, choc nieregularnie, i mam artystyczny balagan, widze ze sa dosc suche ale puchu nie ma, na razie, zobacze jak odwyk od rozczesywania po bs i niedotykania na nie podziala, w ogole musze wdrozyc na codzien metode obchodzenia sie z nimi jak z tym kaszmirowym swetrem

dokladnie sie tak zaczyna, artystyczny nielad, mialam wlasnie tak przez 2 tygodnie a potem nagle zaczal ten nielad coraz lepiej wygladac, to bylo jakies 3 lata temu temu, mam tylko papierowe zdjecia ale wygladaja rewelacyjne, teraz tylko codziennie wzdycham do tej fotki bo akurat mam ja oprawiona w ramce jako jedna z pamiatek powakacyjnych

Cytat:
z tą trwałą mnie nie pocieszyłaś poczytałam trochę dziennika, zmobilizowałam się i będę działać, bez sensu jest doszukiwaniu się spiralek po tygodniowej pielęgnacji
Moja mama miała super loki, spiralne, długie, ale ścięła i nosi na głowie 12 mm włosów..
Jutro zamiast babydream umyję pantene bo tylko to mam w domu, a chcę je porządniej oczyścić. No i zastosuję metodę Rybiorka żeby nic nie robić. Zobaczymy
nie sluchaj Ajrisz w zakresie trwalej, Ajrisz ma krotkie a Ty dluzsze i nawet jak sa podobne w strukturze to przy dluzszych lepszy uzyska sie efekt, jak dla mnie i tak bedziesz miec proste u nasady do ucha a reszta moze sie pieknie skrecic, i tu wlasnie dlugosc pomaga, takie wloski sa ladniejsze jesli sa dluzsze bo dlugosc sie skreca

umyj nawet i pantene jak nie masz innego, potem odzywka ale nie nivea na 10 min, nalepiej jak odsaczysz delikatnie wode koszulka i na takie odzywka/maska, poczekaj minutke, rozczesz i zostaw na 10 mint, splucz ale tak zeby troche zostawic odzywki/maski na koncach i reszta jak opisalam, delikatnie ugniec i zostaw, nie rozczesuj juz, nie ukladaj, pozwol im zrobic to po swojemu, zrobi sie wlasnie taki artystyczny nielad ale jak pisalam wyzej tak sie to zaczyna (ewentualnie splucz odzywke ds/maske i naloz bs ale odrobine)

nie wiem jaki masz skalp ale nie musisz myc go jak chcesz odswiezyc wlosy, tez o tym pisalam, dokladnie plukasz wlosy i nakladasz odzywke/maske i robisz jak wyzej

to jest w sumie taka terapia nawilzajaca i jednoczesnie dajesz wlosom wytchnienie. Jak dasz rade wytrzymac 2 tygodnie to moze sie okazac ze w ogole z tym zostaniesz (jedna moja kolezanka do tej pory tak robi, minelo 6 miesiecy jak jej to zaproponowalam), ale rownie dobrze po 2 tygodniach mozna bedzie zaczac eksperymentowac ze stylizatorem, wlosy beda troche nawilzone i bardziej podatne na skret

trzymam kciuki (zeby nie bylo ja uprawiam cos podobnego, tylko ze daje stylizator, nigdy nie splukuje odzywki ds do konca, zostawiam tak aby czuc odrobine na wlosach, odzywki bs daje tyle ile sie miesci na srodek dloni, okrag a la 2 polskie zlote (lub w ogole to zalezy jaki stylizator uzywam), rozcieram w dloniach, przejezdzam dlonmi po dlugosci na zewnatrz i potem raz wewnatrz i potem ugniatam delikatnie, tak jakbym zel nakladala, przy okazji odciskam wode, nastepnie delikatnie nakladam recznik ale taki gladki, to nie jest taki zwykly turban, przykladam recznik plasko do wlosow, w sensie jeden rog, i przyblizam to skalpu, czyli mozna powiedziec ze to cos a la plunking, potem reszte szybciutko owijam wokol glowy, w sumie mam taki turban z 5-10 minut na glowie, w tym czasie biore prysznic, myje zeby, buzie, jak sciagam wlosy sa wilgotne ale nie mokre, na takie daje stylizator, nakladam poprzed delikatne ugniatanie, potem glowa w gore i delikatne potrzasniecie aby kazdy wlos trafil na swoje miejsce, efekt w codzienniku, jak nie masz odpowiednieg materialu zeby cos takiego zrobic to wlasnie papierowe reczniki sa swietne, tyle ze lepiej najpierw sie umyc i wlosami zajac sie na koncu)

(ale mi te posty ostatnio dlugasne wychodza)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-29, 22:33   #40704
malgosia86
Zadomowienie

odkopię wypowiedzi z poprzedniego wątku
Cytat:
Napisane przez seduction
Zwykle to mi polecają fryzjerów, którzy obcinają ich tak jak chcą, jeśli chodzi o kształt fryzury np. ze zdjęcia, ale są to wszystkie osoby prostowłose Nie wiem nawet, co miałabym powiedzieć: żeby dodał mi objętości? Tylko tyle wystarczyłoby? Nie licząc zakazów choć i tak się wciąż waham i będę musiała pomyśleć, bo wierzę, że Eloe by im pomogła i nie szkodziła tak jak fryzjer
Nie przejmuj się tym, że polecają Ci osoby z prostymi włosami. Wiadomo, idealnie by było, żeby fryzjera polecił Ci ktoś z kręconymi włosami, ale chodzi przede wszystkim o to, żeby fryzjer słuchał tego, co się do niego mówi (i żeby nie miał swojej wizji, JEDYNEJ słusznej).
Jeśli powiesz, ze chcesz żeby Ci dodał objętości, to powinno być ok Tylko zaznacz, jesli nie chcesz mieć mocno pocieniowanych włosów. Bo nadanie objętości z reguły oznacza właśnie zrobienie kilku warstw na włosach.
Nie wiem, jak jest lepiej dla włosów kręconych - czy rzeczywiście kilka warstw jest potrzebnych. Bo z jednej strony dużo warstw nie podoba mi się na włosach kręconych (sama nieraz tak miałam), a z drugiej strony dzięki warstwom włosy maja miejsce na kręcenie się.

Eloe na pewno umiałaby się zająć Twoim włosami *
Tylko weż pod uwagę (mam nadzieję, że Eloe się nie obrazi), że Eloe nie jest fryzjerem i sama ma włosy znacznie krótsze od Twoich. Chodzi mi o to, że może być ciężko nadać kształt Twoim włosom (co innego podciąć później, po obcięciu przez fryzjera czy nawet poprawić fryzjera), ale uważam, że trzeba mieć punkt wyjścia (obcięcie przez fryzjera), żeby samemu obcinać włosy

Naprawdę, nawet najzwyklejsze obcięcie przez fryzjera się nadaje. Nie wiem, jak się ono nazywa, ale sama ostatnio byłam tak obcinana. Po prostu miałam włosy lekko (bo tak chciałam) wycieniowane po całości. Kiedy trochę odrosły, sama się za nie wzięłam

Nie nastawiaj się, że fryzjer może włosom zaszkodzić Pamiętaj, że to Ty jesteś klientem i masz prawo wymagać od niego takiego cięcia, wyboru środków, metod itp. jakiego chcesz (zawsze możesz się też zdać na pomysł fryzjera, co może się okazać dobrym wyjściem). Jeśli chcesz, to napisz, czego konkretnie się obawiasz (co może zrobić fryzjer, czego Ty byś nie chciała), to spróbujemy razem coś wymyślić, żeby tego uniknąć.

*sama bym chętnie oddała włosy w ręce Eloe tylko nie wiem, kiedy się spotkamy i czy w ogóle byłaby okazja do obcięcia włosów

Paulownia, fajnie by było wiedzieć, gdzie kręoconowłose się obcinają. Jak zasięgniesz języka, to może duńską Lorraine znajdziesz

Agatron77

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 23:12   #40705
gohs
Zakorzenienie

Właśnie dorzuciłam foty do codziennika, na szybko bo już chciałam iść spać, ale dzisiaj jestem bardzo zadowolona z włosów
Stary 2011-08-29, 23:28   #40706
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EnjoyYourLife Pokaż wiadomość
Ale ja jestem tylko falowana, chyba tu nie pasuję . Mam rację?
Połowa z nas jest falowana, pasujesz
Obawiam się, że bez poczytania się nie obejdzie
Cytat:
O wy wredne
Szczerze to by się przydało, bo jak nie mam obrazka ze schematem to gubię się w tekście dłuższym niż "Obllicz: "
Cytat:
z tą trwałą mnie nie pocieszyłaś
Sooorki nie całkiem to miałam na myśli, taki żarcik bardziej. Nie ukrywam że nie wróżę Ci skrętu 4b, ale możesz mieć piękne błyszczące korkociągi.
Może znalazłaś w codzienniku, jakie piękne rury udało mi się w zimie wyczarować po masce miodowej, jak zaczęła się fala robić przy długości, jak po kilku miesiącach zaczęło coś wychodzić na wierzchu, jaki przełom po myciu odżywką? Gdybym zapuściła pewnie już bym deptała po piętach Edith. Ty już masz długie, zapewne możesz używać więcej kosmetyków niż ja więc efekty będą bardziej widoczne
Jak najbardziej zachęcam, pobaw się i dowiedz się, ile Twoje włoski potrafią zdziałać same z siebie. Na pewno Cię zaskoczą, skrętem, blaskiem.

Zdecydowałam się na trwałą bo miałam taki kaprysik, nie mogę się farbować a nigdy tyle czasu nie wytrzymałam z naturalnymi włosami. Powoli żałuję, że zrobiłam taką słabą bo mam trochę zachodu z układaniem, tak to może byłyby gotowe jak z foremki

I dobranoc

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-29 o 23:46
Stary 2011-08-29, 23:48   #40707
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Właśnie dorzuciłam foty do codziennika, na szybko bo już chciałam iść spać, ale dzisiaj jestem bardzo zadowolona z włosów
no to po co ten komentarz o poplataniu? Jakie poplatanie?

Cytat:
O wy wredne

Cytat:
Szczerze to by się przydało, bo jak nie mam obrazka ze schematem to gubię się w tekście dłuższym niż "Obllicz: "
no to musimy zrobic nabor na sekretarke dla Mgr Inz Ajrisz

Cytat:
Sooorki nie całkiem to miałam na myśli. Może znalazłaś, jakie piękne rury udało mi się w zimie wyczarować po masce miodowej, jak zaczęła się fala robić przy długości, jak po kilku miesiącach zaczęło coś wychodzić na wierzchu, jaki przełom po myciu odżywką? Gdybym zapuściła pewnie już bym deptała po piętach Edith.
Jak najbardziej zachęcam, pobaw się i dowiedz się, ile Twoje włoski potrafią zdziałać same z siebie. Na pewno Cię zaskoczą, skrętem , blaskiem.
jakich pietach, po kolanach

Cytat:
U mnie jest troszkę inna sytuacja, prawie rok męczę się z chorobą skóry głowy. W pewnym momencie stałam przed decyzją walnięcia się na zapałkę (trzeba było, tyle nerwów mniej :/ ). Po każdym myciu modlę się żeby nie swędziało ani nie piekło. Krótkie łatwiej jest opanować, skóra ma się lepiej.
A trwała jest tak dla mnie, łatwiej mi czuć się atrakcyjnie bo nic nie mogę zrobić żeby wyglądać ładniej ;] Jak się wyleczę - komisyjnie przysięgam jakiś szalony kolor se walnę
dobra, przypomnie Ci to jak zapomnisz, a la Rihanna? a la Wisniewski? a la Pink? dziewczyny robimy glosowanie na kolor dla Ajrisz po wyleczeniu skaplu?

Cytat:
Koniec marudzenia
mozesz jeszcze, my rozumiemy ze jak sie czlowiek wypluje to mu lepiej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-30, 07:10   #40708
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, przypomnie Ci to jak zapomnisz, a la Rihanna? a la Wisniewski? a la Pink? dziewczyny robimy glosowanie na kolor dla Ajrisz po wyleczeniu skaplu?
Myślę, że fiolet genialnie podbije błękit moich oczu

A potem sztab zakręconych specjalistek pomoże mi się tego pozbyć
Cytat:
mozesz jeszcze, my rozumiemy ze jak sie czlowiek wypluje to mu lepiej
Kurka zdążyłaś Przeedytowałam tą wypowiedź żeby tak nie dziamdziać Bo ja tak mogę godzinami :P

Niech mnie św Curla strzeże, spsikałam się tym Jantarem i cieszę michę że to takie świeże

Stary 2011-08-30, 08:23   #40709
aleksandra987x
Rozeznanie

Ja tak na szybko, bo zaraz wychodzę: jestem dzisiaj mega zadowolona ze swoich włosów: po trzeciej nocy dalej wyglądają fajnie Może potem wstawię foto
A teraz zmykam, miłego dnia
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:57   #40710
Stefannia
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Mały sukces - pierwszy raz udało mi się bez porannego moczenia głowy. Wstałam, a moje włosy były takie jak wczoraj Jestem przeszczęśliwa

Cytat:
primo minimalizm.
Ja też I mnie rozbawiłaś z samego rana Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości