Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1363 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 15:32   #40861
hornygirl
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Dopisałam się do dziennika, teraz już jestem całkiem wasza

Macie jakieś doświadczenia ze ścinaniem włosów z długaśnych na średnie, czy ułatwia to skręt?.. Wiem że każde włosy są inne ale może jakieś historie z życia wzięte ułatwią mi decyzję
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:58   #40862
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
a w ogóle to jak można chciałam zrobić małą sondę na temat tego, co robicie z włosami na noc, żeby nie niszczyło ich tarcie o poduszki...mi przychodzi do głowy tylko ten nieszczęsny luźny warkocz, ale...ale on mi prostuje loczki może mi podpowiecie coś mądrego ?
nic nie robię w nocy śpię, mam wypocząć, zregenerować siły, a nie pilnować żabek, turbanów, ananasów i innych

Cytat:
Napisane przez chocolate_monster Pokaż wiadomość
Kurcze, ale ja nie mam pojęcia jak rozpoznać, czy to łupież, czy przesuszenie. Może spróbuję z tym żelem, a jak nie pomoże to poszukam produktów odpowiednich dla włosów z łupieżem. Gdzie i za ile dostanę ten żel aloesowy?:roza:
na dozie jest dostępny aloes firmy gorvita, 11 złotych bez 1 grosza, za 150ml dodatkowo ma glicerynę, pantenol i alantoinę
http://www.gorvita.com.pl/aloe_vera.html

jest jeszcze pantenol z aloesem i alantoiną też tej samej firmy, 100ml za 11,39
Stary 2011-08-31, 16:07   #40863
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
nic nie robię w nocy śpię, mam wypocząć, zregenerować siły, a nie pilnować żabek, turbanów, ananasów i innych

Anoska
to Ci sie udalo ale w sumie ja tez tak do tego podchodze, odkad stwierdzilam ze i tak wsadze rano glowe pod kran to mi lepiej i spie bez stresa, no i maz zadowolony bo on uwielbia jak zasypiam z glowa na jego ramieniu (koty tez bo teraz jak mi Skuter ciamka wlosy w nocy to mu nie przeszkadzam, ma biedak takie zboczenie, uwielbia ciamkac wlosy i ponczochy/rajstopy, jak tylko zostawie nieopatrznie gdzies rajtki to juz wiadomo ze znajde je obslinione i pozaciagane)
Cytat:
na dozie jest dostępny aloes firmy gorvita, 11 złotych bez 1 grosza, za 150ml dodatkowo ma glicerynę, pantenol i alantoinę

jest jeszcze pantenol z aloesem i alantoiną też tej samej firmy, 100ml za 11,39
bedzie dobry
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:09   #40864
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
(koty tez bo teraz jak mi Skuter ciamka wlosy w nocy to mu nie przeszkadzam, ma biedak takie zboczenie, uwielbia ciamkac wlosy i ponczochy/rajstopy, jak tylko zostawie nieopatrznie gdzies rajtki to juz wiadomo ze znajde je obslinione i pozaciagane)
Co to znaczy? Jak się objawia? hahaha...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:12   #40865
hornygirl
Raczkowanie

Niezły ten Twój Skuter

A z informacji o żelu ja chyba też skorzystam, powinien być dobry na mój biedny suchy skalp
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:24   #40866
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Co to znaczy? Jak się objawia? hahaha...
hm... w nocy kladzie sie na poduszce nad moga glowa i mam jakby oklad na glowie, czasami budzi mnie mlaskanie, Skuter bierze moje wloski do pyszczka i ciamka, no i jest takie slip, slip. Wlosy mam rano w tym miejscu takie wymietolone, zero produktu na nich bo maly wszystko zlize, rajstopy mamla tak samo

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Niezły ten Twój Skuter
oj nawet nie wiesz, oba moje koty to aparaty

Cytat:

A z informacji o żelu ja chyba też skorzystam, powinien być dobry na mój biedny suchy skalp
goraco polecam, po nalozeniu ulga natychmiastowa a po paru dniach w ogole mniej skalp sie skarzy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-31, 16:57   #40867
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Ag Rafka brak słów...
Nie wiem jak reszta, ale bardzo mnie cieszą postępy innych dziewczyn. Z tygodnia na tydzień widać różnicę w stanie włosów. Fajowo, czuję się jakbym miała jakąś ważną misję
Dzięki, kochana, dziś jestem naprawdę z nich dumna. Ty mozesz tym bardziej, bo nigdy nie zapomnę, że to dzięki Tobie się tu na zakręconym znalazłam i odkrylam CG. Więc to jakby też Twoje dzieci te moje nowe włosy(potem ustalimy, kto matką, kto ojcem, a moze będą dwie mamusie, chociaż gwoli scisłości musiałoby być pięć-jeszcze Eloe, Rybiorek i Ajrisz-bo z ich rad czerpię garsciami)
Też cieszą mnie postępy innych i załuję, że mam zbyt małą wiedzę ,by radzić w niepowodzeniach. Misję spełniam także w realu, już przekabaciłam moją ukochaną szwagierkę, pokazałam jej Wasze sukcesy włosowe i chyba będzie nasza

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:

AgRafka
chcesz sie zamienic na owlosienie? Ja bardzo chetnie ;]
Łosz, kurde. Taka propozycja ze strony Rybiorka to chyba najwiekszy komplement, dzięki Chętnie się zamienię, choć nie na zawsze-jako zodiakalne bliźnięta-niestety lubię zmiany

Rzęski cudne, znów skopiuję pomysł, na razie daję rycynkę na pazurki, bo w ramach "naturalizacji" zrzuciłam tipsy i są w opłakanym stanie. Na rzęsy już próbowałam, ale coś mi oczy łzawiły. Ale widząc taki efekt, będę próbować <zawzięta>
A czytając o upodobaniach Skutera i facecie w busie-zdechłam
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:22   #40868
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Dzięki, kochana, dziś jestem naprawdę z nich dumna. Ty mozesz tym bardziej, bo nigdy nie zapomnę, że to dzięki Tobie się tu na zakręconym znalazłam i odkrylam CG. Więc to jakby też Twoje dzieci te moje nowe włosy(potem ustalimy, kto matką, kto ojcem, a moze będą dwie mamusie, chociaż gwoli scisłości musiałoby być pięć-jeszcze Eloe, Rybiorek i Ajrisz-bo z ich rad czerpię garsciami)
Też cieszą mnie postępy innych i załuję, że mam zbyt małą wiedzę ,by radzić w niepowodzeniach. Misję spełniam także w realu, już przekabaciłam moją ukochaną szwagierkę, pokazałam jej Wasze sukcesy włosowe i chyba będzie nasza

zostalam mama, po raz kolejny....... az sie wzruszylam

Cytat:
Łosz, kurde. Taka propozycja ze strony Rybiorka to chyba najwiekszy komplement, dzięki Chętnie się zamienię, choć nie na zawsze-jako zodiakalne bliźnięta-niestety lubię zmiany
no to ustalmy - zamieniamy sie co 2 tygodnie

Cytat:
Rzęski cudne, znów skopiuję pomysł, na razie daję rycynkę na pazurki, bo w ramach "naturalizacji" zrzuciłam tipsy i są w opłakanym stanie. Na rzęsy już próbowałam, ale coś mi oczy łzawiły. Ale widząc taki efekt, będę próbować <zawzięta>
zakup taka malutka szczoteczke, swietnie sie sprawdza, i nakladaj od gory, jak sie tuszuje rzesy to niektore dziewczyny jada mascara od dolu i od gory, ja rycynuje tylko od gory

Cytat:
A czytając o upodobaniach Skutera i facecie w busie-zdechłam
o Skuterze to ja moge wiecej podac przykladow a w busie to nie tylko facet patrzy dziwnie, no ale on najbardziej nie lubi widac jak kobiety sie maluja wsrod ludzi, a to moje lizanie palca i jezdzenie po rzesach to go szczegolnie obrzydza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-31, 17:54   #40869
imbryka
Rozeznanie

Łapię wprawę w tworzeniu żelu lnianego
Znalazłam angielski przepis z opisanym całym procesem przygotowania i wyszedł mi najlepszy żel z wszystkich które tworzyłam super konsystencja, początkowo świetnie się przelał przez sito, a później trochę stężał, aż jestem dumna z siebie

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:56   #40870
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
to za krotko zwlaszcza jak nie znalazlas swoich kosmetykow i nie wiesz co na Ciebie dziala a co nie, ja po 1.5 roku z CG mniej wiecej sie orientuje.
Ktoś tu pisał, że po miesiącu już można dostrzec jakiś efekt... Ja dostrzegam, ale póki co negatywne skutki moich eksperymentów Aczkolwiek póki co i tak jest lepiej niż jak się brałam za regenerację skóry

Cytat:
wcale nie, wszystko sie zgadza z tym co wczesniej napisalam, uwazam ze brakuje Ci nawilzenia i to co napisalas teraz to potwierdza, Twoje wloski ciagna wode bo jej potrzebuja, mozna zrobic jeszcze jeden test, zamknij sie w lazience i pusc goraca wode przez chwilke az lustro zaparuje, zakrec wode i posiedz 10 minut w lazience. Jesli wloski sie troche spusza ale i skreca to bedzie ostateczne potwierdzenie ze musisz sie skupic na nawilzeniu.
Bez testów się obejdzie - wystarczy czasem nieduża wilgoć i jestem spuszona. Dziś to nie nastąpiło zapewne dlatego, że przeciążyłam i nie miały siły się po prostu sianować.

Cytat:
wyglada good

hm.... wiesz nie mam pojecia jak wyglada nakladanie pasmo po pasmie, pierwszy raz sie z tym spotykam (znaczy technicznie moge sobie wyobrazic), ja biore porcje odzywki miedzy dlonie i przejezdzam po dlugosci, potem wkladam palce miedzy wlosy i przejezdzam wewnatrz, potem biore wlosy miedzy dlonie i przejezdzam nimi jak prostownica, ja mam suchy skalp wiec dokladam troche odzywki ds jeszcze na skalp, po 5 minutach splukuje (mozna tez wtedy rozczesac wlosy palcami lub grzebieniem)

Generalnie jakoś się to nie różni, tylko na początku nakładam na kolejne pasmo odżywkę, potem to w sumie wygląda tak samo. Może niezbyt obrazowo to opisałam

Cytat:
No tak tutaj to niestety testy indywidualne potrzebne ale najlepiej robic to w sposob kontrolowany. Ja nakladam tyle odzywki bs ile miesci sie w srodku mojej dloni, czyli tak na oko 2 polskie zloty, rozcieram odzywke miedzy dlonmi i robie podobnie jak z odzywka ds, przejezdzam na zewnatrz dlugosci, potem wewnatrz i potem delikatnie ugniatam. Wsio

Ale że aaaż tyyyyleee??? Masz takie loki, że trudno określić objętność, ale jakbym taką ilość czegoś b/s walnęła na łeb, to by mi chyba ściekało dosłownie i włosy zamieniły się w jeden zlepiony kawałek... Przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie próbowałam Ale oceniam po tym, że wczoraj podkusiło mnie dać gdzieś tyle, co połowa orzecha laskowego Joaśki z miodem i dziś mam totalnie zaklejone.

Cytat:
teraz mozna dac stylizator albo najpierw odcisnac wode w koszulke/pieluche (ja robie moj turban) i na wilgotne stylizator - ja nakladam wylacznie poprzez ugniatanie, najpierw w pozycji stojacej (bo zawsze mialam problem z wlosami pod spodem i na czubku), potem pochylam sie i druga porcja na dlugosc ktora mam przez oczami, a potem jeszcze troche na boki, nadal sie pochylam ale przekrzywiam glowe w lewo a potem w prawo, na koniec wyprost, patrze w sufit i potrzasam glowa, niesforne pasma przekladam pojedynczo (nigdy nie mam rownego przedzialka, na to nie patrze tylko na to jak lepiej sie wlosy prezentuja)

odzywka to nie mus, moze wlasnie lepiej by ci bylo robic OMO, ale o tym pomyslimy pozniej jak wkleisz puszaka
No i mój najlepszy puszak się zapodział, mam tylko półpuszaka po dniu z nivea fc i żelem lnianym (naprawdę nieduża ilość). Wygląda to jak Ale zapewniam, że rano nie było fatalnie, trochę liźnięte, ale przyzwoite, potem mi dopiero wszystko oklapło, a pasma zamieniły się w jakieś pogięte półspuszone strąki. Sorki za kiepską fotę, mam nadzieję, żę coś widać.

Ale mi się całkiem nieźle myje glorią, jeszcze pottersa może spróbuję. Joaśka może jednak nie dla mnie hm, zobaczim.

Cytat:

Ja tez myje codziennie, a w zasadzie powinnam powiedziec mocze i nawilzam codziennie.
I tu nalezy oddzielic mycie od nawilzania, wlasnie po to wymyslono mycie odzywka aby osoby ktore tego potrzebuja mogly codziennie moczyc wlosy (i wymasowac skalp jesli to konieczne czyli go myc). Mycie odzywka to nie jedyna wlasciwa droga, mozna uzywac odzywki do tzw co-wash (w tlumaczeniu luznym: a la mycie) na codzien i raz w tygodniu szamponu, jak trzeba porzadnego myjadla to nawet z sls (zwlaszcza jak sie uzywa rycyny), no i niestety tutaj trzeba sobie przetestowac co i jak

to jak wkleisz to bedzie ciag dalszy moich przemyslen
Nienajlepszy ten puszak, ale tak myślę, że może jutro odpuszczę sobie odżywkę b/s (bo żadna z posiadanych mi nie pasi), więc puszak będzie lepciejszy Nie omieszkam się nim pochwalić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9467.jpg (70,1 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-31 o 17:58 Powód: zapomniałam dodać fotę ugh!
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:15   #40871
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
I jeszcze pytanie: pottersy występują w jakichś sieciówkach? Tak byłoby mi łatwiej zlokalizować
Ja widziałam u siebie z Inter Marche Niewielki wybór, ale coś tam było

Ja dosycham, podzielę się później efektami, bo na razie to musiałam prawie suche włosy ugniatać mokrymi ręcami i plunking jak na noc robię, bo mi się to draństwo pod wqpływem ciężaru trochu wyprostowało i było bleee...

A tak poza tym, to myjąc skalp head&shoulders jakimś cudem wsadziłam sobie go troche do oka i nie patrzyłam jaki szampon biorę do włosów umycia, gdy przestawiałam szampony na swoje miejsce skapnęłam się, ze umyłam nie Lorealem, a Niweą prostującą... Ciekawe co wyjdzie
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:18   #40872
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś tu pisał, że po miesiącu już można dostrzec jakiś efekt... Ja dostrzegam, ale póki co negatywne skutki moich eksperymentów Aczkolwiek póki co i tak jest lepiej niż jak się brałam za regenerację skóry
cierpliwosc niestety jest potrzebna

Cytat:
Ale że aaaż tyyyyleee??? Masz takie loki, że trudno określić objętność, ale jakbym taką ilość czegoś b/s walnęła na łeb, to by mi chyba ściekało dosłownie i włosy zamieniły się w jeden zlepiony kawałek... Przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie próbowałam Ale oceniam po tym, że wczoraj podkusiło mnie dać gdzieś tyle, co połowa orzecha laskowego Joaśki z miodem i dziś mam totalnie zaklejone.
2 polskie zloty z tego co pamietam to nieduza moneta a dokladnie tyle daje odzywki bs, no ale moze zle opisalam wiec daje tyle ile mi sie miesci w srodeczku dloni, okrag o srednicy ... zaraz zmierze hm... wyszlo mi 1.8 cm
ja odzywka i zelem otulam wlosy, ale zelu daje w sumie duzo wiecej bo jak pisalam przez te wszystkie farbowania, hennowania i sciaganie henny mam teraz wieksza porowatosc i latwo oddaja/przyciagaja wode

a teraz najlepsze - Twoje wlosy moga w ogole nie tolerowac odzywki bs, probowalas sam stylizator? Tylko ze to musi byc dobry zel, nie nivea, nivea ma gliceryne, a w Twoim przypadku nivea bez zabezpieczenia nie jest dobrym rozwiazaniem

Cytat:
No i mój najlepszy puszak się zapodział, mam tylko półpuszaka po dniu z nivea fc i żelem lnianym (naprawdę nieduża ilość). Wygląda to jak Ale zapewniam, że rano nie było fatalnie, trochę liźnięte, ale przyzwoite, potem mi dopiero wszystko oklapło, a pasma zamieniły się w jakieś pogięte półspuszone strąki. Sorki za kiepską fotę, mam nadzieję, żę coś widać.
jesli mam byc szczera to ja nie wiem o co Ci chodzi, na tej fotce jest wszystko jak nalezy, widze minimalny puszak, masz delikatne wlosy (kolor naturalny?) ktore maja skret S z tendencja do spiralek na koncach

zdefiniuj prosze swoimi slowami co rozumiesz przez puszak bo moze gadamy na zasadzie ja o korzeniu a Ty o naci a obie myslimy o marchewce

i powiedz mi czego jeszcze oczekujesz od wlosow, na tej fotce widac piekne mocne fale, fale maja to do siebie ze kreca sie nie od samego skalpu, systematyczna pielegnacja czasami mozna doprowadzic do skretu od gory ale trzeba tez opracowac techniki stylizacji

prawa strona jakby Ci sie bardziej regularniej skrecala a lewa wylgada na troche rozprostowana, moze to byc wynik za krotkiej pielegnacji lub taka ich uroda (na ktorym boku spisz?)

Sa lekko przyklapniete na skalpie ale to tez typowe dla fal, jedyne rozwiazanie to suszenie z glowa w dol lub jesli naturalnie podpinanie, ja polecam male plastikowe zabki, sama ich nie stosuje do unoszenia ale jak mialam dluzsza grzywke to podpinalam ja bo mi na oczy leciala jak byla mokra (teraz jest krotka wiec zabki uzywam tylko jak sie pudruje)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-31 o 18:20
Stary 2011-08-31, 18:26   #40873
AjriszMarta
Zakorzenienie

Obiad zjedzony, to do dzieła
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Skrót myślowy Przez Waszą wiedzę mam kompleksy
No bo lekko nieścisłe ale elaboraty na ten temat już są
Cytat:
To nic specjalnego ale wprawiło mnie w dobry humor Rankiem popijałam sobie kawkę, patrzę a tu to
Przeduszny? Super
Cytat:
Pojawił mi się łupież (? sypie mi się z głowy biały proszek) i nie wiem jak teraz postępować z moją skórą głowy, żeby ją z tego wyleczyć.
Swędzi, piecze? Czego jeszcze używasz, napewno nie samego BD.
Wcierka z aloesu - też popieram
Cytat:
Wczorajszy eksperyment zakończony sukcesem.
Pikne Błyszczące Mniam
Cytat:
ha wiedzialam ze musi byc jakies ale, w odzywce nie ma nawilzaczy, moja ukochana odzyweczka z keratyna je ma
W sensie lekki emolient? A kokosa czy lepiej nie?

Rybiorko niesamowite rzęsy !!

Też robiłam kurację rycynową - oczy mi puchną, nie wiem czy "urosły" bo nie ściemniały nic a nic :P
Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jeśli bede co drugi dzień olejować włosy i potem nakładać maske typy kallos czy wax to moge przedobrzyć ? chciałabym je jak najszybciej doprowadzić do fajnego stanu,a le boje sie ze przesadzę i skutek bedzie odwrotny
Przesada. Zrób sobie taki intensywny tydzień i zobaczysz jak będzie. Nie ma obaw ale procesu nie przyspieszysz nie wiem jak bardzo.
Maskę dawaj pod czepek to może więcej wniknie
Cytat:
Nie wiem jak reszta, ale bardzo mnie cieszą postępy innych dziewczyn. Z tygodnia na tydzień widać różnicę w stanie włosów. Fajowo, czuję się jakbym miała jakąś ważną misję
Też Jak również zgrzytam zębami z zazdrości ;P
Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Macie jakieś doświadczenia ze ścinaniem włosów z długaśnych na średnie, czy ułatwia to skręt?.. Wiem że każde włosy są inne ale może jakieś historie z życia wzięte ułatwią mi decyzję
Proponowałabym dużo żelu, porządny plunking i zobaczymy jak się układają na takim wspomaganiu
Cytat:
Więc to jakby też Twoje dzieci te moje nowe włosy(potem ustalimy, kto matką, kto ojcem, a moze będą dwie mamusie, chociaż gwoli scisłości musiałoby być pięć-jeszcze Eloe, Rybiorek i Ajrisz-bo z ich rad czerpię garsciami)

Cytat:
Tylko nie przesadź jak ja bo rozmiękczysz Codziennie wcierane a jak moczone na ciepło to rzadziej ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:37   #40874
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Loczek

Cytat:
[B]
(w nocy to mu nie przeszkadzam, ma biedak takie zboczenie, uwielbia ciamkac wlosy i ponczochy/rajstopy, jak tylko zostawie nieopatrznie gdzies rajtki to juz wiadomo ze znajde je obslinione i pozaciagane)
Moja robi to samo, żadne pończochy, rajstopy ani podkolanówki nie mają życia kiedy się je zostawi bez "ochrony"

Cytat:
Kiedy na początku podczytywałam ten wątek i oczywiście wdrażałam w życie wszelkie pomysły/metody/sposoby to często kończyło się to źle. Za dużo chciałam na raz i jeszcze słabo znałam moje włosy. Potem wdrożyłam pielęgnację minimum i moje włosy jako tako doszły do ładu. Kiedy już wyczułam, że mogę rozszerzyć moją "dietę" dodawałam/mieszałam różne składniki i nie było źle Potrzeba czasu. U niektórych przychodzi to szybciej u innych wolniej

Cytat:
Bez testów się obejdzie - wystarczy czasem nieduża wilgoć i jestem spuszona. Dziś to nie nastąpiło zapewne dlatego, że przeciążyłam i nie miały siły się po prostu sianować.
Też tak kiedyś miałam. Trochę wilgoci i puch murowany. Napisałam kiedyś bo teraz już jest mniej. Włoski chyba już mniej łapią wodę

Cytat:
Ale że aaaż tyyyyleee???
Ja daję jeszcze więcej Moje włosy wręcz spijają odżywkę b/s. I wcale przez to nie są obciążone. Potem i tak jak nakładam turbanik to trochę koszulka jej wchłonie.

A moje włoski były dzisiaj raczone płukaniem, odżywką d/s na 5 min, spłukanie, odżywka b/s, turbanik, żel i suszenie.
Włoski się mniej pokręciły niż wczoraj, wydają się być cięższe ale nie tłuste ani obciążone. Wygląda to całkiem nieźle, tak nawet zdrowo I puchu bardzo malutko co mnie bardzo ucieszyło

Ag Rafka piękne włosy

Ajrisz Ty masz zauszny a ja przeduszny W końcu siostry

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-31 o 18:39
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:37   #40875
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
cierpliwosc niestety jest potrzebna

2 polskie zloty z tego co pamietam to nieduza moneta a dokladnie tyle daje odzywki bs, no ale moze zle opisalam wiec daje tyle ile mi sie miesci w srodeczku dloni, okrag o srednicy ... zaraz zmierze hm... wyszlo mi 1.8 cm
ja odzywka i zelem otulam wlosy, ale zelu daje w sumie duzo wiecej bo jak pisalam przez te wszystkie farbowania, hennowania i sciaganie henny mam teraz wieksza porowatosc i latwo oddaja/przyciagaja wode

a teraz najlepsze - Twoje wlosy moga w ogole nie tolerowac odzywki bs, probowalas sam stylizator? Tylko ze to musi byc dobry zel, nie nivea, nivea ma gliceryne, a w Twoim przypadku nivea bez zabezpieczenia nie jest dobrym rozwiazaniem
Hm nie wiem, o żelach nie mam pojęcia, nigdy nie stosowałam, bo nie umiałam (z wyjątkiem lnianego ostatnio). Dziś odpuszczę sobie b/s, z tym, że nie mam żadnego żelu, skończy się na lnianym, no ale zobaczę, co mi wyjdzie po suszeniu.
No ja nigdy takiej ilości czegoś b/s nie nakładałam, więc wydaje mi się dużo.

Cytat:
jesli mam byc szczera to ja nie wiem o co Ci chodzi, na tej fotce jest wszystko jak nalezy, widze minimalny puszak, masz delikatne wlosy (kolor naturalny?) ktore maja skret S z tendencja do spiralek na koncach
Tak, mam bardzo delikatne, lekkie, cienkie i piórkowate. Kolor naturalny (jestem zbyt leniwa na farbowanie ). Ale oni mi się zlepiają i robią takie bez życia bu. No to może widać na fotce nr 2.

Cytat:
zdefiniuj prosze swoimi slowami co rozumiesz przez puszak bo moze gadamy na zasadzie ja o korzeniu a Ty o naci a obie myslimy o marchewce

i powiedz mi czego jeszcze oczekujesz od wlosow, na tej fotce widac piekne mocne fale, fale maja to do siebie ze kreca sie nie od samego skalpu, systematyczna pielegnacja czasami mozna doprowadzic do skretu od gory ale trzeba tez opracowac techniki stylizacji
Hm, po prostu sianko? Wiem, że na tej fotce mało widać, ale bywa, że mam kilka falek, a reszta zamienia się w nieregularne siano. Kurde, nie wiem, jak to opisać, spróbuję strzelić fotę, jak mi się zrobi i wtedy się zgłoszę. Ostatnio po prostu za dużo ładowałam na włosy i mało widać puszenie, bardziej się to klei.

Wrzuciłąm fotę (nr 1), tam mi się raz udało nieco opanować fale i w zasadzie byłyby dla mnie akceptowalne. Wiadomo, że to nie jest jakaś kosmiczna rewelka, ale jak na mój gust nieco lepiej Niestety, to przed cięciem było i takie fale wyszły mi tylko raz. Na drugiej focie jest to, co mi zazwyczaj wychodzi

Cytat:
prawa strona jakby Ci sie bardziej regularniej skrecala a lewa wylgada na troche rozprostowana, moze to byc wynik za krotkiej pielegnacji lub taka ich uroda (na ktorym boku spisz?)
W zasadzie sypiam na obu, nie umiem określić, na którym częściej, ale wydaje mi się, że to kwestia strzyżenia, bo ciachnięto mnie dziwacznie i strony się różnią. Muszę się przestać tak mocno na bok przyczesywać poza tym (zawsze jak patrzę na fotę, to o tym myślę, a potem jakoś się machnę za daleko)

Cytat:

Sa lekko przyklapniete na skalpie ale to tez typowe dla fal, jedyne rozwiazanie to suszenie z glowa w dol lub jesli naturalnie podpinanie, ja polecam male plastikowe zabki, sama ich nie stosuje do unoszenia ale jak mialam dluzsza grzywke to podpinalam ja bo mi na oczy leciala jak byla mokra (teraz jest krotka wiec zabki uzywam tylko jak sie pudruje)
Staram się, ale szczerze to podniesienie u mnie jest okropnie trudne. Podpinam, suszę, kombinuję od zawsze (te spinki przypinałam nim jeszcze trafiłam do tego działu ), ale przeważnie ten efekt mi się nie utrzymuje i nawet jak dotrwa do połowy dnia, to potem klapie. Mam takie ogólnie przyklapowe włosy, nawet na nogach

Nienawidzę Was, kupiłam tego garniera i alterrę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9196.jpg (62,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9476.jpg (87,2 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-31 o 18:38 Powód: znowu zapomniałam dodać foty :>
Stary 2011-08-31, 18:38   #40876
imbryka
Rozeznanie

Tak sobie myślę o szamponach (dobry temat na rozmyślanie do popołudniowej herbatki )
Czy konieczne jednak jest używanie tych szamponów z SLS/SLES raz na kilka tygodni?
Ogólnie trzymam się z dala od silikonów etc., jedynie czego się trochę obawiam to pvp w balsamie (ale czy to się nabudowuje?), nie wystarczy szampon BD? nie można na stałe wyeliminować tych silniejszych środków myjących?

Bo odstawiłam sls (mój skalp czuje się szczęśliwy ) i jakoś nie mogę się teraz przemóc, że muszę jednak od czasu do czasu używać szamponów z sls/sles mógłby ktoś mi to wytłumaczyć w prosty konkretny sposób co ja mam w końcu z tym fantem zrobić?

Stary 2011-08-31, 18:38   #40877
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Wzięłam się za siebie, przebrnęłam przez kilka wątków, zastosowałam metodę OMO, nowe odżywki, maski i zaczęłam olejować włosy . Powoli zaczynam się orientować co mi pomaga. Widzę sporą poprawę. Ale... no właśnie musi być jakieś ale ... Pojawił mi się łupież (? sypie mi się z głowy biały proszek) i nie wiem jak teraz postępować z moją skórą głowy, żeby ją z tego wyleczyć. Czytałam też, że może być to przesuszenie skalpu, więc postanowiłam nałożyć olej na skalp. Jednak nie pomogło mi to. Może po prosto powinnam czekać dłużej na efekty? A jeśli jest to łupież to czego używać do pielęgnacji? Mam nadzieje, że ktoś kto miał ten sam problem, podzieli się ze mną radami
Ania, ma rację, miałam taki sam problem.

Przeczytałam, że myjesz BD. Ja również. Bardzo lubię ten szampon, ale nie do codziennego mycia, bo właśnie wtedy pojawia się przesuszenie/łupież i straszne swędzenie.
Dziewczyny już Ci napisały, powtórzę się trochę
Pomogło mi:
- mycie Dermeną (kupiłam na dozie w saszetkach - 7 sztuk)
- żel aloesowy z gorvity (doz) jako wcierka w skalp
- wspomagałam się też miodem wymieszanym z odżywką i w skalp (ale ostrożnie, bo miód usztywnia)
- myję na co dzień odżywką
Dolegliwość była okropna, bardzo swędziało i jeszcze bardziej się sypało. Po paru dniach przeszło

Czy dobrze pamiętam, że jesteś z Częstochowy? Jeśli tak, możemy sobie podawać namiary na kosmetyki (jestem na odwyku i dzielnie się trzymam)

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
Poradzicie mi ?
Oj, nie skopiował mi się Twój post.
Pisałaś o codziennym olejowaniu i odżywianiu.
Rybiorek codziennie olejowała i była zadowolona.
Pewnie, że możesz to robić, a potem zawsze używaj odżywki ds. Nie pamiętam czy w Twoim poście pisałaś o czymś z proteinami. Bo też przydałyby się.

Volyova, bardzo się stęskniłam, miałam nadzieję, że w końcu się pojawisz.
Włosy masz cudowne i baaardzo Ci urosły

Przepraszam, że nie komentuję wszystkich loków, ale szerze mi się podobają. Przepiękne.

Teraz będę rzadkim gościem, ale postaram się zaglądać. Mam nadzieję, że mnie nie zapomnicie. Minął rok z "prawie" cg. Będą zdjęcia i uzupełniony dziennik, ale nie wiem kiedy znajdę czas.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:44   #40878
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Witam po przerwie, to znów ja

Dwa dni mi zajęło nadrobienie zaległości na forum, oj było czytaniaaaaaaaa Dziewczyny, jakie wy macie piękne włosy, brak słów żeby opisać mój zachwyt Aż się zastanawiam, czy aby na pewno tu pasuję, bo u mnie jakoś idzie bez sensu ta pielęgnacja, może i włosy są bardziej nawilżone niż kiedyś, ale skręt jakoś poszedł się urlopować i nie chce wrócić. Jakie takie efekty widać jedynie po alterze z morelą i niestety, ale także po cudaku goldwella zwanym Curly Kick (mam to z dawnych czasów i waham się czy wyrzucić, ale skład ma mrożący krew w żyłach ). Reasumując jestem obecnie średnio kręcona, na bakier z CG i w lekkiej depresji.

Zdjęcie załączam - z korkociągiem, który zrobiła mi alterra fota kiepska, ale nie mam lepszych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hairsmall.jpg (45,0 KB, 43 załadowań)
Stary 2011-08-31, 20:48   #40879
MgielkaM
Zakorzenienie

Witam dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Na wizażu jest cały wątek o paście cukrowej, poszukaj, tam jest więcej informacji niż dałoby się przekazac w jednym poście Ja właśnie z tamtych przepisów robię i jest super.

Na 100% ci nie powiem, ale ja mam rafinowane masło shea i działa tak samo jak nierafinowane które miałam wcześniej. Tyle że nie śmierdzi
Dzieki, na razie obejrzałam filmik od Demki, ale zainteresuję się pastą. a co do rafinowania to ten olej też jakoś zużyje w takim razie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
U mnie obficie występują w Leclercu.
u mnie też wszystkie prawie były w Leclercu własnie

Cytat:
Kopiuję zdjęcia, sama jestem ciekawa,czy na zdjeciach widoczne to to, specjalnie robiłam bez lampy. Wrzucę do codziennika z opisem działań.
Śliczne są zero puszaka i śliczne falki

Cytat:
Fajnie sie ulozyly nie? Wygladaja jakby przeszly jakis zabieg regeneracji he he
o jał ale super włoski Wyglądają na idelanie nawilzone i zdrowe i w ogóle... ehhhh marzenie!
Cytat:
a najlepsze ze robie to najczesciej w busie, jeden facet taki kolo 50tki co jezdzi tym samym busem codziennie patrzy na mnie z obrzydzeniem
hehehehhe umieram heheheh

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
o to chyba w koncu sie zbiorę i skorzystam zobaczyc jak ten zel mi posłuży

Cytat:
czasami budzi mnie mlaskanie, Skuter bierze moje wloski do pyszczka i ciamka, no i jest takie slip, slip. Wlosy mam rano w tym miejscu takie wymietolone, zero produktu na nich bo maly wszystko zlize, rajstopy mamla tak samo
oooo matko noooo to niezły jest ;D włosy ci ciamka heheheh
twoje koty to normalnie usmiech przynoszą mi niemal każdego dnia do dzisiaj jak przypomnę sobie zdj z piekarnika to mi sie smiac chce ;D

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Łapię wprawę w tworzeniu żelu lnianego
Znalazłam angielski przepis z opisanym całym procesem przygotowania i wyszedł mi najlepszy żel z wszystkich które tworzyłam super konsystencja, początkowo świetnie się przelał przez sito, a później trochę stężał, aż jestem dumna z siebie
a mi od samego początku całkiem fajnie przelatywał i się zastanawiałam czy moze coś zle robie skoro mi wychodzi tak a dziewczynom zawsze trudnosc sprawiał ale gestnieje w miseczce... tylko psuje sie dosc szybko - a propo - musze ugotować zaraz

Cytat:
Wrzuciłąm fotę (nr 1), tam mi się raz udało nieco opanować fale i w zasadzie byłyby dla mnie akceptowalne. Wiadomo, że to nie jest jakaś kosmiczna rewelka, ale jak na mój gust nieco lepiej Niestety, to przed cięciem było i takie fale wyszły mi tylko raz. Na drugiej focie jest to, co mi zazwyczaj wychodzi
chyba masz podobny skręt falek do mnie. Ja na bokach mam prawie taką samą sytuację ja u ciebie na zdjęciu. Aha i morelka mi skręcała korkociągi także polecam może akurat tobie tez fajnie posłuży.

Volyova widziałam twoje włoski w codzienniku - cuuuuudoooo!

A moja dzisiejsza sytuacja w codzienniku.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 21:14   #40880
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

chyba masz podobny skręt falek do mnie. Ja na bokach mam prawie taką samą sytuację ja u ciebie na zdjęciu. Aha i morelka mi skręcała korkociągi także polecam może akurat tobie tez fajnie posłuży.
.
Hm, to pośledzę Twoją pielęgnację A tymczasem kupiłam morelę i zaraz sobie zaaplikuję z nadzieją na cud
Stary 2011-08-31, 21:22   #40881
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę o szamponach (dobry temat na rozmyślanie do popołudniowej herbatki )
Czy konieczne jednak jest używanie tych szamponów z SLS/SLES raz na kilka tygodni?
Całkiem konieczne to nie, są uczuleni i muszą jakoś żyć Z SLS chodzi najbardziej o "peeling" i zeskrobanie nadbudówek.
Dość dobrym detergentem jest betaina, są też słabsze z grupy anionowych, a do "peelingu" może nadać się szampon zmieszany z Aspiryną.
Proteiny i emolienty też się nadbudowują, nie tylko silikony itd.
PVP będzie się nadbudowywać
Ale jest szansa że się uda Spróbuj i zobacz ile "wytrzymasz"

Ja mam dyżurnego SLSiaka ale na codzień myję odżywkami (tłuściochy) a jako to mocniejsze wystarcza szamponik dla dzieci, uogólniając podobny do BD. Fakt że dietę włosową mam prawie wegańską
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Teraz będę rzadkim gościem, ale postaram się zaglądać. Mam nadzieję, że mnie nie zapomnicie. Minął rok z "prawie" cg. Będą zdjęcia i uzupełniony dziennik, ale nie wiem kiedy znajdę czas.
Nie zapomnimy !!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 22:00   #40882
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Mgiełka, znowu fajnie, podoba mnie się
Rybiorek, Twoja metoda to chyba jest tooo [jutro też to samo zrobię] ...schnę jeszcze trochę, ale zrobiłam zdjęcia to przez Ciebieee...
Ups, nie podpięłam, więc widać skalp Oczywiście też za dużo dotykałam należą się podoba mi się nawet, tylko wciąż czekam na długość i ta nieszczęsna grzywka za wolno rośnie
Hmmm, mam wrażenie, że potrzebuję poprawki fryzjerskiej kształt się gubi i jakoś płasko u góry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3345.jpg (124,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3347.jpg (118,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3349.jpg (127,9 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-31 o 22:02
Stary 2011-08-31, 22:08   #40883
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Witam dziewczyny

Volyova widziałam twoje włoski w codzienniku - cuuuuudoooo!

A moja dzisiejsza sytuacja w codzienniku.
Teraz dopiero przejrzałam i widzę, że moje włosy to są lata świetlne za Twoimi Nie no, ja mam luźniejsze falki zdecydowanie
Stary 2011-08-31, 22:11   #40884
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Całkiem konieczne to nie, są uczuleni i muszą jakoś żyć Z SLS chodzi najbardziej o "peeling" i zeskrobanie nadbudówek.
Dość dobrym detergentem jest betaina, są też słabsze z grupy anionowych, a do "peelingu" może nadać się szampon zmieszany z Aspiryną.
Proteiny i emolienty też się nadbudowują, nie tylko silikony itd.
PVP będzie się nadbudowywać
Ale jest szansa że się uda Spróbuj i zobacz ile "wytrzymasz"

Ja mam dyżurnego SLSiaka ale na codzień myję odżywkami (tłuściochy) a jako to mocniejsze wystarcza szamponik dla dzieci, uogólniając podobny do BD. Fakt że dietę włosową mam prawie wegańską
Nie wiedziałam za bardzo jak to jest z tymi silniejszymi szamponami, ale już rozumiem
dzięki, dzięki

Stary 2011-08-31, 22:14   #40885
Ag Rafka
Rozeznanie

Mgiełko, fajnie,że znów ślicznie u Ciebie.
DMkAniu, nie zgadniesz z czym mi się Twoje ekstremalnie nawilżone włosy skojarzyły! Z taką lejącą gęstą czekoladą w fabryce czekolady. Ten kolor i blask!
A ja sobie po moim dzisiejszym sukcesie pomyślałam, że może juz czas do dziennika regeneracji się wpisać. Wprawdzie nie mam zdjęć szczególnie zniszczonych wlosów(ach, ta próżność-jak byly bardzo kiepskie-nie fotografowałam się), ale opiszę chociaż co przeszły.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 22:15   #40886
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, to pośledzę Twoją pielęgnację A tymczasem kupiłam morelę i zaraz sobie zaaplikuję z nadzieją na cud
u mnie chyba nie bardzo jest co śledzić bo ja świeżak jestem ale zobacz, czemu nie. Duzo wklejalam do codziennika

Cytat:
Rybiorek, Twoja metoda to chyba jest tooo
Hmmm, mam wrażenie, że potrzebuję poprawki fryzjerskiej kształt się gubi i jakoś płasko u góry
dzieki a u Ciebie tez jest super Musze spróbowac tej metody Rybiorkowej
A co do fryzjera to ja się chyba wybiore jak mi wyplata przyjdzie, będzie cieniowanie chyba. Ale jeszcze się zastanawiam

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-31 o 23:02
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 22:19   #40887
aleksandra987x
Rozeznanie

Trzymajcie kciuki za moje włosy rano, początek roku w LO, wszak jako pierwszak muszę zrobić dobre wrażenie
Bo co sobie pomyślą, jak zobaczą dziewczynę ze spuszonym, nieogarniętym czymś co lokami było, ale się wyspało na głowie?
A teraz nie cytuję nic, nie czytam zaległej strony, tylko idę spać, wszak budzik ustawiłam na 5:50, 5:55 i 6:00 żeby na pewno nie zaspać Autobus 7:02
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 22:23   #40888
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
DMkAniu, nie zgadniesz z czym mi się Twoje ekstremalnie nawilżone włosy skojarzyły! Z taką lejącą gęstą czekoladą w fabryce czekolady. Ten kolor i blask!
ktoś już mi mówił, że ten kolor to jak czekolada a to tylko henna Khadi

Cytat:
dzieki a Ciebie tez jestm super Musze spróbowac tej metody Rybiorkowej
A co do fryzjera to ja się chyba wybiore jak mi wyplata przyjdzie, będzie cieniowanie chyba. Ale jeszcze się zastanawiam
Wypróbuj przy spłukiwaniu odżywki d/s już widziałam, że włosy się kręcą [wtedy zwykle są proste całkiem].
Jakbym miała nożyczki fryzjerskie to już by było po sprawie. Sama bym się opitoliła.

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za moje włosy rano, początek roku w LO, wszak jako pierwszak muszę zrobić dobre wrażenie
Bo co sobie pomyślą, jak zobaczą dziewczynę ze spuszonym, nieogarniętym czymś co lokami było, ale się wyspało na głowie?
A teraz nie cytuję nic, nie czytam zaległej strony, tylko idę spać, wszak budzik ustawiłam na 5:50, 5:55 i 6:00 żeby na pewno nie zaspać Autobus 7:02
Dasz radę, kręcioły też

Stary 2011-08-31, 22:40   #40889
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
W sensie lekki emolient? A kokosa czy lepiej nie?
kokos chyba sie nie nadaje

Cytat:
Rybiorko niesamowite rzęsy !!
sama sie zdziwilam jak kuracja zaczela dzialac, po 2 miesiacach od zaprzestania malowania w zeszlym tygodniu pociagnelam je tuszem i az glupio sie czulam, a kiedys codziennie je malowalam, teraz to moze na imprezy zostanie

Cytat:
Też robiłam kurację rycynową - oczy mi puchną, nie wiem czy "urosły" bo nie ściemniały nic a nic :P
kwestia nauczenia sie nakladac, ja przykladam szczoteczke do linii rzes od gory (na gornej powiece) i ciagne szczoteczke przez dlugosc, wlasnie chodzi aby nic nie przedostalo sie pod linie rzes

Cytat:
Hm nie wiem, o żelach nie mam pojęcia, nigdy nie stosowałam, bo nie umiałam (z wyjątkiem lnianego ostatnio). Dziś odpuszczę sobie b/s, z tym, że nie mam żadnego żelu, skończy się na lnianym, no ale zobaczę, co mi wyjdzie po suszeniu.
No ja nigdy takiej ilości czegoś b/s nie nakładałam, więc wydaje mi się dużo.
z mojego doswiadczenie wynika ze jak sie ma nawilzajacy stylizator to mozna pominac odzywke bs ale stylizator nalozyc w wiekszej ilosci, kazdy zel z podstawowym skladem wymaga podkladu i bez odzywki bs wlosy sie szybko wysuszaja, zel lniany moze byc uzywany samodzielnie ale wtedy nie nalezy go oszczedzac

Cytat:
Powiem tak, stosujesz pielegnacje krotko, brak Ci nawilzenia, nie potrafisz zrobic zabezpieczac, wlosy sie pusza bo brak im nawilzenia, same z siebie nie potrafia sie obronic i skutkiem jest puszak. Suszysz naturalnie?

Nie wiem czy dobrze sie rozumiemy w pewnych kwestiach, zeby uzyskac efekt wlosow ktore wygladaja jak opadajaca kaskada lokow wg mnie musialabys potrenowac z nakladaniem wiekszej ilosci odzywki bs plus fajny zel. Masz lekkie wlosy i bez obciazenia ich nie uzyskasz oczekiwanego efektu. Jak dla mnie etap nakladania odzywki bs i stylizatora jest bardzo wazny zwlaszcza przy cienkich wlosach (sama takie mam). Po wyschnieciu wloskow z zelem owszem sa sucharki ale wystarczy delikatnie ugniesc i znikaja a rezultat jest niesamowity. Poszukaj w dzienniku regeneracji mojego posta z przemiana jak mialam dlugie blond, nalozylam wtedy pierwszy raz podobna ilosc joanny bs z miodem, gdybym nie zniszczyla sobie potem poprawianiem blondu mialam dlugie blond loki teraz (ale w sumie wole czerwone wiec tych blond nie zaluje). Jedno mycie i moje wlosy sie zmienily. Z zelem nie pomoge bo uzywam amerykanskich ktore maja super sklady, tu musisz podpatrzyc co dziewczyny nakladaja.

Sumujac - zacisnij zeby i nawilzaj i trenuj stylizacje czyli nakladanie odzywki bs i stylizatora. Coz, nic wiecej na razie nie da sie wymyslic, wlos krecony nienawilzony i bez ochrony zawsze bedzie sie puszyl.

Kupilas karite, fajnie. Teraz musisz zobaczyc jak Ci bedzie pasowac, jesli poczujesz ze jest dla Ciebie za ciezka stosuj przed myciem na godzine, brzmi dziwnie ale uwierz mi ze to swietna metoda, sama mam 2 maski - jedna z shea a druga z tucuma i obecnie wlasnie tak stosuje, jak mialam henna moglam po myciu, splukac i stylizowac, po pozbyciu sie henny mam znow cieniutkie wloski i obie tak stosowane za bardzo obciazaja. Byl czas ze nakladalam karite na noc, bardzo pomaga na wysuszone klaczki, a rano normalnie mycie. Sama musisz znalezc najlepsze zastosowanie dla niej.

Chodzi mi jeszcze cos po glowie ale nie pamietam, moze sobie pozniej przypomnie.

Cytat:

o jał ale super włoski Wyglądają na idelanie nawilzone i zdrowe i w ogóle... ehhhh marzenie!
jestem totalnym ewenementem (tak sie to pisze?), mam zajechane wlosy jak konie po westernie ale nawet z bliska i w dotyku tego nie widac, ale gdybym tylko odpuscila pielegnacje, zwlaszcza nawilzanie to dzungla i komary

Cytat:
oooo matko noooo to niezły jest ;D włosy ci ciamka heheheh
twoje koty to normalnie usmiech przynoszą mi niemal każdego dnia do dzisiaj jak przypomnę sobie zdj z piekarnika to mi sie smiac chce ;D
dwa talenciaki, teraz skubane spia a jak za godzine bedziemy sie klasc to beda po nas skakac jak sie beda ganiac

Cytat:
a mi od samego początku całkiem fajnie przelatywał i się zastanawiałam czy moze coś zle robie skoro mi wychodzi tak a dziewczynom zawsze trudnosc sprawiał ale gestnieje w miseczce... tylko psuje sie dosc szybko - a propo - musze ugotować zaraz
szybko? 2 tygodnie mi zawsze w lodowce stal, a jak dodawalam konserwant ze ZSK to 2 miesiace

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Rybiorek, Twoja metoda to chyba jest tooo [jutro też to samo zrobię] ...schnę jeszcze trochę, ale zrobiłam zdjęcia to przez Ciebieee...
Ups, nie podpięłam, więc widać skalp Oczywiście też za dużo dotykałam należą się podoba mi się nawet, tylko wciąż czekam na długość i ta nieszczęsna grzywka za wolno rośnie
moja metoda? a co dokladnie? bom az ciekawa, efekt dzisiaj masz pyszny, krecona czekoladka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-31, 22:43   #40890
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
moja metoda? a co dokladnie? bom az ciekawa, efekt dzisiaj masz pyszny, krecona czekoladka
Łeb pod kran, odżywka d/s, b/s [daję jej sporo, ale na ociekające, więc część w pieluchę idzie] i stylizator dacyt! Powiedz, gdzie i jak byś ciachnęła u mnie te kłaki?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości