|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40831 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
A no fakt, totalnie mnie zaćmiło i zapomniałam, że tam są te wersje mini, teraz kojarzę, że przecież alterrę z granatem chciałam kupić taką małą (pomyślałam, że potem ta butelka się tak swoją drogą przyda), ale były tylko szampony (jeden nawet kupiłam) i odżywek niet. A zwiedziłam 3 rossmanny w ciągu tygodnia i wszędzie deficyt. Bosz, ja naprawdę chyba mam pecha ![]() Cytat:
Ale odzywkę z arniką w sensie? Szamponów mam w mojej wsi urodzaj, odżywki ani jednej. Dobra, poszukam pottersów. Półek mi braknie w łazience
|
||
|
|
|
#40832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te miniaturki podróżne dzięki Cytat:
Cytat:
u mnie w małej miejscowości można dostać w sklepach spożywczo-przemysłowych szukajcie a znajdziecie
|
|
#40833 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może dowiozą miniaturki w końcu... ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- No właśnie, brakło mi słowa |
||
|
|
|
#40834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#40835 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Nie wiem dlaczego [ ], ale przypomniała mi się Basia...chyba miała podobny problem
|
|
|
|
|
#40836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40837 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze pytanie: pottersy występują w jakichś sieciówkach? Tak byłoby mi łatwiej zlokalizować
|
|
|
|
#40838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#40839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Volyova, piękne masz włosy, super zmiana |
|
|
|
|
#40840 |
|
Raczkowanie
|
Ja dochodzę do wniosku że włosy muszę jednak podciąć, bo są za ciężkie i co ja się nastaram żeby się kręciły, to jak je rozpuszczę to się prostują
![]() Wczoraj rozczesałam włosy na mokro z odżywką, potem umyłam rozcieńczonym i spienionym szamponem alterrą morelową, potem nałożyłam żel lniany na włosy i skalp na 30 minut, potem odżywkę do spłukiwania alterry z granatem, spłukałam, odgniotłam nadmiar wody w koszulkę bawełnianą, na chwilę plunking, odrobina żelu na wilgotne włosy i poszłam spać. Rano włosy po bokach były piękne a z tyłu głowy puszak Reanimowałam je trochę zwilżając i dokładając trochę żelu lnianego, zwinęłam w ślimaczki i upchnęłam pod codofix. Posiedziałam tak z 40 minut. Efekt - włosy ładnie zakręcone ale... na samych końcach I zaraz jak pochodzę w rozpuszczonych to się rozprostują... Chyba tylko jak w tym głupim żarcie: Kali kochać, Kali uciąć z 10 cm... ![]() Co myślicie? Edit: nie zamieściło się zdjęcie http://imageshack.us/photo/my-images/824/p1110253i.jpg/
Edytowane przez hornygirl Czas edycji: 2011-08-31 o 11:51 Powód: Edit: nie zamieściło się zdjęcie |
|
|
|
#40841 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupuję w Auchan
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#40842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#40843 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajszy eksperyment zakończony sukcesem. Dziś nie mogę się powstrzymać, by nie dotykać włosów! Miękkie, jakby wreszcie nawilżone, zero suszu i puchu. Nie wiem, czy to jajko z rycyną i miodem, czy keratynka we wszystkim działa cuda(bo oczywiście dokapałam do garniera
). Kopiuję zdjęcia, sama jestem ciekawa,czy na zdjeciach widoczne to to, specjalnie robiłam bez lampy. Wrzucę do codziennika z opisem działań.
|
#40844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny odnosnie keratyny - myslalam ze to oczywiste i chyba pominelam to info ze keratyna musi byc w towarzystwie nawilzaczy, wtedy ona regeneruje a reszta nawilza i efekt jest (u mnie to dziala, dzisiaj to w ogole wyszly mi loki jak marzenie, wygladaja na mega zdrowe i geste, zdrowe nie sa po tym co przeszly, gestosc mam srednia, ale nikt by sie nie kapnal he he) Cytat:
Cytat:
|
|
#40845 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy jeśli bede co drugi dzień olejować włosy i potem nakładać maske typy kallos czy wax to moge przedobrzyć ? chciałabym je jak najszybciej doprowadzić do fajnego stanu,a le boje sie ze przesadzę i skutek bedzie odwrotny
|
|
|
|
#40846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do uzywania tego samego zestawu - owszem bedzie ten sam efekt ale pod jednym warunkiem - pogoda bedzie identyczna a to sie rzadko zdarza lub jesli bedziesz miec super nawilzone wlosy (albo tak jak ja, moje wcale nie sa super nawilzone, przeszly naprawde wiele dlatego nawilzam je codziennie i dbam o to aby nawilzenie nie ucieklo, dlatego jak nakladam zel to dokladnie na cale wlosy, potem po wyschnieciu mam sucharki ale mozna je ladnie odgniesc, bez zelu mialabym slicznego krola lwa po spotkaniu z pradem po kilku godzinach, moje wloski po nocy sa troche suche zwlaszcza jak sie bardzo krece i wiecej zelu sie rozgniecie o poduche, dlatego moja opcja to codzienne moczenie i nakladam odzywke nawilzajaca, i to sie zgadza z metoda CG, nalezy to rozroznic od codziennego mycia, niektore wlosy beda potrzebowac nawilzenia kazdego dnia, z czasem moze to byc co drugi dzien, to juz kwestia indywidualna) wiem ze napisalas dlugiego posta ale mozesz mi jeszcze napisac krok po kroku jak myjesz, jak nakladasz odzywke i jak nakladasz stylizator, technika tez jest wazna, do tego jak czesto myjesz (masz moze fotke jakiegos puszaka?) o kosmetykach musze chwile pomyslec ale wydaje mi sie ze porzebujesz lekkich odzywek o wlasciwosciach nawilzajacych, reszta pozniej Cytat:
|
|
#40847 |
|
Rozeznanie
|
a w ogóle to jak można chciałam zrobić małą sondę na temat tego, co robicie z włosami na noc, żeby nie niszczyło ich tarcie o poduszki...mi przychodzi do głowy tylko ten nieszczęsny luźny warkocz, ale...ale on mi prostuje loczki
?
|
|
|
|
#40848 |
|
Wielka Pani ;)
|
Wpisałam się do dziennika i codziennika, jeśli ktoś chciałby zobaczyć moją małą przemianę
|
#40849 |
|
Raczkowanie
|
Piechniak, u mnie jak narazie najlepiej sprawdza się taki niedbały koczek. Loki się tak nie niszczą i nawet są ładniej zakręcone. O ile w nocy go nie rozwalę i nie obudzę się z rozpuszczonymi
![]() Ale ja mam bardzo długie włosy, krótszym może to nie pasować |
|
|
|
#40850 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z techniką miałam i nadal mam trochę problemu, bo nie wszędzie do było jasno, znaczy tak megałopatologicznie (jak dla mnie) napisane ![]() Najpierw mycie odżywką, czyli tak: masuję skalp, włosy na długości ugniatam, robię to dość długo, w sensie dłużej niż kiedykolwiek szamponem. Potem czasem na chwilę zostawiam i spłukuję. Odżywka d/s - no cóż nakładam pasmo po paśmie, potem czeszę, ostatnio palcami, bo są krótkie. I najgorsze - nakładanie wszystkie b/s. Tu sobie nie radzę, bo często przesadzałam i włosy były obciążone .Więc czesto wgniatałam, nie jestem pewna, czy to wina takiego nakładania, bo potem zdarzały mi się pasma kręcone/falujące i proste na zmianę. Parę razy testowałam i stylizator albo odżywkę b/s mieszałam z wodą. Gdzieś przeczytałam, żeby nakładać pasmami na ociekające, toteż zaczęłam tak robić, a potem odgniatałam w koszulkę - tu chyba nieco lepiej. I przez jakiś czas robiłam sobie OMO z BD na skalp, wprawdzie ku memu zdziwieniu po odżywkach mi się nie tłuszczą, ale na poczatku miałam psychozę, że jak nie umyję, to będzie dramat ![]() Myję niestety codziennie, przynajmniej w środku tygodnia, choć ze dwa dni może bym wytrzymała, ale trochę ćwiczę i sie po prostu spocę. Nie wiem, czy wtedy wystarczyłoby po prostu wypłukać, hm... Natomiast ostatnio myłam codziennie, bo ciągle wychodziły mi przyklepy i strączki, więc nic innego mi nie pozostawało jak próbować od nowa ![]() Puszaka chyba mam w domu na focie, więc wrzucę, jak wrócę ![]() Dzięęęęęki! |
|||
|
|
|
#40851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Jak mogę ochronić fryzurę przed odgnieceniem i spuszeniem podczas snu? Aby ograniczyć odgniatanie się włosów podczas snu można też zastosować któryś z tych sposóbów: - spanie z włosami przerzuconymi poza krawędź łóżka - spanie z włosami zawiązanymi lub spiętymi klamrą w luźną(!) kitkę lub zaplecionymi w luźne warkocze - spanie z włosami luźno spiętymi klamrą lub delikatną gumka na czubku głowy w tzw. ananasa - spanie w czepku lub w bawełnianym turbanie z chusty lub ręcznika (przykładowe zdjęcie turbanu można zobaczyć tutaj) - spanie na poduszce z satyny" Każdej zakręconej odpowiada inny sposób, próbuj, sprawdzaj co najbardziej odpowiada włoskom
|
|
#40852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poradzicie mi ? |
|
|
|
|
#40853 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do mnie przyszła maska Organique - rzeczywiście strasznie malutka Spróbuje przy najbliższej okazji. Na razie rozpoczęłam kurację od wewnątrz czyli : Revalid, skrzypokrzywa![]() Co do lnu, mam takie samo opakowanie jak Rybiorek. I z tego co wiem len odtłuszczony nie ma żadnego działania na włosy niestety, tak samo jak podgrzany czy gotowany. A szkoda.. Ponoć nalepiej jest pić taki zimny kisiel(len zalany średnio ciepłą wodą) ale jakoś mnie to nie przekonuje... Rybiorek czyli ty myjesz włosy odżywką, a na następny dzień pod wodę i odżywkę d/s bez mycia??
|
|
|
#40854 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Rybiorek takie długaśne i podkręcone...Ag Rafka brak słów...Nie wiem jak reszta, ale bardzo mnie cieszą postępy innych dziewczyn. Z tygodnia na tydzień widać różnicę w stanie włosów. Fajowo, czuję się jakbym miała jakąś ważną misję Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-31 o 14:03 |
|
|
|
|
#40855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, zainteresowało mnie to podpięcie na ananasa...masz może link albo zdjęcie albo instrukcje obsługi jak się to robi? bo ja niestety pierwsze słyszę...
|
|
|
|
|
#40856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#40857 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz mozna dac stylizator albo najpierw odcisnac wode w koszulke/pieluche (ja robie moj turban) i na wilgotne stylizator - ja nakladam wylacznie poprzez ugniatanie, najpierw w pozycji stojacej (bo zawsze mialam problem z wlosami pod spodem i na czubku), potem pochylam sie i druga porcja na dlugosc ktora mam przez oczami, a potem jeszcze troche na boki, nadal sie pochylam ale przekrzywiam glowe w lewo a potem w prawo, na koniec wyprost, patrze w sufit i potrzasam glowa, niesforne pasma przekladam pojedynczo (nigdy nie mam rownego przedzialka, na to nie patrze tylko na to jak lepiej sie wlosy prezentuja) Cytat:
Cytat:
I tu nalezy oddzielic mycie od nawilzania, wlasnie po to wymyslono mycie odzywka aby osoby ktore tego potrzebuja mogly codziennie moczyc wlosy (i wymasowac skalp jesli to konieczne czyli go myc). Mycie odzywka to nie jedyna wlasciwa droga, mozna uzywac odzywki do tzw co-wash (w tlumaczeniu luznym: a la mycie) na codzien i raz w tygodniu szamponu, jak trzeba porzadnego myjadla to nawet z sls (zwlaszcza jak sie uzywa rycyny ), no i niestety tutaj trzeba sobie przetestowac co i jakCytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Cytat:
w sumie mam taki cykl: olejowanie i mycie szamponem bez sls plukanie plukanie mycie odzywka i tu zazwyczaj znow olejuje wiec cykl sie powtarza Fajnie sie ulozyly nie? Wygladaja jakby przeszly jakis zabieg regeneracji he he Dzieki pielegnacji rzesowej tylko pudruje buzie i klade bezowy cien na powieki, to caly moj makijaz, nie do pomyslenia kiedys, normalne czad! A rzesy podkrecam moze w niezbyt higieniczny sposob ale dziala, jak naloze cien to obsliniam palca i przykladam do rzes u nasady i potem przeciagam po dlugosci, usuwam w ten sposob drobinki cienia do powiek i podkrecam rzesy ![]() AgRafka chcesz sie zamienic na owlosienie? Ja bardzo chetnie ;]
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-31 o 14:32 |
||||||||||
|
|
|
#40858 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym, że chyba będę musiała je trochę męczyć dyfuzorem - schną strasznie długo.
|
|
|
#40859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#40860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

jeśli dobrze kojarzę jest dostępna miniaturka Alterry
a przynajmniej ja kupiłam wersję z Granatem właśnie w wersji mini 

nie podoba mi się to
Przy tej długości, to nie bardzo nawet jest jak to spiąć, bo wszystko mi ucieka.
takie długaśne i podkręcone...
brak słów...