|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
a ja nie mam polsat cafe
![]() kasia gratuluje córci ! jakie imie? |
|
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Hej!
Witam nowe mamusie U mnie jakos lepiej, odpukac brzuszek mniej twardnieje , ale ja wiecej odpoczywam i leze W Piatek ide na wizyte zobaczymy co powie a w sobote mam wesele i jak bedzie ok chyba sie wybierzemy z tż.![]() Co do kopania to ja nieraz czuje jak mnie kopie strasznie nisko prawie ze po koncowce szyjki ![]() ![]() Gratuluje udanych wizyt i poznanych plci ![]() Milej nocki
|
#4023 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czubasek, to nieciekawie u Ciebie sytuacja wyglada ![]() Cytat:
Cytat:
Nikotynka, gratuluję córci Super, że wszystko ok Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny 3mcie kciuki. Jutro USG kontrolne, a ja dalabym sie pokroic za dziewuche. W 12 tyg powiedziano nam ze na 80% bedzie chuop, ale ja nie trace nadziei.
Sorki ze zjadlo PL znaki
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Haniula ja u swojego lekarza też spędzam zawsze 30-40 minut
zawsze pomierzy, posprawdza, pokaże cieszę się bo jak zadaję pytanie to mi odpowiada na nie a nie owija w bawełnę ![]() kasikzaki no i kolejna dziewczynka snesha ![]() Cytat:
o 16 była na wizycie to powiedział że wszystko pozamykane i jeszcze trochę zanim zacznie rodzić, o 11 była na porodówce i w nocy szybko urodziła ![]() mój mały kopie na samym dole, właśnie w okolicach szyjki czy pęcherza
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
ja pierdu tez ogladałam brzuch w 28 tygodnu był gigantyczny
a jakie te dzieciaczki były malutkie bozziuuuuuu Cytat:
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie uwierzycie
![]() U ginekologa czekałam w kolejce... 2,5 godziny!!!!!!!! pewnie każda się wycwaniła, szybciej przyjdzie, bo przecież gin na urlop, wchodzę, a tam pełno bab myślałam, że jajo zniose!!!! Jeszcze telefonu zapomniałam!! ![]() Yyy no więc tak... trochę jestem zmartwiona, bo mały jest za mały "ale mieści się jeszcze w normie" mam leżeć na boku i odpoczywać, oszczędzać się za granicę mogę jechać, ale bez żadnych zwiedzanek ![]() Mały wyglądał mi na małą z twarzy mam nadzieję, że wariactwa były przed wizytą, ale mało, bo chyba czuł presję, że go będą podglądali Gin nie mówił płci, bo go na starcie upomniałam Wolę dostać kociokwiku niż się dowiedzieć hihihi ![]() Haniula fajne prezenciki ![]() czubasku, znam to skądś... przytulam... ![]() kasikzaki gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
te mieszkanie co teraz mają szukali 2 miesiące! I to w przyzwoitej cenie. Mieszkali w hotelu tam w firmie kiedyś, ale tam nic nie wolno, wieszać ubrań na kaloryfery, zostawiać włączonych świateł, ładowarek bo im odbiera koleś z pensji. I dzielą 2 pokoje z innymi ludźmi- wspólna kuchnia i łazienka. A ja będę tam u nich, więc wiesz. Mają mieszkanie 3 pokojowe, duże, płacą nie tyle co niektórzy i mogą robić co chcą. Poza tym je remontują, bo było w stanie masakrycznym
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mąż... Ja się golę zawsze przed wizytą ![]() super trafiłaś ![]() ja chcę Kinga, A. chce "Natkę"
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
Agatek nie martw się dzidziol jeszcze nadgoni
chyba będzie urodzaj na Natalki bo mój mężu też chce Natalkę albo Martynkę
|
|
|
|
#4031 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak zrobiłaś PAPPA, to już potrójny nie jest potrzebny - tak mi się wydaje. Ja w każdym razie też tylko PAPPA zrobiłam
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
A data porodu zmieniła mi się na tydzień później, ze względu, że jest malec za mały
Więc na 22.01 no ale mam nadzieję, że nadrobi i przytyje ![]() Cytat:
Sebastianka nie zmienię na pewno ![]() A co do wielkości... mam nadzieję, że w miesiąc nadrobi! Daję foto mojego wyalienowanego dzieciaka ![]() Normalnie boję się tego zdjęcia jak się na nie patrze...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-31 o 22:52 |
|
|
|
|
#4033 |
|
BAN stały
|
Natalka ladne imie
P.S. Dodalam moj bebenek do klubu ![]() P.S.2 Kot sie obudzil i teraz mi spac nie da w nocy bo sie bedzie bawil
|
|
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe super kolejna grudniowa mamusia ja coś kiepsko się czuje chyba nie mogę jeśc tłustych sosów bo robiłam dziś gulasz i teraz żołądek mi sie przewraca jelita skręcają dostałąm biegunki i aż boję sie chodzic do ubikacji bo w tamtym roku była podobna sytuacja ze obudziłam sie z silnym bólem jelit i ostra biegunką i zakończyło to sie nieszczęśliwie # no bo niby skąd mogłam wiedzieć ze podczas porodu oczyszczają sie jelita ![]() ![]() zrobiłam sobie miętki i uciekam do wyrka moze trochę przejdzie bo wykończe sie dziś dobranoc kochane dziewczynki słodkich snów
|
|
#4035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z dobrych wiadomości, to Dzidek wczoraj znowu mnie chyba kopnął
|
|
|
|
|
#4036 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie
![]() Cytat:
ja po cichu tez marze ale co ma być to będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na mojego tez nie mogę narzekać. Zrobi wszystko o co go poproszę, dba o mnie, u lekarza tez wypytuje wszystko co tylko moze. Puki co dobrze se sprawuje ![]() Cytat:
Ewula a Tobie oczywiscie gratuluje synka
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja wczoraj zaliczyłam , w nocy nie mogłam spać, bo mnie mdliło i rano to samo czyżby wracały uroki I trymestru???fajnie mi się zaczyna 6 miesiąc... ![]() MMONIKA9 jak się czujesz po awariach jelitowych? Nie myśl, że tak się poprzednio zaczęło kropeczka1984 jejjj, o której ty wstajesz????? |
|
|
|
#4038 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czubasek20 - przykro mi , że masz taką sytuację w domu, wyprowadz się jak najszybciej do tż-ta, bo musisz myślec teraz o swoim maleństwie przede wszystkim... gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie bij![]() a słuchajcie, ktoś będzie z wami przy porodzie, tż lub np. przyjaciołka, mama itd? ja nie mogę się zdecydować
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() gratuluje dziewczynek mi tez sie marzyly kucyki;/ dobrze ze to pierwszy chlopak bo drugiego to juz podmienie na dziewczynke;p wstalam dzis ze zlym humorem pozarlam sie z tztem i posprzatalam z nerwow;/ ide na sniadanko...
|
#4040 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
wczoraj poczułam pierwszy raz takie smyrające bulgotanie na dole brzucha z prawej strony. Wczesniej wypiłam kawę, ciekawe czy to Dzidziolek tak fikał po tej kawie?? Bo nie było to podobne do niczego innego, hmmm?? Cytat:
Oprócz męża liczę też na kuzynkę, która dziś!! zaczyna pracę położnej w szpitalu,w którym bedę rodziła.
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-09-01 o 09:01 |
|
|
|
|
#4041 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czubasek ![]() Nikotynka super że córcia coraz więcej dziewczynekCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zastanawiam się tylko czy w szkole rodzenia ma byc tż czy mama(skoro ona będzie ze mna rodzić)
|
|
#4042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i nie minęło 30 s a ja już w łazience Cytat:
|
|
|
#4043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
a ja wolę być sama boimy się że tż dostanie jakiegoś urazu psychicznego bo bardzo wrażliwy jest
|
#4045 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
Cytat:
a tak to na każdą się stawia Cytat:
Cytat:
w h&m nie będę kupować bo tam mają takie ceny że szok !! wolę w zwykłych ciążowych, napewno będą zimowe rzeczy Cytat:
ja mam termin na 11 stycznia więc 1 dzień różnicy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki żebyś miała dziewuszkę ![]() Cytat:
a ze mną przy porodzie będzie małż i wynajęta położna, przed innymi jakoś bym się wstydziła ![]() tz-towi już tez zapowiedziałam, że w czasie porodu to nie będzie kino, żeby sobie tam oglądał, ma stać przy głowie i nie patrzeć co sie dzieje tam na dole dla swojego własnego bezpieczeństwa ( jakoś się boje jak seks pózniej by wygladal po takich widokach)
|
||||||||||
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() cos mnie w brzuchu ćmi od rana, taki ni to ból sama nie wiem mam lenia i dzien raczej z tych gorszych odnosnie porodu, to ja chcialabym miec kogos bliskiego przy sobie, tż nie da rady bo zemdleje napewno- on jest taki slaby ze jak widzi w filmie krew to sie juz biały robi Ale mam nadzieje, ze chociaz w tej I fazie porodu bedzie ze mną, a moze jak juz zacznie sie cala akcja to wtedy wyjdzie bo nie chcialabym tyle czasu byc sama sobie
|
|
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
Renata, tak brzuch mi twardnial, ale przy tym strasznie bolal
a do lekarza ide jutro wiec zobaczymy co powie. A co do tempa to sama je zmiejszylam, prawie cale dnie lezalam z wyjatkiem szybkiego obiadu , staralam sie nie denerwowac bo od tego tez mi twardnial i jak bolal czy tardnial to no-spa szla w ruch. Ale wczoraj poklocilam sie z siostra , strasznie bylam zla i ze zlosci zaczelam plakac i wieczorkiem czulam takie nie za mocne bole brzucha A tak po za tym to AgaMili zaczynamy dziś 21 tc
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2011-09-01 o 10:17 |
|
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi ginka powiedziała że mam od razu do niej dzwonić jakby zaczął boleć przy tych twardnieniach. na szczęście mnie nie boli wtedy. a jak z twoja szyjką? wszystko ok?ja mam przez ten tydzien nospe forte 2x1 później przez następny tydz 1x1 a dwa dni przed slubm znowu więcej i magnez cały czas 3x2 gratulacje rozpoczęcia21tyg!! klask i:
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że to był taki wybryk tylko i będzie lepiej.
chociaż dziś dzień kiepski ![]() Dziewczyny, jakby któraś szukała płaszcza, na jesień jedynie, ale cena warta uwagi http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c....3.1.&pr=60812 Niestety piszą, że rozmiarówka zawyżona a najmniejszy jest rozmiar 40 ja jutro zaczynam 23tc
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-09-01 o 10:45 |
|
|
|
#4050 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Dziewczyny drugi dzień czuję mniej ruchów maluszka,czuję go- ale jednak mniej!Czy to coś groznego? Wczoraj trochę męczyły mnie pachwiny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

dobrze że śpi i tego nie widziała bo pewnie by mi nie dała
klask i:

o 16 była na wizycie to powiedział że wszystko pozamykane i jeszcze trochę zanim zacznie rodzić, o 11 była na porodówce i w nocy szybko urodziła 

mam nadzieję, że wariactwa były przed wizytą, ale mało, bo chyba czuł presję, że go będą podglądali 

, w nocy nie mogłam spać, bo mnie mdliło i rano to samo