mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 18:52   #3091
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
tak... jak cos komplet 20zł kosztuje więc nie ma sprawy... bardziej się jak coś martwie tym koszem, ale .....damy rade
no to super pewnie jakby coś też można kupić u nich ten kosz tylko przyciśnij tżta i tego co sprzedaje żeby ci przesłał zdjęcie tego kosza na wszelki wypadek Widziałam akcje innego wózka baby-merc i też miał odpięty kosz nie wiem po jaką cholercie

Mam dla ciebie jeszcze jedną wskazówkę zapytaj się też o daszek na fotelik bo też go nie ma na zdjęciach a powinien i o torbę powinna być z przewijakiem już nic nie wspomnę o uchwycie na kubek bo pewnie i tak niema

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-04 o 19:02
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:00   #3092
Myszeczka86
Zakorzenienie

Mykam juz leżeć bo jestem wykończona atu jutro do przedszkola trzeba wstac

Dobranoc laseczki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:05   #3093
goldika
Zakorzenienie

oj liczylam, ze bede miala do nadrobienia z 5 stron a tu tylko 1,5

widzialam, ze IKEA znowu pojawila sie w rozmowie my tez dzis ja zaliczylismy. Mialam kupic tylko ramke na zdjecia dla taty a kupilismy jeszcze 2reczniki dla małego 140x70cm. Za 12,99zl byly wiec zal nie kupic

Dygotko
dlaczego plakalas?

Witaminko fajnie, ze te adaptery mozna kupic za 20zl, to nie tak duzo. A co z tym koszem? Jest czy nie wiadomo w koncu?

PS. nie jadlam dzis hot doga w ikei tylko szwedzkie pulpeciki z zurawina
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:11   #3094
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Heja
Normalnie pędzicie jak szalone, nie nadążam nadrabiać,jestem dopiero na 88 str.

My dopiero zaczęliśmy malowanie i generalne porządki, a już mam dość. Normalnie nie cierpię przeglądać rzeczy i decydować co zostaje a co do wywalenie - jestem typem chomika, a tu trzeba zrobić jakieś dodatkowe miejsce. Wogóle jakoś weny nie mam na nic.

my i nasi rodzice mamy takie piece, ale nie mieszkamy w bloku, więc to nie będzie miarodajne. My mamy programator w pokoju i sobie sami ustalamy temp. na noc i dzień, no i jak jesteśmy w pracy to przełącza się na tryb nocny, a godzinę przed naszym powrotem włącza się tryb dzienny, więc zawsze była jakaś oszczędność. Teraz sami nie wiemy ile nas wyniesie ogrzewanie, bo przecież ja będę cały czas w domu z dzieckiem, więc koszty wzrosną, no i temp. trzeba będzie podnieść, bo my woleliśmy chłodniejsze klimaty w domu. No i jeszcze nie przewidzisz jaka będzie zima, jak bardzo mroźna to piec będzie się włączał częściej, żeby dogrzać do zadanej temp, a jak cieplejsza to będzie taniej. Najlepiej poproś właściciela o przykładowe rachunki z msc zimowych to będziesz miała jakieś rozeznanie.
Dzięki za odp
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:36   #3095
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

Jestem na 43 tronie i tam piszecie, że boksowanie w okolicy pępka to znaczy ze dzidziuś pośladkowo ułożony jest... no to se siedzi jak w morde strzelił
Ja zaczynam tęsknić za kopniaczkami w okolicy pępka
Teraz między żebrami mam nóżki dziecka, zgniecioną przeponę... ledwo wchodzę na drugie piętro... i nie chodzę.... czuję się jak czołg.... mąż nazywa mnie T34... nie wiem o co chodzi... chyba sobie zaraz z ciekawości wygooglam
Dzisiaj Maluch położył mi się z prawej strony i tam miałam Jego wypniętą pupkę... a z lewej niz... taki niesymetryczny brzuchol mi sie zrobił

Dziewczyny też macie problem z zaśnięciem? ja przez 30 minut szukam dogodnej pozycji do snu a jak już ją znajdę do chce mi się siusiu i zabawa zaczyna się od nowa... dzisiaj chodziłam do toalety co 20 minut (nie żartuję!!!!) i tak gdzieś od rana do godziny 16 :/
Stary 2011-09-04, 19:39   #3096
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja mala siedzi jeszcze w kazda z mozliwych stron chyba
non stop napierdziela po czyms innym! idzie joba dostac.
Wlasnie posluchalysmy serduszka posmialysmy sie ze truje dupe ze chce isc do domu, a jak przyszlam jakby mi kaktusa pod dupsko polozyli to bym lezala bo tak bolalo:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:48   #3097
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
no to super pewnie jakby coś też można kupić u nich ten kosz tylko przyciśnij tżta i tego co sprzedaje żeby ci przesłał zdjęcie tego kosza na wszelki wypadek Widziałam akcje innego wózka baby-merc i też miał odpięty kosz nie wiem po jaką cholercie

Mam dla ciebie jeszcze jedną wskazówkę zapytaj się też o daszek na fotelik bo też go nie ma na zdjęciach a powinien i o torbę powinna być z przewijakiem już nic nie wspomnę o uchwycie na kubek bo pewnie i tak niema

teoretycznie w aukcji jest info "jest: moskitiera, folia przeciwdeszczowa, kosz na zakupy, nakladki na pasy, instrukcja obslugi, dowod wplaty (paragon), okrycie materialowe na gondole, na spacerowke, oraz na nosidelko" nie ma nic o uchwycie na kubek, ale wlasciwie nie wiem czy jest mi to potrzebne i .... torbie racja dzieki wielkie za zwrocenie uwagi na pewno poprosze o zdjęcia

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:51   #3098
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Mam takiego doła od kilku dni, że aż mnie przerażenie ogarnia. Skoro mam już teraz, to co będzie po porodzie? W związku z tym, że większość moich koleżanek imprezuje itd, więc stałam się dla nich niepotrzebnym obciążeniem... dla tżeta też mam wrażenie, że jestem ciężarem. Nic tylko rodzić
Tuszka nie obraź się ale Ci chyba odbiło... Jak możesz tak mysleć... razem z mężem zdecydowaliście się na dziecko... to że Ty je nosisz pod serduchem to jedno...ale on też powinien czuć że JESTEŚCIE w ciąży. Napisałam jesteście a nie jesteś bo to prawda.... czasy w któych kobiety w ciąży były przez facetów traktowane przedmiotowo już się zmieniły i nigdy nie wrócą... Mój mąż przejął już 3/4 obowiązów domowych, pomaga mi nawet przy zapinaniu sandałek... i nie ma że ja przesadzam... on wie że mi jest ciężko się schylić bo mu o tym mówię. Wie że boli mnie brzuch jak za długo siedzę więc podkłada mi pod plecy poduchy i dosuwa stołek abym wyprostowała nogi. I nie ma że mu się nie chce umyć okna, wynieść śmieci...
Ostatnio widział jak uprawiam "jogę" malując paznokcie u stopy i sam stwierdził żebym się nie męczyła i żebym umówiła się na pedicure to mnie zawiezie i na mnie w aucie poczeka...

Jeśli chodzi o koleżanki... jeśli nie rozumieją że jesteś w innym stanie niż one to ich sprawa... ja nie czuję się z tym źle że gdy moje koleżanki chcą się ze mną zobaczyć to nie spotykamy się w połowie drogi tak jak dotychczas tylko przyjeżdżają do mnie i wybieramy najbliższy lokal na pogaduchy lub zostajemy u mnie w domu Kiedyś to przecież ja będę w pełni sprawna a one będą w ciąży i to ja będę szła im wtedy na rękę

Myśl kobieto pozytywnie bo Twój humorek na tym etapie udziela się już dziecku!!!!

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Niestety czuje jakby mrowienie, kłucie w okolicach krocza mimo lezenia nie wiem czy to nie wynik, ze szyjka dalej sie skraca.Oby nie
Raczej Ci się nie skraca... ja takie mrowienie i uczucie że "jestem tam otwarta" mam od połowy ciąży a od 6tygodni długość mojej szyjki się nie zmniejszyła... i "otwarta" nie jestem

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-09-04 o 19:57
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:53   #3099
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
teoretycznie w aukcji jest info "jest: moskitiera, folia przeciwdeszczowa, kosz na zakupy, nakladki na pasy, instrukcja obslugi, dowod wplaty (paragon), okrycie materialowe na gondole, na spacerowke, oraz na nosidelko" nie ma nic o uchwycie na kubek, ale wlasciwie nie wiem czy jest mi to potrzebne i .... torbie racja dzieki wielkie za zwrocenie uwagi na pewno poprosze o zdjęcia
właśnie patrzyłam na tą licytację i patrzę na mój wózek i co powinien tamten mieć ale upewnij się bo nie napisał nic właśnie o daszku na fotelik samochodowy (nie ma go na zdjęciu) a można go zdjąć
Napisał że jest tylko okrycie na nóżki w foteliku

Czas edycji: 2011-09-04 o 19:55
Stary 2011-09-04, 19:56   #3100
witaminkaccc
Zadomowienie

Tottie dobrze powiedziane !!!! ale nie kazdy tżet od razu wie co robic, a nawet sa tacy, co jak im sie mowi, to tez nie kumają niestety....

trzymam tylko kciuki by jak najszybciej sie "obudzil" i zaczął wspierać...

zmykam looknac co w tv i spac, bo inaczej zjem wszystko z lodowki... normalnie jak pacman sie czuje .... po obiedzie juz banana zjadlam... a obiad fest byl masakra :P

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
właśnie patrzyłam na tą licytację i patrzę na mój wózek i co powinien tamten mieć ale upewnij się bo nie napisał nic właśnie o daszku na fotelik samochodowy (nie ma go na zdjęciu) a można go zdjąć

ja juz na zdjeciu dopatrzyłam się plam np na ostatnim, przy główce... ale to wiadomo ze wiesniak nie umyje.... swoja drogą- jak mozna sprzedawac brudne rzeczy? rozumiem ze sa uzywane, ale ...moznaby je umyc... a nawet w aukcji napisane jest ze wystarczy umyc i bedzie super :P

30t 1d - ?
Stary 2011-09-04, 19:59   #3101
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Tottie dobrze powiedziane !!!! ale nie kazdy tżet od razu wie co robic, a nawet sa tacy, co jak im sie mowi, to tez nie kumają niestety....

trzymam tylko kciuki by jak najszybciej sie "obudzil" i zaczął wspierać...

zmykam looknac co w tv i spac, bo inaczej zjem wszystko z lodowki... normalnie jak pacman sie czuje .... po obiedzie juz banana zjadlam... a obiad fest byl masakra :P

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

ja juz na zdjeciu dopatrzyłam się plam np na ostatnim, przy główce... ale to wiadomo ze wiesniak nie umyje.... swoja drogą- jak mozna sprzedawac brudne rzeczy? rozumiem ze sa uzywane, ale ...moznaby je umyc... a nawet w aukcji napisane jest ze wystarczy umyc i bedzie super :P
To to jeszcze nic anglicy są lepsi jak ostatnio byliśmy na car boot widzieliśmy w kilku miejscach jak ludzie chcieli sprzedać np przypalone garnki, podrapane patelnie co ja bym po jednej rysie wywaliła już nie wspomnę w jakim stanie sprzedają niektóre rzeczy dziecięce

Ale albo to jest lenistwo sprzedającego albo nie da się tego zeprać
Stary 2011-09-04, 20:01   #3102
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
To to jeszcze nic anglicy są lepsi jak ostatnio byliśmy na car boot widzieliśmy w kilku miejscach jak ludzie chcieli sprzedać np przypalone garnki, podrapane patelnie co ja bym po jednej rysie wywaliła już nie wspomnę w jakim stanie sprzedają niektóre rzeczy dziecięce

Ale albo to jest lenistwo sprzedającego albo nie da się tego zeprać

powiem Ci ze zastanawiam sie coraz bardziej czy brac ten wozek i szukam/rozgladam sie za innym a nuz sie trafi

30t 1d - ?
Stary 2011-09-04, 20:08   #3103
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
powiem Ci ze zastanawiam sie coraz bardziej czy brac ten wozek i szukam/rozgladam sie za innym a nuz sie trafi
Wiesz niby wózek w dobrym stanie ale nie ma dużo rzeczy pokazanych (albo niema albo nie wiadomo w jakim jest stanie) ja bym ci radziła np poszukać w twoim mieście i obejrzeć na miejscu wózek wtedy dać zaliczkę i się dogadać z właścicielem

A coś takiego w tej samej cenie tylko inny wózek
http://www.lodzstrefa.pl/dla-dzieci/...ny-oferuje.htm

jeden minus piankowe koła

Czas edycji: 2011-09-04 o 20:17
Stary 2011-09-04, 21:10   #3104
ggoraa
Zadomowienie

Dziewczyny co za dzien okropny przelezalam caly, bo tak sie lipnie czuje, ze szok!

Brzuch mi twardnieje caly dzien, boli podbrzusze, slabo mi i do tego bola mnie plecy.... mam nadzieje, ze to przejsciowe i jutro bedzie lepiej. Wzielam nospe i przespalam pol dnia. Tesciowa sie zlitowala i wziela wieczorem Filipka na noc, a caly dzien Tż pelnil obowiazki kury domowej. Dzidziol w brzuchu kopie i wierci sie okropnie- bolesnie

Nie mam nawet sily z wami tu posiedziec dzis, wiec sie zegnam i zycze spokojnej nocki.
Stary 2011-09-04, 21:20   #3105
rojku
Rozeznanie

Cytat:
ja sie dzis "załamałam" :P przed ciążą wazyłam 58kg, 27.08 - 64 kg, więc było suuuper 6kg na plus w 6m-cy to extra sprawa....

i tu nagle dziś, będąc u koleżanki weszłam na wagę... po 8 dniach ujrzałam 66,4 kg !!!!! masakra... 2,5kg w 8 dni... teraz jestem przerażona ile to ja bede ważyć jak w tym tempie tyje... ale zeby bylo śmieszniej miałam wrażenie że ostatnio mniej jem niż wcześniej...
witaminka każda waga waży inaczej
najlepiej sprawdzać wagę na jednej, bo jak się ważysz za każdym razem gdzie indziej, to to nie jest miarodajne
moze wcale tyle nie przytylas

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny też macie problem z zaśnięciem? ja przez 30 minut szukam dogodnej pozycji do snu a jak już ją znajdę do chce mi się siusiu i zabawa zaczyna się od nowa... dzisiaj chodziłam do toalety co 20 minut (nie żartuję!!!!) i tak gdzieś od rana do godziny 16 :/
Z zaśnięciem mam identyczne problemy. To chyba już będzie do końca normalka dla nas
Stary 2011-09-04, 21:37   #3106
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
witaminka każda waga waży inaczej
najlepiej sprawdzać wagę na jednej, bo jak się ważysz za każdym razem gdzie indziej, to to nie jest miarodajne
moze wcale tyle nie przytylas

Z zaśnięciem mam identyczne problemy. To chyba już będzie do końca normalka dla nas
dlatego ja się waże w domu rano i podaję wagę położnej i taką mi wpisuje do karty-i dobrze bo w ciuchach to z 1.5-2 kg pewnie więcej ważę

mi pomaga ostatnio na zaśnięcie mleko(oczywiście nie za gorące) z miodem i masełkiem.jakoś lepiej spię po tym specyfiku

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:41   #3107
rojku
Rozeznanie

dygotka jak byłam mała to tato mi przyrządzał taki specyfik mniam
aż spróbuję dziś
Stary 2011-09-04, 21:45   #3108
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
dygotka jak byłam mała to tato mi przyrządzał taki specyfik mniam
aż spróbuję dziś
dobrze rozgrzewa-wypiłam z takim letnim mlekiem,a tz mi pwoeidział że jakaś goraca się zrobiłam
na przeziębienie ponoc najlepszy miód gryczany-tak goole mi powiedziało

lece spać

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-04 o 21:47
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:54   #3109
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to ja wam wspolczuje nie pomagajacych tezetow, jak teraz nie pomaga to jak ma byc przy dziecku?
trzeba sie za nich wziac!!! i to ostro!!
A.Camus
Stary 2011-09-04, 22:08   #3110
lina84
Rozeznanie

Ale jestem padnieta po tym wczorajszym weselu -nie wiem jak ja wytrzymam te za 2 tygodnie -i okazało się jeszcze że za 3 tyg moj tz chrzestnym zostanie.
I właśnie zastanaiwamy się co kupić -a kasy brak-to cieżko cos wymyslec.
Mysleliśmy o http://allegro.pl/komplet-sztuccy-na...786684297.html i jakiś zestaw ubranek dla dziecka .

Jeszcze troszke poczytam co naskorbalyscie i ide spac
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 22:41   #3111
Seona
Zakorzenienie

Domi7ks, jakie imię wybraliście dla małego? Moja dzisiaj była cały dzień grzeczna a pod wieczór dała popalić Normalnie nerwy mam w strzępach i nie mogę dojść do siebie tak mnie z równowagi wyprowadziła.

Ggora, ja też mam czasem takie gorsze dni. Oby jutro przeszło.

U mnie już po imprezie. Część w zmywarce, resztę posprzątam jutro.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
to ja wam wspolczuje nie pomagajacych tezetow, jak teraz nie pomaga to jak ma byc przy dziecku?
trzeba sie za nich wziac!!! i to ostro!!
Darusiaaa, dlatego czasem trzeba myśleć przyszłościowo i we wrześniu spakować prezenty Dopóki jest teraz czas, bo później z dwojgiem maluchów może być ciężko.

Ja nie mam w sumie co na mojego narzekać, bo ma lepsze i gorsze dni w pomaganiu i zajmowaniu się małą i domem. Ale czasem aż mnie skręca, bo ja od 7 rano na nogach, muszę zrobić śniadanie, przygotować coś na obiad, zająć się dzieckiem, sobą, ją ubrać, umyć, siebie a on śpi do 10 A później pół godz. zajmie się dzieckiem, to mam chwilę żeby poleżeć czy włączyć neta i później idzie gdzieś a ja zostaję sama.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 22:57   #3112
truscafka
Zadomowienie

witaminko nie martw się w ogóle ta wagą, bo pewnie nie raz cię jeszcze zaskoczy
Ja miałam tak, że na początku długo długo tylko 4/5 kg na plusie, a później w jednym momencie przytyłam kolejne 5!!! Teraz niby dzidzia ma najszybszy wzrost, a ja przez 4 ostatnie tyg. przytyłam tylko 1 kg w czym dzidziol 800g, czyli w zasadzie nic.... w życiu bym nie powiedziała...

Zresztą zrzucimy wszystko dziewczyny w mgnieniu oka!! Jak przyjdzie maleństwo na świat to nawet nie bedziemy miały czasu otworzyć lodówki

Dziś dostałam świetną książkę od przyjaciółki Jej tytuł brzmi: "Twoje niemowlę tydzień po tygodniu - Poradnik opieki nad maluszkiem. " Troszkę juz poczytałam, zwłaszcza tydz. "0"

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 23:51   #3113
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
I właśnie zastanaiwamy się co kupić -a kasy brak-to cieżko cos wymyslec.
Mysleliśmy o http://allegro.pl/komplet-sztuccy-na...786684297.html i jakiś zestaw ubranek dla dziecka .
Nie podpowiem z tym prezentem, ogólnie sztućce fajne, ale czy na chrzest...
Ja się ostatnio podpytywałam o chrzty (nie byłam na żadnym jeszcze, ale w grudniu będę do chrztu podawać jedno z bliźniąt), to uslyszalam, ze jako chrzestna/ny to się daje po 500zł, a jak normlany gośc to ok 300zł :/ więc nie mam pojęcia sama co robić...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 00:05   #3114
Tottie1984
Rozeznanie

U mnie w rodzinie na chrzest daje się pieniądze... młodzi dają 150-200zł, starsi co łaska, chrześni około 500-1000zł a młodzież daje jakieś ciuszki i zabawki a reszta karte z życzeniami w kasą w środku. Tak jest lepiej bo rodzice najlepiej wiedzą na co kasę wydać.
Stary 2011-09-05, 07:23   #3115
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie na chrzest daje się pieniądze... młodzi dają 150-200zł, starsi co łaska, chrześni około 500-1000zł a młodzież daje jakieś ciuszki i zabawki a reszta karte z życzeniami w kasą w środku. Tak jest lepiej bo rodzice najlepiej wiedzą na co kasę wydać.
U nas podobnie. Mój Mati oprócz kasy dostał jeszcze matę edukacyjną, huśtawkę, chodzik.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 07:43   #3116
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynki witam sie poweekendowo
8 stron do nadrobienia, widze ze sie nudzilyscie

bylam w sobote w szpitalu na USG tych przeplywow. okazuje sie jednak ze beda 2 chlopcy (chociaz byl taki moment ze lekarz powiedzial ze jedno z nich to na bank dziewczynka, ja juz sie zaczelam taak cieszyc az sie poplakalam z radosci a potem sie jednak jajeczka odslonily ) ciezko u nas cokolwiek zreszta zbadac i zobaczyc- maluchy ulozyly sie jeszcze ciekawiej, tzn jeden jest jak byl glowka w dole a drugi sie ulozyl calkowicie poprzecznie wzdluz talii...
lekarz mowil ze takiego ulozenia to jeszcze nie widzial i w takich warunkach USG nie robil- musialam zelec na boczku, potem na drugim zeby mogl obejrzec glowke a potem zajrzec miedzy nozki

chlopaki waza po okolo 1 kilo (jeden 980, drugi 1010), obaj maja wyjatkowo dlugie nogi (tak o 1.5 tyg do przodu w stosunku do wieki ciazy i obwodu glowki i brzuszka)

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja mala siedzi jeszcze w kazda z mozliwych stron chyba
non stop napierdziela po czyms innym! idzie joba dostac.
Darusia i co wychodzisz dzis???
wez nie narzekaj na nawalanie z kazdej strony, pomysl ze ja mam na pewno gorzej jeden maluch na osi polnoc- poludnie, drugi na zachod- wschod i nieraz zdarza im sie aktywnosc jednoczesna. pod ostrzalem pecherz, zoladek i watroba, zebra i boczki, normalnie sie czuje jakbym osmiornice w sobie nosila

a jeszcze wam powiem ze jak bylam na oodziale polozniczym na to USG i czekalam na lekarza bo byl zajety to zagadalam polozna, zrobila mi krotki odswiezajacy kurs szkoly rodzenia (powiedziala ze pewnie i tak na szkole nie mam czasu), pokazala oddzial- bylam zachwycona. po pierwsze pani przesympatyczna,
po drugie szpital odnowiony w zeszlym roku- wyglada pieknie. pokoiki 1 lub 2 osobowe z lazienka, sale do porodu tez lazienka z prysznicem, wanna do porodu w wodzie, pilki, worki, drabinki itd. niebo lepsze warunki niz w Irlandii
bardzo bym chciala tam rodzic tylko kurcze musze donosic
Stary 2011-09-05, 07:49   #3117
ela3010
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Wczoraj miałam cudowny dzień, do wieczora, potem już nie, zaraz naskrobię w klubie i zapraszam do poczytania, zwłaszcza która ma teściów to piwinna poczytać jakie to mogą się okazać zarazy

Glam więc jednak dwóch chłopaków, też myślałam że jeden z nich okaże się dziewuszką, będzie ok, byle zdrowi, duzi rośli i ładnie się ułożyli w brzuszku.

Ggora ja tak miałam w sobotę po południu, leżałam z osłabieniem, brzuch się stawiał, drzemałam co do mnie niepodobne w dzień, i jakoś minęło, wypiłam ciepłą herbatkę i lepiej sie poczułam, mam nadzieję ze i Tobie już lepiej.

Lina a mi się te sztućce podobają, oryginalne bo grawerowane i super pamiątka, możesz jeszcze coś dokupić i byłoby super.

Idę do klubu naskrobać co mnie od wczoraj męczy, i nie tylko od wczoraj
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 07:56   #3118
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja generalnie na moją też się staram nie złościć, wiem, że robi wszytsko nieświadomie. Ale to jak na nią musze uważac non stop to mnie przeraża...Czasem poprostu się przed nią bronie, bo atakuje znienacka ale bardzo męczące to jest...Poza tym zrobiła się straszna przytulaska i bardzo dużo chce być noszona na rękach...Nawet w ciągu dnia wychodzi mi na ręce, musze ja chwilę ponosić i wtedy zasypia.
Ale jak się jej pytamy, gdzie jest dzidzi to pokazuje na brzuszek i przychodzi i głaska
Moja tez jest strasznie aktywana i musze miec oczy dookola glowy zeby mi gdzies znienacka na brzuch nie skoczyla
ale jakie to slodkie jest jak przychodzi i tak sama z siebie poglaszcze brzuszek albo pocaluje "braciszkow", kladzie im zabawki na brzuch zeby sie mogly pobawic- zawsze mnie tym rozbraja

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Wróciłam po zakupach i po fryzjerze, szkoda że ja na fotel nie siadłam, pasowałoby podciąć, ale synek ładnie wygląda.

Myszka to fajnie ze w przedszkolu było w miarę dobrze, teraz już tylko będzie lepiej, zobaczysz.

Glam muszę Ci napisać że bardzo Cie podziwiam kochana moja, i już pizę dlaczego, otóż; tżt Twój daleko i nie możesz się przytulić do niego, pobyć razem, pogadać tak zwyczajnie, poczuć się wyręczoną przy dziecku, wogle wszystko na Twojej głowie. A córa jeszcze mała i w wielu sytuacjach trzeba jej po prostu pomagać. Pozatym spodziewasz się bliźniaków, pracujesz- a tu już 7mc ciąży i na nic się nie skarżysz. Nie wiem czy ja bym tak umiała sobie radzić, czasem to czekam na tżta żeby mi odkurzył, wykąpał syna, przytulił, pomasował, eh.
Mam nadzieję że urodzisz w terminie i to sn tak jak sobie wymarzyłaś, żeby było zupełnie bezproblemowo bo super dzielna z Ciebie kobitka, to się rozpisałam, ale tak mnie naszło jakoś.

Wogle to wszystkie dziewczynki są dzielne i kochane i pięknie dbają o swoje brzusie.

Jakaś sentymentalna się robię ostatnio.

TO zbieram się do wyrka bo już śpiąca się robię
Elu dzieki Ci za mile slowko, ja sie staram byc dzielna bo wiem ze rozklejanie sie nad soba nic dobrego mi nie przyniesie...szczzerze to najbardziej sie balam bezsennych nocy i ze mnie negatywne mysli beda dopadac ale na szczescie chlopaki sa kochani i daja mi pospac, nie wiem co to problemy z zasypianiem o ktorych piszecie- przykladam glowe do poduchy i juz mnie nie ma
Stary 2011-09-05, 08:07   #3119
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za dzien okropny przelezalam caly, bo tak sie lipnie czuje, ze szok!

Brzuch mi twardnieje caly dzien, boli podbrzusze, slabo mi i do tego bola mnie plecy.... mam nadzieje, ze to przejsciowe i jutro bedzie lepiej. Wzielam nospe i przespalam pol dnia. Tesciowa sie zlitowala i wziela wieczorem Filipka na noc, a caly dzien Tż pelnil obowiazki kury domowej. Dzidziol w brzuchu kopie i wierci sie okropnie- bolesnie

Nie mam nawet sily z wami tu posiedziec dzis, wiec sie zegnam i zycze spokojnej nocki.
mam nadizeje, ze niedogodnosci szybko przejda fajnie, ze pojawiasz sie chociaz co jakis czas bo nie raz zastanawialam sie co u Ciebie

Co do chrztu... po 500-1000zl??!! To ja w takim razie nie bede miala odwagi prosic nikogo o zostanie chrzestnym! Dla mnie to CHORE!
Te sztućce są ładne i ja bym je kupiła w prezencie.
Ale się wkurzyłam wkurza mnie, że na chrzest, komunie i inne koscielne okazje ludzie zaczynaja robic tak cholernie drogie prezenty!!!!
My chcemy na chrzestnych chlopaka lat 17 i siostre Tz lat 16... Jak dla mnie to wystarczy, ze zostana chrzestnymi i nie musza niczego nam dawac! Zreszta skad takie dzieciaki maja miec pieniadze?? bulwersa zlapalam
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:23   #3120
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nie daje pieniedzy NIGDY, zawsze kupujemy cos pamiatkowego, zloty lancuszek czy zlote kolczyki czy cos tam....kasa sie ulotni, rodzice kupia nawet jakis rowerek czy inne tego typu rzeczy i giną, a od chrzestnych uwazam ze prezent pamiatkowy jest lepszy.
Kasa w moim przypadku w gre nie wchodzi.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Glam donosisz!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Tu sie babki smieją, ze m,oje dziecko napierdziela za 3, przyklad z dzis rana, jezdza i badaja 4 razy dziennie puls maluszkow, malo tego ze przez 20 minut nie dalo sie jej zbadac bo tak wierzgala ze 3-4 pukniecia serduszka i juz byla gdzie indziej to jeszcze maszyna nie wyswietlila o musi byc minimum 6 -7 odbic zeby sie puls pokazal, a ten skurczybyczek malusi tak ucieka ze sie nie da nooo:P

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

goldika jestem tego zdania, ludzie świruja totalnie wiec ciekawe coi na komunie? moze quada zeby dziecko moglo wjechac w 1 lepsze drzewo albo go na siebie wywrocic...czemu nie prawda??
ja uwazam ze to jest przegiecie i tyle.
Sztucce tez mi sie podobają, bedzie pozniej pamiatka.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości