|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
Widziałam akcje innego wózka baby-merc i też miał odpięty kosz nie wiem po jaką cholercie![]() Mam dla ciebie jeszcze jedną wskazówkę zapytaj się też o daszek na fotelik bo też go nie ma na zdjęciach a powinien
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-04 o 19:02 |
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam juz leżeć bo jestem wykończona atu jutro do przedszkola trzeba wstac
![]() ![]() Dobranoc laseczki
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
oj liczylam, ze bede miala do nadrobienia z 5 stron a tu tylko 1,5
widzialam, ze IKEA znowu pojawila sie w rozmowie Dygotko dlaczego plakalas? Witaminko fajnie, ze te adaptery mozna kupic za 20zl, to nie tak duzo. A co z tym koszem? Jest czy nie wiadomo w koncu? PS. nie jadlam dzis hot doga w ikei tylko szwedzkie pulpeciki z zurawina
|
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz między żebrami mam nóżki dziecka, zgniecioną przeponę... ledwo wchodzę na drugie piętro... i nie chodzę.... czuję się jak czołg.... mąż nazywa mnie T34... nie wiem o co chodzi... chyba sobie zaraz z ciekawości wygooglam ![]() Dzisiaj Maluch położył mi się z prawej strony i tam miałam Jego wypniętą pupkę... a z lewej niz... taki niesymetryczny brzuchol mi sie zrobił ![]() Dziewczyny też macie problem z zaśnięciem? ja przez 30 minut szukam dogodnej pozycji do snu a jak już ją znajdę do chce mi się siusiu i zabawa zaczyna się od nowa... dzisiaj chodziłam do toalety co 20 minut (nie żartuję!!!!) i tak gdzieś od rana do godziny 16 :/
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala siedzi jeszcze w kazda z mozliwych stron chyba
![]() non stop napierdziela po czyms innym! idzie joba dostac. Wlasnie posluchalysmy serduszka posmialysmy sie ze truje dupe ze chce isc do domu, a jak przyszlam jakby mi kaktusa pod dupsko polozyli to bym lezala bo tak bolalo:P
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teoretycznie w aukcji jest info "jest: moskitiera, folia przeciwdeszczowa, kosz na zakupy, nakladki na pasy, instrukcja obslugi, dowod wplaty (paragon), okrycie materialowe na gondole, na spacerowke, oraz na nosidelko" nie ma nic o uchwycie na kubek, ale wlasciwie nie wiem czy jest mi to potrzebne i .... torbie racja dzieki wielkie za zwrocenie uwagi na pewno poprosze o zdjęcia
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak możesz tak mysleć... razem z mężem zdecydowaliście się na dziecko... to że Ty je nosisz pod serduchem to jedno...ale on też powinien czuć że JESTEŚCIE w ciąży. Napisałam jesteście a nie jesteś bo to prawda.... czasy w któych kobiety w ciąży były przez facetów traktowane przedmiotowo już się zmieniły i nigdy nie wrócą... Mój mąż przejął już 3/4 obowiązów domowych, pomaga mi nawet przy zapinaniu sandałek... i nie ma że ja przesadzam... on wie że mi jest ciężko się schylić bo mu o tym mówię. Wie że boli mnie brzuch jak za długo siedzę więc podkłada mi pod plecy poduchy i dosuwa stołek abym wyprostowała nogi. I nie ma że mu się nie chce umyć okna, wynieść śmieci... Ostatnio widział jak uprawiam "jogę" malując paznokcie u stopy i sam stwierdził żebym się nie męczyła i żebym umówiła się na pedicure to mnie zawiezie i na mnie w aucie poczeka... Jeśli chodzi o koleżanki... jeśli nie rozumieją że jesteś w innym stanie niż one to ich sprawa... ja nie czuję się z tym źle że gdy moje koleżanki chcą się ze mną zobaczyć to nie spotykamy się w połowie drogi tak jak dotychczas tylko przyjeżdżają do mnie i wybieramy najbliższy lokal na pogaduchy lub zostajemy u mnie w domu Kiedyś to przecież ja będę w pełni sprawna a one będą w ciąży i to ja będę szła im wtedy na rękę ![]() Myśl kobieto pozytywnie bo Twój humorek na tym etapie udziela się już dziecku!!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-09-04 o 19:57 |
||
|
|
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale upewnij się bo nie napisał nic właśnie o daszku na fotelik samochodowy (nie ma go na zdjęciu) a można go zdjąćNapisał że jest tylko okrycie na nóżki w foteliku Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-04 o 19:55 |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Tottie dobrze powiedziane !!!! ale nie kazdy tżet od razu wie co robic, a nawet sa tacy, co jak im sie mowi, to tez nie kumają
trzymam tylko kciuki by jak najszybciej sie "obudzil" i zaczął wspierać... zmykam looknac co w tv i spac, bo inaczej zjem wszystko z lodowki... normalnie jak pacman sie czuje .... po obiedzie juz banana zjadlam... a obiad fest byl masakra :P---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
ja juz na zdjeciu dopatrzyłam się plam
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale albo to jest lenistwo sprzedającego albo nie da się tego zeprać
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Ci ze zastanawiam sie coraz bardziej czy brac ten wozek i szukam/rozgladam sie za innym
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ja bym ci radziła np poszukać w twoim mieście i obejrzeć na miejscu wózek wtedy dać zaliczkę i się dogadać z właścicielem ![]() A coś takiego w tej samej cenie tylko inny wózek ![]() http://www.lodzstrefa.pl/dla-dzieci/...ny-oferuje.htm jeden minus piankowe koła
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-04 o 20:17 |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co za dzien okropny
przelezalam caly, bo tak sie lipnie czuje, ze szok!Brzuch mi twardnieje caly dzien, boli podbrzusze, slabo mi i do tego bola mnie plecy.... mam nadzieje, ze to przejsciowe i jutro bedzie lepiej. Wzielam nospe i przespalam pol dnia. Tesciowa sie zlitowala i wziela wieczorem Filipka na noc, a caly dzien Tż pelnil obowiazki kury domowej. Dzidziol w brzuchu kopie i wierci sie okropnie- bolesnie ![]() Nie mam nawet sily z wami tu posiedziec dzis, wiec sie zegnam i zycze spokojnej nocki.
|
#3105 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepiej sprawdzać wagę na jednej, bo jak się ważysz za każdym razem gdzie indziej, to to nie jest miarodajne moze wcale tyle nie przytylas Cytat:
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi pomaga ostatnio na zaśnięcie mleko(oczywiście nie za gorące) z miodem i masełkiem.jakoś lepiej spię po tym specyfiku
|
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
dygotka jak byłam mała to tato mi przyrządzał taki specyfik
mniamaż spróbuję dziś
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na przeziębienie ponoc najlepszy miód gryczany-tak goole mi powiedziało ![]() lece spać
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-04 o 21:47 |
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wam wspolczuje nie pomagajacych tezetow, jak teraz nie pomaga to jak ma byc przy dziecku?
trzeba sie za nich wziac!!! i to ostro!!
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem padnieta po tym wczorajszym weselu -nie wiem jak ja wytrzymam te za 2 tygodnie -i okazało się jeszcze że za 3 tyg moj tz chrzestnym zostanie.
I właśnie zastanaiwamy się co kupić -a kasy brak-to cieżko cos wymyslec. Mysleliśmy o http://allegro.pl/komplet-sztuccy-na...786684297.html i jakiś zestaw ubranek dla dziecka . Jeszcze troszke poczytam co naskorbalyscie i ide spac
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi7ks, jakie imię wybraliście dla małego? Moja dzisiaj była cały dzień grzeczna a pod wieczór dała popalić
Normalnie nerwy mam w strzępach i nie mogę dojść do siebie tak mnie z równowagi wyprowadziła. Ggora, ja też mam czasem takie gorsze dni. Oby jutro przeszło. U mnie już po imprezie. Część w zmywarce, resztę posprzątam jutro. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Dopóki jest teraz czas, bo później z dwojgiem maluchów może być ciężko. Ja nie mam w sumie co na mojego narzekać, bo ma lepsze i gorsze dni w pomaganiu i zajmowaniu się małą i domem. Ale czasem aż mnie skręca, bo ja od 7 rano na nogach, muszę zrobić śniadanie, przygotować coś na obiad, zająć się dzieckiem, sobą, ją ubrać, umyć, siebie a on śpi do 10 A później pół godz. zajmie się dzieckiem, to mam chwilę żeby poleżeć czy włączyć neta i później idzie gdzieś a ja zostaję sama.
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
witaminko nie martw się w ogóle ta wagą, bo pewnie nie raz cię jeszcze zaskoczy
Ja miałam tak, że na początku długo długo tylko 4/5 kg na plusie, a później w jednym momencie przytyłam kolejne 5!!! Teraz niby dzidzia ma najszybszy wzrost, a ja przez 4 ostatnie tyg. przytyłam tylko 1 kg w czym dzidziol 800g, czyli w zasadzie nic.... w życiu bym nie powiedziała... Zresztą zrzucimy wszystko dziewczyny w mgnieniu oka!! Jak przyjdzie maleństwo na świat to nawet nie bedziemy miały czasu otworzyć lodówki ![]() Dziś dostałam świetną książkę od przyjaciółki Jej tytuł brzmi: "Twoje niemowlę tydzień po tygodniu - Poradnik opieki nad maluszkiem. " Troszkę juz poczytałam, zwłaszcza tydz. "0"
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się ostatnio podpytywałam o chrzty (nie byłam na żadnym jeszcze, ale w grudniu będę do chrztu podawać jedno z bliźniąt), to uslyszalam, ze jako chrzestna/ny to się daje po 500zł, a jak normlany gośc to ok 300zł :/ więc nie mam pojęcia sama co robić...
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w rodzinie na chrzest daje się pieniądze... młodzi dają 150-200zł, starsi co łaska, chrześni około 500-1000zł a młodzież daje jakieś ciuszki i zabawki a reszta karte z życzeniami w kasą w środku. Tak jest lepiej bo rodzice najlepiej wiedzą na co kasę wydać.
|
|
#3115 |
|
Raczkowanie
|
U nas podobnie. Mój Mati oprócz kasy dostał jeszcze matę edukacyjną, huśtawkę, chodzik.
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki witam sie poweekendowo
8 stron do nadrobienia, widze ze sie nudzilyscie ![]() bylam w sobote w szpitalu na USG tych przeplywow. okazuje sie jednak ze beda 2 chlopcy (chociaz byl taki moment ze lekarz powiedzial ze jedno z nich to na bank dziewczynka, ja juz sie zaczelam taak cieszyc az sie poplakalam z radosci a potem sie jednak jajeczka odslonily ) ciezko u nas cokolwiek zreszta zbadac i zobaczyc- maluchy ulozyly sie jeszcze ciekawiej, tzn jeden jest jak byl glowka w dole a drugi sie ulozyl calkowicie poprzecznie wzdluz talii...lekarz mowil ze takiego ulozenia to jeszcze nie widzial i w takich warunkach USG nie robil- musialam zelec na boczku, potem na drugim zeby mogl obejrzec glowke a potem zajrzec miedzy nozki chlopaki waza po okolo 1 kilo (jeden 980, drugi 1010), obaj maja wyjatkowo dlugie nogi (tak o 1.5 tyg do przodu w stosunku do wieki ciazy i obwodu glowki i brzuszka) ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
wez nie narzekaj na nawalanie z kazdej strony, pomysl ze ja mam na pewno gorzej jeden maluch na osi polnoc- poludnie, drugi na zachod- wschod i nieraz zdarza im sie aktywnosc jednoczesna. pod ostrzalem pecherz, zoladek i watroba, zebra i boczki, normalnie sie czuje jakbym osmiornice w sobie nosila ![]() a jeszcze wam powiem ze jak bylam na oodziale polozniczym na to USG i czekalam na lekarza bo byl zajety to zagadalam polozna, zrobila mi krotki odswiezajacy kurs szkoly rodzenia (powiedziala ze pewnie i tak na szkole nie mam czasu), pokazala oddzial- bylam zachwycona. po pierwsze pani przesympatyczna,po drugie szpital odnowiony w zeszlym roku- wyglada pieknie. pokoiki 1 lub 2 osobowe z lazienka, sale do porodu tez lazienka z prysznicem, wanna do porodu w wodzie, pilki, worki, drabinki itd. niebo lepsze warunki niz w Irlandii bardzo bym chciala tam rodzic tylko kurcze musze donosic
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Wczoraj miałam cudowny dzień, do wieczora, potem już nie, zaraz naskrobię w klubie i zapraszam do poczytania, zwłaszcza która ma teściów to piwinna poczytać jakie to mogą się okazać zarazy ![]() Glam więc jednak dwóch chłopaków, też myślałam że jeden z nich okaże się dziewuszką, będzie ok, byle zdrowi, duzi rośli i ładnie się ułożyli w brzuszku Ggora ja tak miałam w sobotę po południu, leżałam z osłabieniem, brzuch się stawiał, drzemałam co do mnie niepodobne w dzień, i jakoś minęło, wypiłam ciepłą herbatkę i lepiej sie poczułam, mam nadzieję ze i Tobie już lepiej Lina a mi się te sztućce podobają, oryginalne bo grawerowane i super pamiątka, możesz jeszcze coś dokupić i byłoby super. Idę do klubu naskrobać co mnie od wczoraj męczy, i nie tylko od wczoraj
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakie to slodkie jest jak przychodzi i tak sama z siebie poglaszcze brzuszek albo pocaluje "braciszkow", kladzie im zabawki na brzuch zeby sie mogly pobawic- zawsze mnie tym rozbraja ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chrztu... po 500-1000zl??!! To ja w takim razie nie bede miala odwagi prosic nikogo o zostanie chrzestnym! Dla mnie to CHORE!Te sztućce są ładne i ja bym je kupiła w prezencie. Ale się wkurzyłam wkurza mnie, że na chrzest, komunie i inne koscielne okazje ludzie zaczynaja robic tak cholernie drogie prezenty!!!!My chcemy na chrzestnych chlopaka lat 17 i siostre Tz lat 16... Jak dla mnie to wystarczy, ze zostana chrzestnymi i nie musza niczego nam dawac! Zreszta skad takie dzieciaki maja miec pieniadze?? bulwersa zlapalam
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie daje pieniedzy NIGDY, zawsze kupujemy cos pamiatkowego, zloty lancuszek czy zlote kolczyki czy cos tam....kasa sie ulotni, rodzice kupia nawet jakis rowerek czy inne tego typu rzeczy i giną, a od chrzestnych uwazam ze prezent pamiatkowy jest lepszy.
Kasa w moim przypadku w gre nie wchodzi. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Glam donosisz!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! Tu sie babki smieją, ze m,oje dziecko napierdziela za 3, przyklad z dzis rana, jezdza i badaja 4 razy dziennie puls maluszkow, malo tego ze przez 20 minut nie dalo sie jej zbadac bo tak wierzgala ze 3-4 pukniecia serduszka i juz byla gdzie indziej to jeszcze maszyna nie wyswietlila o musi byc minimum 6 -7 odbic zeby sie puls pokazal, a ten skurczybyczek malusi tak ucieka ze sie nie da nooo:P ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- goldika jestem tego zdania, ludzie świruja totalnie wiec ciekawe coi na komunie? moze quada zeby dziecko moglo wjechac w 1 lepsze drzewo albo go na siebie wywrocic...czemu nie prawda?? ja uwazam ze to jest przegiecie i tyle. Sztucce tez mi sie podobają, bedzie pozniej pamiatka.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

więc nie ma sprawy... bardziej się jak coś martwie tym koszem, ale .....damy rade
Widziałam akcje innego wózka baby-merc i też miał odpięty kosz nie wiem po jaką cholercie

tylko szwedzkie pulpeciki z zurawina

Jak możesz tak mysleć... razem z mężem zdecydowaliście się na dziecko... to że Ty je nosisz pod serduchem to jedno...ale on też powinien czuć że JESTEŚCIE w ciąży. Napisałam jesteście a nie jesteś bo to prawda.... czasy w któych kobiety w ciąży były przez facetów traktowane przedmiotowo już się zmieniły i nigdy nie wrócą... Mój mąż przejął już 3/4 obowiązów domowych, pomaga mi nawet przy zapinaniu sandałek... i nie ma że ja przesadzam... on wie że mi jest ciężko się schylić bo mu o tym mówię. Wie że boli mnie brzuch jak za długo siedzę więc podkłada mi pod plecy poduchy i dosuwa stołek abym wyprostowała nogi. I nie ma że mu się nie chce umyć okna, wynieść śmieci... 
) ja bym ci radziła np poszukać w twoim mieście i obejrzeć na miejscu wózek wtedy dać zaliczkę i się dogadać z właścicielem 
po 500-1000zl??!! To ja w takim razie nie bede miala odwagi prosic nikogo o zostanie chrzestnym! Dla mnie to CHORE!