|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
dzień dobry
Cytat:
a krzesełko bardzo fajne Cytat:
![]() świadomy uśmiech łatwo poznasz - uśmiecha się w odpowiedzi na Twój uśmiech (potem oczywiście nie tylko)Adaś ma dalej niebieskie oczy, ale TZ ma niebieskie, ja też (choć moje to szaroniebieskie) więc może mu tak zostanie ![]() Cytat:
W sobotę teściowa włożyła mu w rączkę małego pluszaka to chwilę go trzymał. Nie było to świadome złapanie ale zawsze już coś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój TŻ o 4 rano pojechał do pracy Przyjedzie jak zwykle w piątek wieczorem, no i teraz już tak co tydzień (albo i rzadziej) do kolejnego urlopu.....
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
cześć mamusie i dzidziusie
![]() za każdym razem jak się zbieram, żeby w końcu coś napisać, to któraś raptownie potrzebuje mojej obecności... i tak mija dzień za dniem ostatnio już byłam blisko to mi baterie w klawiaturze padły ![]() czas mi niesamowicie szybko płynie, Hania w piątek skończyła 6 tygodni dziś siedzimy we trzy, bo Majce przypałętał się jakis paskudny katar i lekka gorączka i tylko z niepokojem patrzę czy przypadkiem na Hanię nie przejdzie...wrrr ale tak to pewnie jest jak przedszkole się zaczyna aania kiepsko z takim weekendowym Tżtem, ale na pewno świetnie będziesz sobie radzić, w każdym bądź razie podziwiam wszystkie mamusie co to na dłuższą metę zostają same ![]() patki spóźnione najserdeczniejsze zyczenia Brida wiem, że takie czekanie po terminie jest dobijające (Hania urodziła się dwa tygodnie po) ale na pewno już blisko a mój Haniutek chyba dołączy do brązowookich. Na początku miała tak małe szparki, że ciężko się było dopatrzeć koloru, a teraz jak już ślepka szeroko otwiera to widać na tych granatowo-szarych tęczówkach brązowe plamki. Starsza ma zielonodziwne po mnie, to teraz będzie po połowie, bo Tż brązowooki ![]() dobra póki cisza lecę troche zaległości ponadrabiać.....znowu
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę już przywykłam, choć nie powiem, do jego obecności w domu, na urlopie, przyzwyczaiłam się jeszcze szybciej ![]() zmalowana, wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
A mnie dopadło zapalenie pęcherza moczowego i biegunka... Nie wiem jak przeżyję dzisiejszy dzień sama z małym. Cały czas jestem w wc. Piję herbatkę z żurawiny i jak do jutra nie będzie poprawy to do lekarza. Ehh... Może znacie jakieś domowe sposoby na moje dolegliwości? Szymon skończył dzisiaj 6 tygodni ![]() Jutro mam poporodową wizytę u gina. Ciekawe jak tam moje podwozie ![]()
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Tyyyyle sie napisałam i rozłączyło mnie z internetem wiec zreferuje Stronczku Gratuluje rocznicy i składam najlepsze zyczenia ![]() Brumku Gratuluje wyprawy Tymonek chyba lubi jzde autkiem co? My wczoraj tez wczoraj mielismy malutka wyprawe bylismy na rodzinnej uroczystosci Dżony oczywiscie był boski-non stop spał ![]() Wyłapałam najlepsze teksty prababc: -"dziecko musi spać pod pierzyną bo wtedy rośnie" -podczask kąpieli trzeba kostką mydła masować kręgosłup maluchowi, żyby miał gibki i zdrowy" to byly smieszne niegrozne teksty starszych Pan, ale jak babci mąż wpadł do pokoju gdzie karmiłam i chciał mi zrobić zdjęcie ... no to sie w✂✂✂✂iłamoczywiscie grzecznie oznajmiłam ze to dla mnie krepujące, ale jak dzis pomysle o tym to mam takiego nerwa ![]() ale mój Jas mnie najlepiej odstresowywuje całaniocke przespał z przerwami 3-3,5 godzinnymi dzisiaj jestesmy pierwszy dzien bez Tzta, ktory musiał wrócic do pracy, póki co jest sielsko-anielsko uwielbiam swe dziecie Acha i na koniec tradycyjnie pytanie ile powinniem przybierac noworodek na wadze? Madziulka żurawinka i pij jak najwiecej żeby pecherz sie oczyszczał
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-05 o 10:15 |
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusie
Stał się cud - wczoraj moje dziecko po raz pierwszy przyssało się do piersi Więc powoli weryfikuję to co mówili o karmieniu w SR - po pierwsze mały był przyzwyczajony do butli, a jednak ładnie się przyssał, a po drugie karmienie siedzi w psychice hmmm ja od jakiegoś czasu intensywnie chcę żeby skończył mi się pokarm i bez wyrzutów sumienia przejdę na MM, a tu jak na złość laktacja idzie bez problemów, a ja przez to ściąganie zaczynam chodzić po ścianach ze zmęczenia A w ogóle to spóźnieone sto lat Patik ![]() I kolejnych rocznic i miłości dla Ciebie Stronczek
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Agni wspolczuje stu pytan do, ale do srody niedaleko .Aania bedziemy sie wspierac, jest nas tu wiecej 'slomianych'-weekendowych wdow. Mala pieknie dzisiaj spala, nawet przespala posilek o 6 rano-pociumkala moze z 5 minut, a potem juz sie obudzilysmy o 8.30. Myslalam, ze mi piers eksploduje. |
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie.
Kurcze nie mam za bardzo czasu teraz na forum. Dominik prawie nie śpi w dzień z wyjątkiem wczoraj. Ale to tylko dlatego, że byliśmy u rodziców i Mały był cały czas w wózeczku na dworze. A i to do południa się wiercił i spinał. W nocy spał ładnie. Jak zasnął po 19 tak pobudki były tylko o 1 i 5. Tyle, że nad ranem już się prężył bo koopa nie szła. (Zresztą dalej nie zrobił No i powróciły wieczorne kolki. Od dwóch dni przed zaśnięciem jest okrutny płacz. Myślicie, że jak podaje Sab to mogę jeszcze dawać Delicol na trawienie laktozy??? Bo ja wszystkie krople podaję do mleka i nie wiem czy mogę to mieszać... Poradźcie proszę
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Patik spóźnione sto lat
![]() Brumek ja mówie że obydwie babcie Krystianka nagle dostały wady wymowy zaczęły seplenić ![]() Madziullka niestety ja poleciałam do lekarza po antybiotyk ![]() Dzień dobry bo nie przywitałam sie
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Ania dziękuje ![]() Dostałam @ :/ niestety bolesna. Pytanie do zachustowanych czy można z dzieckiem w chuście jechać busem (20 min w jedną stronę) ?
|
#1511 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
My po wizycie u pediatry.. Musze zupełnie Małą odstawić od cyca. Nie sądziłam, że po ostatnich tygodniach to powiem, ale szkoda mi jak cholera. I dlatego, że Zuzia kocha cycusia miłością płomienną i bezwarunkową, a dwa, że jak o tym pomysle, to z czystego egoizmu.. fajnie miec dzieciaczka przy cycu, taki fajny kontakt. Ale moje marzenie ostatnich tygodni się spełniło, tylko butla wchodzi w gre. Narazie podajemy Bebilon Comfort, a jeśli i to nie przyniesie wymiernych efektów, to jakieś mleko na recepte. I tu mam mnustwo pytań do butelkowych mamus, bo ja nie mam pojęcia co i jak: 1. Jakie sa minimalne odstępy czasowe między jednym a drugim karmieniem? 2.co zrobić, jeśli Mała krzyczy, że jść, zje 40-50 ml. i za godzine czy półtorej znowu głodna? 3.ile ml. wody można podać dziennie do przepajania? 4.Mięła ponad doba i nie ma kupy, normalne? brzuszek ma miekki ale widać że stara sie coś zmajstrować, ale nie daje rady i się denerwuje 5. Na ile starcza puszka 400 g? tak mniej więcej. 6 Czy MM można robić tylko z wodą butelkowaną? Czy można dawać kranówe(oczywiście obie przegotoane) i nic się nie stanie? uf, narazie to chyba wszystko tak na szybko ![]() Przepraszam, ze tak zasypuj pytaniami, ale to dla mnie nowa sytuacja, a musze sie dostosowac natychm iast. A, i jeślli skończyła jeść teraz o 10:30, to o której najwczesniej moge dać jeśc? I co zrobić, jak butelke je na raty, to znaczy tu pociągnie za 10 minut jej sie przypomni i znowu pociągnie? ile czasu tak może pociągać to jedno mleko?.. ot takie przyzwyczajenie z cycusia ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() aa i jeszcze i jeszcze.. 7. jak z witaminami? ja słyszałam, że tylko witamine D na butli się daje, ale lekarz mi dzisiaj kazał dawać dalej K i D.. jak z tym jest? 8 i MEGA PILNE! jak zachamować laktacje? pożegnanie z cycem robimy na dobre, a Mała mi tak rozujała laktacje, że nie wyrabiam!! nawet już odciągać nie dam rady tak mnie bolą.. z reszta nic nie leci jak chce odciągnąc, a cycki jak kamienie i bolą jak cholera!Pytałam lekarza, ale mnie olał i nie skomentował mojego pytania co z tym zrobić.. Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-09-05 o 11:04 |
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad 2. Twój Dzieć to już powinien zjadać 90-120 ml mleczka Ad 3. Mój Mały dziennie maxymalnie wypije 100 ml, więcej nawet nie da rady wcisnąć. A czasami tylko 30 ml na całą dobę. Ad 4. u nas przy Bebiku kupa była co 2 dni, teraz na Bebilonie Comfort jest codziennie, chociaż odstępstwa się zdarzają i czasami co drugi dzień. Ad 5. W czwartek wieczorem otworzyłam puszkę, dzisiaj otworzyłam kolejną. Czyli 3-4 dni. Ad 6. ja kupuję wodę 5 l w biedronce (bo najtaniej) i przegotowuję tak czy siak. Dla ułatwienia powiem Ci, że ja rano zagotowuje czajnik wody, wlewam w termos, w dzbanuszku mam też przegotowaną wodę ale chłodną i jak Dzieć się budzi głodny to tylko wlewam w butlę troche wrzątku i trochę zimnej i jest jedzonko ) U mnie z cyca też tak jadł trochę jadł, podsypiał, znowu jadł i tak w kółko. Na MM zupełnie inaczej, wciąga butlę i jest spokój. Ad 7. Przy MM tylko witamina D. Ad 8. wiem, że są jakieś tabletki. U mnie samo zanikło, ale ja prawie nic tego mleka nie miałam więc się nie liczy :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-05 o 11:12 |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooj ja poprosze o taki masażyk
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8. Po pierwsze idź pod prysznic i ciepłą wodą lej piersi - powinno pod wpływem ciepła zacząć lecieć mleko. Odciągaj tylko do uczucia ulgi. Mi 2 tygodnie mleko ginęło bez tabletek (nadal mam trochę, ale się już nie zalewam). Rozmasowuj guzki i zgrubienia. Mleko ściągaj pod prysznicem (i ogólnie) spod samych pach - calutkie piersi, żeby Ci się guzki nie robiły. Albo tak jak Zmalowana pisała tabletki, ale to na receptę chyba.
|
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na bondolono jest zakaz jazdy na nartach, na rowerze i inne takie nieprawdopodobne historie Cytat:
|
||
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz rade Aniu - dzielna kobietka z Ciebie Cytat:
za powrót do karmienia
|
|
|
#1517 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
czuję się jak zombie dziś po wczorajszym ładnym dniu, kiedy Maja spała w ciągu dnia, wieczorem dopadł ją spazmatyczny płacz, który trwał ok 20 minut (kolka?), później aż padła ze zmęczenia, ale cały czas sen niespokojny. Od ok. 3 nad ranem właściwie nie spała, tylko marudziła non stop i tak do 7 rano - wtedy ją nakarmiłam i zasnęła na godzinkę a ja z nią. Później pobudka i znowu marudzenie, płacz... Nic nie działało - ani rączki, ani leżaczek i smok - miałam ochotę ją oddać komuś na przechowanie (wstydzę się tego). Dopiero po kolejny karmieniu o ok. 10 po wielu próbach zasnęła, ale już słyszę, że kwęka więc pewnie się zaraz obudzi...![]() Cytat:
Jakbym o swojej teściowej słyszała ![]() Eee... To całkiem niedaleko Super! ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
idę do gina na kontrolę
boję się
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka jak weekend? odpoczęłaś trochę?
Ja jeszcze nie dotarłam do gina Swoją drogą to mogła by już przyjść bo jak tak dalej pójdzie to albo ja się wyprowadzę albo Tż przez te moje humory ![]() Cookie napisz czy prysznic pomógł!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-09-05 o 12:04 |
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Tylko, że ja karmię piersią...
|
#1521 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się i my
![]() Cytat:
![]() A jak on "znosi" szkołę po tych dwóch dniach? Podoba się czy nie? ![]() Cytat:
Ale będzie Cię więcej dla nas ![]() UWIELBIA Buja go to do snu momentalnie ![]() Cytat:
![]() Do komentarzy starszy pań to po prostu brak mi słów Mąż babci chyba pomylił kino albo zoo z karmieniem dziecka ![]() Nam położna ostatnio powiedziała, że norma to min. 120 g tygodniowo. Przy czym Tymek "utył" 200 g ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A my zaraz zmykamy na pierwszy spacer tylko we dwoje. Bo mąż dziś już pracuje normalnie i zostaliśmy sami, a szkoda takiej cudownej pogody
|
|
#1522 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziecko może przybierać od 100 do 400 g tygodniowo półroczny niemowlak podwaja wagę urodzeniową a roczny potraja ![]() Cytat:
damy radę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
albo mniej - bo tata się małym nie zajmie...
|
|
|
#1523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli pomoże i Zuzia będzie zadowolona i nie będzie płakać to tylko sie cieszyć - mówię to Ja - butelkowa mama prawie od samego początku a co do odpowiedzi: 1. średnio co 3 godziny +/- pół godziny chyba że będzie spać to nie budź - niech śpi - moja w dzień chce częściej a po mniej nawet co 2-2,5 godziny - z wielką biedą zje 100ml chociaż powinna już więcej. 2. możesz spróbować dać pić - jak będzie głodna -nie przegapisz - wodą czy herbatką będzie pluć jeśli będzie chciała ewidentnie jeść - albo wypije i za 5 minut znowu to znak że chce mleczka - moja czasem je 100ml na raty - jak wstanie zje 60ml potem już nie chce - to ją odbije, przewinę, poleży chwilę i daje jej resztę. 3. ile będzie chciała, moja wypije max 100ml ale jak jest gorąco - normalnie to ok. 60-70ml 4. tak - może robić duużo rzadziej, jak ją nie męczy i nie stęka bezproduktywnie to ok. moja miała czas że robiłą równo co dzień o tej samej godzinie przez jakiś tydzień a teraz robi po 2 na dobę o różnych porach - czasem 1 na dzień - jak jej się uda. 5. ja kupuje Bebiko - 350g starcza na ok. 4 dni - zależy ile dziecko zjada - wiadomo 6. nic się nie powinno stać - może jestem wyrodną matką ale ja mojej dawałam butelkowaną Primavere przez pierwszy miesiąc potem już przegotowaną kranówę i jest ok - a nawet zauważyłam że ma rzadziej kolki - ale może to akurat przypadek bo po prostu już jej przechodzą - tfu tfu ostatni atak mega kolki miała ubiegłej niedzieli 8 dni temu ale teraz daję jej Sab Simplex do każdego mleka po 3 kropelki bo zauważyłam że nawet po minimalnej dawce kropelek mleko się nie pieni w butelce i dziecko nie pije mleczka z bąbelkami - a wiadomo bąbelki w mleku=kolki - na necie wyczytałam - więc może to pomaga 7. co lekarz to inna opinia - mnie np. położna kazałą nic nie dawać jak jest tylko na mm ale ja daje jej vit. D co drugi dzień 8. tego nie wiem bo ja nie miałam tego problemu - wręcz przeciwnie - nie potrafiłam za nic w świecie pobudzić laktacji więc u mnie nawet nie zdążyła się na dobre rozpędzić jak u Ciebie. nie karmię już dwa i pół tygodnia i nic nie robiłam z piersiami - żadnych zgrubień ani guzków nie miałam po odstawieniu - bo mleczka prawie wcale już nie było. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem dziś zupełnie rozbita. Drugi raz zdarzyło mi się, że mała nie chciała spać w nocy. Pierwszy raz to była pierwsza noc po powrocie ze szpitala. Tak wiem i tak mam szczęście, ale czuję się jakby mnie czołg przejechał. Za nic nie mogę się zabrać. A do tego wszystkiego mam psychiczny kryzys odnośnie karmienia cycem.... Idę może mnie kawa na nogi postawi, choć pewnie jedna filiżanka nic nie da. Dzbanek by się przydał. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Coś mi w głowie świta, że 2 szklanki dziennie. O tylu chyba była mowa przy ograniczeniu laktacji w trakcie nawału. |
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mojego brata tata woził samochodem po okolicy i to był jedyny pewny sposób na spanie. Czasami po kilka godzin w środku nocy. Wydaje się aż nieprawdopodobne, co pokazuje do jakiej frustracji może doprowadzić takie płaczące dziecko
|
||
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym - Zmalowana - najlepsze życzenia urodzinkowe!!!!! Sto lat kochana
spełnienia marzeń, pociechy z Filipka i pomyślnego rozwiązania wszystkich spraw które teraz zaprzątają Ci głowę. No i tej wyjątkowej osoby którą będziesz mogła obdarzyć bezwarunkową miłością - z całego serca tego Ci życzę Patik - również najlepsze życzenia urodzinkowe - żeby Sara była dużą dziewczynką i zdrowo rosła, wszystkie zgrzyty z tż-tem poszły w niepamięć a Ty była zawsze uśmiechnięta super mamuśką
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-05 o 16:15 |
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana wszystkiego naj!!!
U nas ok, noc przespana od 20:30 do 8 z trzema karmieniami, przy czym ostatnie juz ok 7, wiec w dzien. Teraz maly kima, czekam az sie obudzi i idziemy po siostrzyczki do przedszkola. A ja w miedzyczasie mysle nad zaproszeniami na chrzest i ubrankiem dla Maluszka. Kiedy Wasze maluchy zaczely byc bardziej aktywne w dzien? To znaczy robic cos wiecej niz spanie i jedzenie? Nie zeby mi bylo zle teraz, ale .... |
|
|
|
#1528 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poważny wiek. Zaraz zobaczę w klubie foty. Nie skomentowałam ostatnich ze spaceru, są boskie, pachną profesjonalnym sprzętem. A Ty Dziubek masz piękne włosyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za noce w łóżeczku.Nasze mamy i teściowe chyba nie zrozumią że kiedyś było inaczej a teraz jest inaczej Cytat:
Brałam nawet drogą doustna szczepionke, pół roku był spokój. non stop biore zurawit, troche pomaga, termofor na brzuch, staram sie nie przeziebiac stóp i chodze w ciapach po domu. Zrób sobie posiew moczu, jak masz bakterie to trzeba antybiotyk, z antybiaramu wyjdzie co trzeba podac. Cytat:
teksty-- ![]() podobno minimum 120g na tydzien. Spokojne masz dziecię, oby tak dalej bezproblemowo. Cytat:
-dzien bez spania -noe w miare dobrze -nad ranem płacz bo koopsko -wieczorem kolka -spi na dworze na spacerach Dziewczyny mówiły ze wogóle lepiej na łyzeczce podawac leki, a nie w mleku. Bo duzo na sciankach butli zostaje, i dziec niew zawsze wypija cala porcje mleka. Cytat:
![]() Cytat:
o a czego się boisz? (przecież nie usłyszysz jest pani w ciąży )Stronczek spóźnione życzenia rocznicowe. Najlepszego, udanego macierzyństwa i szybkiego zażegnania żółtaczki u Wiki Dziękuję Wam serdecznie z całego serduszka za życzonka urodzinowe Jesteście kochane wszystkie A u mnie: wczoraj na zakupach zdążyłam się znowu pokłócić z tz. Ostatnio między nami ciągle iskrzy. Potem w ramach chyba prezentu urodzinowego zaprowadził mnie do apartu i zakupił kolczyki i zawieszkę w komplecie. Kupiłam kieckę na wesele, 38 była za luźna , 36 ciut ciasnawa ale ją wzięłam, 2 kg jeszcze może schudnę w 3 tygodnie. Dzisiaj sobie pomyślałam: co za beznadziejną sukienkę kupiłam, już mi się odpodobała butów nie mam i coś na siebie narzucić w razie zimniejszego dnia. Dzisjaj bylismy znowu u chirurga z pępkiem. Tzn z mamą moją, bo tz wiece zapracowany, a tak to opiekuńczy tatuś. ( oddzielny powód do kłótni.. )-juz nie bede o tym pisac...Kolejka jak z tąd do Krakowa, uruchomiłam znajomości i weszliśmy w pierwszej kolejności. Pępek podwiązany, w czwartek jak odpadnie do kontroli, bo pod spodem jakiś ziarniak się zrobił ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- ZMALOWANA WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE |
|||||||||
|
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
Zmalowana sto lat!!!
Karolcia dzisiaj na spacerku rozglądała się i śmiała do drzew urocze, fajnie widać jak sie rozwijają zmysły każdego dnia ![]() teraz śpi kuperkiem do góry - mam chwile dla siebie. Mam pewne spostrzeżenie - moja wieczorami płacze tak histerycznie jak jest bardzo zmęczona i chce a nie może zasnąć. Jak ją "zresetuję" suszarką to momentalnie zasypia. Wiem, że to nie kolka, nie pielucha, nie głód - po prostu zmęczenie, z którym ona sobie nie radzi. Mamy płaczących dzieci wieczorową porą- może i Wasze dzieci tak mają
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
a czego się boisz kochana?
Cytat:
![]() a też mi pasuje kupic jakaś kiecę bo mamy wesele u znajomych 15 października. Mojej po odpadnięciu kikutka zrobił się ziarniak ale po kilku dniach się ładnie wygoiło. Fajnie że udało się Wam ominąć kolejke ![]() Cytat:
Moja tak ma w dzień - płacze bo nie może sobie zasnąć, smoka ciagnie ile wlezie, jak jej wyleci to histeria i szuka nerwowo, widać że śpiąca bo oczy jej lecą ale rączkami i nóżkami macha jak oszalała - wystarczy ją wziąć na ręce na chwile i zaśnie bez lulania - jakiegoś nerwa łapie czasami tak przed zaśnięciem w dzień. uśmiałam się z tego "resetowania" suszarką w klubie fotka Julci z leżenia na brzuszku ![]() a właśnie - któraś z Was wklejała linka do wywoływania tanio zdjęć chyba za 15zł /100zdjęć z przesyłką gratis - jaka to była stronka? pamięta któraś?? bo chce tanio fotki wywołać i szukam i za chiny znaleźć nie mogę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Przyjedzie jak zwykle w piątek wieczorem, no i teraz już tak co tydzień (albo i rzadziej) do kolejnego urlopu.....

kiepsko z takim weekendowym Tżtem, ale na pewno świetnie będziesz sobie radzić, w każdym bądź razie podziwiam wszystkie mamusie co to na dłuższą metę zostają same 
trochę już przywykłam, choć nie powiem, do jego obecności w domu, na urlopie, przyzwyczaiłam się jeszcze szybciej 

... no to sie w✂✂✂✂iłam

zębole
po wczorajszym ładnym dniu, kiedy Maja spała w ciągu dnia, wieczorem dopadł ją spazmatyczny płacz, który trwał ok 20 minut (kolka?), później aż padła ze zmęczenia, ale cały czas sen niespokojny. Od ok. 3 nad ranem właściwie nie spała, tylko marudziła non stop i tak do 7 rano - wtedy ją nakarmiłam i zasnęła na godzinkę a ja z nią. Później pobudka i znowu marudzenie, płacz... Nic nie działało - ani rączki, ani leżaczek i smok - miałam ochotę ją oddać komuś na przechowanie