|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
andziot jeszcze nie, bo ogarniamy, czy stać nas prywatnie...
Może spróbuję tego preparatu, skoro bromergon i tak średnio działa...
|
|
#4202 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot chyba wiekszosc z nas bedzie dzis na wizazu
Faktycznie... masz racje z tym myciem. Moj brat tez ma takie zdjecie jak go mama najpierw obmywa, a potem kapie w wanience ![]() Oby kaszka zeszla i nie wrocila Jakie babulki rodza w Indiach
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
mary no pozmieniała sobie godzinę na wcześniejszą,ale w sumie to dobrze,bo ja teraz będę chodziła na aerobiki o 20 do 20:50 i zostawała na drugi od 21 do 21:50. Jakby chodziła później spać,to nie dałabym rady. Pomimo tego,że mąż chce mi pomóc i usypiać ją,to ona nie chce zasnąć z nikim oprócz mnie
Nie wiem o co loto, czy to tylko podczas skoku, czy tak już będzie? Poradźcie coś. Wasze dzieci usną przy kimś innym? Wolałabym żeby jednak nabyła tej umiejętności,bo byłby mi wygodniej, gdybym musiała wyjść.
|
|
|
|
#4204 | |
|
Wtajemniczenie
|
hihihi....ja na wizażu dzisiaj jeszcze chwilę, bo na tvn dziś mój serial ulubiony
pierwszy odcinek po wakacjach andziot nasze dzieci są jakoś dziwnie kompatybilne bo od kilku dni Piotruś ma własnie dziwna kaszkę na skórze...ale nie jest ani czerwona, ani duża...mój mąż mówi, że on ma po prostu taka szorstką skore i jak zwykle wymyślam, ale mi się nie wydaje.... proszku nie zmieniłam...---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Andziotek,no zobacz [url]http://www.hipp.pl/produkty/kaszki-mleczne/przysmak-na-dobranoc-hipp/kaszka-mleczna-z-biszkoptami/
Faktycznie zawiera gluten...to po co napisali że po 4 mscu...Może sama zjem Mi ten gluten nie zaszkodzi haha
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-06 o 20:32 |
|
|
|
#4206 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie nie, teraz staram się zawsze odbijać tym bardziej gdy daję butlę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tzn. jeśli Tymek jest z tatą to potrafi wytrzymać bez jedzenia 2-3 godziny a jeśli tylko ze mną to wytrzymuje max. 2 Jestem dzisiaj mega zmęczona po tej nocce i marudnym dniu. Tż ogląda mecz a ja chyba pójdę już spać, bo nawet siedzieć nie mam siły
|
|
#4207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciesz sie,że Tż tak świetnie usypia!Super! Kubuś zjadł 120 z kleikiem
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam wieczorową porą Próbuję się ogarnąć i nie mogę. Bardzo dziękuję za przemile warszawskie spotkanie!!!!! Fantastyczne mamy i przecudne dzieciaczki Co do Ivo- to ja nie wiem czy to dobry kandydat Jak zwykle wśrod ludzi był istnym aniołem, rozdawał Paniom i panienkom uśmiechy, trzepotal rzęsami( Edzika jako konkurencję niestety nie zauważał Grzecznie poszedł spać.... Tak coś czułam , że szykuje mi piękną noc.Niech nas ktoś pobije teraz - pobudki co pół godziny Tak więc drogie Panie, istnieje domniemanie, że Ivo w towrzystwie będzie Was adorowal, a koleżanki będę zazdrościły a w domu zagoni do garów i będzie się znęcał psychicznie..... Siedzę sobie teraz i czekam aż się obudzi gdyż śpi już 20 minut ![]() Doczytuję dalej A propos pięknych dzieci ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ydWMY8cYPUU |
|
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Ja robię wstępne mycie tylko wtedy, kiedy przed kąpiel zdarzy się mega kupa. Wtedy woda do umywalki, zmywam co trzeba i potem już relaksik w wanience. Moja Zuza lubi sobie tak poleżeć.
Wykopcie mnie stąd, bo mam jeszcze dużo do pisania... |
|
|
|
#4210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
looknęłam tylko gdzie planujecie zrobić zlot.
|
|
|
|
|
#4211 | |||
|
Zadomowienie
|
sapnęłam sobie jak zaczynałam nadrabiać a teraz odetchnęłam że dobrnęłam do końca
![]() No więc zaczynam : Cytat:
miałam dziś nie hulać ale 2cm w 4 dni - będę hulać aż będzie skrzypiało Gratulacje że tak pięknie Ci idzie. antropia dziś na spacerze rozmyślałam co i jak Ci napisać w kontekście Twoich wcześniejszych smutków a teraz widzę że TY masz w sobie wiele siły i wspaniałe są Twoje postanowienia. Dodam tylko że kiedy przyjdą chwile zwątpienia ( niestety przyjdą) pisz do nas o tym a my postaramy Cię utulić, wesprzeć a może rozbawić. Jeszcze coś skrobnę na PW Cytat:
za wytrwałość w ćwiczonkach. Pamiętam jak dołączyłam do Was i Ty dodałaś do albumu zdjęcia z Meksyku i bardzo mi się podobała Twoja figura na nich, więc pewnie niedługo znów tak pięknie będziesz wyglądać. Ja obcinałam u nóg aż 1 raz.Wolno rosną. Wiem co czuje Adrian, nie miałam swojego pokoju i płakałam pod kołdrą, do dziś to pamiętam i tą niepewność co będzie dalej i ten niepokój podczas krzyków. To tak jakby mieć bolące skaleczenie z tym że te na ciele się goją szybciutko a te w psychice niestety nie. Zrób wszystko aby on więcej nie płakał. Bardzo mocno przytulam Ciebie i życzę Ci abyś była szczęśliwa. Cytat:
Muszę poczytać Jasiowi wpadnę później.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-06 o 20:46 |
|||
|
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka
dziękuje ci bardzo nie wiem czy mam dostatecznie dużo siły, ale muszę działać bo inaczej będzie na prawdę źle...a tego nie chce...mam cudownego synka,dla którego muszę być autorytetem i to sobie będę powtarzała codziennie przed wstaniem z łózka "muszę być autorytetem dla swojego dziecka, muszę być autorytetem dla swojego dziecka, muszę.......itd"
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pychotka ![]() Cytat:
![]() budzi się i co ??? co 30min je ? czy jakoś usypia ??? |
||
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaoptymistka po tej Zumbie niezle mnie biodra bolaly... trzeba sie tez namachac tyleczkiem
![]() W Meksyku bylam juz w ciazy i bylam grubsza o 6 kilo ale jednak dalabym teraz wiele by znow tak wygladac ![]() Robie tez pol brzuszki. Codziennie zwiekszam ilosc o 20 i przysiady ![]() kamikadze ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Mezu przywiozl krzeslo biurowe na kolkach i uparcie twierdzi, ze takie chcialam ![]() I niby gdzie ja mam je postawic??? W salonie?? ![]() a podobno starszy kolega mu mowil zeby nie bral tego krzesla, bo opiernicz w domu dostanie
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Spice, u mnie jest podobnie, kiedyś kąpiel o 20:00, ale zauważyłam, że robi się tragicznie marudna między 18:00 a 20:00, więc o 19:00 kąpiel, butla zagęszczona i dziecko zasypia błyskawicznie. Na osobę towarzyszącą nie zwraca uwagi, byle tylko ktoś podawał smoczek
Co do fitnessu, to u mnie fajne zajęcia są o 18:00 i 19:00, więc chodzę wcześniej i spinam poślady na powrót do domu ![]() Kamikadze, to może musisz w jakiejś komunie zamieszkać Inne dzieci, mamusie, zamieszanie Pieluszki jeansowe boskie Weredko, ja podobnie. Po każdej kupie, czy to rano, czy przed kąpielą, obmywam pupkę ![]() Catia, rozważ tę kwestię, w klubie więcej szczegółów
|
|
|
|
#4217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide na mecz bo sie zaczal ![]() Dziekujemy jeszcze raz za wszystkie komentarze w albumie
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
antropia najwazniejsze jest miec plan, a potem jakos leci wierze ze bedzie dobrze! jakby co to pisz, zawsze sluze pomoca listopadowa no mam nadzieje ze u was to przejsciowe...... jakos tak bywa ze o kryzys nie ciezko jak dzieci male...... wrrrrrrr domi tez wszystko bardzo przezywa... jestem, odmeldowywuje sie... dzisiaj przelozylam norbiemu spacerowke zeby patrzyl na swiat a nie na mnie i bardzo zadowolony ja mniejmoze ktora wpadnie na jakas herbate? mam nieodparta pokuse wyzalenia sie
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytałam i zaraz lecę ćwiczyć. Zrobiłam muffinki czekoladowe ale od początku jak do tego doszło. Wyszłam o 10.30 na spacer do miasta i doszłam do sklepu z dziecięcymi art. okazało się że ceny niższe niż na allegro i kupiłam: Fridę, moskitierę, materacyk do wózka, pojemnik na smoczek, nożyczki do paznokci i zawieszane zabawki do wózka misie na takim sznurze za całe 7 zł. Później mały się obudził, chciałam nakarmić ale zamiast jeść rozglądał się po całym sklepie. Po 5 minutach drogi powrotnej zaczął się płacz. Wstąpiłam do sklepu znajomej Pani M i nakarmiłam F i wypiłam herbatkę i w drodze powrotnej weszłam do Pepco i zastawiłam tam 80 zł kupiłam formę do mufinek, foremki silikonowe, 4 body za 5,99/szt jakość jak H&M, legginsy dla siebie i jakieś jeszcze małe pierdułki.Więc jak Jan wrócił z przedszkola i dowiedział się że to forma na małe babeczki mufinki on powiedział MORFINKI Misie do wózka tak spodobały się F że jak byli na spacerze z mężem to krzyczał prawie do nich, musiał być mocno przejęty bo mąż ze spaceru dzwonił i mnie o tym poinformował.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-06 o 20:58 |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
ale przystojna ta 72 latka co sie o dziecko stara
niezłego ma wąsa...72 lata i dziecko rodzic? mi sie to pod jakas chorobe psychiczna kwalifikuje
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
za kim jesteś
![]() aga_pe ja też bym z kimś herbatkę wypiła |
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Andziotek, noooo! Z nami się nie napijesz?
Mamooptymistko, narobiłaś mi smaku tymi morfinkami!
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaoptymistka, czekoladowe morfinki mniammm
Dobra, spadam do łóżka i dobrej nocki wszystkim życzę
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Uparcie za Polska
![]() pewnie bedzie jak zwykle... ale ![]() mamaoptymistka mufinki
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem wykonczona. Kolejna kapiel z rzedu i krzyk wnieboglosy. 10 godzin bez pieluchy i zadnej poprawy. 2 godz w wielorazowce i zadnej poprawy. Kapiel w mace ziemniacznej i zadnej poprawy. Ide na fajke. |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie mam siły sie żalić ![]() ale przynajmniej mały znów sam zasnał w łózeczku
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to nawet do meczu nie zasiadam(kiedyś nałogowo oglądałam
) wolę serial
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

wybieram:

Nie wiem o co loto, czy to tylko podczas skoku, czy tak już będzie? Poradźcie coś. Wasze dzieci usną przy kimś innym? Wolałabym żeby jednak nabyła tej umiejętności,bo byłby mi wygodniej, gdybym musiała wyjść.

pierwszy odcinek po wakacjach
nasze dzieci są jakoś dziwnie kompatybilne 
Mi ten gluten nie zaszkodzi haha

Ciesz sie,że Tż tak świetnie usypia!
Kubuś zjadł 120 z kleikiem 

Jak zwykle wśrod ludzi był istnym aniołem, rozdawał Paniom i panienkom uśmiechy, trzepotal rzęsami( Edzika jako konkurencję niestety nie zauważał 
looknęłam tylko gdzie planujecie zrobić zlot.
miałam dziś nie hulać ale 2cm w 4 dni - będę hulać aż będzie skrzypiało 

dziękuje ci bardzo