Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 18:42   #511
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
i na brzuszku i na pleckach a najlepiej jak leży u tż na klacie, na brzusiu i szuka cyca
nie ma się czego bać, trzeba po prostu wtedy maleństwo obserwować

A wytłumaczcie mi jak dziecku 5-letniemu- jak kładziecie dziecko spać? Ubrane jakoś tam do temperatury otoczenia, ale przykrywacie kocem, kołderką, w rożku w śpiworku?? O co z tym kaman? Bo coś niektórzy się schizowali ,ze dziecko się zakryje kołderką, zadusi? Weźcie mnie oświećcie?
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:59   #512
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mamuśki - wieszacie przy łóżeczku już dzieciom karuzelki? Bo ja nawet nie kupiłam i się zastanawiam, czy kupić już?
Ja juz mam nawet zmontowana....ale pewnie ja sciagne bo przeciez mala jak sie urodzi to jeszcze nie bedzie nia zainteresowana....Nawet nie wiem kiedy powinno sie powiesic..

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

A ja rozczarowana trochę wizytą jestem... Ginka się uparła i nie zrobiła usg znow się tłumaczyła 3-ma na ciążę a ona i tak już więcej zrobiła... Głupio trochę... bo pal sześć wiedzieć ile Młody waży, ale info w stylu jak stare jest łożysko albo jak ukrwione jest chyba dość istotne na tym etapie...? Nie wiem czy się gdzieś nie udać na samo usg...
Zbadała za to ginekologicznie...i szyjki już nie ma ale rozwarcie na 1cm tylko.
Pożegnała się z nami i powiedziała, że następnym razem chce nas widzieć z nosidełkiem.
Nie mam dzisiaj kompletnie dnia...czuję się kompletnie zdołowana

Ja poszlabym do innego na USG.....
Stary 2011-09-06, 19:18   #513
aa2
Zakorzenienie

heja
melduje sie jako totalne beztalencie hehe chciałam namalowac żyrafke ale łapa z pędzlem drży i krzywizna jak nie wiem, jutro prób ciąg dalszy a jak sie nei uda to kaplica-chyba malowanie ściany

a i chciałam sie pochwalic zaczełam pakowac torbe : wyciągnełam piżame i lezy hehehe dużo co nie? kutro chce juz ja włożyc do torby z recznikiem i klapkami pod prysznic hihi no co zawsze to krok do przodu no nie

Monia jak twoje wody?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:25   #514
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Aguś...a Ty sobie chyba na jutro poród planowałaś ??
Jak ją lekarz odpowiednio zbada, to realna jutrzejsza data

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jej, dziewczyny a ja wstalam jakis czas temu dopiero, no masakra; polozylam sie spac o 2 w nocy, wstalam jak przyjechala ta bździągwa, zjadlam sniadanie i poszlam znowu spac, teraz siedze i skonczylam pochlaniac wszytsko co mialam w lodowce i zaraz pewnie znowu pojde spac co jest..
Może zbierasz siły na poród?

Cytat:
A ja rozczarowana trochę wizytą jestem... Ginka się uparła i nie zrobiła usg znow się tłumaczyła 3-ma na ciążę a ona i tak już więcej zrobiła... Głupio trochę... bo pal sześć wiedzieć ile Młody waży, ale info w stylu jak stare jest łożysko albo jak ukrwione jest chyba dość istotne na tym etapie...? Nie wiem czy się gdzieś nie udać na samo usg...
Pożegnała się z nami i powiedziała, że następnym razem chce nas widzieć z nosidełkiem.
Fajnie, że nie masz szyjki, ale szkoda że jesteś rozczarowana. Może rzeczywiście usg u innego gina, jak ma Cię to uspokoić

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:42   #515
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A w ogóle chciałam się pochwalić że mam wózek już W kartonie co prawda i fotelik z innej paki, bo nie było w granacie więc wzięliśmy w szarości, ale jest

Mój mężul też przyjechał mi dziś do domu z bordowo beżowym wózkiem i zielono zielonym fotelikiem więc kochana nie jesteś sama

Poza tym chciałam was się poradzić co robić. Dzwonię zaraz do ginki mojej tej nr1. i chcę się ją spytać kiedy przyjść na wizytę. Czy przed datą porodu czy po i nie wiem właśnie co zrobić z książeczką. Czy dać jej taką z wpisem innej babki ( i jak to wytłumaczyć jak spyta czy coś?) , czy udać że zapomniałam i poprosić żeby wpisała gdzieś z boku... Bo z tż się główkujemy bo to taka zdrada jakby nie patrzeć haha.
Hmm miazga powiedziałabym, jak początkowo chodziłam do 2 ginów i jedna dowiedziała się o drugim to mi się tak sfochowała że byłam u niej wtedy ostatni raz, naściemniaj coś ważne żebyś dała do zrozumienia że to Tylko ona jest najważniejsza i w ogóle a tamta to taka przelotna znajomość conajmniej ja z moim obecnym doświadczeniem tak bym zrobiła

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wróciłam z miasta, zakupiłam sobie koszulę do porodu taką na ramiączkach z jakimś kotem na przedzie ale całe 13 zł na targu dałam wiec jestem z siebie dumna

odebrałam mężowi okulary od optyka, zaniosłam buty do szewca - wogóle dzielna jestem, co nie ???
No ba

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
dziewczyny dojechałam do wawy bez niespodzianek. Mialam dzis badanie i usg (mała ssała paluszek ), wszystko gotowe do porodu jesli chodzi o moje podwozie Malgosia wazy 2900g. Termin mam na 25 września, ale na 90% będa ją wywoływac. Tylko jeszcze nie wiem kiedy. Dam znać. Mam dostęp do neta troszkę mniejszy ale mam, więc Was podczytuję
Czuję się jakbym była co najmniej córką prezydenta, bo jak ciocia ma dyżur w innym szpitalu to już pozostały personel wie ze mogę przyjechac w każdej chwili i na mnie czekają

aaa tachykardia moze byc podobno wynikiem moich stresow, wiec moze po porodzie serduszko malej sie uspokoi. Za to mam paciora

no i gratuluję mmadzi, natce i kapce
Widzisz z serduszkiem wszystko będzie dobrze a paciorek - dobrze że wiesz teraz, gdybyś miała a nie wiedziała to by było nie wesoło a tak dostaniesz antybiotyk i wszystko będzie dobrze

Cytat:
Zanim nadrobię to tylko zamelduję, że najważniejszy dla mnie pępek na świecie jest zdrów, trzeba go po prostu czyścić, przemywać, doktorka pokazała jak i mama jest spokojna.
Co przeżyłam w przychodni, to nie da się opisać. Mój genialny małż zatrzasnął Frania razem z kluczykami w aucie!!! Wyobrażacie sobie?? Musiał szybko przyjechać jego brat, wyłamywać zamek, to zrobiliśmy prawdziwy cyrk dla wszystkich pacjentów, ja omal nie zemdlałam z nerwów.
No to musiałaś głęboko odetchnąć po wszystkim, nie zazdroszczę zajścia

Cytat:
Dziwne przecież kontrolowanie łożyska chyba jest ważne na końcu, chodzisz na NFZ czy prywatnie??

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:47   #516
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś...a Ty sobie chyba na jutro poród planowałaś ??
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Jak ją lekarz odpowiednio zbada, to realna jutrzejsza data
tak, tak planowałam sobie na jutro i lekarz stwierdził, że on nie ma nic przeciwko Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1,5-2 palucha, mała główką w kanale b.nisko ... nic tylko czekać waży ok. 3000 gram

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:52   #517
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
melduje sie jako totalne beztalencie hehe chciałam namalowac żyrafke ale łapa z pędzlem drży i krzywizna jak nie wiem, jutro prób ciąg dalszy a jak sie nei uda to kaplica-chyba malowanie ściany

a i chciałam sie pochwalic zaczełam pakowac torbe : wyciągnełam piżame i lezy hehehe dużo co nie? kutro chce juz ja włożyc do torby z recznikiem i klapkami pod prysznic hihi no co zawsze to krok do przodu no nie

Monia jak twoje wody?
Ja sie nawet nie biore za zadne malowanie .............. nawet domku nie potrafie namalowac.....

Jak narazie to nic nie cieknie tylko ten czop mi caly czas odchodzi.....nie wiedzialam ze az tyle tego jest.....

Od 17 mam skurcze.....cholernie bolesne.....czuje je nawet w krzyzu.....ale sa nieregularne ....tak miedzy 10-15....a potem co 5 minut......kapiel nie pomogla wiec czekam az beda regularne.....
Narazie nie nastawiam sie ....bo nie wiadomo....ale cholernie mnie to boli jak mam ten skurcz......

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-09-06 o 19:53
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 19:55   #518
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszcie się tym snem, ja w ciąży wcale spać nie mogłam.
ja ostatni miesiąc miałam tragiczny, spałam po 4-5 godzin i byłam wyspana to książki czytałam
a teraz to jesteś śnieta cały czas

Cytat:
a właśnie MAMUŚKI NASZE... prasujecie dalej dzieciaczkowe ciuszki?? czy dałyście sobie już spokój??
bo ja to z żelazkiem na poniże przeciętnej stopie zażyłości...i tak myślę,czy ten pierwszy raz nie był wystarczający.. a potem ewentualnie te wierzchnie rzeczy jakby pogniecione były??
my z żelazkiem się za bardzo nie lubimy także jak to się mówi dobrze strzepuję ubrania wieszając na suszarce.
Zresztą jak bym miała prasować nie wiem kiedy chyba z zapałkami w oczach

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

czyli te białe??
sii si

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
tak, tak planowałam sobie na jutro i lekarz stwierdził, że on nie ma nic przeciwko Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1,5-2 palucha, mała główką w kanale b.nisko ... nic tylko czekać waży ok. 3000 gram
noo to super czekamy na szczęśliwe rozwiązanie !

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:04   #519
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez acelinka
i na brzuszku i na pleckach a najlepiej jak leży u tż na klacie, na brzusiu i szuka cyca
nie ma się czego bać, trzeba po prostu wtedy maleństwo obserwować

Cytat:
No, też myślę, że nie dotrzymasz do terminu

Zazdroszczę Wam tego megapozytywnego nastawienia, że chcecie JUŻ. Ja mam strasznego pietra i chyba dostanę zawału jak mi wody odejdą albo zaczną się regularne skurcze. Normalnie to bym się zalała w trupa na znieczulenie, a tu zonk

Cytat:
Mamuśki - wieszacie przy łóżeczku już dzieciom karuzelki? Bo ja nawet nie kupiłam i się zastanawiam, czy kupić już?
Anciu, ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję (nawet wiem, że to będzie rainforest z FP) z tym, że moim skromnym zdaniem nie ma co jej wieszać zanim dziecko nie skończy ok. 3 miesięcy. Noworodek i tak jej nie zobaczy.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-09-06 o 20:07
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:14   #520
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tego megapozytywnego nastawienia, że chcecie JUŻ. Ja mam strasznego pietra i chyba dostanę zawału jak mi wody odejdą albo zaczną się regularne skurcze.
ja mam tak samo!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:16   #521
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ale Ci fajnie Co prawda z tymi rozwarciami nie ma reguły, ale coś czuję że mnie przegonisz No nic, widocznie Filipowi wygodnie, więc niech siedzi grr.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 20:18   #522
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Od 17 mam skurcze.....cholernie bolesne.....czuje je nawet w krzyzu.....ale sa nieregularne ....tak miedzy 10-15....a potem co 5 minut......kapiel nie pomogla wiec czekam az beda regularne.....
Narazie nie nastawiam sie ....bo nie wiadomo....ale cholernie mnie to boli jak mam ten skurcz......
trzymam by to było TO
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:22   #523
lullaby_ml
Zakorzenienie

Aga to super klaski:
Stary 2011-09-06, 20:23   #524
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
bądź dzielna!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:28   #525
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie nawet nie biore za zadne malowanie .............. nawet domku nie potrafie namalowac.....

Jak narazie to nic nie cieknie tylko ten czop mi caly czas odchodzi.....nie wiedzialam ze az tyle tego jest.....

Monia trzymaj sie dzielnie i mam nadz ze to juz jest TO

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 20:30   #526
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
To super, że tak już blisko!

Cytat:
Monia, kiedyś w końcu musi się zacząć, więc czemu nie dziś?

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:40   #527
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Ja prasowalam na poczatku a pozniej przyznaje sie bez bicia-spasowalam wiec mam w komodzie jedna szafke ciuszkow wypranych ale nie wyprasowanych
czyli nie muszę się przepraszać z żelazkiem

Cytat:

A jeżeli chodzi o tyłek to mówiła by przemywać płatkami kosmetycznymi do twarzy (nie tymi większymi dla dzieci) zwilżonymi w wodzie przegotowanej i potem parafina do natłuszczania. Jedynie jak grubsza (w sensie większa koopa) to chusteczkami nawilżonymi. Ogolnie pani ma zasade,ze na chemię jeszcze bedzie czas i poczatki mają być jak najprostsze- bardzo mi się to podoba

nam tu też polecali takie mycie wacikami ..nawet kupiłam specjalną miseczke z przegródkami..i specjalne płatki kosmetyczne..podobno dobre do tego..
ale jak mi się nie będzie chciało..to będę na szybkości tymi wodnymi chusteczkami

Ale mnie właśnie mąż wkur... zachciało mu sie do kolegi na piffko, a ja już od początku ciąży mówię i proszę o wstrzemięźliwość bo nie chce trafić na IP sama , a on zalany nie wejdzie... wcześniej oczywiście obiecywał i tak pił (mimoże ja ledwo poczułam od niego alk i już rzygałam ) , ale zarzekał się, że w okolicach porodu to już absolutnie... Normalnie szlag mnie trafi- a jak teraz podniosłam głos na niego,ze jest burakiem to foch... ✂✂✂✂✂✂✂e- no co to za gatunek jest??????????? wrrrrrrrrr
zabić to za mało.. archi..to podgatunek... specjalny. wkurzający..ale kochany... mój też mi taki numer wywinął...więc rozumiem...

Cytat:
kurcze....super wieści!! aż zazdroszczę.. a tak serio...to może akurat będzie po twojej myśli jutro

Cytat:

Monia...3mam kciuki kochana. i pisz jak coś!! a jak Olivka wyjdzie..to powiedz,by Sarę pogoniła

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
my z żelazkiem się za bardzo nie lubimy także jak to się mówi dobrze strzepuję ubrania wieszając na suszarce.
Zresztą jak bym miała prasować nie wiem kiedy chyba z zapałkami w oczach !
takie słowa jak miód na moje uszy... postanowione..jak pisałam wyżej.. nie przepraszam się z żelazkiem

Cytat:

Zazdroszczę Wam tego megapozytywnego nastawienia, że chcecie JUŻ. Ja mam strasznego pietra i chyba dostanę zawału jak mi wody odejdą albo zaczną się regularne skurcze. Normalnie to bym się zalała w trupa na znieczulenie, a tu zonk
.
kochana..jak będziesz w końcówce.. i nie daj boże..będziesz miała jakieś dolegliwości..to uwierz...że wtedy z wielkiego strachu o poród ..robi się wielka chęć by mieć to za sobą.. i dziecko przy sobie

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:49   #528
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Jeśli nic nie wzbudziło jej podejrzeń, to może faktycznie usg było zbędne. Jak się będziesz jednak niepokoić, to może faktycznie lepiej iść prywatnie i zrobić. Ale na pewno wszytsko jest ok .
Cytat:
Anciu specjalistka jest cotka kupilam spodenki do spania w rozmiarze 90-100, moge Ci podac link do sprzedawcy bo wszytsko poszlo badzo szybko i sprawnie i ma chyba jesczze jakies inne ubranka i przesylalam cotce tylko link do reczniczkow z kapturkami wiec nie wiem czy pomoge kochana
Cotka zwaliła winę na Ciebie i powiedziała, że Tyś specjalistka.
Bodziaki fajne z h&m dzięki Danice znalazłam, ale nie mam ciekawych śpiochów. Może jutro wyrwę się do hurtowni, zobaczymy.
Cytat:
szkoda. Ja w sumie miałam w spzitalu tylko kilka sztuk huggisów jedynek które dostałam w sr więc jeszcze nie wypróbowane są. Trzeba próbowac i dopasowywać do pupci maluszka, znam takie przypadki ze pampersy odparzały dziecku pupcie a tańsze marketowe pampki nie
Acelinko moje właśnie kilka sztuk ze SR uczuliły.
Cytat:
ja mam pajacyków mało, zakładam tylko na noc ewentualnie i bez bodziaków pod spodem
Tak zupełnie nic? Ja pod pajaca zakładam body z krótkim. A pod czym śpi Natalka??
Cytat:
ja na początku budziłam na jedzonko, a teraz nie prostestuje jak natalcia śpi po 6 godzin
Heh to tak jak ja .
Cytat:
o taaaak, ja nie mogłam się napatrzec jakie mam chude stpy i łydki
Hihi toteż tak jak ja, oglądałam je stale, zadziwiona.
Cytat:
jeszcze nie, karuzele podobno kręca dzieci ok. 3 miesiaca dopiero więc mam czas na ten zakup
To jeszcze poczekam, może do tego czasu zrobimy chrzciny.

Cytat:
Dziś u nas było o pielęgnacji pępka- babka mówiła, ze są różne szkoły ale ona preferuje taką:
przy każdej zmianie pieluchy przecieranie suchym patyczkiem (takim do uszu) w koło, a 3-4x dziennie fioletem 2% (sugerowała fiolet by widzieć gdzie sie maziało , a gdzie nie).

A jeżeli chodzi o tyłek to mówiła by przemywać płatkami kosmetycznymi do twarzy (nie tymi większymi dla dzieci) zwilżonymi w wodzie przegotowanej i potem parafina do natłuszczania. Jedynie jak grubsza (w sensie większa koopa) to chusteczkami nawilżonymi. Ogolnie pani ma zasade,ze na chemię jeszcze bedzie czas i poczatki mają być jak najprostsze- bardzo mi się to podoba
Dzięki za informację , ale fioletu mam nie używać.
Pani doktor dzisiaj zaleciła wycieranie dokładne gazikami i gazikami ze spirytusem - takie dokładne, odciąganie pępka i wszędzie czyszczenie. I psikanie octeniseptem. I tyle.
Cytat:
A wytłumaczcie mi jak dziecku 5-letniemu- jak kładziecie dziecko spać? Ubrane jakoś tam do temperatury otoczenia, ale przykrywacie kocem, kołderką, w rożku w śpiworku?? O co z tym kaman? Bo coś niektórzy się schizowali ,ze dziecko się zakryje kołderką, zadusi? Weźcie mnie oświećcie?
Przykrywam kocykiem tylko, bo mam w domu 25-28 stopni. Nawet jak wywietrzę, to i tak jest ciepło.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Zresztą jak bym miała prasować nie wiem kiedy chyba z zapałkami w oczach
Ja prasuję, śnięta jak ryba, szczególnie pieluszki, dużo mi ich idzie.
Cytat:
Anciu, ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję (nawet wiem, że to będzie rainforest z FP) z tym, że moim skromnym zdaniem nie ma co jej wieszać zanim dziecko nie skończy ok. 3 miesięcy. Noworodek i tak jej nie zobaczy.
No właśnie widzę, że w większości tak piszecie. Dzięki za informacje.

Martusia dzięki za info nt tej karuzelki , wstrzymam się jeszcze.

Aga - gratuluję udanej wizyty, teraz tylko rodzić kochana. Leżenie plackiem się skończyło, co?

Monia - oj dzieje się u Ciebie, może w końcu dzisiaj zaskoczy do końca, co? aby jak najszybciej i bezboleśnie .

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Archi oczywiście ukatrupić gada, to podgatunek, mnie mój też potworniście wnerwia. Dzisiaj miał uśpić młodego, to tak go rozdrażnił, że szok. Wraca późno i dziwi się, że synek tak na niego reaguje. Masakra z tymi chłopami.

Moonik co Ciebie tak mało???

I czy Natka dawała jakiś znak???

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:54   #529
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka zwaliła winę na Ciebie i powiedziała, że Tyś specjalistka.
Bodziaki fajne z h&m dzięki Danice znalazłam, ale nie mam ciekawych śpiochów. Może jutro wyrwę się do hurtowni, zobaczymy.
Anciu, głupio wyszło
Ale ja na swoje usprawiedliwienie powiem, ze mi się kosmicznie nie podobają te body zwykłe z jakimiś owieczkami i trylionem napisów i polowałam właśnie na h&m-owe albo nawet jakieś używane, oby ciekawsze tylko niż to Więc mimo olbrzymich chęci nie pomogę, chyba, że coś mi się w oczy rzuci to od razu przybiegnę z linkiem

Kurna mam zgagę roku. Mam wrażenie że palę się od środka.

A natka chyba nic nie pisała

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 20:58   #530
anciaahk
kosmitka

Hihi Cotka, nie szkodzi , myślałam, że masz jakiś sprzedawców upatrzonych. Te h&m mi się podobają, ale śpiochów żadnych fajnych nie ma. U nas będzie albo cocodrillo albo pepco albo zwykła hurtownia, więc szału niestety nie ma. Ale trudno, aby było, dużo nie będę dokupować, chodzi o to, by mieć jeszcze ze 3-4 pary na zmianę, więc mogą być nawet brzydsze.

Zapomniałam Ci napisać, że Twój tekst o kasie na taksówkę na porodówkę mnie rozwalił na łopatki , jestem mocno ciekawa Twego porodu. Znając Ciebie, to właśnie to tak wesoło opiszesz.

Stary 2011-09-06, 21:00   #531
cotynato
Zakorzenienie

Lulek, ubijesz mnie co? Ale nie mogę znaleźć tego linku ze spodenkami co mają zwierzaczka na dupci. Zdecydowałam się na zakup i wsiąknął mi link, nie umiem znaleźć i jeszcze przeszukałam twoje posty, ale tyle naprodukowałaś że nie mogę dokopać się

Podałabyś ( już ostatni raz )

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-06 o 21:02
Stary 2011-09-06, 21:01   #532
anciaahk
kosmitka

Zmykam, bo padam na nos, za dużo wrażeń dzisiaj.

Kolorowych brzuchatki i mamusie .

Stary 2011-09-06, 21:02   #533
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Zmykam, bo padam na nos, za dużo wrażeń dzisiaj.

Kolorowych brzuchatki i mamusie .
Ucałuj swojego przystojniaka od nas ( małego ).

Wymianka.
Stary 2011-09-06, 21:11   #534
madzialena-lublin
Rozeznanie

Jednak dałam radę i byłam w SR dzisiaj. Fajne zajęcia z karmienia były. Ćwiczyłyśmy z lalkami, pokazała różne laktatory, opowiadała co i jak (okazało się, ze pani prowadząca jest doradcą laktacyjnym w moim szpitalu). Nawet na koniec obejrzała nam sutki, żeby zobaczyć czy nie trzeba jakichś nakładek stosować
Tylko o diecie karmiącej nie było, bo i tak zajęcia nam się przedłużyły a tż-ci na mecz się spieszyli... Następnym razem ją podpytam.

W ogóle to mnie mąż wk...wił na maksa. Przez pół zajęć na telefonie z kolegami sie na oglądanie umawiał, siedział jak na szpilkach, zły że zajęcia trochę dłużej trwały bo ON SIĘ UMÓWIŁ. No żesz... Widać co dla niego ważniejsze... Tak mnie zirytował, że się poryczałam w drodze do domu

To się wygadałam, idę zobaczyć co się u was przez ten czas działo.
Stary 2011-09-06, 21:12   #535
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

No, też myślę, że nie dotrzymasz do terminu

I przestałam się czuć wyobcowana, jakoś ciągle się tego wszystkiego boję, jak to ogarnę gdyby się dało to brzuszek wysłałabym na urlop żeby to wszystko jeszcze przemyśleć i poukładać

Poza tym to jakoś kurde dziwnie się czuję, kręci mi się w głowie i ciśnienie mi skacze. Jak mierze na leżąco jest w normie a jak na siedząco jest na granicy śmigania na IP i kurde nie wiem który pomiar jest dobry

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 21:23   #536
aa2
Zakorzenienie

pomocy
kochane znalazłam wózek w fajnej cenie na allegro taki jakbym chciała ale.....
po 1 cena naprawde jest około 400-500 zł mniejsza niż na innych aukcjach
2. wystawia to sprzedawca który ma 0 komentarzy (zarejestrowany 12.08) na aukcji nie ma podanego zadnego konta ani żadnych namiarów na siebie no i troche sie boje, napisałam do niego maila czy mógłby mi podac dane firmy celem zweryfikowania ale ejszcze nic nie odpisał a logował sie dzis ostatni raz około 20 ja pisałam po południu maila, no i nie wiem co robic co prawda alegro niby daje gwarancje ze jakby co to zwraca kase ale jednak....co byscie zrobiły? zaryzykowałybyście?
w sumie tak sobie pomyslałam z ejak legalni edziała to dane jakies powinien wysłac co nie? a jak sie nei odezwie to racezj jakis troll
Stary 2011-09-06, 21:24   #537
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
I przestałam się czuć wyobcowana, jakoś ciągle się tego wszystkiego boję, jak to ogarnę gdyby się dało to brzuszek wysłałabym na urlop żeby to wszystko jeszcze przemyśleć i poukładać

Poza tym to jakoś kurde dziwnie się czuję, kręci mi się w głowie i ciśnienie mi skacze. Jak mierze na leżąco jest w normie a jak na siedząco jest na granicy śmigania na IP i kurde nie wiem który pomiar jest dobry
irmith... napij się wody z lodem najlepiej,allbo ogólnie też coś zimnego. posiedź kilka minut bez ruchu... i zmierz ciśnienie raz,albo dwa pod rząd.. jeśli dalej będzie ryzykownie skakać...to zmykaj na izbę. bo to nie ma żartów z ciśnieniem.

Ancia.... dobrejnocki i buziaki dla Frania też odemnie

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 21:28   #538
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
pomocy
kochane znalazłam wózek w fajnej cenie na allegro taki jakbym chciała ale.....
po 1 cena naprawde jest około 400-500 zł mniejsza niż na innych aukcjach
2. wystawia to sprzedawca który ma 0 komentarzy (zarejestrowany 12.08) na aukcji nie ma podanego zadnego konta ani żadnych namiarów na siebie no i troche sie boje, napisałam do niego maila czy mógłby mi podac dane firmy celem zweryfikowania ale ejszcze nic nie odpisał a logował sie dzis ostatni raz około 20 ja pisałam po południu maila, no i nie wiem co robic co prawda alegro niby daje gwarancje ze jakby co to zwraca kase ale jednak....co byscie zrobiły? zaryzykowałybyście?
w sumie tak sobie pomyslałam z ejak legalni edziała to dane jakies powinien wysłac co nie? a jak sie nei odezwie to racezj jakis troll
Serio zwraca kasę? Pierwsze słyszę

A może poproś o wysyłkę za pobraniem?

Wymianka.
Stary 2011-09-06, 21:36   #539
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Serio zwraca kasę? Pierwsze słyszę

A może poproś o wysyłkę za pobraniem?
no jest cos takiego jak program ochrony kupujących, trzeba zgłosic sprawe na policje no i potem do nich troche to skomplikowane i trwa i dlatego sie boje....
co do wysyłki przedmiotu maja w ofercie tylko kuriera no i tu tez mnie zastanawia bo za 0 zł i sie troche dziwie bo nei dość ze tanio to jeszcze 0 zł wysyłk a-jak ktos zaczyna dopiero to chyba az tak nie obniża kosztów kurde sama nie wiem
a to link do ich aukcji:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=22892441
Stary 2011-09-06, 21:38   #540
81gosia
Zadomowienie

cześć

gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusią

Ale wy macie wenę twórczą - pogratulować
Nawet się nie będę starać nadrabiać wszystkiego, co naskrobałyście przez wakacje.
Zajrzałam, bo zamierzam spakować torbę na porodówkę.
Widzę, że wszystkie rodzą przed czasem.
Mam nadzieję, że nasza dzidzia się nie pośpieszy bardziej niż na 2 października. 1 mamy wesele po za miastem, no i cały czas urwanie głowy w pracy. Już zapomniałam, że na koniec czerwca miałam urlop :P
Niestety ostatnie USG pokazało, że maleństwo odwróciło się główką do góry i cały czas tak sobie tkwi, bo czuję jak mi łepek wypycha. Mam nadzieję, że nie będzie uparte, jak mamusia i się odwróci. W czwartek kolejne USG - bo gin stwierdziła, że teraz będzie mi częściej przepisywać. Szczęście, że niepłatne.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości