Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1374 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 09:01   #41191
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Jeden dzień dałam tylko żel lniany i było akceptowalnie (tzn miałam luźne falki, trochę pojedynczych esków i wywijające się końcówki), tylko się niestety nieco puszyły. Tutaj tak z pały wzięłam kroplę olejku jojoba, roztarłam na dłoniach i pogniotłam kłaki - powiedzmy, że coś tam pomogło, nawet nie przetłuściłam końcówek
...
Ogólnie widzę, że mam włosy bardzo podatne na przeciążenia, o ile żelu faktycznie mogę dać dużo (choć stylizacja mi nie wychodzi, ale to inna bajka ), natomiast wszystko inne notorycznie mnie przeciąża.
Żel też coś tam zabezpieczy przed puszakiem. Kropla oleju to bardzo dobre wyjście, jesli pasuje i nie obciąża

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 09:03   #41192
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Też jestem i u mnie póki co jest OK. Wiesz jaka skóra z AZS jest nieprzewidywalna
Powiem tyle, że bałam się że będzie chciał wysuszać skoro do przetłuszczających ale nie, warunek najważniejszy spełniony.
oj wiem od lat się z tym męcze wiadomo raz jest lepiej raz gorzej u mnie teraz nadchodzą gorsze dni jeśli u ciebie nie wysuszyło to u mnie może też będzie dobrze. Ważne że się nie zmarnuje bo jak skóra nie polubi to na mgiełkę do włosów a wizyte u dermatologa mam dopiero za miesiąc

Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 09:10   #41193
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Jako pokutę pracowałam dzielnie cała popołudnie i spreparowałam materiał do dziennika regeneracji loków i fal. Sporo wyszło, ale chciałam sumiennie opisac i pokazać wszystkie grzechy jakie popełniłam na włosach przez ostatnie lata. I jak szybko (mimo wszystko) się zregenerowali moi dzielni żołnierze

A dzisiejszy efekt po meczeniu grzebieniem wstawiam i tu. Ciemne jakieś... jesień idzieJuż mam katar i gardło boli... ech
jaka tafla!
Dobrze, że Cię tu ściągnęłam [dziękuję za wzmiankę w dzienniku strasznie mi miło! ], bo mamy przyjemność oglądać takie piękne włoski

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
umyłam dziś włosy metodą Rybiorki wysuszyłam dyfuzorem z kryzą i ciekawa jestem, czy przetrwam do rana jest fajnie (za wyjątkiem dwóch pejsów przy twarzy, ale pan fryzjer najwyraźniej miał wizję, że z jakiegoś powodu mają być dłuższe od reszty włosów )
Bardzo ładnie, widać różnicę! Jeśli wkurzałyby mnie te dłuższe boki to bym je sama ciachnęła
Gdzie Eloe się podziewa? wie ktoś ile tego urlopu ma?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 09:28   #41194
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
oj wiem od lat się z tym męcze wiadomo raz jest lepiej raz gorzej u mnie teraz nadchodzą gorsze dni jeśli u ciebie nie wysuszyło to u mnie może też będzie dobrze. Ważne że się nie zmarnuje bo jak skóra nie polubi to na mgiełkę do włosów a wizyte u dermatologa mam dopiero za miesiąc
Powodzenia u derm i nie daj sobie nic na ŁZS wcisnąć :/

Stary 2011-09-06, 14:05   #41195
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Ogólnie widzę, że mam włosy bardzo podatne na przeciążenia, o ile żelu faktycznie mogę dać dużo (choć stylizacja mi nie wychodzi, ale to inna bajka ), natomiast wszystko inne notorycznie mnie przeciąża.
A żel lniany próbowałaś? Ładnie wygładza, a nie obciąża.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 15:37   #41196
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Gdzie Eloe się podziewa? wie ktoś ile tego urlopu ma?
Już jestem... uff, ale mnie nie ma Ktoś tęskni
Dziekuję
Obrobiłam PW i inne takie, ale jeśli coś pilnego (a podejrzewam, ze tak), to pisz na PW. Odpowiem pewnikiem jutro, bo łącze z netem z domu mam liche Zanim ja Was nadrobię

Przyjemnego popołudnia

PS. Henna ma się świetnie, podobnie jak włosy po odżywce hinduskiej z miodem i shikkai. A ile cięcia trzeba będzie zrobić..

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 15:39   #41197
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Mnie się już daje brak czasu we znaki, a to dopiero początek roku...
Przeczytałam wszystko, ale nie mam siły cytować, dziękuję za miłe słowa
Wczoraj umyłam odżywką, ale poszłam spać z wilgotnymi, bo padałam. Rano potargane, trochę pogniecione. Wobec czego nagrzeszyłam... rozczesałam na sucho, wprawdzie szerokimi zębami delikatnie od dołu, przytrzymując resztę, ale jednak. Nawaliłam sporo lnianego, odgniotłam i moglam wyjść do ludzi.
Jako pokutę pracowałam dzielnie cała popołudnie i spreparowałam materiał do dziennika regeneracji loków i fal. Sporo wyszło, ale chciałam sumiennie opisac i pokazać wszystkie grzechy jakie popełniłam na włosach przez ostatnie lata. I jak szybko (mimo wszystko) się zregenerowali moi dzielni żołnierze

A dzisiejszy efekt po meczeniu grzebieniem wstawiam i tu. Ciemne jakieś... jesień idzieJuż mam katar i gardło boli... ech
Przepiękne włosy i kolor i błysk i długość, zazdroszcze okrutnie!

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
ooh nie, moje włosy bardzo lubią kokos, zazwyczaj mają się po nim bardzo dobrze po prostu rano to chyba nie najlepsza pora dnia na mycie dla mych włosów

Ciekawe z tym kwasem linolowym, swego czasu jak nakładałam olej na skalp, również zauważyłam tę różnicę
Czyli naprawdę coś w tym jest

W takim razie idę za ciosem i chyba zafunduję sobie dietę z kwasami omega - olej będę używać też do sałatek plus sprawię sobie suplement w kapsułkach do codziennego łykania.
Zdaje się, że olej lniany też ma wysoką zawartość kwasu linolowego - widzę, że jest często składnikiem kapsułek obok oleju rybiego.
Stary 2011-09-06, 17:07   #41198
agatron77
Raczkowanie

Ale się Was naczytałam i naoglądałam włosowych cudów Niby miałam coś cytować, ale co zapisałam, to przeczytałam, że nieaktualne, więc się poddałam
DMkAnia, ale masz kolekcję JOASIEK!!! Pięknie się razem prezentują Eloe, WITAJ W DOMU

U mnie suszenie suszarą z dyfuzorem sprawdza się rewelacyjnie. Nie mam jeszcze wprawy, bo odwykłam, ale DR.
No i chciałam jeszcze Wam napisać, że BIOVAXA do suchych i zniszczonych miłością wieczną. Mam po nim skręt jak marzenie, a w połączeniu z dyfuzorem włosy mi sie skracają o połowę - nawet bez plunkingu, którego unikam po fryzjerze, który ciachnął mi całą, zapuszczana przez rok górę.
No i właśnie testuję JANTARA do reanimacji - trochę usztywnia, ale przywraca mi skręt. Jeszcze się go nie nauczyłam.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:09   #41199
gohs
Zakorzenienie

Haha, ale miałam dzisiaj akcję po pierwsze jakoś lunatykując chyba w nocy znowu zdjęłam spinkę i miałam szopę rano, ale jakoś ją reanimowałam W każdym razie wracałam z pracy autobusem i przede mną siedział chłopak ktory miał identyczne włosy jak moje Ten sam tyo skrętu, ta sama długość i kolor Normalnie siedziałam i nie mogłam wyjść z podziwu
Stary 2011-09-06, 17:46   #41200
Ag Rafka
Rozeznanie

Eloe, Agatron, witajcie znowu!!!nareszcie! Jeszcze Seduction dawno nie było!

Pati,
Ajrisz, Milena, Mgiełka, Katie, DMkAnia, eiri-dzięki

Rybiorku
-zawsze można polepszyć!

Gosh, a miał też takie wypielęgnowane, jak Twoje? Nie kusiło Cię, by spytać czy słyszał o CG?

Mnie na dobre choróbsko dopadlo...Ostre zapalenie gardła połączone z katarem A do pracy trzeba iść i nawijać...

Jako aktywny czlonek KKU uprzejmie donoszę, że nie poprzestaję na keratynowaniu włosów. Od paru dni ładuję parę kropli na paznokcie , płytka bardziej gładka i zaczyna lekko błyszczeć (po tipsach była matowa i szorstka). Plus rycynka na noc. O, właśnie, miałam odpowiedzieć Ajrisz. U mnie nie ma obaw o rozmiękczenie, bo nie moczę. Usiedzieć z unieruchomionymi palcami dłużej niż 3 min. (a są takie co i pół godziny w ciepłym oleju trzymają) dla mnie nierealne, ani poczytać-jak kartki przewracać?, ani poklikać, ani posprzątać, ani młode poprzytulać... Zostaje TV i to na jednym kanale(co by pilota nie upaćkać)-umarłabym z nudów.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-09-06 o 17:47
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:23   #41201
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Eloe, Agatron, witajcie znowu!!!nareszcie! Jeszcze Seduction dawno nie było!

Pati,
Ajrisz, Milena, Mgiełka, Katie, DMkAnia, eiri-dzięki

Rybiorku
-zawsze można polepszyć!

Gosh, a miał też takie wypielęgnowane, jak Twoje? Nie kusiło Cię, by spytać czy słyszał o CG?

Mnie na dobre choróbsko dopadlo...Ostre zapalenie gardła połączone z katarem A do pracy trzeba iść i nawijać...

Jako aktywny czlonek KKU uprzejmie donoszę, że nie poprzestaję na keratynowaniu włosów. Od paru dni ładuję parę kropli na paznokcie , płytka bardziej gładka i zaczyna lekko błyszczeć (po tipsach była matowa i szorstka). Plus rycynka na noc. O, właśnie, miałam odpowiedzieć Ajrisz. U mnie nie ma obaw o rozmiękczenie, bo nie moczę. Usiedzieć z unieruchomionymi palcami dłużej niż 3 min. (a są takie co i pół godziny w ciepłym oleju trzymają) dla mnie nierealne, ani poczytać-jak kartki przewracać?, ani poklikać, ani posprzątać, ani młode poprzytulać... Zostaje TV i to na jednym kanale(co by pilota nie upaćkać)-umarłabym z nudów.
Haha, no miał trochę przesuszone, ale dolne warstwy miały nawet lepszy skręt niż moje Aż mi było głupio tak się gapić
Na chorowanie polecam w ciągu dnia Gripex Control
Stary 2011-09-06, 19:01   #41202
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Obrobiłam PW i inne takie, ale jeśli coś pilnego (a podejrzewam, ze tak), to pisz na PW. Odpowiem pewnikiem jutro, bo łącze z netem z domu mam liche Zanim ja Was nadrobię
Dasz radę

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
DMkAnia, ale masz kolekcję JOASIEK!!! Pięknie się razem prezentują
No i chciałam jeszcze Wam napisać, że BIOVAXA do suchych i zniszczonych miłością wieczną. Mam po nim skręt jak marzenie, a w połączeniu z dyfuzorem włosy mi sie skracają o połowę - nawet bez plunkingu, którego unikam po fryzjerze, który ciachnął mi całą, zapuszczana przez rok górę.
No i właśnie testuję JANTARA do reanimacji - trochę usztywnia, ale przywraca mi skręt. Jeszcze się go nie nauczyłam.
Za dużo kosmetyków
Pokazuj kręcioły

Cytat:
Oj biedna

Dziewczyny, jeśli któraś szuka i chce to maska YTC, KLIK! co złego to nie ja

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:09   #41203
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Jejku, zaczęły się zajęcia i przestałam się odzywac. Czytac Was też nie bardzo mam kiedy, może jak wpadnę z powrotem w rytm nauki będzie mi łatwiej. Siłą rzeczy włosom poświęcam trochę mniej uwagi, poza tym sama nie wiem co mam z nimi robic.

Jakiej odżywki bym nie nałożyła, niezależnie od ilości i kombinacji mam albo tłusty przyklep, albo elektryzujący się busz. Włosy cały czas wyglądają jak potargane - dosłownie jak wielki kołtun. Fryzurę mam tragiczną, a raczej w ogóle jej nie mam, ułożyc się tego nie da bo wraca na swoje miejsce czyli sterczy w różne strony. Jak zwiążę to wyglądam fatalnie, jak rozpuszczę to jeszcze gorzej. Poważnie rozważam obcięcie się na krótko znowu, bo chociaż strasznie chcę miec długie włosy to to co dzieje się w tej chwili jest nie do zniesienia. Po prostu cały czas wyglądam koszmarnie. A chyba żadna kobieta tego nie lubi

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:59   #41204
Piechniak
Rozeznanie

trochę poczytałam codziennik i wyszło mi, że część z Was myje włosy rzadziej, na przykład co tydzień, za to codziennie moczy wodą, nakłada odżywkę d/s a potem odżywkę b/s i jeszcze na to żel... trochę nie rozumiem, bo przecież na większości odżywek jest napisane, żeby stosować je na czyste włosy...no i jak to? ktoś mi to wyjaśni ? czy to nie sprawi, że bród się przeylepi do włosa, albo że włosy będą się przetłuszczać? niech mnie ktoś oświeci...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:42   #41205
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
trochę poczytałam codziennik i wyszło mi, że część z Was myje włosy rzadziej, na przykład co tydzień, za to codziennie moczy wodą, nakłada odżywkę d/s a potem odżywkę b/s i jeszcze na to żel... trochę nie rozumiem, bo przecież na większości odżywek jest napisane, żeby stosować je na czyste włosy...no i jak to? ktoś mi to wyjaśni ? czy to nie sprawi, że bród się przeylepi do włosa, albo że włosy będą się przetłuszczać? niech mnie ktoś oświeci...
Domyslam sie ze to ''moczenie woda'' splukuje z wlosow resztki z dnia poprzedniego i mozna nowa porcje walic. Ja osobiscie po takich zabiegach mialabym koszmarne straki. Poza tym moj skalp chyba by sie wsciekl przez tydzien bez mycia.
Dzis znow pierze spowodowane wiatrem i wlosy suche jak pieprz. Na noc w ramach eksperymentu pojdzie olej z pestek winogron - jeszcze nie kladlam.
Czytalam dwa razy wlosowa historie Ewalucji na blogu Anweny. Loki jak marzenie... i widze ze wlosy podobne troche do moich - poczatek prawie prosty. Na taka dlugosc to musialabym chyba z dziesiec lat poczekac. Kontynuujemy cierpliwie regeneracje i nawilzanie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:58   #41206
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Haha, ale miałam dzisiaj akcję po pierwsze jakoś lunatykując chyba w nocy znowu zdjęłam spinkę i miałam szopę rano, ale jakoś ją reanimowałam W każdym razie wracałam z pracy autobusem i przede mną siedział chłopak ktory miał identyczne włosy jak moje Ten sam tyo skrętu, ta sama długość i kolor Normalnie siedziałam i nie mogłam wyjść z podziwu

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie, widać różnicę! Jeśli wkurzałyby mnie te dłuższe boki to bym je sama ciachnęła
niby tak, ale się boję, że będę wyglądać jak Pszczółka Maja
Stary 2011-09-06, 21:12   #41207
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Domyslam sie ze to ''moczenie woda'' splukuje z wlosow resztki z dnia poprzedniego i mozna nowa porcje walic. Ja osobiscie po takich zabiegach mialabym koszmarne straki. Poza tym moj skalp chyba by sie wsciekl przez tydzien bez mycia.
no właśnie się zastanawiam...resztki z dnia poprzedniego owszem, ale co z brudem który osiada na włosach i łojem i w ogóle? przecież normalnie nazbirałaby się tego taka ilość, że hej...to zmywanie trochę go spłukuje i sprawia, że się go mniej gromadzi i można dłużej nie myć głowy czy to jakieś celowe przetłuszczanie...?
Stary 2011-09-06, 21:35   #41208
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Cytat:
Też jestem i u mnie póki co jest OK. Wiesz jaka skóra z AZS jest nieprzewidywalna
Powiem tyle, że bałam się że będzie chciał wysuszać skoro do przetłuszczających ale nie, warunek najważniejszy spełniony.
Sporo nas tu atopowych. W moim wypadku skalp nawet nie szaleje (choć musiałam odstawić babydream, swędziało!) za to twarz nie akceptuje już nic poza kremem avene, który delikatnie mówiąc nie jest tani, po każdym innym kremie mam piękne zmiany na twarzy. Kosmetyki kolorowe to już zupełnie tragedia, bo co nie kupię, to po 3 dniach muszę odstawić.
Niestety lato się kończy i będzie gorzej...

Zawsze przed użyciem odżywki, szamponu czy innych cudnych specyfików nakładam odrobinę na przedramię przez 3 dni i oceniam czy warto katować głowę/twarz (choć jak ostatnio kupiłam puder, to od razu nałożyłam na twarz i oczywiście okazało się, że się nie zaprzyjaźnimy).
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 21:37   #41209
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam ale nie mogę się powstrzymać Od kiedy zakręcone wizażanki czytają etykietkę i sposób użycia i stosują się do tego? Szampon dla dzieci, mycie odżywką, krem do rąk na końcówki już przeczą "ulotce" a ja to mogłabym wymieniać i wymieniać, znacie moje zapędy do eksperymentów
Tak serio to też się dowiem co wiedzą na ten temat dziewczyny kopiące na NC i innych forach?
Domyślam sie, że produkty CG są dobrze zmywalne wodą, więc może wystarczy spłukać. Część ładnie wnika. Dalej - obecność wody może ruszyć leniwe łuski i wszystko ładniej wnika.
A co komu pasuje to wiadomo inna bajka ;]

Eloe - witaj Nie musisz nadrabiać!! Tylko chcemy Cię z powrotem

Stary 2011-09-06, 21:40   #41210
katie100
Wtajemniczenie

dodaje fotkę z dzisiejszego rana - po wieczornych zabiegach ala Rybiorek wstałam z włosami w prawie nienaruszonym stanie jedyne co zrobiłam to wygniecenie chrupków żelowych, lekkie psiknięcie sprayem Schauma owocowa wierzchniej warstwy włosów i lekkie poprawienie jej żelem Artiste, pierwszy raz od dawna poranne zajęcie się włosami zajęło mi jakieś 5 góra 10 min. a w pracy dziś usłyszałam od koleżanki, że wyglądam ładnie jak cherubinek
w ciągu dnia się trochę rozprostowałam, ale kształt fryzury został fajny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06.09 rano.jpg (63,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2011-09-06, 21:43   #41211
Piechniak
Rozeznanie

AjriszMarto, super, że jesteś . na forum o prostowaniu napisałaś, że płukanki ziołowe prostują włosy...co prawda za przykłąd podałaś lipę, ale czy to dotyczy wszystkich płukanek ziołowych? przyznam, że od kiedy stosuję rumianek włos jakby mniej się kręci, myślisz, że od tego? i jeśli tak i mam z niego zrezynować, to może znasz coś, co równie ładnie rozjaśni (poza maseczką z miodu, bo do tego nie mam cierpliwości ), te płukanki z FAQu, może? cytrynowa, rabarbarowa?
Stary 2011-09-06, 21:45   #41212
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Eloe - witaj Nie musisz nadrabiać!! Tylko chcemy Cię z powrotem
dokładnie wracaj Eloe!
przy okazji dziękuję za odpowiedź na analizowym

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-09-06 o 21:46
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 22:06   #41213
AjriszMarta
Zakorzenienie

martusia1234 - łączmy się zawsze miałam też bardziej wrażliwą twarz, aż skalpowi odwaliło... i oto jestem ;] Btw próbowałaś olejów, żelu lnianego na twarz? Mi w zimie shea uratowało twarz, ręce, skalp nawet Albo metody naturalne typu mleczko ryżowe / owsiane
Jeszcze bardziej BTW - masz może jakiś korektor, który nada się nawet na egzemę? Mam cóś od miesiąca i właśnie nie idzie tego niczym zatuszować ;]

Szykują się zakupy Wypłata przyszła

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a w pracy dziś usłyszałam od koleżanki, że wyglądam ładnie jak cherubinek
Tru Ładnie
Na dobre im wyszło to cięcie
Cytat:
AjriszMarto, super, że jesteś
Wpadam w samozachwyt
Cytat:
na forum o prostowaniu napisałaś, że płukanki ziołowe prostują włosy...co prawda za przykłąd podałaś lipę, ale czy to dotyczy wszystkich płukanek ziołowych?
Szczerze to używałam tylko lipową, z siemienia z ziołowych bo jak mi wiadomo większość ziół wysusza a mój skalp na odległość czuje wysuszacza ;] Te i niewiele innych (ślaz?) wytwarzają substancje śluzowe, które powlekają... bla bla. Nie wiem jak inne :niewiem:
Fakt że po lipie miałam śliczne, choć proste.
Cytat:
przyznam, że od kiedy stosuję rumianek włos jakby mniej się kręci, myślisz, że od tego?
No jest możliwe
Ładnie podkreślać skręt będą na pewno kwaśne, czyli cytrynka, ocet (spir, winny, jabłkowy itd (i hibiskus do rudych)), z czego rozjaśnić może cytrynka, niedużo (b. niskie pH, wysusza jak zasady).
Jak reagujesz na miód, może w płukance by przeszedł? To dla włosów samo dobre, tylko czy podpasuje

Stary 2011-09-06, 22:11   #41214
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
AjriszMarto, super, że jesteś . na forum o prostowaniu napisałaś, że płukanki ziołowe prostują włosy...co prawda za przykłąd podałaś lipę, ale czy to dotyczy wszystkich płukanek ziołowych? przyznam, że od kiedy stosuję rumianek włos jakby mniej się kręci, myślisz, że od tego? i jeśli tak i mam z niego zrezynować, to może znasz coś, co równie ładnie rozjaśni (poza maseczką z miodu, bo do tego nie mam cierpliwości ), te płukanki z FAQu, może? cytrynowa, rabarbarowa?
AjriszMartą nie jestem, ale też z chęcią odpowiem Moje włosy są zawsze mniej lub bardziej proste po płukankach. Żadna jeszcze u mnie nie wzmocniła skrętu.
Za to szałwia niemalże zupełnie włosy rozprostowała. I dodatkowo wygładziła... A szkoda, bo skóra głowy bardzo polubiła szałwię.
Stary 2011-09-06, 22:22   #41215
Piechniak
Rozeznanie

w płukance przejdzie miodek, ogólnie to i ja i moje włoski bardzo go lubimy...po prostu maska odpada bo nie bardzo nadaje się dla mnie cokolwiek z czym trzeba spać na głowie...kończy się zawsze nieprzespaną nocą, brudną poduszką i szopą poplątanych włosów...tak się wiercę. a że ostatnio mam jeszcze trudności z zasypianiem to w ogóle wolę nie mieć na głowie rzadnych szeleszczących folii ani nic takiego...
no to od następnego mycia odstawiam rumianek, a co i zobaczymy co będzie . a co do płukanek...przetestuję kilka, ale czy jak znajdę jakąś idealną to muszę też ją co jakiś czas zmieniać, jak odżywki? czy tego akurat nie trzeba?
Stary 2011-09-06, 22:28   #41216
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Tru Ładnie
Na dobre im wyszło to cięcie
dziękować ma niezaprzeczalne wady to cięcie (pejsy, schody, końcówki uciachane na prosto nie pod kształt loka), ale wcześniej była gorsza masakra w kształcie ala Copernicus
Stary 2011-09-06, 23:08   #41217
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Dziewczyny!!!

Pomóżcie mi coś wybrać, żebym nie zakatowała włosów suszarką
Znacie jakieś spraye/kremy "na mokro", któe by chroniły przed gorącym powietrzem? Ewentualnie mogłabym stosować te kosmetyki do prostownic może? Bo i tak mam mocny skręt, więc wątpię, żeby przylizało :P

/dałam wpis w Dzienniku
Stary 2011-09-06, 23:39   #41218
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
martusia1234 - łączmy się zawsze miałam też bardziej wrażliwą twarz, aż skalpowi odwaliło... i oto jestem ;] Btw próbowałaś olejów, żelu lnianego na twarz? Mi w zimie shea uratowało twarz, ręce, skalp nawet Albo metody naturalne typu mleczko ryżowe / owsiane
Jeszcze bardziej BTW - masz może jakiś korektor, który nada się nawet na egzemę? Mam cóś od miesiąca i właśnie nie idzie tego niczym zatuszować ;]
Nie próbowałam, dziękuję za porady Dobra Kobieto, bo moje dłonie, łokcie są jeszcze bardziej suche niż włosy przed cg , a w zimie to już zupełnie. Jakiego shea używałasz?

Korektora nie używam, bo wszystko mnie uczulało, a próbowałam różnych, szukam teraz czegoś pod oczy, ale też bez większych sukcesów. Z podkładami jest o tyle prościej, że można poprosić o próbkę w aptece czy w douglasie, więc nie trzeba zaraz kupować całego opakowania. Korektor gorzej, choć ostatnio pani w douglasie zaproponowała żebym przyszła kilka razy (!), to mi nałoży korektor i zobaczę czy nie uczula. Na co dzień używam pokładu Vichy Normaderm, jestem mu wierna już kilka lat, bo nie bardzo mam na co zmienić, nawet nieźle kryje, jest też dość tłusty, więc na takie rumieniowo-złuszczające grudki się nadaje (przynajmniej w moim wypadku). Moim kosmetykowym faworytem jest krem avene tolerance extreme, który odkryłam po tym jak wysypało mnie po physiogelu, super łagodzi i natłuszcza, świetnie się sprawdza pod vichy. Teraz używa go (i chwali) też moja mama, której wyprysk zaostrzył krem konopny. Jak patrzę na moje kosmetyki, to ten mój azs jest dość luksusowy.
Próbowałaś coś La Roche? (miałam zajęcia z lekarką, która specjalizuje się w atopiach i bardzo polecała kosmetyki tej firmy)
Najlepsze jaja były jak trzy lata temu szukałam przyczyny moich problemów i okazało się, że to płyn po goleniu TŻ. Cały miesiąc chodziłam w ciapki zanim do tego doszliśmy.

martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 23:51   #41219
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
Nie próbowałam, dziękuję za porady Dobra Kobieto, bo moje dłonie, łokcie są jeszcze bardziej suche niż włosy przed cg , a w zimie to już zupełnie. Jakiego shea używałasz?
Z Mypy (drog Natura) ale pewnie z mazideł itd też będą dobre
Cytat:
Z podkładami jest o tyle prościej, że można poprosić o próbkę w aptece czy w douglasie, więc nie trzeba zaraz kupować całego opakowania.
A się przejdę
Cytat:
Próbowałaś coś La Roche? (miałam zajęcia z lekarką, która specjalizuje się w atopiach i bardzo polecała kosmetyki tej firmy)

Teraz zaczelam zarabiac to sie przyjrzę Miałam kilka ich kosmatyków i byłam zadowolona
Cytat:
Najlepsze jaja były jak trzy lata temu szukałam przyczyny moich problemów i okazało się, że to płyn po goleniu TŻ. Cały miesiąc chodziłam w ciapki zanim do tego doszliśmy.

Mnie to nie dziwi Przetresowałam kilku chłopaków, że przed randką ze mną golą się mydłem i smarują Nivea bo inaczej nie ma buziaków

Spadam - super włoski oj zazdroszczę bardzo Przed zniszczeniem od suszarki ochroni: regularne uczciwe nawilżanie a tuż przed odżywki z: silikonem, olejami

a ja spadam

Stary 2011-09-06, 23:51   #41220
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Już jestem... uff, ale mnie nie ma Ktoś tęskni
Zanim ja Was nadrobię
nooo ba pokusze się powiedziec ze bardzo tesknimy wszystkie/wszyscy w sumie.
Ojjj nie wiem czy dalabys rade nadrobic to neizła powiesc Wracaj szybko

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Siłą rzeczy włosom poświęcam trochę mniej uwagi, poza tym sama nie wiem co mam z nimi robic.

Po prostu cały czas wyglądam koszmarnie. A chyba żadna kobieta tego nie lubi
ojjj boje sie poczatku semestru.... bede miala to samo co ty. Ale nie zalamuj sie, moze to przejdzie (oby szybko)

Ide robic zel lniany zebralo mi sie o 12 w nocy ;D

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości