|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
No 20.30 nie jest za późno, ale jak mi zaśnie i obudzi się dopiero na jedzenie o 21.30??? To co ??? Budzić na kąpiel???
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
NIE PÓJDĘ WIĘCEJ NA SZCZEPIENIA , niech mój TŻ chodzi
![]() ![]() ![]() Przy pierwszym kłuciu ryczałam z Alą Przy drugim ze mną było już lepiej, ale mała strasznie płakała, normalnie łzy jej ciekły po policzku Moja niuni waży równo 5 kg I ma 60 cm czyli czemu ja się dziwie że rzeczy na 56 są już za małe Żanetko my własnie szczepiliśmy tym Infranrix IPV + Hib |
|
|
|
#1834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i bardzo fajne ![]() Cytat:
i nic nie musiałam wiedziec ![]() ja tez polecam
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku My najbardziej lubimy ch.Nivea u Nas się super sprawdzają.A u Nas idzie ich b.dużo.Bo Olivier wrócił do pieluch
Każdy musi przetesto wać pieluchy i chusteczki aby wiedzieć co mu do gustu przypadnie![]() Ja po wielu testach stawiam na ch.Nivea i pieluszki Pampers Premium. Marzenko ale Hania ładnie rośnie mój waży 4,5kg |
|
|
|
#1836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*miałam bambino i porażka - zapach mnie odrzucał, strasznie mokre i pupa po nich długo schła i była śliska *pampersowe żadne mi nie podchodzą *najbardziej lubię nivea, a z nivea soft & cream *no i dzidziusiowe też niezłe ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Ja może jestem wyrodna matka, ale nie czytam o szczepionkach a tym bardziej o różnych historiach po szczepieniu. Po co mam się stresować. Zapytałam tylko pediatrę, które on poleca. I tak potem trzeba obserwować dziecko a po co mam sobie uroić, że coś nie tak. Też się długo nie zastanawiałam tylko wzięłam 6w1. Nerola trzymam kciuki za bioderka! i pewnie miałam coś komuś odpisać ale nie zaznaczyłam
|
|
|
#1837 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do drugiego, to jak zakończyłaś swoją przygodę z karmieniem? Karmiłaś każdego dnia coraz mniej? Jak czytam takie rzeczy to krew mi się gotuje, jak można stawiać tak różne diagnozy? Z kim się spotkałaś w tej poradni laktacyjnej, to była położna czy lekarz? Dali Ci receptę na Pepti? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby tak dalej wojskowy... Cytat:
tylko jeszcze nie poszłam do nich po to ![]() Macierzyński możesz skrócić. Urlop obowiązkowy wynosi 14 tygodni - to musisz wykorzystać. Po tym okresie matka może wrócić do pracy a pozostałą część urlopu przekazać ojcu. Tak jest zapisane w kodeksie pracy. Natomiast nie ma mowy, co w przypadku gdy ojciec dziecka tego urlopu nie może wziąć.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-09-07 o 18:56 |
|||
|
|
|
#1839 |
|
BAN stały
|
Jesteśmy!!!
Informuję cioteczki,że małą wada poszła sobie i bioderka są idealne,piekne Tak się bałam. Dziękuję Wam!!! Sweet i Igorku wracajcie.|Maluszku zdrowiej nam szybciutko ![]() I znów mamusie i dzidziusie płakały dziś na szczepieni ![]() Biedactwa |
|
|
|
#1840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie
Na początku jadłam wszystko, a od 2 tygodnia pojawiły się problemy brzuszkowe i dostałam dietę i teraz pilnuję, czasem zgrzeszę, ale w małych ilościach. Jeszcze miesiąc i zaczynam wprowadzaćCytat:
W zależności jak się obudzi. Z reguły jest to 20-21, ale 23 też się zdarzyło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj powiedziała mojemu mężowi, że robimy z małego poganina, bo nie chcemy go ochrzcić ![]() Cały czas truje mężowi, mi już nie bo powiedziałam jej że jak jeszcze raz usłyszę coś na temat chrzcin to go w ogóle w tym roku nie ochrzcze i przeniosła się na męża. A on z tego powodu codziennie się z nią kłóci, mówiąc że decyduję ja-matka dziecka. Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#1841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To mnie by wyklęła bo my będziemy chrzcić małą tydzień przed pierwszymi urodzinami (razem z naszym ślubem). Moja mama też coś marudziła ale wie, że nic tym nie wskóra bo i tak zrobimy jak chcemy. Ja bym nawet chciała wcześniej dziecko ochrzcić (styczeń, luty) ale małż powiedział, że on nie będzie 2 imprez urządzał... Jak nie, to nie (ale to głównie dlatego, że jej nam ochrzcić księża nie chcą przez brak kościelnego ślubu, nawet to rozumiem )
|
|
|
#1842 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmmm... ja jestem z Podlasia i u nas to sa te słynne szeptuchy . i powim wam że kiedys wierzyłam, ale odkad poznałam mojego T., (czlowiek twardo stapajacy po ziemi i wierzący tylko w to, co naukowo udowodnione), to przestałam. ale moja mama ja zobaczyła Emila to powiedziała: ach jaki on piekny! po czym splunęła 3 razy (żeby nie urzec). Aj... ![]() Cytat:
MM troche kosztuje. Z piersi masz za darmoCytat:
![]() Cytat:
otóż to!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Ach i dzisiaj testowałam nosidelko. fajna sprawa. bardzooo pomocne. dzis nie tłukłam sie metrem z wózkiem, by odwieźz moja mame na lotnisko, ale właśnie z nosidełkiem, i mój mały bohater był bardzo dzielny ![]() a jutro wyskoczę z nim właśnie tak na małe zakupki, na poczte i do banku. a teraz moja koza śpi, bo sie najadł i mu dobrze. ![]() Sweet trzymam kciuki za zdrówko
|
||||||||
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo jakie masz nosidełko? |
|
|
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna1 ja też zdałam się na pediatrę. Zaproponowała 6w1 to się zgodziłam i tyle. Do tego weźmiemy rota. Nie czytałam, nie myślałam, tylko zaufałam pani doktor. Też jestem wyrodna
![]() No i wykąpałam po 18tej, a przed 19tą już jadł. Chyba to dla mnie jednak trochę za wcześnie, bo pewnie pierwszą pobudkę zrobi przed północą. Tyle, że bałam się że jak zaśnie to go nie dobudzę i będę ciemną nocą kąpać. Muszę to jakoś unormować. Przy zasypianiu jak zawsze ryk. Sama już nie wiem czy to kolki, czy Dzieć wymyśla bo nie lubi usypiać Możliwe te ???Mojego uczulonego na jad tatę ugryzła dziś osa. Spuchł, poczerwieniał, zemdlał. Matko, dobrze że mnie przy tym nie było bo bym zadarła się na śmierć. Dobrze, że już w porządku, ale uparciuch bawet do szpitala nie pojechał. Wapno sobie wypił Kocham go ponad życie i jakby mu się coś stało, to chyba bym ...
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro - nam tez odpadl dzis w nocy kikut
![]() Marzena- odchody pologowe moga odchodzic przez caly czas pologu, czyli nawet do 6-8 tygodni i po CC jest podobnie jak po SN. No w kazdym razie minimum to 3 tyg, jesli krwawienie sie zatrzyma tak jak u mnie tydzien temu to oznacza, ze odchody zbieraja sie w macicy co grozi zakazeniem krwi-b. niebezpieczna sytuacja. Ja przez to mialam zabieg rozszerzania ujscia szyjki macicy i czyszczenia macicy...brrr Aania - na macierzynskim nie mozna pracowac na umowe o prace, tylko na umowe zlecenie lub o dzielo. Natomiast na tym dodatkowym maceirzynskim mozna pracowac na pol etatu. Taka jest oficjalnie obowiazujaca interpretacja przepisow, choc w KP nie ma nic o takowym zakazie, stad pewnie ZUS ma problem z jednoznaczna odpowiedzia. Co do rezygnacji z macierzynskiego po 14 tyg. - jesli ojciec dziecka nie przejmie tego urlopu (tak jak w Twoim przypadku) to nie masz prawa do takiej rezygnacji, musisz dociagnac macierzynski do konca. |
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
Te na NFZ, bez rota i pneumo.
|
#1848 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma któraś Mamusia taki stelaż? Sprawdza się?
http://allegro.pl/stojak-stelaz-pods...798755456.html
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego męża babcia jest w śpiączce
![]() Boże moje dziecko mnie dzisiaj wykończy jest trasznie marudna i caly czas placze i siedzi mi na rekach
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-07 o 20:43 |
|
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki.
Chcialam zameldowac ze zyje. Moja mala pochlania tyle czasu, ze dla siebie mam go nie wiele. Wczoraj udalo mi sie Was troche poczytac ale na odpowiedz juz zabraklo czasu. Dzis to juz w ogole maruda caly dzien byla. Jak sie obudzila to od razu placz byl. Nawet po jedzonku i przewinieciu marudzila i poplakiwala. Nie wiem juz czy cos jej dolega czy dzieci tak poprostu maja. A co Wasze dzieci "robia/robily" w fazie tzw aktywnosci, kiedy mialy 2 tygodnie ? Zmykam ponadabiac i na kapiel
|
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spał, a jak nie spał to płakał bo był głodny. Potem jadł i znowu spał. Czy jakoś tak Wiem, że sama się wtedy zastanawiałam co on powinien wyczyniać jak jest aktywny
|
|
#1853 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!!! Cytat:
![]() ![]() Brunetka doczytalam ze juz po szczepieniu, oby Ala nie miala zadnych skutkow ubocznych !!Edit: Doczytalam ze Ala marudna to w takim razie oby nocka byla spokojna ![]() Cytat:
a jak mala od 3 dni spi mi po 8 godz to juz calkowiecie wyrzutow brak ![]() Patik ![]() Nie wiem co jest dzis nie tak, czy zmiana pogody czy skok czy cos ale moje dziecko takie marudne i placzliwe dzisiaj ze hej ide szykowac kapiel, mam nadzieje ze noc bedzie spokojna, dobranoc
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-09-07 o 21:05 |
|||
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
jutro bedzie lepiej, moze daj jej czopek?? Na pewno ja boli raczka. Moj nie chcial zejscz ramion, plakal niesamowicie
|
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odczekałabyś chwilę, aby go takiego super śpiącego nie wsadzała do wody, bo by się wystraszył.Widzisz on już wie, że po kąpieli będzie papanie. A jak się obudzi przed północą albo ok 24 to przecież nic nie szkodzi - Ty szybciej się chyba przyzwyczaisz do takiego wstawania niż on do zmiany. Moja też czasem marudzi przy jedzeniu więc jak marudzi daję jej smoka do buzi, uspokoi się daję pierś, nadal marudzi, odbijam itd itd częściej daję smoka niż odbijam, przy jednym karmieniu max 3 odbicia nie raz robię... dzisiaj marudziła marudziła za każdym razem jak wypał jej smok to położyłam ją do łóżeczka i tylko stałam nad nią aby jej smoka podać do buzi... po 5 wypadach smoka zasnęła. Ale z tatą wszystko w porządku jest? Cytat:
a czasem może coś jej być. Wykimin w której pozycji jej lepiej, Moja nie raz marudzi aby ją położyć na bok, położe to jest cicho.. Brunetka a ile kosztuje ta szczepionka w ogóle ?! Nerolka należy się za to zdjęcie Izy i Ciebie właśnie zdałam sobie sprawę, że Twojego zdjęcia dawno ni widziałam Natka ja właśnie nie umiem sobie odmówić, miałam ochotę na pierś + pieczarki + ser to odmówiłam sobie sera..unikam wzdymających mnie potraw. Jak z ulewaniem ? przeszło? Ja sobie zrobiłam relaksującą kąpiel, coś pięknego, cudownego |
||
|
|
|
#1857 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba coś ze mną nie tak, że się tym nie przejmuję jak inne mamy? Cytat:
![]() Cytat:
Nie patrz na ludzi.Rób Ci Ci podpowiada serce i rozum. Najważniejsze, że dziecko ma być najedzone i szczęśliwe. Ja czułam presję, i ostre spojrzenia że nie karmię piersią. A w doopie mieć ludzi. Cytat:
Co pediatra wymyśla? neurolog ma większą wiedzę, a ta szuka chorób dziecku i matkę stresuje i w zmartwienie wpędza. Co to jest ta symetria ułożeniowa> Moja też z główą na lewo ciągle..pilnuję ale wraz odwraca Cytat:
Ale dzięki tz jako tako mi ta umiejętność wychodzi. Po 30 godzinach nauki w szkole jazdy nauczyli mnie zero. Egzamin cudem zdałam. Nawet redukować biegów nie umiałam, bo wiecznie na 3 sie jeździło... Teraz jak po miesiącu wsiadłam do auta tak mi dziwnie było, jakbym zapomniała jak się jeździ, taka niepewna się czułam. Cytat:
Pampers sensitive-zapach mi nie odpowiada Mam jeszcze nie zaczęte huggies. Jak kopa to zawsze wodą myję, najlepsze. Cytat:
![]() Cytat:
U mni diagnoza skazy wyglądała tak: jak trafiłam do odpowiedniego pediatry wkońcu to powiedziała że krosty na buzi to raczej trądzik, ale pewna nie jest i na próbę wypisała puszkę nutramigenu. Kazała zrobić morfologię z ROZMAZEM. i z yników rozmazu wychodzi, czy dziecko ma jakąkolwiek alergie. U nas po wyniku rozmazu na 100% był pewna.. Cytat:
"oj bidulko ile ta kolka jeszcze cię będzie męczyć" ja:" onakolkę ma tylko wieczorem i rano, teraz marudzi bo taki ma kaprys" Ona od razu zmiana o 180 stopni i mówi że jej płacz na dole słyszy i wie co który oznacza. Taaak, jasne. Wg niej to zawsze kolka.I powiedziała coś w stylu, że to moja wina bo ją ciągle noszę, mam ją zostawiać niech ryczy. Po✂✂✂ana, że tak powiem, Sama ją nosi nawet jak nie płacze, mi gada co mam robić. Ja jestem matką, i to moja sprawa jak ją wychowuję. U ortopedy: pieluchować nie trzeba, ale prawe biodro musimy ćwiczyć. Układać na brzuchu na żabę i ugniatać dosyć mocno-to ją boli, jak najczęściej, co godzinę kilka serii. Głowę ma na jedną stronę na prawą ( tak jak biodro)- o tym wiedziałam- też nad tym pracować. Ogólnie całe ciało jej na prawo ciągnie.. Nosić na żabę przed sobą- jak w chuście-tylko u nas nadal nie ma sukcesu w chustowaniu, bo ryczy- 3 próba dzisiaj była Wiedziałam że nie jest kolorowo.. Ze mną źle, bo rosną mi ósemki i już od jakiegoś czasu nie mogę paszczy otworzyć jak jem bo mi strzelało, a dzisiaj taki ból mnie złapał.. |
||||||||||
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwonił do mnie wieczorem i twierdził, że już ok, ale jutro pojadę i sama sprawdzę. Ech, jak mi opowiadał co przeszedł to miałam ciary na plecach.
Następnym razem wykąpię trochę później. Czyli Ty radzisz wybudzić do kąpieli, a nie czekać aż sam wstanie?
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a asymetria, to jak dziecko olozone na wznak uklada sie w c. a pediatra to stara kwoka, wyobraz sobie przyszla z dymka i dziecko badala :/Patik co do zebow, nie mam czasu isc do dentysty a mi lekarstwo wypadlo i boli.A z Sary bioderkami bedzie dobrze. Moje dzieckoma dzisiaj senny dzien. Spi i spi
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Lilka 8 godzin
ja sie chyba nie doczekam ![]() Nerolkaza idealne bioderka Izuni ![]() Marzena ja po cc krwawiłam 4 tyg Brumekja wypróbowałam chusteczki pampers białe i pomarańczowe , kindi , dada , gaga , nivea , bambino i prawie wszystkie sie sprawdziły |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Przy drugim ze mną było już lepiej, ale mała strasznie płakała, normalnie łzy jej ciekły po policzku
I ma 60 cm czyli czemu ja się dziwie że rzeczy na 56 są już za małe 

wać pieluchy i chusteczki aby wiedzieć co mu do gustu przypadnie

oby tak dalej 

zębole

ja wiem o tym ale co zrobić kiedy tego najlepszego mleka jest tyle co kot napłakał
ale moje dziecko takie marudne i placzliwe dzisiaj ze hej ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
właśnie zdałam sobie sprawę, że Twojego zdjęcia dawno ni widziałam