|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
A to gapa ze mnie
![]() Idę poszukac Twojego posta na ten temat
|
#1892 |
|
BAN stały
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Oj to dawno Brumku było.
Szczepiłam na NFZ bo w sumie pytałam o różnice(a pisałam ,ze u nas nie ma 5w1,czy 6w1 tylko 3w1 najwięcej i Krystka i Szymona nimi szczepiłam)pielęgniarki i9 lekarza,to dowiedziałam się ,ze różnica polega na mniejszej ilości wkłuć i ulepszonej recepturze na krztusiec. Więc po co miałam wydawać 190 zł.? Maks też tymi był szczepiony.Iza zniosła dizelnie dwie serie. 28 września będzie trzecia. Iustynko ten był stary i nie miał ich za wiele |
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
nerola faktycznie nie pomyślałam o tym, że to może być skok, w sumie by się zgadzało
myślę, że jeśli to skok to najpóźniej za tydzień powinien się skończyć, bo nie pamiętam czy ten pierwszy skok pojawił się tak jak w tym kalendarzu skoków czy pół tyg później
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Zanka przegon dziada!
Dziewczyny, myslalam, ze zawalu dostane. Malwinka zwymiotowala mleko nosem. Czy Waszym dzieciom to sie zdarzalo? Zastanawiam sie, czy nie byla przejedzona? |
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Lena nigdy nosem nie puściła pawia, ale kilka razy zdarzyło się, że jak się zakrztusiła podczas jedzenia to zwymiotowała całe mleko które zjadła, mam nadzieję, że to normalne że całe poleciało
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatno dwie noce temu o 3-4 w nocy jak ją odłozyłam po karmieniu. Zwymiotowała caaałe mleko i zaczęła się krztusić. Myślałam, że się udusi i mój krzyk obudził męża . Miała katar i chyba przez to. Może jej powietrze w brzuszku przeszkadzało, albo faktycznie się przejadła.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-09-07 o 23:50 |
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka bo to najlepszy sposób na chandrę
![]() Bo mnie wkurzył, w tamtym tyg ustalilismy, ze czwartek i piatek ma wolny. w czwartek jedziemy na spokojnie na zakupy do realu, rano po mieso itd, w piatek sie zajmie Lila a ja porobie sobie sałatki, wysprzatam wszystko, przygotujemy salon itd. to ten dzis przychodzi ze jutro idzie do pracy, a na zakupy pojedziemy w piatek.... jak mi cisnienie podniosl! a w piatek to sie posram z roboty, zakupy, gotowanie, sprzatanie i marudne chore dziecko. normalnie mnie wystawił![]() Pisze 1 reka bo Lila na cycu wisi.. |
|
|
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja cos nie chce spać nakarmiona przewinięta i sama nie wie co jej się chce polożyłam ja w łóżeczku i puściłam kołysanki narazie spokojnie leży może zaraz uśnie a ja już całkiem się wybudziłam ze snu ale to na nic bo mało tego spania mi zostało bo o 6 muszę wstać to jakby usnęła do 4 to byłby lux zostało by mi 2 h spania
![]() ---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ---------- iwonap co tam u Ciebie słychać?? urodziłaś?? nic się jakoś nie odzywasz na forum |
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to albo jestem przewrażliwiona, albo już mi coś odwala
Zauważyłam, że po tej szczepionce moje dziecko się strasznie ślini Co to może być ???????? Czy wasze dzieci też tak mają ???? Może ona jakiegoś szoku dostała ??????? Już nie wiem sama co myśleć Nakarmiłam mojego skarba i buszuje po necie
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Brumku ja szczepilamna nfz i nigdy wiecej, raz, ze maly ciezko to przezyl, dwa ze ja to ciezko przezylam, trzy tak plakal jeszcze po.
Brunetko dobrze, ze mala obserwujesz, ja tez nie spalam po tym szczepieniu, tylko patrzylam na malego. Slinienie nie jest chyba jakims objawem. Nadal spi na rekach?? Zrobilas jej oklad z sody?? Po; lyzeczki na pol szklanki. Tylko woda ie moze byc zimna ani goraca. Szymon jak mu przylozylam to bardzo plakal ale pozniej sie uspokoil.
|
|
#1902 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dacie radę Kajool
Cytat:
moja też marudziła wieczorem a ok. 15 włączyło się jej "tylko na rączkch" i jak ją odłożyłam to był płacz jakby ją ktoś ze skóry obdzierał, a jak na rękach to momentalnie się uspokajała. Strasznie potrzebowała bliskości i czuć że jestem blisko niej, chciała się mocno wtulić bo przysypiała a jak próbowałam ją odłozyc to wrzask i się rozbudzałą od razu. Biedulka takim szlochem sie zanosiła jak ją chciałam odłożyć że aż mi jej szkoda było więc siedziała u mnie na rękach aż jej przeszło ok 19.00 humor się jej poprawił, leżała spokojnie, wykąpałam ją i buszowała po kąpieli do 21 - i dopiero wtedy zasnęła. Widać że była taka "rozbita" tym szczepieniem, bo nigdy tak nie manifestowała że chce być na rękach. Ale na szczęście obyło się bez gorączki i płaczu w nocy więc super Nocka dobrze minęła, bez gorączki żadnej, mała była spokojnie, budziła się na jedzenie tak jak zawsze, nie marudziła - a ja tak się bałam że nocka po szczepieniu będzie cięzka - ufff - dobrze że mała pozytywnie zniosła szczepienie. Cytat:
Cytat:
ja też już nie mam wyrzutów sumienia - mała ma butelkę, jest szczęśliwa, lepiej śpi, pięknie rośnie - czego chcieć więcej. oj tak - nie ma nic cudowniejszego - uwielbiam kąpiele w pianie ![]() Cytat:
a teściowa - brak słów ![]() dobrze że bioderka ok a z jego gimnastyką i uciskaniem dacie rade - trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jest okCytat:
a poczekaj aż zacznie się uśmiechać na Twój widok albo wodzić wzrokiem po pokoju za Tobą - to dopiero radocha ![]() ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- ![]() Cytat:
|
|
|
#1903 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 2 miesiace Lenki ![]() a Wy już szczepiliscie Lenke? jak zniosła szczepienie? bo Ty chyba też pisałas ze wezmiecie te na NFZ refundowane. Cytat:
jakie i gdzie? bom ciekawa ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
nie mogło byc inaczej kochana my bioderka jutro wiec tez skromnie o kciuki prosze bo mam stresa ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
a uwierzycie że mnie jeszcze nigdy nigdy przenigdy w życiu nie ugryzła osa ani pszczoła? i nawet nie wiem czy jestem uczulona czy nie ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- o widze że jest nas więcej które nie biorą płatnych szczepionek, bo już myślałam że tylko ja jestem wyrodna matka że nie oszczędzam Julce cierpienia i nie chce brać tych w jednym wkłuciu. A wiesz co, okropnie mnie zabolało i dotknęło jak się odnosiły pielęgniarki w ośrodku na szczepieniu do mnie - już jak rejestrowałam się na szczepienie to pytała jakie szczepionki to mówię że te refundowane standardowe - a ona że przecież można dziecku oszczędzić cierpienia bo po co dziecko kłuć aż 3 razy bo są dostepne te płatne z 1 wkłuciem. I tak chyba ze 3 razy dopytywała czy chce te z NFZ czy może weźmiemy te drugie. Wczoraj to samo na szczepieniu, weszłam już po badaniu pediatry do punktu szczepień i znowu to samo którymi szczepimy czy aby na pewno te NFZ bo dziecko bardziej cierpi bo 3 razy trzeba kłuć itd że nie wiadomo jak zniesie 3 kłucia że po 1 wkłuciu dzieci lepiej przechodzą, nie gorączkują itp. No żesz ku**a!! wiecie co zabolało mnie cholernie takie granie na moich uczuciach jakbym serca nie miała bo każe dziecko kłuć 3 razy, że nie chce płacić im za te szczepionki, takie dopytywanie się czy aby na pewno biore te bezpłatne itd - no szkoda jeszcze że wprost się nie zapytała dlaczego nie chce dopłacić i dziecku bólu zaoszczędzić - no chyba bym ją już tam żywcem zjadła , ale takie aluzje robią że masakra, poczułam się jak prawdziwa wyrodna matka wczoraj musiałam się wyżalić ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
- kuzynka tż-ta nam pozyczyła właśnie razem z wanienką i powiem Ci że jest super super - biore wanienkę do pokoju na stelażu, nie martwię się na czym ją postawić, jest stabilna, na odpowiedniej wysokości - a mam 170cm wzrostu i mogę wygodnie kąpać bez pochylania - ale dla mojej mamy która ma 155cm jest za wysoko i mówi że jej niewygodnie bo jest za niska do tego stelaża. Ale jak dla mnie super się sprawdza Ja polecam choć widze że na all wcale tanie te stelaże nie są.. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
a więc na nfz szczepiły: Scio aania_20 Madziulka_17 Nerola Zanka chyba też chce te na NFZ i ja - chyba tyle o widze że i Kajool tez szczepiła na NFZ a co Ty tez się wahasz i myślisz wziąć te bezpłątne? powiem Ci szczerze że nie przemawia do mnie to kumulowanie szczepionek kilku chorób w jednym wkłuciu.. przyznam tez że kwestia kosztów też nie jest mi obojętna bo żyjemy tylko z 1 pensji tż-ta, jeszcze ja znowu studia d października, więc z kasą nie będziemy szaleć na razie, tym bardziej że chrzciny przed nami..a jeśli juz zacznie się szczepić tymi płatnymi to trzeba do końca cągnąc, nie ma powrotu na nfz - tak nam mówiły w przychodni - ale z NFZ można przejść na te płatne - też nieomieszkały o tym napomknąć gdyby dziecko źle znosiło te standardowe moja odpukać na szczęscie dobrze zniosła - trochę pomarudziła ale tyle co zwykle czasami bez gorączki i płaczu więc chyba dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- o i widzę że Ania również.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-08 o 08:15 |
|||||||||
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nerola Twoja Iza wymiata po prostu ![]() oj widzę że naprodukowałam postów na całą stronę prawie ![]() bedziecie miały co czytać
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-08 o 08:17 |
||
|
|
|
#1905 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jacieeeee, dobrze że już z tatą lepiej ![]() przykro mi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
te nie uczulają, jedyna wada to ta co napisałam ![]() no i gratuluję postępów Tymka Zobaczysz jak niedługo będzie się do Ciebie uśmiechał, taki bezzębny uśmiech to najpiękniejsza rzecz na świecie zaraz się zapomina o niewyspaniu itp ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że z mężem szybko będzie ok Cytat:
![]() że tak dzielnie zniósł i piękna waga!Cytat:
zdradzisz na co?Cytat:
![]() Uznałam że skoro i tak dziecka wkłucie nie ominie, to nie będę kasy wywalać. A poza tym my byliśmy nimi szczepieni i nic się nie działo. Pediatra przyznała mi rację Adaś zniósł dobrze, płacz przy wkłuciu, potem szybko się uspokoił, a ze skutków to tyle że był płaczliwy i marudny mniej więcej na 3-4 dzień po szczepieniu, poza tym nic się nie działo A jutro druga dawka.... Cytat:
mój TŻ gdzieś pojechał i nawet nie mogę od poniedziałku przez telefon z nim porozmawiać, pewnie jutro dopiero mały w nocy już troszkę spokojniej, może jakoś do jutra zniesie...![]()
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderka ![]() a co do pielęgniarek, to to samo przerabiałam, babsko mnie wkurzało bo wciskała "a czemu tymi, a tymi już mamy nie szczepią" i taka gadka cały czas, nawet jak już szczepionkę przygotowywała.... Pediatra ok, a ta się tak czepiała, miałam na końcu języka pytanie, ile dostaje od tych płatnych, że je tak zachwala... a ja uznałam że jeśli i tak dziecko jest kłute, to niewielka różnica czy raz, czy trzy, bo płacz ten sam. Jakbym miała w ogóle mu kłucia oszczędzić to wtedy pewnie bym się nad płatnymi zastanowiła. Też wyrodna matka jestem
|
|
|
#1907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero ostatnio w piątek wzięła go na ręce. I teraz bardzo chce go nosić, gdy ten spokojnie leży (To taka przyjemność dla niej, więc dlaczego jej nie pozwalam?) A wczoraj to wkurzyłam się konkret, bo popołudniu mały sobie leżał. Może trochę był niespokojny, ale dało sie go zagadać. A mój mąż do babci "Teraz możesz go ponosić, jak chcesz" Mi ciśnienie podskoczyło. Bo ja tłumaczę, że nie nosimy, gdy nie trzeba, a tu taki numer! Powiedziałam mężowi, co o tym myślę, z płaczem szybko przebrałam się i wyszłam niby do apteki. Mały był najedzony, więc sobie pomyślałam, że krzywdy mu nie zrobią. A wczoraj był dość marudny, więc pewnie i tak jeszcze popłacze im. Byłam w aptece, w biedronce i jakoś wcale mi się do nich nie spieszyło. Nawet mi głupio było, ze do dziecka nie lecę, ale musiałam odreagować trochę. Wchodzę do mieszkania i co pierwsze słyszę? "Jest mamusia. Zaraz Cię weźmie..." Dziecko niespokojne, na rękach. Nie spieszyłam się nawet z myciem rąk, ale widziałam, że babcia chwilowo miała dość... |
|
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z iwonap ?? dxzisiaj nad ranem jak karmiłam Nati juz w supie po karmieniu bylo zagadałam do iwonap i nie odpisała obraziła się na nas?? czy o co chodzi??
|
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Beatko kciuki za bioderka.
My przejdziemy na te platne szczepionki, bo maly po nfz goraczkowal. Na nas tez pigula spojrzala jakby chciala zabic i takim usmieszkiem to skommentowala jeszcze. Masakra jakas. Kurcze to niech zrobia bezplatne te skojarzone a nie robia wyrzuty matkom.
|
|
#1910 | ||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez bym się wsciekła ale mój zawsze tak robił i zostawiał mnie samą z robotą przed imprezą,więc przywykłam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kto mi ugotuje obiad? Zmalowana gdzie Ty? |
||||||||
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Trzy. dla mnie dzidzius jest najlepszy i do tego robiony przez polska firme. lubie jeszcze pampersa, szczegolnie sensitive i sleep'n'play. kiedys kupilam w tesco jakies tescowe w granstoeym opakowaniu i byly masakryczne-jak namoczona cerata...
|
|
|
|
#1912 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mi się nie chce to stoi rozłożony pod ścianą i tak mi nie przeszkadza.Cytat:
Pięknie wyglądaliście na chrzcinach- zapomniałam w klubie skomentować.. Ładna z Ciebie kobieta, uroda oryginalna. Cytat:
nawet jakbyś chciała chrzcić na wiosnę czy później guzik jej do tego. U nas nic nie pyta teściówka, ale jak byłam w ciąży to mi podgadywała żeby wcześniej chrzciny zrobić. Nerw mi się podnosi jak o niej piszę.Cytat:
Własnie my też mamy pionizować na żabę , w chuście by było idealnie. A i specjalnie podpytałam ortopedę przy męzu czy w chuście, przytaknął..hehe już teraz tz nie ma nic przeciwko ![]() Dzisiaj znowu spróbuję Cytat:
Nie zaznaczyło mi wszystkich postów, co to ma być Beatka i Ania te baby w przychodni chyba mają jakiś odsyp od takiego namawiania? na bank, to by takiej presji nie wywoływały. Gdzieś czytałam czy w tv było, że ośrodek zdrowai nie może posiadać na stanie na miejscu szczepionek płatnych, tylko trzeba udać się do apteki po nie. Nie pamiętam jakie argumenty były dlaczego tak a nie inaczej. A teraz ja: Podmienili mi dziecko! Wczoraj jak zjadła przed wizytą u lekarza czyli o 16.30 to uwaga: kolejne karmienie było o 2.30 ![]() ![]() Padła o 19.30, myślałam że drzemka 10 minutowa jak zwykle.. o 20 zawsze jest kąpiel. Czekałam do 21..nie budziłam...22.. śpi. Położyłam się w ubraniu na łóżku. Usnęłam, budzę się przerażona jest 00.20 a ta śpi jak zabita ![]() I wstała właśnie 2.30,-myślałam ze będzie marudna bo kąpania nie było i się rozreguluje...zjadła i spała nadal do 4,15. zjadła i spała do 7 i teraz od pół godziny śpi. W szoku jestem, 10 godzin bez jedzenia. Co jej się stało? Nie budziłam do kąpania bo cały dzień nie spała, olałam rytuał.. A ja szczęśliwa i wyspana ![]() Czekam na tz i jedziemy do chirurga z tym nieszczęsnym pępkiem. Apropo szczepionek: jestem w czarnej doopie. Pisałam Wam kiedyś że załapaliśmy się na darmowy program pneumokoki i któraś szczepionka hexa- ale nie wiem która?? chyba ta 3w1 u nas szczepienie będzie w 8 tygodniu. Muszę o wszystko dopytać i zadzwonić. To jak będzie szczepion tą 3w1 to potem nie można tych na nfz? ja nic nie kumam. Kiedyś nie było takich komplikacji.. |
|||||
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza Agatka dobrze zniosła szczepienia. Płacz był, ale moment się uspokoiła. Pediatra kazała kupić Paracetamol w czopkach i Viburcol jakby była bardzo płaczliwa. Ale niec takiego sie nie działo. Smarowałam rączkę Altacetem w żelu. Marudna troche była, spała niespokojnie, ale gorączki nie miała.
Za tydzien kolejna dawka. Pszczoła ma dziś 12 tygodni |
|
|
|
#1914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym miała oszczędzić mu całkowicie kłucia to napewno zdecydowałabym się na szczepionki płatne... U mnie w przychodni też była podobna sytuacja. Kilka razy dopytywanie, czy napewno te na NFZ i czy bez pneumo i rota. Eh...
|
|
#1915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Beatka faktycznie popisałaś rano ![]() U mnie noc jak wczoraj, a nawet lepiej więc kompletny szok. Jak to jej wejdzie w krew to będę ją po stópkach całować karmienie 20.30, poszła spać 21-21,30, przebudziła się ok 23, dałam jej mleka ale wypiła 30 ml, zasnęła, obudziła się o 5.30, zjadła, zasnęła, wstała o 9.10 I wcale jej nie chwalę Właśnie leży w leżaczku i słyszę jak sadzi bąki
|
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O co chodzi ![]() Cytat:
![]() wiem, że udzielała się czasami. Jak głowa, boli dalej? I mi i mi ![]() Nie chce mi się dzisiaj. Nerolka to w takim razie czekam na fotografa i jego dzieło ![]() Natka kurde a co lekarz powiedział, że jakaś kontrola czy coś ? moja ulewa,ale teraz zupełnie na to patrzę inaczej - że tak po prostu ma i koniec, przybiera na wadzę więc jest dobrze. Beatko to jest atlacet w żelu, tak? Uwielbiam leżenie i relaksowanie się w wannie, prysznica nienawidzę ! Brunetka Ja też się boję cholernie szczepienia i chce aby mój D szedł ze mną... chyba normalne , że mamy płaczą nie ?! Zmalowana jeszcze miała jak dobrze pamiętam z NFZ szczepienie- Filipem płakał i płakał.. Mamad1 i to jest najgorsze, że niby wiesz kochana babcia a gdy płacz i nie wie co to do mamusi ![]() Zanka Patik mówiłam, mówiłam !! Nie wiem czy brać ten hib i polio i rotawirus Będę rozmawiała z pediatrą...A u mnie wstawanie co 3-3,5h dzisiaj ![]() godzin 24 - osikany przewijak godzina 3;30- okoopkana po pachy + łóżeczko godzina 6:00 - okkopkana po pachy + moje łóżko bo ją karmiłam ![]() Dzisiaj stała ewidentnie okoopkana no i była strzelająca koopa , chyba lubi sobie czasem postrzelać ![]() Wczoraj zasneła ładnie, przykryłam ją kocykiem przychodzę za 30 min a ona zakryta cała okryła się i schowała pod koc ![]() i teraz widzę w bujaczku kombinuje to samo zrobić... i deszcz jesienny, chciałam wyjść w miasto, ale w deszcze nie pójdę przeciez... Wiecie, że kupiłam chustę ale jej nie użyłam ani razu ![]() nie wiem jak to ubierać mam instrukcję, ale kurde boję się chyba.Którym wiązaniem najczęściej wiążecie ? |
||
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytanie za 100 pkt: Wasze dzieci dostały te szczepionki w rączki????? bo mój w nóżkę
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1919 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Sweet trzymajcie sie cieplutko! I wracajcie szybko do nas!
Cytat:
Nie no wyglupiam sie, ale wierze, ze maly moze wyczuwac nieobecnosc tak bliskiej osoby.Cytat:
Brumku a Ty jaki w koncu wprowadzilas patent na Tymka, jesli chodzi o kapanie i karmienie? Bo kiedys o to pytalas, jak robia inne mamy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadrabiam pomalu... poki Antos spi... |
||||||
|
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Właśnie ściągnęłam laktatorem w pół godziny 10 ml mleka mam dość ręka mnie już boli robie kawke a u nas nocka znów po japońsku mleko o 20 zasnął o 21 pobudka o 1 i tu dla mojego synka a potem już niestety co 2 i pół godziny teraz nie spi tylko siedzi w leżaczku i myśli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

. Miała katar i chyba przez to. 

normalnie mnie wystawił

Zakończone: 2

Nakarmiłam mojego skarba i buszuje po necie

ale jest ok

a uwierzycie że mnie jeszcze nigdy nigdy przenigdy w życiu nie ugryzła osa ani pszczoła? i nawet nie wiem czy jestem uczulona czy nie 
mały w nocy już troszkę spokojniej, może jakoś do jutra zniesie...

mówiłam, mówiłam !! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)