|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
Tylko nie chcę robić z pupy Tymka poligonu doświadczalnego Więc wolałam spytać, czy np. jakieś na pewno odpadają, bo są beznadziejne albo uczulają itp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I zazdroszczę kontaktu z ojcem. Ja i mój ojciec zawsze byliśmy dla siebie obcymi ludźmi, mimo ponad 20 lat spędzonych pod jednym dachem. Dzięki niemu było to ponad 20 "niefajnych" lat Moje dziecko nie będzie miało jednego dziadka przez to...Cytat:
![]() Rany, co za nieszczęście ![]() Cytat:
Mój dwuipółtygodniowiec w fazie aktywności je, kąpie się, poddaje się przewijaniu, płacze i czasem sobie patrzy po prostu. Dla takiego malucha to szczyt możliwości. Na zabawy, uśmiechy i zajmowanie się samym sobą jest za wcześnie Ale muszę się pochwalić, że z moim synkiem powolutku daje się złapać kontakt
|
|
#1862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My byłyśmy dziś u koleżanek Agatka u starszej o trzy miesiące Natalki a ja u jej mamy W chuście, chusta to luksus Ja o szczepieniach nie czytałam
|
|||
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze z chusteczek bedziesz zadowolona a w Rossmanie teraz na nie promocja. Co do aktywnosci, to Szymek jak nie jadl to plakal ze glodny albo spac chce, tobyla jego aktywnosc. No i gratuluje kontaktu z dzieckiem. niesamowite uczucie. A zobaczysz jak posle ci pierwszy usmiech. A ja zapomnialam sie pochwalic ze Szymek smieje sie na glos
|
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z ósemkami to współczuję. Sama to przechodziłam, z opisu wnioskuję, że powinnaś się udać do dentysty. Ja na ketonalu leciałam, a i tak skończyło się usunięciem dwóch. Dwie następne mam w drodze i też nie rokują dobrze. Że mnie tak pokarało tymi zębami mądrości... |
|
|
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
coś mnie głowa boli tylko Was podczytuje nie wiem może na zmianę pogody Wy też tak się czujecie??
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- muszę iść do stomatologa na przegląd po ciąży i napewno mam 1 ząb do zrobienia nie wiecie czy mogę wziąć znieczulenie miejscowe jak karmię piersia?? |
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uśmiechu nie mogę się doczekać, ale już zapowiedziałam mężowi, że jak go po raz pierwszy zobaczę, to ... chyba umrę Bo po prostu moje serce nie wytrzyma takiego szczęścia ![]() My tz dotąd używaliśmy tylko dwóch rodzajów pieluch: pampersów active baby i tych białych pampersów premium care. I te białe przeciekły kilka razy Tak więc teraz już tylko zielone wchodzą w grę
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
Vaniliova, dziś środa, kończymy kolejny tydzień
Który to już, chyba 8 nie?? Jak tam Krystek?
|
|
|
|
#1868 |
|
BAN stały
|
I jeszcze raz z Izulka dziękujemy i za kciuki i za brawa
Żanetko Najpierw muszą mi 2 pryszcze zejsć z pyska ![]() A i z "fotografem" się pokłóciłam(czyt. z Maksem) ![]() Brunetko czy Ala się uspokoiła? Scio a jakże!Naprodukowałaś sie z Kajool przy tych opisach chust Powiedziałam dziś ortopedzie,ze noszę w chuście,a ten...to pewnie przez to bioderka sie naprawiły.Proszę nosić dalej |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Patik uuu właśnie ponoć 8ki bolą, mi wychodzą już chyba z 4 lata :| i wyjść nie umieją do końca. Sarcia na pewno będzie kładła się na lewą stronę
![]() Jacieee jeżeli o mnie chodzi wybudziłabym, wiem że są dziewczyny które tego nie robią - wyjątek zrobiłabym tylko wtedy kiedy np mała by dopiero zasnęła przed kapaniem bo np cały dzień nie spała. Jak rytutal to rytulal. Spróbować możesz, zobaczysz jak mały reaguje na kąpiel po obudzeniu. Moja ma teraz tak, że np śpi do 18stej 18:30 i chyba już wie że ok 19stej będzie kąpiel. Agadus a może to nie wyspanie? mnie nic nie boli. GDZIE ZANKA?! |
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie krwawienia po porodzie.
Wiadomo, nie chciałabym mieć jakichś zatorów, ale mam nadzieję, że niebawem się to skończy.. ![]() Blondynko, moim zdaniem Bruno pięknie Ci przyrasta ![]() Brumku, jeśli chodzi o chusteczki to u nas najbardziej sprawdzają się pampers active baby i nivea, dobrze ścierają i mają przyjemny zapach.Z moich doświadczeń to te pampers sensitive mają paskudny zapach(ale dobrze ścierają),a dzidziuś są zbyt wilgotne i takie "gładkie" przez co słabo ścierają (za to przyjemnie pachną). Wracając do tematu magicznego działania pieluszek do spania to ja jestem żywym przykładem, że to się sprawdza. Pieluszka(miałam tylko jedną jedyną ulubioną, której nie chciałam zastąpić nową(mama czasem mnie namawiała), bo była już taka "wyrobiona" i mięciutka a te nowe były zbyt sztywne ) była moim najlepszym przyjacielem do spania od czasów niemowlęcych- pozwoliłam mamie ją wyrzucić dopiero idąc do podstawówki, kiedy była już mocno podziurawiona i postrzępiona.
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka to daj zretuszuje zdjęcie
Max zrób mamusi zdjęcie !---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- U mnie pieluszka to tylko oznacza:" Będzie żarcie" kiedy daję jej pieluszkę na ramię to się uśmiecha i patrzy na cycuszka, jakby przez tydzień nie jadła
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Decyzja o chrzcinach należy TYLKO od rodziców
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, zostawic Was na caly dzien i jak za dobrych czasow 5 stron do nadrobienia!
Niestety nie poczytam tego dzisiaj, bo oczy mi sie kleja, wiec zaraz ide lulu, tylko sie pochwale moimi cycami, bo przez 8 dni od wyjscia ze szpitala tak pieknie wykarmily malego, ze wazy juz 3985 g (wyjsciowa 3540 g). Do ropiejacego oczka dostalysmy masc, ale z zaleceniem odwiezenia okulisty. Becikowe zlozone, zebranie w przedszkolu odfajkowane. Tatus przeszedl chrzest bojowy zostajac w domu sam z trojka dzieci. Antek chyba wyczul powage chwili, bo caly ten czas przespal. Obudzil sie dopiero jak mnie wyczul w domu .Dobranoc! |
|
|
|
#1874 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lilka póki co odpukać kolki nie miała, skazy raczej też nie, bo jem dużo nabiału i póki co nie było żadnych oznak... Cytat:
![]() Cytat:
dla Hani!Cytat:
Cytat:
Pampers białe - ok Nivea pure&fresh - super Nivea crem&soft - nie za bardzo Kindii dzidziuś - tragedia huggies - porażka! Póki co tyle wypróbwałam, ja zawsze biorę zielone pampers albo nivera pure&fresh, reszta to prezenty ![]() Otóż to Cytat:
No, a u nas wysmienicie. poklóciłam się z tż, wyszedł, pier... drzwiami i tyle go widziałam.... wiem, że wolał iść się wyciszyć niż kłócić się dalej... teraz śpią z Lilką a ja co? szoruje szafki w kuchni... usiadłam na chwile herbate wypic... |
||||||
|
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
żaneta może to i niewyspanie i przemęczenie
ja też sobie dzisiaj pomyslałam o zance tak się chyba odmienia nawet na FB jej dzisiaj nie widziała co często siedzi |
|
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jacieeee dobrze, że z tatą już dobrze
![]() Cytat:
A z ulewaniem u nas dalej ciężko, jak nie zagęszcze to leci wszystko ![]() Cytat:
![]() Brumku mi najbardziej odpowiadają pampresy zielone, zarówno chusteczki jak i pampersy
|
||
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś płaciłam 140 zł mam rachunek jutro ci dokładniej powiem
Dałam jej czopka, zjadła butle i narazie śpi mi na rękach, kładłam ją już 2 razy ale wstawała z bekiem Nerolka jutro zadzwonie napisz mi nr na PWWŁAŚNIE GDZIE ZANKA???????????????????? ????? |
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka miała wizytę u ginekologa i od tamtej pory jej nie ma
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie o tym samym pomyślałam. I bała się tej wizyty...
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
sms już do niej poleciał, troche późno może jutro odpisze
|
|
|
|
#1881 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze mówisz to indywidualna decyzja każdej z nas !!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:brawa: za 4 tygodnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to się meldujemy i my po szczepieniu, było 1 wkłucie i parę sekund płaczu a za moment już sobie gadał ![]() teraz śpi od 2 h bez żadnych dolegliwości i mam nadzieję że tak zostanie ![]() no i pediatra go sobie pooglądała, popodciągała i wiele innych i stwierdziła że jest wszystko z nim ok, wg niej jest bardzo silny i rozwija się prawidłowo. No i mamy z niego niezły ubaw bo zaczyna się już śmiać z dzwiękami, śmieje się bardzo często a jak do niego mówię to już w ogóle hehe no i już łączy sylaby bardzo długie dzwięki wydaje jest przecudowny !!aaaa i mój grubasek waży 6450
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-09-07 o 22:45 |
||||||||
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko dziękuję za smsa
miło, że zauważyłyście, że mnie nie ma jestem, żyję jeszcze ![]() na wizycie u gina dowiedziałam się póki co, że mam mega infekcję i dostałam leki, za 2 tyg idę znowu od poniedziałku jeździliśmy nad wodę na cały dzień, pogoda średnia ale mała ładnie w wózku spała w domu z nią nadal tragedia, znowu nie śpi a już 3 razy ją usypiałam i po 10-15 min się budzi chciałam zajrzeć w poniedziałek na wizaż, ale neta nie miałam, dopiero we wtorek wieczorem przejrzałam kilka stron i padłam jestem wiecznie zmęczona i jakoś nic mnie nie cieszy ostatnio dziś Lenka skończyła 2 miesiące i to chyba tyle z pozytywnych wieści
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Brumek moja Mala tez kontaktowa sie robi. Patrzy mi prosto w oczy, choc nie wiem, czy to takie swiadome do konca.
Jacieeemam nadzieje, ze z tata ok. Wiem co znaczy to uczulenie, bo sama mam . A co do wybudzania zrobilam to raz, Malwinka darla sie jak opetana w kapieli. Meszsares :brawa: za kikucik .AgaG piekna waga Antka .Ojej, oby szybko sie wybudzila. Pochwale sie, ze zapisalam sie na studia uzupelniajace magisterskie . Musze tylko dokumenty dostarczyc.
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
usypiam małą ju 4 raz
na rekach śpi a jak ją położe to ryk |
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy któraś z Was szczepiła dziecko "normalnymi" szczepionkami? Tymi refundowanymi? Bo widzę, że wszystkie piszecie o 6w1...
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paticzku a jak ona zaczyna Ci marudzić w chuście to przestajesz motać? Bo moja tez czasem marudzi przy motaniu. Bujam się wtedy na boki i spiewam. i Jak juz skoncze motac to sie uspokaja. Nerolko az się zarumieniłam, ale ja jestem chustomaniaczka. Jak patrze na te biedne dzieci w nosidłach-wisiadłach to mi smutno ale kazdy ma prawo wyboru więc się nie wtrącam.A Agu tak słodko śpi w chuście |
|
|
|
|
#1889 |
|
BAN stały
|
Dziubku i Tobie dziękujemy
Zanko no masz ![]() Kurczę wylecz szybciutko i zabij dziada.Moja jak ma skok,to śpi na raty czuj,czuj czuwaj. Brumku no ja pisałam,ze szczepiłam na NFZ Żanetko -jutro jak szanowny P.Maksymilian zechce mi tym padniętym aparatem zrobić zdjęcie.Wszelkie skazy,nawet te,których nie ma wychodzą ![]() Brunetko pipciu moja,to Ty mi podaj nr a ja napisze bo ten głosnik spierdzielony a nawet nie znam tego nr.,bo to Maksa nowy. Też sie zastanawiam kto wymyślił kłucie dzieci ![]() Agulaaa O co się pogryzliście? Za chwilę przejdzie A mówiłam Wam,ze Iza piernęła dziś lekarzowi w twarz A do tego ulała na tę ceratę co się lezy na usg i to solidnie.Doszła chyba do wniosku,że jak on ją pomoczył żelem to i Ona go zleje ![]() 8 tygodni już dziciaczki mają.OMG ależ ten czas szybko leci
|
|
|
|
#1890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja po bebilonie sadzi takie śmierdziele, normalnie sam gaz. I czasami się zastanawiam skąd ona ma aż tyle gazów w sobie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

dzięki Tobie i Scio nie robie krzywdy swojemu dziecku nosząc w chuście
W chuście, chusta to luksus 

wziełam prostą ser+ sos + szynka. Zjedz i obserwuj. Spaghetti też zjadłam...Teraz zjadłam 8 kostek czekolady tej małej Ritter Sport, aby miała bardziej zbite koopki - zalecenie położnej.
miałam nadzieję, że karmiąc piersią trochę później się pojawi).
dla Hani!

Zakończone: 2