|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
a witam nową koleżankę ![]() co do palenia to ci już dziewczyny powiedziały wczoraj, ja popieram w 200% chroń swoje dziecko od tego nawet kosztem związku, bo zdrowia małego nikt ci nie wróci... może się opamięta w końcu
|
|
#4742 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a prawda taka, że już siedzę w firmie na pół gwizdka ![]() Cytat:
Cytat:
Daisy też ma takie podejście, dzięki dziewczyny, ale pewnie i tak się skończy na tym, że dostanie od nas te ciuszki...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Używam Pampers PremiumCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie wróciliśmy z wyprawy po CH, zakupoholizm to moje drugie imię, a mama chciała, żebym miała Agnieszka... no coż, nie wyszło Chciałam Kubie kupić już coś grubszego na jesień/zimę i co? Są takie zajefajne puchowe pajace w kolorze... różowym!!! Mąż by mnie prześwięcił jakbym mu syna w róż ubrała hehe... Także dziewczyny posiadające dziewczyny... dla Was już kolekcje są w sklepach, na chłopców niestety nic nie ma... Za to w Decathlonie kupiłam mu polarkową kurtkę. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Jak się słodko śmieje
|
|||||||||
|
|
|
#4744 |
|
Rozeznanie
|
mój Julek przez ostatnie 3 dni też jadł o wiele mniej...zaczęłam się na poważnie martwić, bo karmię UU i nie jestem w stanie określić ile zjada. Nawet nie chciał patrzeć na U, odwracał główkę i płakał
![]() Ale teraz apetyt wrócił śmiejemy się, że zrobił sobie 3 dniową głodówkę oczyszczającą![]() czy Wam(tj mamom u których dzieci podejrzewa się skazę białkową), lekarz zaproponował picie Bebilon pepti podkreślam Wam, nie maluszkom aby uzupełniać białkobo tak mi odpisali właśnie na Bebilonie eksperci, i tak się zastanawiam nad tym
Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2011-09-08 o 17:22 |
|
|
|
#4745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale piotrus ledwo sie miesci ![]() Cytat:
dzieki za głosy ![]() Cytat:
![]() no prosze jaki zadowolony ![]() my bylismy jednak na malym spacerze na poczcie zimno jak diabli ale przyszedł ptaszek lamaze i musiałam po nia iść ![]() sebus zachwycony
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
antropia to normalne takie cyrki w łóżeczku, Gabcia każdorazowo gdy ją wkladam robi takie figle migle i najgorzej jest jak się zablokuje między jedną karuzelką po lewej stronie łóżeczka a druga po prawej stronie
night, cudenko !! 24Kasia86, ale jak to jednorazowy incydent to się nie martw.. a bardzo płacze z głodu ? blueberry, a gdzie są te fajne ciuszki ? no ja miałam ze szpitala próbkę trójek i dziś włożyłam, uważam, że są ok, ale dokończe tą jedną pakę co mam. U mnie na tapecie premium na zmianę z tymi normalnymi Dziewczyny, Anulka napisała, że wyjeżdzaja. Oczywiście pozdrawia Zosia troszkę wymiotowała po podaniu marchewki Będzie dawała nam znać z drogi co u nich
|
#4747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
słodziak
nikola sie zdrzemła na moim ramieniu, odlozylam ją do lozeczka i oczy jak 5zł ![]() mamy nowy telewizor chcialam ustawic czas to mi sie rozkodowały kanały ![]() teraz się bawie, zeby je ustawić od nowa, ehhhhhhhh do męża nawet nie dzwonie ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
moja Nika pije bebilon pepti 1 ze wzgledu na podejrzaną skazę białkową, a czy ją ma na pewno to nic nie wiadomo, podobno po 6msc mamy przejsc na normalny bebilon juz 2. Cytat:
![]() ustawiłam kanały, zdolna bestyjka ze mnie ehhh ![]() nie wiem czy drugi raz bym to zrobiła tyle tych przycisków na pilocie
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
Andziot skoro Ty piszesz, że z waga mojego Antka wszytsko okej.. to na pewno tak jest
i przestaje zachodzic w głowę Antropia, Mamaoptymistka ale mój maluszek potrafi tylko z brzuszka na plecki.. i nie robi tego non stop jak leży na brzuszku, tylko parę razy mu się zdarzyło.. Daisy ja i męzula mamy te same auta, w sensie marka ta sama.. tylko on model wyższy i nowszy.. najpierw TŻ wkurza mnie motorem, teraz zaczyna chęcia zmiany auta ![]() Może mężuś kupi nowy otwieracz na zgodę ![]() Mamaoptymistka będę z niecierpliwością czekać na poniedziałek i wiadomośc ile Franuś waży ![]() Nazywasz czasem maluszka Frank? Tak z sentymentu pytam, bo też myślałam nad tym imieniem dla mojego Antonusia Grazin pyszności u Ciebie U mnie dochodzi w piekarniku tarta z kurczakiem i pieczarkami ![]() ![]() ![]() Nie głosowałam na Sebka przez trzy dni i mam wyrzuty sumienia Caffelate ale fajowy krasnal z Julka Kasia łodzka takkkk! Mój Antuś uwilbia ssać swój rękaw.. oczywiście jak ma długi ![]() Night25 przepraszam, ze nie zauwazyłam i dziękuję!! A wy gdzie chodzicie z Maciusiem do pediatry jeśli można zapytać? Do moich Zgłobic może? ![]() Aaaa teraz doczytuję, że wy dziś również szczepienie byliście.. Pierwsze czy drugie mieliście dziś? Mary co to za tajemniczych wielbicieli masz? Piszecie o słoiczkach i już nie mogę się doczekać, aż podam mojemu Antkowi coś innego niż cyc!! Dziś rozmiawaiąłm na ten temat z pediatrą - zabroniła mi kaszeki kleików.. mamy zacząć od warzyw, dokładnie od marchewki.. ale dopiero od 4 miesiąca, więc jeszcze miesiąc musze czekać
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-08 o 17:44 |
|
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
hehe, czyzby w poprzek leżał?? Dzieci chyba lubią ta pozycję
![]() hehehe, a no to mamy dwóch Kubusiów na wątku
|
|
|
|
#4750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, my zapisani jesteśmy do tarnowa (do naszej przychodni na pck koło stokrotki i tam maja pediatrow wiec nie szukalismy nowej)i juz byliśmy na 2 szczepieniach a co do kaszek to moja pediatra powiedziała że przy Maciusiowej wadze nam nie potrzebne bo to dodatkowe kalorie a nowe samki będziemy wprowadzac po skonczonym 4 miesiacu a i Macius dziekuje za komplementy Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-08 o 17:55 |
|
|
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Helou
![]() Bylam na spacerku, bo slonko wyszlo. Polapalismy troszke witaminki de cy, Antos dostal tez butle na powietrzu, bo darl sie w nieboglosy ![]() I musialam ksiecia obudzic zeby wyjsc na ten spacer, bo spal w najlepsze... jak nigdy! Teraz sie bawi na matce. Mary ja miszczu z odchudzaniem??? Balansuje miedzy dwoma kilo caly czas. Raz w dol raz w gore FAK Ty co podgladasz Poziome wyskocz na solo! ![]() night25 musze sobie to przyblizyc. Mam konto na chomiku, ale neistety te podstawowe i 'wiekszych rozmarow' nie sciagne ![]() Macius cudnie sie smieje Antropia fajny wedrowniczek Moj tez tak wedruje nocami... a ostatnio na 95% polozylam Antka spac na brzuchu, a jak sie obudzilam to byl na plecach... wtf ![]() Caffelatte swietny Julek ma basenik!! No i sam Julek to swietny gosc! ![]() SEBEK
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
a Sebulkowi nie dość że się podoba to i smakuje
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłas juz pieczarki albo ogolnie grzyby jak karmisz? bo ponoc trzeba uwazac ze względu ze sa ciezkostrawne i mam troche obawy nie miej wyrzutów sunmienia kochana ![]() słodkei to było ![]() teraz wystarczy ze sie zarejestrujesz na stronie ie bedzie przez każde klikniecie dodawać sebusiowi 3 pkt ![]() ale sebek maltretuje tego ptaszka z lamaze nie widziałam zeby sie tak czyms zabawiał świetne te zabawki z lamaze na prawde warte swojej ceny ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- a pewnie ze smakuje;P bardzo to fajne bo na skrzydełkach ma szeleszczace elementy, lusterko, piszczałke i grzechotke różne struktury materiału i trzy miliony kolorów polecam
|
|
#4754 |
|
Raczkowanie
|
Daisy ty używasz pampersow i bialych i zielonych??? Powiedz mi czy one rozmiarowo (wielkościowo) są takie same bo chce kupic zielone(realowa promocja kusi) do tej pory bralam biale i nie wiem czy jeszcze 3 czy juz 4 bo biale 3 są na styk.
promo w cerfurze i chyba tesco pudlo pampkow za 99 tam jest chyba 180 szt 3
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-09-08 o 18:05 |
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadla teraz 150ml
kocham ja nad zycie!!! lolus daczego nie mozecie kaszek i kleikow? ze wzgledu na to ze UU karmisz???
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobity
wracam po wielkich problemach z netem, mam do przeczytania 50 stron ![]() Maya wczoraj miala bilansik, ma 62cm i wazy 6300 kawal baby z niej i polozna nie chciala uwierzyc, ze to tylko na cycu Sypia troche lepiej, wlasciwie noce sa juz bardzo znosne, z jedna tylko pobudka na cyca, ale najtrudniejszym zadaniem nadal jest wieczorne uspienie.Tyle w skrocie ode mnie, zabieram sie do czytania, wiec pewnie odezwe sie w okolicach niedzieli - pewnie wtedy bede na biezaco ![]() Buziaki |
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i po strachu ![]() Cytat:
czytaj ostatnie trzy storny i chodz do nas![]() dobrze ze Maya daje Ci wiecej pospac ![]() SEBASTIANEK SIE PRZEWRÓCIŁ DWA RAZY Z BRZUCHA NA PLECY! wreszcie ![]() bo odwrotnie juz od dawna fikał kurde nie moge uwierzyc jak on rośnie taki jest ciekawy świata wszytsko chce dotknac włazyc do paszczy i przemielic śmieje siekurde a niedawno wyszeł mi z brzucha
|
|
#4759 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my na premium od samego początku, w szpitalu tylko miałam huggies, ale mi nie podeszły. Spróbowaliśmy pampers premium i zostałam z nimi ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny po CC - jak tam Wasze blizny? Moja jakaś fioletowa i zblednąć nie chce, jeszcze mam wrażenie, że nie czuję dobrze dotyku na brzuchu, takie dziwne uczucie odrętwienia. Też tak macie??? Pisałyście coś o wysypkach dzieci na buziach, mój Kuba też taką ma - taka jakby kaszka drobna. Poszłam z tym do lekarza i okazało się, że to tzw. wysypka kontaktowa, od przytulania Dostał Oxycort i przechodzi, ale teraz nie wiem, czy mogę go przytulać i całować??? I tak się nie powstrzymam |
||
|
|
|
#4760 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest rozkoszny Cytat:
tak trzymaj i bądź konsekwentna i dwa dni góra a będzie wychodził bez upominania słodki bardzo Cytat:
co do wagi stawiam że ok 7kg, Nazywam go Franko, Franiszek, lypka muszę iść bo płacze
|
|
#4761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
Dziś udało się 5 łyżeczek jabłuszka zjeść
Ale jabłuszko Hippa jest beee lepsze jest Bobovita, mam jeszcze Gerbera
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka kochana jestes
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
fotka mojej śliwki w spacerowie w albumie
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się jakie mięsa zamówić do korytA tego co siasia polecała.
i nie wiem bedzie 16 osob to wziasc np trzy rodzaje mies czy wiecej czy mniej? zeby potem kochane siostryczki tż nie powiedziały ze one chciały szaszłyka a juz nie było im to nie dogodzisz... to jest stronka ![]() http://www.jadlonawynos-catering.pl/...&id=5&Itemid=5 i napisałam im tam maila zapytac ile tych sałatek bedzie i ile frytek czy ziemniaczków. do tego kawa ciasto jakies napoje i nie wiem czy jakies sałatki i wędliny bede robic. szczerze to chciałabym juz bym po tych chrzcinach
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj tak dalej! Cytat:
uczy się Sebulek ![]() Ja po gastrologu. Lekarz mówi, że to zaburzenia motoryki jelit. Zamawiam lekarstwa...
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co wy macie z tymi jelitami? tż jelita Ty jelita edzik tez brzuszek taki wrażliwy. kurde moze jakas zyła wodna pod waszym mieszkaniem biegnie ![]() dziwne to. no ale jakie leczenie? tylko leki czy dieta?
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Sebus coraz przystojniejszy
A co do jedzonka to ja jadlam 3 razy pieczarki (smazone) i Nadii zupelnie nic nie bylo. Eve za wage Mayeczki. Pieknie wazy! My tez jeszcze walczymy z wieczornym zasypianiem
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. wiadomo, lepiej lekkostrawnie ![]() Prawdopodobnie stres jest temu winien ![]() Chyba nie ma się czemu dziwić patrząc na ostatnie pół roku ![]() A mieszkamy na terenie kupionym od świadków jehowy, więc kto wie?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-08 o 19:07 |
|
|
|
|
#4770 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta moja tarta taka zwykła.. ty na pewno robisz lepsze ![]() Farsz z pokrojonym w kawałki kurczakiem, pieczrakami i cebulą w kostkę dusi się na maśle.. później zalewa sosem zrobionych z trzech jajek i szklanką śmietany i tyle.. przepis na ciasto znasz pewnie na pamięć to nie piszę ![]() Cytat:
A i powiedziała też, że według niej dzieciom powinno się rozszerzać dietę po skończonym 4 miesiącu.. a twey to lepiej dać słoiczke niż kaszkę.. więc też automatycznie wcześniej odpada.. Ale Kasiu kochana Niki to drobinka i niejadek, więc nie ma nawet co porównywac do mojego Głodomora ![]() Cytat:
![]() ![]() Takie same mam przemyślenia - że aż nie chce się wierzyć, że nie tak dawno te nasze Szkraby w brzuchach siedziały, a teraz takie duże i mądre i chłonne wszystkiego maluchy z nich A ostatnio spotkałam na mieście znajomą i pyta ile Anti ma.. to jej mówię, że prawei trzy miesiące.. a ona na to: "Co? trzy miesiące? Tak mało a juz przypomina ludzką postać" Moja też jakaś taka uparta i blednąć nie chce za bardzo.. a zdrętwienie mam nadal, nienawidzę tego uczucia!!! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

wybieram:

Egoistka chyba ze mnie i koniec
i tak mi się przypominały początki
) pewnie dlatego spytała czym kazrmisz, bo dzieci na mm zazwyczaj więcej przybierają i szybciej
już kumam :p a ja codziennie klikam a ty cicho siedziałas tyle czau!!

U mnie dochodzi w piekarniku tarta z kurczakiem i pieczarkami

ale Maya rośnie