|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() tylko Acelinka będzie chyba protestować Cytat:
![]() Oglądacie Rozmowy w toku?? Dziewczyny mnie załamują ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-09 o 15:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
No masakra, ta 14-latka
![]()
#1323 |
Zakorzenienie
|
ale jak za przeterminowanie?? No co Ty! Nie rób nam tego!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
kosmitka
|
Myślę o jednym, piszę co innego"(. Trzymam kciuki za rozpakowanie szybkie!!!!!
![]() |
#1325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Córeczka śliczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() matko... jaka ja dziś nie ogarnięta..właśnie wstałam.. ![]() jak się obudzę i zjem coś to zacznę nadrabiać. ![]() ![]() albo będę musiała skoczyć po nieśmiertelny tu paracetamol... ![]()
#1327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mężol ciągle się pyta, kiedy mała wychodzi. Jak do niego dzwonie - pyta czy to już??? Czy jedziemy do szpitala? Patrzy na łóżeczko - i pyta się kiedy... ?? Kurcze no już mogłaby naprawdę mała wychodzić! ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mój tak, srebrno zielony będzie. Strasznie się cieszę i już sie nie mogę doczekać. A termin do 4 tygodni ![]() Wklejam fotkę ze strony ![]() indygo Super że już w domku. Poród faktycznie jak z filmu, ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło i Agatka jest już z Wami ![]() kaileight - dziękujemy za wszystkie rady ![]() acelinka- jak tak czytam Twoje "doniesienia" z domu to aż mi łezka się kręci w oku... Przebija z nich i taki spokój, i opanowanie, i brak kłopotów z Natalcią o dogadaniem się. Normalnie zazdroszczę i nie mogę się doczekać kiedy ja tak będę miała ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tez maja wywoływac poród ale jak czytam jak to działa na twoim przykładzie to sama zaczynam sie obawiac czy w moim wypadku si eto uda skoro nie podaja kroplówki jak z szyjką nic sie nie dzieje... Strasznie nie chcialabym miec cc.... Trzymam kciuki bo w sumie juz blizej niz dalej ![]() Monia, seredeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() Sonia, ciesze sie ze po usg sie uspokoiłaś i dobry pomysł zeby mezus sobie odpoczal ![]() Wszystkie zdjecia maluszków sa cudne.....takie małe słodziaki z tych maluchów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
Madzia b. fajny
![]() a syndrom wicia gniazda - hmmm... ja już mam kilka tygodni i nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już przerabiałam chyba wszystko to co niby pokazuje że blisko , wicie gniazda, przeczyszczanie, czopy i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
Spoko, dzisiaj jestem na luzie. Tak tylko napisałam- cuniecu o swoim życiu haha.
U mnie w sumie w najgorszym wypadku jeszcze tylko 11 dni więc bez paniki. Zresztą ja i moje zdecydowanie. Wczoraj płakałam wam tutaj a dzisiaj stwierdziłam że w sumie może i dobrze, bo to i tamto ![]() Nie wiem jak tż mnie znosi ![]() Wypatruję tej naszej Natalki, bo jakoś za mało wieści jak od niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Meldujemy się już z domu
![]() Jak synek jeszcze pośpi to opiszę wam mój poród ale niestety nie będzie tak optymistyczny jak opisy Małgosi czy Acelinki. Ogólnie jest nie najgorzej, z małym się świetnie dogadujemy ![]() ![]() Nie nadrabiałam, ale mam nadzieję, że wieści od Kapki dotarły i nie było zbytniego zamieszania - odpisywałam po prostu na smsy i sama nie wiem czy czegoś nie pokręciłam - jak coś to pytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny podczytuje sobie Was.
Keilaght dzieki rady w sprawie karmienia. Dzisiaj polozna pomoze mi masowac piersi. Jeszcze nie wstalam a tylek mnie juz masakrycznie boli. Nie wiem czy opisywac porod bo nie byl lekki. Malutka spi caly czas. Duzo nie je ale polozna mowi zeby sie nie martwic bo to sie unormuje i poprawi. Pytanie do mamusek co mialy cesarke. Jestem glodna ale boje sie najesc zeby tam bylo wszystko ok. Obiad juz jadlam
#1337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze z synkiem sie tak dobrze dogadujecie ![]() czekamy na opis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |||||||
Zadomowienie
|
wzielam się za nadrabianie...ale chyba za dużo chciałam zacytować...bo pozjadało...ehh..
no ale z tego co pamiętam : ACELINKA .. Natalcia jest prrzecudna..a jaka duża już sie wydaje ![]() LULLA ale fajnie,że piszesz,że te gatki są ok. ja kupiłam w mothercare..wyglądają tak samo praktycznie.. też niby można prać. mam nadzieję,że też się sprawdzą Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
matko akcja jak w jakimś filmie. ale normalnie jestem pełna podziwu dla reakcji lekarzy. dobrze,że wszystko się skończyło dobrze. a maleńka jest przecudna!!! i taka kochaniutka!! ![]() ![]() dzięki ![]() ale mąż już pojechał po paracetamol ![]() Cytat:
![]() a syndrom niestety porodu nie zwiastuje :P Cytat:
a czemu Tobie będą wywoływać?? coś ominęłam chyba ![]() a ja ...mimo tego,że po cesarce jest podobno gorzej dojść do siebie..to już teraz na nią liczę.. szczerze..to odniosłam wczoraj wrażenie z tż-em ,że wszystko zmierza w jej kierunku...bo jakby chcieli..to mogliby już wczoraj zacząć wywoływać i mnie męczyć ... Ona mówiła (podobnie jak lekarz rano w przychodni) że szyjka jak szyjka...ale głównie o rozwarcie chodzi. jak się nie robi wogóle..to po prostu poród może baaardzo długo trwać i nie postępować..albo dojdzie do rowarcia jakiegoś po żelu i kroplówie..i stanie to w miejscu. dlatego nie chcą mnie już wywoływać.. powiem Wam,że mimo tego,że bardzo chce mieć już ciąże za sobą i małą przy sobie.. to jednak ta lekarka wczoraj tak racjonalnie mi to wytłumaczyła i wogóle..że już poczekam ..skoro tyle dałam radę. a może dzieki temu nie będę się męczyć kilkanaście godzin... a ja albo dziś kryzys-zmęczenie materiału.. albo mnie coś bierze... podsypiam co chwile.. mam stan podgorączkowy... i wogóle jestem jakaś padnięta i obolała.. czekam aż mąż mi leki przywiezie... mam nadzieję,że minie szybko..
![]() |
#1340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śniadania i kolacje to albo kanapki (chleb, masło, wędlina) albo tosty, zagryzę czasem kabanosem ![]() Obiady to zupy, ziemniaki, kotlety drobiowe , samoże na oliwie, dziś były pulpety, marchewka gotowana z kostką rosołową, marchewka duszona ![]() Nie pije wogóle mleka, nie jem jogurtów serków, kefirów itp jakoś mam odrzut, a zresztą mały nie zadobrze toleruje serki, jogurty. Codziennie spróbuje czegoś nowego, dziś te pulpety, jutro jeszcze nie wiem ![]() aa i kiśle wcinam ze 2-3 dziennie na dopchanie a tak znowu wracając, ile wasze maluszki tak około ciągną cyca ? Mój się zassie kilka minut i już ma dość, albo za łapczywie łapie i wypluwa na chwilę i wraca do ssania, ale często je na śpiocha i mam wrażenie że nie dojada się tak na full Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poród opisz ![]() i daj jakieś zdjęcie Olivki ![]() ![]()
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() Monia gratulacje ![]() Nastka witaj w domku ![]() laski dzieciaczki które powklejałyście sa cudowne moge na nie patrzec i patrzeć i przestać nie mogę ![]() ja dzis od rana z przebojemi, wstałam chce umyć główkę i pupa znów wody nei ma -dostałam szału jak nic, dobrze ze miałam auto to pojechałam do mamy kudły umys bo juz na nie patrzc nei mogłam, potem targ, kawa u kolezanki potem po meża i pojechalismy zakupic aparat ![]() ![]() aaa i pochwale se ze na targu upolowałam bluzę, spodnie , półśpiochy i taki bezrękawnik dla mojego modela heheh i za wszystko zapłaciłam 26 zł fajnie nie ![]() miałam cos wam jeszcze napisać i zapomniałam hehhe ale oststnio mam skleroze ciażową jak nic wybaczcie ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- aaaa jak piszecie o tym karmieniu to mni ejuz cycki bola ałc ![]() co do jedzenia to dzis rozmawiałam z mamusia Natalci co sie niedawno urodziła i ona mi powiedziała ze je w sumei wszystko, ostatnio troche bardziej obserwuje i uwaza bo np po dwudniowym jedzeniu leczo mała dostała kolki, ale ogólnie po innych rzeczach nic sie neio dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
mam mega doła... gdybym była sama (a jest moja mama i jeszcze dziadek przyszedł w odwiedziny) w domu, to bym się popłakała...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mleko na szczęście mogę pić, z kawą zbożową, jogurtów, serów nie, trochę chudego mięsa gotowanego, ziemniaki, marchewka, jabłko, dżem i czasem jajko. Tyle moge jeść ![]() ![]() Jedyny plus takiej diety to to że waga spada jak szalona. W dniu porodu ważyłam 64 kg, dziś już 55 ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1346 | |||
Zadomowienie
|
w imieniu Agatki dziękuje za wszystkie komplementy.
![]() moja to ciągnie z 2 piersi przy każdym karmieniu, trwa to z godzinkę. a ciągnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz co, ja chyba nie będę jeść wszystkiego, na razie mam nagotowane przez teściową pyszne dietetyczne rzeczy ( ja uwielbiam takie żarełko), ale wczoraj wieczorkiem zjadłam jabłko i mała w nocy dawała takie kupki rozwolnione w ilości zatrważającej, ze szok ![]() czasem muszę ją dokarmić MM, mam enfamil 1, mówiło mi parę osób, ze jest bdb. moja mała ma tak, że jak opróżni 3 piersi ( czyli 1,2 i znowu 1), a potem zaczyna takie wyginanie do tyłu, nerwy i złośc to wiem, że za malo jej, zje 20-30 ml i widzę to szczęście na twarzy, więc nie czuje się wyrodna. aha, po głupich pytaniach w ciąży przyszedł czas na głupie pytania do młodej mamy, zadawane przez obcych ( znajomi itp) ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1347 |
Rozeznanie
|
Wpadłam na chwilę
![]() Moja kuzynka dzisiaj urodziła niedawno. termin miała na 15.09 (wczoraj była u gina miał jej dać skierowanie na cesarkę ale zmienił zdanie) ona chyba ze złości na niego ![]() ![]() ![]() I jestem prze szczęśliwa bo dostałam się do kampanii testowania kosmetyków J&J Baby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój teoretycznie je 15 minut - w nocy,a w dzień potrafi tak jak dzisiaj od 14 prawie non stop na cycu wisieć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Twoja to faktycznie rekordzistka w jedzeniu ![]() O dokarmianiu też myślałam, bo ma nerwy po jedzeniu, po jedzeniu też potrafi płakać, więc może za mało się najada. ![]() I czemu masz być wyrodna, bez przesady - najważniejsze jest zdrowe i spokojne dziecko.
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | ||||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Mój TŻ jest niemożliwy - tak dopompował koła w wózku, że w jednym eksplodowała dętka ![]() ![]() A u mnie bez zmian dalej, coś już z wieczorem zaczyna się dziać, jakieś skurcze i twardnienie brzuszka już jest - może dziś się bardziej rozkręci? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.