Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 11:53   #2311
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Brunetka, Ania - dzięki za info

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dwójki są 3-6 kg, jak nie chcesz całego opakowania kupować to Ci kilka wyślę na próbę, bo my już głównie na 3kach jedziemy, dwójki jeszcze czasem zakładam, a mam jeszcze prawie pół paczki
No coś Ty!

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o picie herbatki koperkowej, to ja piję jedna dziennie (ale taką zwykłą z torebki). I nie moge niektórym przetłumaczyć, że Mały wypije ją z moim mlekiem. Ciągle tylko daj mu herbatkę, to mu przejdzie...
Aha, dzięki
A pupa pod kran to genialny sposób Tez lubimy
Stary 2011-09-10, 11:59   #2312
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
w nocy różnie tol pierwsze spanie ma najdłuższe a później to tak co 1,5-2 h si ę budzi .... ssie na poczatku aktywnie a pozniej przysypia
U nas jest dokładnie tak samo... a Radek wczoraj skończył 5 tygodni. Myślałam, ze mu się wydłuży sen ale póki co to często wstajemy.

Poszła druga kupa!
Idziemy się przebierać.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:00   #2313
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A pupa pod kran to genialny sposób Tez lubimy
Sposób stary chyba jak świat. Mam siostrę młodszą o 10 lat i brata o 14. Wtedy chusteczek nie było i tak się dziecko myło u nas w domu
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:01   #2314
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ichania.

Kurcze a mnie dziś wieczorem Marinka nasza ma odwiedzić z Igorkiem ale się doczekać nie mogę - wczoraj po szczepieniu spotkanie nie wypaliło bo mały dokazywał za bardzo a dziś tż-ta nie będzie bo na impreze służbową wybywa to sobie z Marinką babski wieczór urządzimy
Jak będzie u mnie to ponadrabia co nieco i z pewnością się odezwie z mojego kompa
Słoneczko, będę napewno!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:03   #2315
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
U nas jest dokładnie tak samo... a Radek wczoraj skończył 5 tygodni. Myślałam, ze mu się wydłuży sen ale póki co to często wstajemy.

Poszła druga kupa!
Idziemy się przebierać.
Patryk też nie śpi w nocy teraz dłużej niż 3 godziny, choć już zdarzyło mu się wcześniej spać dłużej...
Też się cieszycie, jak kupa już pójdzie? My bardzo Mały robi się zwykle spokojniejszy.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:03   #2316
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
A te dwójki jakie są wagowo?

3-6 kg
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:15   #2317
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a co myslicie o pieluszkach z biedronki slyszałam ze dobre i cenowo ok
Dady są super - w niczym nie ustepują oryginalnym Pampersom a są połowę tańsze

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Beatko i Marinko ale fajnie macie.
ale się doczekać nie mogę
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
to lece dzisiaj do biedronki po dady a chusteczki nawilzone?? jakie sa?? zapachowo i czy nie sa suche
ja miałam kilka wariantów i najlepsze dla mnie któe w naziwe mają sensitive czy jakoś tak - lawendowe najgorsze - zapach lawendy tak mocny że aż nos wykręcało mi w drugą strone i zużyłam do sprzątania łazienki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Myślałam że jak Dzieć ni chce jeść więcej to pluje,a guzik. Je aż wszystko wydoi a potem ulewa nadmiar. Moja też tak ma. Żarłok Mały

Sara miała wczoraj 37,6 temperaturę mierzone dotykowym. Czy wtedy też się odejmuje 5 kresek?
Dziwne, dzisiaj ma 37,3..
a jak kupiłam termometr i mierzyłam to miała 36,6- i co wtedy też się odejmuje? doradźcie bo już się martwie że ona chora
moja jak nie chce jesć to przestaje ssać i smoczek stara się językiem wypychać i wypluwa to co w buzi jej zostało a nie chce połknąć

takim dotykowym jak mierzysz to się nie odejmuje tylko w pupci odejmujesz 0,5 stopnia a temp 37,5 to chyba normalna u niemowlat bo one mają wyższą ciepłote ciała.
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Chusteczki są najlepsze na świecie Są ze 3 rodzaje zapachowe. I są mokre do ostatniej chusteczki.
zgadza się - suche nie są jak np. Babydream i cena baardzo przystępna

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Ejjj gdzie jest Cooki ??????????? Martwię się o nią
no właśnie też myślałam o niej.. ciekawe jak po rozmowie z M.... ma któras kontakt do niej? eh...
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
agadus wszystkie na zmianę :P Ale najbardziej lubię fioletowe, niebieskie najmniej.
a te fioletowe to chyba lawenda - ja ich nie cierpię - tzn mój nos bo nie znosze zapachu lawendy..
Cytat:
A my to chyba mamy podobne kolorki na głowie Przynajmniej tak mi sie wydaje... Ty masz ciemny brąz?

Tak się czaję żeby spróbować tych z biedronki, bo tyle osób zachwala Ale tam są chyba tylko duże opakowania prawda? I nie wiem które kupić, czy te najmniejsze, czy już większe Bo się boję że jak mi nie podpasują, to bym chciała jedynie na takie momenty zakłAdać, kiedy wiem że to tylko na chwilę, bo i tak zaraz nowa kupa będzie, ale jeśli tak zrobię, to nie zdążę zużyć tych małych... I Wiem, wiem, wymyślam sobie problemy
nie, ja mam raczej ciemny blond - ale zawsze mi się marzyły takie ciemniejsze brązowe włoski takie jak Twoje

spróbuj wiele nie stracisz one kosztują 26,99 - rozmiar 1 newborn 2-5 kg był w promocji z któregoś folderu z rzeczami dla dzieci, w standardowej ofercie sklepu ich nie ma chyba że ktoś trafi na jakies niesprzedane sztuki do tej pory bo one potem jeszcze długo w sklepie były u mnie.

rozmiar 2 jest 3-6 kg i one wcale nie są dużo większe od tych newbornów Pampersa Premium bo porównywałąm wielkość i powiem Ci że się o wiele lepiej zakładają niż newborny pampersa. - bo mają te zakładki po bokach a newborny pampersa są proste bez wystających zakładek - bo sama się bałam czy do połowy pleców nie będa a już newbornów pampersa nie chciałam kupować tylko na dady przejść bo wiadomo o połowę tańsze są a równie dobre.
Cytat:
A te dwójki jakie są wagowo?
dwójki Dady są tak jak wszystkie 2 - 3-6 kg - ja je stosowałam jak Julka miała jakieś 3,5 kg i były w sam raz

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:18   #2318
ellika
Rozeznanie

dziewczyny ja was nigdy nie nadrobie! moja ma kolejny skok chyba. cały czas by na cycu wisiała. w nocy pospała do 2giej a potem co godzine sie budziła
Co do szczepień to my pierwszy raz szczepiliśmy 6w1 a teraz bedziemy szczepic 5w1, pneumo dopiero jak mała bedzie miała pół roku, a rota chyba wcale, jeszcze sie waham.

5 stron do nadrobienia zmykam
edit: 8!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:24   #2319
brunetka2000
Zakorzenienie

KOCHAM MOJĄ NIUNIE
Już od godziny śpi mi na piersiach widok bezcenny
A rano spałyśmy do 1o
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:29   #2320
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetka, Ania - dzięki za info

No coś Ty!
spokojnie, tak tylko zaproponowałam, bo się zastanawiasz czy będą ok, żeby Ci miejsca nie zajmowały jakby się okazały niedobre

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

mały śpi od rana, teraz obudził się na karmienie i dalej śpi

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:34   #2321
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

A mi dzisiaj jest cholernie smutno... Cały tydzień mąż jest w pracy, a w ten weekend ma zjazd na studiach i od 8 do 18 jest na uczelni...
Prosto po szkole idą z kolegami na piwo no i myślę, że do północy wróci.
Czyli jestem z Szymkiem i psem sama od 7 mam nadzieję, że nie później niż do północy no i w niedzielę na 8 znowu do szkoły.
No to posmęciłam.[COLOR="Silver"]

zawsze masz nas

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
teliczku ja juz przywykłam że nie pachne moimi ulubionymi perfumami, lecz zsiadłym mlekiem. Aj kiedyś to się skończy i pewnie zatęsknimy za tym.
Chyba masz racje

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek mi się od wczoraj pręzy na bączki, widzę, że mu z tym źle, nie wiem jak mogę mu pomóc?
Kupa ostatnio była wczoraj w południe..a tak to po troszkę popuszcza przy bączkach. Ta kupa to była żółta jak jajecznica i były kawałeczki, dość spore takiego ściętego żółtka... powinnam się martwić?

Termin usg bioderek mamy na 7października.

A i jeszcze jedno... W mieszkaniu mamy tak 23/24stopnie i Radek częśto ma zimne rączki i nosek. Wiem, że ciepłote sprawdza się na karku..ten kark też czasem chłodny. Ubieram go w kaftanik/body i spodnie/śpiochy. Powinnam grubiej, czy dogrzać w mieszkaniu? I kicha często, póki co kataru nie ma, i gorączki też nie.
Kupa książkowa
a co do temperatury to faktycznie ciepło masz mieszkanku
ja bym niedogrzewała

a co do kupki to malutki podnosi nogi do klatki piersiowej?
może masowanie brzuszka pomoże?

Cytat:

Kurcze a mnie dziś wieczorem Marinka nasza ma odwiedzić z Igorkiem ale się doczekać nie mogę - wczoraj po szczepieniu spotkanie nie wypaliło bo mały dokazywał za bardzo a dziś tż-ta nie będzie bo na impreze służbową wybywa to sobie z Marinką babski wieczór urządzimy
Jak będzie u mnie to ponadrabia co nieco i z pewnością się odezwie z mojego kompa
zazdroszcze babskiego wieczoru

Pogoda taka średnia ale i tak trzeba jakis spacerek wykombinować
Stary 2011-09-10, 12:36   #2322
DaKaro
Zadomowienie

Cool Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Witam.
U nas noc ciezka, tysiac razy usyialam Malwinke, za kazdym razem sie budzila, zasnela dopiero przed polnoca. Pozniej budzenie co godzine, pierwszy raz tak miala (oby ostatni). Nie wiem, czy kapiel jej nie rozbudza zamiast relaksowac? Ziwne. Jestem wykonczona, chyba poloze sie z Mala.

Tez uzywam Dady, ale nie moge doczekac sie, kiedy przejdziemy na wielorazowki-na razie jest za mala.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 12:55   #2323
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Pytanko do mam karmiących piersią-jak Wam się udaje wyjść z domu na kilka godzin? Odciągacie pokarm? Chcę zacząć odciągać, ale mam głupie obawy, że wtedy zabraknie Małej na kolejne karmienie. Proszę, pomóżcie w tej kwestii...
Ja nie pomogę, póki co bez Małego się nigdzie nie ruszam. A jak z nim to nic nie biorę, ostatnio w szpitalu na korytarzu mu jeść dawałam. Zakryłam pieluszką i dawaj
Stary 2011-09-10, 12:58   #2324
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

moje maja po 5 kg i już są na trójkach do dwójki im się odciskały
Stary 2011-09-10, 13:00   #2325
jacieeeee
Wtajemniczenie

A mój małż zabrał Dominika na 2 godzinny spacer. Ja w tym czasie posprzątałam, poprasowałam, wstawiłam obiad i umyłam głowę A Mały z tego wszystkiego jadł prawie dwie godziny później
Tylko coś mi się nie chcą ziemniaki w piekarniku upiec. Czyżby z zapiekanki nici ?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 13:10   #2326
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja mam to samo, a najbardziej wkurza mnie to ze jak mały płacze to mleko samo cieknie i jak je z jednej piersi to z drugiej się leje i ciągle chodzę z pieluchą w bluzce bo bym na wkładki nie wyrobiła, potrafią nasiąknąć przy jednym karmieniu ....... a śmieszy mnie to że jak mały ssie i puści brodawkę to tryskające mleko trafia mu w buzię i na całą głowę
znam to!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Patik,tak-jak lezałam na patologii z Szymkiem,to miałąm ful zestaw leków i kroplówek.
Ordynator słynął z mocnego badania a kobiety płakały i zaraz rodziły.
Odstawił mi wszystkie leki a dawke miałam końską,to był 24 tydzień.
Zbadał mnie przed 12-tą i powiedział,ze mam isc do domu.Jak sie pakowałam dostałm skurczy i dziewczyny wezwały lekarza,to przyszło 3 ,ktg a tam skurcze regularne co 4 minuty na 80-92%.Zaaplikowali pompę,zastrzyki,leki doustne.Lekarze pytali kto odwalił taki numer a jeden z nich,ze jak to kto?Chyba wiadomo.
Pytałam jakie są szanse by nie urodzić teraz a ten,ze marne i urodzi sie roślina.
Na szczeście zatrzymali ale do końca ciaży byłam w szpitalu.
nie zazdroszcze......

Radek niby śpi, ide co robic.
Stary 2011-09-10, 13:24   #2327
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ja bede chciala stosowac wiec daj znac jak sie sprawuje i jak cenowo. ale dla mnie tez to nowosc. czy mozna to uzywac w czasie laktacji?
Te krążki kosztują ok. 55 zł za jeden, czyli podobnie jak plastry które stosowałam przed ciążą A jak się sprawują to powiem ci dopiero za około 2 miesiące kiedy już będę po użyciu pierwszego

A co do zahamowania laktacji to mam bromergon i od wczoraj wieczora go biorę. I chyba naprawdę spróbuję coś ściągnąć, bo w nocy musiałam iść sobie zrobić masaż do łazienki takie miałam zastoje A mleko ciurkiem leciało - aż mi się płakać chciało jak to widziałam

A z cytologią to mam stopień IIIA cokolwiek to znaczy - nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US Na razie mam dwa różne rodzaje tabletek dopochwowych i za 4 miesiące powtórka z cytologii. Jak się nie poprawi to test na HPV a to koszt ponoć 250 zł no i zobaczymy co będzie...

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-09-10 o 13:28
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 13:38   #2328
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Słoneczko, będę napewno!
trzymam za słowo
Cytat:
hej kochane!
Ja padam na pysk...Nie wiem co wstąpiło w moje dziecko ( chociaż do aniołków nigdy nie należało ), ale dziś dało mi wciury...
Tak wył, że myślałam, że zadzwonię na pogotowie. bez przerwy, bez ustanku 3 h...
Teraz padł ( dodam, że od piątej...)... I oczywiście nie śpi spokojnie.
A tu na dodatek trzeba zająć się konspektami zajęć na poniedziałek z gimnazjalistami...
No i przeprowadzka, no i inne sprawy. Oczywiście do fryzjera nie poszłam, bo nie miałam z kim zostawić dziecka.
No żesz znowu wyje...

No i znów zapomniał jak się samemu robi kupę...
Ja się skończę... ( 14 kończy 3 m-ce, a dalej się drze w niebogłosy )
z pewnością to przez szczepienie mały jest taki zdezorientowany i rozbity oby już było tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

zazdroszcze babskiego wieczoru
pomyśl sobie co to się będzie działo - trzy babeczki i jeden facet
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
moje maja po 5 kg i już są na trójkach do dwójki im się odciskały
ja też myśle przejśc na 3 jak Julka dobije do 5 kg mam jeszcze pół paczki 2 Pampersa i chyba następne już przejdę na 3 -

mam pakę Pampers Sleep&Play trójki - od kogoś dostałyśmy - dobre są ? miała któraś?

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A co do zahamowania laktacji to mam bromergon i od wczoraj wieczora go biorę. I chyba naprawdę spróbuję coś ściągnąć, bo w nocy musiałam iść sobie zrobić masaż do łazienki takie miałam zastoje A mleko ciurkiem leciało - aż mi się płakać chciało jak to widziałam
biedactwo, ale się nacierpisz..

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

zobaczcie co udało mi się wygrać na aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1801972155
bo stwierdziłam że mi jednak przyda się podgrzewacz a wcześniej myślałam że jednak to zbędny gadżet - Nowy podgrzewacz BabyOno za 26zł - tylko musze ponegocjować przesyłkę bo wole przedpłate a nie pobranie

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-10 o 13:35
Stary 2011-09-10, 13:44   #2329
CookieMonsters
Rozeznanie

Kochane, napisalam ww klubie.. przepraszam, ale moje dziecko z dnia na dzien przechodzi sama siebie... mowicie, ze wasze malo jdza- moja chce jesc na okraglo! i wyje przy tym jak syrena! ale wiem co u Was..
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 14:10   #2330
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]zobaczcie co udało mi się wygrać na aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1801972155
bo stwierdziłam że mi jednak przyda się podgrzewacz a wcześniej myślałam że jednak to zbędny gadżet - Nowy podgrzewacz BabyOno za 26zł - tylko musze ponegocjować przesyłkę bo wole przedpłate a nie pobranie
Ja też ostatnio kupiłam podgrzewacz i jestem w siódmym niebie Najlepiej jest w nocy, bo jak mała zaczyna płakać to wsypuje szybko łyżeczki mleka i daje butle. A tak musiałam lecieć do kuchni podgrzewać wodę a ona już budziła cały dom
Stary 2011-09-10, 14:11   #2331
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A któraś wspominała, że jej dziecku robi się odcisk na górnej wardze. Mój też tak ma i to się nazywa SSAWKA (Mój mąż nazywa tak Patryka)
To ja pisałam Ten bąbelek to nam sie już 3 razy robił Robi się, po paru dniach odpada, a potem znowu następny powstaje

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
3-6 kg
Cytat:
Dady są super - w niczym nie ustepują oryginalnym Pampersom a są połowę tańsze

spróbuj wiele nie stracisz one kosztują 26,99 - rozmiar 1 newborn 2-5 były u mnie.
rozmiar 2 jest 3-6 kg i one wcale nie są dużo większe od tych newbornów Pampersa Premium bo porównywałąm wielkość i powiem Ci że się o wiele lepiej zakładają niż newborny pampersa. - bo mają te zakładki po bokach a newborny pampersa są proste bez wystających zakładek - bo sama się bałam czy do połowy pleców nie będa a już newbornów pampersa nie chciałam kupować tylko na dady przejść bo wiadomo o połowę tańsze są a równie dobre.
Dzięki dziewczyny Czyli postanowione, nie ma wyjścia, skoro tak zachwalacie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
spokojnie, tak tylko zaproponowałam, bo się zastanawiasz czy będą ok, żeby Ci miejsca nie zajmowały jakby się okazały niedobre
niu kochana, mam nadzieję że źle tego nie odebrałaś Mi chodziło o to, że jesteś cudowna i kochana, że to proponujesz, ale nie śmie się zgodzić Zresztą już i tak mnie przekonałyście, że warto je kupić, a tych 26 zł to nie szkoda nawet jak nam nie podpasują.
Stary 2011-09-10, 14:20   #2332
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Ja też ostatnio kupiłam podgrzewacz i jestem w siódmym niebie Najlepiej jest w nocy, bo jak mała zaczyna płakać to wsypuje szybko łyżeczki mleka i daje butle. A tak musiałam lecieć do kuchni podgrzewać wodę a ona już budziła cały dom
ja mam pogrzewacz, bo w szpitalu był i wiem jaka to wygoda. Ja mam aventowski (szczegół,że moje Balbinki nie lubią tych butelek, najlepsze dla nich są Nuk First Choice)
Stary 2011-09-10, 14:30   #2333
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy Wasze maluszki też często zaciskają piąstki?
Czy to jest normalne?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 14:31   #2334
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Kochane, napisalam ww klubie.. przepraszam, ale moje dziecko z dnia na dzien przechodzi sama siebie... mowicie, ze wasze malo jdza- moja chce jesc na okraglo! i wyje przy tym jak syrena! ale wiem co u Was..

Cytat:
no ja właśnie też z myśla o nocy bo zanim pójdę do kuchni i zrobię to się już taki alarm włączy że na nogi stawia wszystkich. No i podgrzewacz postawię sobie na stoliku koło łóżeczka więc nie będę musiała do kuchni latać a poza tym moja je na raty - długo jedną butlę - bo ją odbijam w trakcie, nieraz przewinę i dopiero daje resztę więc już zdąży wystygnąć i jest zimne i musze lecieć drugi raz do kuchni żeby podgrzac a tak by było raz-dwa i ciepłe.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-10 o 17:06
Stary 2011-09-10, 14:32   #2335
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ja mam pogrzewacz, bo w szpitalu był i wiem jaka to wygoda. Ja mam aventowski (szczegół,że moje Balbinki nie lubią tych butelek, najlepsze dla nich są Nuk First Choice)
A ten avent ma termostat??? Bo sie nad nim zastanawiałam, ale w końcu wzięłam happy family bo nadaje się do auta i ma termostat. Lubimy jeździć więc pewnie sie przyda
Stary 2011-09-10, 15:19   #2336
zanka205
Zakorzenienie

ja w końcu kupiłam młodej rajstopki na allegro, więc poczekam trochę na nie
ale sukienki leżą i nie można ich ubrać, bo jak bez rajstopek jak zimno
i kupiłam sobie maskę na włosy mam nadzieję, że pomoże na moje zmęczone włoski

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 15:20   #2337
Marina1
Zakorzenienie

Kurde dziewczynki Igor ma 39 stopni, i płacze cały czas...Jadę na IP. Boję się...( a mnie tak napierdziela gardło, że szok...)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 15:35   #2338
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Marinko ojej! Zdrowia dla Igora i dla Ciebie!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 15:42   #2339
Zmalowana
Zakorzenienie

Marinka dawaj od razu znać co i jak z Maluszkiem Ja słyszałam, że Dzieci nie zarażą się od dorosłego, ale odwrotnie już tak. I że takie Maluchy często mają 3- dniówke, czyli właśnie gorączka przez 3 dni i mija. Ale ja to się nie znam

Moja mama zabrała Dziecia na spacer :jupi :
Chciałam Wam powiedzieć, że ostatnio jakoś lepiej się 'dogaduje' z Małym. Cierpliwości mi przybyło. A to dziwne
No i zadbanie o siebie robi swoje. Założyłam dzisiaj wysokie butki, ładnie się ubrałam i byliśmy na spacerze. Wczoraj u kumpeli. Także jakoś się kręci

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 15:48   #2340
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde dziewczynki Igor ma 39 stopni, i płacze cały czas...Jadę na IP. Boję się...( a mnie tak napierdziela gardło, że szok...)
Marina, a może to reakcja na szczepienie ???????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości