|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Brunetka, Ania - dzięki za info
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
A pupa pod kran to genialny sposób Tez lubimy
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Poszła druga kupa! Idziemy się przebierać. |
|
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się cieszycie, jak kupa już pójdzie? My bardzo Mały robi się zwykle spokojniejszy.
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2317 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dady są super - w niczym nie ustepują oryginalnym Pampersom
ale się doczekać nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
takim dotykowym jak mierzysz to się nie odejmuje Cytat:
no właśnie też myślałam o niej.. ciekawe jak po rozmowie z M.... ma któras kontakt do niej? eh... Cytat:
Cytat:
takie jak Twoje spróbuj wiele nie stracisz one kosztują 26,99 - rozmiar 1 newborn 2-5 kg był w promocji z któregoś folderu z rzeczami dla dzieci, w standardowej ofercie sklepu ich nie ma chyba że ktoś trafi na jakies niesprzedane sztuki do tej pory bo one potem jeszcze długo w sklepie były u mnie. rozmiar 2 jest 3-6 kg i one wcale nie są dużo większe od tych newbornów Pampersa Premium bo porównywałąm wielkość i powiem Ci że się o wiele lepiej zakładają niż newborny pampersa. - bo mają te zakładki po bokach a newborny pampersa są proste bez wystających zakładek - bo sama się bałam czy do połowy pleców nie będa a już newbornów pampersa nie chciałam kupować tylko na dady przejść bo wiadomo o połowę tańsze są a równie dobre. dwójki Dady są tak jak wszystkie 2 - 3-6 kg - ja je stosowałam jak Julka miała jakieś 3,5 kg i były w sam raz
|
|
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja was nigdy nie nadrobie! moja ma kolejny skok chyba. cały czas by na cycu wisiała. w nocy pospała do 2giej a potem co godzine sie budziła
![]() Co do szczepień to my pierwszy raz szczepiliśmy 6w1 a teraz bedziemy szczepic 5w1, pneumo dopiero jak mała bedzie miała pół roku, a rota chyba wcale, jeszcze sie waham. 5 stron do nadrobienia zmykamedit: 8! |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
KOCHAM MOJĄ NIUNIE
Już od godziny śpi mi na piersiach widok bezcenny A rano spałyśmy do 1o
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, tak tylko zaproponowałam, bo się zastanawiasz czy będą ok, żeby Ci miejsca nie zajmowały jakby się okazały niedobre
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- mały śpi od rana, teraz obudził się na karmienie i dalej śpi ![]()
|
|
#2321 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze masz nas ![]() Cytat:
Cytat:
a co do temperatury to faktycznie ciepło masz mieszkanku ja bym niedogrzewała a co do kupki to malutki podnosi nogi do klatki piersiowej? może masowanie brzuszka pomoże? Cytat:
![]() Pogoda taka średnia ale i tak trzeba jakis spacerek wykombinować
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
U nas noc ciezka, tysiac razy usyialam Malwinke, za kazdym razem sie budzila, zasnela dopiero przed polnoca. Pozniej budzenie co godzine, pierwszy raz tak miala (oby ostatni ). Nie wiem, czy kapiel jej nie rozbudza zamiast relaksowac? Ziwne. Jestem wykonczona, chyba poloze sie z Mala.Tez uzywam Dady, ale nie moge doczekac sie, kiedy przejdziemy na wielorazowki-na razie jest za mala. |
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
moje maja po 5 kg i już są na trójkach do dwójki im się odciskały
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój małż zabrał Dominika na 2 godzinny spacer. Ja w tym czasie posprzątałam, poprasowałam, wstawiłam obiad i umyłam głowę
![]() Tylko coś mi się nie chcą ziemniaki w piekarniku upiec. Czyżby z zapiekanki nici ? ![]()
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam to!Cytat:
nie zazdroszcze......Radek niby śpi, ide co robic. |
||
|
|
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się sprawują to powiem ci dopiero za około 2 miesiące kiedy już będę po użyciu pierwszego ![]() A co do zahamowania laktacji to mam bromergon i od wczoraj wieczora go biorę. I chyba naprawdę spróbuję coś ściągnąć, bo w nocy musiałam iść sobie zrobić masaż do łazienki takie miałam zastoje ![]() A z cytologią to mam stopień IIIA cokolwiek to znaczy - nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ASC-US
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-09-10 o 13:28 |
|
|
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
trzymam za słowo
Cytat:
oby już było tylko lepiej pomyśl sobie co to się będzie działo - trzy babeczki i jeden facet ![]() ja też myśle przejśc na 3 jak Julka dobije do 5 kg mam jeszcze pół paczki 2 Pampersa i chyba następne już przejdę na 3 - mam pakę Pampers Sleep&Play trójki - od kogoś dostałyśmy - dobre są ? miała któraś? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- zobaczcie co udało mi się wygrać na aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1801972155 bo stwierdziłam że mi jednak przyda się podgrzewacz a wcześniej myślałam że jednak to zbędny gadżet - Nowy podgrzewacz BabyOno za 26zł - tylko musze ponegocjować przesyłkę bo wole przedpłate a nie pobranie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-10 o 13:35 |
||
|
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, napisalam ww klubie.. przepraszam, ale moje dziecko z dnia na dzien przechodzi sama siebie... mowicie, ze wasze malo jdza- moja chce jesc na okraglo! i wyje przy tym jak syrena! ale wiem co u Was..
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej jest w nocy, bo jak mała zaczyna płakać to wsypuje szybko łyżeczki mleka i daje butle. A tak musiałam lecieć do kuchni podgrzewać wodę a ona już budziła cały dom
|
|
|
|
|
#2331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten bąbelek to nam sie już 3 razy robił ![]() Cytat:
Czyli postanowione, nie ma wyjścia, skoro tak zachwalacie ![]() Cytat:
Mi chodziło o to, że jesteś cudowna i kochana, że to proponujesz, ale nie śmie się zgodzić Zresztą już i tak mnie przekonałyście, że warto je kupić, a tych 26 zł to nie szkoda nawet jak nam nie podpasują.
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam pogrzewacz, bo w szpitalu był i wiem jaka to wygoda. Ja mam aventowski (szczegół,że moje Balbinki nie lubią tych butelek, najlepsze dla nich są Nuk First Choice)
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy Wasze maluszki też często zaciskają piąstki?
Czy to jest normalne?
|
#2334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a poza tym moja je na raty - długo jedną butlę - bo ją odbijam w trakcie, nieraz przewinę i dopiero daje resztę więc już zdąży wystygnąć i jest zimne i musze lecieć drugi raz do kuchni żeby podgrzac a tak by było raz-dwa i ciepłe.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-10 o 17:06 |
||
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
ja w końcu kupiłam młodej rajstopki
ale sukienki leżą i nie można ich ubrać, bo jak bez rajstopek jak zimno i kupiłam sobie maskę na włosy mam nadzieję, że pomoże na moje zmęczone włoski
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczynki Igor ma 39 stopni, i płacze cały czas...Jadę na IP. Boję się...( a mnie tak napierdziela gardło, że szok...)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko ojej! Zdrowia dla Igora i dla Ciebie!
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka dawaj od razu znać co i jak z Maluszkiem
![]() Moja mama zabrała Dziecia na spacer ![]() Chciałam Wam powiedzieć, że ostatnio jakoś lepiej się 'dogaduje' z Małym. Cierpliwości mi przybyło. A to dziwne No i zadbanie o siebie robi swoje. Założyłam dzisiaj wysokie butki, ładnie się ubrałam i byliśmy na spacerze. Wczoraj u kumpeli. Także jakoś się kręci
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

Tez lubimy

doradźcie bo już się martwie że ona chora
Bo się boję że jak mi nie podpasują, to bym chciała jedynie na takie momenty zakłAdać, kiedy wiem że to tylko na chwilę, bo i tak zaraz nowa kupa będzie, ale jeśli tak zrobię, to nie zdążę zużyć tych małych... I Wiem, wiem, wymyślam sobie problemy 

zmykam

nie zazdroszcze......
oby już było tylko lepiej
Mi chodziło o to, że jesteś cudowna i kochana, że to proponujesz, ale nie śmie się zgodzić