|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Sama muszę iść bo tżta nie ma.Wydaje mi się, że trochę dużo odjęła wagi, tym bardziej, że Adaś był w pampku i skarpetkach tylko. Radka jak pielęgniarka ważyła, miał właśnie pamka, skarpetki i pajacyka ciepłego to odjęła 200gr, później lekarka zważyła Małego jeszcze raz na golasa i miał prawie równo 200gr mniej. ![]() Cytat:
Dla męża, że rozumny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Codziennie fukam Radkowi nosek wodą morką bo walczymy z kozami. Herbatkę koperkową piję ja, raz dziennie. A kicha..no w sumie najczęściej jak go przebieram lub przewijam.. Tak może być bo mu jest chłodno? My używamy Dady 2 na zmienę z Pampersami, teraz na zmianę z Huggiesami.U nas Dady jak najbardziej ok. Cytat:
Cytat:
Ja mam ze Szkocji chusteczki Johnsona i wychodzi mnie paczka chusteczek razem z przesyłką 2,50zł![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2642 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Ja:dzien dobry, poprosze Bebilon Pepti 1. Farmacutka zien dobry, prosze chwilke zaczekac.-poszla na zaplecze.Farmaceutka: Jedynaczka miała być? Ja: Tak F:22,65 poprosze Ja:prosze -place, dostaje reszte Ja:dowidzenia: F: dowidzenia o tak o udalo mi sie zdobyc oczywiscie wszystko w atmosferze milej i pelnej usmichow![]() M. po pierwsza puszke poszedl do tej samj apteki i nie chcieli mu sprzedac musial sie wyklucac.. a mi sprzedala od razu
|
|
|
|
|
#2643 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agadus;29367947]
Cytat:
myślałam ze Ty bedziesz wiedziała ![]() Cytat:
Beatko a jak u Ciebie z laktacja ? Brałaś coś na całkowite zatrzymanie ? Cytat:
i oby takich nocek było więcej Zanetka sto lat !!!! |
|||
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Żanetko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jak mu się ładnie beknie. Jestem taka szczęśliwa, że aż wzruszona!Jak widzę, że się spina to robię mu masaż nóżek, do ciągam do brzuszka i jeszcze takie półokrągłe ruchy, czasem pomaga i od razu kupka poleci albą bączki. |
|
|
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja mam takie niedzieciowe pytanie:
ma któraś te nowe buty reeboka EasyTone ? Chodzi mi głównie o Reedge Od razu zaznaczę, że nie wierzę w magiczne formowanie pupy TYLKO dzięki butom, ale ogólnie podobają mi się z wyglądu, a że ja całe życie w cichobiegach to zastanawiam się nad kupnem.
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja mam urodziny 10 listopada ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2648 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
![]() muszę się pożalić (sorki, że tak na początek) wczoraj przemywająć Hani pępek, a robię to kilka razy dziennie (tak tak, jeszcze go mamy Dobra to tyle prywaty. Brida wywoływanie porodu wcale nie musi skończyc się cesarką Żanetko wszystkiego najlepszego Vaniliova, Agadus polecałam Active C, La Roche-Posay, tylko jak możecie to poproście w aptece próbkę, bo szkoda wywalać kasę jak akurat Wam nie będzie odpowiadać. Są dwie wersje dla skóry suchej i normalnej/mieszanej. Ja używam do mieszanej. Krem pod oczy też bardzo fajny. Lecę pracować, bo mam meeeega zaległości, a dzieć śpi, więc muszę korzystać. miłego dzionka
|
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa zupełni mi to z głowy wyleciało ...se przypomniałam
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
kochane, doradzcie prosze
ktora szczepionke kupic Dawidowi? jako szczepienie w 6tyg? pewnie jest kilka firm - ktora polecacie? pewnie juz o tym rozmawialyscie.. ale ja teraz nie jestem na biezaco i mamm brakiz gory dziekuje w trzech slowach co u nas: Dawid wczoraj skonczyl miesiac ![]() a po nocy ma zaropiale i opuchniete jedno oczko na razie rumiankiem przemywam i licze na poprawe
|
#2651 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że chętna jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ooo widzę, że druga chętna na kolejnego maluszka ![]() Zaneta 100 lat!!!
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
JustPi
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kolejne dzieci, to ja jestem tak Sarenka zachwycona, że marzy mi sie jeszcze 2
(TZ'towi jeszcze jedno, jakoś wizja trójki dzieci go przeraza) ale czy sie zdecydujemy na nastepne to nie wiem...ale macie fajnie z tymi spotkaniami ![]() Cytat:
I nad kolorem też mysle, czarny najbardziej mi odpowiada, ale nie wiem czy nie jest taki smutny jak do noszenia dziecka grafitowy może... choć na fotce nie za fajnie wyglada, sama nie wiem.A miała być fotka Zuzi opakowanej w to cudeńko... Aga
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam szybkie starania o drugie dziecko
U nas różnica jest rok i 5 miesięcy i uważam że tak jest super, za chwilę Lilka podrośnie i będą się chować jak bliźniaki. I najbardziej się cieszę że ciąże i porody mam już za sobą ![]() Produkcja na razie zakończona, chyba że może kiedyś.. za kilka lat nam się odwidzi ale na razie więcej dzieci nie planuje
|
#2655 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Męża wczoraj ok. 17 wypuścili mi ze szpitala. Wszystkie badania wyszły ok, sprawdzili również, czy nie był to stan przedzawałowy - okazało się, że nie. Dali mu jakieś różne leki i przeszło - lekarz powiedział, że to prawdopodobnie przez stres i zmęczenie. Uf odetchnęłam i dałam mu się wyspać calutką noc, a ja po cichutku zajmowałam się Szymkiem ![]() Byłam dzisiaj na obciążeniu glukozą 75 g - miałam wykonać 6-8 tygodni po porodzie ze względu na cukrzycę ciążową. Nieskromnie proszę o kciuki za wyniki - będą wieczorem
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
Brida, Madzia podziwiam Was dziewczyny, że już myślicie o następnym dziecku.
![]() Hania co prawda jak na razie nie dała nam popalić (tfu, tfu) i jest przekochanym dzieckiem, ale ja to na przykład już zapomniałam co to sex- brakuje mi go cholernie, a w ciąży to najpierw strach bo dziecko takie malutkie, później strach i brak sił bo już takie duże, w między czasie jakieś krwawienia i infekcje więc zakaz... ( teraz cały czas krwawię, a już ponad miesiąc po cc jestem- pocieszam się, że położna mi wczoraj powiedziała że to jest pierwszy okres po porodzie i za kilka dni jak minie to tak szybko nie powinien pojawić się kolejny, skoro karmię piersią- zobaczymy jak będzie) no i moje sflaczałe ciało domaga się ćwiczeń, a nie kolejnej ciąży. Więc na zatrzymanie krwawienia czekam jak na zbawienie, żeby wreszcie móc pójść na basen, bo na inne ćwiczenia jeszcze nie mam odwagi po cięciu... Tak więc nie mówię, że drugiego nie będzie, ale na pewno nie za szybko.![]() Pochwalę się, że wczoraj po raz pierwszy byliśmy na zakupach z Hanią- która była po prostu aniołkiem. Tylko ja byłam zlana potem, bo przez korki jechaliśmy godzinę do galerii (bez korków ta trasa zajmuje 5 minut...) no i zakupy też w biegu, żeby małej nie męczyć za długo, ale przynajmniej mam się w co ubrać na chrzciny i mała ma prześliczną sukieneczkę. Pytanie: Czy waszym tż też zdarza się mówić lub robić dziwne rzeczy podczas nocnych pobudek przy dziecku? ![]() Wczoraj w nocy słyszę, że mała zaczyna marudzić i mlaskać w łóżeczku więc proszę tż: Kochanie przewiniesz ją i podasz mi? Ten wstał jak poparzony i pyta: Co mam zrobić? Więc mówię po raz drugi o co chodzi, a on na to: A gdzie są pieluchy? Zazwyczaj trzymamy kilka sztuk na przewijaku, myślałam że się skończyły więc powiedziałam gdzie leży paczka, ale patrzę na przewijaku cały czas jest kilka, więc zaczęłam się baczniej przyglądać temu co robi. Wziął z paczki pieluchę patrzy na mnie zaspany i pyta: Jak mam ją przewinąć? Mi już powoli wychodzą oczy z orbit i pytam: Ale jak to jak? a on na to : No naokoło mam to zrobić? Ja już wybuchłam śmiechem ![]() Madziulka, dobrze, że z tż to nic poważnego, oby już więcej się to nie powtórzyło. ![]() Trzymam mocno kciuki, żeby obciążenie glukozą wyszło prawidłowo. ( mnie to czeka za 2 tyg i już na samą myśl o piciu tego świństwa mam odruch wymiotny)
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-09-13 o 14:08 |
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
Żanetko wszystkiego najlepszego!!!!
wczoraj byłam u gina i wszystko ok - wolno mi wszystko i mąż zachwycony a ja stanęłam w końcu na wagę bo moja zepsuta i nie wiedzialam ile mi spadlo kg od porodu - a więc zgubiłam już 13 kg jeszcze 3kg i będę zadowolona bo do wagi sprzed ciąży nie mam zamiaru dobijać bo za chuda byłam Hania ma nadal te swoje brzuszkowe problemy...a ja czekam na jej kupkę jak na zbawienie!!! niew robi mi już 5 dzień i się bidulka męczy...już tydzień podaję jej debridat i jakoś nie widze poprawy... za to sika co chwilę bo dostaje jakieś moczopędne leki - z polecenia kardiologa bo obniżają nieco cisnienie... lecę do niej bo już płacze... |
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadnych dolegliwosci, guzków, obrzmienia - nic nie miałam - ja nawet nie wiem co to nawał ![]() Cytat:
za pomyslne wyniki
|
|
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
Żaneta - 100 lat!!
uf my po szczepieniu, gorzej ja to zniosłam niż moje dziecko, popłakała trochę a teraz śpi w chuście czekałam ze szczepieniami do 3 miesiąca bo na stronie Glaxo było napisane, że można szczepić o 1 dawkę mniej jak się zacznie w 3 miesiącu ale pediatra się nie zgodziła, bo to niezgodne z polskim kalendarzem szczepień:/ mam nadzieję, że teraz nic jej nie będzie. Szczepiłam 6w1. Dodatkowo na nic na razie nie szczepię. Rota odpuszczam, meningo i pneumo ew jak skończy rok. zależy czy wrócę do pracy czy postawię na własny biznes. koleżanka kupiła tą kurtkę dla dwojga - we czwartek zobaczę to wam powiem jak wygląda ![]() Marina co z Tobą bo się martwię! no to macie nas w polarku |
|
|
|
#2660 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie wczoraj nawiedziła moja najlepsza koleżanka...dopiero, a Radek ma już ponad 5 tygodni. Mieszka niedaleko, nie pracuje... Cytat:
Codziennie piję też jedną, dwie filiżanki herbaty z mlekiem tzw bawarkę. Radek większych problemów z brzuszkiem nie ma, kupki książkowe. oj... ktory? Cytat:
za 2 miesiące![]() Cytat:
Dobrze, że zauważyłaś. Czasem to uszkodzą samochód i odjeżdżają jakby nigdy nic.... ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z 3 tygodnie ![]() Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle mleka a synek nie chciał ssać dobrze że wymyślono laktator Madziulka dobrze ze z mężem ok |
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, zobaczysz póki co my mocno zaciskamy łapki. Też bym chciała umieć grac na gitarze... ech... Madziulka super,że z Tż wszystko ok, i trzymam za wyniki obciążenia. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- a i dziękuję, wszystkim za życzenia za wczoraj
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety w dzisiejszych czasach stres to nieodłączna część naszego życia niech mąż uważa na siebie a kciuki zaciśnięte swoją drogą ja po pierwszej ciąży miałam zrobić test a nie zrobiłam, nie chciało mi się, potem zapomniałam na szczęście cukrzyca poszła w zapomnienie i nawet w drugiej ciąży nie miałam, co mnie zdziwiło, bo to było wręcz pewne że znowu mnie dopadnie laski ja po prostu nie mam czasu pisać podczytuję ale tak po łebkach że aż wstyd wybaczcie mała maruda coraz częściej coś gada do mnie, uśmiecha się więcej, ale i tak płaczka z niej okropna nie ulewa już, od kiedy odstawiłam debridat, choć lekarka kazała nadal podawać, a ja uważam, że nie ma sensu, skoro samo mleko działa na kolki i po co dodatkowo pobudzać układ pokarmowy dziś małej rajstopki przyszły, ale luźne jeszcze, chudzinka z Leny, no ale co się dziwić jak rozmiar o 0 do 6 miesięcy, to taka duża rozpiętość będą dłużej służyły ![]() muszę zadzwonić do ortopedy umówić się na kontrolę bioderek a i wczoraj dostałam drugi @, muszę kupić jakieś podpaski bo sobie zapomniałam i zostały mi 2 ciekawe czy ten @ znowu będzie trwał 2 tyg, mam nadzieję, że nie bo muszę na kontrolę isć w poniedziałek, bo wczoraj skończyłam antybiotyk się rozpisałam korzystając z chwili kiedy mała śpi
|
|
#2665 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Aaniu, Natko - mam do Was pytanie dziewczynki, bo wiem, że odciągacie mleczko. Poradzicie jak to robić? Po tym jak dziecko zje z np. lewej piersi, to odciągacie właśnie z niej do końca? I ile udaje Wam się na raz ściągnąć? I ile czasu to robicie?
Pytam, bo po śniadanku małego zaczęłam odciągać i ledwo co na dnie uzbierałam. I nie wiem, czy wyjadł wszystko, czy złą technikę mam, czy za krótko próbowałam, ale nie mam doi tego cierpliwości ![]() I jeszcze jedno - jak na jeden raz uzbieram malutko, to moge polączyć "zbiory" z całego dnia, prawda? Ale czy po każdym razie mam szorować i wyparzać ten odciągacz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A wiesz, że ja chyba też ![]() Ja już niedługo mam zamiar się za to zabrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Popłakałam się ze śmiechu ![]() Cytat:
![]() Herezja czy nie, grunt że działa ![]() A Zanetka ma dziś swoje święto? To sto lat kochana!!! Z ukochanym mężem i Waszą słodką Emilie A dziś rano zadzwonił mój teściu i zaprosił nas na sobotę. Tym razem oni urządzają przyjęcie żeby pokazać Tymka rodzinie swoeje. Normalnie się uśmiałam. Papugi jedne Tak to by w zyciu na coś takiego nie wpadli, bo nie dość że nie mają takich rzeczy w zwyczaju i w ogóle nie wiem, czy wiedzą co to pępkowe, to nie są blisko z rodziną, a znajomych też bliskich nie mają dużo. Ale że moja mama zrobiła, to oni tez od razu muszą. Jak dzieci
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko dziekuję za kolczyki są śliczne
na żywo jeszcze lepiej wyglądają niż na zdjęciu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo, ale to bardzo Wam dziękuję za kciuki za mojego męża
![]() Za obciążenie glukozą jeszcze nie dziękuję żeby nie zapeszyć ![]() Jej nie wiecie nawet jak wczoraj najadłam się strachu przez tego mojego chłopa Myślałam już, że to może jakiś zawał Zwłaszcza, że się pokłóciliśmy po sobocie... Pierwszy raz go takiego widziałam. Nawet jeszcze wczoraj jak wrócił ze szpitala to nie wyglądał najlepiej - w domku miał ciśnienie 150/95, podkrążone oczy, był strasznie senny i wyciszony, serducho szybko biło - ale myślę, że to przez te leki co mu w szpitalu dali. No niestety musi bardziej unikać stresu - wiem łatwo powiedzieć - i więcej odpoczywać - może za bardzo go angażuje w pomoc przy małym Może nie powinien wstawać w nocy do niego skoro wiem, że rano idzie do pracy Eh... Biedy wczoraj mi wszystko opowiadał, że pierwszy raz karetką jechał i nawet na wózku go wieźli... No, ale najważniejsze, że dzisiaj rano wstał jak nowo narodzony i poszedł do pracy A na obciążeniu glukozą byłam z Szymkiem - spał 3 h i pozwolił mamie zrobić badanko
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-09-13 o 16:10 |
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Ja jak zwykle na szybcika ![]() Przyjechałam dziś na dłuższą chwilę do domu, bo muszę popisać plan zajęć godzin wychowawczych dla dzieci, bo odbywam ta praktykę w gimnazjum... Od niedzieli mieszkamy na ,,swoim". Kurde, jak mi Was brakuje, to se nawet nie wyobrażacie... Tam gdzie mieszkamy, to nie jest typowe mieszkanie, tylko dom 2-piętrowy ( my mieszkamy na drugim p.), a na dole jest jakby to powiedzieć...taka rudera... Więc okropnie mi to przeszkadza, chociaż nie muszę na to patrzeć ( oczywiście jak wchodzę i wychodzę na pole to muszę ;/) Nie mam tam internetu, bo szukamy czegoś innego, i nie opłaca się montować ( chyba)... Mówię, że czuję się jak cyganka, bo nie ma nigdzie dla mnie miejsca. Jak w piosence ,,jadą wozy kolorowe...''... Kiedyż wreszcie mi się ułoży to wszystko...Wrrr Buziaki dla Was kochane, nie narobię, bo nie mam jak, teraz mama z małym jest, a ja biorę się za naukę. CAŁUSKI DLA MAM I DZIECIACZKÓW!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.porazka. to ze zapomina wylaczyc monitor oddechu to standard i zaczyna wyc.Cytat:
Cytat:
![]() no a my dzis zaliczyliśmy park, w którym wiało i jakoś zaczełam miec wyrzuty że mu czapeczki nie nałożyłam. i sru na głowną ulicę zakupową po czapeczki, a przy okazji zakupu czapeczek znalazło się i wiele innych rzeczy , które też przydałoby się kupic. np. mydelniczka na mydełko Emila, etui na szczoteczki do zębów dla mnie i T., no i te płatki kosmetyczne, które idą jak woda |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Pielęgniarka na pampersa i skarpetki chyba z rozpędu odjęła 300g i powiedziała że wpisze 5800
Sama muszę iść bo tżta nie ma.

ale ja teraz nie jestem na biezaco i mamm braki

zębole
i pytam: Ale jak to jak? 
( mnie to czeka za 2 tyg i już na samą myśl o piciu tego świństwa mam odruch wymiotny)

idziemy się dotlenić na spacerku bo ładna pogoda.