|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Facet bez ambicji
no dobra, ale co ci właściwie nie pasuje? facet zarabia 1600zł miesięcznie, sam się utrzymuje, nie wykorzystuje finansowo ani ciebie ani rodziców, tak cię to męczy, że nie siedzi w robocie od poniedziałku do piątku od 8 do 16?
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz każdy w wieku 25lat ma już nieźle napakowane cv, takie czasy, pewnie stąd obawy autorki. Ja akurat też dinozaur jestem i doskonale rozumiem to, co piszesz. Te same etapy zaliczone mam za sobą Tylko autorce nie chodzi o tę kasę chyba tylko o ambicje tego faceta. Bo można zyć sobie beztrosko (powinnam napisać:można było za naszych czasów ) mając 20 lat ale jakieś pojęcie o tym, co chcielibyśmy robić, mieć marzenia=plany wypadałoby chyba mieć A kwestia, czy przyniesie nam to szczęście i co w ogóle nam je przyniesie to już inna, bardziej skomplikowana historia. Ale wiesz ja wolę narzekać na brak szczęścia siedząc w swoich czterech kątach, mając zapewniony byt na jakimś tam poziomie niż robiąc to samo obracając każdą zlotówke dwa razy zanim ją wydam. Tego akurat jestem pewna![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
A żeby ją znaleźć to on nie rusza małym palcem tylko przesypia życie..Przynajmniej tak to zrozumiałam..
|
||
|
|
|
|
#93 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, a co TY robisz?! Bo sorry, ale jak na razie piszesz, co Twój facet powinien robić, co powinien mieć i ja jedyne co wnioskuję, to to, że szukasz faceta, który będzie Cię utrzymywał. No normalnie ręce opadają, to tak wygląda równouprawnienie? Zupełnie tego nie rozumiem.
Jego praca, jego pieniądze - jego problem. Jak chcesz, by ludzie mieli ambicje, to może zacznij od siebie? Ja rozumiem, że jesteś młodsza, ale ambicje można spełniać w różny sposób, nie koniecznie od razu zarabiając kokosy. Mówi się, że ,,kto z kim przystaje, taki się staje". Może warto, zamiast tylko mówić, co facet ma zrobić - mówić to każdy sobie może - dać dobry przykład samemu lub poznać z ludźmi, którzy spełniają swoje ambicje, marzenia, hobby? W ogóle to mnie ta cała sytuacja dziwi. Czy jak się z nim wiązałaś, to w ogóle go znałaś? Nie wiedziałaś, że nie ma innych planów, że w ciągu dnia ciągle śpi, że nie ma stałej pracy? No bo jak wiedziałaś, to Twoja wina. Chciałaś go zmienić, ale to łatwe nie jest (nie piszę, że niemożliwe, bo ludzie potrafią się zmienić, jeśli tego chcą). A z tym samochodem to jakiś żart totalny chyba. Moi rodzicie nigdy nie mieli samochodu - nie chcieli ryzykować z powodu wady wzroku - ja też pewnie nie będę go miała i w życiu bym nie powiedziała, że jest to coś, czego mi do szczęścia brakuje Nie mówiąc o tym, że czasami poruszanie się komunikacją miejską jest po prostu wygodniejsze/szybsze. No ale ludzie mają różne priorytety.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie przesadą z Twojej strony jest stwierdzenie, że facet powinien mieć samochód, bo ma już 25 lat. Mój TŻ samochód ma, ale to nie jest zabawka, która się kupi, jeździ i jeździ i gotowe. Nie, samochód wymaga praktycznie cały czas wydatku. Chcesz mieć samochód to sobie go kup, proste. Mam wrażenie, że chcesz żeby kupił dla Twojej wygody albo dlatego, że inni faceci mają.
Teraz o Twoim facecie. Zastanów się czy chcesz być z kimś, kto nie jest w stanie w przyszłości zapewnić Tobie i Waszym potencjalnym dzieciom stabilności. Facet jest leserem i nie radzę się łudzić, że to się zmieni z dnia na dzień. Teraz mu wygodnie, bo sobie coś dorobi i ok, ale co jak będzie miał utrzymać rodzinę? Mówi, że wiąże z Tobą przyszłość, to niech coś zrobi w tym kierunku. Postawiłabym mu ultimatum: albo znajdzie pracę, albo dowidzenia, bo nie męczyłabym się z leserem całe życie i nie zafundowałabym potencjalnym dzieciom takiego ojca, który byłby jak kolejne dziecko. Chcesz mieć wszystko na swojej głowie? Chyba nie. Żeby nie było, że jestem pusta i zależy mi na kasie. Mój TŻ ma lat 21. Pracuje, ale nie zarabia dużo, bo musiał znaleźć pracę po której mógłby się uczyć, a nie padał na kanapę, spłaca kredyt na samochód, zaczyna studia zaoczne. Sam mi mówi, że chciałby ze mną zamieszkać, wziąć ślub, ale po prostu teraz nas na to nie stać, bo ja też zaczynam studia, ale dziennie i mam tego świadomość, że teraz nas nie stać . Nie stać nas teraz, ale wiem, że on się stara by kiedyś nam było lepiej, myśli o przyszłości. Twój TŻ Autorko żyje tylko tu i teraz, a jego słowa są puste. Miałabym gdzieś puste deklaracje, jeżeli facet nie robiłby nic. |
|
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie z tym samochodem. naprawdę 25 lat to nie jest wiek w którym facet POWINIEN mieć samochód. samochód pożera mnóstwo kasy i mnie nie dziwi, że nie każdego stać. bo samo kupno to nic a później ubezpieczenia tankowanie itp. Tez mi się wydaje, ze Ty byś wolała by mial bo by Cię woził to tu to tam.
|
|
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mieszka w dużym mieście, żeby mógł poruszać sie wszedzie komunikacą miejską... Nie zalezy mi na tym żeby woził mój tyłek, bo nie po to zdałam prawko i planuję zakup samochodu, na który ostro oszczędzam.
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Jeszcze zalezy gdzie się pracuje...
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
własnie,póki co trzeba ja miec... Muszę go pochwalić, bo po moich ostatnich narzekaniach i uświadamianiu go, że odejde jeśli nie weźmie się za siebie, znalazł cos na kilka dni. W sumie dobre te kilka dni... przynajmniej nie bedzie w domu siedział. Powiedział mi wczoraj, że w poniedziałek jedzie dowiedzieć sie o robotę w pewnej firmie, bo słyszał, że tam potrzebują kogoś z jego uprawnieniami... ciekawe co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że nie ejst to słomiany zapał.
|
|
#102 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wolałabym pracować weekendami i zarabiać 1600zł, niż w tygodniu i zarabiać tyle samo. każda praca jest normalna, nie tylko ta pon-pt 8-16. może to ty jesteś trochę za bardzo ambitna, co? i wkurza cię, że on ma kasę, mimo że siedzi w domu wtedy kiedy ty musisz latać po uczelniach? czemu ma nie grać przez całe życie? może w końcu dojrzeje do tego by rozwinąć swoją działalność na większy zasięg. robi to co lubi i jeszcze mu za to płacą, takich ludzi powinno być więcej, a nie mniej. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#105 | |
|
.
|
Cytat:
![]() no to tak zrob. po co sie meczyc?
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
bo ciągle mam nadzieję, że będzie lepiej.
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak Cię drażni, to po prostu zostaw go i tyle, nie będziesz czuć takiej wielkiej agresji. Bo wymuszanie na nim "ambicji", parcia na kasę i kredyty, widać jest dla Ciebie frustrujące. Jeśli już, to może mógłby też w tygodniu żyć z muzyki, choćby dając lekcje czy więcej grając.
|
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
.
|
oesu... madana, gdzie jestes?! Ty najlepiej wyjasniasz kwestie "mam nadzieje"
![]() skoro nie jestes swiadoma pewnych kwestii to czas cie uswiadomic. facet sie nie zmieni, bo mu na tym nie zalezy. jemu jest dobrze tak, jak jest. i w tym momencie masz do wyboru - albo to zaakceptowac, albo sie z panem pozegnac. i nie rozumiem po kiego grzyba zmieniac kogos, zamiast znalezc osobe, ktora bedzie nam odpowiadala pod kazdym wzgledem?!
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
właśnie... w zimę zaczyna sie pożyczanie kasy od znajomych, albo czasem trafi mu się coś dodatkowego na kilka dni, tak jak teraz. A gdy zaczynają mu sie grania spłaca długi.
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdrość, chęć kontroli to nie jest żadna miłość. To jest wypaczenie człowieka. Kontroluje, bo czuje się niepewnie, chce mieć władzę, bo boi się, że zostanie sam. Ale nie dlatego, bo cię straci, tylko dlatego, że zostanie sam, jego kolejne niepowodzenie, upodlenie, wstyd przed samym sobą, bo go laska rzuciła, zdradziła itd. Potrafi tobą świetnie manipulować, choć normalna kobieta by sobie już dawno dała spokój z takim ściemniaczem. Ale ty jesteś młoda i wierzysz, że on tak mocno cię kocha, twój bohater, bo z depresji cię wyciągnął itd. To nie jest żaden bohater tylko tchórz, który wziął sobie naiwną zdesperowaną dziewczynę, która uwierzyła mu, że on ją ozłoci, że z nikim nie będzie jej tak dobrze jak z nim. I dalej tkwisz w tym. Do czasu gdy stanie się agresywny, bo w akademiku, uwierz, poznasz nowych ludzi, imprezy, wypady nawet na miasto są wpisane w życie studenckie i cię nie ominą. A on nie dość, że będzie kontrolował to jeszcze może zacząć być nieobliczalny, grozić, że się zabije, bo nie ciebie tylko siebie, jakie to romantyczne, on tak mocno kocha, że się zabić może. Ale się nie zabije, bo to tchórz i manipulator.
(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli. |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#113 |
|
.
|
jak tak bardzo ci to przeszkadza to postaw sprawe na ostrzu noza, a nie sie z nim cackasz. woz albo przewoz. normalna praca albo rozstanie. tylko trzymaj sie twado tego postanowienia.
*normalna w sensie stala. kij z godzinami pracy- czy normowane czy nie.
|
|
#114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() może zaproponuj, żeby rozszerzył swoje granie, tak żeby mógł i w zimę zarabiać. może jakieś karczmy, kabarety. nie wiem w sumie gdzie jest zapotrzebowanie na granie/śpiewanie. na pewno suszenie mu głowy o `normalną` pracę jest beznadziejnym pomysłem. dla mnie byłabyś jak natrętna mucha i mamusia w jednym. |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jego zespół składa się z 5 osób, nie moga grać w dni tygodnia bo reszta normalnie pracuje w tygodniu. Tylko on jeden nie może sobie poradzić ze znalezieniem pracy.---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- takie ultimatum postawiłam mu kilka dni temu i od tamtej pory tak jakby zaczął coś w tym kierunku robić. wiem, że pracy nie znajdzie z dnia na dzień dlatego dam mu troszkę czasu. Ale jeżeli znowu usiądzie na dupie i zrezygnuje, to ja mu podziękuję.
Baza adresów onion BRUTAL SEARCH - See the DarkNet as it is—mostly in numbers, without censorship Edytowane przez Espoir91 Czas edycji: 2011-09-14 o 12:41 |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#119 | ||
|
.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
co do podpisu - nie niszcz sobie zdrowia niejedzeniem po 17. no, chyba,ze chodzisz spac o 20
|
|
|
#120 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() może założyć działalność, wtedy to wszystko będzie miał. i wcale nie musi iść do roboty pn-pt 8-16, tak jak sobie tego życzy autorka. Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2011-09-14 o 12:52 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Teraz każdy w wieku 25lat ma już nieźle napakowane cv, takie czasy, pewnie stąd obawy autorki. Ja akurat też dinozaur jestem i doskonale rozumiem to, co piszesz. Te same etapy zaliczone mam za sobą
Tylko autorce nie chodzi o tę kasę chyba tylko o ambicje tego faceta. Bo można zyć sobie beztrosko (powinnam napisać:można było za naszych czasów

wolałabym pracować weekendami i zarabiać 1600zł, niż w tygodniu i zarabiać tyle samo.
jego zespół składa się z 5 osób, nie moga grać w dni tygodnia bo reszta normalnie pracuje w tygodniu. Tylko on jeden nie może sobie poradzić ze znalezieniem pracy.