Facet bez ambicji - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 00:35   #91
201803080934
Konto usunięte

Dot.: Facet bez ambicji

no dobra, ale co ci właściwie nie pasuje? facet zarabia 1600zł miesięcznie, sam się utrzymuje, nie wykorzystuje finansowo ani ciebie ani rodziców, tak cię to męczy, że nie siedzi w robocie od poniedziałku do piątku od 8 do 16?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 01:03   #92
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leuwen Pokaż wiadomość
nie, tym razem nie prowokuję, choć zwykle lubię to robić. Widać jestem dinozaurem. Gdy ja miałem 24 lata a moja obecna żona niespełna 20, nie interesowało nas nic poza przebywaniem ze sobą i rozmową. Nie widzieliśmy świata poza sobą. Cieszyliśmy się z każdej rzeczy, którą robiliśmy wspólnie. Stać nas było by wspólnie w ciągu 10 min zdecydować się na wyjzd na drugi koniec Polski, nie wiedząc czy starczy nam na paliwo i na nocleg. I było cudownie. Wszystko co nas spotykało było spontanicznie, każdą rzecz dobrą i złą dzieliliśmy wspólnie. Nie dbaliśmy o to jak będzie, bo wiedzieliśmy, że jak będziemy razem to sobie poradzimy.
Teraz wszystko się zmieniło. Możemy sobie jechać na jakiekolwiek wakacje, mamy własny dom, każde z nas ma auto, a mimo to nie nie potrafimy już tak świetnie się bawić jak kiedyś. Kochamy się nadal, jednak nie czujemy już tego dreszczu emocji. wszystko stało się stonowane, przewidywalne, potwornie nudne. Wszystko co robimy jest w jakiś sposób przewidywalne. Nie stać nas na zrobienie czegoś szalonego, bo zawsze kalkulujemy co możemy stracić. Pieniądze są ważne, ale nie dają szczęścia. Ci co tak myślą nie mają pieniędzy, albo są głupi.

Serio dziwię się, że młodzi ludzie zamiast korzystać z tego najpiękniejszego okresu w swoim życiu, myślą jak stare materialistyczne dziady. Żałosne jest to. Nie pojmuję tego.
Acha, właśnie wiem, że zazwyczaj to robisz więc zapytałam Teraz każdy w wieku 25lat ma już nieźle napakowane cv, takie czasy, pewnie stąd obawy autorki. Ja akurat też dinozaur jestem i doskonale rozumiem to, co piszesz. Te same etapy zaliczone mam za sobą Tylko autorce nie chodzi o tę kasę chyba tylko o ambicje tego faceta. Bo można zyć sobie beztrosko (powinnam napisać:można było za naszych czasów ) mając 20 lat ale jakieś pojęcie o tym, co chcielibyśmy robić, mieć marzenia=plany wypadałoby chyba mieć A kwestia, czy przyniesie nam to szczęście i co w ogóle nam je przyniesie to już inna, bardziej skomplikowana historia. Ale wiesz ja wolę narzekać na brak szczęścia siedząc w swoich czterech kątach, mając zapewniony byt na jakimś tam poziomie niż robiąc to samo obracając każdą zlotówke dwa razy zanim ją wydam. Tego akurat jestem pewna

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
no dobra, ale co ci właściwie nie pasuje? facet zarabia 1600zł miesięcznie, sam się utrzymuje, nie wykorzystuje finansowo ani ciebie ani rodziców, tak cię to męczy, że nie siedzi w robocie od poniedziałku do piątku od 8 do 16?
Z tego, co zrozumiałam to nie pasuje jej brak ambicji, planów, pusto spędzony czas, który przecieka przez palce. Ona chyba nie wierzy, że ta obecna robota weekendowa jest jego docelową pracą A żeby ją znaleźć to on nie rusza małym palcem tylko przesypia życie..Przynajmniej tak to zrozumiałam..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 08:27   #93
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
tak. Bo teraz zarabia,ale nie będzie grał przez całe życie. A od tego ciągłego siedzenia w domu ode chce mu sie normalnej pracy.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Acha, właśnie wiem, że zazwyczaj to robisz więc zapytałam Teraz każdy w wieku 25lat ma już nieźle napakowane cv, takie czasy, pewnie stąd obawy autorki. Ja akurat też dinozaur jestem i doskonale rozumiem to, co piszesz. Te same etapy zaliczone mam za sobą Tylko autorce nie chodzi o tę kasę chyba tylko o ambicje tego faceta. Bo można zyć sobie beztrosko (powinnam napisać:można było za naszych czasów ) mając 20 lat ale jakieś pojęcie o tym, co chcielibyśmy robić, mieć marzenia=plany wypadałoby chyba mieć A kwestia, czy przyniesie nam to szczęście i co w ogóle nam je przyniesie to już inna, bardziej skomplikowana historia. Ale wiesz ja wolę narzekać na brak szczęścia siedząc w swoich czterech kątach, mając zapewniony byt na jakimś tam poziomie niż robiąc to samo obracając każdą zlotówke dwa razy zanim ją wydam. Tego akurat jestem pewna

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Z tego, co zrozumiałam to nie pasuje jej brak ambicji, planów, pusto spędzony czas, który przecieka przez palce. Ona chyba nie wierzy, że ta obecna robota weekendowa jest jego docelową pracą A żeby ją znaleźć to on nie rusza małym palcem tylko przesypia życie..Przynajmniej tak to zrozumiałam..
Dokładnie o to mi chodzi. W wieku 25 lat powinien juz miec cokolwiek, On nie ma nic. Niby ma jakieś plany ale nie robi nic żeby je realizować.
Stary 2011-09-14, 08:55   #94
parapluie89
Raczkowanie

Przepraszam, a co TY robisz?! Bo sorry, ale jak na razie piszesz, co Twój facet powinien robić, co powinien mieć i ja jedyne co wnioskuję, to to, że szukasz faceta, który będzie Cię utrzymywał. No normalnie ręce opadają, to tak wygląda równouprawnienie? Zupełnie tego nie rozumiem.
Jego praca, jego pieniądze - jego problem.
Jak chcesz, by ludzie mieli ambicje, to może zacznij od siebie? Ja rozumiem, że jesteś młodsza, ale ambicje można spełniać w różny sposób, nie koniecznie od razu zarabiając kokosy. Mówi się, że ,,kto z kim przystaje, taki się staje". Może warto, zamiast tylko mówić, co facet ma zrobić - mówić to każdy sobie może - dać dobry przykład samemu lub poznać z ludźmi, którzy spełniają swoje ambicje, marzenia, hobby?
W ogóle to mnie ta cała sytuacja dziwi. Czy jak się z nim wiązałaś, to w ogóle go znałaś? Nie wiedziałaś, że nie ma innych planów, że w ciągu dnia ciągle śpi, że nie ma stałej pracy? No bo jak wiedziałaś, to Twoja wina. Chciałaś go zmienić, ale to łatwe nie jest (nie piszę, że niemożliwe, bo ludzie potrafią się zmienić, jeśli tego chcą).
A z tym samochodem to jakiś żart totalny chyba. Moi rodzicie nigdy nie mieli samochodu - nie chcieli ryzykować z powodu wady wzroku - ja też pewnie nie będę go miała i w życiu bym nie powiedziała, że jest to coś, czego mi do szczęścia brakuje Nie mówiąc o tym, że czasami poruszanie się komunikacją miejską jest po prostu wygodniejsze/szybsze. No ale ludzie mają różne priorytety.
parapluie89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 09:22   #95
lala2506
Zakorzenienie

Dla mnie przesadą z Twojej strony jest stwierdzenie, że facet powinien mieć samochód, bo ma już 25 lat. Mój TŻ samochód ma, ale to nie jest zabawka, która się kupi, jeździ i jeździ i gotowe. Nie, samochód wymaga praktycznie cały czas wydatku. Chcesz mieć samochód to sobie go kup, proste. Mam wrażenie, że chcesz żeby kupił dla Twojej wygody albo dlatego, że inni faceci mają.

Teraz o Twoim facecie. Zastanów się czy chcesz być z kimś, kto nie jest w stanie w przyszłości zapewnić Tobie i Waszym potencjalnym dzieciom stabilności. Facet jest leserem i nie radzę się łudzić, że to się zmieni z dnia na dzień. Teraz mu wygodnie, bo sobie coś dorobi i ok, ale co jak będzie miał utrzymać rodzinę? Mówi, że wiąże z Tobą przyszłość, to niech coś zrobi w tym kierunku. Postawiłabym mu ultimatum: albo znajdzie pracę, albo dowidzenia, bo nie męczyłabym się z leserem całe życie i nie zafundowałabym potencjalnym dzieciom takiego ojca, który byłby jak kolejne dziecko. Chcesz mieć wszystko na swojej głowie? Chyba nie.

Żeby nie było, że jestem pusta i zależy mi na kasie. Mój TŻ ma lat 21. Pracuje, ale nie zarabia dużo, bo musiał znaleźć pracę po której mógłby się uczyć, a nie padał na kanapę, spłaca kredyt na samochód, zaczyna studia zaoczne. Sam mi mówi, że chciałby ze mną zamieszkać, wziąć ślub, ale po prostu teraz nas na to nie stać, bo ja też zaczynam studia, ale dziennie i mam tego świadomość, że teraz nas nie stać . Nie stać nas teraz, ale wiem, że on się stara by kiedyś nam było lepiej, myśli o przyszłości. Twój TŻ Autorko żyje tylko tu i teraz, a jego słowa są puste. Miałabym gdzieś puste deklaracje, jeżeli facet nie robiłby nic.
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 10:08   #96
asvr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Dla mnie przesadą z Twojej strony jest stwierdzenie, że facet powinien mieć samochód, bo ma już 25 lat. Mój TŻ samochód ma, ale to nie jest zabawka, która się kupi, jeździ i jeździ i gotowe. Nie, samochód wymaga praktycznie cały czas wydatku. Chcesz mieć samochód to sobie go kup, proste. Mam wrażenie, że chcesz żeby kupił dla Twojej wygody albo dlatego, że inni faceci mają.

Teraz o Twoim facecie. Zastanów się czy chcesz być z kimś, kto nie jest w stanie w przyszłości zapewnić Tobie i Waszym potencjalnym dzieciom stabilności. Facet jest leserem i nie radzę się łudzić, że to się zmieni z dnia na dzień. Teraz mu wygodnie, bo sobie coś dorobi i ok, ale co jak będzie miał utrzymać rodzinę? Mówi, że wiąże z Tobą przyszłość, to niech coś zrobi w tym kierunku. Postawiłabym mu ultimatum: albo znajdzie pracę, albo dowidzenia, bo nie męczyłabym się z leserem całe życie i nie zafundowałabym potencjalnym dzieciom takiego ojca, który byłby jak kolejne dziecko. Chcesz mieć wszystko na swojej głowie? Chyba nie.

Żeby nie było, że jestem pusta i zależy mi na kasie. Mój TŻ ma lat 21. Pracuje, ale nie zarabia dużo, bo musiał znaleźć pracę po której mógłby się uczyć, a nie padał na kanapę, spłaca kredyt na samochód, zaczyna studia zaoczne. Sam mi mówi, że chciałby ze mną zamieszkać, wziąć ślub, ale po prostu teraz nas na to nie stać, bo ja też zaczynam studia, ale dziennie i mam tego świadomość, że teraz nas nie stać . Nie stać nas teraz, ale wiem, że on się stara by kiedyś nam było lepiej, myśli o przyszłości. Twój TŻ Autorko żyje tylko tu i teraz, a jego słowa są puste. Miałabym gdzieś puste deklaracje, jeżeli facet nie robiłby nic.
dokladnie tak
szczególnie z tym samochodem. naprawdę 25 lat to nie jest wiek w którym facet POWINIEN mieć samochód.
samochód pożera mnóstwo kasy i mnie nie dziwi, że nie każdego stać. bo samo kupno to nic a później ubezpieczenia tankowanie itp.
Tez mi się wydaje, ze Ty byś wolała by mial bo by Cię woził to tu to tam.

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 11:25   #97
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
dokladnie tak
szczególnie z tym samochodem. naprawdę 25 lat to nie jest wiek w którym facet POWINIEN mieć samochód.
samochód pożera mnóstwo kasy i mnie nie dziwi, że nie każdego stać. bo samo kupno to nic a później ubezpieczenia tankowanie itp.
Tez mi się wydaje, ze Ty byś wolała by mial bo by Cię woził to tu to tam.
Poprzez wspomienie o braku samochodu chciałam podkreślić jego brak zainteresowania swoją przyszłością. Chciawszy iść do pracy trzeba przecież mieć czym do niej dojeżdżać Nie mieszka w dużym mieście, żeby mógł poruszać sie wszedzie komunikacą miejską... Nie zalezy mi na tym żeby woził mój tyłek, bo nie po to zdałam prawko i planuję zakup samochodu, na który ostro oszczędzam.
Stary 2011-09-14, 11:26   #98
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Espoir91 Pokaż wiadomość
Poprzez wspomienie o braku samochodu chciałam podkreślić jego brak zainteresowania swoją przyszłością. Chciawszy iść do pracy trzeba przecież mieć czym do niej dojeżdżać Nie mieszka w dużym mieście, żeby mógł poruszać sie wszedzie komunikacą miejską... Nie zalezy mi na tym żeby woził mój tyłek, bo nie po to zdałam prawko i planuję zakup samochodu, na który ostro oszczędzam.
Też nie mieszkam w dużym mieście i uwierz, że to wcale nie jest nie wiadomo co dojechać do pracy autobusem czy busem
Stary 2011-09-14, 11:30   #99
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parapluie89 Pokaż wiadomość
Przepraszam, a co TY robisz?! Bo sorry, ale jak na razie piszesz, co Twój facet powinien robić, co powinien mieć i ja jedyne co wnioskuję, to to, że szukasz faceta, który będzie Cię utrzymywał. No normalnie ręce opadają, to tak wygląda równouprawnienie? Zupełnie tego nie rozumiem.
Jego praca, jego pieniądze - jego problem.
Jak chcesz, by ludzie mieli ambicje, to może zacznij od siebie? Ja rozumiem, że jesteś młodsza, ale ambicje można spełniać w różny sposób, nie koniecznie od razu zarabiając kokosy. Mówi się, że ,,kto z kim przystaje, taki się staje". Może warto, zamiast tylko mówić, co facet ma zrobić - mówić to każdy sobie może - dać dobry przykład samemu lub poznać z ludźmi, którzy spełniają swoje ambicje, marzenia, hobby?
W ogóle to mnie ta cała sytuacja dziwi. Czy jak się z nim wiązałaś, to w ogóle go znałaś? Nie wiedziałaś, że nie ma innych planów, że w ciągu dnia ciągle śpi, że nie ma stałej pracy? No bo jak wiedziałaś, to Twoja wina. Chciałaś go zmienić, ale to łatwe nie jest (nie piszę, że niemożliwe, bo ludzie potrafią się zmienić, jeśli tego chcą).
A z tym samochodem to jakiś żart totalny chyba. Moi rodzicie nigdy nie mieli samochodu - nie chcieli ryzykować z powodu wady wzroku - ja też pewnie nie będę go miała i w życiu bym nie powiedziała, że jest to coś, czego mi do szczęścia brakuje Nie mówiąc o tym, że czasami poruszanie się komunikacją miejską jest po prostu wygodniejsze/szybsze. No ale ludzie mają różne priorytety.
a co do moich AMBICJI to studiuję dwa kierunki, staram się dorobić zawsze kiedy mam ku temu okazję, bo moi rodzice nie są zamożni i wiem, że sama musze na wszytsko zapracować. Ja nie wyobrażam sobie życia bez auta w miejscowości z której pochodze. Byłby to dla mnie totalny paraliż.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Też nie mieszkam w dużym mieście i uwierz, że to wcale nie jest nie wiadomo co dojechać do pracy autobusem czy busem
Jeszcze zalezy gdzie się pracuje...
Stary 2011-09-14, 11:35   #100
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze zalezy gdzie się pracuje...
A skąd wiesz, że będzie miał nie wiadomo jak daleko do pracy? Poza tym akurat to jak dojedzie to jego sprawa. Nie chce samochodu będzie jeździł autobusem. O ile zacznie szukać chociaż tej pracy
Stary 2011-09-14, 11:41   #101
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
A skąd wiesz, że będzie miał nie wiadomo jak daleko do pracy? Poza tym akurat to jak dojedzie to jego sprawa. Nie chce samochodu będzie jeździł autobusem. O ile zacznie szukać chociaż tej pracy
własnie,póki co trzeba ja miec... Muszę go pochwalić, bo po moich ostatnich narzekaniach i uświadamianiu go, że odejde jeśli nie weźmie się za siebie, znalazł cos na kilka dni. W sumie dobre te kilka dni... przynajmniej nie bedzie w domu siedział. Powiedział mi wczoraj, że w poniedziałek jedzie dowiedzieć sie o robotę w pewnej firmie, bo słyszał, że tam potrzebują kogoś z jego uprawnieniami... ciekawe co z tego wyjdzie, mam nadzieję, że nie ejst to słomiany zapał.
Stary 2011-09-14, 11:53   #102
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
tak. Bo teraz zarabia,ale nie będzie grał przez całe życie. A od tego ciągłego siedzenia w domu ode chce mu sie normalnej pracy
głupoty gadasz, masa ludzi ma pracę w nienormowanych godzinach, ja sama zamierzam być tłumaczem i pracować wtedy kiedy mi się zachce, choćby i o 3 w nocy, żeby potem spać do południa. praca 8-16 by mnie zamęczyła i zabiła wolałabym pracować weekendami i zarabiać 1600zł, niż w tygodniu i zarabiać tyle samo.
każda praca jest normalna, nie tylko ta pon-pt 8-16. może to ty jesteś trochę za bardzo ambitna, co? i wkurza cię, że on ma kasę, mimo że siedzi w domu wtedy kiedy ty musisz latać po uczelniach?
czemu ma nie grać przez całe życie? może w końcu dojrzeje do tego by rozwinąć swoją działalność na większy zasięg. robi to co lubi i jeszcze mu za to płacą, takich ludzi powinno być więcej, a nie mniej.

Cytat:
Dokładnie o to mi chodzi. W wieku 25 lat powinien juz miec cokolwiek, On nie ma nic. Niby ma jakieś plany ale nie robi nic żeby je realizować.
kolejne pierdoły. ja już od gimnazjum wiedziałam co chcę w życiu robić, a niektórzy po studiach nie wiedzą. nie ma wieku, w którym powinno się bla bla. jemu to pasuje, więc przestań mu MATKOWAĆ. sam się utrzymuje, jest samodzielny i nie siedzi na garnuszku rodziców, więc nie robi niczego złego, poza tym, że tobie ambicja i zazdrość dupę ściska, że on ma tydzień wolny a ty nie.
Stary 2011-09-14, 11:57   #103
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
głupoty gadasz, masa ludzi ma pracę w nienormowanych godzinach, ja sama zamierzam być tłumaczem i pracować wtedy kiedy mi się zachce, choćby i o 3 w nocy, żeby potem spać do południa. praca 8-16 by mnie zamęczyła i zabiła wolałabym pracować weekendami i zarabiać 1600zł, niż w tygodniu i zarabiać tyle samo.
każda praca jest normalna, nie tylko ta pon-pt 8-16. może to ty jesteś trochę za bardzo ambitna, co? i wkurza cię, że on ma kasę, mimo że siedzi w domu wtedy kiedy ty musisz latać po uczelniach?
czemu ma nie grać przez całe życie? może w końcu dojrzeje do tego by rozwinąć swoją działalność na większy zasięg. robi to co lubi i jeszcze mu za to płacą, takich ludzi powinno być więcej, a nie mniej.

kolejne pierdoły. ja już od gimnazjum wiedziałam co chcę w życiu robić, a niektórzy po studiach nie wiedzą. nie ma wieku, w którym powinno się bla bla. jemu to pasuje, więc przestań mu MATKOWAĆ. sam się utrzymuje, jest samodzielny i nie siedzi na garnuszku rodziców, więc nie robi niczego złego, poza tym, że tobie ambicja i zazdrość dupę ściska, że on ma tydzień wolny a ty nie.
W sumie coś w tym jest
Stary 2011-09-14, 11:58   #104
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:

Ty sobie to wyobrażasz ja nie. Poza tym wesela nie są przez cały rok, a W SEZONIE. Więc u niego ubiegła zima wyglądała na leżeniu do góry dupą przez cały dzień.
Stary 2011-09-14, 11:59   #105
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez soulsweeper Pokaż wiadomość
A tego to już zupełnie nie rozumiem. Czemu nie miałby uczynić z grania swojego stałego źródła zarobku? Naprawdę lepsze byłoby siedzenie na słuchawce w jakimś marketingu bezpośrednim albo infolinii, pewnie na dodatek bez umowy o pracę? Jeżeli ktoś ma talent muzyczny, to niech go wykorzystuje. Mógłby przecież mieć swoją działalność gospodarczą i nie ograniczać się do wesel. Z tego naprawdę można dobrze żyć, ale oczywiście nie byłaby to już tylko praca weekendowa. Pomijając samo granie, musiałby aktywnie szukać sobie źródeł zarobku, jakoś się reklamować i kształcić.

Ale to tak abstrahując, bo jeżeli jest rzeczywiście leniem, to i tak się za to nie weźmie. Trzeba zwiewać, miłość nie miłość.
ale nie oplaca sie zakladac dzialalnosci gospodarczej, bo trzeba placic zus i podatki
Cytat:
a wiecie co jest najzabawniejsze??? ze ja zostawiłam dla NIEGO chłopaka!!! co prawda byłam z nim króciutko,bo 2miesiące, ale tak mi skubaniec w głowie zawróciła teraz??? teraz to najchętniej zostawiłabym wszytsko i poszła w ✂✂✂✂u...
no to tak zrob. po co sie meczyc?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 12:02   #106
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
ale nie oplaca sie zakladac dzialalnosci gospodarczej, bo trzeba placic zus i podatki

no to tak zrob. po co sie meczyc?
bo ciągle mam nadzieję, że będzie lepiej.
Stary 2011-09-14, 12:14   #107
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
sam się utrzymuje, jest samodzielny i nie siedzi na garnuszku rodziców, więc nie robi niczego złego, poza tym, że tobie ambicja i zazdrość dupę ściska, że on ma tydzień wolny a ty nie.
No dokładnie. Przy zleceniach zawsze tak jest, że są lepsze miesiące i gorsze. Moja koleżanka robi muzykę do reklam i nieźle sobie radzi, ale oczywiście też można sprowadzić to do tego, że nie ma normalnej pracy.Poza tym, np. pensjonaty, knajpy nad morzem też zarabiają właściwie tylko w sezonie.
Jeśli tak Cię drażni, to po prostu zostaw go i tyle, nie będziesz czuć takiej wielkiej agresji. Bo wymuszanie na nim "ambicji", parcia na kasę i kredyty, widać jest dla Ciebie frustrujące. Jeśli już, to może mógłby też w tygodniu żyć z muzyki, choćby dając lekcje czy więcej grając.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 12:18   #108
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Ty sobie to wyobrażasz ja nie. Poza tym wesela nie są przez cały rok, a W SEZONIE. Więc u niego ubiegła zima wyglądała na leżeniu do góry dupą przez cały dzień.
no to z czego się utrzymuje w zimę?
Stary 2011-09-14, 12:22   #109
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
bo ciągle mam nadzieję, że będzie lepiej.
oesu... madana, gdzie jestes?! Ty najlepiej wyjasniasz kwestie "mam nadzieje"

skoro nie jestes swiadoma pewnych kwestii to czas cie uswiadomic. facet sie nie zmieni, bo mu na tym nie zalezy. jemu jest dobrze tak, jak jest. i w tym momencie masz do wyboru - albo to zaakceptowac, albo sie z panem pozegnac. i nie rozumiem po kiego grzyba zmieniac kogos, zamiast znalezc osobe, ktora bedzie nam odpowiadala pod kazdym wzgledem?!

Stary 2011-09-14, 12:24   #110
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
no to z czego się utrzymuje w zimę?
właśnie... w zimę zaczyna sie pożyczanie kasy od znajomych, albo czasem trafi mu się coś dodatkowego na kilka dni, tak jak teraz. A gdy zaczynają mu sie grania spłaca długi.
Stary 2011-09-14, 12:24   #111
Semia
Raczkowanie

Cytat:
właśnie na to liczyłam... ale teraz chyba widzę, że to sie jednak nie uda, bo moja pozycja jest z góry przegrana... A życia nie chcę sobie zmarnować. Wolę skonczyć,niż poźniej płakac poł życia.. Może nie zrobie tego dziś, czy jutro, ale tak się stanie. Tego jestem pewna...
Problem w tym, że nie chcesz nic zmienić. Chcesz się pożalić na forum, poczytać rady, a potem spojrzysz na swojego misiaczka i stwierdzisz, że jednak jest cudowny, a obcy ludzie go nie znają i na pewno tym razem będzie ok. I pójdzie do roboty. To jest typ, że jak pójdzie do pracy to tylko przez ciebie. Nie dzięki tobie - przez ciebie. I zaczną się kłótnie, bo on zmęczony, a ty sobie w akademiku siedzisz i pewnie na imprezy chodzisz.
Zazdrość, chęć kontroli to nie jest żadna miłość. To jest wypaczenie człowieka. Kontroluje, bo czuje się niepewnie, chce mieć władzę, bo boi się, że zostanie sam. Ale nie dlatego, bo cię straci, tylko dlatego, że zostanie sam, jego kolejne niepowodzenie, upodlenie, wstyd przed samym sobą, bo go laska rzuciła, zdradziła itd.
Potrafi tobą świetnie manipulować, choć normalna kobieta by sobie już dawno dała spokój z takim ściemniaczem. Ale ty jesteś młoda i wierzysz, że on tak mocno cię kocha, twój bohater, bo z depresji cię wyciągnął itd. To nie jest żaden bohater tylko tchórz, który wziął sobie naiwną zdesperowaną dziewczynę, która uwierzyła mu, że on ją ozłoci, że z nikim nie będzie jej tak dobrze jak z nim.
I dalej tkwisz w tym. Do czasu gdy stanie się agresywny, bo w akademiku, uwierz, poznasz nowych ludzi, imprezy, wypady nawet na miasto są wpisane w życie studenckie i cię nie ominą. A on nie dość, że będzie kontrolował to jeszcze może zacząć być nieobliczalny, grozić, że się zabije, bo nie ciebie tylko siebie, jakie to romantyczne, on tak mocno kocha, że się zabić może. Ale się nie zabije, bo to tchórz i manipulator.

(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
Semia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 12:27   #112
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
oesu... madana, gdzie jestes?! Ty najlepiej wyjasniasz kwestie "mam nadzieje"

skoro nie jestes swiadoma pewnych kwestii to czas cie uswiadomic. facet sie nie zmieni, bo mu na tym nie zalezy. jemu jest dobrze tak, jak jest. i w tym momencie masz do wyboru - albo to zaakceptowac, albo sie z panem pozegnac. i nie rozumiem po kiego grzyba zmieniac kogos, zamiast znalezc osobe, ktora bedzie nam odpowiadala pod kazdym wzgledem?!
wiem, że to głupie i że tak nie można ciągle żyć nadzieją. Ale on zdaje sobie sprawę z tego, że to moje ostatnie zapasy cierpliwości. Tak niby jakby go troche ruszyło, ale nie wiem co dalej będzie.
Stary 2011-09-14, 12:33   #113
skazana_na_bluesa
.

jak tak bardzo ci to przeszkadza to postaw sprawe na ostrzu noza, a nie sie z nim cackasz. woz albo przewoz. normalna praca albo rozstanie. tylko trzymaj sie twado tego postanowienia.

*normalna w sensie stala. kij z godzinami pracy- czy normowane czy nie.

Stary 2011-09-14, 12:34   #114
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
właśnie... w zimę zaczyna sie pożyczanie kasy od znajomych, albo czasem trafi mu się coś dodatkowego na kilka dni, tak jak teraz. A gdy zaczynają mu sie grania spłaca długi.
to czemu nie napisałaś tego od razu?
może zaproponuj, żeby rozszerzył swoje granie, tak żeby mógł i w zimę zarabiać. może jakieś karczmy, kabarety. nie wiem w sumie gdzie jest zapotrzebowanie na granie/śpiewanie.
na pewno suszenie mu głowy o `normalną` pracę jest beznadziejnym pomysłem. dla mnie byłabyś jak natrętna mucha i mamusia w jednym.
Stary 2011-09-14, 12:39   #115
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
to czemu nie napisałaś tego od razu?
może zaproponuj, żeby rozszerzył swoje granie, tak żeby mógł i w zimę zarabiać. może jakieś karczmy, kabarety. nie wiem w sumie gdzie jest zapotrzebowanie na granie/śpiewanie.
na pewno suszenie mu głowy o `normalną` pracę jest beznadziejnym pomysłem. dla mnie byłabyś jak natrętna mucha i mamusia w jednym.
i własnie tak się czuję. Jak natrętna mucha jego zespół składa się z 5 osób, nie moga grać w dni tygodnia bo reszta normalnie pracuje w tygodniu. Tylko on jeden nie może sobie poradzić ze znalezieniem pracy.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
jak tak bardzo ci to przeszkadza to postaw sprawe na ostrzu noza, a nie sie z nim cackasz. woz albo przewoz. normalna praca albo rozstanie. tylko trzymaj sie twado tego postanowienia.

*normalna w sensie stala. kij z godzinami pracy- czy normowane czy nie.
takie ultimatum postawiłam mu kilka dni temu i od tamtej pory tak jakby zaczął coś w tym kierunku robić. wiem, że pracy nie znajdzie z dnia na dzień dlatego dam mu troszkę czasu. Ale jeżeli znowu usiądzie na dupie i zrezygnuje, to ja mu podziękuję.

Edytowane przez Espoir91
Czas edycji: 2011-09-14 o 12:41
Espoir91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 12:41   #116
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
każda praca jest normalna, nie tylko ta pon-pt 8-16. może to ty jesteś trochę za bardzo ambitna, co?
Z tym się zgadzam. Wydaje mi się, Espoir, że masz jeszcze trochę naiwne wyobrażenie o pracy. Podobnie ten nieszczęsny samochód - toż to skarbonka bez dna! Rozumiem, że niektórzy mimo to nie wyobrażają sobie bez niego życia, ale nie dziwi mnie też wcale, że inni wolą przeznaczyć kasę na coś innego.
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 12:43   #117
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
i własnie tak się czuję. Jak natrętna mucha jego zespół składa się z 5 osób, nie moga grać w weekendy bo reszta normalnie pracuje w tygodniu. Tylko on jeden nie może sobie poradzić ze znalezieniem pracy.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

takie ultimatum postawiłam mu kilka dni temu i od tamtej pory tak jakby zaczął coś w tym kierunku robić. wiem, że pracy nie znajdzie z dnia na dzień dlatego dam mu troszkę czasu. Ale jeżeli znowu usiądzie na dupie i zrezygnuje, to ja mu podziękuję.
ale dziewczyno dlaczego ty się tak upierasz, żeby poszedł do `normalnej` pracy, a nie chcesz żeby kontynuował to co robi, tylko na większą skalę? bardziej stabilnie i całorocznie?
Stary 2011-09-14, 12:46   #118
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soulsweeper Pokaż wiadomość
Z tym się zgadzam. Wydaje mi się, Espoir, że masz jeszcze trochę naiwne wyobrażenie o pracy. Podobnie ten nieszczęsny samochód - toż to skarbonka bez dna! Rozumiem, że niektórzy mimo to nie wyobrażają sobie bez niego życia, ale nie dziwi mnie też wcale, że inni wolą przeznaczyć kasę na coś innego.
Możliwe, że nie wiem duzo o życiu, ale wydaje mi się, że facet w wieku 25 lat owinien już coś planować i coś robić w tym kierunku, aby te plany po mału realizować. Czy nie mam racji?!
Stary 2011-09-14, 12:48   #119
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
ale dziewczyno dlaczego ty się tak upierasz, żeby poszedł do `normalnej` pracy, a nie chcesz żeby kontynuował to co robi, tylko na większą skalę? bardziej stabilnie i całorocznie?
eee.... szansa na jakakolwiek emeryture, w razie choroby zasilek = jakakolwiek kasa... ubezpieczenie zdrowotne...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
albo robi, albo "tak jakby robi".

co do podpisu - nie niszcz sobie zdrowia niejedzeniem po 17. no, chyba,ze chodzisz spac o 20

Stary 2011-09-14, 12:50   #120
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Możliwe, że nie wiem duzo o życiu, ale wydaje mi się, że facet w wieku 25 lat owinien już coś planować i coś robić w tym kierunku, aby te plany po mału realizować. Czy nie mam racji?!
no właśnie o to chodzi, że nie. ja cały czas mam wrażenie, że opisujesz 40latka, który ma rodzinę i dom na utrzymaniu, a nie 25latka, który ma całe życie przed sobą i jeszcze zdąży się naharować w `normalnej` pracy

Cytat:
eee.... szansa na jakakolwiek emeryture, w razie choroby zasilek = jakakolwiek kasa... ubezpieczenie zdrowotne...
może założyć działalność, wtedy to wszystko będzie miał. i wcale nie musi iść do roboty pn-pt 8-16, tak jak sobie tego życzy autorka.

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2011-09-14 o 12:52
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości