|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41791 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Przedwczoraj straciłam dwie garści włosów za jednym pociągnięciem (po bokach), uroki pracy w szkole specjalnej, oj bolało... Wracam do pisaniny. Bardzo miło ogląda się Wasze piękne włosy. Minął mi rok koślawego cg . Zdjęć nie będzie przez długi czas jeszcze.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#41792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiamy!!!
|
|
#41793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam cienkie i delikatne, łatwo się poddają stylizaji, ale też szybko potrafią wrócić do stanu poprzedniego a warstw, no nie wiem, mam pocieniowane (pokażę Ci na zdjęciach, to początek pielęgnacji w czerwcu, umyte tylko szamponem i wysuszone suszarką, żeby pokazać jakie są) i widać takie postrzępione kosmyki, które w zamyśle fryzjerki miały układać się ku buzi, a i tak robiły co chciały tak ogólnie to chyba ze 3 albo 4 długości i to wszystko jeszcze pocieniowane (ale nożyczkami zwykłymi, nie degażówkami) Cytat:
![]() szkoła specjalna (moja kuzynka pracuje w ośrodku specjalnym i znam to z opowiadań :x) PS. przepraszam, że tak zdominowałam forum, ale ponad miesiąc nie miałam komputera
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-14 o 21:51 |
|||
|
|
|
#41794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dałam na włosy żel lniany, wysuszyłam dyfuzorem, chwilę odczekałam i poszłam spać... mimo dobrego dogniecenia i poratowania psikadłem i tak przez większość dnia miałam wrażenie, że przez noc jakieś małe zwierzątko postanowiło uwić sobie gniazdko na mojej głowie...
|
|
|
|
|
#41795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcie0400.jpg |
|
|
|
|
#41796 | |
|
Rozeznanie
|
o, super, te się przekręciły
.---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
ale może każda przez to przechodzi...
|
|
|
|
|
#41797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz trzeba używać różnych rzeczy i obserwować co pomaga, a co nie
|
|
|
#41798 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z mazideł...ale chyba ogranicze sie na razie do minimum koniecznego bo troche przedobrzyłam z zakupami w tym miesiacy (a dopiero polowa) Cytat:
Cytat:
ja wiecznie narzekam na bak objetosci niestety inna sprawa ze relacja zdjecie a rzeczywistosc to róznie bywa. (po calym diu mam puszaka oczywiscie)TZ ci łeb ukręci zobaczysz :P nie podcinaj o ile ci to nie jest potrzebne ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nie wiem co wyprobuje ale szampon musze jakis kupic... strasznie mi się podoba sa takie hmmm regularne. Ja to mam tu falka tu spiralka tam korkociąga czesc calkiem prosty klusek...Cytat:
![]() Cytat:
a miesiac bez kontaktu z wlosowymi guru to bym chyba nie przezyla ![]() Cytat:
![]() tak czy owak efekt niepożadany bo nie dosc ze plaskie to straki wygladajace jak nieodgnieciony zel... bleeee to byl zly poranek...
|
|
#41799 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiedziałam czy brać, a to taka wielka butla była, w końcu pottersa wzięłam (jak się ma jeden do drugiego? bo Ty chyba też pottersa masz)Cytat:
Cytat:
![]() ja chyba lepiej żebym nie miała za dużo objętości, bo i tak mam okrągłą twarz ![]() Cytat:
Cytat:
a u mnie dzisiaj pod spodem dość prostawo, a wierzch cacy wygniotłam teraz suche z żelem lnianym, z HA i z hydrolatem rozmarynowym, do spania ananas i zobaczymy co jutro się wykluje ![]() Cytat:
a jak nie zrobisz nic na noc to co masz rano? rozprostowują się? czy co się robi?
|
|
|
#41800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też stuka rok Plus minus Od sierpnia czytałam, o BD i rycynie, we wrześniu spróbowałam mycia Hegronem (porażka :P ale teraz wiem jaka była przyczyna reakcji skalpu :P), od października byłam już wasza sercem tylko fizycznie na chemii od dermatolog ;] A coś bliższego CG stosuję od marca ;P będę miała kilka rocznic
|
|
|
|
|
#41801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak po cichutku marzy mi się, żeby jutrzejsza poranna reanimacja dała jakieś sensowne efekty
|
|
|
|
|
#41802 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hegron chyb amalowydajnie stosowalam bo juz mi sie konczy a nie tak dawno kupilam. Też stalam w Kauflandzie nad Hegronem nowym dla siebie i mialam w reku bez splukiwania (maja takie same sklady b/s i d/s) ale wzielam Aile? czy jak tam ta odzywka Kauflandowa sie zwie... Cytat:
teraz susze suszarka wiec to swoje robi, ale chcialabym wieksza objetosc... no ale skad ma sie wziąć jak wlosów malo... cienkie itp. Cytat:
Cytat:
ale patrze z zazdroscia na wlosy Nusi np ten skret...Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Ide sobie nałożyc porcje lodów na dobranoc i czekam az paznokcie wyschną... jak nie wlosy to paznokcie mi schną i siedze do bog wie ktorej...
|
|
#41803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cadey, Bilba Vitaoil NonShampoo, Oliwka do mycia włosów suchych ok 30zl/200ml aqua, peg-7 glyceryl cocoate, peg-6 caprylic/capric glycerides, sodium cocoamphoacetate, peg-18 glyceryl oleate/cocoate, cetrymonium chloride, peg 200 hydrogenatedglyceryl palmitate, glyceryn, propylene glycol, articum lappa, urtica dioica, dimethicone copolyol, quaternium-80, panthenol, lactic acid, bha, bht, tocopheryl acetate, tetrasodium edta, parfum, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone no nie podoba mi się to quaternium-80 i dimethicone copolyol (ale to chyba ten spłukiwalny wodą) tu! jest analiza odżywki, ale która to odżywka to nie mam pojęcia tu jeszcze coś, ale też nie wiem które to, bo po włoskiemu :Cadey - Bilba Impacco rigenerante ai semi di lino aqua, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, linum usitatissimum, stereamidopropyl dimethylamine myristyl alcohol, glycertl stearate, dicaprylyl ether cetereth-25, ceramide 3, ceramide 6 II, lauryl alcohol, phytosphingosine, cholesterol, sodium lauroyl lactylate, tocopherol, phenyltrimethicone, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed wheat protein, xanthan gum, methylparaben, propylparaben, parfum, disodium edta, citric acid, methyldibromo glutaronitrile, phenoxyethanol jak się chce, to da się znaleźć coś tam ale w analizie nie pomogęMgiełka jedz jedz, Ty szczuplaczek jesteś to Ci wolno ![]() a myjesz metodą kubeczkową? czy od razu bach na skalp odżywkę? Martula też rok? u mnie 3 m-ce tylko ciekawe co będzie za rok...
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-15 o 00:08 |
|
|
|
|
#41804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w kuchni doszlam do wnioskuz ze najpierw zjem kolacje lody sobie topnieją (lubie takie rozbabrane )
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-15 o 00:11 |
|
|
|
|
#41805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba Cię poproszę o odlewkę Hegrona, to bym sobie spróbowała, bo nie wiem czy chcę taką wielką butlę kupować (mam pól litra pottersa przecież ) ja mogę zaoferować odlewkę mleczka z BU, pottersa, a tak to wszystko nam się powtarza chyba ![]() z mazideł chciałabym ceramidy, hydrolat lawendowy, aloesowy, jedwab, keratynę i piling, reszty nie przeglądam, bo mam chciejstwo od razu , ale jeszcze pomyślę, czy mnie na to wszystko stać, wezmę najmniejsze pojemności najwyżej
|
|
|
#41806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41807 |
|
Zakorzenienie
|
A jak zleciało
![]() Chcę mieszkać koło Was ![]() Wymianki ![]() ![]() Odlewki ![]() ![]() ![]() Mam niespodziankę ale to wieczorem
|
|
|
|
#41808 |
|
Zakorzenienie
|
To nie fair, dlaczego ja nie mam blisko jakiejs kreconowlosej Wizazanki
nie przeprowadza sie ktoras z Was do Danii?Potworne straki mam na glowie lece sie myc. Mam na dzis zaplanowane porzadki w szafie z ubraniami (wyciaganie swetrow) i mycie okien. Pielegnacja bedzie minimum. Odliczam dni do wyplaty - okolo 30 wrzesnia ) 2. zamowieniem z Mazidel (=keratyna hydrolizowana, itp.). Plus szalenstwa zakupowe typu olej z jojoby i co mi tylko wpadnie w oko.
|
|
|
|
#41809 |
|
Zadomowienie
|
Ty z Rzeszowa? Bywam tam czasem
![]() Maliniarko, nie ścinaj włosów, przecież już się dobrze układają a szkoda tej długości ![]() paulownia, ja do Danii chętnie, ale za jakieś 10 lat Chcę już włosy do pasa! Już! ![]() Wczoraj nałożyłam maskę Bingo z kaszmirem i kolagenem i doszłam do wniosku, że odkąd myję je wieczorem to moje włosy wolą mocno emolientowe odżywki typu Alterra z morelą. Wcześniej za nimi nie przepadały, ciekawe. Chyba te proteinowe rzeczy zostawię sobie na moment kiedy będę musiała umyc głowę rano.
|
#41810 |
|
Raczkowanie
|
Aaa ale jestem zadowolona
![]() Pojechałam do siostry zająć się chorym psem, a przy okazji zrobilam sobie włosowe spa - olejowanie kokosem i shea na calą noc i w ogóle, następnego dnia miałm tylko fale ale za to super objętość. Ale musiałam związać bo wiał wiatr straszny. Na noc zrezygnowana spięłam w koko-ananasa, dzisiaj rozpuszczam, a tu Osobne, śliczne, prawie nie spuszone falo-loki jak Przetrwają podróż to pokażę ![]() A z zakupów to dostałam duże plastikowe tukany, bardzo łagodne dla włosów a trzymają I pottersa aloesowego, będę myć |
|
|
|
#41811 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ten peeling z BU - cudowny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#41812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czekamy zatem
|
||||
|
|
|
#41813 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego dopiero za dziesiec?
![]() Juz sobie wyobrazam jak tu bedzie wygladac za 10 lat, watek numer 100 i dojrzale kreconowlose z dlugimi lokami wprowadzaja mlode debiutantki w tajniki pielegnacji.Juz sie umylam. Skalp wolal o porzadne oczyszczenie, przedwczoraj nalozylam eksperymentalna wcierke z olejem winogronowym i olejkiem pichtowym. Troszke swedzialo, i chyba bede ja stosowac tylko na kilka godzin przed myciem. Odzywka ds - bananowa, bs- Joasia lniana, zel i schne. Moje piora potrzebuja teraz - protein, nawilzenia, dlugosci i objetosci czekam cierpliwie na porost, pije zielsko...nastepne podciecie okolo po 12 pazdziernika.
|
|
|
|
#41814 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
A możliwe, że prezent, bo płaciłam więcej niż 50pln zamówiłam keratynę; olej jojoba; masło shea; masło babassu; ekstrakt karnityna, arginina kofeina; hydromanil; d-pantenol a czekam jeszcze na zamówienie z BU Wy teraz mazidłami kusicie, nieee ![]() Ajrisz, pewnie włoski dziś ładne, co? po pracy wrzucę swoje z wczoraj. Po keratynie i miodzie od razu jest lepiej |
|
|
|
|
#41815 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałaś mi, że ostatnio podcinałam w listopadzie
Czas do fryzjera
|
|
|
|
#41816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz Wam pokażę o co mi chodzi...zanim zwiąże włosy - kolejny dzień nie ogę tak wyjść do ludzi |
|
|
|
|
#41817 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo się nie mogę zdecydować, gdzie przewalić część pierwszej wypłaty :PCytat:
![]() Cytat:
A Ajrisz będzie w coraz krótszych Ostatnio chodzi za mną taka fryzurka (1sza) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Pokaż. Coby Cię pocieszyć wrzucę wieczorem zdjęcie wczorajszej masakry. Też mamy złe dni
|
||||||
|
|
|
#41818 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#41819 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, pytanie.
Czy kofeina może podrażnić skalp? |
|
|
|
#41820 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry
Jestem dziś i na tę chwilę w świetnym humorze, albowiem: - dziś mijają 2 lata odkąd zmieniłam pielęgnację i szykuję się z postem do dziennika, - jest już w Polsce nowa kolekcja desek Obejrzałam, zaakceptowałam cenę i... do pełnej szczęśliwości brakuje mi tylko śniegu! Czekam na radę w kwestii rozmiaru i kupuję Przepraszam, ale nie potrafię przestać się cieszyć Raczej nic. Cytat:
by i po ciąży zachowywały się wspaniale.Cytat:
Ale powiem Ci, że sama jakoś nie stronię przed pq i q, jeśli są daleko w składzie. Przykładem Tigi LP&P b/s, którego obecnie szukam ![]() Cytat:
![]() Teraz muszę namierzyć stolarza, bo mebli łazienkowych, jakich szukam nie ma w ogóle (przetrzepałam już net), że nie wspomnę o meblach do salonu Naprawdę nie chcę nie wiadomo czego, ale nawet tego podstawowego brak Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Odstawiłam pod prysznic jako golidło
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

. Zdjęć nie będzie przez długi czas jeszcze.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale może każda przez to przechodzi...

) robią po żelu, ciekawi mnie właśnie jaka na to rada 
jest super!

a czekam jeszcze na zamówienie z BU 
Czas do fryzjera
Obejrzałam, zaakceptowałam cenę i... do pełnej szczęśliwości brakuje mi tylko śniegu!
by i po ciąży zachowywały się wspaniale.