|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Dziękujemy
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest dosyc geste, hmm nie wiem do czego porownac:P jak jogurt hmmm Ja zaczynam juz mieszac mleko 2 z mlekiem 1, bo przechodzimy na inne, a juz nie chcialam kupowac aptamil(bebilon), bo duzo drozszy 18euro a Nan(nativa)9euro Cytat:
nie wiem po co jej zabawki...![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Ja nie daje kleiku, zeby mi dluzej spala, bo zazwyczaj nie jest zle spi tak do 5.30-6.30 i zpozniej do 8-9.30... nie liczac nocy kiedy uderzy sie o lozeczko, albo ma gorszy dzien(co ostatnio czesciej sie zdaza:P). Daje zeby sie troche najadla, bo malo je, a rosnac trzeba , na samym mleku spala identycznie, a kaszke juz je od jakiegos miesiaca... tyle, ze mniej... ale ostatnie 2-3 dni zjada i zaczyna plakac wiec trzeba dorobic, albo oszukac soczkiem:P
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tam jest taki smoczek wieloprzepływowy z krzyżykiem, albo takie do kaszki z ogromna dziurą ![]() a wogole to jeszcze kupiłam smoczki nr 3 do mleka, po 6 miesiącu, też muszę jutro spróbować, czy małej będą pasować ![]() to chyba te kleiki az takie gęste nie są, jak 3 łyżki można dać ja daję właśnie Nan
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa... to ja dopiero genialnie na kaszkę na noc wpadłam parę dni temu dzięki niej właśnie nie potrzebuje tej pobudki ok.6-6:30 tylko śpi już do tej 8 na mleku chyba nigdy nie przespał tak długo... Boję się właśnie efektu rozciągniętego żołądka, że zacznie wołać więcej i więcej na kolację bo będzie mało
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moze znowu sprobuje uzyc tego z krzyzykiem do mleka i do kaszki zobaczymy czy bedzie sie wkurzac
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niee, kleik ryżowy jest gęstszy, im bardziej stygnie tym większa klucha, a kukurydziany (mam ten z nestle) jest dosyć płynny Nie wiem jaką porcję dajesz Małej, ale standard to chyba 1 łyżka na 50 ml
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2011-09-14 o 23:01 |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinna niby pic 180ml czy jzu nawet 210ml ( a od 6 miesiaca 240ml)mleka, a pije miedzy 120, a 150, czasami mniej:P sloiczkow tez calych nei zjada.. raczej1/1 czy 3/4 malego... i to jeszcze srednio chce
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas istnieje ryzyko, bo Mały wcina wszystko co mu się podsunie i zawsze płacze jak jest pusta micha chodziło mi o to, że daje się dziecku trochę więcej np. kaszki na noc, żeby dłużej spało i to podziała parę dni, tydzień, dwa tygodnie a potem to już będzie dla niego norma. Więc trzeba będzie znów trochę więcej dawać i tak w kółko i kółko i wyjdzie w końcu porcja gigant
|
|
#1749 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzięki bardzo
a wietrzę ją z bąków jak najdalej od domu, bo zawsze zostawiamy otwarte okno i żeby smrodek nie wpadl do środka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=Natka3008;29392786][QUOTE=szymelka;29392586] Tak i tylko organic, ale i ja i TŻ tez tylko takie jemy, wiec jak gotuje nam na obiad ziemniaki i np. marchew na parze, to dla Młodej gotuje w malym rondelku ziemniaka bez soli, ale marchew juz jej od nas daję.. Gotowe jedzenie ktore kupujemy dla niej , to tez tylko organic Cytat:
Cytat:
Ja przeprowadzilam się dokladnie 2.08 i jeszcze nie rozpakowalam się do konca Cytat:
Do mnie przyszedl dzis moj e-book. Strasznie sie ciesze, bo to wlasciwie przyszedl na wymianę za starego, ktory popsul mi się. Balam się,ze nie uznaja mi gwarancji. W przeciagu miesiaca mam im wyslać starego, żeby nie placic za nówkę ![]() Ach i pochwalę się-własnie TŻ kupił bilety na Świeta Bożego Narodzenia Strasznie się cieszę. Co prawda prawie 3tyś za bilety i lecimy dosłownie tylko na świeta (od 23 do 27 bo TŻ nie ma urlopu) ale strasznie się cieszę |
||||||
|
|
|
#1750 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty przeliczasz bilety na zlote:P??
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej moj![]() Lena lubi zabawki... ale jkby dala jej koszulke czy cos to i tak by sie bawila dzis machala swoim t-shirtem przez 30 minut:P
|
|
#1754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak, wiem, a ja pisałam o mannie, która jest glutenowa, a pytanie rzeczywiście dotyczyło kleiku
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja już na nogach mimo, że Anastazja jeszcze śpi, a to dlatego, że zachciało mi się wczoraj solarium i dzisiaj mam już efekty. Zaczerwieniłam się jak rak i wszystko mnie piecze a szczególnie twarz. Co ja mam teraz zrobić? Można smarować się olejkiem po przedawkowaniu słońca?
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
witam. ja od wczoraj walcze z bolem brzucha od @. jeszcze caly dzien musialam sie zajmowac malym bo tz jest na dobrej drodze dostania pracy
wiec ja raczej do pracy nie bede szla bo ktos musi byc z malym jesli on dostanie ta prace. ja juz od prawie 2 tyg nie moge sie wyspac, znaczy wogole wyspac, bo tak ogolnie to od porodu ale te 2 tyg sa straszne, pobudki 4, a nawet 5 razy w nocy . ktoras sie pytala czy gadulstwo w nocy przechodzi, tak moj mial tez taki okres ze o 4 potrafil sie rozgadac i dopiero po 5 zasypial.
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się że 3 łyżki kleiku to już to będzie dość gęste jak na butle ale zależy też jakie te łyżki dasz czy płaskie czy kopiaste. A będziesz dawać jej to w smoczki z krzyżykiem czy tym z dużą dziurą? Daj potem znać jak poszło bo też zastanawiam sie nad tym z krzyżykiem ale w sklepach nie widziałam chyba na All są tylko ![]() a nie dawałaś Idalce Bebilonu? Czy mi sie coś pomyliło Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-09-15 o 08:36 |
||
|
|
|
#1760 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() my po śniadanku. Mati śpi a mama ma chwilę dla siebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natalka wie co dobre, hehe Rodzice jedzą to ona też chciała ![]() dobrze, że tak się skończyło Cytat:
Cytat:
![]() faktycznie "ciekawy" dzień miałaś u nas też problem z chrzcinami. i z ubrankiem też bo kupiłam Mateuszowi spodenki beżowe krótkie, takie elegantsze i chciałam pod te spodenki granatowe rajstopy założyć i butki granatowe, do tego biała koszula i sweterek granatowy. ale prawie wszyscy, łącznie z mężem stwierdzili że beznadziejnie w tych spodniach będzie wyglądał. no i muszę jakieś długie kupić i nie jasne. taki mi warunek postawili niby tych sklepów od groma ale ciężko coś znaleźć Cytat:
![]() Cytat:
staram się nie wyciągać łyżeczki z buzi dopóki jej nie zamknie, ale czasem wycieram łyżeczkę o górną wargę, jak już cierpliwość mi się kończy chyba nauczy się jeść mimo tego co? ![]() Cytat:
![]() no i moje dziecko już się obudziło bo słyszę jak gada w łóżeczku |
|||||||
|
|
|
#1761 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że u nas ostatnio sensacje nie chce jesc, wczoraj w dzień po 150 ml mleka nie chciała jeść przez 5h ![]() i nie bój się głupot, przecież schemat żywienia niemowląt mm zakłada, że po 6 miesiącu wszystkie mleka powinny być zagęszczane kaszką/kleikiem a ci co to tworzą to chyba się trochę znają ![]() Cytat:
u nas w Pl nie ma Premium ![]() Cytat:
i dam tylko 1 łyżeczkę do mleka Cytat:
ale Święta z rodziną to jest to ![]() Cytat:
ja mannę próbuję wprowadzać z łyżeczki, ale nie chce mi jej jeść, więc kupiłam słoiczki z manna ale też myślę o podaniu w butli a jaka masz mannę? bo ja mam mleczną a chciałabym bezmleczną żeby wrzucić do butli z mlekiem Cytat:
![]() ten krzyżyk ponoć jest chwalony, bo to chodzi o to, że im silniej dziecko ssie tym ten krzyżyk się bardziej otwiera ![]() zaczne od tego krzyżyka, bo chce tylko trochę kleiku na początek dosypać, może nawet przez ten 6+ by przeszło ta dziura w smoczku do kaszki jest na prawdę duza, na taka gęstą kaszkę manną mi wygląda nie, od początku daję Nan ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
pewnie, że się nauczy ![]() moja wogle buzi nie chciała otwierać o zamknięciu mogłam zapomnieć, wiec wycierałam o górną wargę po 3 tyg przerwy w jedzeniu nagle daje jej obiadek, a ona buzia szeroko otwarta i sama zamyka itp
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. My dzisiaj znowu 4 pobudki.....
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje ja dzisiaj chyba z 5 razy musiałam wstawać dać smoka ![]() kiedy to się skończy ![]() ja planuję napad na lumpka dzisiaj
|
|
#1764 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Są jakieś balsamy łagodzące po opalaiu, to może spróbuj... Cytat:
![]() Cytat:
dodaję też czasem do zupek, do deserków... Cytat:
U nas noc koszmarna, w zasadzie więcej nie spałam niż spałam. Nie wiem co się porobiło z moim dzieckiem Budziła się co chwilę, pół nocy na cycy przewisiała, w końcu o 4:30 zrobiłam butlę bo ja już nic nie miałam a ta wyła, ale z butli też nie chciała pić, przebrałam, posmarowałam dziąsła maścią, trochę się jeszcze powierciła ale o 5:50 usnęła. Nie wiem już o co chodzi - jestem potwornie już tym zmęczona, a Lenka nawet teraz marudzi...
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Młoda wypiła ze smoczka 6+ mleko bez problemu,
180 ml zajęło jej 7 minut, to chyba może być? Chciałam jej dać butlę o 9:45 to pluła, a o 10:06 już piła ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
taką co trzeba gotować? bo ja szukam takiej co jest bez mm i nie trzeba gotować
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj znowu przeżyłam koszmar. Wieczorem leżymy z tż w łóżku a między nami Maja na brzuchu bawiła się. Nagle słyszę dziwny dźwięk. Patrzę a ona się strasznie telepie i oddechu nie może złapać. Szybko ją wzięłam, głową w dół i zaczęłam klepać po pleckach. W końcu złapała oddech i strasznie zaczęła płakać. Odwróciłam ją a jej się ulało przez buzię i przez nos Poszła spać o 22.30 i robiłą pobudki co 2 godziny. Od 4.40 do 6 było gadulstwo a o 7 pobudka na dobre. Cytat:
Dziękujemy ślicznie za głosy i prosimy o nowe http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843 Dziękuję również za odpowiedź odnośnie słoiczków
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-09-15 o 10:36 |
|
|
|
|
#1767 |
|
Rozeznanie
|
ja nie znalazłam takiej, ale jak Tobie się uda to daj znać
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
to pewnie nie ma
|
#1769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie tak dawno miałam podobną sytuację i doskonale pamiętam co czułam.. Głosiki jak co dzień poszły.. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- a mógłby ktoś pomyśleć o tych, którzy mleka nie mogą i ułatwić im życie trochę.. w paczce z bobowity dostałam próbki m.in kaszek i była tam jedna kaszka manna wieloowocowa bez mleka - ucieszyłam się, żejest coś takiego. Jednak do tej pory nie udało mi się jej zlokalizować w żadnym sklepie
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko jest strasznie marudne od wczoraj a ja mam dosc nie dosc ze brzuch boli to jeszcze maly
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

?

, na samym mleku spala identycznie, a kaszke juz je od jakiegos miesiaca... tyle, ze mniej... ale ostatnie 2-3 dni zjada i zaczyna plakac wiec trzeba dorobic, albo oszukac soczkiem:P

chodziło mi o to, że daje się dziecku trochę więcej np. kaszki na noc, żeby dłużej spało i to podziała parę dni, tydzień, dwa tygodnie a potem to już będzie dla niego norma. Więc trzeba będzie znów trochę więcej dawać i tak w kółko i kółko i wyjdzie w końcu porcja gigant
dla Lili za miesiące i wagę
w każdym razie wielkie gratulacje
Bardzo baaardzo prosimy
Kupiłam krople,odciągam ile mogę,ale ciągle jej 'charczy' w nosku :/ Biedna się męczy,nawet porządnie zjeśc nie może ;/ Na dodatek ja też się przeziębiłam... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)