Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :] - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 08:33   #1531
alazkrainy
Zakorzenienie

Dot.: Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :]

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Sprzeczki czasem są potrzebne. Życzę, byście szybko o niej zapomnieli

Dzień dobry Laski!
Ja od rana w nastroju czempionowym - sprawdziłam przed chwilą wyniki iii... 3!

Ach, gdyby dziś mi się chciało tak, jak mi się nie chce
Niby potrzebne, jednakże te nie była akurat w tym momencie, znów wychodzi mój porywczy charakter
Dziś z rana już było w miarę wszytsko.

za zaliczenie

Oj mi się chyba bardziej nie chce, powinnam już pracować, a ja co?

Marcia dobrze, że Cię przyjęli, zobaczysz migiem pójdzie i mam nadzieję, że z finansami też będzie wszystko ok

Nie wyspałam się , a już przed 23.00 w łóżku byłam. Znów musieliśmy się przenosić do drugiego pokoju, niby sąsiad głośno nie słuchał tej muzyki, ale i tak zasnąć nie można było.
Jakbyśmy wiedzieli, że takiego sąsiada bedziemy mieć, to zupełnie inaczej poustawialibyśmy pomieszczenia w mieszkaniu. Albo kuchnia została by tam gdzie miałą być czyli tak gdzie mamy obecnie sypialnię, albo wydzielilibyśmy małą sypialnię z drugiego pokoju, a tam gdzie teraz śpimy byłby salon. Zamotałam, ale może wiecie o co chodzi

A i już ostatnio miałam Wam pisać, że jak lubicie oliwki, to dostałam ostatnio czarne w biedronce za chyba 5 zł w dużym słoiku, ale pojemności nie pamiętam i są pycha. Przez cały tydzień do sałatki dodaję.

Anastazjo fajnie, że jakieś postępy z mamą są, zawsze to malutkie kroczki do przodu, które dają nadzieję. Podziwiam Cię bardzo dalej za Twoją siłę i wszystko co robisz.

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:07   #1532
ijaa
Zakorzenienie

Good morning ->
od razu pioseneczka, na miły początek dnia. KLIK.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
mi sie bardzo podobaja takie krótkie, nawet nie wystające za opuszek i pomalowane na czerwien albo granat
ale moja plytka jest szeroka i krotka i to nie ładnie wygląda
A to mnie zupełnie odwrotnie. Jak czerwone, albo w jakimś ciemnym kolorze to tylko długie (to znaczy bez przesady, ale dłuższe - bardzooooo długich w ogóle nie lubię). A jak krótkie to w bardzo jasnym kolorze, albo gołe i wesołe.

Cytat:

Ja od rana w nastroju czempionowym - sprawdziłam przed chwilą wyniki iii... 3!
Juuuuuuhu!! Superrrrroooooooo.
Teraz jeszcze kciukujemy za babeczkę od seminarium.

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość

A i już ostatnio miałam Wam pisać, że jak lubicie oliwki, to dostałam ostatnio czarne w biedronce za chyba 5 zł w dużym słoiku, ale pojemności nie pamiętam i są pycha. Przez cały tydzień do sałatki dodaję.
A zielone widziałaś może? Uwielbiam zielone.

Dodaja brak mi słów na "zgłoszenie". Szkoda, sobie jednak język strzępić. Inteligencji nie przegadamy.
Chciałam tylko nadmienić, że ja tu pod biurkiem mam kij bejsbolowy, więc.. jeszcze raz i .

Anastazjo, bardzo cieszę się że z Mamą są postępy. Oby tak dalej.

Pytanie techniczne: jakim cudem jest już czwartek?
To znaczy, nie żebym narzekała, ale... strasznie też czas zapitala.

Wczorajszy plan zrealizowany, prawie w 100%. Chociaż zrobiłam też inne rzeczy więc wychodzi na równo.
Zadbałam o mieszkanko i sobie zrobiłam małe SPA.
Byłam też na szybkich zakupach, a w drodze do domu poszłam przez targ.
Tym samym kupiłam dwie bardzooooooooo poważne i dorosłe bluzeczki.
Jedna z królikiem i CEKINAMI, a druga z motylem i również CEKINAMI. No nie mogłam się oprzeć.
Nawiedziłam też lumpka. Szału to tam niestety nie było, ale jedną rzecz wyhaczyłam: przyjemną marynarkę w drobne biało-czarne paseczki, za całe 13zł.
Aż po powrocie do domu sprawdziłam firmę z metki (s.Oliver) i moim oczom ukazały się konkretnie wysokie ceny za ubrania w internecie.

Poluję jeszcze na spódniczkę, coś mnie ostatnio w ich stronę ciągnie bardziej niż do spodni.

Od samego rana jak się obudziłam naszła mnie myśl, że mam ochotę na... kiełbasę!
Co więc jadłam na śniadanie: rzeszowską z rosyjską musztardą! I buła do tego!
Brawo Sylwia. Brawo za Twoją wytrwałość!

Obiad też planuję bardzoooooooo zdrowy! A co!

Na wieczór wyjątkowo planów brak. Może ta edukacja mi w końcu wyjdzie?

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:14   #1533
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam kashmirka i jej umowa Zawsze chciałam mieszkać na / po studiach w kawalerce, ale nigdy nie wyszło. Teraz mając trzy pokoje na dwie osoby zastanawiam się jak można się w dwóch pokojach pomieścić Chociaż na wynajmowanym musieliśmy się zmieścić na 10m2... To był hardkor
Cytat:
kash, opowiadaj, jak sytuacja na froncie! I pamiętaj - rób fotkę Fochny
Witam spotkanie dopiero przede mną bo właścicielce coś wypadło więc zobaczy się ze mną dziś lub jutro, ale to chyba czysta formalność skoro pozwala mi przewieźć swoje rzeczy zanim mnie zobaczy na oczy

za mną bardzo miłe popołudnie, wieczór i noc M. zaprosił mnie do siebie (rodzice w Zakopanym ) zjedliśmy lazanię, obejrzeliśmy mecz Polska-Czechy w siatkówce (jezu jakie emocje, myślałam, że tam zwariuje a M. się tylko śmiał z tej mojej ekscytacji ), wypożyczyliśmy sobie z beverly hills film "Przerwane objęcia" Almodovara i tak jak lubię jego filmy tak ten mi się nie podobał, bo ciągnął się jak flaki z olejem (aż sobie musieliśmy zrobić przerwę w trakcie ) i strasznie telenowelowaty był! ale wieczór i noc i tak udane, ofkors plan był taki, że wracam wieczorem do domu ale było tak miło, że zostałam na noc a potem zrywałam się wcześnie rano by przed pracą wrócić do siebie i się ogarnąć tym sposobem ostatnią noc którą miałam spedzić w tym mieszkaniu spędziłam gdzie indziej ale jak wróciłam rano to widziałam, ze A. wstawała więc prawdopodobnie będzie w pracy jak będę się pakować, a że wraca późno to chyba bedę zmuszona zostawić jej kartkę pożegnalną i klucz w skrzynce na listy

Teacherka witaj! nie załamuj się Kochana, znalezienie pracy nie jest obecnie ani łatwe ani przyjemne ale w końcu się uda

a teraz OGŁOSZENIA PARAFIALNE

tako rzecze babcia Kash: "nie tykaj gówna bo śmierdzi" dlatego też nie będę komentować tego donoszenia i psucia naszego zaistego wątku! Dziewczyny to po prostu nie nasz poziom więc nie ma sensu się do niego zniżać, takim osobom należy tylko współczuć- to strasznie przykre, ze niektórzy nie mają swojego życia i nic lepszego do roboty więc próbują żyć życiem innych i bawią się w takie żenujące akcje

I chciałam jeszcze dodać, że UWIELBIAM WAS DZIEWCZYNY! i niezmiernie się cieszę z tego rozłamu wątkowego i faktu, że są tu teraz tylko wartościowe, reprezentujace sobą coś i wnoszące dużo dobrego do naszego wątku osoby

Miłego czwartku Kochane!

p.s Aaby gratulacje! moje przeczucie znów się sprawdziło
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:33   #1534
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Gratulacje za wszystkie zdane egzaminy. Nurku wreszcie pokonałaś nieszczęsną statystykę(ale co do włosów jestem w szoku i nie mogę sobie Ciebie wyobrazić w krótkich)

Z nowości zamówiliśmy wódkę na wesele i godz w kościele(ksiądz się pytał czy na pewno mam 18 lat). Dostałam też list, że jestem oficjalnie przyjęta na studia, teraz tylko trzeba wpłacić te ponad 2000 za pierwszy semestr, mam nadzieje, że dostanę sporą pensje na normalną umowę, bo inaczej studia niszczą nasze plany na samodzielne finansowanie wesela

Nie mam się w co ubrać do pracy, we wszystkim wyglądam paskudnie Chcę zakupy
za studia i mma nadzieje ze sie w październiku spotkamy?

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
za mną bardzo miłe popołudnie, wieczór i noc M. zaprosił mnie do siebie (rodzice w Zakopanym ) zjedliśmy lazanię, obejrzeliśmy mecz Polska-Czechy w siatkówce (jezu jakie emocje, myślałam, że tam zwariuje a M. się tylko śmiał z tej mojej ekscytacji ), wypożyczyliśmy sobie z beverly hills film "Przerwane objęcia" Almodovara i tak jak lubię jego filmy tak ten mi się nie podobał, bo ciągnął się jak flaki z olejem (aż sobie musieliśmy zrobić przerwę w trakcie ) i strasznie telenowelowaty był! ale wieczór i noc i tak udane, ofkors plan był taki, że wracam wieczorem do domu ale było tak miło, że zostałam na noc a potem zrywałam się wcześnie rano by przed pracą wrócić do siebie i się ogarnąć tym sposobem ostatnią noc którą miałam spedzić w tym mieszkaniu spędziłam gdzie indziej ale jak wróciłam rano to widziałam, ze A. wstawała więc prawdopodobnie będzie w pracy jak będę się pakować, a że wraca późno to chyba bedę zmuszona zostawić jej kartkę pożegnalną i klucz w skrzynce na listy
życze dużo dużo szczęścia
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:41   #1535
ssnowdrop
Zadomowienie

hej Laseczki

ja w pracy, ale jeszcze tylko 1,5 godziny bo... mama wczoraj zadzwoniła że zbieramy ziemniaki i w ogóle, absolutnie sobie beze mnie nie poradzą. ale wracam w nocy, bo muszę donieść dyplom i potwierdzenia opłat, a dziekanat dla studentów otwarty od 12. nie rozumiem tego że siedzą tam baby i nic nie robią a student musi czekać;/ podbije do nich o 10, moze po znajomości uda się coś załatwić

iija- absolutnie nie wiem jak to możliwe że już czwartek, ale cieszy mnie ten fakt, bo u mnie wypłata za tydzień

aaby- gratuluje zaliczenia, zoszczędzenia i czempionowego nastroju

kash-ale miałaś miła nockę, no i wyprowadzka zbliża się z każdą chwilą?

kto mi wytłumaczy o co chodzi z jakimiś rankingami, gwiazdkami itp???
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:46   #1536
alazkrainy
Zakorzenienie

ijaa niestety zielonych w takiej cenie i w taki wielkimm słowiku to nie widziałam.
Ja też tylko zielone jadłam, ale te są dobre

kash ależ ogłoszenie wymodziłaś, prawie jak z ambony może w przeszłym wcieleniu jakimś bratem zakonnym byłaś

albo nie jakąś czarownicą co przyszłość przepowiada

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:48   #1537
Haniula
Zakorzenienie

dooobry !

Witam sie w troche wisielczym nastroju bo ponieważ gdyż nie mieszcze sie w wiekszosc ubran z mojej szafy jak z bluzkami, swetrami jest jeszcze w miare ok to spodnie - ma-sa-kra . Juz nawet leginsy mnie uwieraja
Mam jedne ciazowe spodnie ale czuje sie w nich jak w worku, sa caly czas za duze, i maja krój taki boyfrendowy a to raczej nie mój styl- wole dopasowane

Idziemy w sobote na wesele i chociaz mam przygotowana kiecke a'la ciazowa, to bylam przekonana ze wejde w taka starą bombke, bo była luźna i pod biustem lekko puszczona. I co? i dupa nie zapne sie w brzuchu a w biodrach tez byla luzniejsza Jeszcze tydzien temu wchodzilam Dopadło mnie

Rano bylismy w kosciele u spowiedzi. Chyba pierwszy raz trafiłam na takiego fajnego ksiedza. Naprawde miło sie siedziało w tym konfesjonale

aaaa wlasnie Tifi zjadł zabitą ose Mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:21   #1538
ssnowdrop
Zadomowienie

właśnie się dowiedziałam że kurs wyrównujący róznice programowe będzie ksoztował 800 zł...
masakra jakaś;/;/;/;/
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2011-09-15, 10:29   #1539
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

dodaja mam nadzieje, że już lepiej Tobie trochę, jeśli moje słowa jakoś Cię uraziły to bardzo przepraszam, bo czasem moje gadki prosto z mostu nie wychodzą na dobre
Absolutnie nie. Ja jak piszę coś to nie oczekuję pogłaskania tylko kopa w dupę i opinii z Waszego punktu widzenia

Nic mi nie zacytowało

Kashmirka
super, że wieczór i nocka tak udana

Aaby wiedziałam, ze dasz radę ! Gratulacje

Haniula, ten moment musiał nastąpić, choć wiem, ze dla wielu kobiet kompletnie nie jest prosty. Też pewnie bym rozpaczała, bo ze zmianą naszych kształtów trzeba się pogodzić z dnia na dzień.

I reszty nie pamiętam

Dzień dobry

U mnie humor dziś trochę lepiej, ale noc była koszmarna. Wciąż śnił mi się ten straszny egzaminator, wydzierający się po mnie. Było minęło. Teraz to ja im pokaże jaki ze mnie kierowca

Muszę pracować i to bardzo dużo pracować, a już nie mogę doczekać się wolnego ! Od poniedziałku będę lebrować, sprzątać mieszkanie (strasznie je zapuściłam ostatnio), chcę tez uporządkować papiery i rachunki, skoro już wszystko przejmujemy. Trochę bibelotów jest też do wyrzucenia, także trzeba się tym zająć. Ostatni tydzień wolnosci, bo od 26 mam zajęcia, choć dalej nie wiem czy się dostałam

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
właśnie się dowiedziałam że kurs wyrównujący róznice programowe będzie ksoztował 800 zł...
masakra jakaś;/;/;/;/
Nie mów! U mnie też jest taki kurs wyrównawczy Ty na dzienne poszłaś?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:36   #1540
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
masakra jakaś;/;/;/;/

a czy są jakies konsekwencje ze złożenia indeksu później niż jest napisane na str instytutu??
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:39   #1541
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Nie mów! U mnie też jest taki kurs wyrównawczy Ty na dzienne poszłaś?
tak dziennie. z filologii ang język biznesu na zarządzanie- komunikacja w biznesie. mam nadzieję, że będzie się płaciło od przedmiotów i że wtedy bedzie jakoś mniej, ale po prostu wbiło mnie w ziemię.

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość

a czy są jakies konsekwencje ze złożenia indeksu później niż jest napisane na str instytutu??
jeśli pani w dziekanacie jest miła to nie powinno być
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2011-09-15, 11:14   #1542
ijaa
Zakorzenienie

Snow pogrzało ich z tym kursem!! 800zł
Chyba będzie trzeba tam z awanturą wpaść.

Cytat:

tako rzecze babcia Kash: "nie tykaj gówna bo śmierdzi" dlatego też nie będę komentować tego donoszenia i psucia naszego zaistego wątku! Dziewczyny to po prostu nie nasz poziom więc nie ma sensu się do niego zniżać, takim osobom należy tylko współczuć- to strasznie przykre, ze niektórzy nie mają swojego życia i nic lepszego do roboty więc próbują żyć życiem innych i bawią się w takie żenujące akcje

I chciałam jeszcze dodać, że UWIELBIAM WAS DZIEWCZYNY! i niezmiernie się cieszę z tego rozłamu wątkowego i faktu, że są tu teraz tylko wartościowe, reprezentujace sobą coś i wnoszące dużo dobrego do naszego wątku osoby
AMEN!

Cytat:
ijaa niestety zielonych w takiej cenie i w taki wielkimm słowiku to nie widziałam.
Ja też tylko zielone jadłam, ale te są dobre
Muszę koniecznie spróbować, skoro mówisz że dobre.
Uwielbiam oliwki.

Cytat:
dooobry !

Witam sie w troche wisielczym nastroju bo ponieważ gdyż nie mieszcze sie w wiekszosc ubran z mojej szafy jak z bluzkami, swetrami jest jeszcze w miare ok to spodnie - ma-sa-kra . Juz nawet leginsy mnie uwieraja
Mam jedne ciazowe spodnie ale czuje sie w nich jak w worku, sa caly czas za duze, i maja krój taki boyfrendowy a to raczej nie mój styl- wole dopasowane
Kochana - PW

A Tifiemu nic nie będzie jak osa była martwa. Strawi.

Aporpos ciąży to byłam przed chwilą w Pepco - służbowo oczywiście.
Matkooooo... nie mogłam odejść od dziecięcych ciuszków. Zwłaszcza dla dziewczynek.
A w różowym bolerku futerkowym to się zakochałam. Koleżanka mi musiała siłą zabierać, bo chciałam kupić.
Chcę dzieciaczka!!
(jak się wkurzę to w przyszłym roku zrobię i w nosie mam całą resztę!)

Coś mnie głowa rozbolała. Duszno się zrobiło. Kawusię czas zarządzić.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-09-15 o 11:52
Stary 2011-09-15, 11:22   #1543
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość

U mnie nie ma juz indeksów, ale jesli nie ma sie wszystkich wpisów to się płaci za przedluzenie sesji- 300zł

Cytat:
masakra jakaś;/;/;/;/
omg

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

A Tifiemu nic nie będzie jak osa była martwa. Strawi.

Chcę dzieciaczka!!

Alarm odwołany, osa tylko pocyckana i wypluta

a to rób rób ! Ja tam polecam ! Przynajmniej narazie
a bolerko jedno tez mam takie słodkie rozowe z kokardkami malusie

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-15 o 12:18
Stary 2011-09-15, 11:25   #1544
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ile taka przyjemnośc kosztuje?
Całe, okrągłe (no dobra jajowate) 0 złotych polskich!

Stary 2011-09-15, 11:27   #1545
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Całe, okrągłe (no dobra jajowate) 0 złotych polskich!
eeee tak się nie bawie
Stary 2011-09-15, 11:31   #1546
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
eeee tak się nie bawie
Nie marudź!! Dawaj adres! Córce jeszcze nienarodzonej, odmówisz prezentu, w którym jej będzie ciepło i wygodnie.

Stary 2011-09-15, 11:36   #1547
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie marudź!! Dawaj adres! Córce jeszcze nienarodzonej, odmówisz prezentu, w którym jej będzie ciepło i wygodnie.
ale itak sie zrekompensuje ! ( czy jak to sie pisze)
Stary 2011-09-15, 12:38   #1548
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
No właśnie moje nie są i w tym problem Mają brzydki kształt i mam strasznie krótką płytkę na lewej dłoni. No ale nie umiem sobie ładnie skrócić i obcinam do końca

Ciekawe jak tam kashmirka i jej umowa Zawsze chciałam mieszkać na / po studiach w kawalerce, ale nigdy nie wyszło. Teraz mając trzy pokoje na dwie osoby zastanawiam się jak można się w dwóch pokojach pomieścić Chociaż na wynajmowanym musieliśmy się zmieścić na 10m2... To był hardkor
Ja teraz mieszkam w kawalerce i jestem przeszczęśliwa, bo nigdy nie potrafiłam się zaprzyjaźnić z ludźmi z ktorymi mieszkałam i to generalnie była męczarnia. A teraz wreszciee jesteśmy sami. I jest cudownie! może i ciasnawo, no i niestety tylko wynajmujemy, ale jednak - jestesmy jakby na swoim - przynajmniej tak się pocieszam, ze skoro sami to prawie na swoim. Krok po kroczku... Mam wreszcie własną kuchnię i łazienkę z wanną

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
rozchorowałam się... to pewnie przez klimę w sklepie ;/ TŻ kupił mi jakieś leki , ale jeszcze jutro tyko do pracy i trochę wolnegoi będę mogła odpocząć i pobyć z TŻ bo ostatnio się zaniedbaliśmy ( siostra TŻ była u nas prawie 2 tygodnie i tylko szybki sexik z rana wchodził w grę )
Zdrówka!
A co do bliskości to od kiedy jestem w takim stanie w jakim jestem to w ogóle nie mam ochoty na nic. Oddalam się od TŻa

Cytat:
Tez bym chciala zrobic sobie taki relaks, ale zrobilam sie tak leniwa, ze ograniczam sie do szybkiego prysznica, balsamowania i tyle zapuszczam sie powoli, a chcialam tego uniknąć
Chyba musze wziać przykład z Ciebie

hej a czemu"szeptasz"?

ja dzis ambitnie, wyprasowalam wszystko co mialam, zrobilam porzadek w szafie- pozegnalam sie z letnimi sukienkami i przywitałam grube wełniane swetry
Ja nie w ciąży a nic ze sobą nie robię. Mimo że mam tyyyyyyyle czasu!
A szeptałam bo nie chciałam się narzucać, w sumie dalej nie czuję się przyjęta do grona i nie wiem czy powinnam pisac...
Ja nie bardzo mam miejsce na takie "przemeblowania" wewnątrz mebli, ale fakt - jesień nadchodzi.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Z nowości zamówiliśmy wódkę na wesele i godz w kościele(ksiądz się pytał czy na pewno mam 18 lat). Dostałam też list, że jestem oficjalnie przyjęta na studia, teraz tylko trzeba wpłacić te ponad 2000 za pierwszy semestr, mam nadzieje, że dostanę sporą pensje na normalną umowę, bo inaczej studia niszczą nasze plany na samodzielne finansowanie wesela
My też bardzo chcieliśmy sfinansowac sobie ślub i małe przyjęcie po nim,ale w obecnej sytuacji nei możemy niczego planować. Na weselichu mi nie zależy. W najgorszym razie kilkanaście tygodni przed się weźmiemy i wybierzemy restaurację do której zabierzemy na obiad samych najbliższych i tyle. Suknię już mam więc teoretycznie największy wydatek za nami. A, jeszcze garnitur dla TŻa ale to inwestycja na dłużej.
A za studia płacimy ratami co miesiąc 500 zl (razy 2 czyli wychodzi tysiak miesięcznie samego czesnego... )

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
Marcia- gratuluję przyjęcia na studia co do kosztów to wiem co czujesz bo ja robię ostatni rok drugiej mgr i jeszcze podyplomowe, podyplomowe na szczęście kończą się w lutym a mgr w czerwcu czyli u mnie ostatni już rok opłat

jeśli chodzi o jedzonko to teraz karmimy ją tzw "dietą przemysłową" to jest takie mleko wysokoenergetyczne i nie dajemy przez buźkę tylko mamy taką jakby kroplówkę i podłączamy ją do sondy w brzuszku, na balkon jej nie wystawiamy bo mama nie pewnie się na wózku czuje, taka ma minę smutną czyli że wie że ją sadzamy na wózek inwalidzki

witam
mój Tż wrócił z nocki i pojechał na szkolenie trochę przesadzili bo po nocce chyba nie powinno być szkolenia na 8.30
ja siedzę z kawą i zaraz będę zbierać się do rodziców bo tata do pracy na 9 idzie
jestem ostatnio straszliwie zmęczona i też przydałyby się zakupy niestety kasy nie wiele, ale może uda mi się coś kupić jutro, bo dzisiaj cały dzień z mamą znowu bo tata w pracy
Cieszę się że z Twoją Mamą choć troszkę lepiej, wierzę, że będzie coraz lepiej. może i do tego wózka się przyzwyczai... Podziwiam Twoją pracowitość bardzo! :

A u TŻa rzeczywiście przeginka. ;/

Cytat:
Nie wyspałam się , a już przed 23.00 w łóżku byłam. Znów musieliśmy się przenosić do drugiego pokoju, niby sąsiad głośno nie słuchał tej muzyki, ale i tak zasnąć nie można było.

Czarnych nie lubię AAle zielone
Kurczę to jacy są nasi sąsiedzi to naprawde bardzo istotna sprawa. My teżmamy neiszczególnych - klatka schodowa wąska a ci trzymają rowery.
zeby chociaż czasem ich używali, ale nie! A jak się im zwróciło uwage (nasz Landlord) to się potem gówniarz darł ze konfidentami jesteśmy i wydzwaniał domofonem aż w końcu się wkurzyliśmy i go odłączyliśmy. Już nie wspomnę, jak parkują.

Cytat:
A to mnie zupełnie odwrotnie. Jak czerwone, albo w jakimś ciemnym kolorze to tylko długie (to znaczy bez przesady, ale dłuższe - bardzooooo długich w ogóle nie lubię). A jak krótkie to w bardzo jasnym kolorze, albo gołe i wesołe.

Jedna z królikiem i CEKINAMI, a druga z motylem i również CEKINAMI. No nie mogłam się oprzeć.

Od samego rana jak się obudziłam naszła mnie myśl, że mam ochotę na... kiełbasę!
Co więc jadłam na śniadanie: rzeszowską z rosyjską musztardą! I buła do tego!
Na wieczór wyjątkowo planów brak. Może ta edukacja mi w końcu wyjdzie?

Gratuluję dorosłych bluzeczek a jeszcze bardziej marynarki Super cena u mnie coś ostatnio nic ciekawego nie mogę wyhaczyć.

Mnie wczoraj też strasznie do mięcha ciągnęło... Kupilismy po cheesburgerze w Macu ale nie pomogło. Wiecie co mnie uspokoiło? ;> Chlebek z twarogiem

Pazurki mam obecnie w wersji french. Ale jak kolorowe, to koniecznie długie

Cytat:
dooobry !

Witam sie w troche wisielczym nastroju bo ponieważ gdyż nie mieszcze sie w wiekszosc ubran z mojej szafy
Idziemy w sobote na wesele i chociaz mam przygotowana kiecke a'la ciazowa, to bylam przekonana ze wejde w taka starą bombke, bo była luźna i pod biustem lekko puszczona.
Który to już miesiąc? I tak warto... Mnie też już bardzo ciągnie, ale chyba jednak za smarkata jestem i niestety nie stać nas. A już łzy mi napływają na sam widok dzieciaczka w tv. W ogóle strasznie płaczliwa się zrobiłam ostatnio.

Cytat:
masakra jakaś/
ojojoj, ałłła! Może faktycznie nie będzie az tak źle?... Trzymam kciuki

W końcu dzisiaj się wzięłam chyba trochę w garsć. Wstałam bez wylegiwania się (mimo że spałam do 9, ale TŻ dziś ma jedyny dzien na później - a bo nie wspomniałam Wam - TŻ uczy w szkole, juz nei męczy sie w tej paskudnej ochronie!) i poszłam na targ. Kupiłam pyszny chlebek, maliny, brokuły (będzie dziś brokułowa) i parę innych pierdółek. aaAA i orzechy wloskie!

Plan na dziś: SPRZĄTNĄĆ
ugotować dwudaniowy obiad i przygotować deser
nastawić pranie
przygotowac śledzie w śmietanie. Już od dawna za mną chodza i wczoraj kupiliśmy takie "czyste".

Miłego dnia!
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 12:49   #1549
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Który to już miesiąc? I tak warto... Mnie też już bardzo ciągnie, ale chyba jednak za smarkata jestem i niestety nie stać nas. A już łzy mi napływają na sam widok dzieciaczka w tv. W ogóle strasznie płaczliwa się zrobiłam ostatnio.

Plan na dziś: SPRZĄTNĄĆ
ugotować dwudaniowy obiad i przygotować deser
nastawić pranie
przygotowac śledzie w śmietanie. Już od dawna za mną chodza i wczoraj kupiliśmy takie "czyste".

Miłego dnia!
5 miesiąc a odnosnie "stać nie stać" hmm ja tez nie moge powiedziec, czy nas stac, bo nie osiagnelismy wszystkiego co bysmy chcieli. Ja nie mam pracy do której moglabym wrócić- zadnego doswiadczenia, dodatkowo mieszkamy w malym miasteczku w ktorym nie rozwijaja sie zadne firmy i o prace trudno- wiec jako młodej matce bedzie mi bardzo ciezko cos znalesc. Tz tez nie zarabia kokosów ale prawde mowiac, nie wiem kiedy bysmy doszli do tego momentu zeby na 100% powiedziec- tak teraz smiało mozemy miec dziecko. A czas ucieka -mogłoby byc za pozno

ale narzekac tez nie mozemy. Żyjemy bez kredytów, mamy gdzie mieszkać, na jedzenie nie brakuje to i brzdąc się wychowa Moze nie w luksusach, ale napewno w miłości

Ambitny plan
Ja juz posprzatałam, zaraz zabieram sie za pranie bo już wychodzi z kosza potem obiadek i nuuuudaaa
Stary 2011-09-15, 13:22   #1550
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
5 miesiąc a odnosnie "stać nie stać" hmm ja tez nie moge powiedziec, czy nas stac, bo nie osiagnelismy wszystkiego co bysmy chcieli. Ja nie mam pracy do której moglabym wrócić- zadnego doswiadczenia, dodatkowo mieszkamy w malym miasteczku w ktorym nie rozwijaja sie zadne firmy i o prace trudno- wiec jako młodej matce bedzie mi bardzo ciezko cos znalesc. Tz tez nie zarabia kokosów ale prawde mowiac, nie wiem kiedy bysmy doszli do tego momentu zeby na 100% powiedziec- tak teraz smiało mozemy miec dziecko. A czas ucieka -mogłoby byc za pozno

ale narzekac tez nie mozemy. Żyjemy bez kredytów, mamy gdzie mieszkać, na jedzenie nie brakuje to i brzdąc się wychowa Moze nie w luksusach, ale napewno w miłości
dokładnie, podpisuje sie pod tym poglądem wiadomo, że można mieć w zyciu "lepszy" i "gorszy" czas na dziecko i nie mówię tu o skrajnych sytuacjach, ALE nigdy nie ma czasu idealnego- zawsze mogłoby być lepiej, więcej, bardziej, tyle tylko że całe nasze życie to szuka kompromisu i zawsze jesteśmy zmuszeni rezygnować z jednych rzeczy na rzecz innych wszystko jest więc kwestią priorytetów i wyznawanej hierarchii wartości jednymi słowy: każdemu wedle potrzeb

Teacherka mogę do Ciebie wpaść na te śledzie? i proszę czuć się przyjętą i zaakceptowaną w naszym gronie

Aaby chciałam Ci się pochwalić, że wczoraj podjęłam decyzję, że chce mieć kota jak tylko się urządze i będzie mi się dobrze mieszkać to zaadoptuje jakiegoś kociaka M. ten pomysł tez się bardzo spodobał i już nawet mu imię wymyślił- będzie ARTUR

sama siebie nie poznaję, ja miłośniczka psów po pół roku mieszkania z kotem szaleję na ich punkcie!
Stary 2011-09-15, 13:41   #1551
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Kash świetna decyzja o kocie. Sama marze o większym zwierzaku
Aaa i podaj mi adres na priv to BB poleci jutro albo w poniedziałek
Stary 2011-09-15, 14:21   #1552
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
dziękuję że pytasz o mamę jeśli chodzi o jedzonko to teraz karmimy ją tzw "dietą przemysłową" to jest takie mleko wysokoenergetyczne i nie dajemy przez buźkę tylko mamy taką jakby kroplówkę i podłączamy ją do sondy w brzuszku, na balkon jej nie wystawiamy bo mama nie pewnie się na wózku czuje, taka ma minę smutną czyli że wie że ją sadzamy na wózek inwalidzki ale może z czasem się przekona, póki co sadzamy ją na krześle i na piłce do fitnessu i tam są wykonywane ćwiczenia
jakiś tam postęp jest, ostatnio jej śpiewałam to się uśmiechała jak się uśmiecha to ryczę jak bóbr

a co do kamienia w kibelku, tzn tych zacieków, ja mam z tym również problem i powiem Ci że trochę działa Cif, leję na te zacieki i szoruję ściereczką dosyć sztywną, może to mało higieniczne(robię w rękawiczkach) ale działa, niestety nie na całość bo zaraz przy obrzeżu muszli niestety ten kamień/zaciek już nie schodzi, ale przynajmniej nie ma tego żółtego nalotu przez cały kibelek, więc jeśli nie jest to u Ciebie tak zaawansowane to może pomoże, robię to raz-dwa razy w tygodniu
Kurcze, mogę sobie tylko wyobrazić, jakie emocje wywołuje w Was każdy uśmiech, każdy grymas Mamy. Bardzo się cieszę, że wszystko ma się ku lepszemu!

Dziękuję za radę - na pewno spróbuję

Cytat:
Niby potrzebne, jednakże te nie była akurat w tym momencie, znów wychodzi mój porywczy charakter
Dziś z rana już było w miarę wszytsko.
Życzę więc, by po południu było już całkiem ok
Ps. Ja też jestem strasznie porywcza... Po ostatnim kryzysie sprzed kilku dni próbuję się naprawić, bo tak dalej być nie może. Chyba w końcu przejrzałam na oczy. Wystarczyło jedno szczere zdanie Ł.

Cytat:
No Kochana, brawo! Te cekiny to takie bardzo poważne, dorosłe, wręcz biurowe Idealne do spódniczek i szpilek

Cytat:

za mną bardzo miłe popołudnie, wieczór i noc

(...)

ale jak wróciłam rano to widziałam, ze A. wstawała więc prawdopodobnie będzie w pracy jak będę się pakować, a że wraca późno to chyba bedę zmuszona zostawić jej kartkę pożegnalną i klucz w skrzynce na listy

a teraz OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Ja też chcę taaaaakieeee noooooceeee
Jestem ciekawa miny Fochny, jak zobaczy liścik i klucz
Cały czas tylko myślę o Sewerynie... Mam nadzieję, że ta dziewucha go nie skrzywdzi

W temacie ogłoszeń parafialnych - podpisuję się każdym palcem
I również ogromnie się cieszę z naszego zmodyfikowanego składu!

Cytat:
kto mi wytłumaczy o co chodzi z jakimiś rankingami, gwiazdkami itp???
Kochana, za bardzo też się na tym nie znam, wiem tylko, że każdy wątek można oceniać i go gwiazdkować - a gwiazdki w naszym wątku lecą na łeb na szyję. Nie sądzę, aby któraś z nas wciąż z uporem maniaka wciskała jedynkę

Cytat:
masakra jakaś;/;/;/;/
Oszaleli?!

Cytat:
Muszę pracować i to bardzo dużo pracować, a już nie mogę doczekać się wolnego ! Od poniedziałku będę lebrować, sprzątać mieszkanie (strasznie je zapuściłam ostatnio), chcę tez uporządkować papiery i rachunki, skoro już wszystko przejmujemy. Trochę bibelotów jest też do wyrzucenia, także trzeba się tym zająć. Ostatni tydzień wolnosci, bo od 26 mam zajęcia, choć dalej nie wiem czy się dostałam
Kochana, czy mnie coś ominęło? Przejmujecie wszystko, tzn. mieszkanie?! Czyżby czasy świetności T. minęły?

Btw, jak już będziesz w ferworze porządków papierowych, to zapraszam do mnie

Cytat:
Aporpos ciąży to byłam przed chwilą w Pepco - służbowo oczywiście.
Matkooooo... nie mogłam odejść od dziecięcych ciuszków. Zwłaszcza dla dziewczynek.
A w różowym bolerku futerkowym to się zakochałam. Koleżanka mi musiała siłą zabierać, bo chciałam kupić.
Chcę dzieciaczka!!
(jak się wkurzę to w przyszłym roku zrobię i w nosie mam całą resztę!)
Ach, nic nie mów! Ja z działów maluszkowych mogłabym w ogóle nie wychodzić! Wózki, łóżeczka, pościele, ubranka, zabawki, smoczki...
Wiecie, że ostatnio mając miarę w ręku wlazłam do sypialni i sprawdzałam, czy łóżeczko wejdzie?!
Instynkt ostatnio dosięga zenitu! Niech się lepiej uspokoi, bo jeszcze zrobię jakieś głupstwo (czyt. pochowam Durexy )

Cytat:

Aaby chciałam Ci się pochwalić, że wczoraj podjęłam decyzję, że chce mieć kota jak tylko się urządze i będzie mi się dobrze mieszkać to zaadoptuje jakiegoś kociaka M. ten pomysł tez się bardzo spodobał i już nawet mu imię wymyślił- będzie ARTUR

sama siebie nie poznaję, ja miłośniczka psów po pół roku mieszkania z kotem szaleję na ich punkcie!
Kolejna kociara!
Baaardzo się cieszę, że jakiś kociak zmęczony życiem znajdzie u Ciebie ciepły kąt

Nie mówiłam, że koty są cudne?

Pragnę się pochwalić (tak, znów ), że wczoraj zastałam w skrzynce białą karteczkę, zatem dziś po pracy pędzę na pocztę i odbieram cudownego hippo. Mam nadzieję, że będzie tak cudowny, jak go sobie wyobraziłam, bo zawód będzie co najmniej spory

Już po 14. Szok!

A Ty kash uważaj z tymi przysłowiami
I Ty ijaa też. Bo czymś mi zaśmierdziało przez chwilę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 14:31   #1553
Haniula
Zakorzenienie

kash fajnie ze zdecydowałas sie na kociaka ale imie teraz kazdy Artur bedzie mi się z Wami kojarzył

a ja wlasnie zjadlam obiadek i wyprałam wełniane swetry, bo mimo ze byly po zimie prane to trzymałam je w worku prózniowym i delikatnie mówiac waliły
teraz pewnie beda schły 3 dni i 3 noce

aaa chciałam Wam przedstawić Lene wyglada na niezadowoloną , ale co się dziwic jak jej tyle fot toples robiono
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0223.jpg (71,5 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-15 o 14:35
Stary 2011-09-15, 14:34   #1554
aaby
Zakorzenienie

Kuchnia, wiecie, że zbliża się dzień Chłopaka?!
Hmmm, zawsze mogę wmówić Ł., że to w końcu nie dzień Męża

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
aaa chciałam wam przedstawić Lene wyglada na niezadowoloną , ale co się dziwic jak jej tyle fot toples robiono
Moja wyobraźnia niestety tego nie ogarnia

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-09-15, 14:39   #1555
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

I Ty ijaa też. Bo czymś mi zaśmierdziało przez chwilę
Staram się.
Ciekawe kto był i wody nie spuścił.

Cytat:
No Kochana, brawo! Te cekiny to takie bardzo poważne, dorosłe, wręcz biurowe Idealne do spódniczek i szpilek
Prawda. To tak w ramach mojej przemiany na 'elegancko' oczywiście.
Szpilek co prawda nie noszę, ale.. nie omieszkam do biura się w te cekiny odstroić! A co!

Cytat:
aaa chciałam Wam przedstawić Lene wyglada na niezadowoloną , ale co się dziwic jak jej tyle fot toples robiono
Cześć Lena. Miło Cię poznać.
I faktycznie średnio zadowolona? Coś jadła przed zdjęciami?

Szykuje mi się (nam, bo razem z A. wspólnie działamy) kolejna dodatkowa robotka. Bardzooo się cieszę!
(tym bardziej, że jak dobrze pójdzie wynagrodzenie za nią będzie czterocyfrowe )

Ale mi pędem kolejny dzień w biurze zleciał!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-09-15 o 14:52
Stary 2011-09-15, 14:44   #1556
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Kochana, czy mnie coś ominęło? Przejmujecie wszystko, tzn. mieszkanie?! Czyżby czasy świetności T. minęły?
[/FONT]
Tż już zarabia, także zaczynamy utrzymywać się całkiem sami. T. nie było od maja. Zapowiedziała się na Wszystkich Świętych i wtedy też chcielibyśmy dogadać szczegóły, co zabiera, co można wyrzucić i wprowadzamy nasze zasady Zobaczymy czy będzie po naszemu czy tez nie.

Cytat:

O mamuniu Nie wiem co doczego, ale wzrusza mnie to
Stary 2011-09-15, 14:50   #1557
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
kash fajnie ze zdecydowałas sie na kociaka ale imie teraz kazdy Artur bedzie mi się z Wami kojarzył

no co piękne imię! a M. to jeszcze z takim brytyjskim akcentem wypowiada, że ja leję kot arystokrata będzie jak nic

cześć Malutka też mnie to rozczula

o 15 spadam z biura i lecę się pakować, dzisiejsza noc śpię u rodziców bo łóżko bedzie dopiero jutro Aaby myślę, że S. nic nie grozi, jest chyba jedynym stworzeniem na tym świecie, ktore kocha tą dziewuchę i ona najwyraźniej zdaje sobie z tego sprawę także będzie dobrze, ale ofkors wyściskam go i wycałuję dziś na wszystkie czasy
Stary 2011-09-15, 14:53   #1558
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Szykuje mi się (nam, bo razem z A.) kolejna dodatkowa robotka. Bardzooo się cieszę!
(tym bardziej, że jak dobrze pójdzie wynagrodzenie za nią będzie czterocyfrowe )
Cudnie!

Cytat:
Tż już zarabia, także zaczynamy utrzymywać się całkiem sami. T. nie było od maja. Zapowiedziała się na Wszystkich Świętych i wtedy też chcielibyśmy dogadać szczegóły, co zabiera, co można wyrzucić i wprowadzamy nasze zasady Zobaczymy czy będzie po naszemu czy tez nie.
No w końcu! Cóż za ulga!
Baaardzo się cieszę i życzę oddechu w końcu!

Cytat:

Aaby myślę, że S. nic nie grozi, jest chyba jedynym stworzeniem na tym świecie, ktore kocha tą dziewuchę i ona najwyraźniej zdaje sobie z tego sprawę także będzie dobrze, ale ofkors wyściskam go i wycałuję dziś na wszystkie czasy
Uściskaj go od cioci i futrzastego kuzynostwa!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-09-15, 15:12   #1559
Haniula
Zakorzenienie

haha no co Wy wstawiłam to usg bo bylam swiecie przekonana ze tu wszystko widac haha ale to nic, Lenka jak sie wykluje to sie pokaze w calej okazalosci

Ijaa ale mi przypomniałas historie Bo wlasnie chyba z głodu ma taka mine. A mianowicie przed wizyta u lekaarza poszlismy na obiad do baru tekla w bdg ( odradzam ) zamowilam devolaia z frytkami i surowka, Pani mowi ze trzeba czekac ok 20 min, no ok niech bedzie. Po 35min przyszła i mowi ze trzeba poczekac nastepne 30min I cos sie zaczlela tłumaczyc ze czekają na 'kuchenne rewolucje '
Ze głodna bylam i juz zamowione to czekam. Siedziałam na wprost wydawki- w ktorej była wielka dziura, niczym nie zasłaniająca kuchni. I co widze, jak Pani kucharka wyciaga mojego devolaia z frytkownicy ręką ! Nie gołą bo trzymała recznik papierowy, no ale mimo wszystko
Zaczelam sie smiac i mowie- taa a teraz pewnie z tego samego oleju wyciągnie frytki. I co - i tak jak mowilam. Po drodze fryteczki sobie jeszcze ręką wyjadała I to wszystko na moich oczach

Zwrocilam uwage kelnerce, ta niby powiedziala kucharce i dala łaskawie 10% rabatu, ale co ja się nie najadlam to się nie najadłam
Stary 2011-09-15, 18:25   #1560
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Poluję jeszcze na spódniczkę, coś mnie ostatnio w ich stronę ciągnie bardziej niż do spodni.
Mam to samo... Przez ostatnio miesiąc miałam spodnie (a właściwie legginsy i tregginsy) na sobie 3 razy! Nie licząc oczywiście seksownych domowych dresików

Dzisiaj właśnie kupiłam w Orsay'u śliczną spódnicę! Szkoda, że się zaczynają psuć i prawie nie ma już rzeczy w rozmiarze 32 Bo w sukienkach 34 pływam, a strasznie chciałabym nową.

Cytat:
Ty nic nie mów o uciekającym czasie, bo młoda jesteś Ja to już staruszka a o dzieciach mogę zapomnieć przez najbliższy rok

Cytat:

Jakbyś chciała kota ze sprawdzonego miejsca w Poznaniu to daj znać. Moja siostra brała dwa koty od jakiejś babki, która się zajmuje adopcją kotów, utrzymuje kontakty z tymi co je wzięli itp.

Poza tym nic nowego. W pracy odkryłyśmy z koleżanką nową funkcję w programie i szalejemy A w przyszłym tygodniu idę na paintballa!
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości