Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1396 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 15:06   #41851
yarrowia
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Cytryna działa dobrze Nie za dużo, woda w smaku powinna być ledwo wyczuwalnie kwaśna, np łyżeczkę na litr wody?
A jak zamiast cytryny dam kwasek cytrynowy do maski to się chyba nic nie stanie? Skoro to tylko dla zakwaszenia..
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:26   #41852
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Poczekaj... dlaczego tak często myjesz włosy?
co 4 dni to często? codziennie tylko płuczę/płukałam (bo nie wiem, czy nadal to robić) wodą plus odżywka d/s i b/s, d/s niestety kładzina także na skalp (a zwykle dostawał on odżywkę tylko przy myciu, więc co te 4 dni, teraz codziennie i myślę, że dlatego tak świrował...). ale dlaczego reszta włosów też takja jakby polepiona? może w części odpowiada za to żel lniany, nie wiem, dzisiaj nałożyłam na czyste, suche, żeby zreanimować fale i to samo: drobne strąki i jakby tłustawe - oczywiście mniej niż wczoraj, w końcu są świeżo po myciu, ale jednak...no i zdecydowanie rozprost . może ten żel nie jest dla mnie?
Cytat:
Z tego, co pamiętam analizowałyśmy keratynę. I osobiście zgadzam się ze zdaniem Jumaatt. Ale skoro już kupiłaś, dodaj nieco np. do Alterry morelki albo do garniera z karite i shea.
dodam chyba do garniera, bo alterra też ma denat... dzięki
Cytat:
Radziłabym dokładnie sprawdzać skład każdorazowo, gdy sięgasz po sprej. Jeśli jest denat wysoko, nie kupuj. Dla naszych włosów to nie jest dobra opcja.
hm, no wiem, ale pomyślałam sobie,że przecież alterry mają denat a mnóstwo osób je poleca...
Cytat:
Maska Mypa Shea zawsze miała dimethicone. Tylko odzywka jest zgodna z cg.
czyli to , co było polecane kilka stron wcześniej, to odżywka? byłam pewna, że maska, skoro ma być stosowana zamiennie z olejami...no ale może się nada, tak przed myciem, jeden silikon szampon chyba zmyje...
a zdjęcie super

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-16 o 09:04
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:29   #41853
jedza333
Raczkowanie

Cytat:
Sama cytryna wysusza ale lekkie zakwaszenie maski dobrze zrobi włosom i skórze i łuskom.

No mogłaś :P Dobry zestaw (raczej - nie znam się na nafcie)

Obojętne. Ja używałam cytryny, octu spir i octu jabłkowego. Ocet spir mi śmierdzi strasznie, jabłkowy usztywnia i skleja. Cytryna działa dobrze Nie za dużo, woda w smaku powinna być ledwo wyczuwalnie kwaśna, np łyżeczkę na litr wody?

odzyskałam moje włosy nie mogę sie nadziwic przed lustrem bo juz baaardzo dawno ich takich nie widziałam
zakwasiłam jak poradziłaś , podejrzewam ze miod usztywnil troche włosy, nałozyłam białko jaja, potem inicjacja ploppingowania (chyba tak to sie pisze) i dyfuzor (tak jak przed chwila w dyskusji najpierw ciepłym/goracym a potem chłodym)
nie wiem co pomoglo najbardziej ale efekt osiągnięty
mam nadzieje ze wieczorem pochwale sie zdjeciem przed i po
najgorzej że jak one sie posklejały w te loczki to bardziej mi widać rzedzizne ale co tam, w koncu ułozyłam swoje włosy
dziekuje za wszystkie porady
Stary 2011-09-15, 15:32   #41854
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

ooh, jak ja bym chciała kiedyś nauczyć się jeździć na desce
też bym chciała...a po pierwszych próbach moja kość ogonowa się nadłamała i powiedziała : dość
Stary 2011-09-15, 15:33   #41855
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
co 4 dni to często? codziennie tylko płuczę/płukałam (bo nie wiem, czy nadal to robić) wodą plus odżywka d/s i b/s, d/s niestety kładzina także na skalp (a zwykle dostawał on odżywkę tylko przy myciu, więc co te 4 dni, teraz codziennie i myślę, że dlatego tak świrował...).
Eloe nie nadrabiała wszystkiego, więc może nie wiedzieć o Rybiorkowej metodzie chodzi o "nawilżanie" między myciem. Spłukanie włosów wodą, nałożenie odżywki d/s i jak zwykle...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:36   #41856
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
by to dało jakiś efekt, choć pamiętaj, że jajko to proteina wielkocząsteczkowa i nie wniknie do wnętrza włosa. Kondycję poprawi, ale na krótko.

Ja mam tylko jedno zastrzeżenie - nie przesadzaj z ilością. Twoje włosy mogą nie lubić nadmiaru. Zwolnij, przeanalizuj, co tam nakładasz, nie dawaj za dużo na raz. Sprawdź tez pielęgnację osób mających fale.
obawiam się , że tak...ale kładę tylko d/s i b/s naraz...plus raz ostatnio żel lniany...chyba raczej nakładałam za często...(codziennie po płukaniu). ale jak tu nie płukać codziennie, kiedy mi się zawsze pod wieczór skundlą ...
Stary 2011-09-15, 15:37   #41857
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Aha, i jeszcze mam pytanie, w jakim momencie zaczynacie suszyć? Jak są bardzo mokre, czy już trochę podeschnięte?
Po nałożeniu żelu, czyli jak są już po nałożeniu odzywki b/s, odciśnięciu rękami i arafatką.
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Eloe jak Ty nie znasz tych kosmetyków tzn nie ma co się do nich zabierać
Ojć... niedobrze... na pewno nie stosowałam wielu rzeczy, choć sprawdzam tu i tam. Jednak składowo niektóre z tych kosmetyków są fajne.
Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
ooh, jak ja bym chciała kiedyś nauczyć się jeździć na desce
A co stoi na przeszkodzie? Teraz nie ma śniegu, ale zimą choćby na weekend, pożyczyć sprzęt, wziąć instruktora, spróbować, pobawić się
Ja byłam zachwycona od pierwszego ślizgu.
Cytat:
U Was też tak wiatr szaleje? strach wyjść z domu

Cytat:
Wczoraj drugi raz użyłam emulsji glorii jako d/s, przyznam szczerze, że średnio mnie efekt zadowala.
Mnie też nie podeszła.
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dzis mamy 15...czyli jeszcze dwa tygodnie i bedziecie sobie mogly popatrzec na moja piekna kocice

I będą zdjęcia włosów
Cytat:
Oprocz tego obiecuje uroczyscie strzelic przy okazji pare fotek z kopenhaskiego metra dla Eloe - metnie pamietam ze lubisz metro...
dobrze pamiętasz Nie spodziewałam się.
Wspaniale!
zaczynam odczuwać chętkę na przeprowadzkę do Kopenhagi... Metro
Cytat:
Napisane przez jedza333 Pokaż wiadomość
Eloe77 przedewszystkim to dziekuje za zainteresowanie
Nie ma za co Loki i fale zasługują na zainteresowanie, dbałość i uczucie
Cytat:
Jako dziecko mialam bardzo delikatne puszyste loczki w kolorze jasny blond
Czyli mamy materiał od zawsze.
Cytat:
Tak. Czy to zbyt często? nie zauwazyłam przesuszenia, uwielbiam włosy po nafcie no i te igielki na skórze głowy faktycznie zaczyna mi odrastac moja gesta czupryna
Hmm... nie stosuję nafty, bo mnie ona daje tylko obciążenie, ale skoro masz tak dobre efekty, to warto.
Tylko obserwuj uważnie włosy, by nie przesadzić. I szampon z siarczanem zostać w tym wypadku musi.
Cytat:
Beauty Formulas, Henna
O widzisz! To jeszcze inny Wax.
Nie jest, niestety, szczególnie odżywczy. Zabezpieczy, zmiękczy i już. Henna daleko po zapachu, czyli minimalnie.
Cytat:
wcześniej mialam jeszcze WaX L'Biotica i jeszcze Richard's & Appleby
nie widzialam miedzy nimi szczególnej różnicy
Zależy którego Waxa L'Biotici. Sporo ich
Akurat składowo R&A wypada słabo przy L'Biotice. I zawiera siarczan...
Cytat:
kurcze szczerze mówiąc to nawet nie wiem który z nich jest wnikający zabawę z olejami dopiero zaczynam wiec na poczatek chialam uzyc tych których używam równiez w kuchni
Bardzo dobry pomysł.
Cytat:
właściwie to nie widzę narazie znaczącej różnicy po olejach.
Jeśli nie, a włosy zachowują się dobrze, to znaczy, że mało wnikające Ci służą.
By zobaczyć różnicę w działaniu, musiałabyś zastosować coś z flanki wnikających, np. kokosa.
Cytat:
Nafte stosuje wylacznie na skalp a reszte włosów banan +malutka łyzeczka oliwy z oliwek(zapomnialam to wcześniej napisać)
Też lubię bananowe maseczki
Cytat:
hmmm czyli właściwie czemu ma służyć ten Radical? Może mogłabys mi polecić jakaś delikatniejszą mgiełkę? sama już nie wiem... nastraszyłyście mnie i dzisiaj nie użyłam Radicala
Ja lubię Jantar odżywkę do włosów i skóry głowy. Przelewam ją do psikacza i jest mgiełka
Cytat:
zaczynam sie zastanawiac czy im nie dac spokoju(tzn nie wymagac zeby sie bardziej kreciły, tylko raczej wygladzac te co sie kreca... moze nie bedzie tak ladnie, ale za to o wiele łatwiej ) chodzę już cały w spiętych włosach bo nie moge ich ułożyć...
Nie odpuszczaj

Musze uciekać, przepraszam. Musiałam skrócić odpowiedź Jędzy Nie lubię tak.

Do jutra

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-16 o 09:06
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:55   #41858
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Ale odżywkę nałożyłaś? Bo po samym szamponie to żaden odpoczynek, raczej ciężkie życie dla włosów.
tak, ale tylko od połowy długości...stąd mam dzisiaj puch na czubku i przyliz od żelu lnianego na dole...znowu idzie warkocz, nie pokaże tego ludziom...

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Może. Nie wszystko pasuje każdemu.
Oglądam zdjęcia i mogę powiedzieć tylko, ze materiał jest, ale pracy i cierpliwości trzeba. Nie spiesz się.
to odpuszczam ten olej, bo dzisiaj też jakby przeciążone - choć nie tak jak wczoraj.
tylko, że mam wrażenie, że co zrobię krok do przodu to dwa do tyłu może właśnie tej cierpliwości brak...

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Hmm jedziemy na weselisko?
Akurat to może być prawdziwe. Wiele nazw tak ewoluowało. Większość pochodzi od cech charakterystycznych miejsca.
Razem z kładkami ponad 100 I ten z najwyższym pylonem
do mnie możecie przyjechać . ale to jeszcze chwilę...tak, tak szczęśliwa narzeczona :jupi :
no i pewnie za jakieś pół roku upomnę się o propozycje fryzur
ho, a mnie uczyli, że Zamość powstał na zlecenie, w miejscu, gdzie nic nie było wcześniej (Bernardo Morendo zrobił go od zera, zresztą to unikat w skali śwaitowej, żeby miasto tak powstało ) ale tak czysiak mało prawdopodobne, aby nazwa ewoluaowała skoro ciach i było gotowe miasto ...
wybaczcie, ale niedawno miałam z tego egzamin i niech się na coś przyda

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Jak wy robicie zdjęcia? Może ktoś wam robi? Ja mam problem sama sobie zrobić, muszę się nieźle gimnastykować
Moje dziś wyglądają średnio, ale i to niezdecydowanie czy się kręcą czy falują czy są proste już bym im wybaczyła gdyby nie ten puch
I zdjęcia upięcia Idę dzisiaj na kabaret Ani Mru Mru - mogę się tak uczesać czy niebardzo? Oczywiście staranniej, bo to robiłam całe pół minuty
mi się podoba . i nie chcę wcale staranniej , to jest takie romantyczne rozwianie
Stary 2011-09-15, 16:14   #41859
Piechniak
Rozeznanie

i chciałam Wam pokazać, jak wyglądały moje włosy kiedyś. to oczywiście zdjęcie zdjęcia (nie mam skanera) ale myślę, że zobaczycie...chciałabym odzyskać połowę tego...Zdjęcie0405.jpg

Zdjęcie0406.jpg
Stary 2011-09-15, 17:01   #41860
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Jak wy robicie zdjęcia? Może ktoś wam robi? Ja mam problem sama sobie zrobić, muszę się nieźle gimnastykować
Moje dziś wyglądają średnio, ale i to niezdecydowanie czy się kręcą czy falują czy są proste już bym im wybaczyła gdyby nie ten puch
I zdjęcia upięcia Idę dzisiaj na kabaret Ani Mru Mru - mogę się tak uczesać czy niebardzo? Oczywiście staranniej, bo to robiłam całe pół minuty
z samowyzwalaczem

bardzo mi się podoba taka fryzurka , byłam z Sylwestrowym na Ani Mru Mru w tamtym roku geniusze!
Cytat:
odzyskałam moje włosy nie mogę sie nadziwic przed lustrem bo juz baaardzo dawno ich takich nie widziałam
super!
Cytat:
ho, a mnie uczyli, że Zamość powstał na zlecenie, w miejscu, gdzie nic nie było wcześniej (Bernardo Morendo zrobił go od zera, zresztą to unikat w skali śwaitowej, żeby miasto tak powstało ) ale tak czysiak mało prawdopodobne, aby nazwa ewoluaowała skoro ciach i było gotowe miasto ...
tak, tylko ten architekt się Morando nazywał a założyciel to Hetman Jan Zamoyski przecie i od jego nazwiska nazwa miasta (które zresztą było założone jako twierdza Zamość) i starówka zamojska jest zabytkiem klasy 0 , Mgiełka tak sobie dworowała tylko z za-mościa

gdzie się podziały loki Piechniakowe? , ja jak byłam młodsza to nigdy nie miałam loków ani fal, trochę wywijasów a jak byłam mała to miałam włosy ścięte raz na chłopaka, potem na grzybka, a potem ciągle jakoś tak, do brody, do ramion i tyle...nigdy nie miałam długich

Mgiełko spokojnie, mazidła mogą poczekać do "kiedy przyjdzie pora"
muszę zajrzeć na wątek o dyfuzorach znowu
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-15 o 17:22
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:49   #41861
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Będzie lepiej, coraz lepiej, sama zobaczysz. Daj im czas, niechaj zaczną pokazywać, na co je stać. Niechaj przejdą pierwszą zimę, niechaj odnajdą się w nowej rzeczywistości.
A i Ty spójrz na nie łaskawiej. Przecież są piękne, jedyne w swoim rodzaju, wyjątkowe. To trzeba podkreślić, a nie chować pod płytkami prostownicy.
Staram się, dziś już lepiej, choć wygladają podobnie jak wczoraj, ale przestawiam "w głowie". Przyznam też szczerze, że pewnie nie bez znaczenia były dzisiejsze komplementy od dwóch odległych wiekowo od siebie mężczyzn(jeden dziesięcioletni, drugi po czterdziestce), jakby się zmówili, mówiąc mi w odstępie pół godziny, ze ładnie wyglądam
Baba to jednak próżna istota i tak niewiele, może poprawić nastrój

Cytat:
A rozczesać paluszkami od czasu do czasu pozwalamy Jeśli to ma poprawić Ci samopoczucie, to delikatnie rozczesuj (tylko czystymi rękami!).

Trzeba. I własnie po to tutaj jesteśmy, by Ci w tym pomóc
Dziękuję za oficjalne przyzwoleniei w ogóle za wszelką pomoc i wsparcie
Cytat:
Jaki olej?
Możesz zastosować odzywkę d/s z dodatkiem oleju. Możesz użyć kremu do loków. Możesz spróbować zastosować silikon lub parafinę, Tylko pamiętaj, że zabezpieczanie często przynosi obciążenie włosów - trzeba uważać z ilością.

I prezencik dla Was na dobry humor - spotkałam wczoraj na ulicy
Oleje różne naprzemiennie stosuję. Mam kokos Vatiki i parachute(jeszcze zamkniety), ajurwedyjską heenarę, z kiełków pszenicy, ze słodkich migdałow, krokoszowy(tylko na długosć, bo mity o depilacyjnym działaniu krążą), arganowy, jojoba-ostatnie 4 chyba rafinowane, bo podobnie pachną, tak olejowo, a nie charakterystycznie. Kupowałam tu na próbę małe pojemności. No i oliwa z oliwek-mieszałam raz z garnierem avokado z dobrym skutkiem. I rycynka oczywiście. Gdzieś tam z tyłu amla dabur stoi, ale ona na parafinie, wiec latem nie używałam.

Fotka super. Sama kiedyś chciałam sobie trzasnać napis "Uwaga Baba Aga"-jako że Agnieszka jestem. Ale ten jest oryginalnie zdobiony, hippisowski taki chyba przez te kwiatki

PS. Wciąż nie umiem cytować kilku osób za jednym zamachem. Przepraszam wieć,ze bede w kilku postach.... Moez kiedyś się nauczę. Po prostu nie wiem , np. teraz gdy chcę zacytować kogoś innego niż Eloe, to skad wziać te cyferki , które po quote i loginie się pojawiają?

O, matko i w dodatku teraz też mi źle zacytowało, a myślałam, ze jedna osobę to juz potrafię cytować.

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-16 o 09:15
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:56   #41862
Maliniarka
Zakorzenienie

ależ masz tych olejów Ag Rafko

musisz tylko zamknąć cytat [ QUOTE ] cytat [ / QUOTE ]
bez spacji , czyli dodać ten znaczek / przed drugim QUOTE

albo po prostu zaznaczyć tekst i tam masz nad okienkiem z tekstem taką chmurkę (3 od lewej w dolnym rzędzie) to Ci samo zaznaczy

a jeśli chcesz dodać nick [ QUOTE = Ag Rafka]
i to wystarczy, nie trzeba numerków
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-15 o 17:57
Stary 2011-09-15, 18:01   #41863
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
ależ masz tych olejów Ag Rafko

musisz tylko zamknąć cytat [ QUOTE ] cytat [ / QUOTE ]
bez spacji , czyli dodać ten znaczek / przed drugim QUOTE

albo po prostu zaznaczyć tekst i tam masz nad okienkiem z tekstem taką chmurkę (3 od lewej w dolnym rzędzie) to Ci samo zaznaczy

a jeśli chcesz dodać nick [ QUOTE = Ag Rafka]
i to wystarczy, nie trzeba numerków
Dziękuję, Malinko Zapomniałam o tym /. Wieczorem sprawdzę, jak mi idzie hurtowe cytowanie. Teraz uciekam.
Stary 2011-09-15, 18:16   #41864
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

Ale każdą odżywką?
Nie, myłam Naturią.

Odkąd czytam strony poświęcone chemii kosmetyków, mam mnóstwo wątpliwości, czasem mi się wydaje, że już wiem, co jest nie tak w mojej pielęgnacji, ale potem doczytuję się czegoś nowego i znów nic nie wiem.

Mam wątpliwości, czy odżywka jest w stanie tak naprawdę umyć włosy. Zresztą Kosmetolog na pielęgnacyjnym miała podobne wrażenia (chodzi o wątek o myciu odżywką). Oczywiście kiedy widzę zdjęcia dziewczyn jestem zachwycona, ale przestaję wierzyć, że rola odżywki w myciu polega na myciu inaczej też bym była zachwycona efektem na sobie
Stary 2011-09-15, 20:27   #41865
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Przepraszam, że komentuję tylko posty skierowane do mnie, nie mam czasu na dokładne przeczytanie forum.

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
o
ojjj a czemu be zdjec? Gratulacje roku, nawet pokracznego CG
Cytat:

Mi też stuka rok
Plus minus
Pamiętam

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Czemu nie będzie zdjęć, ja uwielbiam Basiu Twoje śliczne, błyszczące włoski
Cytat:
Nie rób mi tego, Basiu!
Niestety tak się poukładało w moim życiu, że włosy to ostatnie o czym teraz myślę
Nie wyglądają dobrze, najczęściej je spinam. Kupiłam sobie plastikową klamrę, żeby nie męczyć włosów gumką.
Mam upięte ze względów bezpieczeństwa (mam agresywne dzieci w klasie) i jest mi niewygodnie w pracy.
Moje włosy i ja mamy się bardzo źle.

Daaawno temu obiecałam zdjęcia z dzieciństwa. Nie ułożyłam ich chronologicznie, przepraszam. Ale mniej więcej widać gdzie jestem najmłodsza (mam tam ok. 1,5 roku). Widać z tyłu loczek mimo kapelusika, za to mam pomalowane paznokcie i pierścionki. W krótkich włosach wyglądam jak rasowy chłopiec, a poza tym byłam ślicznym aniołkiem. Widać, że włoski czesane na każdym zdjęciu.
Na zdjęciu mam otwartą buzię, bo coś mówię, a nie z innego powodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photograph.jpg (140,5 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-09-15 o 20:36
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:38   #41866
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Niestety tak się poukładało w moim życiu, że włosy to ostatnie o czym teraz myślę
Mam upięte ze względów bezpieczeństwa (mam agresywne dzieci w klasie) i jest mi niewygodnie w pracy.

Daaawno temu obiecałam zdjęcia z dzieciństwa.
oj Kobieto, zdrowie jest najważniejsze! Zrób coś szybko wracaj do nas cała

Wrzucam foty z wczoraj...teraz tak na nie patrzę i nie było super, bywało naprawdę lepiej ale co tam, czasem musi być też niefajnie inaczej nuuuda. Na drugim zdjęciu widać zapuszczaną grzywkę, która wciąż leci mi do przodu a ja nie chcę!
Ajrisz, ile mamy jeszcze czekać na niespo?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3375.jpg (152,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3377.jpg (143,2 KB, 30 załadowań)

Stary 2011-09-15, 20:38   #41867
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
z krokosza barwiarskiego
)
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Zdaje się, że krokoszowy
Dzięki wielkie
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Chyba zgrzeszę i znów wydam chorendalne pieniądze U Effuniaka jest Onyx PL odpinane ramiączka i jestem coraz blizej decyzji o kupnie tylko nad rozmiarem rozkminiam, a kasy brak i brak ...
Ja się czaję na effuniaka już dłuższy czas, ale boję się przez internet zamawiac, zwłaszcza że effuniakowe rozmiary są nieco inne... A Onyx PL pięęęknyyyy
Cytat:
on coś działa faktycznie?
Nie wiem, ale zamierzam wypróbowac Bo niestety z mocnym owłosieniem na głowie idzie u mnie w parze mocne owłosienie wszędzie indziej i przyrost 2cm/mies mam nie tylko tam gdzie chcę
Cytat:
Rozumiem
A strychninę to można teściowej
Teściową bardzo lubię, więc żal mi na nią strychniny Chyba po prostu spróbuję to powcierac, a jak zacznę łysiec to będę się ratowac.
Cytat:
Zapytaj szczury
Nie no, skoro jest w takiej dawce że mogę ją stosowac wewnętrznie i nie kończyc jak szczur po trutce to zewnętrznie tym bardziej nie powinna tak zadziałac. Chyba...
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Uwierz w siebie, mysl pozytywnie i dostan sie na studia za pierwszym podejsciem zaoszczedzisz trzy lata.
Uczę się ile tylko mogę, ale jak jest 10 osób na miejsce to łatwo się nie dostac Więc bardziej przemawia przeze mnie realizm niż pesymizm.
Cytat:
Dzis mamy 15...czyli jeszcze dwa tygodnie i bedziecie sobie mogly popatrzec na moja piekna kocice i moje przesuszone loki.
Nie mogę się doczekac Uwielbiam oglądac zdjęcia włosów w tym wątku.

Siedzę właśnie z henną na głowie. Zmieszałam ją tym razem z resztką Jantara, ciekawa jestem czy mi zafarbuje

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:47   #41868
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
oj Kobieto, zdrowie jest najważniejsze! Zrób coś szybko wracaj do nas cała
Było źle, więc "coś" zrobiłam, żeby było lepiej. Teraz jest już tylko gorzej. Nie mam już siły na nic więcej. Ehhh, wiem, że pewnie kiedyś będzie lepiej, ale za dużo się stało żeby zapomnieć. Praca była całym moim życiem, teraz za to gorzko płacę. Dużo by mówić, a tu o włosach trzeba.
Postaram się wkleić jak będzie lepiej.

Stary 2011-09-15, 20:49   #41869
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Było źle, więc "coś" zrobiłam, żeby było lepiej. Teraz jest już tylko gorzej. Nie mam już siły na nic więcej. Ehhh, wiem, że pewnie kiedyś będzie lepiej, ale za dużo się stało żeby zapomnieć. Praca była całym moim życiem, teraz za to gorzko płacę. Dużo by mówić, a tu o włosach trzeba.
Włosy jak włosy, to nie najważniejsze. Mam nadzieję, że z Tobą będzie lepiej!

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:51   #41870
yarrowia
Zadomowienie

Zastanawiam się nad moimi kłakami. Zapuszczam je już dość długo, w każdym razie już dawno nie miałam takiej długości (parę poprzednich prób skończyło się u fryzjera bo mi przeszkadzały ) ale zdążyły się zniszczyć, pewnie przez farbowanie też. No i nie wiem, czy da się je jeszcze reanimować, czy tylko cięcie mi zostało. Najgorzej jest z wierzchnią, najkrótszą warstwą. Właściwie końcówki są w lepszym stanie (nie są porozdwajane,co mnie dziwi) niż ten kawałek w połowie długości, przy głowie. No i widać na zdjęciu z lampą, że sterczy mi dużo pojedynczych włosków, nie wiem jak je przyklepać.
Z drugiej strony i tak nie wycieniowałabym ich za bardzo, więc tej brzydkiej części i tak bym się nie pozbyła do końca.
Wiem, że wierzch zawsze niszczy się najbardziej... ale czekać, odżywiać, czy obciąć?
Za wszelkie inne rady też będę wdzięczna
(Ogólnie dzisiaj wyglądają dość dobrze po masce z oleju rycynowego, miodu, żółtka, odrobinie kwasku cytrynowego i isany babassu.)
A poza tym mam ochotę wydać duuużo kasy na mazidlach albo BU, ratunku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (62,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dol i gora.jpg (64,5 KB, 35 załadowań)
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:53   #41871
Maliniarka
Zakorzenienie

Basiu dużo siły Kochana

jako dziecko miałaś cudne loki, ale trochę chyba rozrabiaka z Ciebie był?

Demka no bywało lepiej (te 4 korkociągi z tyłu do tej pory wspominam z rozmarzeniem
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-15, 20:59   #41872
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu dużo siły Kochana

jako dziecko miałaś cudne loki, ale trochę chyba rozrabiaka z Ciebie był?
Dziękuję Wam za słowa otuchy

Tylko wyglądam na rozrabiakę, byłam jak mówiła moja Mama "idealnym dzieckiem", które wszędzie się zabiera żeby się pochwalić. Zawsze czysta, poukładana i staranna, nic ciekawego, w przeciwieństwie do mojej siostry. Ona była i jest fantastyczna.
Wracam do pracy, bo czeka mnie chyba codzienna hospitacja.

Stary 2011-09-15, 21:01   #41873
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
jeśli możemy coś dla Ciebie zrobić to daj znać, koniecznie!

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Wiem, że wierzch zawsze niszczy się najbardziej... ale czekać, odżywiać, czy obciąć?
Za wszelkie inne rady też będę wdzięczna
(Ogólnie dzisiaj wyglądają dość dobrze po masce z oleju rycynowego, miodu, żółtka, odrobinie kwasku cytrynowego i isany babassu.)
A poza tym mam ochotę wydać duuużo kasy na mazidlach albo BU, ratunku.
ewentualnie końcówki tylko troszkę
Wydaj kasę, wydaj, nie będę miała wyrzutów sumienia

Cytat:
Demka no bywało lepiej (te 4 korkociągi z tyłu do tej pory wspominam z rozmarzeniem
Oj tam oj tam, wrócą jeszcze!
A w ogóle to jakimś przypadkiem trafiłam na dziewczynę KLIK!, która od 5 lat stosuje CG...ma mnóstwo włosów, więc w ciemno nie będę 'kopiować' jej pielęgnacji, ale jakie ma piękne kręciołki widać, że zdrowe i takie mniam...

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Wracam do pracy, bo czeka mnie chyba codzienna hospitacja.
Zbiorę grupę KKU, przyjedziemy do Ciebie i stamtąd zabierzemy! Tak nie może być

Stary 2011-09-15, 21:18   #41874
Maliniarka
Zakorzenienie

Demcia zazdroszczę dziewczynom które mają gęste włosy o zdefiniowanym skręcie

Yarrowia podciąć zawsze można
na razie to może zwróć większą uwagę na te partie, które Cię niepokoją, spód bardzo ładnie spiraluje , a wierzch widac potrzebuje więcej i/lub częściej i/lub intensywniej

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Wydaj kasę, wydaj, nie będę miała wyrzutów sumienia
nie ma rozgrzeszenia!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-15, 21:40   #41875
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Musisz się też kochana przyzwyczaić do tego, że fale czy kręciołki nigdy nie będą takie, jak proste włosy - będzie ten naturalny nieład, gdzieś tam coś odstaje, ale taki nasz urok - ja początkowo miałam z tym problem, jakieś pojedyncze kosmyki czymś chciałam przygładzać, a teraz już je pokochałam i cieszę się, że nie mam prostych i czymś się wyróżniam
Właśnie o to przyzwyczajenie się do nowego, innego chodzi. Po 7 latach prostowania łatwo nie jest... Ale już mi lepiej niż wczoraj. Zagryzam więc zęby i mówię: "1. Będzie coraz lepiej. 2. Jeśli będzie czasami gorzej-patrz punkt 1"

A Tobie i maleństwu dużo zdrówka. Może Ci się skręcą włoski bardziej (mnie właśnie w ciąży pofalowały mocniej)

Maliniarko, trochę olejów mam, ale wiekszość małe pojemności (50ml chyba), wiec na moją długość zużywam 1/4 buteleczki na raz. W dodatku rafinowane niektóre, czyli podobno o mniejszej sile działąnia, ale kupowałam na początku drogi, jeszcze przed CG nawet i za bardzo się nie orientowałam.

Basiu, śliczna mała czarnulka z Ciebie, a jaka słodka gaduła
Za wytrwałość w pracy podziwiam. Ja pracuję w tradycyjnej podstawówce i czasami nerwy puszczają. Trzymaj się dzielnie

Ajrisz, nie podtrzymuj już napięcia! Wystarczy

Rilla(aż się prosi dodać "ze Złotego Brzegu"-zresztą pasuje mi do Twojego ślicznego złotego koloru włosów). Ja też chyba niezbyt umiem ten dyfuzor obsługiwać, choć stosuję sie do wszystkich zaleceń Eloe. I zmieniam temperaturę nawiewu. Tzn. niby zaraz po jest ok, skręcają się, niektóre tylko lekko gniotą, ale po jakimś czasie rozprostowują się bardziej niż przy suszeniu naturalnym. Wczoraj wieczorem próbowałam doschnąć naturalnie,żeby sprawdzić,czy to może wina kosmetyków, a nie dyfuzora, ale nie dałąm rady. 23.00 mnie zastała z wilgotnymi i musialam podsuszyć i doschnać,zeby ok. północy iść spać. No i w efekcie jedno wierzchnie pasmo prawie proste (nie zdażyłam zrobić zdjeć-bateria padła po 1 pstryknięciu, a teraz z lampą to niewiele bedzie widać). Obawiam się, że gdybym nie zakreciła końców na palec i nie podpieła żabkami, rano wszystkie wisialyby smętnie.

Yarrowia, widzę,ze naprawdę mamy podobne problemy Pisałaś juz o tym suszu i tluszczu,które u mnie tez występuje w tzw. "dniach następnych". A teraz widzę,że ten susz jest dokłądnie jak u mnie umiejscowiony- w połowie długości. Tez mnie dziwi,ze końcówki u mnie lepiej wyglądają niż ten "pas środkowy". Tyle,że u mnei chyba w tym miejscu kończą sieę te pourywane, połamane i one tak się puszą i sterczą. Na Twoim miejscu szkoda by mi było obciać tych ślicznych korkociągów-konce Ci się najlepiej kręcą. Nie wiadomo,co się stanie jak to zetniesz. Czy się pokręcą wyzej, czy wcale... Trudno radzić, ja bym jeszcze próbowała ratować. (Sama też ratuję, podcięłam minimalnie końcówki, a raczej wyrównałam kikuty, choć radykalne ścięcie też mi chodziło po głowie, jak się naoglądałam ślicznych krótkich fryzurek dziewczyn tutaj-np. Rybiorkowy "kalafior" dla mnie cudny, albo artystyczny nieład Pati)

Miss, też sobie obiecuję wypróbować krokosza po depilacji, ale wciaż zapominam
I przypomniałaś mi o hennowaniu, my zwykle w podobnym terminie. Ja blizej 20. Staram się nie częściej niż 1 w miesiącu. Chociaż ostatnio był tylko gloss i trzyma. Jednak odrost już widać, ale tydzień wytrzymam.

I cytować hurtem nadal nie umiem, bo mi wyświetla tylko bieżącą stronę, a nie poprzednią, którą zaczęłam cytować.
I w sumie jadę z pamięci, wiec pewnie coś pominęłam, co zamierzałam skomentować...
W dodatku za Chiny nie widzę tej chmurki, o ktorej wspomniała Maliniarka.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-09-15 o 21:43
Stary 2011-09-15, 21:44   #41876
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
gdzie się podziały loki Piechniakowe? , ja jak byłam młodsza to nigdy nie miałam loków ani fal, trochę wywijasów a jak byłam mała to miałam włosy ścięte raz na chłopaka, potem na grzybka, a potem ciągle jakoś tak, do brody, do ramion i tyle...nigdy nie miałam długich
Dzięki Malinko .
tak, o to pytam...sama siebie...i to nie było tak dawno temu i już po okresie dojrzewania miałam loki, więc hormonów nie ma co winić...to muszą być moje błędy...tylko jakie ? i jak do nich wrócić...bo chce je z powrotem
Stary 2011-09-15, 21:49   #41877
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Malinko .
tak, o to pytam...sama siebie...i to nie było tak dawno temu i już po okresie dojrzewania miałam loki, więc hormonów nie ma co winić...to muszą być moje błędy...tylko jakie ? i jak do nich wrócić...bo chce je z powrotem
Właśnie, wiedziałam,ze o czymś zapomnę. Piechniak, śliczne spiralki. Wcale sie nie dziwię, że chcesz je z powrotem. Nie kusi Cię, zeby ściąć trochę (bo końce masz dosć przerzedzone) i zobaczyc, czy na mniejszej długości loki nie wrócą(na zdjęciach masz chyba krotsze niż obecnie)?
Stary 2011-09-15, 21:49   #41878
*Basia*
Mod-Śnieżynka

O to chodzi? (zdjęcie)
Nie czytałam dokładnie, więc mogłam namieszać
Odpuszczam sobie, konspekt napisany, karty pracy zrobione. Na dziś więcej nie jestem w stanie. Więc zaglądam do Was jeszcze na chwilkę

Zapomniałam cytować. Chodzi o chmurkę zaznaczoną czerwonym kolorem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (10,7 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-09-15 o 21:51
Stary 2011-09-15, 21:57   #41879
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
O to chodzi? (zdjęcie)
Nie czytałam dokładnie, więc mogłam namieszać
Odpuszczam sobie, konspekt napisany, karty pracy zrobione. Na dziś więcej nie jestem w stanie. Więc zaglądam do Was jeszcze na chwilkę

Zapomniałam cytować. Chodzi o chmurkę zaznaczoną czerwonym kolorem.
Bardzo dobrze, odpuść. Chodź do nas choć na trochę. Ja w sumie miałam prace właśnie sprawdzać, ale... chyba też odpuszczę Najwyżej sprawdzę rano tę częsć, która mi została.
No, tak, jakby się człowiek języków obcych uczył, może by mu zaświtalo, co to WRAP, a tak obrazek to mi się z listem skojarzył i nie sądziłam, że do cytowania słuzy

A Ajrisz to normalnie w kulki leci

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-09-15 o 21:59
Stary 2011-09-15, 22:01   #41880
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
A jak zamiast cytryny dam kwasek cytrynowy do maski to się chyba nic nie stanie? Skoro to tylko dla zakwaszenia..
Cytryna coś tam jeszcze zawiera oprócz pH... Czy kwasek to nie wiem.
Cytat:
dodam chyba do garniera, bo alterra też ma denat... dzięki
Ma zwykły alk = mniejsze zło Taki drobiazg
Cytat:
czyli to , co było polecane kilka stron wcześniej, to odżywka? byłam pewna, że maska, skoro ma być stosowana zamiennie z olejami...no ale może się nada, tak przed myciem, jeden silikon szampon chyba zmyje...
Mają maskę, odżywkę i jeszcze masło 100% czyli sam tłuszcz. Jeśli ja polecałam to 100% tłuszcz
Cytat:
Cieszę się ogromnie
Zdjęcia!!
Cytat:
Trzymaj się dzielnie :tuli:
Świetne zdjątka
Cytat:
Ajrisz, ile mamy jeszcze czekać na niespo?
Już

Obiecany zły dzień z wczoraj i obiecana niespodzianka. Mam nadzieję że widać :P
Jutro ustrzelę coś w ciągu dnia (znowu jadę w teren )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A.jpg (37,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B.jpg (43,3 KB, 79 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości