|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Jak czytam ile Wasze dzieci spia w nocy to mam doła kiedy mój tak zacznie a nie jak teraz co 3 godziny czasem 3,5 bardzo rzadko 4 nawet dzieciaczki młodsze od Krystianka dłuzej śpią Brumek ja ostatni raz spałam do 10 chyba w ciąży ![]() Nerolka ale panna z Izy za pierwszy deserek ![]() A smoczek synkowi podaje jak płacze i nie może zasnąć a widze że juz zmęczony . Oczywiście synek nie zawsze go chce
|
|||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
smoka daje jak ewidentnie nei chce sie upokoic a widze ze zmeczona że szok. albo jak juz z glodu drze sie w samohodzie a mamy tylko kawalek - troche mnie to rozprasza jak jade i wrzeszczy... syn spoczkowy do roczku, mocno przechodzil ząbkowanie, bardzo mocno i tylko wrecz gryzienie smoczka (gryzaka nie chcial) uspokajalo. w koncu go przegryzł na serio i wyrzucilismy. trzy dni z lekkim rykiem przy zasypianiu i po wszystkim. kinge chcielismy bezsmokowo. w sumie prawie sie udalo bo rzadko smoka daje. najczesciej podczas ubierania po kapieli bo sie żarcia nie moze doczekac a przeciez nie przytule nagusa ani nie dam cycka ubierajac...zasypia bez, chyba ze wlasnie czyms mocno zaaferowana. syna szybko przyuczylam do niekapka (po roczku chyba) do soczkow, a jak juz sobie radzil z trzymaniem niekapka wprowadzilismy kubek, juz jako 2latek wszystko pijał z kubka. kaszke pije do dzis ale myje zęby no i z kubkiem przeciez nie zaśnie
|
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze cos - i smoczka i butelke bede musiala w[prowadzic (no chyba ze bez smoczka bedzie spojkojna...) bo przeciez pojdzie do zlobka a tam nie bedzie juz tak jak w domu - zarcie z cycka i usypianie z mamusia 9chociaz wiem ze panie usypiaja dzieci na raczka czy w bujaczkach bez s,moczkow takze, dobry mamy złobek)
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez, co prawda potrafia przespac ok 5 godz nocy ale i tak daja pospac
|
#3066 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dobry
Beatko mleczko już leci priorytetem Cytat:
![]() Cytat:
![]() upsssCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ojjj pannica dużaCytat:
![]() Brumku uwielbiam Twoje posty no ale jak ty sobie dosypiasz to Tymek się nie "drze"(wybacz za słowo) bo chodzi mi o taki konkretny płacz nie o "gadanie"? ![]() Zanteko jak na kolanie trzymasz małą ?? czy macie jakiś specjalny płyn do mycia butelek czy jak wy to robicie??
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-09-16 o 12:08 |
||||||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
blw - to metoda rozszerzania diety polegajaca na dawaniu normalnego jedzenia np. kawalak jabka zamiast papek i jedzenia do wyboru np. kladzenia przed dzieckiem roznych owocow do samodzielnego próbowania http://babyledweaning.pl/
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Zaniedbuje Was
Oczywiście przy czytaniu każdej wypowiedzi skierowanej do mnie płakałam od nowa..... jesteście niezastąpione... wiem wiem powtarzam się, ale to mogę powtarzać codziennie.... Staram się pozbierać jakoś, może jak już nie będę miała pokarmu to będzie mi łatwiej.... Beatko ale to była ilość tylko dla ulgi... taki mam nawał ale z dnia na dzień jest mniej. co do palca to niestety ale bez znieczulenia mi wiercili w tym palcu wrzącą igłą.... dzisiaj sobie sama robiłam dziurę w palcu bo mi strasznie ropa podeszła... mam wielką banię na końcu palca![]() Co do smoczków to nasza Lila się już nauczyła go ssać. nie dam smoka to wcina ręke - ostatnio sobie malinkę zrobiła tak wcinała... z dwojga złego wolę dać smoka. Kurcze tak czytam o wadze Waszych maluchów.... Lila ma 6,5tyg i waży 5,5 kg..... zaczyna mnie to martwić... choć tż twierdzi że lepsze to niż jakby nie chciała jesc i nie przybierała.... ale dam jej mniej jedzenia to drze się okrutnie, aż się zapomina i pediatra stwierdziła, żeby dawać ile chce
|
|
|
|
#3069 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój wczoraj też poszedł spać koło 21 pobudka o 1 potem przed 4 potem marudzenie potem do łóżka mamy i lekki sen do 7 a potem już nie spał dopiero o 11 do teraz ![]() Cytat:
Wczoraj miałam akcje synek cały w koopie jego body prześcieradełko w łóżeczku i materacyk no bez materacyka i pampersa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziewczyny w niedzielę mamy chrzciny Szymona i nie mam pojęcia jak go ubrać. Może coś mi doradzicie? Kupiłam dla Szymonka na allegro garniturek do chrztu, ale marynareczka / kurteczka okazała się za duża i dobre są tylko spodnie i koszula. Dokupiłam zamiast marynareczki granatowy sweterek. Jednak dzisiaj rozmawiałam z moją siostrą i stwierdziłyśmy, że za zimno będzie małemu w tych spodniach, koszuli i sweterku nawet jeśli pod spód założę body... Mam również taki kombinezonik: http://allegro.pl/mothercare-kombine...817270916.html Co myślicie żeby założyć małemu do kościoła ten kombinezon, a później dopiero w lokalu zostawić go w samym garniturku ( zamiast marynarki sweterek )? Eh... Ale motam
|
#3072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak ten czas leci.brawo ![]() klas ki:![]() Cytat:
. a nie wyobrażam sobie mnie dosypiającej, bo on by raczej nie pozwolił. dziś np. po 3 rano zaczął si śmiac i gaworzyc. no i jak mu wytłumaczyc że to jeszcze środek nocy.![]() no i właśnie dziś od rana Emil dosłownie na mnie wisi.i marudny był jak nigdy.teraz śpi na mojej klacie i jest spokój. A w środę byłam na baby cafe (mamy siedzą z dziecmi na kocu z zabawkami i popijają sobie soczki herbatki, przegryzają ciasteczka.) w pokoju jest tez połozna która można zapytac o wszystko, oraz pani zajmująca się rozwojem takich maluszków Early years practicioner po angielsku. i ona pokazuje zabawy i spiewa. super sprawa. i tak w takiej atmosferze siedzimy i karmimy dzieciaczki piersią. Bardzo sympatycznie. Wczoraj z kolei było coś co się nazywa me+ baby. i tu są zabawy z dziecmi. pani uczy nas piosenek dziecięcych z pokazywaniem i wszyscy śpiewamy. było wczoraj 17 dzieciaczków. mój Emil leżący obok 3 miesięcznego chłopca był z nim równy. a siedmiomiesięczna dziewuszka była mniejsza od niego. Szok!! no i jak był czas śpiewania, to mu się coś popsuło i chciał jesc.wiec było karmienie i słuchanie zamiast spiewania z mojej strony. Ale atmosfera jest super, można porozmawiac z innymi mamami, wymienic doświadczenia. bajka. |
||
|
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziulka ja bym założyła kombinezon jak będzie zimno. Jest bardzo ładny, a i kolor odpowiedni do uroczystości
|
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Filip był bezsmokowy ale kaszkę z butelki pił jakoś do roku i 2 miesiący, to go wyciszało przed snem....
Teraz o 19 zjada przy stole kolację (często jest to kaszka łyzeczką), myje ząbki w kąpieli i idzie lulu ![]() A pił z niekapka od jakiegoś pół roku, potem z bidonu, a teraz butelek już nawet nie ma bo wyrzuciłam i pije najczęściej z normalnego kubka, butelki, słomki czy co tam popadnie ![]() Jak w nocy chce pić to nalewam wody do kubka i daje mu przez słomkę Co do odstawienia od smoka to ja właśnie słyszałam że ciężko to zrobić ale na moim drugim wątku mamusiowym jakoś nie było z tym dużych problemów, większość dzieciaków odstawiła się bez histerii, choć jest jeszcze kilka ze smokami do tej pory... gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choć nawet siedząc za kierowca dużo widać przez przednią szybęDo tego mi np byłoby strasznie niewygodnie gdyby on jechał tyłem do kierunku jazdy, ciężko byłoby z nim pogadać, coś podać np do picia itd ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() U nas codziennie jest podobnie, tż wstaje o 6, szykuje się do pracy, potem mnie budzi o 7 żebym poszła się umyć i ubrać zanim glutki się pobudzą, choć często już są obudzone i leże sobie z nimi w łóżku i czekam aż tz przyjdzie. Ja idę się kąpać a on ubiera Filipa, czasem też Lilkę jak się obudzi i ...zaczynamy dzień ![]() tż jedzie do pracy a ja szykuję małemu śniadanie itd. Sama jem śniadanie i piję kawę ok 9
|
|
#3075 |
|
BAN stały
|
Carmelko jasne,ze jest fotka z pierwszego innego posiłku
Shirko powiem Ci,ze lepiej trzec jak masz jakbłka ze sprawdzonego źródła. Ja dałam słoiczek bo: dostałam Krystian chciał Szymon mi się kiedyś zachłysnął jabłkiem jak miał koniec kataru. Wciagnał wraz z gilkami i zsiniał,przestał oddychać.Biegłam z jego nogami w górze,klepiac po plecach do sasiadki.Ona zobaczyła co robie i go przejeła i też zaczęła klepać,Dzis to smieszne ale w oczach wtedy miałam ŚMIERĆ. Od tamtej pory dawałam i Szymowi i Krystkowi kawałki owoców,warzyw,mięso w gryzaku z siatką. I Izie też tak będę podawać. Dziękujemy za kolejna brawa za 4 miesiące Brumku w wakacje to ja spałam i do 11-tej ale teraz wstaję przed 7 bo wyprawiam chłopaków do szkoły a kłasć się potem nie lubię |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nic nie rozumiem z tym wprowadzaniem pokarmów stałych
( Może mi ktoś wytłumczyć krok po kroku ? Zaczynam od kaszek czy od marchewek, jabłuszek itp ? ![]() Moje Dziecię spało w nocy od 21 do 3, potem do 6,20 i do 8 Wywołałam temat smoczkowy tym gadżetem widzę ![]() O no właśnie i co z tym gryzakiem siatkowym bo widziałam to u kumpeli ?, I czy taka marcheweczka np. jest zamiast porcji MM ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-16 o 13:00 |
|
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój Zuch kończy dziś 7 tygodni
![]()
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Izuni.Cytat:
![]() Ja się wcale gorsza przez to, że daję smoczka nie czuję. Ja jako matka sama podjełam taką decyzję i już. Nie można przez to mówić, że jestem jakaś wyrodna matka, bo się wcale przez to taka nie czuje! ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- ![]() Co do płaczu to mnie też nie rusza. Jak wiem, że jest czysty, przebrany, nakarmiony a płacze to go zostawiam i niech się wypłacze, czasem kłade sie obok niego i głaszczę po policzku, żeby wiedział, że z nim jestem w tych jego "cierpieniach" . Na ręce go nie biorę, bo waży już prawie 7 kg i jakbym go miała tak cały czas nosić to dziękuję bardzo... Mój kręgosłup chyba by tego nie udźwignął
|
||
|
|
|
#3079 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A było to tuż przed ciążą, bo mi te osemki zaczely wychodzic jak mialam 28-29 lat ![]() Nie wiem cz pediatra potrzebyny, bo moze dzieć się wycwanił i po prostu towarzystwa w nocy potrzebuje ![]() No a ja do 7-8, bo do ostatniego dnia do praca latałam ![]() Cytat:
![]() W nocy po każdym karmieniu Tymek odpływał przy niej w minutę ![]() Czyli cały czas się baaaardzo intensywnie rozwija!! Geniusz Ci wyrośnie ![]() Cytat:
Jakkie to fajne musi być ![]() U nas też coraz wiecej widac ogloszen że gdzieś powstał klub mamy z dzieckiem i bardzo chcę się kiedyś wybrać. Ale jeszcze trochę, bo na razie jakoś czasu brak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Czy ktoś powiedział że mama smoczkowa jest gorsza, hę? ![]() JA swojemu smoczka nie chcę dawać, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy że jestem przez to lepsza albo gorsza (bo się nad chcącym possać dzieckiem znęcam ). To tak jak z ubieraniem w jakieś ciuszki, jak ktoś ubiera swoje własne dziecko w różowe, a ktoś inny w zielone to nie znaczy że są lepszymi i gorszymi matkami ![]() A na płacz też tak robię Nie noszę, tylko podchodzą, głaszczę, gadam dużo, śpiewam ![]() Wczoraj miałam refleksję, jak patrzyłam na Tymka przy karmieniu. Wypbrażacie sobie dziewczyny, jakby teraz chcieć te dzieci z powrotem do brzuch "upchnąć". Te młodsze, bo nie mówię o tyhc czerwcowych, bo one już bardzo urosły. Ale takiej jak mój Tymek, co to przytyły zaledwie pół kg do tej pory. Przecież to niemożliwe!!! Po prostu szok, że one tam siedziały A Tymek na dobrą sprawę to i tak jest teraz lżejszy niż większość noworodków w chwili porodu (bo pewnie coś koło 3200-3300 g waży)
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu.
Napiszę długi esej teraz. Jak pisałam, załapaliśmy się na darmowy program szczepień 6 w 1 i pneumo. Szczepienia odbywają się w szpitalu powiatowym, nie w przychodni rodzinnej gdzie należy dziecko. Nie wiedziałam na czym ten program dokładnie polega itp, dlaczego jest darmowy. Ale żeby nie było tak pięknie, nic nie ma w tych czasach za darmo jak sie okazało ![]() Otóż potentat farmaceutyczny pfizer sponsotuje te szczepienia. Pediatra najpierw opowiadała na czym to polega, potem z pół godziny czytałam na temat tego programu i o co chodzi. Otóż robią badania na dzieciach. Tzn wpływ paracetamolu i ibuprofenu podczas szczepienia infanrix hexa i prevenar. Sara trafiła do grupy dzieci, którym zapodaje się 3 dawki nurofenu dla dzieci w dzień szczepienia nawet bez wystąpienia gorączki ( Grup jest 5). Pierwszą dawkę dostałą od razu po podaniu szczepionki. Dwie kolejne mam podać sama w domu, mierzyć temperaturę o określonych godzinach i notować spostrzeżenia w elektroniczym dzienniczku ( coś jak ipod) który ma połączenie z lekarzem prowadzącym badanie. Dostaliśmy butelkę nurofenu, termometr i ten dzienniczek do domu. Przez 3 dni mam prowadzić obserwację. Długo trwało zanim zadałam milion pytań, bo miałam obawy, trzeba było podpisać zgodę. Na spokojnie poczytać.. Gdyby to był jakiś nowy lek przeciwgorączkowy który dopiero zamierzają wprowadzać na rynek to bym się nie zgodziła, a że paracetamol i ibuprofen jako substancja czynna pospolicie występuje w panadolu i nurofenie to się zgodziłam. Sara ponad połowę tego nurofenu wypluła ( co mnie ucieszyło ), kolejną dawkę mam dać o 16 i 22, ale jak nie będzie miała gorączki to nie podam- nie sprawdzą tego i tak.A i w 5 i 12 mcu życa ma mieć pobraną krew. Lekarka jak usłyszała że sara nie na piersi karmiona tylko na nutramigenie nie kryła swojego niezadowolenia, i wypaliła kto wymyślił skazę białkową dziecku Dałam jej wykład na temat objawów i jak się Sara zachowywała na bebiko i się zamknęła Rozumiecie z tej mojej paplaniny cokolwiek? mam wrażenie że bez ładu i składu to napisałam, w skrócie: Sara jest królikiem doświadczalnym. Narazie jest spokojna, leży w łóżeczku. Mam nadzieję że nie będzie gorączkować. Shirka ja myję buteki w płynie nuk do mycia butelek i smoczków, a potem gotuję w garnku. Ja mam 4 butelki, na cały dzien wystarcza, wszystko hurtem raz dziennie robię. Brumek teraz juz nie masz problemów ze snem jak w ciąży? Humor mam do dooopy. aa idę bo jeszce ktoś się zarazi. ps. gorączki jak nie dostanie dzisiaj to już jutro mało prawdopodobne aby miała ?W nocy Sara spała od 20 do 2. Potem marudziła, skapitulowałam i wzięłam do nas do sypialni. |
|
|
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczekaj jeszcze 500g i bedziesz miala mojego Krystianka w chwili porodu
|
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Milenko,policz sobie dokładnie 20tygodni od pierwszego dnia macierzyńskiego,to wychodzi jakieś 4,5 miesiaca.Musisz znac dokładnie datę rozpoczecia i zakończenia bo to będzie Ci potrzebne do wniosku.Jesli dostałaś już 3,5 m-ca to pewnie jeszcze za miesiąc dostaniesz a po złozeniu wniosku jeszcze za 2 tyg ![]() a ze składką się nie powinno spóźniać bo ZUS potem robi wielkie problemy z przywróceniem prawa do zasiłku. spróbuj jeszcze wziąć po macierzyńskim ze 2 tyg chorobwego,na siebie albo na któres dziecko...zawsze to jeszcze 80% zasiłku za 2 tyg wpadnie Ci do kieszeni. |
|
|
|
|
#3084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patik to dobrze, że zgodziłaś się wziąć udział w badaniu, bo faktycznie są to środki już dostępne, a nie testujesz czegoś nowego na dziecku. Ale nie pogniewasz się jak coś napiszę?? Ja bym podała ten lek, tak jak się zadeklarowałam. Skoro już biorę udział w czymś takim ,to potem chciałabym żeby wyniki były miarodajne. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi? Chociaż z drugiej strony, nie ma gwarancji, że inna matka też się zastosuje. ![]() No i buziaczek na poprawę humoru
|
|
#3085 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok 2-3 dni piorę to wrzucam to do pralki i schodzi. Cytat:
Czy przy tym prężeniu płacze, czy tylko postękuje ? Mi się wydaję, że to ten układ pokarmowy tak działa, bo u mojej to samo. Zje uleje a potem jest niespokojna i się wierci ale zasypia. I też wstała o 3 i o 6 ![]() Cytat:
Cytat:
Nerolka dzisiaj poleciała do Ciebie paka ![]() mam nadzieję, że będziesz zadowolona i dzieciaki też Cytat:
Kiedyś były gorsze smoczki i dzieci je ssały aż zrobiły się ślimate i jakoś ludzie dzisiaj normalnie mówią. Myślę, że wada wymowy ma inny podłoże problemu. A jak Ja karmię w nakładkach to co ? ![]() Cytat:
Tylko ten skok to najcześcięj jest zauważany pod kątem marudzenia itd, a nie że dziecko się rozwija, nie? Wiesz o co chodzi? Cytat:
ale siadam wygodnie na sofie prostuję nogę i kładę, przekładam przez nogę, tak jakbyś położyła dziecko na ruloniku np z ręcznika. Ja myje w normalnym płynie do naczyń i wypłukuje kilkakrotnie aby nie pachniało. Cytat:
![]() Ma jakieś problemy brzuszkowe? Jeżeli nie to nie martwiłabym sie w ogóle. Cytat:
do samego Sakramentu Chrztu możesz go wyciagnąć z kombinezonu ładnie dobrałaś outfit ![]() ![]() Cytat:
)Skąd się dowiedziałaś że takie coś jest? Ja pojechałam z Emilie (pierwszy raz sama) na zakupy ![]() Wysłałyśmy Nerolce paczuszkę, i kupiłyśmy słoiczki - dobre są !Zanka w Auchan są rajstopki za 6 zł! A u mnie chyba pielucha zaczeła działać... chyba - nie zapeszam, |
||||||||||
|
|
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny odnośnie ssania kciuka - ja ssałam i mam teraz przez to zdeformowane paznokcie w obu kciukach
Takie pofalowane z poprzecznymi bruzdami... Kiedyś myślałam, że to jakaś choroba i byłam z tym u kilku dermatologów jednak każdy mi potwierdził to samo - uszkodzona macierz paznokcia od ssania kciuka... ![]() Jedyna rekonstrukcja to żel, czy akryl ![]() Kurde nie mam co ubrać na chrzciny
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wysłałyśmy paczkę, nic wielkiego ale może się chłopakom spodoba. Ja tego nie używałam, no raz bo chciałam wrócić do lat z dzieciństwa i potem mi to leżało. Izunia też ma prezent no i mamusia ten magnez
|
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kochane podajcie link na jakąś fajna torbę do dziecka bo ta z tako to jakaś porażka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

tylko jesli dziecko w nocy obudzi sie i bedzie chcialo pić to dostanie wode, a nie Kubusia.
kiedy mój tak zacznie a nie jak teraz co 3 godziny czasem 3,5 bardzo rzadko 4 

haha 

Zakończone: 2
klas ki:
?
- dobre są !