|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
tej historii nie słyszałam Cytat:
![]() zobaczymy co to się u mnie wykluje ![]() mysia m masz włoski która chciałoby się wygłaskać ![]() nie doczytałam ostatniej strony ale to jak wrócę (idę zakładać aparat na żuchwę miłego dnia Pięknowłose
|
|
|
#41942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to prawda, w prostych tez mi jakos smetnie, niby ok, ale smętnie ![]() Cytat:
dzięki ![]() pantene tylko czasem, jak mi się nic nie chce.. no wiem wiem, ze to nieładnie. Ale to taki banał, rozczesuje, zgniatam i juz głądkie fale zrobione. wczesniej pianka wellaflexu bez alkoholu stylizacja i odnowa albo jakis żel i w koncu okazało się, że żel jest moim faworytem. należąło tylko znaleźc odpowiedni żel. Teraz bardzo lubię Isanę męską. W poniedziałek będe nią robic, to pokaże efekt. no i musze wrócic do plunkingu, bo robił mi fale od czubka głowy. tylko grzywka musi troche odrosnąc, bo przy grzywce i falach od czubka głowy wyglądam.. jakby.. dziwnie. gratuluję brzuszka, wszystkiego dobrego! ps. jestes moją włosowa guru...z leciuchnych fal uzyskłas burze loczysków.. cos wspaniałego!!
|
|
#41943 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Jeśli lepiej czujesz się po tej zmianie, to najważniejsze ![]() Cytat:
Nie musisz też ich moczyć i prowadzić cały proces odżywiania i stylizacji. Wystarczy, że zmoczysz ręce i w ten sposób przygotujesz włosy do uładzenia. Możesz też zastosować psikadło i spryskać włosy, ugnieść, wysuszyć. Psikadło możesz zrobić z wody przegotowanej z sokiem aloesowym lub wody z żelem do włosów. Czekaj, bo jest niejasno. Spróbuj tak: 1. dzień mycia i odżywiania, 2. dzień reanimacji przy pomocy wody lub psikadła (nie moczysz włosów, ale je zwilżasz) 3. dzień moczenia (ale to moczenie powinno być dłuższe, bo inaczej nic nie zmywasz) i odżywiania, ale ogranicz ilość specyfików - albo odżywka d/s lekko niedopłukana i bez odzywki b/s wtedy, albo sama odzywka b/s 4. dzień reanimacji jak 2. i od nowa ![]() Cytat:
![]() Tutaj nic nie ma od razu. Cytat:
Cytat:
dobrze, że już Ci nie doskwiera.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy nie byłoby dobrze wycieniować. Siostra mogła obciąć jak włosy proste, a to też ogranicza kręcenie. Cytat:
Rybiorka bardzo często pisała wcześniej o dobrej włosowej diecie. Warto by było poszperać w jej postać i poprawić stan włosowy od wewnątrz. A jak suplementacja? Popijasz/łykasz coś na wzmocnienie włosów? Cytat:
Naleśniki ![]() Duże mają, ale są cięzkie, więc rzadko ich używam. Małe są zupełnie gładkie.
|
|
#41944 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak tylko będę miała lepszy dzień włosowy Przez ostatnie dni byłam na melanżu na działce u znajomego Nie trudno się domyślić, że nie miałam wiele czasu na dbanie o włosy...Cytat:
Na włosach kręconych pewnie aż tak by nie było widać różnicy, ale na falowanych była kolosalna. Już nie wrócę do ścinania włosów na prosto
|
|
#41945 |
|
Zadomowienie
|
Eloe77, odpowiem bez cytowania, bo nie mogę się odnaleźć wśród wszystkich postów
CG stosuję dopiero 3 tygodnie, ale różnica i tak już jest spora. (Tu zdjęcie z końca lipca, to akurat był prostszy dzień. Przed pierwszym myciem zapomniałam się obfocić,ale mniej więcej tak wyglądały od dawna Do maski dodałam tego kwasku cytrynowego (takiego spożywczego), niewiele, skalp nic nie poczuł, maska chyba zadziałała fajnie, raczej na pewno nie wysuszyła ![]() Iiii zazdroszczę wszystkim właścicielkom kotów. Jak już będę duża i na prawdę dorosła to chyba pierwsze co zrobię, to adoptuję jakiegoś sierściucha ![]() Ps. Chciałam dzisiaj jeszcze raz nałożyć oleju na te najgorsze pasma, bo i tak nigdzie dziś nie wychodzę, ale spojrzałam w lustro iiiii jeszcze nie miałam tak fajnych włosów Pewnie dlatego,że nigdzie nie wychodzę...
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2011-09-16 o 15:23 |
|
|
|
#41946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam ten isanowy żel, teraz używam tylko jego, chyba że mam ochotę na delikatniejsze, lżejsze fale - wtedy nivea fc
|
|
|
|
|
#41947 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
. Cytat:
Nie wiem, czy nie byłoby dobrze wycieniować. Siostra mogła obciąć jak włosy proste, a to też ogranicza kręcenie. myślę sobie właśnie nad wycieniowaniem...ale sama chyba sobie nie poradzę, a fryzjerów się boję, oj boję... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- a propos układania się...moje najlepiej wyglądają, jeśli położę się w wilgotnych i rozpuszczonych...ale to przecież szkodzi włosom... ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- nałożyłam odżywkę banową...jaki ma wpływ na włosy okaże się jak wyschną, ale zapach....o nieziemski
|
||||||
|
|
|
#41948 |
|
Rozeznanie
|
aaaaaaaaa
Zdjęcie0413.jpg Zdjęcie0414.jpg Zdjęcie0415.jpg Zdjęcie0416.jpg Zdjęcie0417.jpg |
|
|
|
#41949 | |
|
Rozeznanie
|
Mgiełko piękne
Cytat:
I wyglądają na świeże. Po wczorajszej mieszance wyglądały okropnie![]() Wiem, że kiedy ugniatam włosy to bardziej mi falują bo nie pozostawiam ich samym sobie ale utrzymuję się ten stan tylko wtedy kiedy nałożę stylizator a one mi nie służą zbytnio Tym bardziej jak nałożę go dużo. Pod koniec dnia mam takie właśnie pogniecione coś Nic, trudno... poczekam sobie na falki albo i loczki kiedy mi urosną Stylizator mogę pominąć ale z doprowadzenia włosów do dobrej kondycji i zdrowia nie zrezygnuje. W końcu najpiękniejsze jest to co zdrowe
|
|
|
|
|
#41950 |
|
Rozeznanie
|
a na trzecim zdjęciu nic mi nie kapie z nosa (właśnie zobaczyłam, że tak to wygląda
|
|
|
|
#41951 |
|
ma zielone pojęcie
|
Piechniak,
|
#41952 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-16 o 15:43 |
|
|
|
|
#41953 | |
|
Rozeznanie
|
dzięki
. tylko co tu zrobić , żeby przetrwało noc ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
i nie wiem co zrobić, żeby jakoś to utrwalić, bo inaczej to rozwala go dotknięcie - to też od zwsze - a teraz jest jeszcze trudniej - przy krótkich da się nie dotykać, ale co poradzić, kiedy długie ocierają o ubrania - pamiętam kiedyś pomagała mi na to tylko pianka ekstra strong, wtedy się trzymały, ale teraz już nie chcę używać takiego syfu...dzięki kolorek mam taki od zawsze ...a właściwie takie mnóstwo kolorów: od brązu do jaśniutkiego blond...zawsze wszyscy myślą, że farbowałam, a tu nie, nigdy. za to odtatnio myślałam o rudej farbie , ale skoro Wam się podoba to chyba sobie daruję, zwłaszcza, że TŻ nie lubi rudego , oj nie mi się cały czas wydawało, że mam krótkie - zawsze to ja miałam krótkie, a siostra długie (tyle że ona ma proste)...dopóki ze zdziwieniem nie odkryłam ostatnio, że mamy tę samą długość ... to dopiero był szok (co robią przyzwyczajenia), bo jak się je ma, to się nie zauważa , że rosną
|
|
|
|
|
#41954 |
|
Rozeznanie
|
Mgiełka M Super loczki
![]() Dziewczyny stosowałyście olej z ryżu?? U mnie dzisiaj promocja i się zastanawiam ![]() Byłam dzisiaj w naturze i szukałam tego żelu Artiste?? To taki w pudełeczku?? Bo rzucił mi się w oczy tylko jakiś krem z keratyną..I poł godziny zastanawiałam się na maską NaturalVital z Aloesem, zgodna z CG, i dzisiaj się nie skusiłam, ale chyba przy najbliższej okazji wleci do koszyka
|
|
#41955 |
|
Zakorzenienie
|
Piechniak - super, że coś zaczyna się dziać, będzie tylko lepiej
Zaczynam kochać miłością szczerą olej makadamia - mam po nim w dotyku tak miękkie i jakby śliskie włosy, po żadnym tak nie miałam, takie inne, może zdjęcie z bliska pokaże, co mam na myśli Jeszcze nie do końca odciśnięte.O, i mój piękny pryszcz się załapał ![]() nez123 - ja z ryżu nie używałam, ciekawa jestem, jaki ma stosunek kwasów jednonienasyconych do wielonienasyconych, bo nigdzie nie mogę znaleźć :/ A tym się sugeruję w doborze olei. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-16 o 16:17 |
|
|
|
#41956 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tez dzis mialam niespodzianke
wczoraj po myciu puch sie wzmagal, wiec medytowalam, co by tu na noc zalozyc. I zlapalam sie jeszcze raz za moja odzywke rozana, zajrzalam do slownika dunskiego i stwierdzilam ze moge sprobowac ja nalozyc na suche wlosy - jako ze producent poleca ja dosc uniwersalnie - mozna splukac, mozna zostawic, nada sie do stylizacji, na koncowki itp. Wiec roztarlam odrobine na dloniach i polozylam na wlosy, zwiazalam sie w ananasa i lulu. Rano psiknelam sie jeszcze psikadlem sporzadzonym z tejze odzywki i wody destylowanej - i do pracy. Efekty - puchu prawie zero, wlosy zdyscyplinowane, blyszczace, miekkie, troche jakby...nawoskowane, skrecone w pojedynczy gruby rulon. Jutro ja wyprobuje zamiast Joaski jako bs. I wkleje ja do analizowego, niech dziewczyny mi rozszyfruja co w niej takiego cudownego .W niedziele poloze sobie jakis smakolyk na wlosy - albo maske drozdzowa albo cynamonowa .
|
|
|
|
#41957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g Wartość energetyczna 880 kcal. 3,610kJ Białko ......................... ....................... 0g Węglowodany ......................... ........... 0g Cukry ......................... ........................ 0g Tłuszcz ogółem ......................... .... 97,4g -kwasy nasycone ......................... ... 21,2g -kwasy jednonienasycone ............... 40,7g -kwasy wielonienasycone ............... 34,3g -cholesterol ......................... ................. 0g Błonnik ......................... ....................... 0g Sód ......................... ......................... .. 0mg Witamina E ......................... ............ 7,9mg Gamma - Oryzanol ......................... 250mg Ja się na tym nie znam...
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-09-16 o 16:35 |
|
|
|
|
#41959 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam podobne odczucia jak Ty ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#41960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn podoba mi się to że są takie odsepraowane od siebie a nie jeden wielki busz ale na moje to wyglądają na przetłuszczone a ten przyliz przy głowie to już w ogóle ![]() *Basia* piękny skręt masz, cudowne włosy dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się zaczynam zastanawiać czy służy mi stylizacja. Tzn cuduję, staję na rzęsach żeby te włosy zbić w takie odseparowane loki a wychodzi z tego same widzicie co - strąki i susz. Ale masakra zaczyna się na drugi dzień bo nie wiem co zrobić żeby wyglądały świeżo a nie na przetłuszczone. Dla porównania wstawię fotkę z lipca, wtedy olejowałam rzadko, po myciu Kallos, spłukiwanie, dyfuzor i ugniatanie Pantene do loków. Fakt, pusz był ale przynajmniej nie było strąków. A teraz wychodzę z siebie żeby je ułożyć a wyglądają na przetłuszczone... Uważacie że warto je "przetrzymać" i kontynuować z eksperymentami? Foto z lipca (jeszcze przed szałem na pielęgnację) pierwsze i foto sprzed kilku dni drugie. Różnica w kolorze to przez oświetlenie/flesz (pierwsze zdjęcie robiła babcia )
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-16 o 19:23 |
||||
|
|
|
#41961 |
|
Zakorzenienie
|
Malina widziałam zdjęcia z codziennika, wyglądasz bosko!
|
#41962 |
|
Rozeznanie
|
Czy żel artiste z niebieskim wieczkiem dużo różni się składem od tego z wieczkiem fioletowym? oba są zgodne?
|
#41963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczekam ze stylizatorami kiedy urosną ale Ty może jeszcze nie znalazłaś odpowiedniego stylizatora dla siebie? Nie każdy służy włosom. Jedne przeciążają inne wbrew pozorom wysuszają. Może nie znalazłaś tego dla siebie? |
|
|
|
|
#41964 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jakie loki, aż mnie onieśmielają!
A te co robią największe wrażenie mają najbardziej narzekające właścicielki ![]() Pytanie za 100 punktów - wam się też tak plączą włosy nad karkiem? ![]() Bo moje bardzo a myje je raz na 4-5 dni i nie chce ich czesać na sucho, a rękami też mam wrażenie że rwę i szarpię... Jak zamoczę żeby rozczesać to znów będą mi schły 3 godziny Dopiero zaczynam chodzić więcej w rozpuszczonych i nie wiem co z tym fantem zrobić.p.s. sprawiłam sobie żel Artiste niebieski i bardzo mi służy |
|
|
|
#41965 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Za dużo
Na szczęście dzięki CG jest mniej pudla a tylko 100% włosów w szopie ![]() Cytat:
Skóra odżyła Rok abstynencji to zdecydowanie za długo ![]() Natura naturą ale pomóc jej fajnie ![]() Cytat:
Szczerze współczuję Trzymaj się dzielnie, przyjemne tot nie jest ale dla efektów wartoCytat:
Motywatorkimyszka - pięknie Cytat:
Cytat:
Dla skóry może być fajny i zacznę mu się przyglądać teraz ;] |
|||||
|
|
|
#41966 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale one tak łądnie wyglądają dopóki nie wyjdę potem pełno odstawaczy się robi i ogolny gąszcz aureolkowy... nie wiem jak temu zaradzic..Cytat:
Cytat:
oj oj kto to mówi dzisiaj juz wyglądam jak koszmarek ![]() tak mi się włosy po umyciu jakoś układają tylko jeszcze bardziej na bok, teraz jedno pasmo przełożyłam żeby nie mieć przedziałka az tak daleko ale mimo wszystko jest bardziej na bok. Miło mi, że wyglada ok mi ciezko było się przestawić wydawalo mi sie ze mam po jednej stronie burze lokow a po drugiej nic ![]() Cytat:
pati_bc, nez123 dziekuje dziewczyny ![]() A artiste żel to ja mam teraz w takim z dozownikiem jak mydło w płynie a miałam w okrągłym plastikowym słoiczku z fioletową zakrętką. I przestał mi chyba służyc... Zel lniany musze ugotowac bo jego nic nie przebije. Cytat:
Lubisz się z kokosem np? Bo co prawda jeszcze nie wiem czy wnikajace czy nie wnikajace mi służa ale po kokosie u mnie całkiem fajnie. I zastanawiam się czy ta makadamia też mi posłuży ![]() Sliczne masz włoski Cytat:
heheh super, że fajnie wyszło ![]() Cytat:
heheh ona ma te włosy takie nawilżone a przy głowie układają się tak jak się układają, dla mnie wyglądają fajnie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Szkoda, ze one tylko tak wyglądają po umyciu pokaże wam następnym razem rano i potem jak wrócę do domu... bo nie wiem jak zniwelowac to co się z nimi robi...A Maaaliiinaaa znalazłam kopalnie Bingo! Nie omieszkałam kupić maskę do włosów. Wybrałam spirulinę i coś tam. Nawet nie spodziwałam się, ze oni robią tyle różności. Rzeczy do włosów to chyba niewiele dla nas poza maskami. Ale do stópek, rączek... i mają takie fajne opakowania typu "spa". buteleczki z metalowymi zakrętkami itp i mają np szampony litrowe i ceny fajne w sumie. Ciekawe jakiej jakości te ich inne rzeczy zaraz poszukam cos
|
|
#41967 |
|
Rozeznanie
|
Ajrisz dziękuję za odpowiedź;*
little.b.blue super włoski teraz.
|
|
#41968 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Mnie tak ![]() Piechniak, dziś jest chyba jakiś dobry dzień dla włosów. Fajna zmiana ![]() Cytat:
Wszyscy są zachwyceni.(Wszystkie właściwie |
||
|
|
|
#41969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#41970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Makadamię mam organiczną, nierafinowaną z mazideł A kokosa nie lubię niestety, mam po nim puszek i "za mięciutką kaczuszkę", ma nasycone kwasy tłuszczowe, a nimi moje włosy się nie lubią niestety, tak samo nie przepadam za masełkami różnymi. Little.b.blue - jakie Ty masz długie włoski |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

tej historii nie słyszałam 

. ale może panikuję, bo po prostu tukany tak mają i i naczej nie trzymałyby się na włosach ?
ale może jak bede mieszkac na swoim.
więc wczoraj umyłam.
)
dobrze, że już Ci nie doskwiera.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wszyscy są zachwyceni.(Wszystkie właściwie