Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 15:02   #3091
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moja też ulała podczas jedzenia dosyć sporo serkiem a potem w nocy o 3 też... powycierałam dałam smoka i spała.
Czy przy tym prężeniu płacze, czy tylko postękuje ?
Mi się wydaję, że to ten układ pokarmowy tak działa,
bo u mojej to samo. Zje uleje a potem jest niespokojna i się wierci ale zasypia. I też wstała o 3 i o 6
Ja to mam wrażenie, że Emilie to zostanie żoną mojego Domka Dość, że prawie równolatki, to jeszcze tak samo ulewają i jedzą Tylko mój ulewa glutkami a nie serkiem
Przy nocnym prężeniu nie płacze, oczka ma zamknięte.
Wrzask jest tylko popołudniu i wieczorami przy bólach brzuszka

Właśnie Dominik sam zasnął w leżaczku Jestem z niego dumna. Ostatnio na kanapie mu się udało uśpić bez pomocy, a teraz tu Ciekawe czy też tylko na 25 minut Matulu jak ja go uwielbiam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:05   #3092
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Shira ja mam o taką ooo http://allegro.pl/torba-dla-mamy-ter...738331498.html i polecam. Wszystko zmieścisz. Nawet dzieć się zmieści Polecam
No ta z tako to dramat, przerabiałam to.

Wiecie co?
Sara rano obróciła się z brzuszka na plecki
W szoku byłam.
Ona ma 7 tygodni.
Od kiedy dzieci to potrafią?

hop hop Ponawiam pytanie o gorączkę po szczepieniach. W jakim czasie występuje o ile wogóle występuje>
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:11   #3093
zanetaa88
Zakorzenienie

http://allegro.pl/babylux-super-torb...777227034.html

Ja mam taka i też polecam.

Jaciee glutkami ? to co ma kozy czy co ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:19   #3094
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Kurde nie mam co ubrać na chrzciny
Mam ten sam problem ale chrzciny za tydzień
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:26   #3095
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaciee glutkami ? to co ma kozy czy co ?!
Nie kozy To mleko z dużą ilością śliny i się tak ciągnie, więc mówię glutki

PS. Przechwaliłam synka. Właśnie wstał :P

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-09-16 o 15:32
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:35   #3096
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tak czytam o spaniu Waszych dzieci, że niektóre mają większe przerwy, inne mniejsze, i mój w sumie też różne te przerwy ma, ale i tak wstajecie koło tej 7. A ja codziennie sobie śpię do 10 mniej więcej W nocy wstaję ze dwa razy na karnmienie, to ostatnie jest koło 7-8, ale potem idę spać, mimo że on już razcej nie Wy nie macie ochoty sobie jeszcze dospać?
Ha, ja nie chciałam o tym pisać, żeby tych niewyspanych mam nie denerwować, ale u nas ostatnio spanie wygląda tak: ok 5 rano mnie budzi mlaskanie. Niby Ida śpi, ale ostro ssie ręce, to wiem, że jest głodna. Idę więc przygotować butelkę potem zmieniam pieluchę i karmię. Wole tak niżby miała obudzić się z płaczem, bo jak jest bardzo głodna to drze się tak, że uszy więdną i nie można jej uspokoić. Następnym razem budzi się 7-8, przebiera ją mąż i podrzuca mi do łóżka na karmienie, po czym zasypiamy (a przynajmniej ja) i udaje się nam dospać nawet do 10.30 Dziś akurat jak wstałam o 7 to już jakoś nie chciało mi się spać, wyjątkowo.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:36   #3097
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

hmmm ale mój się w czwartek urodził a czwartek był wczoraj
hmm moj tez sie urodzil w czwartek ale 23 czerwca, glupia juz jestem :/
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu.
Napiszę długi esej teraz.
Jak pisałam, załapaliśmy się na darmowy program szczepień 6 w 1 i pneumo. Szczepienia odbywają się w szpitalu powiatowym, nie w przychodni rodzinnej gdzie należy dziecko.
Nie wiedziałam na czym ten program dokładnie polega itp, dlaczego jest darmowy.
Ale żeby nie było tak pięknie, nic nie ma w tych czasach za darmo jak sie okazało
Otóż potentat farmaceutyczny pfizer sponsotuje te szczepienia.
Pediatra najpierw opowiadała na czym to polega, potem z pół godziny czytałam na temat tego programu i o co chodzi.
Otóż robią badania na dzieciach. Tzn wpływ paracetamolu i ibuprofenu podczas szczepienia infanrix hexa i prevenar.
Sara trafiła do grupy dzieci, którym zapodaje się 3 dawki nurofenu dla dzieci w dzień szczepienia nawet bez wystąpienia gorączki ( Grup jest 5).
Pierwszą dawkę dostałą od razu po podaniu szczepionki. Dwie kolejne mam podać sama w domu, mierzyć temperaturę o określonych godzinach i notować spostrzeżenia w elektroniczym dzienniczku ( coś jak ipod) który ma połączenie z lekarzem prowadzącym badanie.
Dostaliśmy butelkę nurofenu, termometr i ten dzienniczek do domu. Przez 3 dni mam prowadzić obserwację.
Długo trwało zanim zadałam milion pytań, bo miałam obawy, trzeba było podpisać zgodę. Na spokojnie poczytać..
Gdyby to był jakiś nowy lek przeciwgorączkowy który dopiero zamierzają wprowadzać na rynek to bym się nie zgodziła, a że paracetamol i ibuprofen jako substancja czynna pospolicie występuje w panadolu i nurofenie to się zgodziłam.
Sara ponad połowę tego nurofenu wypluła ( co mnie ucieszyło), kolejną dawkę mam dać o 16 i 22, ale jak nie będzie miała gorączki to nie podam- nie sprawdzą tego i tak.
A i w 5 i 12 mcu życa ma mieć pobraną krew.

Lekarka jak usłyszała że sara nie na piersi karmiona tylko na nutramigenie nie kryła swojego niezadowolenia, i wypaliła kto wymyślił skazę białkową dziecku
Dałam jej wykład na temat objawów i jak się Sara zachowywała na bebiko i się zamknęła
Rozumiecie z tej mojej paplaniny cokolwiek? mam wrażenie że bez ładu i składu to napisałam,
w skrócie: Sara jest królikiem doświadczalnym.
Narazie jest spokojna, leży w łóżeczku. Mam nadzieję że nie będzie gorączkować.
ja bym sie poczula troche oszukana, bo mogli od razu mowic z czym to sie wiaze. takie mam mieszane odczucia co do tego
Cytat:
Shira ja mam o taką ooo http://allegro.pl/torba-dla-mamy-ter...738331498.html i polecam. Wszystko zmieścisz. Nawet dzieć się zmieści Polecam
No ta z tako to dramat, przerabiałam to.

Wiecie co?
W szoku byłam.
Ona ma 7 tygodni.

hop hop Ponawiam pytanie o gorączkę po szczepieniach. W jakim czasie występuje o ile wogóle występuje>
musisz ja obserwowac przez caly tydzien, najwazniejsze sa trzy dni ale objawy niepozadane moga wystapic do tygodnia.
nerolka gratuluje duzej panny
agadus na plamy z kupy szare mydlo
Stary 2011-09-16, 15:44   #3098
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A ja mam chrzciny pojutrze
Kurczę naprawdę mam problem... Cały tydzień już czegoś szukałam w sklepach... Nawet w ciucholandzie i jak na złość nic!
Teraz wyrzuciłam pół szafy... Jak jutro czegoś nie kupię to nie wiem
Dajcie mi może jakiś pomysł...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-09-16 o 15:50
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:45   #3099
CrazyMachine
Zadomowienie

Zapomniałam się pochwalić, dziś zauważyłam nową umiejętność, Kropka zaczyna świadomie chwytać. Zabrała dwa razy grzechotkę i nawet wsadziła ją do buzi!!
Stary 2011-09-16, 15:46   #3100
agadus
Wtajemniczenie

http://www.pierwszyusmiech.com.pl/pr...-Pola-Red.html

ja mam taką torbę też polecam ma dodatkowo uchwyty na wózek tak że można zdjąć długi pasek i jest mega pojemna i dużo kieszonek ma

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:49   #3101
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam chrzciny pojutrze
Ja też. Kupiłam sukieneczkę z krótkim rękawem, ponieważ u nas ostatnio było naprawdę gorąco za dnia, miałam ewentualnie kaftanik z długim rękawem ubrać pod gdyby było chłodniej. Dziś jednak większość dnia była bardzo zimna i też nie wiem co robić. Gdzieś miałam biały sweterek, muszę sprawdzić czy będzie dobry...
Stary 2011-09-16, 16:00   #3102
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
juz poprawiam
boska fotka
uwielbiam Twoją Sarenke
Cytat:
PYTANIE DO MAM KARMIĄCYCH PIERSIĄ!

2. Czy Wy też macie taki apetyt? Ja jak nigdy wstaje w nocy głodna z burczącym brzuchem Kanapka to najlepiej : sałatka, ogórek, szynka, pomidor, rzodkiewka, ser i sos żeby była mega duża i zakryta.
A propos apetytu w nocy
tez jestem w klubie-jestem strasznie głodna- ale nie jem
to własnie apetyt Jas po mnie odziedziczył

Cytat:
Niestety tak
Z tym że ja tylko serki, serki, serki

O, moje też by chciało Ale jak na razie "oszukuję" go inaczej niż smokiem
Serkomaniaku, Ja Ci dam same serki a gdzie chude miesko, ryby warzywa i pełnoziarniste produkty

a wogóle to zapomniałam pogratulowac pierwszych usmiechów Tymonka
zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Zaniedbuje Was

Oczywiście przy czytaniu każdej wypowiedzi skierowanej do mnie płakałam od nowa..... jesteście niezastąpione... wiem wiem powtarzam się, ale to mogę powtarzać codziennie....

Ja tez was zaniedbuje
zauważyłam że od kiedy jestem mamą beznadziejnie gospodaruję czasem...
dzis był u nas Dr i stwierdził że konieczna jest wizyta u Okulisty
zadzwoniłam i umówiłam sie -pierwszy wolny termin 6 października-prywatnie oczywiście

poki co to mamy nowe kropelki
te Jasiowe oczka naprawde są biedne

Mój książe własnie sie wkurza wiec nie pozostaje mi nic innego jak zabrać go na drugi spacerek

wstawiam 2 fotki mego Ukochanego Milkiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg john15.jpg (149,1 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-09-16 o 16:04
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:01   #3103
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ja też. Kupiłam sukieneczkę z krótkim rękawem, ponieważ u nas ostatnio było naprawdę gorąco za dnia, miałam ewentualnie kaftanik z długim rękawem ubrać pod gdyby było chłodniej. Dziś jednak większość dnia była bardzo zimna i też nie wiem co robić. Gdzieś miałam biały sweterek, muszę sprawdzić czy będzie dobry...
U mnie zimno... Nawet nad płaszczem się zastanawiam...
A wypada już założyć rajstopy kryjące 60 DEN?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:08   #3104
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja to mam wrażenie, że Emilie to zostanie żoną mojego Domka Dość, że prawie równolatki, to jeszcze tak samo ulewają i jedzą Tylko mój ulewa glutkami a nie serkiem
Przy nocnym prężeniu nie płacze, oczka ma zamknięte.
Wrzask jest tylko popołudniu i wieczorami przy bólach brzuszka
Mój Dzieć może dołączyć do ulewających i prężących się. Tyle, że u nas na razie kiepsko ze snem...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Wiecie co?
W szoku byłam.
Ona ma 7 tygodni.

Mój taki numer zrobił w zeszłym tygodniu, jak miał miesiąc. Ale na pewno przypadkowo... W każdym razie nie wiem, kto był bardziej zdziwiony- ja czy on

Cytat:
To tak jak ja
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:09   #3105
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj jeszcze 500g i bedziesz miala mojego Krystianka w chwili porodu
Nie wyobrażam sobie że mogłoby we mnie siedzieć cokolwiek większego niż ten mój gigant

Cytat:
Kurde nie mam co ubrać na chrzciny
No kochana, jesteś 100-procentową kobietą, skoro tak mówisz

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Zobaczcie:
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
kochane podajcie link na jakąś fajna torbę do dziecka bo ta z tako to jakaś porażka
O, ja też się podpinam pod to pytanie, bo w niedzielę mamy jechać do sklepu i kupić jednak torbę do wózka. Ale pewnie skończy się na oryginalnej, bo boję się że jak kupię w ciemno z netu, to nie będzie się dało jej ładnie zamontować na wózku
Ale mam pytanko w związku z tym - czy jak torbę się tak zawiesza na rączce wózka to ona nie przeszkadza w pchaniu i chodzeniu? Nie obija się o kolana czy coś?

Cytat:
Ha, ja nie chciałam o tym pisać, żeby tych niewyspanych mam nie denerwować, ale u nas ostatnio spanie wygląda tak: ok 5 rano mnie budzi mlaskanie. Niby Ida śpi, ale ostro ssie ręce, to wiem, że jest głodna. Idę więc przygotować butelkę potem zmieniam pieluchę i karmię. Wole tak niżby miała obudzić się z płaczem, bo jak jest bardzo głodna to drze się tak, że uszy więdną i nie można jej uspokoić. Następnym razem budzi się 7-8, przebiera ją mąż i podrzuca mi do łóżka na karmienie, po czym zasypiamy (a przynajmniej ja) i udaje się nam dospać nawet do 10.30 Dziś akurat jak wstałam o 7 to już jakoś nie chciało mi się spać, wyjątkowo.
No to witaj w Klubie Szczęśliwych Śpiochów

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, dziś zauważyłam nową umiejętność, Kropka zaczyna świadomie chwytać. Zabrała dwa razy grzechotkę i nawet wsadziła ją do buzi!!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Serko maniaku a gdzie miesko warzywa i pełnoziarniste produkty

a wogóle to zapomniałam pogratulowac pierwszych usmiechów Tymonka
Mięsko w lodówce, dla męża A pełnoziarniste to am płatki do tychże serków
Ale niestety Tymek Ci się chyba z innym dzieckiem pomylił, bo on bidulek jeszcze się śmiać nie potrafi Cały czas skwaszony chodzi (leży).

A Dżony cud miód
Stary 2011-09-16, 16:14   #3106
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny czy któraś podaje swojemu maleństwu DEBRIDAT? ciekawa jestem czy pomaga na poprawę pracy jelit, pediatra mojemu synkowi zapisała i się zastanawiam czy podać bo w sumie on jakoś teraz nie płacze mi a nie chcę faszerować go niepotrzebnie

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:16   #3107
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
omg, przeciez to dziecko sie chyba gotowalo..
a gdzie Wy mieszkacie ze tak cieplo? ja od dawna nie wiem co to upal u nas strasznie wieje,jest dosc zimno..blelistopadowa pogoda
południe kraju

Cytat:
CIOTECZKI INFORMUJEMY,ŻE IZULKA ZJADŁA 2 ŁYŻECZKI MUSU JABŁKOWEGO
Na początku się marszczyła,krzywiła a za moment mega uśmiech.
Nawet się nie ubrudziła dzielna moja Perełka.
pięknie

Cytat:
Jednak dzisiaj rozmawiałam z moją siostrą i stwierdziłyśmy, że za zimno będzie małemu w tych spodniach, koszuli i sweterku nawet jeśli pod spód założę body...
Mam również taki kombinezonik:
http://allegro.pl/mothercare-kombine...817270916.html

Co myślicie żeby założyć małemu do kościoła ten kombinezon, a później dopiero w lokalu zostawić go w samym garniturku ( zamiast marynarki sweterek )? Eh... Ale motam

Fajny kombinezon, ale zobaczysz jaka będzie temperatura jeśli tak jak dziś - u mnie 20 stopni, to chyba bym go nie ubierała.
A w ogóle ładne ubranko

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A w środę byłam na baby cafe (mamy siedzą z dziecmi na kocu z zabawkami i popijają sobie soczki herbatki, przegryzają ciasteczka.) w pokoju jest tez połozna która można zapytac o wszystko, oraz pani zajmująca się rozwojem takich maluszków Early years practicioner po angielsku. i ona pokazuje zabawy i spiewa. super sprawa. i tak w takiej atmosferze siedzimy i karmimy dzieciaczki piersią. Bardzo sympatycznie.
Wczoraj z kolei było coś co się nazywa me+ baby. i tu są zabawy z dziecmi. pani uczy nas piosenek dziecięcych z pokazywaniem i wszyscy śpiewamy. było wczoraj 17 dzieciaczków. mój Emil leżący obok 3 miesięcznego chłopca był z nim równy. a siedmiomiesięczna dziewuszka była mniejsza od niego. Szok!! no i jak był czas śpiewania, to mu się coś popsuło i chciał jesc.wiec było karmienie i słuchanie zamiast spiewania z mojej strony.
Ale atmosfera jest super, można porozmawiac z innymi mamami, wymienic doświadczenia. bajka.
świetna sprawa! super że macie coś takiego!

Cytat:
A mój Zuch kończy dziś 7 tygodni

Cytat:
Wczoraj miałam refleksję, jak patrzyłam na Tymka przy karmieniu. Wypbrażacie sobie dziewczyny, jakby teraz chcieć te dzieci z powrotem do brzuch "upchnąć". Te młodsze, bo nie mówię o tyhc czerwcowych, bo one już bardzo urosły. Ale takiej jak mój Tymek, co to przytyły zaledwie pół kg do tej pory.
Przecież to niemożliwe!!! Po prostu szok, że one tam siedziały A Tymek na dobrą sprawę to i tak jest teraz lżejszy niż większość noworodków w chwili porodu (bo pewnie coś koło 3200-3300 g waży)
też nad tym kiedyś myślałam ja w ogóle nie wiem jak on tam się zmieścił, nawet mimo tego że był połowę mniejszy niż teraz

Cytat:

Mnie mówiła pielęgniarka że objawy do 3 dni mogą się utrzymywać, ale jeśli dziś gorączki nie ma to myślę że już nie będzie. Tego Ci życzę!

Mój smyk się podpiął do jedzenia, zjadł troszkę a teraz wisi dalej, cyca nie wypuszcza z buzi ale wlepia we mnie oczy i posyła ciągle uśmiechy jak tylko na niego spojrzę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:25   #3108
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mój smyk się podpiął do jedzenia, zjadł troszkę a teraz wisi dalej, cyca nie wypuszcza z buzi ale wlepia we mnie oczy i posyła ciągle uśmiechy jak tylko na niego spojrzę
Mój też właśnie wisi na piersi, ale zamiast uśmiechów mam groźnie zmarszczone brwi
Stary 2011-09-16, 16:41   #3109
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Moja cudna córeczka skończy dziś o 15:25 4 miesiące
Ależ ten czas leci!!!
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Blondynko- ja mam FOTELIK STM czyli to recaro od 9 - 36kg tylko pod inną nazwą a tańszy o 200zł i małemu też taki kupimy Nadia się przesiadła do tego fotelika jak miała 9 miesięcy. http://allegro.pl/recaro-stm-starlig...811443485.html Ja osobiście bardzo polecam.Mojej córce głow a nie spada w nim do przodu jak śpi,można go trochę pochylić,żeby dziecku sie wygodniej spało.Jest bardzo wygodny i wydaje sie być bardzo solidny!!!
Mam pytanie - to do tych 9 m-cy Nadia jeździła w tym "pierwszym" foteliku? wystaczył on do tego czasu, czy był jeszcze jakiś pośredni?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
mam pytanie
moja córcia poplamiła baiłe body kupką (wyszła gdzieś bokiem w pieluszce) a robi kupki takie żółte taka jajecznica i nie wiem czym mam to doprać najpierw uprałam w rękach w mydle jakieś proszki i nic a szkoda mi bodów czym mam to wywabić??
ja namaczam w Loveli tak na godzine, zapieram i dorzucam do normalnego prania i schodzi ładnie

Cytat:

Tak czytam o spaniu Waszych dzieci, że niektóre mają większe przerwy, inne mniejsze, i mój w sumie też różne te przerwy ma, ale i tak wstajecie koło tej 7. A ja codziennie sobie śpię do 10 mniej więcej W nocy wstaję ze dwa razy na karnmienie, to ostatnie jest koło 7-8, ale potem idę spać, mimo że on już razcej nie Wy nie macie ochoty sobie jeszcze dospać?
oj wierz mi mam ochote - ale Moja zaczyna dzień o 6-tej i ani myśli zająć sie sama sobą

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale w skoku nie tylko o marudzenie chodzi. po skoku dziecko nagle cos nowego umie. np. po pierwszym skoku zaczyna reagowac na dzwieki i wiecej sie rozglada. czasami doslownie z dnia na dzien widac roznice. serio, bo pamietam jak młody mój tak miał
Dokładnie tak jest - Karolcia jest często marudna bez przyczyny ale potrafię wyodrębnić czas ze widze codzienie jej nowe umiejętności - dzisiaj np pierwszy raz wyciągnęła rączkę do zabawek, od paru dni wodzi oczami za mną po pokoju ... a przy tym jest marudna, nie che sama zasypiać, chociaz jeszcze pare dni temu nie było to problemem. i jeszcze od 3 dni je co 2 godz - jak w zegarku No skok jak nic

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Czytam Wasze posty i zastanawiam się, czy z moim dzieckiem jest coś nie tak albo może ja coś źle robię... Było juz całkiem fajnie, a teraz znowu karmienie w dzień co 2 godziny (albo częściej), w nocy najwyżej 3 godzinki przerwy, chociaż przez ostatnie dwie noce to spałam po 3 godziny (albo karmienie, albo odbijanie, albo wymyślił sobie gadać ze światem)... Chyba jednak pediatra potrzebny...
Tak to jest z tymi dzieciaczkami - widocznie tak potrzebuje, po to sie karmi na żądanie żeby sprostać wymaganiom dziecka. Moja też je co 2 godziny

No i byłyśmy u pediatry - Karolcia waży 5,250 kg czyli przybrała pół kg w 2 tygodnie to chyba nieźle
Na jej ulewania mam zagęszczać pokarm - jakoś mam opory. Wiem że któraś z was to robi - dziecka brzuszek nie boli? i faktycznie przestało ulewać? i mam odciągać pokarm i go zagęszczać, czy jakos inaczej, bo coś pediatry nie zrozumiałam
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:44   #3110
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
racja choć nawet siedząc za kierowca dużo widać przez przednią szybę Filip tak sobie obserwuje drogę.
Do tego mi np byłoby strasznie niewygodnie gdyby on jechał tyłem do kierunku jazdy, ciężko byłoby z nim pogadać, coś podać np do picia itd
ale jak ja będę jechac z nim sama to fotelik montuje na przednim siedzeniu tak samo jak w tej chwili

Cytat:
A mój Zuch kończy dziś 7 tygodni
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 17:06   #3111
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Wow super! nemoge sie doczekać jakKarolcia tak zrobi

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

wstawiam 2 fotki mego Ukochanego Milkiego
uroczy, świetne zdjęcie
Stary 2011-09-16, 17:56   #3112
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

No i byłyśmy u pediatry - Karolcia waży 5,250 kg czyli przybrała pół kg w 2 tygodnie to chyba nieźle
Na jej ulewania mam zagęszczać pokarm - jakoś mam opory. Wiem że któraś z was to robi - dziecka brzuszek nie boli? i faktycznie przestało ulewać? i mam odciągać pokarm i go zagęszczać, czy jakos inaczej, bo coś pediatry nie zrozumiałam

Ja tego nie rozumiem...
Mój pediatra mówi, ulewanie normalne przybiera jest ok i nic mi nie daję na te ulewanie, a Wam każe zagęszczać

Moja właśnie ulała serkiem 3 razy

Natka właśnie a u Ciebie jak te zagęszczanie idzie ?

Emilie

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Właśnie nie całe 30 min bawiłam się z Emilie na macie
nie ulała jak leżała na brzuszku,
przewróciła się nawet na boczek
Reagowała na dźwięki,
trzymała grzechoteczkę w rączce i nie puszczała.

Oj coś pięknego widzieć córcie która z dnia na dzięń pokazuje swoje nowe umiejętności, wcześniej na macie to leżenie max 5 min.

Ale jestem dumna !

Stary 2011-09-16, 18:00   #3113
agulaaabar
Zakorzenienie

Byłyśmy 2 godz na spacerku Lila chyba polubiła wózek tfu tfu... w ogóle to odkąd jestesmy na butli to całkiem inne dziecko... zje sobie co 3 godziny, bawi się, śpi sobie spokojnie, a tak to wisiała na cycu - albo sobie tak wmawiam żeby było łatwiej się z tym pogodzić....

Na szczęscie te tabletki działają bo mam coraz mniej pokarmu, odciągałam rano o 8 i cycki miękkie....

Żaneta mam ten program, w którym obrabiałaś mi zdjęcia, tylko nie wiem jak się do niego zabrać Tobie genialnie wychodziły a mi nie bardzo... chce wywołać sobie zdjęcia a nie chce Ciebie katować obrabianiem bo wiem że nie masz na to czasu... masz jakąś instrukcję do tego? ewentualnie wskazówki jak się do tego zabrać?

W klubie wrzuciłam zdjęcia nasze - w rodzinkach

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 18:04   #3114
ellika
Rozeznanie

Zaneta no wlasnie ja tez juz sama nic z tego nie rozumiem. Ładnie przybiera wagi, jak zacznie siadac to przestanie ulewac. ech sama juz nie wiem kogo słuchac
super ze Emilie tak ładnie sie bawiła
Stary 2011-09-16, 18:27   #3115
brunetka2000
Zakorzenienie

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 18:29   #3116
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Byłyśmy 2 godz na spacerku Lila chyba polubiła wózek tfu tfu... w ogóle to odkąd jestesmy na butli to całkiem inne dziecko... zje sobie co 3 godziny, bawi się, śpi sobie spokojnie, a tak to wisiała na cycu - albo sobie tak wmawiam żeby było łatwiej się z tym pogodzić....

Na szczęscie te tabletki działają bo mam coraz mniej pokarmu, odciągałam rano o 8 i cycki miękkie....

Żaneta mam ten program, w którym obrabiałaś mi zdjęcia, tylko nie wiem jak się do niego zabrać Tobie genialnie wychodziły a mi nie bardzo... chce wywołać sobie zdjęcia a nie chce Ciebie katować obrabianiem bo wiem że nie masz na to czasu... masz jakąś instrukcję do tego? ewentualnie wskazówki jak się do tego zabrać?

W klubie wrzuciłam zdjęcia nasze - w rodzinkach
Kochana co do programu musisz nad nim posiedzieć - niestety, aby z niego jak najwięcej wyciągnąć.Ja zdjęcia obrabiam w EDYTOR, u góry masz napisane po lewej stronie jak wejdziesz :przeglądarka , EDYTOR itd itd. Wchodzisz na to, otwierasz sobie jakieś zdjęcie ( jeżeli chcesz wywołać to najlepiej nie zmniejszaj, bo stracą na jakości) i np dajesz:
  • Filtr->Winetowanie->2 to masz ten cień na zdjęciach po bokach
  • Filtr->Efekt kliszy - to taki fajny inny kolor zdjęć się robi
  • Filtr->Fragment poza ostrością - tam możesz sobie zrobić np. że Ty jesteś w centrum reszta w mgle,sepii,b&w, zamazana itd.
Jak nie zależy Ci na czasie podaj mi zdjęcia to Ci je przerobię, bo to dla mnie raz dwa do zrobienia, tylko że muszę to zrobić jak mała śpi.
Podaj mi je w picassie ( w Klubie widziałam że dałaś linka, ale mi nie działa )

Ja właśnie zbieram zdjęcia do wywołania )

Stary 2011-09-16, 18:45   #3117
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Żaneta a co to za program?
Stary 2011-09-16, 19:21   #3118
zanetaa88
Zakorzenienie

PhotoScape

W Klubie zdjęcia z dzisiejszej zabawy

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Ktoś pytał o ciuszki jakie ubieram Emilie,
rozm 62 - choć te rozmiary są nie wymiarowe jakieś.

Mamusia zjadła kolację,
teraz kąpanie Emilie,
kolacja dla niej i spanie

Natka
Ja też nie dojadam w nocy, bo nie chce mi się iść do kuchni ale jakbym miała ją blisko to pewnie bym zajrzała do lodówki

Stary 2011-09-16, 19:29   #3119
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana co do programu musisz nad nim posiedzieć - niestety, aby z niego jak najwięcej wyciągnąć.Ja zdjęcia obrabiam w EDYTOR, u góry masz napisane po lewej stronie jak wejdziesz :przeglądarka , EDYTOR itd itd. Wchodzisz na to, otwierasz sobie jakieś zdjęcie ( jeżeli chcesz wywołać to najlepiej nie zmniejszaj, bo stracą na jakości) i np dajesz:
  • Filtr->Winetowanie->2 to masz ten cień na zdjęciach po bokach
  • Filtr->Efekt kliszy - to taki fajny inny kolor zdjęć się robi
  • Filtr->Fragment poza ostrością - tam możesz sobie zrobić np. że Ty jesteś w centrum reszta w mgle,sepii,b&w, zamazana itd.
Jak nie zależy Ci na czasie podaj mi zdjęcia to Ci je przerobię, bo to dla mnie raz dwa do zrobienia, tylko że muszę to zrobić jak mała śpi.
Podaj mi je w picassie ( w Klubie widziałam że dałaś linka, ale mi nie działa )

Ja właśnie zbieram zdjęcia do wywołania )
Dziekuje Ci bardzo spróbuje się nim pobawić troche jak będę miała chwile
Nie chciałabym Cię zasypywać bo troche tych zdjęć będzie... bo jeszcze ze slubu itd

A w lubie juz poprawiłam linka, był zablokowany ale już powinien działać

z dniem dzisiejszym przechodzę na dietę! czas zabrać się za siebie bo wyglądam jak pasztet! jak się widzę na zdjęciach z chrztu to normalnie księżyc w pełni trzymajcie kciuki! do zrzucenia 9 kg...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:42   #3120
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
z dniem dzisiejszym przechodzę na dietę! czas zabrać się za siebie bo wyglądam jak pasztet! jak się widzę na zdjęciach z chrztu to normalnie księżyc w pełni trzymajcie kciuki! do zrzucenia 9 kg...
Matko, ja też chyba muszę, bo z takim apetytem to za miesiąc będę większa niż pod koniec ciąży Przeraża mnie to

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości