|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Tylko mój ulewa glutkami a nie serkiem ![]() Przy nocnym prężeniu nie płacze, oczka ma zamknięte. Wrzask jest tylko popołudniu i wieczorami przy bólach brzuszka ![]() Właśnie Dominik sam zasnął w leżaczku Jestem z niego dumna. Ostatnio na kanapie mu się udało uśpić bez pomocy, a teraz tu
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Shira ja mam o taką ooo http://allegro.pl/torba-dla-mamy-ter...738331498.html i polecam. Wszystko zmieścisz. Nawet dzieć się zmieści
PolecamNo ta z tako to dramat, przerabiałam to. Wiecie co? Sara rano obróciła się z brzuszka na plecki ![]() W szoku byłam. Ona ma 7 tygodni. Od kiedy dzieci to potrafią? hop hop Ponawiam pytanie o gorączkę po szczepieniach. W jakim czasie występuje o ile wogóle występuje> |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/babylux-super-torb...777227034.html
Ja mam taka i też polecam. Jaciee glutkami ? to co ma kozy czy co ?! |
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie kozy
To mleko z dużą ilością śliny i się tak ciągnie, więc mówię glutki PS. Przechwaliłam synka. Właśnie wstał :P
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-09-16 o 15:32 |
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś akurat jak wstałam o 7 to już jakoś nie chciało mi się spać, wyjątkowo.
|
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zadomowienie
|
hmm moj tez sie urodzil w czwartek ale 23 czerwca, glupia juz jestem :/
Cytat:
Cytat:
nerolka gratuluje duzej panny agadus na plamy z kupy szare mydlo
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam chrzciny pojutrze
Kurczę naprawdę mam problem... Cały tydzień już czegoś szukałam w sklepach... Nawet w ciucholandzie i jak na złość nic! Teraz wyrzuciłam pół szafy... Jak jutro czegoś nie kupię to nie wiem ![]() Dajcie mi może jakiś pomysł...
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-09-16 o 15:50 |
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić, dziś zauważyłam nową umiejętność, Kropka zaczyna świadomie chwytać. Zabrała dwa razy grzechotkę i nawet wsadziła ją do buzi!!
|
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.pierwszyusmiech.com.pl/pr...-Pola-Red.html
ja mam taką torbę też polecam ma dodatkowo uchwyty na wózek tak że można zdjąć długi pasek i jest mega pojemna i dużo kieszonek ma
|
|
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Ja też. Kupiłam sukieneczkę z krótkim rękawem, ponieważ u nas ostatnio było naprawdę gorąco za dnia, miałam ewentualnie kaftanik z długim rękawem ubrać pod gdyby było chłodniej. Dziś jednak większość dnia była bardzo zimna i też nie wiem co robić. Gdzieś miałam biały sweterek, muszę sprawdzić czy będzie dobry...
|
|
|
|
#3102 | |||
|
Wtajemniczenie
|
boska fotka
uwielbiam Twoją Sarenke Cytat:
tez jestem w klubie-jestem strasznie głodna- ale nie jem to własnie apetyt Jas po mnie odziedziczył Cytat:
![]() a wogóle to zapomniałam pogratulowac pierwszych usmiechów Tymonka ![]() zazdraszczam ![]() Cytat:
Ja tez was zaniedbuje zauważyłam że od kiedy jestem mamą beznadziejnie gospodaruję czasem... dzis był u nas Dr i stwierdził że konieczna jest wizyta u Okulisty zadzwoniłam i umówiłam sie -pierwszy wolny termin 6 października-prywatnie oczywiście ![]() poki co to mamy nowe kropelki ![]() te Jasiowe oczka naprawde są biedne ![]() Mój książe własnie sie wkurza wiec nie pozostaje mi nic innego jak zabrać go na drugi spacerek ![]() wstawiam 2 fotki mego Ukochanego Milkiego
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-16 o 16:04 |
|||
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wypada już założyć rajstopy kryjące 60 DEN?
|
|
#3104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() Mój taki numer zrobił w zeszłym tygodniu, jak miał miesiąc. Ale na pewno przypadkowo... W każdym razie nie wiem, kto był bardziej zdziwiony- ja czy on ![]() To tak jak ja
|
||
|
|
|
#3105 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kochana, jesteś 100-procentową kobietą, skoro tak mówisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale mam pytanko w związku z tym - czy jak torbę się tak zawiesza na rączce wózka to ona nie przeszkadza w pchaniu i chodzeniu? Nie obija się o kolana czy coś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A pełnoziarniste to am płatki do tychże serków ![]() Ale niestety Tymek Ci się chyba z innym dzieckiem pomylił, bo on bidulek jeszcze się śmiać nie potrafi (leży).A Dżony cud miód
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny czy któraś podaje swojemu maleństwu DEBRIDAT? ciekawa jestem czy pomaga na poprawę pracy jelit, pediatra mojemu synkowi zapisała i się zastanawiam czy podać bo w sumie on jakoś teraz nie płacze mi a nie chcę faszerować go niepotrzebnie
|
|
|
|
#3107 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajny kombinezon, ale zobaczysz jaka będzie temperatura jeśli tak jak dziś - u mnie 20 stopni, to chyba bym go nie ubierała.A w ogóle ładne ubranko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja w ogóle nie wiem jak on tam się zmieścił, nawet mimo tego że był połowę mniejszy niż teraz ![]() Cytat:
Mnie mówiła pielęgniarka że objawy do 3 dni mogą się utrzymywać, ale jeśli dziś gorączki nie ma to myślę że już nie będzie. Tego Ci życzę! ![]() Mój smyk się podpiął do jedzenia, zjadł troszkę a teraz wisi dalej, cyca nie wypuszcza z buzi ale wlepia we mnie oczy i posyła ciągle uśmiechy jak tylko na niego spojrzę
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3109 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ależ ten czas leci!!!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No skok jak nicCytat:
![]() No i byłyśmy u pediatry - Karolcia waży 5,250 kg czyli przybrała pół kg w 2 tygodnie to chyba nieźle ![]() Na jej ulewania mam zagęszczać pokarm - jakoś mam opory. Wiem że któraś z was to robi - dziecka brzuszek nie boli? i faktycznie przestało ulewać? i mam odciągać pokarm i go zagęszczać, czy jakos inaczej, bo coś pediatry nie zrozumiałam
|
|||||
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uroczy, świetne zdjęcie |
|
|
|
|
#3112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego nie rozumiem... Mój pediatra mówi, ulewanie normalne przybiera jest ok i nic mi nie daję na te ulewanie, a Wam każe zagęszczać ![]() Moja właśnie ulała serkiem 3 razy ![]() Natka właśnie a u Ciebie jak te zagęszczanie idzie ?
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Właśnie nie całe 30 min bawiłam się z Emilie na macie nie ulała jak leżała na brzuszku, przewróciła się nawet na boczek ![]() Reagowała na dźwięki, trzymała grzechoteczkę w rączce i nie puszczała. Oj coś pięknego widzieć córcie która z dnia na dzięń pokazuje swoje nowe umiejętności, wcześniej na macie to leżenie max 5 min. Ale jestem dumna ! |
|||
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy 2 godz na spacerku
Lila chyba polubiła wózek tfu tfu... w ogóle to odkąd jestesmy na butli to całkiem inne dziecko... zje sobie co 3 godziny, bawi się, śpi sobie spokojnie, a tak to wisiała na cycu - albo sobie tak wmawiam żeby było łatwiej się z tym pogodzić....Na szczęscie te tabletki działają bo mam coraz mniej pokarmu, odciągałam rano o 8 i cycki miękkie.... Żaneta mam ten program, w którym obrabiałaś mi zdjęcia, tylko nie wiem jak się do niego zabrać Tobie genialnie wychodziły a mi nie bardzo... chce wywołać sobie zdjęcia a nie chce Ciebie katować obrabianiem bo wiem że nie masz na to czasu... masz jakąś instrukcję do tego? ewentualnie wskazówki jak się do tego zabrać?W klubie wrzuciłam zdjęcia nasze - w rodzinkach |
|
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta no wlasnie ja tez juz sama nic z tego nie rozumiem. Ładnie przybiera wagi, jak zacznie siadac to przestanie ulewac. ech sama juz nie wiem kogo słuchac
![]() super ze Emilie tak ładnie sie bawiła
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj mi je w picassie ( w Klubie widziałam że dałaś linka, ale mi nie działa ) ![]() Ja właśnie zbieram zdjęcia do wywołania )
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta a co to za program?
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
PhotoScape
![]() W Klubie zdjęcia z dzisiejszej zabawy ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Ktoś pytał o ciuszki jakie ubieram Emilie, rozm 62 - choć te rozmiary są nie wymiarowe jakieś. Mamusia zjadła kolację, teraz kąpanie Emilie, kolacja dla niej i spanie ![]() Natka Ja też nie dojadam w nocy, bo nie chce mi się iść do kuchni ale jakbym miała ją blisko to pewnie bym zajrzała do lodówki |
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuje się nim pobawić troche jak będę miała chwile Nie chciałabym Cię zasypywać bo troche tych zdjęć będzie... bo jeszcze ze slubu itd ![]() A w lubie juz poprawiłam linka, był zablokowany ale już powinien działać ![]() z dniem dzisiejszym przechodzę na dietę! czas zabrać się za siebie bo wyglądam jak pasztet! jak się widzę na zdjęciach z chrztu to normalnie księżyc w pełni trzymajcie kciuki! do zrzucenia 9 kg...
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeraża mnie to
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Tylko mój ulewa glutkami a nie serkiem 

Jestem z niego dumna. Ostatnio na kanapie mu się udało uśpić bez pomocy, a teraz tu 

Wy nie macie ochoty sobie jeszcze dospać? 

Zakończone: 2
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)