|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Nie było mnie jakis czas ( wyjechaliśmy do znajomych) a tu kolejne dziewczyny się rozpakowały
![]() Nowym mamusiom z całego serca gratuluję i przesyłam buziaki ![]() ![]() ![]() To teraz lecę nadrobić i zobaczyć jak to wszystko się działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zadomowienie
|
Cotka gratuluję, ale duży Filipek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A propo mojej teściowej. Ona jest naprawdę fajną kobitką, chętnie pomaga, nie narzuca się,ale ma jedną poważną przywarę-czasem mówi potem myśli. Tak właśnie wyszło z tym napędzeniem stracha. Ale naprawdę,to jak czytam o części waszych teściowych,to i tak dobrze trafiłam. Przylatuje do nas na początku listopada na 3 tygodnie i naprawdę się cieszę. Dorzucę jeśli mogę coś od siebie o karmieniu. Mamusia powinna karmić, tak aby byłam przede wszystkim ona zadowolona i spokojna. Wkurzona i obolała mama to żadna frajda dla dziecka. Karmienie piersią może być przyjemne, ale jak wywołuje strach przed karmieniem u mamy duży ból, to ja dałabym sobie spokój.Butla z sercem jest równie dobra. Do pielęgnacji sutków używałam czystą lanolinę-pokarmieniu małego i smarowałam się nią przed odciąganie laktatorem, jakoś tak przyjemniej było. I jeszcze ppolecam herbatki laktacyjne Hippa. najlepiej w torebkach do zaparzania-mają więcej ziół. Mnie wspomagały mocno. Laktator miałam ręczny Tommy Teeppee,czy jak to się piszę. Odciągałam sporo a on dawał radę. teraz myślę o elektrycznym tej samej firmy, bo jednak powinno iść szybciej. Trzymajcie się mamusie, mnóstwo buziaków dla naszych dzieciaczków wątkowych. Buziaki ![]() ![]()
![]() |
#3154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mialam laktator reczny z medeli i tez sie go bałam, ale nic nie boli w porównaniu do przysysania się dziecięcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Rozeznanie
|
mmadziaa, spray i miss.hot
Fajnie że juz w domkach jesteście i tutaj zaglądacie ![]() rabarbar Jak teściowa? Chyba te 3 dni na które przyjechała to już minęły, co? ![]() Jestem zadowolona, bo we czwartek załatwiłam sobie sprawę z położną środowiskową. Może pamiętacie jak sie dowiedziałam u siebie w przychodni, że żadne wizyty mi sie nie należą, ewent. po porodzie. No i na ostatnich zajęciach w SR zapytałam o to prowadzącą- okazało się, że oczywiście wizyty się należą i pani w przychodni bierze za każdą z nas pieniądze z nfz, a to że nie chce im się jeździć/ nie mają czasu to juz inna sprawa. No i dała mi nr do swojej koleżanki, która ma prywatną praktykę położnej, ale na kontrakcie z nfz. Umówiłam się z nią na piątek, przez telefon spoko babka się wydawała ![]() Od rana mam też panów, którzy kładą tapetę w pokoiku Młodej ![]() Lecę może coś w domu porobić... |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
KWC
|
Hej drogie ciężarówy i rozpakowane.
Dzisiaj była nasza pierwsza noc w domu z młodym i dał nam mały wycisk. Naprawdę podziwiam samotne matki, bo bez TŻ to bym chyba padła i nie wstała, a synek by ryczał i ryczał. Co do pytania cotynato - ja jeszcze się nie odważyłam, mimo, że lekarze bardzo sugerują wypróżnienie już w 1 dobie po porodzie. Mnie wywaliło od parcia takiego hemoroida, że na dupie usiaść nie mogę Nie wiem jak ja to przeżyję jak mnie wrescie przyciśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() aha, oto wielkie oczy mojej Calineczki ![]()
![]() |
#3158 | |
KWC
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
hello..
Lau, Cotka- gratulacje nowym mamusiom ![]() ![]() ![]() ![]() Danika-pytałaś o karmienie-dziękuje, juz coraz lepiej, troszke jest zabawy z tym ściąganiem i podawaniem butelki, ale najważniejsze że synek ma apetyt. Cotka- ja mam laktator reczny aventa i jestem zadowolona ![]() dobra ide Was nadrobic...
#3160 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w szpitalu szwy aż tak mnie nie denerwowały mogłam nawet siedzieć na łóżku albo miękkim krześle, jak wróciłam do domu to mnie coraz bardziej wkurzały, ciągnęły znowu siedzieć nie umiałam a miałam rozpuszczalne więc wyciagnięcie niby odpadało, ale położna na drugiej wizycie mi ulżyła i wyciągnęła jednego, o jaka to była ulga ![]() ![]() Cytat:
![]() kurcze moim zdaniem jesteś już na takim etapie że mogliby Ci pomóc jakoś z tym porodem a nie tak Cie męczyć ![]() Cytat:
![]() ja smoczek daje tylko jak np. na spacerze zacznie płakać ale zazwyczaj na chwilke possie i wypluwa, ale czasami ją uspokaja choć na chwilke ![]() fotelik mam Tako, taki co do wózków dają i to jeszcze po bratanku ![]() ![]() szczepionki - ja nic nie wiem, jedni mówią zeby szczepić inni że nie ... wizyte mamy 13 października więc wtedy wypytam co i jak. Cytat:
![]() jejciu biedna to podobno okropniasty ból, oby się udało z tym uporac ![]() Cytat:
![]() ![]() my mogliśmy chrzciny robić jutro .. ale ja nie chciałam w rocznice ślubu ![]() ![]() kreacja dla Szymka i mamusi jest? ![]() ja kupiłam wczoraj bluzke i o dziwo mieszcze się w moją spódnice ołówkową więc mam strój z głowy ![]() aaa, to takie coś, to ja obecnie nie posiadam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() też mam ten laktator i super odciąga jak dla mnie ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-17 o 10:14 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
dziękujmy
![]() ![]()
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
natko co do spania to u natalci mniej więcej już unormowane jest, kąpiemy ok. 20 tak przed 21 zasypia i potem się budzi najwcześniej po 1 a potem po 4, albo nawet o 3 a później ok 6 dopiero
![]() akurat w niedziele mam ćwiczenia, ale pojade tydzień później do innej grupy żeby mieć te zajęcia odrobione, ewentualne nieobecności wole sobie zostawić na inne nagłe sytuacje ![]() to lepiej weź się za przymierzanie b ja się zdziwiłam z sukienką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężko mi stwierdzić jak z tym brzuchem - jak mam obciślejsze spodnie to prawie wcale już go nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() super ![]() ![]() Cytat:
![]() Elegancko rośnie ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Spray, Cotka -śliczne te Wasze chłopaki ![]() Mmadzia, Indygo-mała Mynia i Calineczka są przekochane ![]() troszke nadrobiłam i uciekam ![]() miłego dnia ![]() ![]()
![]() |
#3166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja dziś dzwoniłam do sklepu wózkowego. Pani powiedziała, że fakturę na wózek już mają, więc cały wózek z wyposażeniem powinien pojawić się już w przyszłym tygodniu ![]() No to w przyszłym tygodniu mogę już rodzić ![]() ![]() Gdzieś tu była lista Cotki.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() udanego spacerku ![]() zazdroszcze wam bo ja tez bym juz chciała na spacerki z mała chodzic mam nadzieje ze ładna pogoda bedzie jeszcze długo długo co bym tez mogla sie nacieszyc spacerowaniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |||
KWC
|
Cytat:
W poniedziałek mamy iść wybrać pediatrę w przychodni, może czegoś się dowiem więcej. Cytat:
![]() Anciahk kawał chłopa z Frania ![]() Cytat:
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-17 o 11:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
indygo: ale maleńka ma oczka , fiu fiu
![]() ![]() coś się ze mną dzieje chyba bo wstałam przed chwilą..no dobra 20minut temu... spałam 11h... ![]() dziewczyny powiedzcie mi co byście kupowali swoim rodzicom na rocznicę ślubu... moi mają 28, czyli żaden wielki szał ale kompletnie nie wiem co im kupić. Jak pytałam mamę to mówiła żeby nic nie kupować żebysy sobie te pieniązki zostawili... ![]() a ja nie chcia łabym dawać im pieniędzy... a nie mam pojęcia co za upominek... w sumie wszystko w domu mają, a jak coś potrzebują to sami kupuja... ehhh
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() Zaczął się weekend i znów cisza na forum jak makiem zasiał... Indygo Twoja pannica śliczna ![]() ![]() 19natka88 chrzciny w lokalu czy sama coś robisz? ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- BordAna a może jakaś ramka ze współnym rodzinnym zdjęciem?? Albo ze zdjęciem rodziców?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale dziekuję za pomysła ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
natuś a drogi taki interes? Wychodzi pewnie taniej niż w lokalu? A jakie są wogóle ceny w lokalach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W innych lokalach się nie orientowałam więc nie wiem jak to wygląda niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
i zastawa <talerze> Twoja??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
mnie przerażałoby zmywanie PO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy taki jakby podwójny pokój i spokojnie się wszyscy zmieszczą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
Wpadłam na chwilę by sprawdzić czy pojawiła się kolejna mamusia =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.