|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
telik głupoleka co do diety to bede bić Cytat:
i boski nowy avatar Cytat:
mój Dżony spi 4 godzinę a ja go muszę wykąpac wiec chyba musze obudzić śpiocha
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Radek ulewa, i serkiem i mlekiem. Ostatnio jakoś częściej...
Cytat:
![]() Ale powiedział jeszcze, że powinien się sam wchłonąć.Zastanawia mnie tylko dlaczego pediatra tego nie zauważyła ![]() Cytat:
![]() Witamy! Radek na tych uszach ma jakieś zapalenie skóry, mamy smarować DIPROSALIC' kiem. Pediatra powiedziała, że bardzo cieniutko bo to zawiera sterydy ![]() Raduś dzisiaj skończył 6 tygodni i waży 5kg Dał mi wczoraj w kość, cały dzień nie spał, tylko by na cycku wisiał i na rękach. Za to w nocy spał od 21 do 2 i od 2,30 do 7,30 z czym rano sama go obudziłam bo troche mnie wystraszył tym długim spaniem. I pierwszy raz sama się obudziłam a nie na jego wołanie
|
||
|
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Emilie ![]() Cytat:
chyba żartujesz ![]() ja bym Ci jeszcze chętnie oddała swoje kilka kg ![]()
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Dziecko nie podpiera się na ramionkach jak go kładę na brzuchu..on po prostu zasypia po 5 min na brzuchu :/// Jedynie na nodze jak go położę to coś tam próbuje, no ale główke mocno trzyma. Coś jest nie tak ?
(((((((((
|
#3125 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dżony |
||||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3127 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki wybiorę sobie którąś na bank!! Cytat:
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2011-09-16 o 20:16 |
|||||
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko: Ile czasu ma ktoś na wpłacenie pieniędzy za towar z allegro????
|
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie chyba odkryłam, co się dzieje z moim dzieckiem
Telik, Brumek Was chyba też to dotyczy. Zresztą sprawdźcie same: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...aktacyjny.html Zobaczymy
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Sara ma 37,9....
od pół godziny śpi. Mierzyłam na śpiocha dotykowym. 3 godziny temu miała 37,4. Już się boję. Narazie to stan podgorączkowy... Mimo gorączki może spać i jej to nie przeszkadza? Jak jej wzrośnie to trzeba wybudzić i podać lek. Ten nurofen jak podaję strzykawką to pluje, wogóle nie połyka. On ma taką konsystencję żelu, może dlatego? Wymieszać z mlekiem nie wiem czy mogę. Nie mam w domu żadnych czopków Jeszcze tz miał wyjazd do rzeszowa A i sara zaczęła kaszlać. Wcześniej tego nie było. Boshe.. |
|
|
|
#3131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie masz czopków to weż Sarę na ręce w pozycji pół siedzącej i podaj jej nurofen łużeczką ale w małych ilościach i najlepiej z boku policzka żeby językiem nie wypluła i ja juz bym dała coś od gorączki to jest małe dziecko ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- moja też ostatnio złapała wirusa obylo się na szczęscie bez antybiotyków ale miała syropek na gardełko wit c kropelki do noska bo straszny katarek miała luż jest lepiej a na gorączkę mam efferalgan patik a nurofen nie jest od 3 miesiąca?? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- a nie ma ko Ci pójść do apteki?? ja mam czopki efferalgan 80 mg. i wtedy dałam małej pół czopka i gorączka mineła i już więcej nie wróciła |
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem ktoś sobie to określa od górnie np 5 dni czeka na pieniązki, przynajmniej ja się z czymś takim spotkałam... a nie ma tego w regulaminie?
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do apteki 25 km. Nurofen tak, d 3 mca. sARA skończyła wczoraj 7 tyg. Pisałam wcześniej że bierzemy udział w badaniu... Ten termometr jest do dupy!!!! a tyle kasy wydałam na niego. Miał być taki super!!! 5 minut temu 38,2 a teraz 37,6. Czoło gorące nie jest... Chyba wezmę rtęciowy i zmierzę w odbycie, Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-16 o 21:28 |
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- a ja mierzyłam owulacyjnym (został mi po starankach) i minutka i wiedziałam jaka ma temperaturkę
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez tak ma, to chyba nic zlego. Ortopeda powiedzial zeby nie poganiac i ze samo dziecko odkryje radosc z lezenia na brzuszku to bedzie wszystko robic. |
|
|
|
|
#3137 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a widzisz juz sie wyjasnilo, bo na liscie jest napisane 24 czerwca :P Cytat:
Cytat:
Zmierz temperature w odbycie. I daj jej sie wyspac tez
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
kajool no tak, przecież mi mówiła pediatra żeby ją schłodzić
Z nosem jej jest dramat. Nasiliło się zauważyłam po szczepieniu i kaszla, jakby tą wydzielinę wykrztuszała. Teraz musiałam ją wybudzic i odessać, to tak się zakrztusiła, myślałam ze się dusi Pomocy Noc mam z głowy |
|
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- biedactwo |
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym chlodzeniem to czlowiek pierwsze co mysli, ze jak goraczka to trzeba jeszcze bardziej przykryc bo zimno. Mozesz jej jeszcze kompresy zrobic Co do kaszlu, poloz ja na swoich udach, na brzuszku i oklep. Zrob z dloni taka jakby lodeczke i tak delikatnie poklepuj plecki, coby sie ta wydzielina oderwala. Mozesz tez zrobic inhalacje, czyli tez poloz na kolanach nad parujaca woda ale w takiej odleglosci aby jej nie popazyc. Na zatkany nos nakroj cebule, wiem ze smierdzi ale bedzie Sarze sie latwiej oddychac.
|
|
|
#3141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
newiem co sie dzieje poarmu mam bardzo malo
|
|
|
|
|
#3142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie bij, bo oddam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, ta suszarka to jakaś siła nieczysta!!! ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- I ponawiam pytanko do osób które mają na wózku zawieszane torby (na rączce wózka). Czy to jest wygodne? Nie przeszkadza w chodzeniu, nie obija się o kolana?
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
brumku nic a nic nie przeszkadza, z tym ze ja mam takie zaczepy na torbe wiec ona nie dynda na poziomie kolan, tylko jest krocej zawieszona
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek mi też sie o kolana nie obija
torba a szczerze to tak jak kajool mam takie zaczepy że nie ma tego długiego paska i torba nie dynda sie i jest wyżej |
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Patik,
![]() mam nadzieję że jej szybko jej minie. Eh, te szczepienia.... Cytat:
Nie, spokojnie, wszystko jest ok. Skoro nawet zasypia w tej pozycji to niedługo zacznie ją lubić i będzie się podpierał. Mój mały też nie lubi na brzuszku leżeć, na początku podnosił głowę a teraz leży i czeka aż się go dźwignie...ale pediatra stwierdziła że nic się nie dzieje, trzeba cierpliwości ![]() Cytat:
Mnie nie przeszkadza, ale ona ma zapięcia które pozwalają na jej skrócenie - wieszam, zapinam zatrzaski i nic się nie obija
|
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to dzień dobry Reszta śpi jeszcze? ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- My dzisiaj na wesele idziemy, Adaś pod okiem babci zostaje, zobaczymy czy oboje to dzielnie zniosą ![]()
|
|
|
#3148 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co ja mam powiedziec.![]() rzeczywiście super. i juz poznałam grono mamuś, z którymi wychodzimy do pobliskiego parku. a całą ta akcja jest nagłaśniana przez środowiskowe i położne oraz lekarza rodzinnego. także nawet list dostałam z zaproszeniem i wyborem zabaw. raz w miesiacu w sobotę są zabawy tatusiów z pociechami. a od czasu do czasu organizowane są pikniki w parku albo inne tego typu imprezy.organizowane jest to głónie z myślą o obcokrajowcach(mamach), które przeważnie rodziny mają w swoich krajach i raczej zdane są tu na siebie. Aczkolwiek wiele Angielek jest tam również. Zapobiega to depresjom poporodowym i dodaje sił w wychowywaniu maleństwa a także zawiązuje znajomości. Oceniam to przedsięwzięcie na 5+ ![]() Mam nadzieję, że jak najwięcej takich akcji zacznie powstawac w Polsce. Cytat:
a torba nie obija się o kolana. ja mam regulację rączki w torbie i wózku i nie ma problemów z obbijaniem. Cytat:
no włąsnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Telik - uroczy Jaś Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-09-17 o 07:54 |
|||||
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
No zmartwiłam się Dziewczynki tą głową. Bo widzę Wasze pociechy tak ładnie trzymają
Ale jak biorę na udach to w górze non stop ma i pyszczek mu nawet nie opada. Na rękach jak go niosę to też trzyma sztywno głowę i rzadko mu poleci. A na brzuchu oczywiście dzisiaj już była próba to jak mu ułożyłam rączki to chwile podniósł pogadał i położył i ryk. I leży z głową na boku i nie chce podnosić. A w sumie wcześniej dźwigał do góry z płaczem, ale dźwigał. No, ale tak jak piszecie ma czas. Każde dziecko inaczej się rozwija. Prawda? Fakt, że ja z nim nie ćwiczyłam tej głowiny no bo on najpierw niecierpiał leżenia na brzuszku, a potem zasypiał od razu i tak zostało do tej pory. Brzuszek jest najlepszy na świecie na sen. Pochwale się moje Dziecię od godziny 21,20 do 5 rano spało No i stwierdzam, że poduszka KLIN jest genialna !!! O wiele lepiej śpimy. Się rozpisałam. ;p
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
ja się witam z rana -wczoraj byłam cały dzien poza domem i dopiero dzis musze ponadrabic
![]() teskniłyście bardzo ?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-17 o 08:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

A pełnoziarniste to am płatki do tychże serków 
telik głupolek

A na czym to polega i co się z tym robi?
dla Emilie
chyba żartujesz 

zębole

a co ja mam powiedziec.
Fakt, że ja z nim nie ćwiczyłam tej głowiny no bo on najpierw niecierpiał leżenia na brzuszku, a potem zasypiał od razu i tak zostało do tej pory. Brzuszek jest najlepszy na świecie na sen.