Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 09:58   #3391
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Świetny wybór.
Mam taki sam (czarno-pomarańczowy) i po testach pokojowych jestem przezadowolona. Już się nie mogę doczekać spacerków
to jestesmy juz trzy posiadaczki wózka skate
Stary 2011-09-19, 10:01   #3392
stokrotka_
Zadomowienie

powitajcie przewrażliwioną mamuśkę...

ale miałam dziś noc .. wczoraj Sara jak zwykle koło 23 wstała na jedzenie. dorwała się do cyca oczywiście na całego,pojadła trochę..a potem jak ją odłożyłam zaczęła baardzo ulewać. pierwszy raz wogóle tak jej się ulało! a tu za chwilę drugi i trzeci...już myślałam,że wymiotuje a nie ulewa. ja już się poryczałam.. a ona biedna leżała taka spłoszona mi w rękach.mąż dzwonił do szpitala (tu jest tak,że do 6 tyg noworodek jest pod opieką szpitala położniczego w którym jest urodzony i jak coś to się dzwoni na oddział na którym się było) ale lekarka po wywiadzie stwierdziła..ze widocznie mam za dużo pokarmu Sara za szybko łyka i stąd to ulewanie.nagromadziło się coś w brzuszku (tylko dziwne,że tak nagle..cały czas tak samo karmię) kazała nie dać jej posiłku tylko oszukać smokiem... i daliśmy 1szy raz.. mąż dziś nie spał ,bo się przestawiał-od dziś nocki zaczyna. więc zabrał małą do salonu.i tam obserwował ją cały czas..żebym się zdrzemła trochę.

karmiłam co 2 h- wybudzalam małą i dawałam jej małe porcje,robiłam przerwy.. teraz śpi od prawie 7.. (u nas jest pzed 10 ) chyba biedna odsypia.. mam nadzieję,że jakoś jej to wyreguluje..bo ten tydzień sama w domu jestem praktycznie...i boję się powtórki

to se pomarudziłam z rana ..sorki.

AGA kciukasy zaciśnięte

MAŁGOSIA my mamy smoczek firmy "mam" ortodontyczny.płaski i malutki-rozmiar na 0+, wczoraj Sara załapała go od razu i usnęła dzięki niemu

a w sypialni może powietrze jest za suche?? i się nosek przytyka

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:04   #3393
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Witam Was połikendowo, naturalnie w dwupaku (jakże by inaczej).
No to za rozpakowanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Agula lezy pod kroplowka, jest na sali przedporodowej, pisala ze jest tam sama (czyli chyba zadnych niefajnych wspołkokatorej jak mniemam) i ze w nocy dali jej jakis lek po ktorym w ogole nie spala. Tak wiec trzymamy kciukasy zeby kroplowa szybko zadzialala!

Aga, Aga, Aga
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:15   #3394
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Taak, dzisiaj skończył 4 tygodnie .
W ogóle dzisiaj Franek dużo śpi - jak go ululały babcie to spał 2 razy po 4 godziny , bałam się budzić na jedzenie normalnie. Może odsypiał ostatnie dni, a może lek na kolkę podziałał .
To zuch chłopczyk. A jakie dajesz lekarstwo na kolki?

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Mnie też wszyscy powtarzają, że brzuch wysoko, więc jeszcze sobie poczekam...ale wczoraj dowiedzialam się, że to nie reguła. Koleżanka była na wizycie u gin, która do niej, że brzuch wysoko...że jeszcze nie teraz, a ona dojechala do domu, zjadła obiad i urodzila kilka godzin później. Nie wierzę już w żadne przepowiadacze
Dokładnie! Doszukuję się przepowiadaczy (wczoraj np.: bolały mnie uda) ale dochodzę do wniosku, że Leoś mnie weźmie z zaskoczenia

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Moja myszka już skończyła wczoraj 2 tygodnie, ale ten czas leci
Witajcie dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Caltea
Czeeeeść

Wiesz, że jesteś 5 na liście (a jak się Aga uwinie raz dwa i jeszcze Magialena sie rozkręci) to będziesz na podium. A ja tuż za Tobą

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Tak mi mów, tak mi dobrze z ust doświadczonej mamuśki to nielada komplement Mam nadzieje,ze to co Wam przekazałam nie umknie z mojej pamięci
Co napiszesz, to Ci się utrwali. Więc pisz nam, pisz

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nie moge rodzic bo jeszcze jedna pralke musze wyprac i poprasowac to co w sobote wyprałam

ty sie nie spiesz tylko na mnie poczekaj bo mi sie dzis sniło ze razem na porodówce byłysmy i ze razem nasze dzieciaczki wychodziły

w czwartek bede juz donoszona wiec mozemy rodzic w weekend chyba ze masz inne plany?
Wybacz, ale jak Cię lubię Tusiu, tak jednak nie chciałabym z Tobą rodzić. No chyba, że dziś-jutro. To co innego

W weekend to ja bym sobie już chciała oglądnąć Taniec z Gwiazdami w domku z Leo przy cycu

Cytat:
a mozna taka opcję wybrać????????????? bo ja też chcę
Zawsze sobie można życzyć, a nuż się spełni

Cytat:
Umówiłam się na Ktg i wizytę na środę.
I mówię Stefkowi żeby wyłaził, to stówę zaoszczędze i mu kupię coś ekstra Może przekupstwo pomoże
O, świetne metody wychowawcze już na starcie.

Ja mam jutro (już po raz drugi) ostatnią wizytę i też wolałabym wydać tę kaskę np.; na pampki. Ale czy to łobuzy nas posłuchają?
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:17   #3395
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
powitajcie przewrażliwioną mamuśkę...

ale miałam dziś noc .. wczoraj Sara jak zwykle koło 23 wstała na jedzenie. dorwała się do cyca oczywiście na całego,pojadła trochę..a potem jak ją odłożyłam zaczęła baardzo ulewać. pierwszy raz wogóle tak jej się ulało! a tu za chwilę drugi i trzeci...już myślałam,że wymiotuje a nie ulewa. ja już się poryczałam.. a ona biedna leżała taka spłoszona mi w rękach.mąż dzwonił do szpitala (tu jest tak,że do 6 tyg noworodek jest pod opieką szpitala położniczego w którym jest urodzony i jak coś to się dzwoni na oddział na którym się było) ale lekarka po wywiadzie stwierdziła..ze widocznie mam za dużo pokarmu Sara za szybko łyka i stąd to ulewanie.nagromadziło się coś w brzuszku (tylko dziwne,że tak nagle..cały czas tak samo karmię) kazała nie dać jej posiłku tylko oszukać smokiem... i daliśmy 1szy raz.. mąż dziś nie spał ,bo się przestawiał-od dziś nocki zaczyna. więc zabrał małą do salonu.i tam obserwował ją cały czas..żebym się zdrzemła trochę.

karmiłam co 2 h- wybudzalam małą i dawałam jej małe porcje,robiłam przerwy.. teraz śpi od prawie 7.. (u nas jest pzed 10 ) chyba biedna odsypia.. mam nadzieję,że jakoś jej to wyreguluje..bo ten tydzień sama w domu jestem praktycznie...i boję się powtórki

AGA kciukasy zaciśnięte

MAŁGOSIA my mamy smoczek firmy "mam" ortodontyczny.płaski i malutki-rozmiar na 0+, wczoraj Sara załapała go od razu i usnęła dzięki niemu

a w sypialni może powietrze jest za suche?? i się nosek przytyka
Oj kochana nastresowałaś się ale dobrze że macie taką opiekę szpitalną. I wcale się nie przejmuj że przewrażliwiona jesteś, lepiej być nadopiekuńczą niż ignorować

Czy dziecko do ulania trzeba nosić na pionowo czy może np. leżeć na boczku czy brzuszku???

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:18   #3396
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

Dzien dobry Mamki
Powiem Wam coś co Was zaskoczy: u nas cisza, nic i nic i zero
Wczoraj pojechaliśmy w góry! Wlazłam trochę na Żar - znaczy w stronę Żar, rozwaliliśmy się na łące i tak zlecialo popołudnie.... Miałam taka cichą nadzieję na przygodę, że niby koło 1,5h-2h od szpitala jestem, że rodzić zacznę, a Tż 200km/h do najbliższego szpitala pojedzie, jakaś policja po drodze, eskorta czy coś, ale NIC...
Nie, to nie
też łaziłam...na pare dni przed

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Ja już bym chciała urodzić mam jeszcze czas ale w sumie już mogę rodzić... mama dziś przyszła z nocki i mówi, że mają wysyp - mamusie porodziły po przedwczorajszej burzy a ja??? Mam takie schizy, że masakra Jak przychodzi wieczór ogarnia mnie panika - boję się jakichś komplikacji przy/po porodzie Jestem gotowa iść już teraz zaraz na porodówkę - bólu się nie boję...
Zachmurzone niebo u nas... koleżanka zaprosiła mnie do siebie na 11 - zakładam kurtki i co??? dopiąć się nie mogę mama patrzy na mnie i mówi - no Amelka zdecyduj się, wyjdź już
Mężul codzień pyta czy czasem się nie zaczęło, czeka by zarezerwować transport i przyjechać do domku. Tak bym już chciała żebyśmy byli w CZWÓRECZKĘ w przyszłym tyg. dostaniemy klucze do mieszkanka... mężul wtedy już na pewno chciałby być na miejscu no ale czekamy na naszą księżniczkę aż wyjdzie
ojj bidulko... jeszcze troche

Cytat:
Dzień doberek.

To ja oczywiście jestem zupełnie inna- wczoraj zwiałam wcześniej sprzed kompa bo mi jakoś ciężko na brzuszku się zrobiło i jakieś takie naprężenia i kłucia na dole, aż już miałam schizy czy to powoli coś się nie zaczyna. TŻtowi nic nie powiedziałam- twardo oglądałam TV i tylko syczałam co jakiś czas. Jakoś to jeszcze nie mój czas na poród Miałam nadzieję, ze jak się położę to minie i minęło.
z takim nastawieniem..będzie pierwszy poród domowy

Cytat:
I mówię Stefkowi żeby wyłaził, to stówę zaoszczędze i mu kupię coś ekstra Może przekupstwo pomoże
poprawiasz mi humor z rana

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-09-19, 10:20   #3397
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
to jestesmy juz trzy posiadaczki wózka skate

Też się zdecydowałam gł. dzięki opisom użytkowniczek. Świetne recenzje, sporo rewelacyjnych rozwiązań i odpowiadający mi design.
Pisalam już, że rozgryzienie wszystkich funkcji zajęło mojemu małżowi ponad 5 godzin. A mechanika nie jest mu obca. Mam nadzieję że my i nasze dzieciaczki będziemy zadowolone. Również ze spacerówki, bo jest naprawdę fajna

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
No to za rozpakowanie
Stary 2011-09-19, 10:22   #3398
stokrotka_
Zadomowienie

irmith wczoraj ta lekarka powiedziała by dziecko karmić tak,jakby w pół siedzącej pozycji było,nie na leżące..bo łatwiej się dzidzi odpowietrzyć. a po karmieniu potrzymac tak półsiedząco z 5 min.

włąśnie podłączyłam Sare pod cyca...3mać kciuki prosze,by coś zjadła

Stary 2011-09-19, 10:23   #3399
Caltea
Zadomowienie

Stokrotko, to miałyście ciężką noc. Może faktycznie Sara jadła zbyt dużo i zbyt łapczywie i potem nadmiar musiała ulać?
Stary 2011-09-19, 10:30   #3400
kapka
Zadomowienie

hello...

Wiedziałyście,że jest takie coś jak KRYZYS LAKTACYJNY ???- tak przynajmniej nazwała go moja położna.W ok.3 i 6 tygodniu po porodzie, można zauważyć mniejszą ilość pokarmu, co jest normalne i może potrwać do 5 dni.W tym czasie najlepiej przykładać na piersi liście z kapusty, karmić normalnie a dokarmiac modyfikowanym jeśli dziecko nadal będzie głodne.
Tak więc wiem dlaczego moje cyce nie produkują już takich ilości jak w tamtym tygodniu
Acha..od paru dni tak po wieczór, robiło mi się zimno, miałam gęsią skórke i pojawiały się drgawki i gorączka i trzymało tak ok.30min., a potem niemiłosierne zmęczenie-to także od piersi, ale położna kazała wziąść w takim przypadku paracetamol i te pare dni przetrzymać, tym bardziej,że zastoju pokarmu nie mam więc antybiotyk raczej będzie nie potrzebny.
Napisałam-może się komuś przyda

Nad ranem odpadł nam kikut z pępowiny

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

A mogę wiedzieć jakiej firmy te herbatki?
Kupowałam w aptece-firma HERBAPOL w składzie ma: anyż,liście melisy, owoc kopru włoskiego,owoc kminku.Wspomaga laktacje, ułatwia trawienie matce i dziecku, przeciwdziała kolce jelitowej i wzdęciom u dzieci( tak pisze z opakowania).

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
P.S. Mąż umalował mi włosy, wow!
dla TŻ

Cytat:
Obejrzalam sobie "Sanktum" i porylo mi glowke a tż znowu zdobyl 1 miejsce w grand prix w wedkarstwie, w przyszlym roku bedzie startowal w mistrzostwach Europy, heh, duma mnie rozpiera
wooow, gratulacje dla TŻ

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilę. Wcześniej zakochana w moim małym minkowym słodziaczku oddałam laptopa bo i tak szkoda mi było na niego czasu ( szok ). Dzisiaj wpadłam się wyżalić- bo mój okruszek leży pod lampami.

W ogóle jakiegoś doła mam. Jak nie poranione sutki, Filip kóry się nie najada i usypia na cycku, po czym odwala bieg za smoczkiem jakby go głodzili, teraz nawał i żółtaczka która prawdopodobnie przetrzyma nas tu 3-7 dni a ja już siadam psychicznie. Co prawda już nie mieszkam z lokatorkami pt. najmądrzejsze ciężarne, które powiedzą Ci wszystko o tym jak robić i co robić- nie mając dziecka , ale i tak ciężko znoszę siedzenie w tym szpitalu. Od wczoraj co chwilę sobie popłakuję. To też hormony, wiem , ale co pomyślę że widzę go tak mało przez tę lampę- i tak może być nawet tydzień to zalewam się łzami

Zaraz trochę poczytam co u was ściągając pokarm, ale pewnie nie dam rady wiele bo co chwilę latam jak słyszę płacz myśląc jak to mój mały nie cierpi pod tą lapmpą
Będzie dobrze Cotuś.. takie siedzenie w szpitalu jest dołujące, ale dla dobra małego lepiej się pare dni pomęczyć.
Dasz radetrzymam za Filipka

Cytat:
Agula napisala ze dostala skierowanie na porodowke od gina i dzisiaj juz jada i ze do wtorku ma urodzic
super wieści to trzymam

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
no nie mam pomysłu jeszcze od czego, jest jeszcze małegomateracyk kokos-gryka, ale chyba by go nie uczulał
Jak wszystko wyniesiesz/pomyjesz itd. to spróbowałabym z tym materacykiem, nie zaszkodzi sprawdzić a nóż widelec tu leży źródło problemu ??

uciekam na konsultacje do chirurga z Marcelem, prosimy o kciuki

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:32   #3401
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
To zuch chłopczyk. A jakie dajesz lekarstwo na kolki?

Dokładnie! Doszukuję się przepowiadaczy (wczoraj np.: bolały mnie uda) ale dochodzę do wniosku, że Leoś mnie weźmie z zaskoczenia

Witajcie dziewczyny

Wiesz, że jesteś 5 na liście (a jak się Aga uwinie raz dwa i jeszcze Magialena sie rozkręci) to będziesz na podium. A ja tuż za Tobą

Co napiszesz, to Ci się utrwali. Więc pisz nam, pisz

Wybacz, ale jak Cię lubię Tusiu, tak jednak nie chciałabym z Tobą rodzić. No chyba, że dziś-jutro. To co innego

W weekend to ja bym sobie już chciała oglądnąć Taniec z Gwiazdami w domku z Leo przy cycu

dzis i jutro mi nie pasuje
wiec trzymam kciuki zeby cie wzieło szybko a ja bede czekac grzecznie w kolejce

Stokrotka współczuje nocki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-09-19 o 10:33
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 10:33   #3402
SONIA004
Zadomowienie

Caltea chyba trzeba odpuścić i na żywioł iść... każda z nas się prędzej czy później doczeka swojego Skarba....

muszę przyznać, że hormony to coś okropnego!!! Jednego dnia świruję, płaczę, panikuję...a następnego..."Jestem oazą spokoju. Pier., kur., za✂✂✂iście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Prawdę mówiąc jestem wyluzowana jak wagon pełen pierd., medytujących tybetańskich mnichów."
coś w tym stylu... (z góry przepraszam za język)...

Małgosia świetny pomysł z przekupstwem...może ja też spróbuję, bo na razie tylko straszę eksmisją w zwiaązku z wygaśnięcie umowy najmu

stokrotka irmith dobrze pisze!!! Ja też nie uważam, że jesteś przewrażliwiona, po prostu dbasz o swoją dzidzię i martwisz się o nią. A skąd masz pewne rzeczy wiedzieć skoro pierwszy raz jesteś mamusią...? Przypuszczam, że nawet doświadczone mamy, kiedy zdarza się coś, z czym do tej pory nie miały do czynienia reagują podobnie. Bardzo dobrze, że jesteś czujna! Tzn, że jesteś świadoma swego macierzyństwa.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:38   #3403
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
dzis i jutro mi nie pasuje
wiec trzymam kciuki zeby cie wzieło szybko a ja bede czekac grzecznie w kolejce
O proszę, moje terminy to nie pasują, a ja do niedzieli to niby mialabym czekać?
Tusiu, Ty masz jeszcze 4 tygodnie, więc niech sobie Kamilka dojrzewa u Ciebie jak najdłużej (oczywiście w ramach rozsądku). Gdzie jej będzie tak dobrze jak u mamusi pod sercem?

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

Wiedziałyście,że jest takie coś jak KRYZYS LAKTACYJNY ???- tak przynajmniej nazwała go moja położna.W ok.3 i 6 tygodniu po porodzie, można zauważyć mniejszą ilość pokarmu, co jest normalne i może potrwać do 5 dni.W tym czasie najlepiej przykładać na piersi liście z kapusty, karmić normalnie a dokarmiac modyfikowanym jeśli dziecko nadal będzie głodne.
Tak więc wiem dlaczego moje cyce nie produkują już takich ilości jak w tamtym tygodniu
Acha..od paru dni tak po wieczór, robiło mi się zimno, miałam gęsią skórke i pojawiały się drgawki i gorączka i trzymało tak ok.30min., a potem niemiłosierne zmęczenie-to także od piersi, ale położna kazała wziąść w takim przypadku paracetamol i te pare dni przetrzymać, tym bardziej,że zastoju pokarmu nie mam więc antybiotyk raczej będzie nie potrzebny.

Kapko, dzięki za info.
za kikutka i mocne za wizytę. A co konsultujecie (pewnie przegapiłam)
Stary 2011-09-19, 10:38   #3404
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Stokrotka- Ty mnie porodem domowym nie srasz

Podcięłam sobie grzyweczkę.
Byli panowie zakomunikować , że szafę jutro wstawiają- i kurcze skończy mi się wymówka do porodu
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:44   #3405
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
O proszę, moje terminy to nie pasują, a ja do niedzieli to niby mialabym czekać?
Tusiu, Ty masz jeszcze 4 tygodnie, więc niech sobie Kamilka dojrzewa u Ciebie jak najdłużej (oczywiście w ramach rozsądku). Gdzie jej będzie tak dobrze jak u mamusi pod sercem?

Kapko, dzięki za info.
za kikutka i mocne za wizytę. A co konsultujecie (pewnie przegapiłam)
ja jeszcze nie mam wszystkiego dopietego na ostatniu guzik jeszcze troche prania i prasowania mi zostało wiec dlatego nie moge dzisiaj ani jutro urodzic

powiem szczerze ze mi jest dobrze ze mała jeszcze w brzuszku i niech sobie jescze tam posiedzi troche mama ma ochote jeszcze poleniuchowac i nacieszyc sie brzuszkiem

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 10:48   #3406
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
irmith wczoraj ta lekarka powiedziała by dziecko karmić tak,jakby w pół siedzącej pozycji było,nie na leżące..bo łatwiej się dzidzi odpowietrzyć. a po karmieniu potrzymac tak półsiedząco z 5 min.

włąśnie podłączyłam Sare pod cyca...3mać kciuki prosze,by coś zjadła
Dzięki za info zaciśnięte

Cytat:
hello...

Wiedzy nigdy dość dzięki

jeden problem z głowy

Zaciskamy

Cytat:
Caltea chyba trzeba odpuścić i na żywioł iść... każda z nas się prędzej czy później doczeka swojego Skarba....

muszę przyznać, że hormony to coś okropnego!!! Jednego dnia świruję, płaczę, panikuję...a następnego..."Jestem oazą spokoju. Pier., kur., za✂✂✂iście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Prawdę mówiąc jestem wyluzowana jak wagon pełen pierd., medytujących tybetańskich mnichów."

o mnichach słyszę pierwszy raz i przyznam że rozwaliłaś mnie na łopatki

Małgosia świetny pomysł z przekupstwem...może ja też spróbuję, bo na razie tylko straszę eksmisją w zwiaązku z wygaśnięcie umowy najmu

stokrotka irmith dobrze pisze!!! Ja też nie uważam, że jesteś przewrażliwiona, po prostu dbasz o swoją dzidzię i martwisz się o nią. A skąd masz pewne rzeczy wiedzieć skoro pierwszy raz jesteś mamusią...? Przypuszczam, że nawet doświadczone mamy, kiedy zdarza się coś, z czym do tej pory nie miały do czynienia reagują podobnie. Bardzo dobrze, że jesteś czujna! Tzn, że jesteś świadoma swego macierzyństwa.
O właśnie, jak znam życie też będę panikować przy byle bączku

Cytat:

Stokrotka- Ty mnie porodem domowym nie srasz

Byli panowie zakomunikować , że szafę jutro wstawiają- i kurcze skończy mi się wymówka do porodu
Ale ale jeszcze trzeba szafę powycierać, wszystko poukładać... wstawienie szafy to dopiero początek roboty

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-19, 10:49   #3407
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

wykurz tu takiego słodkiego berbecia. Może przedstaw na piśmie nakaz eksmisji, to się wystraszy

Oj tak, to wyluzowanie, to jest takie na siłę wmówione w siebie. Ale cóż zrobić.

W sobotę mialam najprawdziwszy atak paniki. Po raz pierwszy w życiu. Dzieci juz spały, małż sprzątał dom (), a ja sobie drzemalam. Nagle dostałam duszności, serce zaczęło łomotać jak oszalałe, zaczęłam dyszeć, a myśli zwariowały i nie chciały się zatrzymać w swym galopie. Małż usłyszał mój ciężki oddech i przybiegł do mnie przestraszony, próbując mnie wyrwać z tego stanu. Po chwili mu sie udało, pomalutku sie uspokoiłam i dopiero mogłam opowiedzieć co wywołało taką panikę. Otóż przed oczami stanął mi obraz, jak wywożą mnie po porodzie z porodówki, na łóżku już na salę poporodową, takim korytarzykiem łączącym dwa oddziały. Po prostu czułam, że tam jadę naprawdę i nie mogłam opanować strachu. Niby powinnam się cieszyć, że już po a tu taka schiza. Brrr
Stary 2011-09-19, 10:57   #3408
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Mi ostatnio u kogoś kapuśniak pachniał i tak myślę, żeby zrobić, bo później nie będę mogła jeść takich rzeczy
A co do bólu to współczuję i nie wiem biedulko co to mogło być
Kapuśniak
Mi ostatnio Pan w warzywniaku polecił kapustę kiszoną, ale sałatkę z niej tylko zrobiłam.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kurcze to nawet Ty masz już jakieś dolegliwości bólowe??? Ja mam wrażenie że w ciąży urojonej jestem szopa absolutny brak, skurczy zero, w sumie wszystko przestało boleć - przyznam że się cieszę ale jak tak dalej będzie to na porodówkę pojadę z wystającą główką
Nawet ja Ale do tej pory też w zasadzie nic nie miałam, poza kilkoma braxtonami i w ogóle super tę ciążę znosiłam.
A mąż jak widział jak mi wczoraj źle to wypalił po południu: "już mogłabyś urodzić bo jak widzę jak się meczysz z brzuchem to już mogłoby być po" . Kochany, ale jednak jeszcze trochę niech poczeka na swoją Księżniczkę

Ty się ciesz kochana, że Tobie nic, oby tak dalej

Cytat:
hello...

Wiedziałyście,że jest takie coś jak KRYZYS LAKTACYJNY ???- tak przynajmniej nazwała go moja położna

Hmmm o nawale to słyszałam, ale o kryzysie niee. Dzięki

daj znać po.

Cytat:
Czy dziecko do ulania trzeba nosić na pionowo czy może np. leżeć na boczku czy brzuszku???
Nam w SR mówiła, zeby potrzymać pionowo ok 10 min i jak się nie obije to położyć do łóżeczka ale NA BOKU, żeby się dziecko nie zakrztusiło. W ogóle mówiła, ze pozycja na boku jest najlepsza i najbezpieczniejsza.

Cytat:

ale od super niani to byś w dupsko dostała za takie metody wychowawcze

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-09-19 o 11:16
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:58   #3409
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
A może jakiś pedicure albo farbowanko? Lub też ważny wyjazd? A poza tym przed porodem można by było najeść się na zaś potraw raczej nie wskazanych w okresie karmienia? Pisz, a dam Ci kilka powodów

Cytat:
ja jeszcze nie mam wszystkiego dopietego na ostatniu guzik jeszcze troche prania i prasowania mi zostało wiec dlatego nie moge dzisiaj ani jutro urodzic

powiem szczerze ze mi jest dobrze ze mała jeszcze w brzuszku i niech sobie jescze tam posiedzi troche mama ma ochote jeszcze poleniuchowac i nacieszyc sie brzuszkiem
Oj, jak byś się tak sprężyła....
Masz rację, leniuchuj ile sie da, bo potem bedzie ciężko

Miło mi sie z Wami przebywa, ale muszę kończyć. Obiad bez mała lata po podwórku, zaraz lecę do szkoły (jak wiecie o spóźnieniu nie ma mowy, bo Maśka by się zaryczała na śmierć), a po południu muszę oddelegować córcię na balet. Poza tym mam dziś wywiadówkę, ale ponieważ się nie rozdwoję (a może jednak? pliiiis), to małż pójdzie do szkoły.

Acha i jeszcze moje przemyślenia poweekendowe. W naszym przypadku zwrot "jestem zwarta i gotowa" traci sens.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 10:59   #3410
aa2
Zakorzenienie

heja
Agula trzymam kciuki

Małgosia widzę ze u Ciebie dalej nic ja myślę że weźmie cie z zaskoczenia

jakaś ostatnio przymulona jestem i nic kompletnie mi sie nie chce nawet łapka ruszyć
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:03   #3411
Caltea
Zadomowienie

Aga, czekamy na czerwony post. I to jak najszybciej:kciuk i:
Stary 2011-09-19, 11:05   #3412
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
to co masz nowego (materacyk małego)to bym zostawiła w spokoju - bo najsilniej uczulają roztocza, a one potrzebują troche czasu zeby sie zagospodarować i pleśnie (kwiatki).

Ten pokrowiec na materac faktycznie sprobuj wyprać i wywalić na zewnątrz na słońce, najlepiej przez kilka dni, a sam materac porządnie okdurzaczem przeciągnij. Najłatwiej w zimie walczyć z roztoczami bo mróz i słońce je zabijają

ale jak piszesz ze nie masz dywanów ani zasłon to ja bym jednak stawiała na suche powietrze...sprobuj jakies wilgotne ręczniki porozkładać na noc. Kurcze współczuje, bo wiem co to znaczy nos zatkany, a jeszcze u takiego maluszka, biedak mały i ty razem z nim.
dzięki

dziś powalcze z tym powietrzem, zdjemiemy pokrowiec z materaca i go wyczyścimy, zobaczymy

a mały mnie powala śpi sobie po pół godziny ku uciesze mamy , ale bym se pospała 3 godziny pod rzad chyba byłabym wtedy najszcześliwszą mamcią na świecie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:15   #3413
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam jutro (już po raz drugi) ostatnią wizytę i też wolałabym wydać tę kaskę np.; na pampki. Ale czy to łobuzy nas posłuchają?
Nie wiem. Akurat na tą listę nie patrzę
No ja też wolałabym wydać na coś innego... Trudno. Odciągnę mu to z kieszonkowego

Cytat:
też łaziłam...na pare dni przed poprawiasz mi humor z rana

Cytat:

Ja chyba urodzę ze śmiechu

Cytat:
Sama?? łał
Założę się, że coś jeszcze by się znalazło Jakaś malutka, tyci tyci wymóweczka

Cytat:
W sobotę mialam najprawdziwszy atak paniki. Po raz pierwszy w życiu. Dzieci juz spały, małż sprzątał dom (), a ja sobie drzemalam. Nagle dostałam duszności, serce zaczęło łomotać jak oszalałe, zaczęłam dyszeć, a myśli zwariowały i nie chciały się zatrzymać w swym galopie. Małż usłyszał mój ciężki oddech i przybiegł do mnie przestraszony, próbując mnie wyrwać z tego stanu. Po chwili mu sie udało, pomalutku sie uspokoiłam i dopiero mogłam opowiedzieć co wywołało taką panikę. Otóż przed oczami stanął mi obraz, jak wywożą mnie po porodzie z porodówki, na łóżku już na salę poporodową, takim korytarzykiem łączącym dwa oddziały. Po prostu czułam, że tam jadę naprawdę i nie mogłam opanować strachu. Niby powinnam się cieszyć, że już po a tu taka schiza. Brrr
Za dużo myśli

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

ale od super niani to byś w dupsko dostała za takie metody wychowawcze
W nosie mam super nianie, trzeba dziecko moje wyciągąć z brzucha do cholery

Cytat:
Miło mi sie z Wami przebywa, ale muszę kończyć. Obiad bez mała lata po podwórku, zaraz lecę do szkoły (jak wiecie o spóźnieniu nie ma mowy, bo Maśka by się zaryczała na śmierć), a po południu muszę oddelegować córcię na balet. Poza tym mam dziś wywiadówkę, ale ponieważ się nie rozdwoję (a może jednak? pliiiis), to małż pójdzie do szkoły.

Acha i jeszcze moje przemyślenia poweekendowe. W naszym przypadku zwrot "jestem zwarta i gotowa" traci sens.
Leć leć. Super mamo
A przemyślenia mnie rozłożyly

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Małgosia widzę ze u Ciebie dalej nic ja myślę że weźmie cie z zaskoczenia

jakaś ostatnio przymulona jestem i nic kompletnie mi sie nie chce nawet łapka ruszyć
Ja bym chciała żeby mnie wzięło jakkolwiek
Masz dużo obowiązków przy Misiu?
Stary 2011-09-19, 11:18   #3414
aa2
Zakorzenienie

misio ubrany i zadowolony
ja zaraz zwariuje , dobrze ze musze dzis isc do lekarza to sie rozerwe, fryzjer jeszcze by mi sie przydał ale jakos sie zebrac nie umiem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:21   #3415
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
misio ubrany i zadowolony
ja zaraz zwariuje , dobrze ze musze dzis isc do lekarza to sie rozerwe, fryzjer jeszcze by mi sie przydał ale jakos sie zebrac nie umiem
Wizytę masz dzisiaj?
Rozleniwiłaś się moja droga
Gdzie do fryzoka chodzisz?
Stary 2011-09-19, 11:21   #3416
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Kapuśniak
Mi ostatnio Pan w warzywniaku polecił kapustę kiszoną, ale sałatkę z niej tylko zrobiłam.

Nawet ja Ale do tej pory też w zasadzie nic nie miałam, poza kilkoma braxtonami i w ogóle super tę ciążę znosiłam.
A mąż jak widział jak mi wczoraj źle to wypalił po południu: "już mogłabyś urodzić bo jak widzę jak się meczysz z brzuchem to już mogłoby być po" . Kochany, ale jednak jeszcze trochę niech poczeka na swoją Księżniczkę

Ty się ciesz kochana, że Tobie nic, oby tak dalej

Nawet Ty kochana w tym sensie że "najmłodsza" jesteś, nic innego nie miałam na myśli Niby się cieszę ale zaczynam schizować że poród przegapię

daj znać po.

Nam w SR mówiła, zeby potrzymać pionowo ok 10 min i jak się nie obije to położyć do łóżeczka ale NA BOKU, żeby się dziecko nie zakrztusiło. W ogóle mówiła, ze pozycja na boku jest najlepsza i najbezpieczniejsza.
I bądź tu mądry człowieku chyba też trzeba będzie wypraktykować jednak

Cytat:
A może jakiś pedicure albo farbowanko? Lub też ważny wyjazd? A poza tym przed porodem można by było najeść się na zaś potraw raczej nie wskazanych w okresie karmienia? Pisz, a dam Ci kilka powodów

właśnie, napewno coś tam jeszcze masz do zrobienia

Z głową na karku

Bezapelacyjnie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-19, 11:31   #3417
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
My płacimy 100zł od osoby: obiad, ciasta, desery, kolacja na zimno i kolacja na ciepło Wszystko przywożone na bieżąco Wydaje mi się tak znośnie

W innych lokalach się nie orientowałam więc nie wiem jak to wygląda niestety
jak pytałam w lokalu to taki zestaw wyszedł w tej samej cenie ale my nie chcemy obiadu bo o 15 nie ma sensu raczej więc zaczynamy od ciasta i kawusia, potem zimna płyta i kolacja na ciepło i to wychdzi 50 zł na osobe
Cytat:
wynalazce suszarki chyba bym w stopy całowała
ja nie wiem co mały słyszy w tym szumie, ale w sekunde się uspokoja, a do tego zasypia na raz -dwa -trzy
patent niesamowity
podobno to taki dźwięk podobny jak w brzusiu dzieci mają i dlatego je to tak uspokaja
Cytat:
I już mi się humor z lekka poprawił

Agnes D napisała:

Igorek ur. 16.09.2011
waga 4070g i 57cm
przez cc

GRATULACJE !!!
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej Mamcie!
Wielkie gratulacje dla nowo rozpakowanych!
Dziękuję też za wszystkie gratulacje i miłe słowa

Rano napisałam ładną wiadomość, ale poszła w eter. To na szybciutko: jakoś mi ciężko idzie karmienie, ale staram się patrzeć optymistycznie. Ale przyznam, że boję się nocy. Mały raczej grzeczny, staramy się zrozumieć nawzajem

Poród to jedno, ale pobyt w szpitalu to materiał na epopeję Wyszłam w każdym razie prawie tak zielona jak przyszłam, a karmienie miało byc bajerem, żadnych problemów, hehe.

Dla tych, przed którymi poród:
- na sn polecam wygodne klapki (mam pęcherze od łażenia z oksy w za małych japonkach)
- szlafrok mi się nie przydał (na oddziałach gorąc, a po porodzie jeszcze dużo kobiet ma uderzenia gorąca)
- poduszka do karmienia (mam fasolkę z allegro, z tych wzorów co pościel) super sprawa, bardzo wygodna

Nie wiem co się u Was dzieje, nic nie poczytałam, tyle co ostatnią stronę Całuski dla mam już rozpakowanych i uściski dla tych, co jeszcze czekają
hej
jak dobrze że z karmieniem już lepiej taka ciocia to prawdziwy skarb
Cytat:
wogóle...sama nie wiem co robić..moja Sara w dzień je na żądanie pierś.. czasem wisi na niej godzinę.. czasem tylko 10 min..
ale w nocy.. moja gwiazda śpi nawet po 6h ...
np.dziś.usnęła koło 24...przed snem pojadła z godzinę..
potem przebudziła się koło 4.30... jadła 10 min..nawet nie. próbowałam ją obudzić..zmieniłam pieluchę.. nic... spała jak zabita to i ja poszłam spać.. i wstałam o 7.30...a moja panna smacznie spała jeszcze. budziliśmy ją z mężem na różne sposoby..

jak dla mnie to lepiej,że tak długo śpi..ale podobno dziecko musi jeść co 3-4 h i w szpitalu też mi ją kazali wybudzać..
wiecie coś na ten temat? czy to konieczne??
natalcia też tak w nocy śpi więc spytałam położnej czy ją budzić, powiedziała że raz na dobre dziecko może tak dłużej pospać, więc nie budze a ona tak ok. 21 zasypia i nieraz budzie się dopiero ok 3, potem ok 6
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:33   #3418
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Spray- 90 ml dzienna porcja mleka.
dzienna porcja? jak odciągne mleko to natalka na raz wypija po 50-60
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
witam

przekazuję info od AneczkaJ:

Monisia urodziła się o 8.20. Ma 51 cm i 2700g. Pozdrawiam

Serdeczne gratulacje!!
GRATULACJE !!!
Cytat:
Agula lezy pod kroplowka, jest na sali przedporodowej, pisala ze jest tam sama (czyli chyba zadnych niefajnych wspołkokatorej jak mniemam) i ze w nocy dali jej jakis lek po ktorym w ogole nie spala. Tak wiec trzymamy kciukasy zeby kroplowa szybko zadzialala!

Cytat:
dzieki kupie ten aventowy, znaczy mąż kupi, bo ja się nie rusze z domu
noc porażka jakaś, maly od początku miał jakąś alergie, ale już wiemy że na coś w sypialni.... i jest szukanie wiatru w polu pranie wszsytkiego w dziecinnym proszku, wynoszenie kwiatków, misiów i wszsytkiego co według nas moze uczulać... a jest tak że mały ze mną na codzien jest w salonie i jest ok, ale noc całą jak ma przespać w sypialni to ma tak zatkany nos, że ssać cycka nie może, wtedy czyszczenie fridą i jest ok, w ciągu dnia jak śpi w salonie to po katarze czy zatkanym nosku ani śladu, tylko przekroczymy próg sypialni zatyka mu się
no nic może na kontroli coś mi rodzinny podpowie albo zleci jakieś badania.. chyba że sami znajdziemy przyczynę ..
a o spaniu mowy nie było , spał raz 15 minut, raz 40 minut, raz 2 godz, a ja dodatkowo mega przeziębiona znowu, to nie wyrabiam na zakrętach
idę w kimono z małym a nóż będzie spał więcej niż godzinę do później
jejciu to dziwne to
za spanie
Cytat:
hello...

Wiedziałyście,że jest takie coś jak KRYZYS LAKTACYJNY ???-

Kupowałam w aptece-firma HERBAPOL w składzie ma: anyż,liście melisy, owoc kopru włoskiego,owoc kminku.Wspomaga laktacje, ułatwia trawienie matce i dziecku, przeciwdziała kolce jelitowej i wzdęciom u dzieci( tak pisze z opakowania).

oj, to nie wiedziałam o tym ryzysie, dzięki

ja pije teraz z hippa herbatke dla karmiących a wcześniej miałam jakąs niemiecke, i kurde one mi normalnie smakują

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

nadrobiłam to teraz możemy się ciepło ubrać i iśc na spacerek w ten pochmurny dzień
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:36   #3419
mooonik
Zakorzenienie

Hej

miałam dziś lekkiego schiza w nocy jak się przebudziłam na sikanie - przekręciłam się na bok, żeby się ustawić do wstania i poczułam, że mam mokre uda z tyłu pierwsza myśl oczywiście, że mi wody poszły więc od razu ręka w majty ale tam sucho. Wstałam i chyba była noc ciepła bo mokre tylko pod pośladkami i pod kolanami, niestety tylko się spociłam

Cytat:
Ciebie gin jeszcze bada??
mój to dopiero ostatnio zaczął badać mnie na dole wcześniej miałam tylko USG, chyba, że zgłosiłam podejrzenie infekcji

też mam dziś wizytę i liczę, że usłyszę w końcu, że coś się ruszyło

Cotka żebyście jak najszybciej wyszli ze szpitala.

Ancia dla miesięcznego Frania

Aga za szybki poród! Czekamy!
.

Cytat:
Ja od 3 tygodni jem wszystko to czego nie zjem po porodzie Nie za zdrowo, ale co tam
hehe, robię tak samo nalezy nam się trochę przyjemności

Cytat:

i brawo za pępucha

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:38   #3420
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej Mamuśki, ale dziś ponuro i zimno brr nic mi się nie chce, mam mega lenia....
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Moja myszka już skończyła wczoraj 2 tygodnie, ale ten czas leci

Cytat:
Wczoraj pojechaliśmy w góry! Wlazłam trochę na Żar - znaczy w stronę Żar, rozwaliliśmy się na łące i tak zlecialo popołudnie.... Miałam taka cichą nadzieję na przygodę, że niby koło 1,5h-2h od szpitala jestem, że rodzić zacznę, a Tż 200km/h do najbliższego szpitala pojedzie, jakaś policja po drodze, eskorta czy coś, ale NIC...
Nie, to nie
szalona
Cytat:

A ja dzisiaj przeszlam chyba apogeum sikania, jestem padnieta, co godz praktycznie do wc, a parcie najelita mam takie od wczoraj ze...spac mi sie chce
mocne za Agule, aby szybko poszło
Cytat:
Ja już bym chciała urodzić mam jeszcze czas ale w sumie już mogę rodzić... mama dziś przyszła z nocki i mówi, że mają wysyp - mamusie porodziły po przedwczorajszej burzy a ja??? Mam takie schizy, że masakra Jak przychodzi wieczór ogarnia mnie panika - boję się jakichś komplikacji przy/po porodzie Jestem gotowa iść już teraz zaraz na porodówkę - bólu się nie boję...
Zachmurzone niebo u nas... koleżanka zaprosiła mnie do siebie na 11 - zakładam kurtki i co??? dopiąć się nie mogę mama patrzy na mnie i mówi - no Amelka zdecyduj się, wyjdź już
Mężul codzień pyta czy czasem się nie zaczęło, czeka by zarezerwować transport i przyjechać do domku. Tak bym już chciała żebyśmy byli w CZWÓRECZKĘ w przyszłym tyg. dostaniemy klucze do mieszkanka... mężul wtedy już na pewno chciałby być na miejscu no ale czekamy na naszą księżniczkę aż wyjdzie
Kasiu to może jednak niech Amelka trochę poczeka jak te klucze dostaniesz od nowego mieszkanka
Cytat:
noc porażka jakaś, maly od początku miał jakąś alergie, ale już wiemy że na coś w sypialni.... i jest szukanie wiatru w polu pranie wszsytkiego w dziecinnym proszku, wynoszenie kwiatków, misiów i wszsytkiego co według nas moze uczulać... a jest tak że mały ze mną na codzien jest w salonie i jest ok, ale noc całą jak ma przespać w sypialni to ma tak zatkany nos, że ssać cycka nie może, wtedy czyszczenie fridą i jest ok, w ciągu dnia jak śpi w salonie to po katarze czy zatkanym nosku ani śladu, tylko przekroczymy próg sypialni zatyka mu się
no nic może na kontroli coś mi rodzinny podpowie albo zleci jakieś badania.. chyba że sami znajdziemy przyczynę ..
a o spaniu mowy nie było , spał raz 15 minut, raz 40 minut, raz 2 godz, aj
oj biedna
Cytat:

Stokrotka współczuję kochana, dzielna jesteś i dasz radę
Cytat:

Cytat:
to super, że szafa zrobiona ale jeszcze trzeba w niej wszystko poukładać także jeszcze nie możesz rodzic
Cytat:

Miło mi sie z Wami przebywa, ale muszę kończyć. Obiad bez mała lata po podwórku, zaraz lecę do szkoły (jak wiecie o spóźnieniu nie ma mowy, bo Maśka by się zaryczała na śmierć), a po południu muszę oddelegować córcię na balet. Poza tym mam dziś wywiadówkę, ale ponieważ się nie rozdwoję (a może jednak? pliiiis), to małż pójdzie do szkoły..
a jak tam córa?? już jest oki?
Cytat:
No ja też wolałabym wydać na coś innego... Trudno. Odciągnę mu to z kieszonkowego

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości