|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
"Sanktum"...dobry film; obejrzałam go w 3d (jako jeden z nielicznych mnie nie uśpił ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja wczoraj wreszcie wyluzowałam. Byliśmy u znajomych na ognichu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prawda? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam wizytę 21 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Sonia fajnie, że udało się wrzucić na luz ![]() ![]() a tak wogóle to dzień dobry ![]() jade niebawem do labu na badanka, na szczęście dziś nie muszę na czczo ![]() ![]() a na razie ide mężowi koszule wyprasować bo sie okazało, ze ma jakies oficjalne spotkanie w pracy a poszedł w dzinsach wiec sie musi przebrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry maminki
![]() A co tu tak od rana cichutko??? ![]() Ja wlasnie jem sniadanko, a pozniej uciekam po zwolnienie i zajde do pracy na ploteczki ![]()
#3365 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Wszystkim nowym mamom przeogromne gratulacje ![]() Moja myszka już skończyła wczoraj 2 tygodnie, ale ten czas leci ![]() U nas smoczek aventu się średnio sprawdził - mamy ortodontyczne ale są za długie dla Zuzi i jej wypadał ale kupiłam też smoczek z lovi i ten już jest good dla małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zadomowienie
|
Witam Was połikendowo ![]() ![]() ![]() Co ja widzę: Agnyska znów jest z nami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To teraz lecę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | ||
Zadomowienie
|
Egwene, Luii i Aneczka gratuluję dzieciaczków
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Caltea to u ciebie już...? Mam trzymać kciuki za szybkie rozpakowanie? ![]() Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-09-19 o 08:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Archi, thx za to, że podzieliłaś się z nami wiedzą na temat spacerków. Jesteś bezcenna ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Gerduś, ja mam termin na jutro... ale pomału tracę nadzieję ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trza było jej powiedzieć "mamusiu wiesz (tu robisz słodkie oczka ![]() ![]() Łoooo ciuuu takie umysłowe wybryki musisz robić w ciąży? Masakra, ale szacun ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i masz świeży kolorek w sam raz na porodówkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
I ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i mi pozjadało cyt. bo jestem pewna, że zaznaczyłam więcej ![]() Dzien dobry Mamki ![]() Powiem Wam coś co Was zaskoczy: u nas cisza, nic i nic i zero ![]() Wczoraj pojechaliśmy w góry! Wlazłam trochę na Żar - znaczy w stronę Żar, rozwaliliśmy się na łące i tak zlecialo popołudnie.... Miałam taka cichą nadzieję na przygodę, że niby koło 1,5h-2h od szpitala jestem, że rodzić zacznę, a Tż 200km/h do najbliższego szpitala pojedzie, jakaś policja po drodze, eskorta czy coś, ale NIC... Nie, to nie ![]() Aga, Aga ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Caltea Czeeeeść ![]()
![]() |
#3370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może ten doradca laktacyjny to dobry pomysł... Spray, Mmadziaa ale macie śliczne maluszeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
Agula lezy pod kroplowka, jest na sali przedporodowej, pisala ze jest tam sama (czyli chyba zadnych niefajnych wspołkokatorej jak mniemam) i ze w nocy dali jej jakis lek po ktorym w ogole nie spala. Tak wiec trzymamy kciukasy zeby kroplowa szybko zadzialala!
A ja dzisiaj przeszlam chyba apogeum sikania, jestem padnieta, co godz praktycznie do wc, a parcie najelita mam takie od wczoraj ze...spac mi sie chce ![]()
#3372 |
KWC
|
Wiekie kciuki za poród Agi
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zachmurzone niebo u nas... koleżanka zaprosiła mnie do siebie na 11 - zakładam kurtki i co??? dopiąć się nie mogę ![]() ![]() Mężul codzień pyta czy czasem się nie zaczęło, czeka by zarezerwować transport i przyjechać do domku. Tak bym już chciała żebyśmy byli w CZWÓRECZKĘ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry maminki
![]() Wczoraj tutaj w ogóle nie zaglądałam, bo nastrój miałam wisielczy i do doopy. W środku nocy obudził mnie ból pod mostkiem (tak jakby żołądek) ale tak straaaszny, jakby ktoś mnie tam przypalał ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lulka u Ciebie też 3mam mocno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
A co do bólu to współczuję i nie wiem biedulko co to mogło być ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | |||||
Zadomowienie
|
Cotka, Twój opis porodu rozłożył mnie na łopatki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Spray ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się, te maszyny liczą jak chcą a jeszcze przecież dużo zależy od samego specjalisty, jak się przyłoży do badania ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lulka, znam to, chociaż dzisiejszej nocy nawet zostalam oszczędzona. Trzymaj się ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
KWC
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek.
To ja oczywiście jestem zupełnie inna- wczoraj zwiałam wcześniej sprzed kompa bo mi jakoś ciężko na brzuszku się zrobiło i jakieś takie naprężenia i kłucia na dole, aż już miałam schizy czy to powoli coś się nie zaczyna. TŻtowi nic nie powiedziałam- twardo oglądałam TV i tylko syczałam co jakiś czas. Jakoś to jeszcze nie mój czas na poród ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale Twój prawdziwy będzie fajniejszy, lepszy i w ogóle ![]() Cytat:
![]() i dla Was Lullka też ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() noc porażka jakaś, maly od początku miał jakąś alergie, ale już wiemy że na coś w sypialni.... i jest szukanie wiatru w polu ![]() ![]() no nic może na kontroli coś mi rodzinny podpowie albo zleci jakieś badania.. chyba że sami znajdziemy przyczynę .. a o spaniu mowy nie było , spał raz 15 minut, raz 40 minut, raz 2 godz, a ja dodatkowo mega przeziębiona znowu, to nie wyrabiam na zakrętach ![]() Cytat:
![]() AgnesD gratulacje ! ![]() idę w kimono z małym a nóż będzie spał więcej niż godzinę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miałam taka sam nocke co godzinke sie budziłam na siku masakra jakas to była ![]() Cytat:
![]() nie schizuj sie bedzie wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() w czwartek bede juz donoszona wiec mozemy rodzic w weekend chyba ze masz inne plany? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie ,ze jesteś ![]() cotka- ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale się cieszę, że Aga już zaczęła ![]() Lulla ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja od 3 tygodni jem wszystko to czego nie zjem po porodzie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale faktycznie trzeba spróbować usunąc alergeny. Tu mam akurat spore doświadczenie własne...niestety ![]() macie dywan? jak macie to wypierniczyć, siedlisko roztoczy. To samo firanki i zasłony, baldachimy znad łóżeczka, falbanki... pościel z pierza, kołdry wełniane itd miśki wsadź do zamrażalnika na 2-3 dni, wymrożą sie roztocza. Kwiatki faktycznie do wyrzucenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przejęłam sprawy w swoje ręce, obliczyłam sobie te 266 dni od momentu poczęcia i wychodzi mi termin na 23 września. No zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Ale śliczna Maciupinka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też pisalam o takiej przypadłości. Wydaje mi się, że to macica lub jakieś podroby naciskają na żebra, a one na skórę, stąd takie pieczenia. Jeszcze troszkę musimy wytrzymać ![]() ![]() ![]() ![]() Mam taki sam ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wczoraj mi Tż wypalił, że on się jakoś nie stresuje, że luźno podchodzi do tego ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie może być suche powietrze, dywanu nie mamy, firanek też, rolety jedynie, baldachim jest... myślisz że to to może być ? Kołdra jakaś syntetyczna, nie pierzana, ale i tak pościel cała poszła do prania, dziś zdjemiemy nasz pokrowiec z materaca, a nóż widelec to to , sam materac hm "Pokrowiec letnio-zimowy wykonany jest z materiału obiciowego (38% poliester, 25% bawełna, 37% polipropylen), po stronie letniej pikowany antyalergiczną owatą 80 g/m2, co zapewnia zdrowy klimat spania, strona zimowa pikowana naturalną owczą wełną 520 g/m2, zapewniającą przyjemne ciepło. Materiał obiciowy posiada certyfikat EKO-TEX Standard 100%" ta wełna mnie niepokoi, ale śpimy cały czas na letniej stronie... kwiatki już wczoraj wyleciały, miśki dziś, wrzuce je do zamrażalnika jak piszesz. Ozdoby ze ścian takie wiklinowe pościągałam wszsytkie, leżą w wannie umyte.. no nie mam pomysłu jeszcze od czego, jest jeszcze małegomateracyk kokos-gryka, ale chyba by go nie uczulał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Wtajemniczenie
|
Umówiłam się na Ktg i wizytę na środę.
I mówię Stefkowi żeby wyłaził, to stówę zaoszczędze i mu kupię coś ekstra ![]() ![]()
#3389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten pokrowiec na materac faktycznie sprobuj wyprać i wywalić na zewnątrz na słońce, najlepiej przez kilka dni, a sam materac porządnie okdurzaczem przeciągnij. Najłatwiej w zimie walczyć z roztoczami bo mróz i słońce je zabijają ![]() ale jak piszesz ze nie masz dywanów ani zasłon to ja bym jednak stawiała na suche powietrze...sprobuj jakies wilgotne ręczniki porozkładać na noc. Kurcze współczuje, bo wiem co to znaczy nos zatkany, a jeszcze u takiego maluszka, biedak mały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.