Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 13:26   #1321
bienioka
Rozeznanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Goldika na pewno Pan kurier Ci pomoże
No ja mialam wlasnie ten problem. Mieszkam na 2 pietrze i przyszly 2 wielkie paki: 1 - fotelik, 2 - baza izo-fix.
Ja wtedy bylam tyle co po szpitalu i mialam lezec w lozku. zadzwonil domofon i kurier powiedzial, ze czeka na mnie na dole. Poprosilam go, zeby mi wniosl na gore te paki, wiec wniosl. Miny nie mial za milej, tym bardziej, ze musial 2x na dol leciec, ale wniosl. Dostal ode mnie MERCI i tyle.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:28   #1322
owieczka86
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

tuszka - mnie też bardzo biodra bolą. Szczególnie w nocy, budzę się z bólem i muszę zmienić bok spania i za jakiś czas znowu to samo.

muffinka90 - śliczny brzusio u mnie w brzuszku też mieszka Filip za wizytę

fatal21
, bienioka, Bahamadia_25- cieszę się że wizyty udane

truscafka
- greatuluję nowego tygodnia
U mnie dziś pochmurno ale ciepło.
Siedzę w domu i wyciągam rzeczy z szafy i szafek zmiana paneli jednak w piątek,chciałabym już mieć to za sobą.Po tej zmianie ustawimy już łóżeczko Filipka Tż w pracy do 16, na jakieś zakupy pojedziemy bo z lodówce to niedługo światło zostanie hehe ale co się dziwić jak ciągle głodna jestem

Co do fotelika to można kupić używany od znajomego mając pewność że nic złego się z nim nie działo, czy lepiej zainwestować więcej pieniążków i kupić nowy???
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:31   #1323
ania21_21
Zadomowienie

wczoraj myłam podłogi na kolanach że później mnie bolały pół dnia
Dzisiaj zrobię powtórkę z rozrywki a schodów u nas nie ma za bardzo bo mieszkam niby na 1 piętrze ale jest bardzo niziutkie a dom ogólnie ma dwa piętra więc nie mam gdzie za bardzo się naszaleć
Właśnie w tym problem że nie mam gdzie kupić liści z malin bo chyba można dostać tylko w zielarskim a u mnie du.... w sklepie pewnie normalnym nie dostanę

Co do okien też mi gin powiedział że broń Boże je myć bo odkleja się łożysko i nieszczęście gotowe

kurier akurat w Angli wnosi wszystko na górę ja tylko usłyszę kurier i otwieram drzwi domofonem niech tacha na górę wredna jestem wiem ale nikt nigdy nic nie powiedział ani się nie skarżył

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-21 o 13:34
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:36   #1324
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam mamusie i brzusie

nadrobiłam Was ale niemam siły nic pisać jakoś do dupy sie czuje wogóle wczoraj wieczorem tak mnie bolał brzuch dołem tak jak sie kończy brzuch a zaczyna piczka i prawa pachwina, że dosłownie mąż mnie do łazienki prowadził bo nie dało sie iść szłam taka zgięta wpół....dzisiaj troche zelżało ale zaczyna znowu ide sie położyć........najgorsze, że czytałam, że takie bóle pod koniec ciaży to normalka
ja wczoraj przez prawie 3 godziny miałam bole skurczowe idące od gory do dołu brzucha, właśnie z takim uczuciem jak na okres
bliska byłam wyjazdu na Izbę, wzięłam 2 nospy i aspargin i koło 2 wreszcie zasnęłam

ale dziś cały czas brzuch mi się stawia, na szczęście nie ma to formy regularnych skurczy i nie idzie w dół na szyjkę; w tamtej ciąży nie miałam takich dolegliwości, więc trochę mnie to wystraszyło
na szczęście jutro gin mnie obejrzy i powie, co z szyjką

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

Nie pamiętam która z Was pytała, chyba GOLDI, a nie dopatrzyłam się odpowiedzi - czy jeśli wypierzemy i uprasujemy ubranka teraz trzeba to powtórzyć przed szpitalem???
W jakiej temp. prałyście?
prałam w 60st, mam taki program w pralce Baby Care - 60st i płukanie antyalergiczne (dodatkowe płukanie w ciepłej wodzie)

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Witam z rana. Widze, ze temat fotelikow z rana jest poruszany. Moze ta strona wam jakos pomoze: http://fotelik.info/ .
Moj Filipek do 9 miesiaca jezdzil w pierwszym foteliku, a pozniej kupilismy britax i jezdzi w nim do dzis.
tak, ta strona jest obowiązkowa
mój synek jeździł w pierwszym foteliku do ok roczku, ale to za długo-główka już mu wystawała

bo kryterium nie są tylko kilogramy, ale też to czy główka nie wystaje spoza oparcia

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
teraz mamy dla Julci Tobi - polecam.
też polecam Tobi - bardzo wygodny, stabilny po zamocowaniu. Mamy dodatkowy frotkowy ochraniacz, więc dziecko nie lepi się do sztucznej tapicerki.
Tylko to już grupa 9-18kg.
AA i jeszcze teraz są tendencje ( w które Tobi się nie wpisuje, bo dziecko jedzie przodem) do jak najdłuższego wożenia dziecka tyłem.
Np. 0-18 jest Maxi-Cosi Mobi, w którym dziecko jedzie tyłem, ale podobno jest dla noworodka za duży, więc i tak na początek trzeba mieć coś innego.

idę się położyć po ciężkiej nocy

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:40   #1325
goldika
Zakorzenienie

mszpilko jasne, ze dam znac. Wieczorem bedziemy soczki robic
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:40   #1326
asiol
Rozeznanie

hej

nadrobiłam Was,
ja o laktatorze myślałam medeli mini elektric - kosztuje na allegro ok 234zl, to w porownaniu z ręcznym 100 zl róznicy
a wydaje mi się, że szybciej pójdzie niż pompowanie...
Ale sam zakup laktatora odkładam jak już bobas będzie na świecie, zobaczymy jak sobie radzi z cycem i jak cyc sobie radzi z bobasem ..

Co do studiów to niestety nie rozpocznę w tym roku, bo długiej dyskusji z kilkoma świeżymi mamami - zrezygnowałam -widać, że mojemu mężowi z lekka ulżyło i mojej mamie też, więc chyba to była słuszna decyzja ...

może od semestru letniego pójdę na sgh na analogiczny kierunek - ale tam trzeba zdac egzamin - zakres materiału jest dla mnie czarną dziurą, bo moje studia do tej pory były w zupełnie innym kierunku

no i mam dołka i to takiego porządnego, zastanawiam się jak to bedzie z tą depresją poporodową, skoro teraz ze mną tak źle ...

no to się wyżaliłam - idę sobie robić omleta na obiad
buziaki dla mamusiek w brzuszki
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:53   #1327
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
tuszka - mnie też bardzo biodra bolą. Szczególnie w nocy, budzę się z bólem i muszę zmienić bok spania i za jakiś czas znowu to samo.

muffinka90 - śliczny brzusio u mnie w brzuszku też mieszka Filip za wizytę

fatal21
, bienioka, Bahamadia_25- cieszę się że wizyty udane

truscafka
- greatuluję nowego tygodnia
U mnie dziś pochmurno ale ciepło.
Siedzę w domu i wyciągam rzeczy z szafy i szafek zmiana paneli jednak w piątek,chciałabym już mieć to za sobą.Po tej zmianie ustawimy już łóżeczko Filipka Tż w pracy do 16, na jakieś zakupy pojedziemy bo z lodówce to niedługo światło zostanie hehe ale co się dziwić jak ciągle głodna jestem

Co do fotelika to można kupić używany od znajomego mając pewność że nic złego się z nim nie działo, czy lepiej zainwestować więcej pieniążków i kupić nowy???
Ja bym napewno skorzystała skoro od pewnego zródła masz fotelik to czemu nie

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
hej

nadrobiłam Was,
ja o laktatorze myślałam medeli mini elektric - kosztuje na allegro ok 234zl, to w porownaniu z ręcznym 100 zl róznicy
a wydaje mi się, że szybciej pójdzie niż pompowanie...
Ale sam zakup laktatora odkładam jak już bobas będzie na świecie, zobaczymy jak sobie radzi z cycem i jak cyc sobie radzi z bobasem ..

Co do studiów to niestety nie rozpocznę w tym roku, bo długiej dyskusji z kilkoma świeżymi mamami - zrezygnowałam -widać, że mojemu mężowi z lekka ulżyło i mojej mamie też, więc chyba to była słuszna decyzja ...

może od semestru letniego pójdę na sgh na analogiczny kierunek - ale tam trzeba zdac egzamin - zakres materiału jest dla mnie czarną dziurą, bo moje studia do tej pory były w zupełnie innym kierunku

no i mam dołka i to takiego porządnego, zastanawiam się jak to bedzie z tą depresją poporodową, skoro teraz ze mną tak źle ...

no to się wyżaliłam - idę sobie robić omleta na obiad
buziaki dla mamusiek w brzuszki

Ja narazie nawet nie myslę o depresji bo chyba bym oszalała.
Przy Julci miałam .
Wogóle to dzis mam nerwy sama nie wiem na co

Chciałam sie Wam pożalić ze Julcia od poniedziałku nie chce chodzić do przedszkola bo płacze, rano do chwili Mojego wyjścia a potem jest spokój.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:01   #1328
__Fallen Angel__
Zadomowienie

czytam co tam piszecie o studiach i sama wpadam w co raz większe wątpliwości...robie magisterkę w tą sobote mam pierwszy zjazd, jestem na drugim roku. Zatem teraz czeka mnie obrona pracy mgr. Boje się że z dzieckiem nie dam rady, tym bardziej, że sesja będę miała w grudniu, styczniu a termin porodu mam na 30 grudnia. Boje się ,ale chyba nie będę brać urlopu dziekańakiego

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:08   #1329
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Dygotko, w tej gazetce ważnej do jutra. Jeśli otworzysz gazetkę w PDF to na górze masz opcje 'znajdź' wpisz 'avent' lub 'laktaror' i naciśnij enter, powinno znaleźć. A jeśli otwierasz inaczej to naciśnij Ctrl + F i na dole ekranu bądź na środku (zależy od wersji Windowsa) i zrób to samo.
A tak btw. skoro dziewczyny piszą, że jest kiepski, to chyba nie ma sensu go kupować.
jak szukać tow iem jakich skrótów używać na klawiaturze ja mam wersję papierową gazetki i jakoś nie widziałam tego laktatora.
ja w każdym bądź razie dostałam laktator więc nie zamierzam kupować

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
własnie też gdzies mam coś w tym stylu schowane - na pewno Albert's Sanity, ale nie wiem, czy dokładnie ten model
naprawdę ani razu nie użyłam
tez się położę, bo coś mnie brzuch pobolewa
jak widać należysz do tych kobiet które ściagać pokarmu nie muszą
Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Witamy się z rana, zapowiada się kolejny zimny i pochmurny dzień z mżawką. Ja wczoraj przesadziłam ze sprzątaniem i tak mnie bolały krzyże, że nie mogłam spać, ale dziś już ok. Lece coś przygotowywać bo Mati ma dzisiaj gości, a jeszcze muszę do pracy L4 podrzucić.
a tu psikus-pogoda dziś śliczna-aż za ciepło się ubrałam tylko,że jak wychodziłam przed 7 to było ziiiimno brrr

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
brrr zimno i szaro za oknem. Chyba znowu na śniadanko zjem płatki z mleczkiem to się rozgrzeję
Wczoraj ciocia pomalowała mi włoski i powiem Wam, że tak mnie zmęczył ten zabieg, że masakra. Wiadomo, musiałam dokładnie zmyć farbę, potem odżywka i znowu spłukiwać, a jeszcze wysuszyć.. Padłam jak mucha.. Ale dzisiaj samopoczucie od rana lepsze bez odrostów
Życzę miłego dnia wszystkim Mamusiom
ja się sama farbowałam niedawno bo odroty były wstrętne...

zostały mi jeszcze "tylko"4 stro do nadrobienia:brz ydal:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:11   #1330
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Ona wypiłam z pól litra wody, pooddychałam głęboko, do tego synek mnie kopnął kilka razy i się wyciszyło Wolałabym uniknąć szpitala, ale jak przeczytałam że nadciśnienie może nawet doprowadzić do obumarcia płodu to mi się ryczeć chciało i spanikowałam trochę
Ona i co ci powiedział odnośnie postępowania Bo mój tylko powiedział żeby brać 2 razy dziennie magnez a jak będzie wysokie to na IP. Pisz, pisz moja skarbnico wiedzy
nie panikuj, moja mama lezala obie ciaze z nadcisnieniem w szpitalu bo jej zbic nie mogli i wszystko szczesliwie si erozwiazalo
Stary 2011-09-21, 14:18   #1331
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Widziałam wczoraj nowa gazetke Makro.I tam Lovela 5kg po 39,13 z vat jest, jakoś tak wiem, ze mniej niz 40zł.A za tyle to wczoraj w tesco widziałam 3,6kg.
oo,doobrze wiedzieć
cos jeszcze dla dzieciaczków mają w ofercie??
Goldika pytałaś chyba o cenę Dzidziusia tak wiec
400 g kosztuje 5.88 i jest na 8 prań
3 kg kosztuje21.88 na 21 prań
proszek Bobas
2kg za 20.35
widziaalm w carrefourze

Stary 2011-09-21, 14:21   #1332
muffinka90
Zakorzenienie

No jestem moje dziecie jest baaardzo uparte ciekawe po kim nie ma juz miejsca, zeby kopac, ale rozpycha na wszystkie strony, glowka na dole, pupa pod zebrami, stopy na uszach nie dawal sie tradycyjnie zmierzyc, ale w koncu sie udalo, wszystko z nim w calkowitym porzadku, wymiary zgadzaja sie z terminem, nie znam tylko wagi, bo sprzet mojego ginka nie podaje niestety, orientacyjnie ok.2 kg ma. Wody w normie, za to moja waga na wakacjach u rodzicow to jakas masakra: +6 kg w 6 tygodni chociaz w ogole nie widze, gdzie to poszlo (oprocz brzucha moze) ale lekarz sie ucieszyl, ze tyle przytylam ( ), widac bylam za chuda nastepne usg za trzy tygodnie, mam miec pobrany wymaz na paciorkowca i potem po dwoch tygodniach z ostatnimi wynikami i tyle, i czekac, w dniu terminu mam sie pokazac w szpitalu, zeby zbadali i decydowali ile czekac jakby sie nic nie ruszalo.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:26   #1333
mol_aa
Zadomowienie

Musze sie Wam pochwalic, jakies2-3 godziny temu przyjechala do mnie ciocia z wielkimi torbami, lezaczek, przewijak, kosz wiklinowy i troche poscieli i kolejne zakupy mamy z glowy
Baha gratuluje udanej wizyty
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:32   #1334
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
mycie okien nie- łożysko się może odkleić
.
no ponoc mycie okien to jeden ze sposobów na wywołanie porodu-ile w tym prawdy-nie wiemmycie podłogi ponooc tez..
Cytat:
zauważyłam, że podczytuje nas sporo zalogowanych osób posiadających 0 wiadomości...
tez to zauwazyłam juz jaakis czas temu

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-21 o 14:35
Stary 2011-09-21, 14:33   #1335
muffinka90
Zakorzenienie

i jeszcze gratuluje wizyt dzisiejszych, bienioka przeprowadz powazna rozmowe z cora, niech mamy w konia nie robi

glam zobaczysz, szybko zleci, jak trzeba to nie ma wyjscia...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:36   #1336
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
oo,doobrze wiedzieć
cos jeszcze dla dzieciaczków mają w ofercie??
Goldika pytałaś chyba o cenę Dzidziusia tak wiec
400 g kosztuje 5.88 i jest na 8 prań
3 kg kosztuje21.88 na 21 prań
proszek Bobas
2kg za 20.35
widziaalm w carrefourze
dzieki

Muffinko super, ze wszystko ok z malym. Ale po co mu stopy na uszach to nie wiem

Co do studiow to przez Was zaczelam sama sie martwic jak to bedzie. Ale mimo wszystko sprobuje

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Musze sie Wam pochwalic, jakies2-3 godziny temu przyjechala do mnie ciocia z wielkimi torbami, lezaczek, przewijak, kosz wiklinowy i troche poscieli i kolejne zakupy mamy z glowy
Baha gratuluje udanej wizyty
suuuupeeeer
fajnie, ze koszty odejda.

Objadlam sie nutella i teraz mnie muli bleee...
Stary 2011-09-21, 14:37   #1337
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest to błąd takiego myślenia bo fotelik dla malca to podstawa. Teraz różni kierowcy jeżdza i to nie musisz ty stuknąc tylko ktoś w ciebie a w foteliku dziecko jest bezpieczniejsze niż w gondoli. Z małym jeżdzi sie do lekarza na różne badania a z fotelika będziesz korzystać do roku.
no przeciez mol_aa wyjaśniła w późniejszym poście o co jej chodziło z tymi fotelikami,a widzę,ze tylko ten pierwszy post zauważacie...

Stary 2011-09-21, 14:42   #1338
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
No jestem moje dziecie jest baaardzo uparte ciekawe po kim nie ma juz miejsca, zeby kopac, ale rozpycha na wszystkie strony, glowka na dole, pupa pod zebrami, stopy na uszach nie dawal sie tradycyjnie zmierzyc, ale w koncu sie udalo, wszystko z nim w calkowitym porzadku, wymiary zgadzaja sie z terminem, nie znam tylko wagi, bo sprzet mojego ginka nie podaje niestety, orientacyjnie ok.2 kg ma. Wody w normie, za to moja waga na wakacjach u rodzicow to jakas masakra: +6 kg w 6 tygodni chociaz w ogole nie widze, gdzie to poszlo (oprocz brzucha moze) ale lekarz sie ucieszyl, ze tyle przytylam ( ), widac bylam za chuda nastepne usg za trzy tygodnie, mam miec pobrany wymaz na paciorkowca i potem po dwoch tygodniach z ostatnimi wynikami i tyle, i czekac, w dniu terminu mam sie pokazac w szpitalu, zeby zbadali i decydowali ile czekac jakby sie nic nie ruszalo.
Gratuluje udanej wizyty i zdrowego syna.

Dziewczyny wy sie modlcie, zeby w ostatnich tyg wasze dzieci sie nie poobracaly glowa do gory. Wiecie co mi polozna kazala robic?? Swiecic malej latarka od glowy w strone nog - pomaga przy obracaniu sie do tego jakas terapia MOXA ma pomoc. Ponoc to jakies kadzidelka, ktore sie miedzy palce wklada i do tego wykonuje jakies cwiczenia - hehehehehe, ale moja kasa chorych za to podobno placi!!!!
O akupunkturze juz nie wspomne, poniewaz wedlug tutejszych poloznych jest dobra na wszystko...

Tak sobie mysle: jak miala w 34 tyg miejsce, zeby sie przewrocic glowa do gory, to jeszcze teraz powinna moc sie obrocic. Zobaczymy...
Stary 2011-09-21, 14:42   #1339
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Ja tez bedac w szpitalu dostalam 4 zastrzyki kortyzonem na rozwoj pluc. Mala rozwija sie calkiem normalnie, no mam nadzieje...
Nie przejmuj sie, te zastrzyki sa bardzo dobre, nie maja podobno skutkow ubocznych. Bylam swiadkiem 2 przedwczesnych porodow (25 i 28tc) i dzieki tym zastrzykom dzieci potrafily samodzielnie oddychac.
Bienioka a napiszesz mi cos jeszcze o tych zastrzykach? cos co powinnam wiedziec? to sa dozylnio czy w brzuch jak podawane? tez mnie to czeka za jakies 3 tygodnie

dziewczynki ja tez za wami tesknie i bardzo mi przykro ze nic z wami popisac nie moge

ale w pracy tez jest super jak jest taka zadyma, ja to bardzo lubie. od rana cos sie dzieje
Stary 2011-09-21, 14:42   #1340
dygotka8
Zakorzenienie

goldika- ja się teraz pogubiłam i nie wiem jaki proszek kupić

Stary 2011-09-21, 14:46   #1341
mol_aa
Zadomowienie

Takie male sprostowanie jesli chodzi o foteliki samochodowe. My z auta korzystamy duzo i czesto i kupilismy porzadny fotelik, ale np moja kolezanka, ktora nie jezdzi autem, a fotelik jest jej potrzebny tylko i wylacznie jak ida do tesciow na obiad to wydaje mi sie, ze nie ma co inwestowac kasy. Wszystko zalezy od tego w jaki sposob i ile bedziemy z niego korzystac.

Dziewczyny ratujcie, dzisiaj mnie mega zgaga meczy i nawet mleko mi nie pomaga

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Glam tez mialam podane te zastrzyki 2 szt. Polozna klula mnie w tylek, tyle ze przy drugim zastrzyku nie powiedziala, zeby dac drugi posladek i ten drugi zastrzyk bardzo bolal a i mialam je podane w 27 tyg jak trafilam do szpitala ze skurczami
Stary 2011-09-21, 14:53   #1342
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no przeciez mol_aa wyjaśniła w późniejszym poście o co jej chodziło z tymi fotelikami,a widzę,ze tylko ten pierwszy post zauważacie...

Jak sie czyta od początku to sie jedzie za koleją także pomyśl czasem zaczym sie zaczepisz

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Takie male sprostowanie jesli chodzi o foteliki samochodowe. My z auta korzystamy duzo i czesto i kupilismy porzadny fotelik, ale np moja kolezanka, ktora nie jezdzi autem, a fotelik jest jej potrzebny tylko i wylacznie jak ida do tesciow na obiad to wydaje mi sie, ze nie ma co inwestowac kasy. Wszystko zalezy od tego w jaki sposob i ile bedziemy z niego korzystac.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Glam tez mialam podane te zastrzyki 2 szt. Polozna klula mnie w tylek, tyle ze przy drugim zastrzyku nie powiedziala, zeby dac drugi posladek i ten drugi zastrzyk bardzo bolal a i mialam je podane w 27 tyg jak trafilam do szpitala ze skurczami

Ja proponuje kefir mi pomaga ale na nie długi czas , jak ostro pali

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:56   #1343
fatal21
Wtajemniczenie

http://www.tesco.pl/produkty/hity-miesiaca/
Dla dziewczyn, które chca kupic wieksze pampersy.Nie widziałam mniejszych niz 3.Ale chyba warto?
One sa od 4kg.

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-09-21 o 14:58
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:56   #1344
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Bienioka a napiszesz mi cos jeszcze o tych zastrzykach? cos co powinnam wiedziec? to sa dozylnio czy w brzuch jak podawane? tez mnie to czeka za jakies 3 tygodnie
Mialam podane 4 - dokladnie co 12h. Musisz wiec poprosic, zeby nie dawala pierwszego po poludniu, bo bedziesz musiala byc w nocy budzona. Pomiedzy tymi zastrzykami normalnie sie czulam, po calej serii tez.
Strzykawka byla wbijana bardzo wysoko w udo, nie bezposrednio w posladek. czy bolalo? zalezy kto wbijal. Musisz poprosic, zeby pielegniarka bardzo powoli wstrzykiwala - dawka jest dosc duza, i pozniej piecze noga. Do przezycia

Cytat:
Sprobuj zuc suche platki owsiane, albo bardzo powol jesc (dobrze rozgryzajac) migdaly (albo jakies orzechy). Podobno dziala - polozna na szkole rodzenia mowila.
Stary 2011-09-21, 14:56   #1345
mol_aa
Zadomowienie

Kupujecie rajstopki dla maluszków czy bedzie ubierac tylko w spiochy???
Stary 2011-09-21, 14:58   #1346
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Jak sie czyta od początku to sie jedzie za koleją także pomyśl czasem zaczym sie zaczepisz
nie wiem o co Ci chodzi-chyba za głupia jestem na takie teksty

Stary 2011-09-21, 15:03   #1347
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
http://www.tesco.pl/produkty/hity-miesiaca/
Dla dziewczyn, które chca kupic wieksze pampersy.Nie widziałam mniejszych niz 3.Ale chyba warto?
One sa od 4kg.
ta oferta jest tez w tych malych Tesco czy tylko w tych hipermarketach?

Dygotko co sie tak martwisz tym proszkiem jaki kupisz tak bedzie dobrze.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Fatal juz wiem w ktorych sklepach jest promocja
Stary 2011-09-21, 15:04   #1348
fatal21
Wtajemniczenie

[QUOTE=goldika;29539235]ta oferta jest tez w tych malych Tesco czy tylko w tych hipermarketach?
Tego nie wiem????Byłam w duzym.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:06   #1349
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:

a śmietana?? to sposób mojego taty jak ma zgagę to zjada 2 łyżki śmietany

z moich sprawdzonych:
- renie
- ranigast tez można
- woda Wielka Pieniawa
- ja mam jeszcze ziółka które piję doraźnie i obowiązkowo na noc http://www.ekoizdrowie.pl/index.php/...duct,nr,9.html
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:07   #1350
dygotka8
Zakorzenienie

goldika-nie no martwic się to za duzo powiedziane po prostu nie wiem jaki kupię - wolałabym by za brdzo nie pachniał,a nie wiem czy któryś proszek dla dzieciaczków jest perfumowane czy nie.
miłego popołudnia
cześć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości