|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42301 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Jestem po pierwszym użyciu tego kremu do loków Marca Antykony'ego... Nie jestem zachwycona. Nie utrwalił loków, a na to głównie liczyłam...
Ale jeszcze będę próbowała coś wymyślić Może jednak się polubię z tym kremem ![]() Cytat:
Cytat:
Aż Ci go zazdroszczę ![]() Cytat:
|
|
#42302 |
|
Zakorzenienie
|
buu.. a mnie coś zmiana na babydream nie wchodzi. Nie powinnam się zrażac pierwszym razem, ale naprawdę nic mi nie wyszło poza gąszczem. Jak były mokre, to jakos drobno się podzieliły. Wyglądałam jakby mnie piorun strzelił. Jeszcze wieczorem przyszeszła paczka i jak otworzyła drzwi, to facet oczy wybałuszł, takie fiubździu go przywitało..
a wiec tak. umyłam babydreamem rozcienczonym w kubeczku, tak łyzeczka na szklankę i nie chciało mi się nic a nic spienic, wiec powtórzyłam manewr i zero piany. No wiec trudno, spłukałam dobrze, nałożyłam biovax zielony z aloesem na 30 minut pod czepek a potem rozczesałam na mokro szerokim grzebieniem i dałam tylko żel czarny isany, który rozcienczyłam wodą, bo inaczej mi skleja. I co. pupa. Nie wiem, co zrobiłam źle. Jak daję odżywke bs, to mam zbyt obciążone włosy, dlatego po odżywce od razu stylizator. ALe z tym żelem to wyjdzie raz tak raz siak.. jakos łątwiej mi kontrolowac piankę. I skalp mnie swedzi jakos.. myłam wieczorem, ale teraz chyba znów umyję normalnym szmaponem, bo to swędzenie mnie ukatrupi.. ZDjecie z wieczornej próby, niewyrazne, bo ciemno, robione kamerką.
|
#42303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podobało mi się że zwiększał mi skręt do tego stopnia, że włosy stawały się o wiele krótsze... Tyle że ja go zawsze z jakąś odżywką bez spłukiwania mieszałam. Samego nie nakładałam, bo efekt był słaby.
|
|
#42304 |
|
Rozeznanie
|
Malinko, mnie tam się bardzo podobają, nic w nich złego nie widzę ani jakichś znaczących różnic między poprzednim stanem. Tych pedzelkow nawet nie widzę.
DMkAniu! Wiem , pamiętam i wciąż sobie przypominam, że falista to tez kręcona, jednak jakby mniej, sprężyn się nie dorobię... i zawsze będę z zazdrością spoglądać. Himee, toż to fale z prawdziwego zdarzenia! Podejrzewam, że po właściwej pielęgnacji będą wyraźniejsze niż moje. Chciałam Wam dziś pokazać te strąki po odciśnięciu żelu(kładłam przed snem na suche), które mam po nocy, ale albo mi aparat płata figla, albo ja przewrażliwiona jakaś. Na zdjęciach tak tego nie widac (chodzi o puch pod spodem-gdzie nie było żelu, a strąki na wierzchu). Róznice w kolorze to wina słońca, które nieśmiało wychodzi.
|
#42305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#42306 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś będą moje słabojakościowe zdjęcia
Na tym tyłem nie przerzuciłam wszystkich włosów do tyłu, normalnie zakochana jestem i nie myślę![]() Powiedziałam kuzynowi o waszych zachwytach nad jego osobą. Odpowiedź: szkoda, że mam żonę
|
#42307 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Porcja szamponu do 1l 'kubła', zalewam wodą do połowy może [zależy jak mi się wleje], że aż za dużo piany wychodzi i hop na łepek...zmywa wszystko, więc chyba działa ![]() Cytat:
szkoda, że jakość kiepska, no ale co zrobić ![]() Łeee... chociaż żona w niczym nie przeszkadza
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-21 o 09:15 |
|||||
|
|
|
#42308 |
|
Zakorzenienie
|
ag rafka... masz piękne włosy
dzięki za wskazówkę. Własnie sie zdenerwowałam i umyłam raz jeszcze. Tylko najpierw oczysciłam jeszcze szamponem z SLS, bo ostatnio nakładałam pantene i psikadełko z schaumy, to przeciez zapomniałam zmyc silikony.. I po szamponie, dałam BD w ilosci łyzeczki an poł kubka i spienił się, ze hoho. Teraz pacnęłam Glorię i posiedze z nia z 20 minut. Wykoncze czyms i zobacze, co wyszło.kascysko.. ![]() DMkAnia.. no włąsnie nie wiem co z tym BD jest, bo teraz umyłam i mam uczucie płonącej skóry głowy.. wiec chyba rozstane sie z nim, nim się zapoznam.. Co on tam ma, lece obejrzec skład wrrr.. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- no tak jak myślałam.. nie ma nic złego :P ale moze ten rumianek to akurat nie jest mój sprzymierzeniec.. hmm.. ja to w ogole jestem straszny wrażliwiec i co chwila z czegos musze rezygnowac, bo mnie uczula. Pouzywam, zaczne juz się zachwycac i ZONK. aha, chciałam Ci Aniu napisac, że Twoje włosy pobiły rekord jesli chodzi o poprawiny masz coś wspaniałego na głowie, cudo!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-09-21 o 09:19 |
|
|
|
#42309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz, trochę pielęgnacji, nauczenie się, co lubią i ile lubią i będą jeszcze wyraźniejsze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#42310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zrażaj się do żadnego ze składników, w BD może szkodzić np perfidny środek zapachowy, nie takie pH, feralne połączenie normalnych składników itp. (BTW mam w blogu posta o podrażnieniach, podpięty również w 1szym poście). |
||
|
|
|
#42311 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ehh...odstaw, szkoda skóry, nerwów, itp...Moje włosy pobiły rekord? eee, widziałam tu piękniejszą przemianę! Niestety po awarii zdjęć już nie ma, a koleżanka nie zagląda ![]() Tak czy inaczej dziękuję, jeśli to do mnie Cytat:
też chyba ustawię to samo żeby nie było wątpliwości
|
||
|
|
|
#42312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-21 o 11:06 |
||
|
|
|
#42313 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przy odpowiedniej pielęgnacji będą piękne falki![]() Cytat:
Cytat:
Niech się cieszy, że ma żonę Jakby się tak cały tłum na niego rzuciłMaliniarko piękne włoski ![]() Cytat:
Zrobiłam sobie dzisiaj dzień dobroci dla włosów i zafundowałam im maseczkę odżywczą (proteinowo-emolientową). Włoskom się bardzo podobało i to chyba zasługa żółtka bo wcześniej nigdy go nie dawałam do tego typu masek. Ale też wcześniej nie dawałam tylu składników. Włoski odwdzięczyły się ładnym wyglądem, falkami i błyskiem Puszku trochę jest(byłoby zbyt pięknie gdyby go nie było) ale w sumie mi nie przeszkadza ![]() Nowością też dla nich była nowa odżywka b/s. Kupiłam Balsam regenerujący ,,Z apteczki babuni" z miodem i proteinami mlecznymi. Włoskom chyba się spodobał
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-21 o 11:21 |
|||||
|
|
|
#42314 |
|
Strażnik Wizażu
|
deraa
coś jak włoski ojp po folii aluminiowej, jeśli dobrze pamiętam tyle, że całkiem naturalny skręt deraa, jeśli podczytujesz to się odezwij, pokaż kręcioły żeby nie było, że wymyślam coś albo sobie uroiłam
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-21 o 11:27 |
|
|
|
#42315 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(chociaż dosnania zmysłowe z powodu zaistnienia piany są bardzo milutkie )Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(ja w nim piorę pędzle )a próbowałaś już myć odżywką? ale masz śliczny odcień tego blondu Cytat:
tak to jest ze zdjęciami a w ogóle to mnie się wydaje, że przyzwyczaiłaś się do gładkich włosów, bez zdefiniowania pojedyńczych pasm jakie daje czasem żel i dlatego Ci to przeszkadza, moim zdaniem jest bardzo ładnie ![]() Cytat:
![]() świetne! mnie tam żona nie przeszkadza, maskę mi może kuzyn kupić i bez tego
|
|
|
#42316 |
|
ma zielone pojęcie
|
Tak jak radzi Rybiorek? Chyba coś przeoczyłam
|
#42317 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Chodzi raczej o wpis Benka23
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#42318 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak wiem niema co za dużo wymagać Jantar? ![]() niema co pokazywać strzelił Maliniarko muszę ci powiedzieć że jesteś bardzo ładna i ślicznie się malujesz ![]() ![]() Cytat:
gdzie ty tam strąki widzisz ja miałam wczoraj dużo strąków po lnianym
|
|
#42319 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziękuję
Cytat:
A z jaką odżywką mieszałaś ten krem? Bardzo by mi pomogła ta informacja
|
|
#42320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem mu, żeby w ramach już gwiazdki przywiózł mi cały karton i będę dzielić
|
|
#42321 | |
|
Zakorzenienie
|
tak, błagam Benka o przebaczenie
![]() Rybiorka mi się roi gdzieś w główce, bo dawno jej nie było Cytat:
życie to nie jest bajka
|
|
|
#42322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie nasz Rybiorek się podział? |
|
|
|
|
#42323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pędzelków nie ma. :P Cytat:
![]() Cytat:
Ale po co szampon z silikonami i o jaki Ci chodzi? Podaj jakiś link.Cytat:
![]() Mnie się podoba ![]() Cytat:
![]() I tak mi się bardzo podobają ![]() Moje włosy dziś bardzo niefajne. Myślalam że ten miód zrobi pozytywny efekt a jest odwrotnie Siano masakryczne, gorsze niż zazwyczaj i jakieś takie strąki... Może to jeszcze kwestia Isany z jedwabiem, której użyłam wczoraj pierwszy raz albo może ze mało jej dałam (dałam jej mniej niż odżywek d/s zazwyczaj). Ale jestem niepocieszona
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-21 o 14:31 |
|||||
|
|
|
#42324 |
|
Zakorzenienie
|
little.b.blue - a to niedobry miodek
|
|
|
|
#42325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Rybiorek jest w Polsce. |
|
|
|
|
#42326 | |
|
Zakorzenienie
|
nie głaszcze po jajkach
![]() Cytat:
|
|
#42327 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No proszę - fajnie po tej odzywce bananowej Wspaniałe! A my walczymy. Jakoś tak od paru dni włosom coś się nie podoba. Nie rozumiem...
|
|
#42328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda że nie wiedziałam wcześniej, no ale nic wielkiego się nie stało, już wiem że miód nie dla mnie. Zrobiłam mieszankę: oliwa z oliwek, żółtko i miód.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-21 o 15:14 |
|
|
|
|
#42329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42330 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Uwierz, że ja też...
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Ale jeszcze będę próbowała coś wymyślić
Może jednak się polubię z tym kremem 

Aż Ci go zazdroszczę 

Nie podobało mi się że zwiększał mi skręt do tego stopnia, że włosy stawały się o wiele krótsze... Tyle że ja go zawsze z jakąś odżywką bez spłukiwania mieszałam. Samego nie nakładałam, bo efekt był słaby.

chociaż żona w niczym nie przeszkadza 

No cóż, kędziorki to nie są, prawdziwe fale raczej też nie.. ale nawet jeśli miałby być jedynie minimalnie falowane chcę by były ładne i zadbane

żeby nie było, że wymyślam coś albo sobie uroiłam

Siano masakryczne, gorsze niż zazwyczaj i jakieś takie strąki... Może to jeszcze kwestia Isany z jedwabiem, której użyłam wczoraj pierwszy raz albo może ze mało jej dałam (dałam jej mniej niż odżywek d/s zazwyczaj). Ale jestem niepocieszona