Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1414 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 10:42   #42391
agulaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Na ulicy Leonarda, ale ile to muszę sprawdzic. Jest w takich pawilonach koło biblioteki, której szyldu nie da się nie zauważyc I tam się wchodzi w taką bramę, jest tam sklep spożywczy, poczta, apteka i właśnie to.

Jak chcesz dobry zielarski to jest też przy deptaku w Lublinie. Jak się wchodzi na deptak od strony hotelu Europa to w którejś z bram po prawej jest taki kiosk z szyldem "Zioła" i tam też jest dużo fajnych rzeczy
oo dziękuję jakbyś jeszcze coś wiedziała to jak możesz to podziel się wiedzą
jak będę to zajrzę tam
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:50   #42392
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość

Czyli Ty obstawiasz wersję maski/odżywki z miodem po myciu?

A tu rada przed... Hmm...

Chyba będę musiała jeszcze poeksperymentować Ale aż się wierzyć nie chce, że miód, który miał być taki super zrobił mi takiego puszaka. Aż dziś znów łeb umyję.

A co to jest HA?
tak, ja radzę po w tych proporcjach co napisałam
spróbuj, nic nie szkodzi
a kłaść przed nie widzę sensu

HA to żel hialuronowy

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
obiecałam zdjęcia, a więc są. po żelu, jeszcze nie do końca wyschły, w rzeczywostości lepiej to wygląda
zdj 1 rano po nocy ( myłam wczoraj wieczorem)
zdj2 i 3 nałożyłam troszkę żelu na spryskane wodą włosy, a więc reanimacja o ile dobrze używam Waszej terminologii
Przyjmę wszystkie opinie i zaznaczam, że dopiero zaczynam pielęgnację włosów, będę testować, sprawdzać i szukać najlepszej metody dla swoich włosów, musiałam 2 tygodnie temu ściąć pare cm włosów no, ale teraz zapuszczam zdrowe i marzą mi się takie do wcięcia w talii
piękne kłaczki

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Odkryłam Eldorado!!

Wczoraj jak wracałam ze szkoły weszłam do pawilonów w których nigdy nie byłam i odkryłam mały kiosk zielarski. Niestety był już zamknięty ale obejrzałam sobie dokładnie wystawę.

Jest tam dosłownie WSZYSTKO. Chyba wszystkie możliwe zioła, mnóstwo olejków eterycznych, a nawet rzucił mi się w oczy jeden szampon Vatiki. Może mają coś jeszcze Muszę zrobic rekonesans.
zazdroszczę

ej, chwila
Ty jesteś z Lublina?
dawaj dokładny adres

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-09-22 o 10:52
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:57   #42393
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjecie z zeszłego roku, gdy walczyłam ze zniszczonymi włosami i okazało się, ze to są fale. Zamieszczłam juz to zdjecie, ale mnie samej miło popatzrec z czego wyszłam, do czego doszłam i.. wkurzam sie trochę, że zarzuciłam, bo nie akceptowałam siebie w falach. Wszyscy domowi twierdzili zas, że wygladam przedziwnie, bo przeciez zawsze miałam proste włosy i cos sobie uroiłam.. poza męzem, kt sie podobały i to bardzo.. ale jakos zraziłam się, ze tylko jemu, ze moze faktycznie cos mi się zdaje, ze wcale nie są falujące.. Ale teraz juz się nie dam. Ciekawe, czy oni wiedza, ile ja się nasiedziałam ze szczotka i suszarką w łązience, dzien w dzien i z prostujacymi silikonowymi mleczkami, zeby je zrobic na ekstra gładko.. a tfuu! na psa urok!
Śliczne fale jak można było je prostować Ale rozumiem, bo mnie koleżanki też zawsze powtarzały, żebym prostowała bo takie coś mam na głowie a ja zawsze lubiłam mój pierdzielnik

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Możesz, czemu nie ja po hennie i tak daję na długość trochę odżywki, szkoda mi kręciołów po prostu
To dobrze na prawdę dajesz odżywkę? I nic się nie dzieje z henną? Bo czytałam, że przez dwa dni nie można myć włosów ani nic na nie nakładać.

Ależ ja jestem szybka Dopiero dziś przeczytałam wpis Eloe.
Bardzo dobrze napisany i inspirujący Tyle wiesz na temat swoich włosów, też bym tak chciała
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:12   #42394
mysia m
Zakorzenienie

pati, dziękuję tylko, ze ja zawsze miałam proste włosy. Zaczeły falowac dopiero po urodzeniu dziecka, czyli ok 3 lata temu. Wciaz mi się wydawało, że nie moga dojsc do siebie po ciązy i wyciągałam na szczotce z dodatkiem prostującego mleczka. I dziwiłam się, ze mam na głowie hełm. Po całym dniu, konce i tak robiły co chciały. Nie uzywałam prostownicy nigdy. Ładnie sie poddawały stylizacji na szcotce.

I dlatego tez wciaz obcinałam dosc krótko, bo układanie zajmowało sporo czasu, a jak ściełam do brody, to były proste i ułozone jak nalezy. Ale.. ile mozna??? I dopiero wizaz uzmysłowił mi że to fale. Dla mnie takie troche nie wiadomo co, bo loki to ja rozumiem, a to takie wygiecie, ale wole to, niz wieczną walkę o idealny wygląd.

Niedługo w zycie wprowadzam keratynę i olejek kokosowy, chce tez znów spróbowac mycia odzywką. Moze cos robiłam źle. I popróbowac czegos bs.
Stary 2011-09-22, 11:16   #42395
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
To konkretnie ten żel. Ja go sprowadzam z Niemiec, gdzie jest o połowę tańszy, ale jest dostępny w necie. Widzę, że zaczyna się pojawiać w aptekach internetowych, więc kto wie, może będzie popularniejszy?
Ma siłę porównywalną z KCCC i jedyną rzeczą, która może działać jak polimer stanowi carbomer.
DziękujęTaniutki ten żela Twoje włoski są dla mnie jak marzenie

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:30   #42396
mysia m
Zakorzenienie

poradźcie mi dziewczyny, bo własnie robię zamówienie an maziadłach.. czy wybierac większ eopakowania, bo się tak bardziej opłaca, czy jednak wziąc malenką keratynę 10g i olejek 50g? Bo jak nie podpasują? Chyba ze to akurat zawsze się zużyje?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

dobra, w sumie, wezmę większa keratyne ale mały kokosek, bo nie jestem jakąs fanką olei. Do tej pory uzywałam tylko oliwy z oliwek i trochę usztywniała mi włosy.
Stary 2011-09-22, 11:39   #42397
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
pati, dziękuję tylko, ze ja zawsze miałam proste włosy. Zaczeły falowac dopiero po urodzeniu dziecka, czyli ok 3 lata temu. Wciaz mi się wydawało, że nie moga dojsc do siebie po ciązy i wyciągałam na szczotce z dodatkiem prostującego mleczka. I dziwiłam się, ze mam na głowie hełm. Po całym dniu, konce i tak robiły co chciały. Nie uzywałam prostownicy nigdy. Ładnie sie poddawały stylizacji na szcotce.

I dlatego tez wciaz obcinałam dosc krótko, bo układanie zajmowało sporo czasu, a jak ściełam do brody, to były proste i ułozone jak nalezy. Ale.. ile mozna??? I dopiero wizaz uzmysłowił mi że to fale. Dla mnie takie troche nie wiadomo co, bo loki to ja rozumiem, a to takie wygiecie, ale wole to, niz wieczną walkę o idealny wygląd.

Niedługo w zycie wprowadzam keratynę i olejek kokosowy, chce tez znów spróbowac mycia odzywką. Moze cos robiłam źle. I popróbowac czegos bs.
Słyszałam, że po ciąży włosy potrafią się diametralnie zmienić. Może kiedyś będę mieć spirale Chociaż w to nie wierzę

Cytat:
poradźcie mi dziewczyny, bo własnie robię zamówienie an maziadłach.. czy wybierac większ eopakowania, bo się tak bardziej opłaca, czy jednak wziąc malenką keratynę 10g i olejek 50g? Bo jak nie podpasują? Chyba ze to akurat zawsze się zużyje?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

dobra, w sumie, wezmę większa keratyne ale mały kokosek, bo nie jestem jakąs fanką olei. Do tej pory uzywałam tylko oliwy z oliwek i trochę usztywniała mi włosy.
Właśnie miałam Ci odpisać, żebyś lepiej wzięła większą keratynę a olej mniejszy Bo jednak oleje nie każdemu pasują a keratynę zawsze się zużyje

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-22 o 11:43
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:04   #42398
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Eloe, wzorcowy wpis w dzienniku. Teraz widzę , jaki mój niedoskonały. I śliczne włoski. Samo zdrowie!
dziękuję
Jak to Twój niedoskonały? Uważam, ze przeciwnie. Na tę chwilę jest optymalny - jest historia oraz to, co robiłaś do teraz. Do tego świetnie opisane zdjęcia - czego chcieć więcej?! Z czasem będziesz miała więcej do napisania Że nie wspomnę o tym, ze do pokazania będzie jeszcze więcej
I muszę napisać, bo to zdjęcie mnie rozbawiło. Wiesz dlaczego? Twoje włosy bardzo wyraźnie pokazują, że to wyciąganie to nie Twoja bajka.
Nigdzie się nie spiesz, bądź cierpliwa, rozważna. Zobaczysz, włosy podziękują za konsekwencję w pielęgnacji i jeśli nie teraz, to już wkrótce.
Pokaż koniecznie, jak włosy po cięciu
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
chodzi o maseckę dermaglin z glinką kambryjską i jedwabiem. wydaje mi się zgodna ale pewna nie jestem (mogę wkleić skład), któraś już uzywała?
Skład będzie konieczny.
Cytat:
i jeszcze: wczoraj nakładalam maskę na twarz aloesem (bielendy) i musiałam zmyć po 2 sekundach, tak piekły mnie oczy. reakcji skornej brak ,no ale zmyłam szybko więc może dlatego. teraz pytanie: czy to uczulenie na aloes? może na inny składnik, ale inne skladniki raczej są we wszystkich innych maseczkach, nowy był tylko aloes...i czy to oznacza , że skalp zareaguje tak samo jak oczy czy alergia moze dutyczyć tylko ich?
To nie musi chodzić wyłącznie o aloes, ale też o sąsiedztwo składników. Wrzuć skład, obadamy.
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Wcierek nie stosowałam na razie, ale kupiłam odżywkę jantar. Nie wcierałam, bo się obawiam przetłuszczania.
Przy naszej pielęgnacji plus stylizacja dbałość o skalp jest konieczna.
Zmień też odzywki, w Alterrach jest alkohol, więc może ponosić winę.
Do tego pamiętaj, że teraz, podczas mycia odzywka masujesz skalp. Skutkiem tego pobudzasz cebulki i te mogą pracować szybciej, nowe włosy mogą wypychać stare.
Powodów może być naprawdę wiele, łącznie z tym, co zdarzyło się przez ostatnie miesiące, co jadłaś przez ostatni czas, jak żyłaś...
Cytat:
Coś faktycznie w tej pielęgnacji może wadzić, czy jednak ponownie szukać przyczyn gdzie indziej? Lecą mi paskudnie
Wszędzie...
Cytat:
A w ogóle po ponad miechu z CG moje włosy wyglądają koszmarnie :/
Kryzysik? Jedyna rada: nie poddawać się i omijać lustra. To przejdzie
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Mam pytanie do hennowych Dziewczyn
Trochę głupie, za co mi wybaczcie ale mnie nurtuje.
Czy po spłukaniu henny można wysuszyć włosy suszarką czy lepiej żeby wyschły naturalnie?
Ja suszyłam

Cytat:
Znam ból wypadania. Również mi włosy lecą. Stosuje wcierkę, łykam suplementy ale jak na razie ciągle czekam na efekty.
moje niedawno przestały wypadać. Ale obwiniam głównie to, co się dzieje wokół mnie...

Cytat:
A propos alterry morelowej - skoro jest bardziej emolientowa niż garnier z avocado, to znaczy, że cienkie włosy może przyprostowywać?
Niekoniecznie. Możesz - jeśli już tak się stanie - użyć jej mniej, rozwodnić, zastosować wyłącznie po szamponie.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czekam na ochrzan za mydło a Wy nic ;P To się sama ochrzanię
Jesteś samoobsługowa
Cytat:
Pytanie do dziewczyn z dość wrażliwym skalpem. Jaki żel aloesowy / łagodzący macie?
Z gliceryną Fitness Krauterhoff i Gorvita żel z aloesem i Gorvita Panthenol. Plus aloes w doniczce
Cytat:
Wrzucam zdjecie z zeszłego roku, gdy walczyłam ze zniszczonymi włosami i okazało się, ze to są fale. Zamieszczłam juz to zdjecie, ale mnie samej miło popatzrec z czego wyszłam, do czego doszłam i.. wkurzam sie trochę, że zarzuciłam, bo nie akceptowałam siebie w falach
To dopiero motywacja
Nie wymyślasz sobie fal. Ty je masz. A ponieważ fale są jak kobieta, to raz ujawniają się mocniej, innym razem robią na złość I to właśnie - ta nieprzewidywalność - jest w nich najpiękniejsza.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:06   #42399
mysia m
Zakorzenienie

pati, sama w to nie wierzyłam, poki mnie nie spotkało. Ja przykładna włascicielka mega protych włosów, nagle stałam sie posiadaczką czegos.. bo najpierw 3/4 wypadło a potem odrastało już inne niz znałam. Czesc moich pojedynczych włosów, takich krótkich, ma postac całkowitych spiralek.. mam wrazenie, ze coraz wiecej odrasta takich skreconych bo to nie było tak, że urodizłam i 2 godizny po porodzie miałam nagle burze fal :P a w ciazy były baaardzo geste i błyszczace.

Nigdy nie wiadomo, co moze nas spotkac

Zamówienie poczynione fajnie, ze dokonałam włąsciwego wyboru

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

eloe.. ale gdyby tak mozna raz super spirale a raz fale.. a nie raz fale a raz prawie całkiem proste
dzięki
Stary 2011-09-22, 12:13   #42400
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Przy naszej pielęgnacji plus stylizacja dbałość o skalp jest konieczna.
Zmień też odzywki, w Alterrach jest alkohol, więc może ponosić winę.
Do tego pamiętaj, że teraz, podczas mycia odzywka masujesz skalp. Skutkiem tego pobudzasz cebulki i te mogą pracować szybciej, nowe włosy mogą wypychać stare.
Powodów może być naprawdę wiele, łącznie z tym, co zdarzyło się przez ostatnie miesiące, co jadłaś przez ostatni czas, jak żyłaś...
Wszędzie...
Kryzysik? Jedyna rada: nie poddawać się i omijać lustra. To przejdzie
moje niedawno przestały wypadać. Ale obwiniam głównie to, co się dzieje wokół mnie...

Niekoniecznie. Możesz - jeśli już tak się stanie - użyć jej mniej, rozwodnić, zastosować wyłącznie po szamponie.
Akurat ostatnio odżywiam się dobrze i teoretycznie właśnie powinny mi przestać wypadać aniżeli wypadać bardziej. No chyba, że stres zadziałał.
A niech to, juz uznałam, że alterry mi pasują i tu znowu pewnie jednak nie, normalnie az mi się nie chce szukać niczego nowego ech
Czyli tak odpadaja u mnie:
maska gloria
biovaxy
isana
teraz alterry
joaśki b/s

Garnier avocado i karite daję przed myciem.
Zwątpiłam, mam wrażenie, że mi nic nie pasuje

Dzięki za odpowiedź, podpatrzę co faliste jeszcze dają jako d/s i b/s może coś wyłapię
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:16   #42401
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:

A propos alterry morelowej - skoro jest bardziej emolientowa niż garnier z avocado, to znaczy, że cienkie włosy może przyprostowywać?

Powiem z własnego doświadczenia, że moja cieniasy morela bardzo prostowała i obciążała, sprezentowałam ją mojej grubo- i prostowłosej koleżance i ona jest nią zachwycona. A mi się ostał granat jeno.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:18   #42402
AjriszMarta
Zakorzenienie

mysia m - mojej siostrze po ciąży zaczęły falować, zawsze miała proste jak drut
Cytat:
Ale rozumiem, bo mnie koleżanki też zawsze powtarzały, żebym prostowała bo takie coś mam na głowie a ja zawsze lubiłam mój pierdzielnik
Pierdzielniki są super
Cytat:
Jesteś samoobsługowa
O dziwo jest dobrze po tym mydle Biały wielbłąd, jedyne w kostce po którym nie wysychają mi ręce
Cytat:
Z gliceryną Fitness Krauterhoff i Gorvita żel z aloesem i Gorvita Panthenol. Plus aloes w doniczce
Krauterhof taniutki Gdzie można go dostać? Bo na dozie nie widzę Z doniczkowego da się jakoś wydobyć sok bez rozcieńczania?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:25   #42403
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Powiem z własnego doświadczenia, że moja cieniasy morela bardzo prostowała i obciążała, sprezentowałam ją mojej grubo- i prostowłosej koleżance i ona jest nią zachwycona. A mi się ostał granat jeno.
Ja trochę na siłę tej alterry używam z braku pomysłu. Tak mi się wydawało, że jednak jest ciężkawa, ale póki co mam tylko jeszcze z granatem
A to może podpowiedz czego uzywasz d/s i b/s?
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:46   #42404
Eloe77

Zapominam cały czas dodać - zajrzyjcie, jest też wpis po roku pielęgnacji Volyovej . Obejrzałam sobie album i widzę, że robi się coraz piękniej
Dłuższe nieco nieregularne, ale to się zmieni. Na pewno
I za bezodżywkowe mycie. Widać, jak są długie (i gęste ), ale ja wolę woje loki

Cytat:
trochę ich jest, ale w tym roku strasznie dużo mi wypadło dobrze, że tego nie widać...
Nie widać
Jeśli przeszkadza Ci ilość, to ja chętnie

Cytat:
To dobrze na prawdę dajesz odżywkę? I nic się nie dzieje z henną? Bo czytałam, że przez dwa dni nie można myć włosów ani nic na nie nakładać.
Miałam napisać, byś nie bała się wysuszenia po hennie.
Ja po pierwszym razie nakładałam odżywkę olejową, ale było sucho i nieprzyjaźnie
Do Khadi dodałam natomiast łyżkę Alterry morelki i później też zostawiłam tę odżywkę. Z włosami dogadałam się dużo szybciej choć kolor nieszczególny
Cytat:
Ależ ja jestem szybka Dopiero dziś przeczytałam wpis Eloe.
Bardzo dobrze napisany i inspirujący Tyle wiesz na temat swoich włosów, też bym tak chciała
dziękuję.
Inspirujący? Jejku... ja już tyle powiedziałam o swoich włosach, ze naprawdę nie wiedziałam, co pisać...
Ty o swoich włosach też będziesz wiedzieć coraz więcej. Ani się zorientujesz, jak pójdziesz do sklepu po odżywkę i nic nie kupisz, bo każda będzie mieć coś, czego włosy nie lubią, albo po czym zachowują się niezgodnie z oczekiwaniami.Albo kupisz coś tylko dlatego, że ma fajny skład
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
DziękujęTaniutki ten żela Twoje włoski są dla mnie jak marzenie
W Niemczech kosztuje niecałe EURO, więc u nas jest super drogi.
dziękujemy za komplement. A jak tam Twoje?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Nigdy nie wiadomo, co moze nas spotkac
I jak tu się z Tobą nie zgodzić?
Cytat:
eloe.. ale gdyby tak mozna raz super spirale a raz fale.. a nie raz fale a raz prawie całkiem proste
Ja też poproszę Raz afro, a raz moje Cóż, własną indywidualność idzie tylko pokochać Zapytaj męża
Cytat:
Akurat ostatnio odżywiam się dobrze i teoretycznie właśnie powinny mi przestać wypadać aniżeli wypadać bardziej. No chyba, że stres zadziałał.
Możliwe.
Cytat:
A niech to, juz uznałam, że alterry mi pasują i tu znowu pewnie jednak nie, normalnie az mi się nie chce szukać niczego nowego ech
Czyli tak odpadaja u mnie:
maska gloria
biovaxy
isana
teraz alterry
joaśki b/s
Poczekaj, bo może to nie one same, ale zestawienia dają niewłaściwe efekty? Często trzeba stosować produkty wymiennie, by ich użycie nie owocowało negatywnymi skutkami.
Określiłaś co konkretnie Ci w nich przeszkadza?
Cytat:
O dziwo jest dobrze po tym mydle Biały wielbłąd, jedyne w kostce po którym nie wysychają mi ręce
Biały, wielbłąd, biały jeleń, białe myszki...
Cytat:
Krauterhof taniutki Gdzie można go dostać? Bo na dozie nie widzę
Jest w necie. Jak do tej pory tylko tam go widziałam.
Cytat:
Z doniczkowego da się jakoś wydobyć sok bez rozcieńczania?
Dusisz listek palcami A w jakim celu rozcieńczasz?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-22, 12:47   #42405
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie widać
Jeśli przeszkadza Ci ilość, to ja chętnie
nie przeszkadza
muszę szczególnie dbać o końce, bo łatwo się niszczą, fakt, że wcześniej nie dbałam o nie szczególnie, nawet w lecie..
Stary 2011-09-22, 12:52   #42406
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Daję i nic się nie dzieje z kolorem, a przynajmniej nie zauważyłam właśnie, jutro lub w sobotę hennowanie odrostów, bo straszę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:16   #42407
Eloe77

Cytat:
nie przeszkadza
Jak coś, wiesz, gdzie mnie szukać
Cytat:
muszę szczególnie dbać o końce, bo łatwo się niszczą, fakt, że wcześniej nie dbałam o nie szczególnie, nawet w lecie..
Olejowanie i pielęgnacja załatwią sprawę. Nie pamiętam, kiedy miałam rozdwojone końcówki...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-22, 13:28   #42408
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
W Niemczech kosztuje niecałe EURO, więc u nas jest super drogi.
dziękujemy za komplement. A jak tam Twoje?
Może zaczniesz nim handlowaćnie mam niestety nikogo w Niemczechale tu też cena nie powala
Moje włoski(wiem obiecałam postarać się o fotki ale na razie nie mam jak)raz lepiej raz gorzej.Kupilam mikrofibrę zamiast ręcznika, męski żel Isany i kończę te co mam odżywki, które mieszam z sokiem z aloesu,keratyną itp
Żel Isany super ale albo muszę dać minimum albo go rozcieńczyć i dać tylko na suche włosy dopiero potem zwilżyć bo inaczej mam twarde strąki nie do ugniecenia
Żel lniany okazała się na dłuższą mętę nie dla mnie bo miałąm po nim lekkie siano.

Stary 2011-09-22, 13:33   #42409
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak coś, wiesz, gdzie mnie szukać
Olejowanie i pielęgnacja załatwią sprawę. Nie pamiętam, kiedy miałam rozdwojone końcówki...
od jakiegoś czasu stosuję oleje po każdym myciu jakieś serum czy olej kokosowy w końce
Stary 2011-09-22, 13:41   #42410
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Biały, wielbłąd, biały jeleń, białe myszki...

Cytat:
Jest w necie. Jak do tej pory tylko tam go widziałam.
gu tu noł
właśnie widziałam niedawno półkę specyfików tej firmy i dziwiłam się że ślepnę na starość i przegapiam aloes. A tu mogło nie być :P
Cytat:
Dusisz listek palcami A w jakim celu rozcieńczasz?
A żeby zblendować i przecedzić. Pościskam i zobacze

Stary 2011-09-22, 13:59   #42411
Eloe77

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Może zaczniesz nim handlowaćnie mam niestety nikogo w Niemczechale tu też cena nie powala
Taak... zanim sprzedałabym choć jeden słoiczek, wszystko zjadłyby moje włosy
Cytat:
Moje włoski(wiem obiecałam postarać się o fotki ale na razie nie mam jak)raz lepiej raz gorzej
Uchwyć i wstawiaj
Bardzo dobrze, że kombinujesz z produktami
Cytat:
od jakiegoś czasu stosuję oleje po każdym myciu jakieś serum czy olej kokosowy w końce
Bardzo dobrze. Na efekt po olejowaniu trzeba będzie poczekać, ale warto.
A jakie serum?
Cytat:
A żeby zblendować i przecedzić. Pościskam i zobacze
Sporo tego masz, skoro chcesz blendować. Ja zwykle zrywam kilka listków, myję, podsuszam i wyciskam miąższ. Jeśli jest za mało, to jeszcze urywam.
Możesz też rozcieńczyć naturalnie - podlej aloes dzień lub dwa przed zerwaniem liści. Tylko że wtedy będziesz mieć mniej skoncentrowany.

Edit: Nie wiem, czy już rozmawiałyście tutaj o nowych odżywkach H&S. Poleciałam do Rossmanna zobaczyć co to i zdębiałam. Moim zdaniem szkoda pieniędzy, a za to, co wyrzuci się na tę mieszankę emolientów i dimethiconu można mieć 2 Alterry i to bez promocji.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-22 o 14:04
Stary 2011-09-22, 14:04   #42412
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Bardzo dobrze, że kombinujesz z produktami
Powiem tak........im prościej tym lepiej ale do psikadła rannego daję aloes
i NMF i moze to mi dziala w miarę dobrze

Stary 2011-09-22, 14:08   #42413
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo tego masz, skoro chcesz blendować. Ja zwykle zrywam kilka listków, myję, podsuszam i wyciskam miąższ. Jeśli jest za mało, to jeszcze urywam.
Maseczkę ostatnio robiłam w blenderze to już tak mi się skojarzyło Blender był po to żeby właśnie rozglabzdrać aloes i stworzyć emulsję.
A gdyby aloes ugotować? Taki np żel lniany aloesowy gotowany razem. Nie wiem czy jest szansa że składniki przeżyją temperaturę przez dłuższy czas, bo sparzać się sparza
Cytat:
Edit: Nie wiem, czy już rozmawiałyście tutaj o nowych odżywkach H&S. Poleciałam do Rossmanna zobaczyć co to i zdębiałam. Moim zdaniem szkoda pieniędzy, a za to, co wyrzuci się na tę mieszankę emolientów i dimethiconu można mieć 2 Alterry i to bez promocji.
Nie rozmawiałyśmy. Patrzyłam na nie i mają jeden plus: nie zawierają alkoholu ;]

Stary 2011-09-22, 14:25   #42414
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Tak właśnie myślałam, że nic specjalnego pewnie, jak to H&S.

Obiecałam sobie, że wykańczam odżywki i maski i nie kupuję nowych i nawet dobrze mi idzie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 14:29   #42415
mysia m
Zakorzenienie

Ajrisz, pewnie zebrałoby się dużo dziewczyn z takim obrotem spraw na głowie po ciązy, tylko że większość zrzuca to na karb osłabienia po niej i wzdycha, ze ma takie teraz kiepskie włosy, ze się nie ukłądają, puszą, jakies suche.. dobrze, że Twoja siostra ma siostrę wtajemniczoną

eloe, hihih.. no tak, troszkę przegięłam z tymi życzeniami :P męza zapytac mówisz.. kiedys pytałam, to kazał mi zrobic trzy rzeczy:
1. zapuscic do połowy pleców przynajmniej (obruszyłam się, ze nie bede ja stara d..pa chodzic z taaakimi kłąkami.. a teraz zal mnie sciska, ze w kwietniu obcięłam..)
2. nosic "to cos, co ci sie powywijało", bo jest sexy (zawsze jak mam fale, pyta co się tak wystroiłam )
3. nie farbowac, bo ciemniejsze są łądniejsze.. (w sensie, że ja mam naturalne ciemny blond, dla niego to ciemne, faceci nie rozrozniaja kolorow posrednich
Stary 2011-09-22, 14:30   #42416
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Krauterhof taniutki Gdzie można go dostać? Bo na dozie nie widzę
Na allegro jest i w aptekaslonik
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 14:31   #42417
mysia m
Zakorzenienie

widziałam debate o Alterce morelowej mnie tez prostuje. Bardzo porzadnie prostuje. Tzn w ogole ona o tyle dziwna jest/była, że jak miałam krótkie bardzo, to łądnie po niej wyglądały, a dłuzsze za mocno obciąza i wygładza.
Stary 2011-09-22, 14:32   #42418
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze. Na efekt po olejowaniu trzeba będzie poczekać, ale warto.
A jakie serum?
biovax'a do końcówek dziś wcieram rzepkę a potem maseczka z rycyny itp
Stary 2011-09-22, 14:33   #42419
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz, pewnie zebrałoby się dużo dziewczyn z takim obrotem spraw na głowie po ciązy, tylko że większość zrzuca to na karb osłabienia po niej i wzdycha, ze ma takie teraz kiepskie włosy, ze się nie ukłądają, puszą, jakies suche.. dobrze, że Twoja siostra ma siostrę wtajemniczoną
Moja siostra mieszka na drugim końcu polski i "nie ma czasu na głupoty" niestety ;P
Ciekawe co będą robić moje włosy po ciąży kiedyś tam
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Na allegro jest i w aptekaslonik
Dziękować!

Stary 2011-09-22, 14:34   #42420
myszka2020
Zakorzenienie

Mi za to morelkowa alterra robi korkociągi
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości