|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42361 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() ale starałam się unosic je u nasady jak zwykle. Cytat:
Cytat:
Przepraszam was bardzo, ale nie mam siły dziś więcej nadrabiac. Padam na gębę.
|
|
#42362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42364 | |
|
Rozeznanie
|
Eloe, przestudiowałam Twój wpis w Dzienniku i napisałaś, że
Cytat:
Maskę już mam i teraz się zastanawiam, czy na tą morelową odżywkę jeszcze się nie skusić
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#42365 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj ;*
Świetna Gwiazda ![]() Trzymaj się ciepło!! Cytat:
![]() Ja ma jakiś dzień na eksperymenty. Najpierw na trening zaklajstrowałam się żelem lnianym zmieszanym z olejem lnianym - włosy dały się ulizać w ciasny kucyk bez szkód bo z odżywiadłem Będę częściej ![]() Niestety zmyć mi się to nie chciało, obawiam się smalcu jak stąd na Madagaskar ;P A potem umyłam głowę mydłem w kostce, tak mnie coś naszło i już. Zobaczymy z jakim skutkiem. Na razie nie gryzie ;P I chlip! skończył mi się żel aloesowy A następne zakupy po wypłacie :/
|
|
|
|
|
#42366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też chcę do wcięcia w talii
|
|
#42367 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No , wariatka na punkcie skrętu (i cierpiąca na potarganiofobię )Cytat:
Cytat:
Dzięki No właśnie na zdjęciu nie widać tego...dlatego nie umiem Wam pokazać mego problemu. Cytat:
Muszę spróbować tej nivei. Pokazuj!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Eloe, wzorcowy wpis w dzienniku. Teraz widzę , jaki mój niedoskonały. I śliczne włoski. Samo zdrowie! No, zaraz się okaże, czy w końcu umiem cytować hurtem... Strasznie czasochlonne to(2 godziny z przerwami mi zajęło i jeszcze nie dojechałam do końca), chyba wolę pisać z pamieci. Przycięłam włoski przed dzisiejszym myciem odżywka. Może jutro wrzucę foty rano, ale pewnie niewiele widać, bo z 2 cm tylko poszły. Delikatnie wycieniowałam końce, sama jestem ciekawa, jak to wyszło.
|
|
#42368 |
|
Zadomowienie
|
agulaaaa! A mówiłaś, że nie ma co pokazywać
Jak to jest początek, to się nie mogę doczekać co będzie później ![]() A poza tym to nie nadążam za wami
|
|
|
|
#42369 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny , nie mam czasu na razie nadrobić, więc wybaczcie jeśli pytanie już by ło i odeslijcie do odpowiedzi...chodzi o maseckę dermaglin z glinką kambryjską i jedwabiem. wydaje mi się zgodna ale pewna nie jestem (mogę wkleić skład), któraś już uzywała?
i jeszcze: wczoraj nakładalam maskę na twarz aloesem (bielendy) i musiałam zmyć po 2 sekundach, tak piekły mnie oczy. reakcji skornej brak ,no ale zmyłam szybko więc może dlatego. teraz pytanie: czy to uczulenie na aloes? może na inny składnik, ale inne skladniki raczej są we wszystkich innych maseczkach, nowy był tylko aloes...i czy to oznacza , że skalp zareaguje tak samo jak oczy czy alergia moze dutyczyć tylko ich? |
|
|
|
#42370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż się zazdrość odezwała
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2011-09-21 o 23:17 |
|
|
|
|
#42371 |
|
Zakorzenienie
|
Ag Rafka, dziękuję
|
#42372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drozdze, skrzyp, pokrzywa, wcierki i pojdzie szybko. Dzis mycie, i chyba sobie znow ugotuje zel lniany, bo ten grafitti jakis slaby. Z sama odzywka bs bez zelu efekty mam mizerne. Czekam na paczke od mamy, miala mi upolowac zel czarny Isany. A w ogole to mi apetyt szalony narobilyscie na maski Bingo, a na razie moge sobie pomarzyc mamy nie bede prosic, bo wiem doskonale ze tego nie ma w Skierniewicach, sa trzy Tesco a w zadnym Bingo nigdy nie widzialam.
|
|
|
|
|
#42373 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
mi się zejdzie troszkę zapuszczanie, ale będę je pielęgnować, zabezpieczać, idzie zima trudny okres, ale oleje pójdą w ruch z większą intensywnością ![]() Cytat:
u mnie na zdjęciach właśnie dziwnie wychodzą..Cytat:
Wy to macie piękne włosy! ja 2 tygodnie ścięłam.. miałam takie za zapięcie stanika, ale co z tego, jak końce podniszczone, teraz mam zdrowe i zabezpieczam je dodatkowo zamówiłam sobie nożyczki fryzjerski, żeby sama sobie podcinać![]() Cytat:
co do skrzypu to albo też kupię do picia, a może polecacie jakieś tabletki ze skrzypem i pokrzywą? |
|||
|
|
|
#42374 |
|
Raczkowanie
|
Kurka, mam problem - kłaki mi zaczęły mocniej wypadać. Po przemyśleniach stwierdziłam, że mogą to być tylko dwie opcje - jesień albo zmiana pielęgnacji. Obstawiam to drugie, bo od kilku lat mi tak nie wypadały
Myję glorią, omo z BD albo alterrą, z odzywek d/s to głównie alterry, na skalp kładę od czasu do czasu żel lniany (a potem płuczę). Wcierek nie stosowałam na razie, ale kupiłam odżywkę jantar. Nie wcierałam, bo się obawiam przetłuszczania. Żel aloesowy sobie sprawię przy okazji. Włosy spinam tylko na fitness, ale i tak luźniej niż miałam w zwyczaju przedtem. Skalp parę razy mnie zaswędział, ale bez sensacji i nie wiem juz sama po czym. Na pewno nie BD, bo używałam go znacznie wcześniej przed CG i nic się nie działo. Szampon Alterra też się sprawdził. Może jednak gloria... No ale wtedy to nie wiem, jaką odżywką myć, bo Isana odpada, Joaśki odpadają, a pottersy to chyba mają silikon (muszę sprawdzić, ale tak mi świta). Poza tym, łykam skrzyp od dwóch tygodni, pokrzywę piję nawet trochę więcej, od kilku dni piję też drożdże i łykam olej z wiesiołka - no ale wiem, na efekty łykania trzeba czekać. Coś faktycznie w tej pielęgnacji może wadzić, czy jednak ponownie szukać przyczyn gdzie indziej? Lecą mi paskudnie ![]() A w ogóle po ponad miechu z CG moje włosy wyglądają koszmarnie :/ Może ze 2 razy miałam fajną fryzurę, a tak poza tym, co jak nie puch, to przyklep i nijak nie mogę wypośrodkować. Odbiera mi to chęci do dalszego mordowania się Dziś np. mam proste strąki, przy skalpie mimo spinek i suszenia łbem w dół uparcie przylizane |
|
|
|
#42375 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym nie wiedziała, że dopiero zaczynasz w życiu bym nie zgadła Super efekt Czułam, że będzie bardzo ładnie![]() Cytat:
Jednak nie szkodzi spróbować urozmaicić suplementy ![]() Mam pytanie do hennowych Dziewczyn ![]() Trochę głupie, za co mi wybaczcie ale mnie nurtuje. Czy po spłukaniu henny można wysuszyć włosy suszarką czy lepiej żeby wyschły naturalnie? Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-22 o 08:49 |
||
|
|
|
#42376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim za to albo przestał służyć żel lniany(na poczatku pamiętam bylam zachwycona tym co mi robi z włosami), albo nie służy w połączeniu z Joaśka b/s. Przy następnym myciu wypróbuję bez Joaśki. I muszę też spróbować innego stylizatora. Dziś po prostu mega strąki. Niestety nie zdążyłam pstryknąć, bo musiałam dzieciaki odwieźć, wiec zgrzeszyłam znów-rozczesałam
|
|
#42377 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znam ból wypadania. Również mi włosy lecą. Stosuje wcierkę, łykam suplementy ale jak na razie ciągle czekam na efekty. Cytat:
I proszę mi się tu nie poddawać
|
|||
|
|
|
#42378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#42379 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#42380 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pośledzę Indios Bravos, dzięki ![]() A propos alterry morelowej - skoro jest bardziej emolientowa niż garnier z avocado, to znaczy, że cienkie włosy może przyprostowywać? ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() W sumie nie wiem, od czego mam przyklap, może coś technologicznie pomerdałam, ale w tym tygodniu nie robiłam eksperymentów żadnych, bo nie miałam czasu, więc tym bardziej mnie to dziwi. Już sama nie wiem, może umyję łeb szamponem i zobaczę, co będzie. Chyba nie umiem się z tymi moimi kłakami dogadać i się tak ciągle kryzysują ![]() |
||
|
|
|
#42381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha, ja po pierwszym miesiacu wygladalam zalosnie, odwyk od czesania, straczki, pelny balagan na glowie. Co tu mowic o miesiacu - teraz, po dwoch latach nie zawsze jest cacy .Wczoraj zaaplikowalam sobie winogrona i pestki dyni, plus na sam skalp vatika, bo przeciez musze ja zuzyc, a na wlosy nie klade, bo kokos |
|
|
|
|
#42382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skalp może nie kochać odżywek. Bywa. Wtedy OMO? Nowa suplementacja może powodować różne rzeczy, ponoć 2-3 tygodnie to okres kiedy pogorszenie jest czymś normalnym. Kto mówi że objawami pogorszenia są tylko wypryski ![]() Założmy że masz kryzys, nie poddawaj się na razie ![]() Witajcie ![]() Czekam na ochrzan za mydło a Wy nic ;P To się sama ochrzanię ![]() Mam straszny smalec, olej mi się nie domył :/ Wieczorem przyszli goście do rodziców i już nie chciałam po domu w ręczniku latać, no to mam :/ Pytanie do dziewczyn z dość wrażliwym skalpem. Jaki żel aloesowy / łagodzący macie? |
|
|
|
|
#42383 |
|
Zakorzenienie
|
ag rafko, dziękuję
ta gładkośc bywa własnie problemem, bo łatwo mi się te fale prostują. Natomiast Twoje mają w sobie cos jak włoski wojowniczek z filmów fantasy.. ![]() ktoś do mnie cos pisał o nieczesaniu i że fal od czubka głowy sa swietne.. nie wiem kto, bo nie moge za diabłą odnalexc tego postu i tak mi sie zdajsie ze moj jeden post został wcięty, ale odpowiadam ![]() Zapuszczam grzywkę, wiec jak restz włosów się zawija od góry, to wygląda to wprost dramatycznie- prosta grzywka a wokół jakies wzburzenie. Dlatego, dopoki biedulka nie dorosnie gdzies do ust (póki co jest lekko za brwi) nie bedzie sie dało zrobic z nia niczego sensownego. Moje włosy zawijają sie wraz z długością. Bez niej, wycisniecie fal, to sporo pracy. Wrzucam zdjecie z zeszłego roku, gdy walczyłam ze zniszczonymi włosami i okazało się, ze to są fale. Zamieszczłam juz to zdjecie, ale mnie samej miło popatzrec z czego wyszłam, do czego doszłam i.. wkurzam sie trochę, że zarzuciłam, bo nie akceptowałam siebie w falach. Wszyscy domowi twierdzili zas, że wygladam przedziwnie, bo przeciez zawsze miałam proste włosy i cos sobie uroiłam.. poza męzem, kt sie podobały i to bardzo.. ale jakos zraziłam się, ze tylko jemu, ze moze faktycznie cos mi się zdaje, ze wcale nie są falujące.. Ale teraz juz się nie dam. Ciekawe, czy oni wiedza, ile ja się nasiedziałam ze szczotka i suszarką w łązience, dzien w dzien i z prostujacymi silikonowymi mleczkami, zeby je zrobic na ekstra gładko.. a tfuu! na psa urok! ostatnie zdjęcie (jeszcze przed okresem ekstra dbałosci, widac przesuszenie) to włosy bez zadnej stylizacji, jak wygladają gdy wyschną same, rozczesane.. no wiec to nie sa proste włosy ale czasem tak mam, ze własnie myslę, ze troche sobie wymyslam.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-09-22 o 09:30 |
|
|
|
#42384 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bałagan na łbie jest mi dobrze znany - w zasadzie cały czas wyglądam jakbym ledwo co zerwała z łóżka Ostatnio ktoś sie mnie pytał, czy ja się w ogóle czeszę i musiałam przyznać, że w zasadzie to wcale ![]() Ale Ty masz na myśli olej z pestek dyni czy cuś rozumiem? Tak głupio pytam, bo mam torbę pestek i jeśli da się je zmiksować na maskę, to co mi szkodzi ![]() No wiem, że trzeba cierpliwości, ale ja tam naiwnie liczyłam, że po miesiącu to jakaś drobna zmiana na plus będzie, a tymczasem kłaki mi lecą i niezmiennie wyglądam okropnie ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
OMO ok, tylko to mycie odzywka mi pasowało, bo zawsze to łagodniej do codziennego mycia, ech :/ Na razie wyprysków nie mam, przygotowałam się zresztą na to i mam pod ręką brevoxyl, jak tylko coś wyłazi to robię terapię szokową Mam nadzieję, że przy tym pogorszeniu mi wszystkie kłaki nie wypadną
|
||
|
|
|
#42385 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dżem dobry
![]() Moje włosy dostały dziś jakieś psikadło, którego składu nie pamiętam (robiłam przed przeprowadzką i teraz nie wiem, co w nim siedzi (nie zapisałam ofkors ) i wylądowały pod spinkami. Mycie wieczorem.Widzę, że dyskutujecie o miodzie, więc się zainspiruję ![]() No to czekamy ![]() Cytat:
W sumie to nie wiedziałam, co napisać. Niewiele się zmieniło, a lektura o trwaniu w postanowieniach i pielęgnacji zwykle nie jest ciekawą. Cytat:
![]() To konkretnie ten żel. Ja go sprowadzam z Niemiec, gdzie jest o połowę tańszy, ale jest dostępny w necie. Widzę, że zaczyna się pojawiać w aptekach internetowych, więc kto wie, może będzie popularniejszy? Ma siłę porównywalną z KCCC i jedyną rzeczą, która może działać jak polimer stanowi carbomer. Cytat:
Cytat:
Widziałam ostatnio dziewczynę z gimnazjum w księgarni. Miała loki typu 3b/c rozczesane Takie cudo czesać! Wyglądało to (już późnym popołudniem, więc spód zdążył wrócić nieco do siebie, za to wierzch nadal był okropny) jak strzecha słomiana na pięknych lokach... Serduszko bolało ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem pod wrażeniem. Ile masz włosów Jak dla mnie dużo mniej emolientowa, delikatniejsza, rzadsza. Efekt nieco skromniejszy - loki bardziej rozdzielone, drobniejsze, mniej korkociągów. Cytat:
|
|
#42386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pesteczki zawsze mozesz skonsumowac, bedzie omega 6 od wewnatrz moze i mozna by zmiksowac, ale nie jestem pewna jak taka papka by sie zmywala. Najadlam sie na sniadanie i musze z myciem odczekac. Dzis znow bedzie nieczesanie po bs. Rybiorek pisal - po ostatnim plukaniu nie uzywaj grzebienia - no i sie musze zaczac sluchac, bo frizz jak byl tak byl. I lapy precz od wlosow - to moj grzech nr 1.
|
|
|
|
|
#42387 |
|
Zadomowienie
|
Odkryłam Eldorado!!
Wczoraj jak wracałam ze szkoły weszłam do pawilonów w których nigdy nie byłam i odkryłam mały kiosk zielarski. Niestety był już zamknięty ale obejrzałam sobie dokładnie wystawę. Jest tam dosłownie WSZYSTKO. Chyba wszystkie możliwe zioła, mnóstwo olejków eterycznych, a nawet rzucił mi się w oczy jeden szampon Vatiki. Może mają coś jeszcze Muszę zrobic rekonesans.
|
#42388 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42389 | |
|
Zakorzenienie
|
trochę ich jest, ale w tym roku strasznie dużo mi wypadło
dobrze, że tego nie widać...kiedyś nauczycielka od niemca mówi do mnie: Agnieszka ile Ty masz włosów... na głowie ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
gdzie dokładnie? będę w lublinie w październiku
|
|
|
|
|
#42390 |
|
Zadomowienie
|
Na ulicy Leonarda, ale ile to muszę sprawdzic. Jest w takich pawilonach koło biblioteki, której szyldu nie da się nie zauważyc
I tam się wchodzi w taką bramę, jest tam sklep spożywczy, poczta, apteka i właśnie to.Jak chcesz dobry zielarski to jest też przy deptaku w Lublinie. Jak się wchodzi na deptak od strony hotelu Europa to w którejś z bram po prawej jest taki kiosk z szyldem "Zioła" i tam też jest dużo fajnych rzeczy
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Kończy mi się Seboradin Niger, robię casting
na nową wcierkę, Neril miałam dawno temu na biwaku, wszystkie osy się do mnie zlatywały 

no, ale teraz zapuszczam zdrowe i marzą mi się takie do wcięcia w talii

Jak to jest początek, to się nie mogę doczekać co będzie później 

ta gładkośc bywa własnie problemem, bo łatwo mi się te fale prostują. Natomiast Twoje mają w sobie cos jak włoski wojowniczek z filmów fantasy..

- no i sie musze zaczac sluchac, bo frizz jak byl tak byl. I lapy precz od wlosow - to moj grzech nr 1.