Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 16:51   #3961
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
a do jakiego podkładu z max factora można go porównać bo szczerze jeszcze tego nie miałam a skusiłabym się ?
Oj tego to nie wiem, bo nie używałam nic z max factora, od kilku lat używam loreal i jeszcze mnie nie zawiódłcałe szczęście zawsze jak mi się kończy to jest na niego promocja i nie musze wydawać ponad 50zl na niego...
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie internetowy kurs językowy, siadam od dziś godzinę dziennie... mam nadzieję że mi się uda i moja silna wola to wytrzyma
A w ogóle to muszę zapisać się na taki stacjonarny kurs egzaminacyjny...trochę się boję jak sobie poradzę, ale nawet moja mama mnie namawia bo mówi że ile da radę to mi pomoże, żebym szła... Do tej pory języka się uczyłam a jakoś nie pomyślałam nigdy o certyfikacie A muszę go zrobić bo przy obronie mam do wyboru albo przedstawić cert. albo na tym samym poziomie zdawać egzamin... Więc już wolę papierek zrobić, przynajmniej jakiś pożytek z niego potem będzie....Żal mi tylko małego zostawiać na dodatkowo kilka godzin...
O a jaki? Ja mam w planach coś zakupić żeby szkolić niemiecki, oczywiście Lila już łapie od mamusi niemiecką krew, bo nie znam żadnych polskich kołysanek i śpiewam jej niemieckie

Dodatkowo dzisiaj mi wpadło do głowy, żeby podejść do matury z angielskiego i też z chęcia wybrałabym się na jakieś kursy ale na tym moim zadupiu za przeproszeniem nic nie ma

Moje dziecko własnie prowadzi burzliwą rozmowe z lampą sufitową to ostatnio jej najbliższa psiapsióła

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:59   #3962
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

O a jaki? Ja mam w planach coś zakupić żeby szkolić niemiecki, oczywiście Lila już łapie od mamusi niemiecką krew, bo nie znam żadnych polskich kołysanek i śpiewam jej niemieckie
pytasz o ten internetowy? Angielski, więc bez szału... ale uczyłam się go długo, od ponad roku mam przerwę i pewnie nic nie pamiętam, a na grouponie była promocja to się skusiłam
W szkole niestety miałam rosyjski...
a marzy mi się hiszpańskichcia łam w zeszłym roku iść na kurs ale ciut mi się plany zmieniły

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:02   #3963
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
trzymajcie prosze kciuki za konsultacje
zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana.
Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte.
Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas...
ojej. tak mi przykro.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

My też nie podajemy vit D ze wzgledu na nereczki.

Jak mieszkalismy w Irlandii to tam żaden niemowlak nie dostawał D. Dziewcyny z UK, a jak jest u Was???
nie zaleca się podawania do 6 miesiaca. tu ta witamina d jest razem z a i f chyba. ogólnie mówia zeby nie podawac.
a na spacerku przynajmniej 3godzinnym to z emilem jestesmy codziennie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:04   #3964
aania_20
Zakorzenienie

weszłam na linka na dole i rozłożyło mnie to
http://www.koszulkolandia.com/kazdeg...la-mamusi.html
http://www.koszulkolandia.com/maly-l...ahaha::hahaha:

Stary 2011-09-23, 17:09   #3965
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
pytasz o ten internetowy? Angielski, więc bez szału... ale uczyłam się go długo, od ponad roku mam przerwę i pewnie nic nie pamiętam, a na grouponie była promocja to się skusiłam
a marzy mi się hiszpańskichcia łam w zeszłym roku iść na kurs ale ciut mi się plany zmieniły

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
zarąbiste!

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-23, 17:15   #3966
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

zarąbiste!
taki: http://www.groupon.pl/oferty/krakow/...-krakow/858182

Stary 2011-09-23, 17:32   #3967
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze super oferta Ci się trafila

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-23, 18:02   #3968
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziewczyny Moj Pszczoła je Bebilon Comfort, czy mogę mu już powoli wprowadzać zwykły Bebilon ?
Ja bym na razie nie zmieniała. Też się ostatnio zastanawiałam i nawet spróbowałam ale Mały odczuł. Chyba poczekam do 4 miesiąca co najmniej, choć finansowo to porażka

Cytat:
Mój dzieć to wie jak się zachować w towarzystwie poszłam odwiedzić w pracy koleżanki, to cały czas był taki grzeczniutki, uśmiechał się do nich, zaczął przysypiać, wszyscy wychwalili jaki to on spokojny i grzeczny, a jak wróciliśmy do domu to się opcja grzeczności zacięła
Choć nie powiem, teraz śpi ładnie w wózeczku koło domu
To samo miałam pisać o Dominiku. Rano diabełek wcielony. O 16tej przyszło wujostwo na kawę i Dzieć 1,5 godziny leżał w leżaczku i nawet nie jęknął. Nawet koopsko walnął, a męczyło go cały dzień A jak tylko wyszli to rozpoczął koncert, ale był już po prostu zmęczony i teraz śpi w wózku

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:04   #3969
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziewczynki mam pytanie:

Rozmawiałam dziś ze znajoma, rodziła końcem czerwca i teraz boryka się z hemoroidami (swoja drogą, mozliwe że pojawiły się tyle po porodzie? ), wiem, że stosowałyście jakieś maści i czopki, a nie chce mi sie przeszukiwać forum
Co Wam szybko pomogło?

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-23, 18:38   #3970
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie:

Rozmawiałam dziś ze znajoma, rodziła końcem czerwca i teraz boryka się z hemoroidami (swoja drogą, mozliwe że pojawiły się tyle po porodzie? ), wiem, że stosowałyście jakieś maści i czopki, a nie chce mi sie przeszukiwać forum
Co Wam szybko pomogło?
Procto glyvenol czopki, ale ja nie karmiłam piersią więc nie wiem, czy może matka karmiąca używać.
Po 3 dniach już odczułam wielką poprawę

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja bym na razie nie zmieniała. Też się ostatnio zastanawiałam i nawet spróbowałam ale Mały odczuł. Chyba poczekam do 4 miesiąca co najmniej, choć finansowo to porażka
A co mi się działo ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:49   #3971
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Procto glyvenol czopki, ale ja nie karmiłam piersią więc nie wiem, czy może matka karmiąca używać.
Po 3 dniach już odczułam wielką poprawę
Ona i tak nie karmi, karmiła tylko tydzień i odpuściła bo maly strasznie ją gryzł... ok to jej doradze, bo biedna jak ma iść do kibelka to jej sie beczec chce... a jakąs maść stosowałaś?

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-23, 19:00   #3972
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
A co mi się działo ???

Wymiotował jak szalony, ale to pewnie dlatego że jest to mleko rzadsze niż comfort. Za to znowu zaczęły się wieczorne płacze po jedzeniu. Teraz odpukać nie ma. Jest prężenie, kręcenie ale już nie krzyczy w niebogłosy.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:01   #3973
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Kolina oj to nieciekawie z ta zoltaczka.
Swoja droga to zastanawiam sie jak przeliczyc "nasz" wynik na ten wasz. Bo my mamy 121 tylko pewnie inne jednostki. Antka wynik tez jest podwyzszony, ale nie wiem o ile. Lekarz na razie mowil, ze tragedii nie ma, zeby wystawiac do swiatla slonecznego, przepajac woda z glukoza (czego nie robie, bo ciagle zapominam kupic), mowil, ze wystarczyloby na dzien odstawic od piersi i by zbielal, ale na szczescie az takiej potrzeby nie ma. Mam skontrolowac przed szczepieniem.

Co do ciemiaczka i wit. D. Antek ma w ksiazeczce, ze ciemiaczko sladowe, a jednak przy wypisie ma w zaleceniach ta witamine. Wiec podaje. Zobaczymy co nasza pediatra na to.

Monia co do organizacji jak pogodzic prace i rozwozenie dzieci, to ja tez juz o tym mysle. Wprawdzie biore teraz wychowawczy, ale jak wroce, to Wiki bedzie w 1 klasie, Zuzia w zerowce, ale w budynku przedszkola, Antos w zlobku. 3 rozne budynki, oczywiscie w roznych miejscach. I nie ma szans, zebym z moimi godzinami pracy zdazyc ich poodbierac. No i chyba bede musiala wrocic na niepelny etat

A u mnie juz po staremu harmider w domu - wrocily wczasowiczki znad morza. U mnie powoli przygotowania do chrzcin. Na razie upiklam torty, jutro masy i dekoracje...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:18   #3974
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ambitnie Ja bym nie potrafiła się tak zmobilizować w domu Zawsze coś ciekawszego miałabym do roboty
I Ty to mówisz Brumku?
ta, która się deklarowała że bedzie pracować w domu bo bez pracy żyć nie może?
Cytat:
Ona i tak nie karmi, karmiła tylko tydzień i odpuściła bo maly strasznie ją gryzł... ok to jej doradze, bo biedna jak ma iść do kibelka to jej sie beczec chce... a jakąs maść stosowałaś?
ja stosowałam czopki Procto Emorect i po 4 użyciach ogromna ulga.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:18   #3975
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Pochwalę się dostałam dziś przesyłkę z kosmetykami do higieny intymnej Baifem - była tu w dziale konkursy ankieta do wypełnienia. Ja generalnie to w żadnych konkursach nie wygrywam, takie mam szczęście, (ale pocieszam się, że za to w miłości mi się wiedzie), a tu taka niespodzianka. No, ale to nie był prawdziwy konkurs, tylko ankieta i losowanie.
widziałam, że BABONIK i brumek też się załapały

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:33   #3976
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Witam
Nie było mnie wczoraj, ale i tak nikt tego nie zauważył
Jutro idę na panieński Jak powinnam się ubrać ???? Nigdy nie byłam na takiej imprezie i nie mam pojęcia

Moje maleństwo jak zjadło wczoraj o 21 tak obudziła się dopiero o 4 a potem o 8 i teraz dosypia u nas na łóżku (oczywiście nie chwale jej )
fajnie masz że idziesz na taką imprezę - sama bym się wybrała
za piękną nockę Ali

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana.
Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte.
Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas...
najważniejsze że lekarze tak szybko to wykryli i teraz będą działać, trzymam kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na nosie między oczami wyskoczyła mi wielka krosta. Nie jest dojrzała, tylko taka czerwona gula. Jutro wesele, macie pomysł jak się pozbyć
u mnie na pryszcze w takim wczesnym stadium rozwoju zawsze pomagał Tribiotic - maść w saszetce z antybiotykiem - albo spróbuj rozgnieść aspirynę z minimalną ilością wody i taką papkę połóż na gulkę na noc - tylko grubo - powinno pomóc i zmniejszyć obrzęk

ja całe lata z trądzikiem się bujam więc domowe sposoby niwelowania pryszczy i kamuflażu mam obcykane

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
gdzie są wyniki bo szukałam i znaleźć nie mogę

edit: już znalazłam

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

A u mnie juz po staremu harmider w domu - wrocily wczasowiczki znad morza. U mnie powoli przygotowania do chrzcin. Na razie upiklam torty, jutro masy i dekoracje...
jak już będzie gotów to pokaż torcik

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-23 o 19:34
Stary 2011-09-23, 19:36   #3977
Kolina
Zadomowienie

dziekuje wam za kciuki i buziaki i pocieszenia

wiec... na wizycie w poradni patologii noworodka, lekarz dokladnie zbadal Dawida, obejrzal wyniki i powiedzial, ze to nie jest alarmowa sytuacja uffff
ze przy karmieniu piersia zoltaczka moze sie dluzej utrzymywac i czasem, gdy poziom bilirubiny jest na prawde wysoki, to na dzien lub dwa odstawiaja malucha od piersi i wtedy zwykle jej poziom spada
mamy za 10dni przyjsc na kontrole, pobiora krew i zobacza czy spada

jak pisalam morfologia i mocz jest w porzadku, Dawidek ladnie przybiera (dzis wazy 4520g tydzien temu w srode wazyl 4270g), nie wymiotuje - crp 0,00, tylko bilirubina wysoka
mamy obserwowac i tyle

to dobre wiesci

ellika, przytulam mocno

rano sygnalizowalam ze jeszcze cos chcialabym napisac, ale juz czasu nie mialam - i wlasnie o badaniu sluchu mialam napisac - w te srode Dawid mial pierwsze badania otoemisji, prawe ucho ok, a w lewym wyszla "kontrola" - juz sie zamartwiam ze cos jest nie tak, wizyta kontrolna koncem pazdziernika

a w poniedzialek bylismy na usg bioderek i glowki
bioderka w porzadku - ale mamy wykonywac kilka cwiczen bo nie rozklada ich calkowicie
usg glowki mielismy kontrolnie, bo maly po porodzie mial problemy z oddechem przez co byl kilkanascie godzin w inkubatorze, usg glowki wykazalo wtedy maly wylew skontrolowali teraz czy sie nie powiekszylo - noo i sie nie powiekszylo, ufff
lekarze mnie uspakajaja ze wiele niemowlat tak ma i mam sie nie zamartwiac, ze to powinno sie wchlonac, no wlasnie "powinno"

ja i tak sie martwie, przede wzystkim o glowke i sluch, oraz o zoltaczke i bioderka

Dawidek jest kochanym dzieciatkiem , teraz coraz wiecej sie usmiecha, dlugo i probuje przy tym "rozmawiac"
rosnie i kilka ubranek 56 juz schowalam bo byly za male, teraz 62 jest odpowiednie, ale wchodzi w niektore modele 68 jakies male widocznie

mam nadziee ze wszystkie badania kontrolne wyjda dobrze
prosze was o kciuki

Dawidek sprzed paru dni
(dziewczyny na fb juz go widzialy )

przepraszam za dlugi post
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 300564_265286006827845_100000393433140_844233_1972735032_n.jpg (55,8 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-09-23, 19:37   #3978
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

a wczoraj chyba umkneło;
Moje "genialne" dziecko zaczęło się podnosić a to o wiele za wcześnie !!!!!!!!!!!
macie jakieś doświadczenia w tym temacie???? bo niby mówią, że jak samo tak robi to nie przeszkadzać tyle że utrudniać mu to kładąc na płask ale mój dzieć za długo na płask nie wytrzyma no i ze względu na ulewanie mamy go trzymać pod kątem od podłoża
mam dość...
wiesz dziubku ja mysle, ze skoro czuje taka potrzebe to nie ma co stopowac. Skoro jest na to gotowy to co zrobisz??

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie:

Co Wam szybko pomogło?
po ciazy szczegolnie. Co moge doradzic, to wepchniecie ich do srodka, jak wyjda to znowu wcisnac.Wiem smieszne ale pomaga.

Moje dziecko padlo o 19, mama je dzisiaj wymeczyla. Bylismy na zakupach i spal w chuscie ale jednak za malo. Kupilam mu swietna kurteczke w lumpku za cale 9 zloty. Swietna jest.
Paczke skarpetek w tesco oraz czapeczki a co poszalalam.
Stary 2011-09-23, 20:10   #3979
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
masc tak samo sie nazywa, ale nie ma potrzeby stosowac obu bo sa bardzo mocne
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:26   #3980
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Dopiero mam czas dla siebie, Filip dziś nie spał ani minuty (a śpi codziennie ok 2h), a Lilka dzielnie mu towarzyszyła bo od południa spała może z 15 minut
Nogi mi w d.. włażą

Na szczęście wykąpaliśmy towarzystwo wcześniej i oboje w mig usnęli

Pisałyście o pampkach na noc, Lilka też całą noc śpi w jednym najczęściej zmieniam jej ok 6-5 dopiero czyli na drugiej pobudce ' i wcale nie jest jakiś bardzo zasikany. A kupę to ona robi raz na parę dni (np dziś meeeeeeeeega wielką)

My też dajemy wit D codziennie, a ciemiączko miała ostatnio spore, bo 2,5x3cm, a widzę że Wasze maluchy mają dużo mniejsze:confus ed:

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-09-23 o 20:49
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:28   #3981
madzia1k1
Raczkowanie

Ja tylko tak na moment wskoczyłam, bo u nas przygotowywania do chrzcin, a robimy je jednak w domu, więc trochę pracy jest.

A więc, rano zrobiłam test i ......................... .....................
.....................
.......................
.......................
.........................

i jednak cioteczki moje kochane musicie poczekać na drugie maleństwo. W sumie się cieszyłam z tego wyniku, bo to trochę za szyko by było nawet dla organizmu. Więc pewnie niedługo @przyjdzie, bo dalej czuję się do dupy.
Buziaczki dla Was, idę dalej pichcić, teraz robię chałwowca

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:37   #3982
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
i jednak cioteczki moje kochane musicie poczekać na drugie maleństwo. W sumie się cieszyłam z tego wyniku, bo to trochę za szyko by było nawet dla organizmu. Więc pewnie niedługo @przyjdzie, bo dalej czuję się do dupy.
Buziaczki dla Was, idę dalej pichcić, teraz robię chałwowca
eeee tak myślałam . Bo gdyby coś było "na rzeczy" to już rano byś nam się pochwaliła . I tak gratuluję wyniku .

Ja przewijam małą za każdym razem. Tylko że jak słyszę, że zaczyna się wybudzać to robię szybko mleko, jak jest gotowe to ją przewijam i potem karmię. Nawet jak się przy pampku rozbudzi to przy jedzeniu usypia . Ale jak śpi np. od 21.00 do 5.00 to jej specjalnie nie przebieram, czekam aż się sama zacznie budzić.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:38   #3983
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki.
Strasznie pędzicie i ciężko was nadgonić.
Jesteśmy już po Chrzcinach, które naprawdę super się udały. Nie myślałam, że będziemy mieć tak piękna pogodę. Hania- moja oaza spokoju w trakcie chrzcin dała niezły koncert (moja babcia przed chrzcinami mówiła, że dziecko powinno płakać na swoim chrzcie i Hania to chyba sobie wzięła do serca )-po polaniu wodą usnęła i przez resztę ceremonii w Kościele i lokalu spała jak aniołek z przerwami na jedzenie.
Tyle z dobrych wiadomości, bo od środy moje biedne maleństwo jest przeziębione. Ma paskudny katar przez który się ciągle krztusi i nie może spać. Dostała syrop, krople i wit C i czekamy na poprawę. Odciągamy gluty aspiratorem, czego mała strasznie nie lubi i płacze przy tym strasznie. Mam nadzieję, że szybko zwalczymy to paskudztwo...
Ja z kolei 6 tydzień krwawię i już się przestraszyłam, że czeka mnie czyszczenie macicy. Na szczęście dostałam od gin antybiotyk i wkrótce ma się to wreszcie skończyć.

Teraz zabieram się na nadrabianie tego co u tam u Was słychać. Jestem od tygodnia u rodziców i ciężko jest mi być na bieżąco.
Stary 2011-09-23, 20:42   #3984
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja stosowałam czopki Procto Emorect i po 4 użyciach ogromna ulga.
dzieki, przekaże
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
mam nadziee ze wszystkie badania kontrolne wyjda dobrze
prosze was o kciuki

Dawidek sprzed paru dni
(dziewczyny na fb juz go widzialy )
zaciśnięte
słodziak mały
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
po ciazy szczegolnie. Co moge doradzic, to wepchniecie ich do srodka, jak wyjda to znowu wcisnac.Wiem smieszne ale pomaga.
dzięki, przekaże;*

A zdjęcia zakupow to gdzie?!
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
a ciemiączko miała ostatnio spore, bo 2,5x3cm, a widzę że Wasze maluchy mają dużo mniejsze:confus ed:
Moja też ma spore, pediatra powiedziała że prawidlowe
Cytat:
ładnie to takie napięcie wprowadzać
No to sie ciesze, chociaż szkoda że nie będziemy mieć fasolki na watku

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-23, 20:58   #3985
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja tylko tak na moment wskoczyłam, bo u nas przygotowywania do chrzcin, a robimy je jednak w domu, więc trochę pracy jest.

Aleś napięcie zrobiłą

ale ja i tak czułam że negatywny wyjdzie bo sama przed @ czułam się tak jak opisywałaś a my zauwazyłam że wszystko mamy podobnie

Stary 2011-09-23, 21:30   #3986
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Bombowe Chyba sobie którąś sprawimy

Cytat:
Co Wam szybko pomogło?
Oj, znam ten ból Mi też wyszły dopiero przy porodzie, najpierw nie takie nawet straszne a teraz jest już strasznie. Ledwo siedze przez takiego jednego I nic nie pomaga na dobre... ProctoGlyvenol jeszcze pogorszył sprawę, tak mnie po nich bolało, że świrowałam, a teraz od 2 tygodni stosuję czopki i maść Posterisan. Położna mi poleciła, że niby najlepsze. Ale u mnie raczej nie działają niestety

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
I Ty to mówisz Brumku?
ta, która się deklarowała że bedzie pracować w domu bo bez pracy żyć nie może?
A bo praca zawodowa a nauka dla siebie to co innego! Przynajmniej dla mnie i mojej motywacji

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Tak Kurier mnie spod prysznica wyciągnął

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My też dajemy wit D codziennie, a ciemiączko miała ostatnio spore, bo 2,5x3cm, a widzę że Wasze maluchy mają dużo mniejsze:confus ed:
Ale to chyba dobrze, że u Was duże.

Cytat:
.....................
.......................
.......................
.........................

i jednak cioteczki moje kochane musicie poczekać na drugie maleństwo.
Ja się na pewno cieszę w imieniu Twojego organizmu To by był hardcore dla niego. Negatywny hardcore...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po Chrzcinach, które naprawdę super się udały.
No to cudnie
I szybko pozbywajcie sie wstrętnego przeziębienia
Stary 2011-09-23, 21:43   #3987
madziaranew
Rozeznanie

Angry Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Witam
Stronczek ja nie dostalam skierowania na scan bioderek , jak to zalatwilas?
Agni Ty tez bylas na scanie?

Madzia to Za test
Karolina wszystko bedzie dobrze
Marzen super ze chrzciny sie udaly

Sophie juz spi,a ja mam ochotke na troszke winka.pierwszy dzien jesieni ijuz w domu chlodniej, zaczynamy podgrzeqac pokoj do kapieli Bo jakos malo przyjemnie wieczorem.
Jutro Tz ma wolneWiec to jest tylko nasz dzien.
Drugi dzien kapalismy w nadmanganianie potasu Bo szyjka cal a wysypana.moja corcia ma takie waleczki pod buzia ze ciezko sie tam dostac , myjac I wycieracjac dziecko.
Usmieszki strzela cudneJak ja kocham te iskierke. Wiecie ze ja jeszcze z nikim ja nie zostawialam jestem caly czas zNia,razem wychodzimy I razem wracamy, jak narazie jest super ....
Dzis me dziecie skonczylo 7 tygodni.
Zycze milego wieczoru
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:47   #3988
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Dżony po kąpieli zasnął i sobie słodko śpi i pierdzi
chyba kropelki na kolke działają
ale jestem happy

ide nadrabiać
Stary 2011-09-23, 21:49   #3989
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Mnie też się marzy hiszpański. Kupiłam nawet kurs, ale teraz kompletnie nie mam czasu. Obiecałam sobie, że jak Malwinka podrośnie, to pójdę do szkoły językowej, a co.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Co do ciemiaczka i wit. D. Antek ma w ksiazeczce, ze ciemiaczko sladowe, a jednak przy wypisie ma w zaleceniach ta witamine. Wiec podaje. Zobaczymy co nasza pediatra na to.
Gdybyś wiedziała coś bliżej, to proszę podziel się informacją. Postaram się jutro zadzwonić do znajomej pediatry, może coś nam się rozjaśni.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:53   #3990
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dżony po kąpieli zasnął i sobie słodko śpi i pierdzi
chyba kropelki na kolke działają
ale jestem happy
A jakie dajesz kropelki?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości