Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 13:53   #3931
nerola
BAN stały

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Padłam

Przyprowadziłam Szymona z przystanku(z Izą),Krystian spał.

Szymon taki padnięty-robił w szkole sałatkę,że wchodzę do pokoju a on śpi na podłodze w kurtce.
Krystian wykorzystujac okazję,grzebnał Mu w plecaku i gwizdnął jogurt(widział rano jak mu pakowałam).
Iza leży i śpiewa żółwiowi z serduszkiem piosenkę
Kot we Izy łóżeczku bo Ją wcześniej usypiał i sam padł.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:57   #3932
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No i wróciliśmy ze szczepienia... Jednak dobrze, że wzięłam tą szczepionkę 6w1 bo kolejnych wkłuć bym chyba nie przeżyła Maja płakała tak, jak jeszcze nigdy w ciągu całego swojego półtora miesięcznego żywota nawet kolkowy płacz brzmiał inaczej ja płakałam razem z nią - swoją drogą myślałam, że będę twardsza

Pozytyw z wizyty - Maja w ciągu miesiąca przybrała ponad kilogram w 10 dobie życia miała 3540g a dziś mój mały klocuszek miał 4730g Ale pani pediatra nie omieszkała kubeł zimnej wody wylać mi na głowę, bo stwierdziła, że jak karmię przez nakładki to może mi się mleko zmniejszać i żebym próbowała małą karmić bez, ale ja przecież próbowałam!!!! I ona nie chce!!! Przecież nie robię tego bo takie mam "widzimisię" Ech... Mam nadzieję, że mleko jednak będę miała...

To straszne współczuję i mam nadzieję, że jakoś poradzicie sobie z tą sytuacją

Gratki!!!!

My karmimy się piersią i miesiączki na razie brak
moze zanikac ale nie musi. ja pol roku karmilam syna tylko w nakladkach. bez gryzl mnie niemilosiernie i nie dawalam rady. mleko mialam do 9 mies, bo wrocilam do pracy i odciagalam laktatorem. wiec karm w nakladkach - bo bez i tak bys nie dala rady... wiec i tak ma wiecej niz jakbys ich nie miala. dodam jeszzcze ze do dzis moje dziecko jest na 90 centylu z wagą i tak mial od poczatku wiec mega wypasiony

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-09-23 o 14:00
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:02   #3933
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Carmela u nas na temat wit D nic nie mówili. Nie bylo zalecenia podawac. W sumie ja karmie większość MM wiec tam jest. Mam nadzieje ze to wystarczy, jak myślicie? Witamine K dostała w zastrzyku z godzinę po urodzeniu.

Dostaliśmy Dzis pisemko z data wyznaczonej wizyty na USG bioderek. Idziemy 14 października.

Mojej Wiki tez brodka czasami drży.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:13   #3934
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a ja myslalam, ze tylko pracodawcy uwazaja, ze opieka nad dzieckiem obniza poziom inteligencji i wiedzy u kobiet...
jako mama niepracujaca juz dwa lata - dementuje - wcale nie "zglupialam"
Monia, podpadlas mi
ale ja sie czuje jakbym miała w głowie jakiegoś mózgożera... taka wypadnięta z obiegu się czuję... wiecie, "kupki i zupki" to teraz temat powszedni, od tego wiedzy fachowej niebardzo nabywam. a i języki obce mi coraz bardziej obce - chyba że migowy Kingi

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nooo

Wierz mi że zdecydowanie ważniejsze jest w tym momencie obserwowanie ciemiączka. I takie są zalecenia przy tego typu przypadkach, że się albo odstawia albo ogranicza witaminę D
to prawda. my u malego mielismy ograniczone podawanie D co trzy dni po jednej dawce bo ciemiączko za szybko kostniało. krzywicy u niego brak

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:16   #3935
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

[QUOTE=beata_1988;29578255

moją też podrażniają chusteczki pampersa i przemywamy na mokro wacikiem i wodą ale czasem jak już muszę chusteczkami przemyć to przepłukuje je ciepłą wodą i jest już ok

[/QUOTE]
ja teraz używam chusteczek nivea baby soft&cream ... i są rewelacyjne i Maksa nie uczulają
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Moje dziecko uzależniło się od suszarki Widzę, że śpiący a leżaczek mu nie odpowiadał, więc myk do wózka. W wózku dalej się kręci, wierci i marudzi, za to jak tylko włączyłam suszarkę to przymknął oczy
to tak jak moje tylko Maksiu sam przy niej nie uśnie

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:17   #3936
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale ja sie czuje jakbym miała w głowie jakiegoś mózgożera... taka wypadnięta z obiegu się czuję... wiecie, "kupki i zupki" to teraz temat powszedni, od tego wiedzy fachowej niebardzo nabywam. a i języki obce mi coraz bardziej obce - chyba że migowy Kingi
Ja też się czuję mniej rozgarnięta, niż jak przebywałam między ludźmi. Do tego się analfabetka robię . A zaraz po porodzie nie mogłam się wysłowić, brakowało mi słów i w ogóle jakaś opóźniona byłam . Ale to mogło być niewyspanie i przemęczenie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:26   #3937
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
I taki mokry sobie leży ?
moja jak nawali to aż pampers jej spada

Cytat:
Pozytyw z wizyty - Maja w ciągu miesiąca przybrała ponad kilogram w 10 dobie życia miała 3540g a dziś mój mały klocuszek miał 4730g
Brawa dla Mai!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
ja płakać nie płakalam na szczęście tylko się uśmiechałam o niej zeby mojego stresu nie czuła, ale racja... bardzo charakterystyczny krzyk, taki "mamo ratuj!"

Biore się za siebie bo nie moge na siebie patrzeć w lustrze... popijam czerwoną herbatę, jeszcze musze sobie błonnik kupic... kiedy mozna zaczął ćwiczyc po cc? najchętniej to juz bym wróciła do mojego hula hop
Oj tal....krzyk straszny, i do tego takie żałosne spojrzenie...

Naucz mnie hula hop ) Kiedyś umiałam, ale to daaaawno i już nie pamiętam nic, a mojej talii bardzo by się przydało

Cytat:
Ty mi nawet nie mów. Ja tu ostatnio pochwaliłam się dietą i jakoś mi się .... waga zatrzymała Nie chce spadać Kurcze jednak sama dieta, bez ćwiczeń to jednak trochę mało. Chętnie wróciłabym na step. A ja chcę jeszcze z 6-8 kg zrzucić
Tym się nie dołuj ,najczęściej przy odchudzaniu tak jest, że w pewnym momencie waga staje. Bo organizm przestawia się na inny tryb pracy. A niestety większość osób wtedy się poddaje i rezygnuje z diety.... Jak nie zrezygnujesz to niebawem pięknie ruszy
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
witam kochane, u mnie niestety nie wesoło , mąż wstał bardziej chory niż w poniedziałek jak był u lekarza a na dodatek dowiedział się że jego szef poprzednie l4 skomentował że na chorobę to go na pewno nie wziął no co za sku.........yk. W każsym razie mam od dziś jazdę sama z małym dzień i noc bo tata nie będzie się zbliżał mnie wysiada kręgosłup, kolana i dziś w nocy zaczął mi napierdzielać łokieć dół jak stąd do warszawy. Tym razem ja się wyżaliłam , tylko że jakos mi lepiej nie jest

a wczoraj chyba umkneło;
Moje "genialne" dziecko zaczęło się podnosić a to o wiele za wcześnie !!!!!!!!!!!
Przykro mi z powodu męża. Dasz radę na pewno jakoś
A co do wstawania to nie wiem, gdzieś czytałam że dziecko w swoim tempie wszystko robi, jeśli tylko wstaje samo, a nie jest podnoszone to nic w tym złego, widocznie jest na to gotowe..

Cytat:
Zapomniałam jeszcze o jednym...Jak byliśmy w gabinecie, rozebraliśmy Majkę, to zaczęła jej drżeć lewa noga - tak jakby z zimna, ale tylko jedna czy Wasze dzieci też tak mają??? Mamy obserwować, czy się nasila (ja zauważyłam ten odruch może ze 2 razy), jeśli tak - wypisała nam na wszelki wypadek skierowanie do neurologa
U nas też tak było, nóżka mu drżała dość często, z czasem coraz mniej, a teraz już się to prawie wcale nie zdarza. Obserwuj, myślę że przejdzie samo

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam wystawić na allegro neutralny komentarz za transakcję ( napisałam w nim, że nie polecam allegrowicza itp. ), a przypadkiem wystawiłam pozytywny. Da się to jakoś zmienić?
wydaje mi się że niestety nie..

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja smaruje TOOTH MOUSSE-m z firmy GC
dziękuję
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Padłam

Szymon taki padnięty-robił w szkole sałatkę,że wchodzę do pokoju a on śpi na podłodze w kurtce.
Krystian wykorzystujac okazję,grzebnał Mu w plecaku i gwizdnął jogurt(widział rano jak mu pakowałam).
wesoło

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:48   #3938
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Mi koło 2 kg do wagi z przed ciąży ale nie chcę na tym poprzestać. Ciało się zmienia i na pewno nie wyglądam tak jak wtedy. Bluzki małe, spodnie małe. W ogóle cała jestem "obwiśnięta" dlatego marzę o aerobiku.

Edit : 3 kilo Chyba mój mózg nie dopuszcza do siebie tej cyfry i napisało mi się inaczej
No to witaj w klubie ja w prawdzie w swoje spodnie wchodze już pare tyg, ale kształt moich bioder pozostawia jeszcze wiele do życzenia... plus ten obwisły brzuszek... nie wspomnę że moje cycki zmniejszyły się chyba o 2 rozmiary... wszystkie staniki do wymiany
Zobaczymy czy to moje picie herbatki cos da
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Podsumowując, nie widzę u siebie metod naturalnych.
Ja siebie tez nie nawet gumke 5 razy sprawdzam zawsze teraz dostalam od gina tabsy przez tą moja epilepsje, ale pewnie pierwsze miesiące i tak męża będę gumkami katować
Cytat:
Ja też po cc i moja gin na wizycie popołogowej (6 tygodni po cc) powiedziała, że mogę już 20-30 brzuszków dziennie ćwiczyć i ewentualnie mogłabym się zapisać na jakiś lightowy aerobik, ale takiego to ja nie znam. Pozwoliła mi też na basen chodzić (wczoraj kupiłam nowy strój) i stwierdziła, że po takim rozruchu to za 2,5 miesiąca mogę ruszyć na normalny fitness.
Ja z tych niepotrafiących pływać musze spróbować brzuszki po troche po troche
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ej no co z tym testem ciążowym? Czekam na wyniki, mamy już pierwszą mamusię z drugą fasolką, czy nie?
Tez jestem ciekawa ale czekałam aż ktoś inny zapyta
Cytat:
Padłam

To się nazywa "samo życie" uwielbiam Twoje dzieciaki!
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Naucz mnie hula hop ) Kiedyś umiałam, ale to daaaawno i już nie pamiętam nic, a mojej talii bardzo by się przydało
Sama nie mogłam się nauczyc: w przedszkolu potrafiłam 2 godz kręcić! a jak kupiłam w tamtym roku to jedno "okrążenie" i spadało ale po troche po troche i już kręciłam 20min ale zaszłam w ciąże i trzeba było przerwać.
A kupiłam sobie jakieś najtańsze http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...798876212.html
To sam plastik - lekkie bardzo... nasypałam piasku, pokleiłam taśmą i jest dużo lepiej się kręci takim ciężkim - ale nie za bardzo bo mozna się siniaków nabawić... już nie mogę sobie doczekać aż sobie pokręce

Mój Misio przez sen mamla pieluche tetrową....

Jutro wizyta u Neurologa moja oczywiście, nie Lilki na szczęście... i robię listę do drogerii, muszę zainwestować w kosmetyki do ciała, bo wyglądam jak flak!

A właśnie, jak któraś używa podkładu LOREAL TRUE MATCH to w Naturze jest po 39zł!

W rossmanie chusteczki Pampers zielone i Nivea pure&fresh w promocji!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:52   #3939
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Ja sciągłam kod z rossnetu i chyba nie kupie chusteczek pampers 4x62szt za 17,49zł. Nie mam jak sie dostać do rossmana
Stary 2011-09-23, 14:53   #3940
DaKaro
Zadomowienie

Dzisiaj moj Skarbek konczy miesiac, jestem z niej dumna

witam.

Ellika Kolina trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki, bedzie dobrze.

Brunetko ja zauwazylam, ze Cie nie ma, wczoraj myslalam o Tobie, ale nic nie napisalam, bo ostatnio wiecej czytam niz sie udzielam-nie lubie pisac z komorki.

Musze skonsultowac zazywanie witaminy D z pediatra, Malwinka ma ciemiaczko przodujace 0,5x0,5.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:56   #3941
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

U nas właśnie samo minelo
Także karolineee nie przejmuj się

Cytat:

Drżenie nóżek i brody - u nas zdarza sie już sporadycznie, ale było nawet kilka razy dziennie, pediatra stwierdziła, ze to niewykształcony uklad nerwowy i samo minie
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Padłam

A u Was jak zwykle wesoło

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moze zanikac ale nie musi. ja pol roku karmilam syna tylko w nakladkach. bez gryzl mnie niemilosiernie i nie dawalam rady. mleko mialam do 9 mies, bo wrocilam do pracy i odciagalam laktatorem. wiec karm w nakladkach - bo bez i tak bys nie dala rady... wiec i tak ma wiecej niz jakbys ich nie miala. dodam jeszzcze ze do dzis moje dziecko jest na 90 centylu z wagą i tak mial od poczatku wiec mega wypasiony
Lejesz miód na moje serce, kochana a czy jakoś specjalnie dbalaś o to, żeby mleczko nie zanikało? W sensie - piłaś jakieś herbatki, karmi ?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mojej Wiki tez brodka czasami drży.
Ooo! Bródka u nas też drży, ale zawsze wtedy, jak Maja płacze, tak jakby chciała podkreślić, jak bardzo jej źle

Cytat:

Brawa dla Mai!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:00   #3942
ellika
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Kochana będzie dobrze
nic się nie martw, ale rozumiem Cię, to jak cios w serce a możesz te wyniki skonsultować z innym lekarzem ??czy musisz aż do października czekać??
Będę próbować zrobić badanie jeszcze w klinice we Wrocławiu, bo te wczorajsze wyniki zostały w Opolu i czekają właśnie na tę lekarkę.
Cytat:

Boże Strasznie współczuję. Ale czy takie badania są w 100% pewne? Co się z tym robi? Trzymam za Was kciuki z całych sił Musi być dobrze, musi!!!!!!
To było badanie Bera, ponoć obiektywne
Niestety nie wiem co dalej...powoli wdrażam sie w temat. Myślę ze koniecznie trzeba poznać przyczynę niedosłuchu.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
mogę sobie tylko wyobrazić jak jest Ci ciężko. Ważne, że wada wykryta szybko i można zacząć leczenie. A na czym ono polega? czy aparat słuchowy pomoże? oby konsultacja z lekarzem przyniosła dobre wieści i wróci dobry nastrój u Ciebie. Będę 3mać kciuki aby wszystko dobrze się skończyło.
niestety jestm w głębokiej niewiedzy, ale tez myśle ze dobrze ze szybko wykryte i zaczniemy działać

Cytat:

Kochana mogę jedynie powiedzieć, że dobrze się stało, że wada została tak wcześnie wykryta. Wcześnie zaczniecie rehabilitację, to będzie dobrze. Wynik badania może się jeszcze lekko zmienić, bo badanie słuchu zależy od stanu zdrowia, np kataru, czystości przewodu słuchowego itd. Lekarz z pewnością sprawdzi przewody słuchowe i jeśli były by zanieczyszczone to wyczyści i zleci kolejne badanie.
Ja byłam dzisiaj z moją małą na badaniach słuchu, bo mała jest teoretycznie obciążona przez moją wadę, ale u nas póki co wyszło ok.

Dzięki za info i cieszę się że Twojej córci wyszło prawidłowo
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:03   #3943
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Brunetko ja zauwazylam, ze Cie nie ma, wczoraj myslalam o Tobie, ale nic nie napisalam, bo ostatnio wiecej czytam niz sie udzielam-nie lubie pisac z komorki.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:08   #3944
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama nie mogłam się nauczyc: w przedszkolu potrafiłam 2 godz kręcić! a jak kupiłam w tamtym roku to jedno "okrążenie" i spadało ale po troche po troche i już kręciłam 20min ale zaszłam w ciąże i trzeba było przerwać
Ja przed ciążą sobie kupiłam takie zwykłe. I jakie było moje zdziwienie jak próbowałam nim kręcić a się ani raz nie udało . Jak byłam mała to na wszystkim potrafiłam kręcić hula-hopem (szyi, rękach, nogach, tali ). Myślałam, że to jak jazda na rowerze i tego się nie zapomina. No i hula-hop wylądowało za szafą .

Mąż się ze mnie śmiał, że sierota jestem, że to na pewno nie jest takie trudne. Sam spróbował i jemu też się nie udało .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-23, 15:11   #3945
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzięki brunetce upolowałam a lumpku sukienkę na wesele
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9220252.jpg (147,4 KB, 65 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:18   #3946
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:21   #3947
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
W rossmanie chusteczki Pampers zielone i Nivea pure&fresh w promocji!
A w jakiej są cenie?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:27   #3948
moniczka2123
Zadomowienie

Cześć moje kochane mamusie i ich kochane maleństwa
Daaaaaaaaaaawno mnie nie bylo wybaczcie

U nas wszzystko dobrze za nami szczepienie (ja wyrodna matka zaszczepilam dziecko bezplatna szcepionka) oczuwiscie zostalam zjechana za to przez pielegniarki i doktorke bo oczywiscie platne lepsze ;/ ..
Dziś mija tydzien od szczepienia jest super maly slicznie to zniosl zero goraczki itd.własnie sobie słodko spi

Tydzień temu maluszek wazył już 3730

Wczoraj bylam u ginekologa na kontroli i wszystko jest super badanie wogóle nie bolało Doktorek powiedział ze wszystko slicznie sie wygoiło nawet nie popekałam w srodku Dostałam tabletki

I wczoraj byla pierwsza proba wspolzycia i jest super
pozdrawiam

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-09-23 o 15:29
moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:31   #3949
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mała właśnie sobie spała w łóżeczku, kiedy usłyszałam straszny krzyk. Lecę do łózeczka, patrzę a ta mała łobuzica sobie przez sen włosy wyrwała i dlatego płakała .
Widocznie kolor jej nie odpowiada i chciała sobie zmienić fryzurkę

Cytat:
Sexy

A my po spacerku, ale że Tymon się nie obudził po powrocie, to go wystawiłam na balkon i dalej chłopak spaceruje
Stary 2011-09-23, 15:37   #3950
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A my po spacerku, ale że Tymon się nie obudził po powrocie, to go wystawiłam na balkon i dalej chłopak spaceruje
daleko nie zajdzie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-23, 15:38   #3951
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Ja przed ciążą sobie kupiłam takie zwykłe. I jakie było moje zdziwienie jak próbowałam nim kręcić a się ani raz nie udało . Jak byłam mała to na wszystkim potrafiłam kręcić hula-hopem (szyi, rękach, nogach, tali ). Myślałam, że to jak jazda na rowerze i tego się nie zapomina. No i hula-hop wylądowało za szafą .

Mąż się ze mnie śmiał, że sierota jestem, że to na pewno nie jest takie trudne. Sam spróbował i jemu też się nie udało .
Ja całe dnie spędzałam kręcąc hula-hopem i skacząc na skakance.... jak byłam mała( 8lat) mogłam bez końca, a jak siostra młodsza sobie kupiła to ja już nie umiałamteż myślałam,że tego się nie zapomina.
Stary 2011-09-23, 15:40   #3952
DaKaro
Zadomowienie

Zmalowana sliczna sukienka. Ile zaplacilas za to cudenko?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:41   #3953
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale świetna, Wy to tam macie fajne lumpki i komisy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-23, 15:55   #3954
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Zmalowana sliczna sukienka. Ile zaplacilas za to cudenko?
15 zł

iustyna to wpadaj do nas na zakupowe szaleństwo )

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Dziewczyny Moj Pszczoła je Bebilon Comfort, czy mogę mu już powoli wprowadzać zwykły Bebilon ?

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-09-23 o 15:54
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:00   #3955
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dziubek - troszke spieszy sie twojemu Szymusiowi, ale trudno - na to nic nie poradzisz, sila go przytrzymywac nie bedziesz przeciez...
Widzialam kiedys czteromiesieczniaka ladnie samodzielnie bez trzymanki siedzacego na kolanach u mamusi no i coz.. - nie zdolala go powstrzymac.
Poprostu niech czesciej siedzi w lezaczku-bujaczku, nie bedzie mu sie tak nudzic jak w pozycji lezacej i moze wtedy nie bedzie probowal sie podnosic??
no właśnie skubaniec się podnosi w leżaczku i spędza w nim większą część dnia bo na macie czy brzuchu to chwilę poleży, ja go na kolanach nie trzymam, nie sadzam więc widać faktycznie ma ochotę ...

Cytat:
A jak z bioderkami u was? Jeśli badanie wyszło dobrze, to możesz być spokojniejsza. Jeśli mieliście jakiś lekki problem to zalecane jest powstrzymywanie dziecka tak długo jak się da.
bioderka wyszły ok, kontrolne badanie będziemy robić na przełomie października i listopada

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla męża.
A ze wstawaniem hmm troszke za wcześnie, ale tak jak dziewczyny piszą siłą przecież nie będziesz przetrzymywać...
Cytat:
Przykro mi z powodu męża. Dasz radę na pewno jakoś
A co do wstawania to nie wiem, gdzieś czytałam że dziecko w swoim tempie wszystko robi, jeśli tylko wstaje samo, a nie jest podnoszone to nic w tym złego, widocznie jest na to gotowe..
Brumeczku , Patik plus autorki z postów powyżej dziękuje za odpowiedzi, może faktycznie na niego juz pora (zawsze wychodzi przed orkiestrę i straszy mamę ) sama mu nie pomagam wręcz utrudniam kładąc na płaskim ale jemu to nie przeszkadza , leżąc też próbuje łobuz mały

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja sciągłam kod z rossnetu i chyba nie kupie chusteczek pampers 4x62szt za 17,49zł. Nie mam jak sie dostać do rossmana
jak nie skorzystasz to ja chętna oczywiście nie za darmo

Cytat:
Dzisiaj moj Skarbek konczy miesiac, jestem z niej dumna
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:07   #3956
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo! Bródka u nas też drży, ale zawsze wtedy, jak Maja płacze, tak jakby chciała podkreślić, jak bardzo jej źle
i wychodzi z tego takie genialne "łałałałałałalałała"
Cytat:

Takim lekkim jest o wiele trudniej kręcić niż obciążonym
Cytat:

Cytat:
A w jakiej są cenie?
Pampers 4szt za 17,49zł ale z kodem, a nivea 2 paczki za 9.99zł bez kodu
Cytat:
daleko nie zajdzie

Cytat:
15 zł

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Ciekawe jak tam Scio

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:28   #3957
CrazyMachine
Zadomowienie

Pochwalę się dostałam dziś przesyłkę z kosmetykami do higieny intymnej Baifem - była tu w dziale konkursy ankieta do wypełnienia. Ja generalnie to w żadnych konkursach nie wygrywam, takie mam szczęście, (ale pocieszam się, że za to w miłości mi się wiedzie), a tu taka niespodzianka. No, ale to nie był prawdziwy konkurs, tylko ankieta i losowanie.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:28   #3958
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:

A właśnie, jak któraś używa podkładu LOREAL TRUE MATCH to w Naturze jest po 39zł!
a do jakiego podkładu z max factora można go porównać bo szczerze jeszcze tego nie miałam a skusiłabym się ?

Cytat:
super i za 15 zł ja też taką chcę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:30   #3959
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie mogłam się nauczyc: w przedszkolu potrafiłam 2 godz kręcić! a jak kupiłam w tamtym roku to jedno "okrążenie" i spadało ale po troche po troche i już kręciłam 20min ale zaszłam w ciąże i trzeba było przerwać.
A kupiłam sobie jakieś najtańsze http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...798876212.html
Ja tak samo zrobiłam Piasek do środka i dawaj... ale nie udało mi się nigdy więcej niż kilka razy okręcić... a jak byłam mała to tak fajnie szło

Cytat:
bardzo ładna!

Cytat:
daleko nie zajdzie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumeczku , Patik plus autorki z postów powyżej dziękuje za odpowiedzi, może faktycznie na niego juz pora (zawsze wychodzi przed orkiestrę i straszy mamę ) sama mu nie pomagam wręcz utrudniam kładąc na płaskim ale jemu to nie przeszkadza , leżąc też próbuje łobuz mały
To niech śmiało próbuje Siąść jeszcze nie siądzie, ale wzmacnia sobie mięśnie w ten sposób

Mój dzieć to wie jak się zachować w towarzystwie poszłam odwiedzić w pracy koleżanki, to cały czas był taki grzeczniutki, uśmiechał się do nich, zaczął przysypiać, wszyscy wychwalili jaki to on spokojny i grzeczny, a jak wróciliśmy do domu to się opcja grzeczności zacięła
Choć nie powiem, teraz śpi ładnie w wózeczku koło domu

Kupiłam sobie internetowy kurs językowy, siadam od dziś godzinę dziennie... mam nadzieję że mi się uda i moja silna wola to wytrzyma
A w ogóle to muszę zapisać się na taki stacjonarny kurs egzaminacyjny...trochę się boję jak sobie poradzę, ale nawet moja mama mnie namawia bo mówi że ile da radę to mi pomoże, żebym szła... Do tej pory języka się uczyłam a jakoś nie pomyślałam nigdy o certyfikacie A muszę go zrobić bo przy obronie mam do wyboru albo przedstawić cert. albo na tym samym poziomie zdawać egzamin... Więc już wolę papierek zrobić, przynajmniej jakiś pożytek z niego potem będzie....Żal mi tylko małego zostawiać na dodatkowo kilka godzin...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:40   #3960
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie internetowy kurs językowy, siadam od dziś godzinę dziennie... mam nadzieję że mi się uda i moja silna wola to wytrzyma
Ambitnie Ja bym nie potrafiła się tak zmobilizować w domu Zawsze coś ciekawszego miałabym do roboty

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości