|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
całe szczęście zawsze jak mi się kończy to jest na niego promocja i nie musze wydawać ponad 50zl na niego...Cytat:
![]() Dodatkowo dzisiaj mi wpadło do głowy, żeby podejść do matury z angielskiego i też z chęcia wybrałabym się na jakieś kursy ale na tym moim zadupiu za przeproszeniem nic nie ma![]() Moje dziecko własnie prowadzi burzliwą rozmowe z lampą sufitową to ostatnio jej najbliższa psiapsióła |
||
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() W szkole niestety miałam rosyjski... a marzy mi się hiszpański chcia łam w zeszłym roku iść na kurs ale ciut mi się plany zmieniły
|
|
|
#3963 | ||
|
Zadomowienie
|
zaciśnięte
Cytat:
Cytat:
a na spacerku przynajmniej 3godzinnym to z emilem jestesmy codziennie |
||
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam na linka na dole i rozłożyło mnie to
![]() http://www.koszulkolandia.com/kazdeg...la-mamusi.html http://www.koszulkolandia.com/maly-l...ahaha::hahaha:
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A jak tylko wyszli to rozpoczął koncert, ale był już po prostu zmęczony i teraz śpi w wózku
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam pytanie:
Rozmawiałam dziś ze znajoma, rodziła końcem czerwca i teraz boryka się z hemoroidami (swoja drogą, mozliwe że pojawiły się tyle po porodzie? ), wiem, że stosowałyście jakieś maści i czopki, a nie chce mi sie przeszukiwać forum![]() Co Wam szybko pomogło? |
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 3 dniach już odczułam wielką poprawę ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- A co mi się działo ??? |
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Ona i tak nie karmi, karmiła tylko tydzień i odpuściła bo maly strasznie ją gryzł... ok to jej doradze, bo biedna jak ma iść do kibelka to jej sie beczec chce... a jakąs maść stosowałaś?
|
|
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymiotował jak szalony, ale to pewnie dlatego że jest to mleko rzadsze niż comfort. Za to znowu zaczęły się wieczorne płacze po jedzeniu. Teraz odpukać nie ma. Jest prężenie, kręcenie ale już nie krzyczy w niebogłosy.
|
#3973 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina oj to nieciekawie z ta zoltaczka.
Swoja droga to zastanawiam sie jak przeliczyc "nasz" wynik na ten wasz. Bo my mamy 121 tylko pewnie inne jednostki. Antka wynik tez jest podwyzszony, ale nie wiem o ile. Lekarz na razie mowil, ze tragedii nie ma, zeby wystawiac do swiatla slonecznego, przepajac woda z glukoza (czego nie robie, bo ciagle zapominam kupic), mowil, ze wystarczyloby na dzien odstawic od piersi i by zbielal, ale na szczescie az takiej potrzeby nie ma. Mam skontrolowac przed szczepieniem. Co do ciemiaczka i wit. D. Antek ma w ksiazeczce, ze ciemiaczko sladowe, a jednak przy wypisie ma w zaleceniach ta witamine. Wiec podaje. Zobaczymy co nasza pediatra na to. Monia co do organizacji jak pogodzic prace i rozwozenie dzieci, to ja tez juz o tym mysle. Wprawdzie biore teraz wychowawczy, ale jak wroce, to Wiki bedzie w 1 klasie, Zuzia w zerowce, ale w budynku przedszkola, Antos w zlobku. 3 rozne budynki, oczywiscie w roznych miejscach. I nie ma szans, zebym z moimi godzinami pracy zdazyc ich poodbierac. No i chyba bede musiala wrocic na niepelny etat A u mnie juz po staremu harmider w domu - wrocily wczasowiczki znad morza. U mnie powoli przygotowania do chrzcin. Na razie upiklam torty, jutro masy i dekoracje...
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta, która się deklarowała że bedzie pracować w domu bo bez pracy żyć nie może? ![]() ja stosowałam czopki Procto Emorect i po 4 użyciach ogromna ulga.
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za piękną nockę Ali![]() Cytat:
Cytat:
ja całe lata z trądzikiem się bujam więc domowe sposoby niwelowania pryszczy i kamuflażu mam obcykane ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- gdzie są wyniki bo szukałam i znaleźć nie mogę edit: już znalazłam ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-23 o 19:34 |
||||
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje wam za kciuki i buziaki i pocieszenia
wiec... na wizycie w poradni patologii noworodka, lekarz dokladnie zbadal Dawida, obejrzal wyniki i powiedzial, ze to nie jest alarmowa sytuacja ze przy karmieniu piersia zoltaczka moze sie dluzej utrzymywac i czasem, gdy poziom bilirubiny jest na prawde wysoki, to na dzien lub dwa odstawiaja malucha od piersi i wtedy zwykle jej poziom spada mamy za 10dni przyjsc na kontrole, pobiora krew i zobacza czy spada jak pisalam morfologia i mocz jest w porzadku, Dawidek ladnie przybiera (dzis wazy 4520g tydzien temu w srode wazyl 4270g), nie wymiotuje - crp 0,00, tylko bilirubina wysokamamy obserwowac i tyle to dobre wiesci ellika, przytulam mocno rano sygnalizowalam ze jeszcze cos chcialabym napisac, ale juz czasu nie mialam - i wlasnie o badaniu sluchu mialam napisac - w te srode Dawid mial pierwsze badania otoemisji, prawe ucho ok, a w lewym wyszla "kontrola" - juz sie zamartwiam ze cos jest nie tak, wizyta kontrolna koncem pazdziernika a w poniedzialek bylismy na usg bioderek i glowki bioderka w porzadku - ale mamy wykonywac kilka cwiczen bo nie rozklada ich calkowicie usg glowki mielismy kontrolnie, bo maly po porodzie mial problemy z oddechem przez co byl kilkanascie godzin w inkubatorze, usg glowki wykazalo wtedy maly wylew skontrolowali teraz czy sie nie powiekszylo - noo i sie nie powiekszylo, uffflekarze mnie uspakajaja ze wiele niemowlat tak ma i mam sie nie zamartwiac, ze to powinno sie wchlonac, no wlasnie "powinno" ja i tak sie martwie, przede wzystkim o glowke i sluch, oraz o zoltaczke i bioderka ![]() Dawidek jest kochanym dzieciatkiem rosnie i kilka ubranek 56 juz schowalam bo byly za male, teraz 62 jest odpowiednie, ale wchodzi w niektore modele 68 jakies male widoczniemam nadziee ze wszystkie badania kontrolne wyjda dobrze prosze was o kciuki Dawidek sprzed paru dni (dziewczyny na fb juz go widzialy )przepraszam za dlugi post
|
#3978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko padlo o 19, mama je dzisiaj wymeczyla. Bylismy na zakupach i spal w chuscie ale jednak za malo. Kupilam mu swietna kurteczke w lumpku za cale 9 zloty. Swietna jest. Paczke skarpetek w tesco oraz czapeczki a co poszalalam.
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Dopiero mam czas dla siebie, Filip dziś nie spał ani minuty (a śpi codziennie ok 2h), a Lilka dzielnie mu towarzyszyła bo od południa spała może z 15 minut ![]() Nogi mi w d.. włażą Na szczęście wykąpaliśmy towarzystwo wcześniej i oboje w mig usnęli ![]() Pisałyście o pampkach na noc, Lilka też całą noc śpi w jednym najczęściej zmieniam jej ok 6-5 dopiero czyli na drugiej pobudce ' i wcale nie jest jakiś bardzo zasikany. A kupę to ona robi raz na parę dni (np dziś meeeeeeeeega wielką)My też dajemy wit D codziennie, a ciemiączko miała ostatnio spore, bo 2,5x3cm, a widzę że Wasze maluchy mają dużo mniejsze :confus ed:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-09-23 o 20:49 |
|
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko tak na moment wskoczyłam, bo u nas przygotowywania do chrzcin, a robimy je jednak w domu, więc trochę pracy jest.
A więc, rano zrobiłam test i ......................... ..................... ..................... ....................... ....................... ......................... i jednak cioteczki moje kochane musicie poczekać na drugie maleństwo. W sumie się cieszyłam z tego wyniku, bo to trochę za szyko by było nawet dla organizmu. Więc pewnie niedługo @przyjdzie, bo dalej czuję się do dupy. Buziaczki dla Was, idę dalej pichcić, teraz robię chałwowca
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Bo gdyby coś było "na rzeczy" to już rano byś nam się pochwaliła . I tak gratuluję wyniku Ja przewijam małą za każdym razem. Tylko że jak słyszę, że zaczyna się wybudzać to robię szybko mleko, jak jest gotowe to ją przewijam i potem karmię. Nawet jak się przy pampku rozbudzi to przy jedzeniu usypia
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
Strasznie pędzicie i ciężko was nadgonić. ![]() Jesteśmy już po Chrzcinach, które naprawdę super się udały. )-po polaniu wodą usnęła i przez resztę ceremonii w Kościele i lokalu spała jak aniołek z przerwami na jedzenie. Tyle z dobrych wiadomości, bo od środy moje biedne maleństwo jest przeziębione. Ma paskudny katar przez który się ciągle krztusi i nie może spać. Dostała syrop, krople i wit C i czekamy na poprawę. Odciągamy gluty aspiratorem, czego mała strasznie nie lubi i płacze przy tym strasznie. Mam nadzieję, że szybko zwalczymy to paskudztwo... ![]() Ja z kolei 6 tydzień krwawię i już się przestraszyłam, że czeka mnie czyszczenie macicy. Na szczęście dostałam od gin antybiotyk i wkrótce ma się to wreszcie skończyć. ![]() Teraz zabieram się na nadrabianie tego co u tam u Was słychać. Jestem od tygodnia u rodziców i ciężko jest mi być na bieżąco. |
|
|
|
#3984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki, przekaże
![]() Cytat:
zaciśnięteCytat:
A zdjęcia zakupow to gdzie?! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to sie ciesze, chociaż szkoda że nie będziemy mieć fasolki na watku
|
||||
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja i tak czułam że negatywny wyjdzie a my zauwazyłam że wszystko mamy podobnie
|
|
|
#3986 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba sobie którąś sprawimy ![]() Cytat:
Mi też wyszły dopiero przy porodzie, najpierw nie takie nawet straszne a teraz jest już strasznie. Ledwo siedze przez takiego jednego I nic nie pomaga na dobre... ProctoGlyvenol jeszcze pogorszył sprawę, tak mnie po nich bolało, że świrowałam, a teraz od 2 tygodni stosuję czopki i maść Posterisan. Położna mi poleciła, że niby najlepsze. Ale u mnie raczej nie działają niestety ![]() Cytat:
![]() Tak Kurier mnie spod prysznica wyciągnął ![]() Cytat:
Cytat:
No to cudnie I szybko pozbywajcie sie wstrętnego przeziębienia
|
|
#3987 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Stronczek ja nie dostalam skierowania na scan bioderek , jak to zalatwilas? Agni Ty tez bylas na scanie? Madzia to Za test Karolina wszystko bedzie dobrze Marzen super ze chrzciny sie udaly Sophie juz spi,a ja mam ochotke na troszke winka .pierwszy dzien jesieni ijuz w domu chlodniej, zaczynamy podgrzeqac pokoj do kapieli Bo jakos malo przyjemnie wieczorem.Jutro Tz ma wolne .Drugi dzien kapalismy w nadmanganianie potasu Bo szyjka cal a wysypana Usmieszki strzela cudne Jak ja kocham te iskierke. Wiecie ze ja jeszcze z nikim ja nie zostawialam jestem caly czas zNia,razem wychodzimy I razem wracamy, jak narazie jest super ....Dzis me dziecie skonczylo 7 tygodni. Zycze milego wieczoru |
|
|
|
#3988 |
|
Wtajemniczenie
|
Dżony po kąpieli zasnął i sobie słodko śpi i pierdzi
chyba kropelki na kolke działają ale jestem happy ide nadrabiać
|
#3989 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Postaram się jutro zadzwonić do znajomej pediatry, może coś nam się rozjaśni.
|
||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie dajesz kropelki?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

całe szczęście zawsze jak mi się kończy to jest na niego promocja i nie musze wydawać ponad 50zl na niego...
i też z chęcia wybrałabym się na jakieś kursy ale na tym moim zadupiu za przeproszeniem nic nie ma

Zakończone: 2

A jak tylko wyszli to rozpoczął koncert, ale był już po prostu zmęczony i teraz śpi w wózku 

Ja bym nie potrafiła się tak zmobilizować w domu
skontrolowali teraz czy sie nie powiekszylo - noo i sie nie powiekszylo, ufff

Ma paskudny katar przez który się ciągle krztusi i nie może spać. Dostała syrop, krople i wit C i czekamy na poprawę. Odciągamy gluty aspiratorem, czego mała strasznie nie lubi i płacze przy tym strasznie. 
zaciśnięte