|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
ale śliczny
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
ja poce sie tylko jak mam nawal. po ciazy (pierwszej) ogolnie poce sie mniej
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
urocza A u nas nie wiem co się stało. wczoraj odciągnełam mleka 125 ml na wieczór i Emil zjadł po kapieli. po czym poległ i spał do 12:30, kiedy to lekko się przebudził. chciałam mu dac pierś, ale mój T. ubzdurał sobie że Emila trzeba przewinac i co? d..pa.pieluszka czysta - dzieciak wybudzony. wziełam go do łożka na karmienie. tylko pociamkał 10 min i zasnął. T. wywaliłam do drugiego pokoju, bo mały sie rozpychał i łóżko okazało się za małe na 3 osoby. losów też nie było co ciagnąc, kto wypada - wiadomo T. .i tak młody spał do 4:30!!![]() nigd y wcześniej tego nie robiłam. czy może wina tego czegoś w nosie. bo dalej harczy, a my zapuszczamy sól fizjologiczną i w sumie nie wydaje się by go to w jakiś sposób denerwowało. ciekawe a jak śpi to nie harczy.więc to chyba nie jest katar, ani żadne przeziębienie. choc usłyszałam kilka razy pojedyncze kaszlnięcia (ale to może ze względu na suche powietrze, bo mnie też coś tak w gardełku podrapuje) :conf used:. acha... i kupa była zielonkawa.![]() nie wiem czy iśc z nim jutro do pediatry, czy dalej pryskac i odciągac. ?dodam że przedwczoraj to był pierwszy raz kiedy mu coś do nosa zapuściliśmy bądź próbowalismy czyścic. może to dlatego tyle trwa. bo tam pełno nie wiadomo czego jest. ![]() . Czy ktos w ogóle zrozumiał co ja tu napisałam? i jest może w stanie udzielic mi odpowiedzi? |
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)a sen niezły Cytat:
Dony tez dziś tyle kończy ![]() a co do pocenia, na początk tj po porodzie strasznie siepociłam, teraz to już sie normuje, ale cały czas jeszcze odczuwam mocniejsze pocenie. zawsze po pierwszym karmieniu 6-7 godzina muszę uciekać pod prysznic, bo by mi mężczyźni z domu pouciekali
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry, U nas dzisiaj noc kiepska... Siedzę właśnie nad filiżanką kawy. Jedzonko o 21.30, 1.10, 4.10, 6, 7.30... Plus do tego bardzo długo ciumkał co chwilkę puszczając pierś... Eh. O 4.10 karmiłam prawie do 5 plus zmiania pampka i o 6 znowu domagał się piersi. Łobuz mały, a już ostatnio tak ładnie spał. Trzymam kciuczki za wszystkie dzisiejsze chrzciny i urodzinki Zuzi! ![]() EDIT: Aaa zapomniałam najważniejszego - Szymon skończył dzisiaj w nocy 2 miesiące!
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-09-25 o 08:57 |
|
|
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczynki za odp. w sprawie pocenia, wychodzi na to, ze u mnie to najsilniejsze.
Telik no tak przeciez Antos i Jas to rowiesnicy! Dla Was tez gratki za 4 tygodnie! Madziulka dla Was za 2 miesiace. Powazny wiek! Zuzia dziekuje za zyczenia! Agni moze to nie katar tylko sapka? A to ze cos tam jest w nosie, to w sumie normalne, ja kataru nie mam, a np. po nocy tez musze sobie czyscic nos. Carmelka Grizzli |
|
|
|
#4088 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za 4 tygodniea co do pocenia to ja sie strasznie pocę ale dopiero od jakichś 2 tygodni, ogólnie masakra, tak samo jak piszesz, piżam już brakuje a wstać w nocy to masakra bo zimno nie wiem ile to potrwa Cytat:
Cytat:
za 2 miesiąceu nas nocka też fatalna, pobudki o 00:30, 1:30,4:30 no i o 9:00, jestem padnięta ![]() a zapomniałam tez się pochwalić, mój łobuz skończył wczoraj 12 tygodni |
|||
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dobrze Dzień doberek. No i przechwaliłam. Tzn. nocka była ładna, nawet bardzo, ale przy zasypianiu był ryk nie z tej ziemi. Kurde nie wiem czemu Czy to brzuch, czy za wcześnie, bo zawsze chodziliśmy spać koło 20 a teraz o 19tej Ale przecież Dominik o tym nie wie ![]() Za to w nocy jedzenie o 00.20 i 4.00 a pobudka dopiero o 9tej Przy czym od 8mej spał na moim brzuchu bo musiałam już go "przekonywać" , że jeszcze za wcześnie.Trzymam kciuki za powodzenie wszystkich dzisiejszych imprez Carmelka cudo Jestem skrzyżowaniem wieloryba ze słoniem
|
|
#4090 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczna tak prosta
![]() Cytat:
Dzisiaj kolejne próby, daje sobie jakiś czas. Jak nie będę widziała poprawy to spróbuję z glukozą, ale nie chce jej za bardzo podawać. No nic musi się przekonać prędzej czy poźniej. Cytat:
Ja nie raz jak idę w miasto i sobie nic nie kupię co chciałam, to zawsze pocieszam się drobiazgami ![]() Cytat:
Cytat:
bo tego jest niewiele. Ale ser żółty, twaróg, czekolada U mnie właśnie jest uczulenie i odkładam przetwory mleczne i czekoladę, choć mam wrażenie że jak mówię "odkładam" to mam większe parcie na te pyszności czekolada do mnie aż mówi ! ale nie mogę jej sluchać.. szukam innych słodkości np. babkę piaskową ![]() Cytat:
tak samo jak w dzień ?! Moja jak zaczęła dłużej spać w nocy to moje piersi miały nadmair mleka i wtedy się pociłam dopiero teraz kiedy piersi wiedzą, że w nocy dłużej spi to mam mały spokój ![]() Cała TY ! Twojego zdjęcia ostatnio nie było widać Cytat:
I zastanawiam się czy przypadkiem Emil po prostu nie zaczyna dłużej spać ?! Moja Emilie z nocy na noc zaczęła spać od 20 -3 a teraz śpi 20:30- 4:30 bądź dłużej. A to że harczy to raczej nie spałby dłużej, bo to przeszkadza. Harczy jak zapuszczasz pewnie wody fizjologicznej co? Moja tak samo ma.. w nocy cisza- choć i harczała, a kiedy zapuszcze wode morską to harczy wtedy te kozy jakby się rozluźniały i fridą odciągam...choć chce zobaczyć wlaśnie jak to będzie dzień bez odciagania.Moja tez sobie czasem odkaszle, ale to nie przeziębienie- wydaję mi się że po prostu jak My starsi ludzie sobie czasem odkaszlemy bo coś tam w gardle stoi albo właśnie przez suche powietrze, naporodukuje sobie językiem śliny i może miec jej za dużo. A zielonkawa kupa przy karmieniu jest normalna, nie martw się !! Ja bym jeszcze poczekała, nie ma sensu lecieć do pediatry jak Emil ładnie je i śpi - jakby tak nie było to te harczenie zdecydowanie by mu przeszkadzało i by jadł więrcąc się żle by spał. Ja myślę, że Twój syn po porstu z dnia na dzień się zmienia Emil sobie teraz będzie produkował więcej śliny, tak jak moja Emilie i zacznie sobie gaworzyć Co do snu, to obserwuj dzisiaj. Spijcie może dziś we trójkę i zobaczysz czy nadal tak śpi długo. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dorosły chłopak ![]() My już wstałyśmy, Emilie pojechała z tatusiem na wycieczkę - do dziadka na ryby ![]() Spała dzisiaj od 20:30-4:30 wstała w sumie na picie, bo okropnie suche powietrze mieliśmy w sypialni ![]() potem jej się przypomniało, że jednak głodna jest i jeszcze zjadła i spala smacznie do 7:40 Dzisiaj tak samo pięknie jak wczoraj, trzeba to wykorzystać GDZIE NEROLKA, ZANKA, BEATKA, BRUNETKA,ZMALOWANA ?!!? |
||||||||
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Maluszek już podnosi główkę ) A na rękach trzyma sztywno, nawet mu już nie leci do tyłu ani do przodu )Ja mam zakręcony weekend. Wczoraj byłam na koncercie z kumpelami Wyluzowałam się w końcu to było moje pierwsze samodzielne wyjście od ponad 2 msc nie mówie o wyskakiwaniu na zakupy :P Zaraz ma wpaść kumpelą z roczną córeczką, potem pewnie spacer, a wieczorem znowu mam koncert ale to może z Małym pójdę. Na muzykę klasyczną trzeba go zabierać :P niech się wdraża ![]() Dziubku za świnkę piggie ![]() karolinee jeśli to co masz to hemoroidy to ja mam dokładnie to samo co opisujesz. Ale myślałam sobie że może jakoś mnie źle zszyli ? durna ja :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-25 o 10:16 |
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mi sie wydaje że gdyby coś mu dolegało to nie spałby tak ładnie i nie bawił się.jeśc też je, więc chyba nic mu nie dolega.A co do zamiany czekolady na babkę piaskową....hmmmm... słaby to substytut, nie uważasz? ![]() ja kocham czekoladę, ale tylko mleczną. ciemna jest dla mnie zbyt gorzka, a biała...hmmm... biała to po prostu wielka pomyłka. też mi cięzko sobie odmówic. a dodatkowo kocham pączki i teraz sa do kupienia u nas takie w polewie czekoladowej z nadzieniem tofi w srodku i ja padam żeby zjeśc. ale zauważyłam, że Emil ma problem z bączkami potem, wiec poszło w odstawkę. Cytat:
![]() no i to są hemoroidy niestety. dobrze, że zostałaś uświadomiona.
|
||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Żanetko jestem, jestem
wybawiłam sie za wszystkie czasy Powiem wam, że czułam się staro |
|
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli ktoś mnie jeszcze pamięta - Po tygodniu na patologii, 18 dni po terminie, przy braku reakcji na kilka kroplówek z oksytocyny, po nieudanej indukcji i szybkiej akcji ratunkowej po odklejeniu łożyska 21.09 rzez cc przyszedł na świat Filip
Nie udał mi się więc naturalny poród. Teraz nie udaje się karmienie piersią - nie mam pokarmu a mały nie potrafi ssać piersi - tyle dni na butli w szpitalu. ![]() Jest cudowny. Ja niestety jeszcze nie mogę dojść do siebie. |
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE !!! Czekamy na fotki maleństwa i opis porodu jak dojdziesz do siebie |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Agni tak słaby zamiennik, ale ma uczulenie i nie jestem do końca pewna z czego i chce ograniczyć pewne rzeczy niestety
muszę się babką zadowolić.Brunetka toś poszalała,co ?! Marina tak sobie myślałam, że jak Twój Igor waży już ponad 8kg to za nie długo fotelik musisz zmienić,co ?! |
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie martw się - mnie też się nie udał poród naturalny, a jedyną reakcją na oxy było odejście wód. Poza tym zero rozwarcia, zero skracania szyjki, także nie jesteś sama. No a pokarm jeszcze może przyjść, choć mnie nie przyszedł, ale to też nie tragedia ![]() Teraz już będzie z górki
|
|
#4098 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedz. a jakie zazwyczaj ludzie biora? jakie TY wziełas?
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekaliśmy na Ciebie jak na CUD !! Nie wiedziałyśmy co się dzieje ![]() Oj to się nacierpiałaś, musisz być silna dla Filipka, bo on wyczuje że źle się czujesz wiem że łatwo się pisze, ale mi też nie było łatwo po porodzie, strasznie odbił się na mnie psychicznie ![]() Co do karmienia, próbuj odciągać laktatorem najpierw z jednej piersi 7 minut, potem z drugiej piersi 7 min, potem 5 i 3 min. Dziewczyny to stosowały na wywołanie laktacji i nie którym się udało Co do ssana- Ja karmię w nakładkach, mi tak lepiej i i Emilie też, miałam okropnie poranione brodawki i karmiłam w nakładkach i teraz bez nakładek Emilie w ogóle nie zje, ale mi jest dobrze i jej też. Mam nakładki w domu i mam nakładki w torbie w razie gdybym musiała gdzieś ją niespodziewanie nakarmić. Daj sobie czas te 6 tyg i nie oczekuj od siebie, że po 2 tyg będziesz śmigała jak przed ciążą - Ja takie oczekiwania miałam i się rozczarowałam, co potem jeszcze gorzej się na mnie odbiło. 6 tyg to jest dobry czas na regeneracje Twojego ciała i na poznanie Filipka ![]() Dobrze, że jesteś ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Antiopia jeżeli masz jakieś wątpliwości co do szczepionek to najlepiej zapytaj pediatry Ja biorę 5w1 bez pneumokoków i rota, są mamusie które biorą wszystko Jeżeli chcesz coś wiedzieć więcej polecam stronę TĄ i TĄ poczytaj sobie ![]() Skojarzone są płatne i musisz się też dowiedzieć, czy TY masz je kupić czy Twoja przychodnia je ma u siebie. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- DZIEWCZYNY! Mam problem, wiem że moja Emilie będzie zdecydowanie za DUŻA na gondolkę w zimie i myślę o kupnie nowej spacerówki + ewentualnie nowego fotelika. Mam TAKO 3w1 ale raczej bym sprzedała ten zestaw, bo jest dla mnie OKROPNY, jestem niezadowolona, koła mam wrażenie że latają na każdą stronę ![]() no i gondolka za mała i tak naprawdę nie podoba mi się już wizualnie. Jaką spacerówkę polecacie ? Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-09-25 o 11:46 |
|
|
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana my tu w zasadzie codziennie się zastanawialyśmy co z Tobą ![]() trzymajcie się cieplutko i bądź tu z nami najczęściej jak Ci się uda tu jest łatwiej Cytat:
foteliki są do 13 kg więc jeśli Marinka ma taki to Igorek jeszcze pojeździ Brunetka zazdroszczę imprezki ale z drugiej strony jakbym poszła i zobaczyła te laski to bym szybko uciekła a no i chyba musiałabym iść nago bo nie mam żadnych wyjsciowych ciuchów ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
za mała na gondolkę ??
|
|||
|
|
|
#4101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Agni oj pospałam, pospałam
To co, jaki wózek polecacie? ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- O Ten mi się podoba, ale znowu gondolka ![]() Kurde nie wiem |
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
hehe wiedziałam
![]() ale to chcesz tylko spacerówkę kupić na zimę?? jak dla mnie to musiałaby być taka spacerówka bardziej potężna i zabudowana lub ze śpiworkiem na nóżki co by Emilie nie zmarzła ![]() ja jak szukałam wózka to wchodziłam na stronki z wózkami i oglądałam wizualnie i czytałam specyfikację np tutaj http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...a0540c2a2fd4d5 Ja już małego przesadziłam do jedo i jestem zadowolona pytanie czego szukasz ??
|
|
|
|
#4106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomalowałam pazury u stóp, i efekt nie był zadowalający, a lakier chyba jakiś stary bo za bardzo gęsty, może dlatego..pomalowałam i zmyłam za chwilę. A kupiłam dwa, czarny i czerwony.] Cytat:
Sąsiadki dzieci miały kolki do pół roku..oczywiście Tobie tego nie życzę. Cytat:
i co próbowałaś fridy? dziecku nawet jak nie charczy i nie ma katary co jakiś czas trzeba oczyścić nosek zakraplając i odciągnąć. Tak ja my sobie wydmuchujemy nosek tak dla oczyszczenia. Skoro to robicie pierwszy raz to możliwe że trochę mu tego tam siedzi. Oklepuj plecki. Co do kupy - nie pomogę. Zielona podobno normalna przy UU, ale może tez być objawem alergii, infekcji..poczekaj parę dni i obserwuj Cytat:
18 dni po terminie IMO to zdecydowanie za długo Cię przytrzymali. W domku dojdziesz powolutku do siebie, początki mega trudne. Doły miną i będzie tylko lepiej Vaniliova, Aga, Madzia powodzenia na chrzcinach i udanej imprezy Jestem. Po weselu ![]() Atrakcji moc zapewniła mi TEŚCIOWA Wychodząc z domu do fryzjera w drzwiach spotkałam teścia, delikatnie zapytał gdzie jadę czy coś w tym stylu. Zakłądając buty w ganku słyszę, jak teściowa do niego " a ona gdzie jedzie"- zapytała po chamsku, z jadem w głosie... Tak mi się przykro zrobiło i się powyłam w samochodzie.. Bez nastroju wróciłam do domu, z fryzurą pozostawiającą wiele do życzenia. Wróciłam, wchodzę, teściowa z udawaną serdecznością" no pokaż się" JA" nie ma co pokazywać" Ona" no co chcesz ładnie masz, ile zapłaciłaś" Na odczepnego coś rzuciłam i poszłam na górę. Na wsi jest taki zwyczaj w czasie wesela, że goście przyjeżdżają pod dom młodego najpierw. Wszyscy staliśmy na dworze, moja mam z wózkiem też. Przyjechała prababka sary, a teściowa bez mojej wiedzy zaprowadziła babkę do wózka, moją mamę tak jakby odepchała od rączki i sama zaczęła wózkiem majtać coś do babki gadać i sarę przekręcać w wózku i pieprzyć coś do niej. Widać było, że robi to wszystko pod publikę, popisując się przed moją matką jaka to z niej babcia We mnie się tak zagotowało, gdyby nie to że trochę gości wokoło stało to bym jej ![]() ![]() Normalnie dawno nie byłam taka zła. o 19 przyjechaliśmy wykąpać Sarę, potem na weselu pyta się mnie "jak sara" JA" w dobrych rękach" Ona:"Tak, to musisz ją częściej podrzucać tam"-czytaj do moich rodziców. A dzisiaj rano przychodzi ciasto przynosi milutka jak gdyby nigdy nic Powiedzcie mi jak można być tak fałszywym człowiekiem? Całą zabawę mi popsuła. Ciągle o tym myślałam. Co ja mam robić? jest tak obłudna....boshe...nienaw idze jej... Mój tz pijący raz na rok- wczoraj właśnie był ten dzień -tak się załatwił, ze dzisiaj spędza dzień w łazience ![]() dobrze mu tak. A mówiłam mu że tak będzie.Wesele dla mnie nudne, bo już 6 w tym samym lokalu. Zastrzeżeń nie mam, wszystko cacy, ale czuje się zmęczenie tematu.. |
||||
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta prawie każda typowa spacerówka ma małe kółka, na zimę nie sprawdzi się, będzie cieżko przejechać przez śnieg
wstrzymaj się jeszcze, najwyżej używaj spacerówki z kompletu
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
Brido moje szczere gratulacje! Witamy Filipka na świecie!
I tak jak pisze Żaneta - daj sobie te 6 tygodni, a napewno dojdziesz do siebie. Żaneta - ja też już rozglądałam się za spacerówką, ale to nie ma sensu. Wszystkie te spacerówki mają małe kółka i nie nadają się na zimę. Ja będę używała tej spacerówki z zestawu ( 3w 1 ), a na wiosnę kupię już spacerówkę... No chyba, że zimować już będę w Londynie i nie będzie śniegu to tam kupię
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tako mi się już nie podoba, mam parcie na nowy wózek. I czuje że jak nie zadowolę tego faktu, to będę szukała wszystko to co złe w TAKO i będzie marudzić ![]() Dziękuje za stronkę ![]() O Boshe ![]() Nie lubię takiego czegoś.. dokładnie takie fałszywe i pokazanie co to nie ona... a pewnie mówi, że się nie przejmuje co mówią o niej ludzie,co ? Ja bym unikała jak kontaktu, tylko na takiej stopie jakbyś mieszkała nie wiadomo jak daleko ! Cytat:
A tak TAKO mi się nie podoba ![]() Jestem nieszczęśliwa ! |
||
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy Quinny Buzz i spacerówka jest kubełkowa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

zębole
.i tak młody spał do 4:30!!
a jak śpi to nie harczy.więc to chyba nie jest katar, ani żadne przeziębienie.
)

za 2 miesiace. Powazny wiek! 

nie wiem ile to potrwa 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
czekolada do mnie aż mówi ! ale nie mogę jej sluchać.. szukam innych słodkości np. babkę piaskową 
Ale Maluszek już podnosi główkę 

wiem że łatwo się pisze, ale mi też nie było łatwo po porodzie, strasznie odbił się na mnie psychicznie