|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
|
|
|
#42692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się własnie tak zastanawiam czy jestem kręcona czy falowana. Ale skoro włosy raz się kręcą/falują a raz nie to chyba zdecydowania falista ![]() Cytat:
Bo ja miodem sie rozjaśniam niby trochę... Cytat:
![]() a co do suszenia to ja dzisiaj nie dosuszyłam schnę teraz normalnie... oooo zaraz szukam tego żelu w analizowanym bo ja dalej w fazie "poszukiwania idealnego żelu"
|
|
#42693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to niemożliwe ![]() no z dzisiaj zdecydowanie lepiej! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mój kolor, to są popłuczyny popłuczyn nie wygląda to za fajnie na żywo teraz, kusi mnie bardzo malowanie ![]() a ten Twój kolor ze zdjęcia bardzo ładny, taki naturalny Kasieni ![]() Mgiełko dla mnie Ty jesteś kręcona, bo to co się na dole robi to kręcone zdecydowanie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-26 o 12:45 |
|||
|
|
|
#42694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wieczorem się uda. A dzisiaj może się zakokosuję na noc, więc rano mycie i suszenie Ten żel mi nie do końca podpasował przy naturalnym schnięciu, ale właśnie z dyfuzorem się fajnie sprawdza
|
|
|
#42695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja suszę dyfuzorek zawsze więc może akurat... ale najpier ten pomaranczowo czarny z rossa kupię...
|
|
#42696 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski
Gdyby ktoś był ciekaw działania oleju jojoba, to napiszę, że wczoraj nałożyłam jako dodatek do KALLOSA przed myciem. Włosy po tym bardzo miękkie, skręt jest, bo włosy się skróciły, ale średnica loków znacznie mniejsza niż normalnie. Puchu też sporo. W ubiegłym tygodniu nałożyłam też sam olej przed myciem, ale obciążył mi włosy mimo umycia szamponem. |
|
|
|
#42697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42698 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biorę gładką jedwabną chustkę, składam po przekątnej, opuszczam głowę w dół, przykładam do karku, krzyżuję rogi na czole i zawiązuję na karku. Tak jak kosmarka w tym poście, tylko kończę na obrazku nr 4. Cytat:
Testuję ten sam sposób z wilgotnymi włosami i też jest ok.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2011-09-26 o 13:30 |
||
|
|
|
#42699 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
wiem, że rzadko się udzielam ale za wami nie sposób nadążyć Mam taki żel z aloesem i zastanawiam się czy na włosy mogę nałożyć czy po prostu mi wypali dziury w głowie![]() Skład: (Aloe) Leaf extract, Water(aqua), Glycerin, Methyl, Propyl, Ethyl, Buty Paraben&Phenoxyethanol, carbomer, triethanolamine ktoś się na tym zna |
|
|
|
#42700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A adres tego kiosku to Leonarda 18 Kupiłam tam dziś capitavit i korę dębu Do tego capitavit kupiłam za 6,50 czyli 80gr taniej niż na dozie korę dębu w sumie też tanio bo 2,70/100g. Zapomniałam tylko zapytac czy jest olejek rozmarynowy, ale to innym razem.Moja ukochana henna i indygo wróciły na allegro, dzisiaj zamawiam
|
|
#42701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42702 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dobra dźwignia nie jest zła
![]() Cytat:
![]() Jeśli Cię to pocieszy, zrobiłam ostatnio czyszczenie Barwą rzepową. Dwukrotne... Nie wiem, gdzie się drapać Cytat:
Dalej mi nie pasuje Cytat:
Cytat:
Nie porównywałabym jednak amodimethiconu z b/s w spreju z amodimethiconem z d/s w kremie. Mogą być zupełnie różne stężenia i włos inaczej powleczony. Zabezpieczanie... tak naprawdę zależy od włosów. Moje bardzo tego potrzebują, Twoje nie muszą. Możesz choćby nie dopłukać odżywki d/s i tę warstewkę potraktować jako zabezpieczającą. Dla mnie to za mało, Tobie może wystarczyć. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam, ale te 30 lat to jakaś cezura? Ja nadal czuję się jakbym miała 13 lat Fakt, nie założę miniówki, bo to już nie to i nie odczuwam konieczności pokazywania tak sporej ilości nóg (zresztą nogi i tak idą na boki ), ale szpilki, naturalne, rozpuszczone włosy - czemu nie?Jeśli wiesz, że dokładnie tego chcesz, to wiek nie ma znaczenia! Przecież nikogo nie krzywdzisz naturalnym kolorem włosów. Cytat:
Cytat:
musiała się rozpocząć ze względu na rosnące zużycie odżywek bez spłukiwania sprawdzam tę Niveę właśnie jako b/s.Chatul ten balsam Ziai wygląda niezwykle interesująco Piszesz, ze się sprawdza, a jak z holdem? Długo utrzymuje włosy? Bryzejdo cieszę się, ze wróciłaś Dodam jedynie, ze skoro służą Ci silikony czy inne polimery, to nie powinnaś z nich rezygnować. Zresztą taki pomysł zrodził się już dawno temu... aż dziw bierze, że tyle wytrwałaś w cg, skoro włosy lubią nieco podrasowaną silikonowo pielęgnację.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-09-26 o 14:52 |
||||||||||
|
|
|
#42703 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#42704 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, Dziewczyny
to mój pierwszy post w tym wątku, jestem dopiero początkującą włosomaniaczką. Martwi mnie nadejście jesieni/zimy... gdyż ja moich kręciołków NIE MOGĘ suszyć suszarką, bo wychodzi z nich jakiś wielki puch (bez względu na to czy nakładam piankę czy żel)... Włosy właściwie mogę myć tylko rano, żeby uzyskać zadowalający efekt, a w zimie o poranku naturalne schnięcie będzie niewykonalne. Czy Wy też macie taki problem puszu i niezdefiniowanych loków po suszeniu? ![]() A tak offtopowo - byłam przedwczoraj na imprezie i spotkałam kolegę, który zadał mi bardzo dziwne pytanie: czy jako kręconowłosa czuję się "lepsza" od kobiet z prostymi włosami? Powiedział, że zauważył taką tendencję u kręconowłosych, ale dodał, że myśli, że to słuszne, bo dziewczyny o kręconych włosach są większymi indywidualistkami, traktują je jako skarb, są mocniejszymi osobowościami i są z reguły piękniejsze od prostowłosych w sumie zabawny punkt widzenia.
|
|
#42705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę ostrożna
|
|
|
|
|
#42706 |
|
Rozeznanie
|
A czy korzystasz z dyfuzora? Jak zabezpieczasz i stylizujesz włosy po umyciu?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#42707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A suszysz z dyfuzorem, czy normalnie, napisz też, jaką siłą nadmuchu. |
|
|
|
|
#42708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie pewnie jest w tym trochę racji ![]() Dorzucam obiecane zdjęcie upiętych włosów, tylko zastanawiam się czy ono lokasom aby nie szkodzi. Starałam się jak najluźniej je spiąć, trzymakją się tylko na jednej żabce i kilku wsuwkach
|
|
|
#42709 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ach...
|
||
|
|
|
#42710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam w suszarce 2 stopnie, niestety ciepłego nadmuchu. Zazwyczaj używam tego pierwszego, bo jak użyję mocnego, to moje loki się prostują... suszę też głową w dół, żeby zyskać na objętości.
Edytowane przez PannaJoanka Czas edycji: 2011-09-26 o 15:27 |
|
|
|
|
#42711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani to pokręcone, ani proste, sianko i raczej nieartystyczny nieład.
|
|
|
|
|
#42712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak właśnie zagniatam włosy w czasie suszenia. Wmawiałam sobie, że to nieźle zastąpi dyfuzor, jednak to nie była prawda... W takim razie zacznę się rozglądać po allegro, może to właśnie w tym tkwi mój problem! Dzięki, Dziewczyny!
|
|
|
#42714 |
|
BAN stały
|
Cześć, można dołączyć?
Już kiedyś tu pisałam (ze 2-3posty haha)ze starego konta, ale wróciłam znowu do prostowania i znowu się opamiętałam i wracam, jako syn marnotrawny. Zabieram się za pielęgnacje, kupa pracy przede mną. A w załącznikach zdjęcia mojego siańska
|
|
|
|
#42715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#42716 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#42717 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, thnx
Kolczyki z bieszczadzkiego kiermaszu rękodzieła
|
|
#42718 |
|
Zadomowienie
|
Noż kurczę, a myślałam że może gdzieś z internetu.
Dałam rzepie wczoraj ostatnią szansę. Włosy mi po niej lecą jak głupie więc pokornie wracam do Nerila.
|
#42719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Nałóż wiecej zabezpieczenia ( żelu) u mnie dyfuzor go "zjada". Ja ogólnie staram się jak najbardziej nawilżyć i delikatnie odbiążyć włosy, nie spłukuje do końca odżywki d/s na to joanna b/s i żel. Eloe kochana, powiedz mi jak używasz KCCC?? Od razu na mokre przed, po odżywce i ile dajesz?? Bo o ile stosowałam go wcześniej bez suszenia ( i właśnie nie pamiętam w którym momencie go nakładałam) byłam zachwycona i poleciłam bratu kupić od razu drugie pudełeczko. A ostatnio właściwie rzadko efekt jest taki fajny. Może to przez dyfuzor? Niby daję go troszkę więcej niż wcześniej. W ogóle mam problem z nakładaniem produktów po umyciu włosów( nawet na ociekające), bo przy nakładaniu produktów oddziela się mnóstwo pojedynczych włosów i potem robi się puch.
|
|
|
#42720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam dziewczyny, wyczytałam wszystko ale nie mam siły cytować. Dzięki za odpowiedzi odnośnie tych podrażnień. Próbowałam wczoraj zrobić te peeling skalpu ale po parunastu okrężnych ruchach mi się znudziło Widziałam gdzieś pytanie o grzywkę. No cóż, ja prostuję grzywkę, ale tylko w takiej wersji siebie lubię. Grzywkę mam na skos a skoro włosy przy głowie są jedynie lekko falowane to ta grzywka łagodnie przechodzi to tych fal a fale w skręty na dole. Zmieniłam dziś kolejność, jako pierwsze O użyłam Kallosa a jako drugie O Isany Babassu. Nałożyłam wczoraj bardzo dużo odżywki b/s Joaśki i przeczesałam z nią włosy palcami, odcisnęłam i później powtórzyłam procedurę z żelem lnianym. Zarówno odżywki dałam dużo jak i żelu (żelu to bardzo duuuuużo) ale efekt dzisiaj super. O dziwo puchu prawie nie było, włosy może trochę bardziej obciążone niż zwykle i miejscami dużo prostsze ale mięciutkie w dotyku, takie milusie i jest dużo partii, które skręcają się w fajne rulony Wcześniej dosyć oszczędnie dawałam odżywkę b/s i dużo mniej żelu ale chyba zacznę dawać obficie.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

Ale właściwie nie suszę zbyt długo, na ciepłym nawiewie (nie gorącym) trochę mniej niż 15 minut.

wiem, że rzadko się udzielam ale za wami nie sposób nadążyć