|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
A jaki model oglądałaś? Teraz wyszły jakieś nowe, ładne, oglądałam niedawno.
|
|
|
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
Seona, chyba ja pytałam, ale generalnie o wózki
Zazdroszcze tym, którzy wybór wózka maja juz za sobą. My dopiero dziś jedziemy wybierac i zamówic, a na zamówienie czeka sie ok. 4 tygodni.
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
moja grupa krwi wskazuje,że powinnam jeść dużo mięsa-a go nie znoszę bleeeeeeeee jem go w minimalnych ilościach,wolę makarony,warzywa,owoce... .
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oolong i co z tym łóżeczkiem? |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje że liczy się ze w 2ch zakładach |
|
|
|
|
#2617 | |||||
|
Rozeznanie
|
Od razu na wstępie przyłączam se do przeziębionych... a tak się cieszyłam, że mnie omija...
Wczoraj mała jakiś piruet zrobiła, ale z taką siłą, że aż pisnęłam tak, że się mąż przestraszył... Nie wiem, czy przy okazji się nie odwróciła jakoś dziwnie... a już była usadowiona łądnie do wyjścia... ![]() Cytat:
Cytat:
refleksja przyszła dopiero za chwilę... ![]() Cytat:
Cytat:
i że jeszcze się można na dzidziusia oczekać sporo. Ale zaważone było również, że można mieć nadzieję na szybszy poród niż za 2 tygodnie jeżeli ten czop ma w sobie jakieś niteczki krwi... Więc życzyłabym Ci dotrzymania do 38 tygodnia, ale jakby co to trzymam też &&&& za pomyślny poród. Cytat:
Darusia ja dziś mam dopiero 30t6d, a że ja pierwiastka, to możesz się szybciej rozpakować.
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tą grupą krwi? Podajcie jakąś stronę?
|
|
|
|
#2619 | |
|
Raczkowanie
|
Tottie gratuluję obrony Pani inżynier ![]() truscafka ![]() brzuszek masz maleńki, ja taki miałam w 15-18tc gratuluję 34tygodnia!!!coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam co komu. aa, my 1 cyfrę trafiliśmy, także milionerami nie zostaliśmy ![]() No i pogoda nam się popsuła, mam nadzieje że koleżanka z pracy ma sprawdzone źródło bo wg niej to tylko dzisiaj tak ma być, a jutro i w weekend ma być znowu ciepło i słonecznie ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tez uwazam ze troche nie potrzebnie patrzycie na wielka gondole, przeciez na wiodne te maluchy nasze nie beda nie wiadomo jakie wielkie, beda sie jeszcze w kazdej gondoli miescily a pozniej to wiadomo ze spacerowka, bo i diecku wygodniej i rozejrzec sie moze i tak dalej....
fatal a cos sie stalo na slubie z tego pwoodu? chyba nie bo meza masz ![]() wyluzuj troszke przy dziecku, niech tz tez sie czuje potrzebny bo tak to bedzie czul ze nie ma za bardzo miejsca dla siebie , a jak sie nauczy opieki nad dzieckiem to ty bedziesz miala wiecej luzu, sama zobaczysz
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Witam
U mnie dziś pochmurno, mam nadzieję że nie będzie padać bo po wyniki badań się wybieram idę zaraz obiadek szykować - Tż dziś w pracy do 12 i będzie miał wolny czwartek i piątek Później muszę sie podgolić bo jutro z rana wizyta,zobaczymy co tam u Filipka słychać wczoraj wyjątkowo dużo się wiercił,dzis tez zaczyna Uciekam, nie zapiszcie zbyt dużo stron żebym dała radę nadrobić Miłego dnia
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zauwazylam, ze zrobilam literowke lece na uczelnie, milego dnia Mamuski |
|
|
|
|
#2623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo w pt zapytaj babki w SR coż ona powie :Pgoldi potwierdzam... łatwiej sie oddycha, czesciej sika skoro brzusio opada tzn, ze młody szykuje sie powoli do wyjscia, w Twoim tyg. to już normalne ![]() w III trym. wskazane jest przyjmowanie wapnia w wiekszej ilosci, gdyz w tym czasie najbardziej potrzebuje go dzidzia mi lekarz pow. ze jak nie moge "zmusic" sie do nabialu to chociaz kupic wapno i 1xdziennie wypic tabsa
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
ja przy kupnie wozka radze zwracac uwage wieksza na spacerowke, w niej dziecko dluuuuuzej jezdzi i tu wygoda jest najwazniejsza. W gondoli niemal kazdej lezy tak samo.
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
Jedziemy do pati i Maks i tam zamówimy, ceny mniej więcej takie jak w necie, a jak trzeba będzie reklamować to zawsze lepiej na miejscu.
A tak wogóle to mam dwa duże sklepy z wózkami w obrebie 3 km. od mojego domu! Jeden skupiony na Jedo i Babyactive, a w drugim dużo babyactive, Bebetto i Xlandera. Ale w pati i maks mam o wiele większy wybór, przy okazji dokupię coś do wyprawki, chyba przewijak, taki z kotem. Mój TZ chce miec wszystko z kotem dla dziecka, bo powiedzial ostatnio że "ONA bedzie moim małym kotkiem". Tak mnie to rozczuliło....dotychczaj ja byłam jego kotkiem, nawet moje imie w jego jezyku oznacza kota plci zenskiej Materac kupie w nastepnym tygodniu, kokos-pianka-gryka, wlasnie w jednym z tych sklepow obok mnie, kosztuje 85 PLn i ma zdejmowane poszycie. I chyba taki otulaczek firmy Womar: http://www.womar.eu/section2.php?pag...kcesoria&zm3=5
|
|
|
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki malutki brzuś ps. mam niemalże identyko kominek, ale w innej kolorystyce
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Powiedzcie mi jeszcze ile sztuk warto kupić majtek poporodowych tych wielorazowych? |
|
|
|
#2630 |
|
Wtajemniczenie
|
Sozaa
Help!!!! Dopadło mnie przeziebienie!!! zaczęło sie od bólu gardła, kupiłam i biore tantum verde, ale teraz dochodzi mi nos (w nocy zatkany) i chyba kaszel sie pojawia Póki co nie mam gorączki. Co polecacie na taka dżumę?Mam to samo i lecze sie goracym mlekiem,maslem.miodem i czosnkiem.Na katar jeszcze nic nie mam,ale myslałam o takim olejku oil bass chyba.2 kropelki na poduszke i juz. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Co do wózków to juz kiedys pisałam, ze mam Peg Perego model sprzed 7 lat i na szczescie jest duzzza gondola.Do tego da sie zrobic spacerówke.Oprócz tego mam wózek (aktualnie firmy nie pamietam, bo stoi u mamy, prawie nówka sztuka po bardzo zamoznej kolezance siostry),ale na kolana nie powala mimo swojej ceny.Tez gondola,ale mała Spacerówke osobno równiez mam peg perego i chicco parasolke,wiec problem z głowy.I TO ZA DARMOSZKE![]() Dokładnie taki http://tablica.pl/oferta/wozek-gleboki-peg-perego-fotelik-baza-IDkuk9.html a spacerówka granatowa taka jak ta http://allegro.pl/wozek-peg-perego-p...835375795.html Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-09-28 o 11:17 |
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
widze ze jakies zarazki nam się po wątku rozprzestrzeniają .... duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka dziewuszki
wysyłam duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo witaminek C
|
|
|
|
#2632 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
piłam sok malinowy+woda bardzo ciepłą mleko+czosnek+masła krowiego łyżeczkę+miód syrop cebulowy domowej roboty Rutinoscorbin Czosnek w kapsułkach Stodal Boiron a katar? cóżt o najgorzej ale może inhalację najbezpieczniej będzie gorąca woda+sól(ja miałam z ampułek fizjologiczną) albo/i woda morska do nosa w aerozolu lub kroplach ten Olbas- to praktycznie chyba można, ale na ulotce ciąża jest p/wskazaniem chyba ze względu na mentol (chyba można krople homeopatyczne Euphorbium Hell) nie rpzechładzaĆ organizmu a;le wiadomo, ze od razu nie puści, tylko parę /kilka dni będzie trwało jeżeli gorączka to wiadomo-apap Cytat:
![]() ja jakoś wysoko nie mam ale i tak pod piersiami czuję ucisk, głównie po prawej stronie w okolicach żebra ![]() Cytat:
brawa dla tej pani to ile to kasiorki jest? bo ja nie gram i jestem nie kumata... to zalezy od puli nagród? czy jest constans?![]() Cytat:
![]() p.s. szybkiego powrotu do zdrówka Cytat:
![]() to ja już nie wiem co z tym wapnem.. kuźwa z tym wszystkim, moja hipoteza została obalona ![]() kurcze muszę dobrze odżywiaĆ ta moją ośmiorniczkę p.s. dziewczyny duuużo zdrówka
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-28 o 11:22 |
|||||||
|
|
|
#2633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
własnie pije herbatkę z miodem i cytrynką, bo też mnie coś gardło drapie zawsze na ból gardła brałam amol na cukrze, teraz odpada, a szkoooda Poza tym muszę się trzymać dzielnie, bo dzisiaj po pracy na ploteczki się umówiłam, więc w formie musze być
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanko: jak kupujecie kołderke i poduszeczke do łozeczka (poduszka do 1rż zbedna) to jaki rozmiar?Bo patrzyłam ze kołderki po 120cm, a poszewki po 135cm.
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
na razie nic, dziś wieczorem spróbujemy razem jeszcze te szczebelki wyciągnąć
kontaktowałam się ze sklepem, oni tez mieli z tym problem (nie mogli początkowo wyciągnąć szczebelka z łóżeczka, które mieli w sklepie) i dzwonili do producenta-Bajanexu, który powiedział, że specjalnie takie trudne do wyjęcia robią no nie wiem, jak dla nas za trudne jak nam dziś się nie uda ich wyciągnąć to zwracamy |
|
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się jaki szablon dać na ścianę do pokoju http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1305035962211.jpg http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1297459492277.jpg http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1257454616184.jpg
|
|
#2637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehehehehe... no jak w 2ch losowaniach to jestem stratna 6 zeta ale jak to mówią... do 3ch razy sztuka... nigdy nie grałam i teraz miałąm przeczucie w kwietniu, ale 1 liczba, teraz trafilam wiecej, wiec za 3cim razem juz musze trafic dziewczyny macie tak czasem takie kłucie w brzuchu ??? czasem czuje jakby mi ktoś wielgachną igłe w brzuch pakował, takie bóle... sporadycznie ale pojawiają się ostatnio i jakoś się martwie, a wizyta dopiero 24.10 ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
mnie sie krówka podoba... czy co to za zwierz 1wszy :P Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-09-28 o 12:02 |
||
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
|
#2639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Tottie wielkie gratulacje ![]() elu nie wybiegaj przed szereg trzymam zeby maluszek jeszcze troche posiedzialpowiedzcie mi dziewczynki, czy tez tak macie, ze im ''starsza'' ciaza tym wiecej sluzu leci?? Zaczyna mnie to denerwowac ![]() Cytat:
Moj tz mial opory poczatkowo, ale ja nie mam nic przeciwko, wiadomo, ze jak rodzi kilka kobiet, to polozna musi dzielic uwage mniedzy nie, a tak, to jakby mial lekarza na wylacznasc caly porod, w koncu pierwszakow nie zapraszaja, tylko ostatni rok, wiec jakas wiedza musza miec. No chyba ze trafi mi sie jakis gbur, co bedzie mnie denerwowal, to wtedy wyprosze, a jak pomocny, to czemu nie ![]() Miesko tz wciska mi na sile, bo mowi, ze jego syn to facet i musi miesko jesc, a ja moglabym jechac na samym nabiale, owocach i warzywach...Cytat:
twoj Szymek to spryciarz, taki duzy a tak sie kamufluje![]() Ja tez, no chyba, ze akurat sie schylam. Nie wiem jak to bedzie, jakby mi brzuch opadl, bo nizej juz chyba sie nie da ![]() Cytat:
u nas nie ma dywanu, wiec mysle, ze mlody nie bedzie uciekal z maty![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- joamic zebra jest super, ale te ostatnie zwierzaki z wielkimi oczami mnie zabily
|
|||
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

wtedy łatwiej sie oddycha ale częściej siusia 

.
cóż podobnież chcieĆ to móc

.
Póki co nie mam gorączki. Co polecacie na taka dżumę?

Pani inżynier 

tak sobie pomyślałam że może za dużo nabiału?

trzymam
zeby maluszek jeszcze troche posiedzial
tz wciska mi na sile, bo mowi, ze jego syn to facet i musi miesko jesc, a ja moglabym jechac na samym nabiale, owocach i warzywach...
twoj Szymek to spryciarz, taki duzy a tak sie kamufluje