Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 10:26   #2611
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
tak to zupełnie normalne na 3-4 tygodnie przed porodem oznacza że dzidzia wstawiła się główką niżej w kanał rodny i przygotowuje się do porodu wtedy łatwiej sie oddycha ale częściej siusia
no to u mnie nie będzie widać jak mi brzuch opadnie bo ja i tak chodze po 5-6 razy do łazienki,rzadko zdarza się czas,że chodze po 2-3 razy...no chyba,że mi opadnie na tyle,że będę go miała na kolanach

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:27   #2612
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Sozza z tym wózkiem to zawsze problem. Wczoraj oglądałam bebetto i bardzo lekko się prowadzi, do tego nie jest taki ciężki. Jak ktoś bez windy wysoko mieszka o się może sprawdzić
A jaki model oglądałaś? Teraz wyszły jakieś nowe, ładne, oglądałam niedawno.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:28   #2613
sozaa
Rozeznanie

Seona, chyba ja pytałam, ale generalnie o wózki Zazdroszcze tym, którzy wybór wózka maja juz za sobą. My dopiero dziś jedziemy wybierac i zamówic, a na zamówienie czeka sie ok. 4 tygodni.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:30   #2614
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
to może od grupy krwi zależy? ja wg mojej grupy jestem roślinożercą i to by się zgadzało - uwielbiam nabiał, makarony, niektóre warzywa i owoce choć nie jem dużo, różne wypieki
w ciąży za to zrobił się ze mnie mięsożerca - codziennie muszę zjeść solidną porcję .
moja grupa krwi wskazuje,że powinnam jeść dużo mięsa-a go nie znoszę bleeeeeeeee jem go w minimalnych ilościach,wolę makarony,warzywa,owoce... .

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:30   #2615
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Seona, chyba ja pytałam, ale generalnie o wózki Zazdroszcze tym, którzy wybór wózka maja juz za sobą. My dopiero dziś jedziemy wybierac i zamówic, a na zamówienie czeka sie ok. 4 tygodni.
Gdzie zamawiacie, przez neta?

Oolong i co z tym łóżeczkiem?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-28, 10:30   #2616
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
o widzę, ze wczoraj ciekawa dyskusja rozgorzała Darusia- chciałabym mieĆ twoje podejście do życia, ja się bardziej stresuję, denerwuję, przejmuję pierdołami życiowymi- bardziej niżeli bym chciała cóż podobnież chcieĆ to móc

i ja nic nie ustrzeliłam , tzn jedną liczbę ale to się nie liczy pewnie
hehhehehehe... a ja się przyznam że trójke trafiłam mam nadzieje że liczy się ze w 2ch zakładach

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:31   #2617
rojku
Rozeznanie

Od razu na wstępie przyłączam se do przeziębionych... a tak się cieszyłam, że mnie omija...
Wczoraj mała jakiś piruet zrobiła, ale z taką siłą, że aż pisnęłam tak, że się mąż przestraszył... Nie wiem, czy przy okazji się nie odwróciła jakoś dziwnie... a już była usadowiona łądnie do wyjścia...

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny mozliwe, ze brzuch mi troche odpadl??
latwiej mi sie oddycha i jest troche nizej niz byl... co to w ogole znaczy?
Jakby Ci odpadł to chyba bym się zaczęła martwić a że opada to dziewczynoym opadają bardzo wcześnie czasem brzuchy i nie ma się czym martwić, dzidzia się przygotowuje do wyjścia, ale jeszcze przygotowywac sie może dłuuuugo

Cytat:
idę bo będe miała pomiar szczelności gazu zaraz panowie przyjda a ja w piżamie
Chyba sie nie do końca obudziłam, bo jak to przeczytałam, to stwierdziłam, że dziwne, bo jeszcze o takim badaniu nie słyszałam
refleksja przyszła dopiero za chwilę...

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dziś rozpoczynamy 34 tydzień

załączam zdjęcie z Szymonem na pokładzie
Malusi brzusio... a wiesz ile Szymusio waży?

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Nika lekarz nic mi nie mówił o czopie a ja nie pytałam bo najpierw nie wierzyłam że to czop, dopiero jak wczoraj taka galaretka z krwią wyszła to już uwierzyłam że to to.
Chyba któraś pisała kiedyś, że ten czop to przerelamowany jest i że jeszcze się można na dzidziusia oczekać sporo. Ale zaważone było również, że można mieć nadzieję na szybszy poród niż za 2 tygodnie jeżeli ten czop ma w sobie jakieś niteczki krwi...
Więc życzyłabym Ci dotrzymania do 38 tygodnia, ale jakby co to trzymam też &&&& za pomyślny poród.

Cytat:
Help!!!! Dopadło mnie przeziebienie!!! zaczęło sie od bólu gardła, kupiłam i biore tantum verde, ale teraz dochodzi mi nos (w nocy zatkany) i chyba kaszel sie pojawia Póki co nie mam gorączki. Co polecacie na taka dżumę?
No mnie właśnie też... też mam Tantum Verde, ale jeszcze sobie zafunduję inhalacje, bo cóż tu innego zrobić. Głowa nie od tego kataru zaczyna pobolewać.

Darusia ja dziś mam dopiero 30t6d, a że ja pierwiastka, to możesz się szybciej rozpakować.
Stary 2011-09-28, 10:32   #2618
Seona
Zakorzenienie

O co chodzi z tą grupą krwi? Podajcie jakąś stronę?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-28, 10:36   #2619
Anusiak 83
Raczkowanie

Tottie gratuluję obrony Pani inżynier

truscafka p opłakałam się ze smiechu
brzuszek masz maleńki, ja taki miałam w 15-18tc gratuluję 34tygodnia!!!

coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam co komu.

aa, my 1 cyfrę trafiliśmy, także milionerami nie zostaliśmy

No i pogoda nam się popsuła, mam nadzieje że koleżanka z pracy ma sprawdzone źródło bo wg niej to tylko dzisiaj tak ma być, a jutro i w weekend ma być znowu ciepło i słonecznie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Chyba sie nie do końca obudziłam, bo jak to przeczytałam, to stwierdziłam, że dziwne, bo jeszcze o takim badaniu nie słyszałam
Hehehe, a wiesz że ja miałam takie samo skojarzenia, że o badania z ciążą chodzi
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:36   #2620
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dziewczyny ja tez uwazam ze troche nie potrzebnie patrzycie na wielka gondole, przeciez na wiodne te maluchy nasze nie beda nie wiadomo jakie wielkie, beda sie jeszcze w kazdej gondoli miescily a pozniej to wiadomo ze spacerowka, bo i diecku wygodniej i rozejrzec sie moze i tak dalej....

fatal a cos sie stalo na slubie z tego pwoodu? chyba nie bo meza masz
wyluzuj troszke przy dziecku, niech tz tez sie czuje potrzebny bo tak to bedzie czul ze nie ma za bardzo miejsca dla siebie , a jak sie nauczy opieki nad dzieckiem to ty bedziesz miala wiecej luzu, sama zobaczysz
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:39   #2621
owieczka86
Zadomowienie

Witam
U mnie dziś pochmurno, mam nadzieję że nie będzie padać bo po wyniki badań się wybieram idę zaraz obiadek szykować - Tż dziś w pracy do 12 i będzie miał wolny czwartek i piątek więc wreszcie wstawimy resztę mebli do pokoju bo w kuchni ciężko się ruszyć
Później muszę sie podgolić bo jutro z rana wizyta,zobaczymy co tam u Filipka słychać wczoraj wyjątkowo dużo się wiercił,dzis tez zaczyna
Uciekam, nie zapiszcie zbyt dużo stron żebym dała radę nadrobić

Miłego dnia
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:42   #2622
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Jakby Ci odpadł to chyba bym się zaczęła martwić a że opada to dziewczynoym opadają bardzo wcześnie czasem brzuchy i nie ma się czym martwić, dzidzia się przygotowuje do wyjścia, ale jeszcze przygotowywac sie może dłuuuugo

nie zauwazylam, ze zrobilam literowke

lece na uczelnie, milego dnia Mamuski
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:42   #2623
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
aha
i powiedz mi co ci lekarz powiedział, że jak odchodzi to masz jechaĆ na wizytę? czy czekaĆ na bóle porodowe czy jak tam one się nazywają
Nie moge się doczekaĆ tej wizyty w poniedziałek

czyli maluszek napiera ostro na pęcherz
myślę, ze to w normie u Ciebie wszystko, ze brzuszek się juz opuszcza

Wyczytałam, ze starzenie się łożyska powodują:alkohol, papierosy, zła dieta. Tylko moze mnie dotyczyĆ ta ostatnia przyczyna- no ale co ja takiego złego jem? tak sobie pomyślałam że może za dużo nabiału?

albo w pt zapytaj babki w SR coż ona powie :P

goldi potwierdzam... łatwiej sie oddycha, czesciej sika skoro brzusio opada tzn, ze młody szykuje sie powoli do wyjscia, w Twoim tyg. to już normalne

w III trym. wskazane jest przyjmowanie wapnia w wiekszej ilosci, gdyz w tym czasie najbardziej potrzebuje go dzidzia mi lekarz pow. ze jak nie moge "zmusic" sie do nabialu to chociaz kupic wapno i 1xdziennie wypic tabsa

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-28, 10:43   #2624
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja przy kupnie wozka radze zwracac uwage wieksza na spacerowke, w niej dziecko dluuuuuzej jezdzi i tu wygoda jest najwazniejsza. W gondoli niemal kazdej lezy tak samo.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:43   #2625
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Jedziemy do pati i Maks i tam zamówimy, ceny mniej więcej takie jak w necie, a jak trzeba będzie reklamować to zawsze lepiej na miejscu.

A tak wogóle to mam dwa duże sklepy z wózkami w obrebie 3 km. od mojego domu! Jeden skupiony na Jedo i Babyactive, a w drugim dużo babyactive, Bebetto i Xlandera. Ale w pati i maks mam o wiele większy wybór, przy okazji dokupię coś do wyprawki, chyba przewijak, taki z kotem. Mój TZ chce miec wszystko z kotem dla dziecka, bo powiedzial ostatnio że "ONA bedzie moim małym kotkiem". Tak mnie to rozczuliło....dotychczaj ja byłam jego kotkiem, nawet moje imie w jego jezyku oznacza kota plci zenskiej Materac kupie w nastepnym tygodniu, kokos-pianka-gryka, wlasnie w jednym z tych sklepow obok mnie, kosztuje 85 PLn i ma zdejmowane poszycie. I chyba taki otulaczek firmy Womar: http://www.womar.eu/section2.php?pag...kcesoria&zm3=5
Stary 2011-09-28, 10:50   #2626
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Na humorek:

Przychodzi baba z trzema włosami do fryzjera....
- Dzien dobry!Prosze mi zrobić fryzurke Fryzjer: Ale prosze pani, co ja mam zrobic z tymi trzema włosami? Baba:To moze niech pan mi zrobi warkocza? Fryzjer robi warkocza i w trakcie tego odpada mu jeden włos... ... Fryzjer:zostaly tylko dwa włosy, co mam zrobic teraz z pani fryzura? Baba: hmm to moze niech pan mi zrobi koka? Fryzjer robiąc koka, urywa przypadkiem kolejny włos - O ✂✂✂✂a odpadł pani kolejny włos - wykrzykuje- zostal tylko jeden!! Baba: Ja pierd***, to pójde w rozpuszczonych.
ja mam cienkie włosy i zawsze mówię, że mam trzy włosy na krzyż, więc ten kawał jakby o mnie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:50   #2627
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Jedziemy do pati i Maks i tam zamówimy, ceny mniej więcej takie jak w necie, a jak trzeba będzie reklamować to zawsze lepiej na miejscu.

A tak wogóle to mam dwa duże sklepy z wózkami w obrebie 3 km. od mojego domu! Jeden skupiony na Jedo i Babyactive, a w drugim dużo babyactive, Bebetto i Xlandera. Ale w pati i maks mam o wiele większy wybór, przy okazji dokupię coś do wyprawki, chyba przewijak, taki z kotem. Mój TZ chce miec wszystko z kotem dla dziecka, bo powiedzial ostatnio że "ONA bedzie moim małym kotkiem". Tak mnie to rozczuliło....dotychczaj ja byłam jego kotkiem, nawet moje imie w jego jezyku oznacza kota plci zenskiej Materac kupie w nastepnym tygodniu, kokos-pianka-gryka, wlasnie w jednym z tych sklepow obok mnie, kosztuje 85 PLn i ma zdejmowane poszycie. I chyba taki otulaczek firmy Womar: http://www.womar.eu/section2.php?pag...kcesoria&zm3=5
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja przy kupnie wozka radze zwracac uwage wieksza na spacerowke, w niej dziecko dluuuuuzej jezdzi i tu wygoda jest najwazniejsza. W gondoli niemal kazdej lezy tak samo.
Masz rację Darusia, ja chyba niepotrzebnie fiksuje na punkcie tej godoli, ze musi miec minimum 78 cm..... ale z drugiej strony, ja mam duza szanse na dluuuugie dziecko.... Nic, najwyzej pod koniec zimy jak sie w gondoli nie zmiesci to bede na sankach wozila
Stary 2011-09-28, 10:52   #2628
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

jaki malutki brzuś ps. mam niemalże identyko kominek, ale w innej kolorystyce

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-28, 10:52   #2629
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Powiedzcie mi jeszcze ile sztuk warto kupić majtek poporodowych tych wielorazowych?
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:09   #2630
fatal21
Wtajemniczenie

Sozaa
Help!!!! Dopadło mnie przeziebienie!!! zaczęło sie od bólu gardła, kupiłam i biore tantum verde, ale teraz dochodzi mi nos (w nocy zatkany) i chyba kaszel sie pojawia Póki co nie mam gorączki. Co polecacie na taka dżumę?

Mam to samo i lecze sie goracym mlekiem,maslem.miodem i czosnkiem.Na katar jeszcze nic nie mam,ale myslałam o takim olejku oil bass chyba.2 kropelki na poduszke i juz.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Co do wózków to juz kiedys pisałam, ze mam Peg Perego model sprzed 7 lat i na szczescie jest duzzza gondola.Do tego da sie zrobic spacerówke.Oprócz tego mam wózek (aktualnie firmy nie pamietam, bo stoi u mamy, prawie nówka sztuka po bardzo zamoznej kolezance siostry),ale na kolana nie powala mimo swojej ceny.Tez gondola,ale małaSpacerówke osobno równiez mam peg perego i chicco parasolke,wiec problem z głowy.I TO ZA DARMOSZKE

Dokładnie taki http://tablica.pl/oferta/wozek-gleboki-peg-perego-fotelik-baza-IDkuk9.html

a spacerówka granatowa taka jak ta http://allegro.pl/wozek-peg-perego-p...835375795.html

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-09-28 o 11:17
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:12   #2631
ja_dalia
Wtajemniczenie

widze ze jakies zarazki nam się po wątku rozprzestrzeniają .... duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka dziewuszki wysyłam duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo witaminek C

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-28, 11:18   #2632
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam kopa w cycka, interpretuje to jako "Matka, ogarnij wreszcie chałupę"
heheheh

Cytat:
Na humorek:

Przychodzi baba z trzema włosami do fryzjera....
- Dzien dobry!Prosze mi zrobić fryzurke Fryzjer: Ale prosze pani, co ja mam zrobic z tymi trzema włosami? Baba:To moze niech pan mi zrobi warkocza? Fryzjer robi warkocza i w trakcie tego odpada mu jeden włos... ... Fryzjer:zostaly tylko dwa włosy, co mam zrobic teraz z pani fryzura? Baba: hmm to moze niech pan mi zrobi koka? Fryzjer robiąc koka, urywa przypadkiem kolejny włos - O ✂✂✂✂a odpadł pani kolejny włos - wykrzykuje- zostal tylko jeden!! Baba: Ja pierd***, to pójde w rozpuszczonych.
za✂✂✂isty kawał

Cytat:

ja płukałam solanką
piłam sok malinowy+woda bardzo ciepłą
mleko+czosnek+masła krowiego łyżeczkę+miód
syrop cebulowy domowej roboty
Rutinoscorbin
Czosnek w kapsułkach
Stodal Boiron
a katar? cóżt o najgorzej ale może inhalację najbezpieczniej będzie gorąca woda+sól(ja miałam z ampułek fizjologiczną) albo/i woda morska do nosa w aerozolu lub kroplach
ten Olbas- to praktycznie chyba można, ale na ulotce ciąża jest p/wskazaniem chyba ze względu na mentol (chyba można krople homeopatyczne Euphorbium Hell)
nie rpzechładzaĆ organizmu

a;le wiadomo, ze od razu nie puści, tylko parę /kilka dni będzie trwało

jeżeli gorączka to wiadomo-apap

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A mój tż dzisiaj mi zadał dziwne pytanie " co byś zrobiła jakby się okazało że za tydzień jest koniec świata?" A ja mu na to jak to co? Pojechałabym na cesarkę że maleństwo zobaczyć no i oboje się zaczęliśmy śmiać bo on też by chciał je zobaczyć.
Ale skąd mu sie takie pytania z samego rana biorą
fajna odpowiedź

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

ja mam tak nisko brzuch,że problemów z oddychaniem nie mam w ogóle
ja jakoś wysoko nie mam ale i tak pod piersiami czuję ucisk, głównie po prawej stronie w okolicach żebra

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
hehhehehehe... a ja się przyznam że trójke trafiłam mam nadzieje że liczy się ze w 2ch zakładach
brawa dla tej pani to ile to kasiorki jest? bo ja nie gram i jestem nie kumata... to zalezy od puli nagród? czy jest constans?

Cytat:

.
buhahahahaha "szczelnośĆ gazu" mam doskonałą, własnei pan wyszedł, wzorową ze tak powiem... parametry ciążowe też bym takie chciała mieĆ

p.s. szybkiego powrotu do zdrówka

Cytat:
albo w pt zapytaj babki w SR coż ona powie :P

w III trym. wskazane jest przyjmowanie wapnia w wiekszej ilosci, gdyz w tym czasie najbardziej potrzebuje go dzidzia mi lekarz pow. ze jak nie moge "zmusic" sie do nabialu to chociaz kupic wapno i 1xdziennie wypic tabsa
no zapytam, ciekawe co powie
to ja już nie wiem co z tym wapnem.. kuźwa z tym wszystkim, moja hipoteza została obalona
kurcze muszę dobrze odżywiaĆ ta moją ośmiorniczkę

p.s. dziewczyny duuużo zdrówka

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-28 o 11:22
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:21   #2633
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
widze ze jakies zarazki nam się po wątku rozprzestrzeniają .... duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka dziewuszki wysyłam duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo witaminek C
jako pociągająca dziękuję
własnie pije herbatkę z miodem i cytrynką, bo też mnie coś gardło drapie
zawsze na ból gardła brałam amol na cukrze, teraz odpada, a szkoooda

Poza tym muszę się trzymać dzielnie, bo dzisiaj po pracy na ploteczki się umówiłam, więc w formie musze być
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:24   #2634
fatal21
Wtajemniczenie

Pytanko: jak kupujecie kołderke i poduszeczke do łozeczka (poduszka do 1rż zbedna) to jaki rozmiar?Bo patrzyłam ze kołderki po 120cm, a poszewki po 135cm.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:26   #2635
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

Oolong i co z tym łóżeczkiem?
na razie nic, dziś wieczorem spróbujemy razem jeszcze te szczebelki wyciągnąć
kontaktowałam się ze sklepem, oni tez mieli z tym problem (nie mogli początkowo wyciągnąć szczebelka z łóżeczka, które mieli w sklepie) i dzwonili do producenta-Bajanexu, który powiedział, że specjalnie takie trudne do wyjęcia robią

no nie wiem, jak dla nas za trudne
jak nam dziś się nie uda ich wyciągnąć to zwracamy

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:28   #2636
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Pytanko: jak kupujecie kołderke i poduszeczke do łozeczka (poduszka do 1rż zbedna) to jaki rozmiar?Bo patrzyłam ze kołderki po 120cm, a poszewki po 135cm.
Ja nie kupuje na początku. Niunia będzie pod kocykiem spała w domu i tak ciepło będzie.

Zastanawiam się jaki szablon dać na ścianę do pokoju
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1305035962211.jpg
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1297459492277.jpg
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1257454616184.jpg

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:31   #2637
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
brawa dla tej pani to ile to kasiorki jest? bo ja nie gram i jestem nie kumata... to zalezy od puli nagród? czy jest constans?

hehehehehehe... no jak w 2ch losowaniach to jestem stratna 6 zeta

ale jak to mówią... do 3ch razy sztuka... nigdy nie grałam i teraz miałąm przeczucie w kwietniu, ale 1 liczba, teraz trafilam wiecej, wiec za 3cim razem juz musze trafic

dziewczyny macie tak czasem takie kłucie w brzuchu ??? czasem czuje jakby mi ktoś wielgachną igłe w brzuch pakował, takie bóle... sporadycznie ale pojawiają się ostatnio i jakoś się martwie, a wizyta dopiero 24.10 czuje to kłucie już prawie godzinę i zaczynam się martwić....

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja nie kupuje na początku. Niunia będzie pod kocykiem spała w domu i tak ciepło będzie.

Zastanawiam się jaki szablon dać na ścianę do pokoju
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1305035962211.jpg
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1297459492277.jpg
http://www.szablon-studio.pl/foto/big/1257454616184.jpg

mnie sie krówka podoba... czy co to za zwierz 1wszy :P

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-09-28 o 12:02
Stary 2011-09-28, 11:33   #2638
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
mnie sie krówka podoba... czy co to za zwierz 1wszy :P
to zebra

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:38   #2639
muffinka90
Zakorzenienie

Witam troche mi sie zeszlo z nadrabianiem, ale widze, ze zadna milionerka nie zostala, a szkoda

Tottie wielkie gratulacje

elu nie wybiegaj przed szereg trzymam zeby maluszek jeszcze troche posiedzial

powiedzcie mi dziewczynki, czy tez tak macie, ze im ''starsza'' ciaza tym wiecej sluzu leci?? Zaczyna mnie to denerwowac

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Tak naprawde, to jest tak, że jesli leczysz się/rodzisz w szpitalu klinicznym, to samym tym faktem- obecnością tam, wyrażasz zgodę na to, aby studenci byli. Jednak w rzeczywistosci wygląda to tak, że jesli lekarzowi prowadzącemu powiesz, że nie wyrażasz zgody, to zazwyczaj na siłe nie pchają studentów. Ale pomyśl w drugą stronę. Jeśli każdy by zabronił, to jaki lekarz będzie z tego studenta? Jeśli całe zajęcia podpieraliby ściany na korytarzu, bo pacjenci "nie życzą sobie". Jakby nie było... praktyka czyni mistrza.
Ja bede rodzic w szpitalu klinicznym, studenci jesli kobieta nie ma nic przeciwko sa wpuszczani, ale nie 10, 1-2, gora trzech.
Moj tz mial opory poczatkowo, ale ja nie mam nic przeciwko, wiadomo, ze jak rodzi kilka kobiet, to polozna musi dzielic uwage mniedzy nie, a tak, to jakby mial lekarza na wylacznasc caly porod, w koncu pierwszakow nie zapraszaja, tylko ostatni rok, wiec jakas wiedza musza miec.
No chyba ze trafi mi sie jakis gbur, co bedzie mnie denerwowal, to wtedy wyprosze, a jak pomocny, to czemu nie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
nie lubisz mieska?? ja zyc bez niego nie umiem.
Miesko tz wciska mi na sile, bo mowi, ze jego syn to facet i musi miesko jesc, a ja moglabym jechac na samym nabiale, owocach i warzywach...

Cytat:

Kobito kiedy ja mialam takiego brzucha twoj Szymek to spryciarz, taki duzy a tak sie kamufluje

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja mam tak nisko brzuch,że problemów z oddychaniem nie mam w ogóle
Ja tez, no chyba, ze akurat sie schylam. Nie wiem jak to bedzie, jakby mi brzuch opadl, bo nizej juz chyba sie nie da

Cytat:
Ja mam z BS Są śliczne, dla mnie zdecydowanie ładniejsze niź FP - mam taką: http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...=bright-starts
Ale moja wolała zwykły dywan niż matę
Fajna mata, lubie ta firme u nas nie ma dywanu, wiec mysle, ze mlody nie bedzie uciekal z maty

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

joamic zebra jest super, ale te ostatnie zwierzaki z wielkimi oczami mnie zabily

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:41   #2640
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
to zebra

buahahahahahahahahahahaha ... to ja już nic nie mówie

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości