|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() Jestem po podobnych przeżyciach i wierzę, że u Ciebie to się skończy tak dobrze jak u mnie Pewnie czytałaś już pigułkę i FAQ, jak dla mnie to całkiem fajne streszczenia tego, co kombinujemy. Z mojej strony - olej sobie jakiś kup i keratynę Owocnej walki o loki
|
|
#42902 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy to ruszy olej ![]() Ja też trenuję, taniec irlandzki Często nie myję głowy po treningu i włosy bynajmniej nie są tłuste. Acz ostatnio korzystam z treningów i się olejuję/odżywkuję na ich czas, koleżanki mi to wybaczają :PCytat:
![]() Wszystkie na początku tak miałyśmy Za dużo informacji naraz ![]() Stan zdrowia mam nadzieję już OK? Napisz coś więcej o swoich włosach, jakie są, jak się zachowują, daj zdjęcia Aaa dostałam syropek na receptę, i tak mi wesoło po nim Nie na alkoholu tylko jakaś tam pochodna morfiny :P Bosz kolory są takie soczyste dzisiaj
|
||
|
|
|
#42904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie masz z tym syropkiem, tylko z nim nie przesadzaj
|
|
|
#42905 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też słońce i błękitne niebo ![]() Zaraz sobie zrobie kawke z mleczkiem ![]() _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Wczoraj wieczorem nałożyłam Garnier avokado a dziś już mam suche włosy i nie wiem czy myć
|
|
#42906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka bylam skolowana. Ja, np zaczelam od kupienia oleju kokosowego, odzywki do mucia i Babydreama, szamponu. Cierpliwie czytaj, doksztalcisz sie z czasem. Wloski pokaz .Tak, olej z tamanu. Na buzke tez chyba kladlam, dokapywalam do Humektanu i byl fajny kremik. Schne i juz widze ze cieniowanie wyszlo dobrze |
|
|
|
|
#42907 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przywitanie
![]() Zdjęcia dodam, jak znajdę jakieś odpowiednie, na których widać moje włosy W zeszłym roku miałam kryzys i włosy ścięłam bardzo krótko. teraz zawzięłam się i postanowiłam o nie zadbać. Typ włosa ciężko mi określić, ale kiedyś to było 3a. teraz pojedyncze kosmyki dalej tak się kręcą, ale przeważają fale lub niewiadomoco Mam kapryśną skórę głowy- z jednej strony lubi się bardzo przetłuszczać, z drugiej mam problemy z przesuszeniem. Włosy mam chyba bardzo porowate (dzisiaj wyczytałam ) i skłonne do puszenia się. Walkę zaczęłam od odstawienia SLS-ów i silikonów. Wczoraj było pierwsze mycie odżywką, wcześniej była metoda OMO. Olej mam kokosowy i stosuję raz w tygodniu. Zdrowie na szczęście już lepsze Tyle, że na włosach został trwały ślad- nie tylko przestały się kręcić, zmienił im się też kolor. Zawsze byłam blondynką, po wszystkim moje włosy były właściwie czarne. Teraz są brązowe.
|
|
|
|
#42908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tez dosc porowate wlosy, i kokosa teraz juz calkiem odstawilam. Migdalowy jest niewnikajacy i bardzo ladnie sie spisuje. Zrobilam zdjecia - mam cala serie dla Was zaraz w piatek ide kupic kabel do telefonu i zapakuje fotki do komputera. Znikam, odkurzacz czeka .
|
|
|
|
|
#42909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cudowne uczucie ![]() Cytat:
To czekamy z niecierpliwością na zdjęcia ![]() Ja się dziś odstresowywałam w ogródku, wykopywałam marchewkę, bo myszki zaczęły podjadać już, korzeń będzie dla mnie do zamrożenia, a natka do zasuszenia dla zwierzaków
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-28 o 13:54 |
||||||
|
|
|
#42910 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba przechodzę włosowy kryzys.. Najbardziej daje się we znaki zakaz czesania, do tej pory czesałam włosy kilka razy dziennie.
Są skudlone, puszące i 'fale' wcale nie są falami ale pogniecionymi odstającymi we wszystkie strony strąkami ![]() To w sumie dopiero 3 seria zabiegów OMO i przy nadziei trzymają mnie tylko 'metamorfozy' włosów, które z niedowierzaniem oglądałam na blogu Aweny. No nic, czas pokaże co z tego wyjdzie |
|
|
|
#42911 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Karuzela ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam dla Was fotki, ale przez ten pracowy młyn nie mam jak wrzucić. Ale będą Cytat:
Proteiny tez potrzebują czasu.Sprawdzisz przy kolejnym myciu, a jeśli Isana nadal się nie sprawdzi, zastosujesz, jak pisałam wcześniej. Cytat:
Są piękne, pełne życia i objętości. Nie wiem, dlaczego skarżyłaś się na nie... A loczuś cudowny. Oby został! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie pamiętasz, co wtedy nakładałaś? U mnie robią się drobne, gdy emolienty odparują i nałożę polimerowego żelu. Ojej To niesamowicie przyjemne Nie ma jak połechtana próżność
|
|
#42912 |
|
Raczkowanie
|
W sumie kokos już mi się kończy, to przerzucę się na migdał. Polecicie mi jakieś konkretne? Trochę gubię jeszcze w tym, co i gdzie kupić. Czytałam także o aloesie, tylko nie wiem czy na moje włosy się nada. Dużo się muszę nauczyć. Przede wszystkim jak ograniczyć puszenie, nie tracąc przy tym objętości zbytnio. I jeszcze muszę pomyśleć o czymś do stylizacji. Ogólnie to mam wrażenie, że nigdy tego nie ogarnę.
|
|
|
|
#42913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pestek winogron tez jest niezly. Poczytaj sobie np. watek: Lista zanalizowanych kosmetykow do wlosow. Nie tylko zobaczysz czego uzywamy i co polecamy, ale i powoli zaczniesz sie orientowac w skladach i skladnikach, calej tej chemicznej stronie. W Rossmanie znajdziesz np. odzywki Alterra i Isane z babassu. W sklepach zielarskich sa oleje, maski Biowax L'Biotica, odzywka-wcierka Jantar. Internetowe sklepy - Mazidla, Zrob Sobie Krem, Biochemia Urody - oleje, masla, proteiny (nasza keratyna hydrolizowana ) algi itp. Nic tylko kupowac i testowac.Zlozylam zamowienie na Mazidlach, jutro polece do banku i bede placila. I juz sie nie moge doczekac Loki wyschly, sa korkociagi ale wsciekle nieregularne, puch na krotszych pasmach standardowo, ogolnie jest OK, moglo byc gorzej, a ja bym chciala zeby bylo lepiej .
|
|
|
|
|
#42914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno w domu masz oliwę z oliwek, też możesz wypróbować ![]() U mnie dzisiaj okropnie. Albo wymieszana Alterra z Isaną zrobiły mi takie obciążenie albo aloes Przy samej głowie wyglądają nawet nie na obciążone ale przetłuszczone. Kończył mi się wczoraj lniany więc rozrobiłam go z aloesowym. Może to nie to mi tak nabruździło ale z aloesowego rezygnuję, no może tylko do odżywki d/s.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-28 o 15:31 |
|||
|
|
|
#42915 | |||
|
Rozeznanie
|
Wykasowały mi się całe cytowanie
Zacytuje jeszcze raz ale to co pamiętam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spokojnie, wszystkie przez to przechodziłyśmy. Trochę poczytasz i na pewno się w tym odnajdziesz ![]() Pewnie zajrzałaś już do codziennika ale przypominam, że warto sobie poczytać co używają ZaKręcone ![]() Cytat:
Loczuś jest nowy ale z tego samego kosmyka tylko troszkę luźniejszy Skarżyłam się bo nie wiedziałam o co im ostatnio chodzi![]() Za to dziś musiałam umyć włosy. W sumie taki był plan ale chciałam zobaczyć jak będą wyglądały po wczorajszym i wyglądały kiepsko. Dałam taką kapeczkę żelu a i tak to dla mnie za dużo
|
|||
|
|
|
#42916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy odpowiedniej pielęgnacji i puszek będzie mniejszy, a objętość przy suszeniu suszarką z dyfuzorem powinna pozostać Jeśli chodzi o stylizację - może masz blisko rossmana, tam jest taki różowy żel w 250ml opakowaniu, albo jak gdzieś znajdziesz drogerię natura - to fioletowy żel artiste - na początek powinny być dobre Ogarniesz wszystko spokojnie, pamiętam, jak ja na początku byłam zagubiona ![]() Poczytaj sobie też codziennik, zobacz, czego używamy i z jakimi efektami, bo wiele z nas wkleja tam też zdjęcia Napisz może, jakie masz już kosmetyki do włosów w domu i zobaczymy, co się nada
|
|
|
|
|
#42917 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mam właśnie na włosach jajko
Mam nadzieję, że maseczka z jajka spodoba się moim włosom
|
#42918 |
|
Zakorzenienie
|
Kall
dzisiaj widziałam ze 4 zakręcone w mieście i 2 chłopaków o takiej objętości i włoskach nawet nawet jestem zazdrosna oczywiście "zwierzątko" nie przetrwało nocy, ogólnie włoski fajne, ale trochę zbyt obciążone pod koniec dnia (ale było dzisiaj bardzo wietrznie), czyli tłuszczyk dobry, ale dwa dni włosy nie przetrwają
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-28 o 17:59 |
|
|
|
#42919 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- koniecznie zdaj relację z efektów ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
...i dlatego doskonalę metody reanimacji i jest nawet nawet, dzisiaj 4ty dzień a mogłam wyjść do ludzi (foto w codzienniku), no ale dziś już mycie obowiązkowe ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-28 o 21:01 |
||||
|
|
|
#42920 |
|
Strażnik Wizażu
|
Volyova
jakie cudne!
|
|
|
|
#42921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- no to sprawdzę jakoś w przyszły weekend...bo w ten mam imieniny przyszłego teścia, to nie pora na eksperymenty ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- paulownia, co to jest Humektan? (pisałaś, że mieszasz to z olejem tamanu na twarz i robi Ci się fajny krem, a propos, w jakich proporcjach? wnioskuję, że krem na noc, bo na dzień chyba za tłusty?) wybacz, jeśli to głupie pytanie
|
|
|
|
|
#42923 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem, czy już mówiłam ale polecam spanie w chustce satynowej
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#42924 |
|
Rozeznanie
|
ha, a ja dzisiaj robiłam francuza...doszłam do połowy głowy, potem się poddałam, podpięłam to co zrobiłam spinkami i dalej poszedł zwykły warkocz...ogólnie fryzura krzywa i z tyłu podobna do niczego, ale pierwsze koty za płoty
. tylko trochę mnie boli skalp...nie wiem, może zaczęłam go pleść za bardzo od góry? bo zaczęłam nad samym czołem...---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- mam pytanie strasznie mi się podobają odżywki fitomedu, myślę, czyby ich także nie zamówić...i tak się zastanawiam: bo ta do włosów suchych jest z pokjrzywą, a ja mam uczulenie na histaminę (składnik pokrzywy) tylko nie wiem, bo może kiedy się używa pokrzywy w celach kosmetycznych to się z niej jakoś usuwa tę histaminę? mogę stosować tę odżywkę czy lepiej nie ryzykować? i jeszcze podobała mi się odżywka to włosów blond...tylko, że ona jest teoretycznie do farbowanych, ale to chyba nie zaszkodzi, ewentualnie będzie bardziej nawilżająca? |
|
|
|
#42925 |
|
Zakorzenienie
|
Omatkoboskokochano Volyova
![]() Mogę sobie zapisać na kompie?
|
#42926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak na razie, to używam: Isany z olejem babasu, maski Alterry z granatem i aloesem oraz Joanny z miodem i cytryną. Myję albo odżywką, lub metodą OMO. Przy OMO stosuję szampon Alterry do mycia skalpu. I olej kokosowy. Myślę, by kupić odżywkę artise intensywnie regeneracyjną oraz coś właśnie do stylizacji. Po myciu odżywką włosy się mniej puszą, za to brak im objętości. Ogólnie mam cienkie włosy i chyba niezbyt dużo ich. Chcę spróbować także z Jantarem (póki jest)- może dzięki temu nowe włoski się pojawią. Zdjęcia wstawię, jak tylko zrobię aktualne, na których widać moje włosy. |
|
|
|
|
#42927 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#42928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 pierwsze przed CG (maj i czerwiec 2011) kolejne 2 zupełne początki (lipiec 2011) kolejna po fryzjerze i po reanimacji metodami "Zakręconych" po tym co mi zrobił na głowie i 2 ostatnie aktualne - prawie CG (wrzesień 2011) w codzienniku widać jak się zmieniały z mycia na mycie jeszcze Cię Twoje włoski zaskoczą
|
|
|
|
|
#42929 | |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja. Nie martw się każda z nas była zagubiona na początku, a ja to nawet bardzo zagubiona
![]() Cytat:
![]() A moje dzisiejsze w codzienniki, fajnie wyszło. Tylko 4 godziny później na dwóch ostatnich zdjęciach juz jest tak sobie smętnie.... aha i mam zdjęcie zaplecionych kochanków, Eloe pisała, ostatnio że jej się tak robi. U mnie zawsze na grzywce coś takiego też
|
|
#42930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Forum czytam od dawna, ale zarejestrowałam się niedawno i stwierdziłam, że może się ujawnię i stanę do wspólnej walki o włosy 
Owocnej walki o loki

Ale nie wiem czy to ruszy olej
.

To niesamowicie przyjemne 

Ale ja leń jestem
...i dlatego doskonalę metody reanimacji
jakie cudne!