Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1431 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 10:56   #42901
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich!
Tu kolejna (prawie)kręconowłosa Forum czytam od dawna, ale zarejestrowałam się niedawno i stwierdziłam, że może się ujawnię i stanę do wspólnej walki o włosy
Ja zaczynam walkę o to, by włosy znowu zaczęły się kręcić. Operacje, narkozy, tony leków i zła pielęgnacja zrobiły swoje. Teraz staram się je odpowiednio pielęgnować i czytam forum. Tylko czasem mam tak, że im więcej czytam, tym mniej rozumiem i wiem. Też tak miałyście na początku? Czuję się jak dziecko we mgle Mam nadzieję, że to minie, a włosy na tym zyskają Tradycyjnie, mam chyba z tysiąc pytań, ale najpierw usystematyzuję sobie wiedzę (notatki już robię) i będę pytać.

Pozdrawiam!
Witaj

Jestem po podobnych przeżyciach i wierzę, że u Ciebie to się skończy tak dobrze jak u mnie Pewnie czytałaś już pigułkę i FAQ, jak dla mnie to całkiem fajne streszczenia tego, co kombinujemy. Z mojej strony - olej sobie jakiś kup i keratynę Owocnej walki o loki
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:00   #42902
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Bardzo mi sluzyl. Mialam go poltora roku temu, nie uzywalam do olejowania, bo jest drozszy, poza tym gesty, ciemny i pachnie troche jak kostka maggi ale dokapywany do maski, plus miod, dawal piekne efekty - blyszczace, nawilzone loki. Odkad mi sie skonczyl juz nie mam takich efektow, nawet marchewkowy, choc dobry, go nie zastapi.
Mowa o tamanu? Podobno też fajny na pryszczole

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:01   #42903
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
tak sobie myślę, chyba pisała o tym Ajrisz...może dodać tę resztkę żelu lnianego do szamponu, żeby był delikatniejszy, dopóki nie przyjdą mi te fitomedy?
Polecam Ale nie wiem czy to ruszy olej

Ja też trenuję, taniec irlandzki Często nie myję głowy po treningu i włosy bynajmniej nie są tłuste. Acz ostatnio korzystam z treningów i się olejuję/odżywkuję na ich czas, koleżanki mi to wybaczają :P
Cytat:
Tu kolejna (prawie)kręconowłosa Forum czytam od dawna, ale zarejestrowałam się niedawno i stwierdziłam, że może się ujawnię i stanę do wspólnej walki o włosy
Witaj
Wszystkie na początku tak miałyśmy Za dużo informacji naraz
Stan zdrowia mam nadzieję już OK?
Napisz coś więcej o swoich włosach, jakie są, jak się zachowują, daj zdjęcia

Aaa dostałam syropek na receptę, i tak mi wesoło po nim Nie na alkoholu tylko jakaś tam pochodna morfiny :P Bosz kolory są takie soczyste dzisiaj

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:03   #42904
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Ja też trenuję, taniec irlandzki Często nie myję głowy po treningu i włosy bynajmniej nie są tłuste. Acz ostatnio korzystam z treningów i się olejuję/odżywkuję na ich czas, koleżanki mi to wybaczają :P

Aaa dostałam syropek na receptę, i tak mi wesoło po nim Nie na alkoholu tylko jakaś tam pochodna morfiny :P Bosz kolory są takie soczyste dzisiaj
No fakt, że nie są może jakieś tłuste, ale na następny dzień nadają się co najwyżej do spięcia.

Fajnie masz z tym syropkiem, tylko z nim nie przesadzaj
Stary 2011-09-28, 11:07   #42905
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Kosztuje 4.49 także jeśli dalej będzie się tak spisywał to będę bardzo zadowolona
Przyzwoita cena

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
ja codziennie rano po reanimacji znowu na jakieś 10 min podpinam jedna zabka z przodu zgarniam troche wlosow z obydwu stron przedzialka i spinam je nad czolem dosc luzno i za nia druga w podobny sposob i lekki push up trzyma sie przez wiekszosc dnia
jeszcze tak nie robiłam.Bardzo fajny sposób przy następnej okazji na pewno wypróbuje.dzięki

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Cytat:
Ja kawe wypilam bez mleka, a za oknem slonce i blekitne niebo.
U mnie też słońce i błękitne niebo
Zaraz sobie zrobie kawke z mleczkiem

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Wczoraj wieczorem nałożyłam Garnier avokado a dziś już mam suche włosy i nie wiem czy myć
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:13   #42906
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko czasem mam tak, że im więcej czytam, tym mniej rozumiem i wiem. Też tak miałyście na początku? Czuję się jak dziecko we mgle Mam nadzieję, że to minie, a włosy na tym zyskają
Ha, jak zaczynalam czytac krecone watki, to po wyjsciu na ulice nie wiedzialam czy mam isc w prawo czy w lewo taka bylam skolowana.
Ja, np zaczelam od kupienia oleju kokosowego, odzywki do mucia i Babydreama, szamponu.
Cierpliwie czytaj, doksztalcisz sie z czasem. Wloski pokaz.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Mowa o tamanu? Podobno też fajny na pryszczole
Tak, olej z tamanu. Na buzke tez chyba kladlam, dokapywalam do Humektanu i byl fajny kremik.
Schne i juz widze ze cieniowanie wyszlo dobrze. Teraz porost, odzywianie i musze dbac bardziej o koncowki - jakies takie cienutkie byly, choc nie rozdwojone.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:19   #42907
Kall
Raczkowanie

Dziękuję za przywitanie
Zdjęcia dodam, jak znajdę jakieś odpowiednie, na których widać moje włosy W zeszłym roku miałam kryzys i włosy ścięłam bardzo krótko. teraz zawzięłam się i postanowiłam o nie zadbać. Typ włosa ciężko mi określić, ale kiedyś to było 3a. teraz pojedyncze kosmyki dalej tak się kręcą, ale przeważają fale lub niewiadomoco Mam kapryśną skórę głowy- z jednej strony lubi się bardzo przetłuszczać, z drugiej mam problemy z przesuszeniem. Włosy mam chyba bardzo porowate (dzisiaj wyczytałam ) i skłonne do puszenia się.
Walkę zaczęłam od odstawienia SLS-ów i silikonów. Wczoraj było pierwsze mycie odżywką, wcześniej była metoda OMO. Olej mam kokosowy i stosuję raz w tygodniu.
Zdrowie na szczęście już lepsze Tyle, że na włosach został trwały ślad- nie tylko przestały się kręcić, zmienił im się też kolor. Zawsze byłam blondynką, po wszystkim moje włosy były właściwie czarne. Teraz są brązowe.
Kall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:57   #42908
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Włosy mam chyba bardzo porowate (dzisiaj wyczytałam ) i skłonne do puszenia się.
(...)
Olej mam kokosowy i stosuję raz w tygodniu.
To kolejna rada z mojej strony - ostroznie z kokosem. Moze wnikac mocno w porowate wlosy i dawac efekt przesuszenia.
Ja mam tez dosc porowate wlosy, i kokosa teraz juz calkiem odstawilam. Migdalowy jest niewnikajacy i bardzo ladnie sie spisuje.
Zrobilam zdjecia - mam cala serie dla Was zaraz w piatek ide kupic kabel do telefonu i zapakuje fotki do komputera.
Znikam, odkurzacz czeka.
Stary 2011-09-28, 13:53   #42909
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

ojej super, jestes taka promienna I nawet nie myśl ani na chwile ze jestes niepotrzebna. Dla twojego Malenstwa jestes najwazniejsza na swiecie
Wczoraj wieczór spać coś nie mogłam, maleństwo chyba też, rochliło się tam trochę

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
ale fajnie

ja codziennie rano po reanimacji znowu na jakieś 10 min podpinam jedna zabka z przodu zgarniam troche wlosow z obydwu stron przedzialka i spinam je nad czolem dosc luzno i za nia druga w podobny sposob i lekki push up trzyma sie przez wiekszosc dnia
Ja po reanimacji zakładam opaskę luźno na jakiś czas, tak że przód włosów jest do góry i też wtedy lepiej to wygląda

Cytat:
Kupowaliśmy znajomym totki na ślub zamiast kwiatków... Z 50 kuponów nie wygrali NIC!

Haha DENKO? Ja też, ale najpierw zrobię zakupy na ZSK bo już od dawna je sobie obiecuję :P
Oo tak, zakupy zrób, zakupy, kup oleje, oleje

Cytat:
Ja zaczynam walkę o to, by włosy znowu zaczęły się kręcić. Operacje, narkozy, tony leków i zła pielęgnacja zrobiły swoje. Teraz staram się je odpowiednio pielęgnować i czytam forum. Tylko czasem mam tak, że im więcej czytam, tym mniej rozumiem i wiem. Też tak miałyście na początku? Czuję się jak dziecko we mgle Mam nadzieję, że to minie, a włosy na tym zyskają Tradycyjnie, mam chyba z tysiąc pytań, ale najpierw usystematyzuję sobie wiedzę (notatki już robię) i będę pytać.

Pozdrawiam!
Witamy I cieszymy się, że jesteś z nami, niech już zdrówko dopisuje

Cytat:
Pamiętam, jak dali mi morfinę na ból po operacji 3 czy 4 lata temu - latałam pod sufitem Cudowne uczucie

Cytat:
To kolejna rada z mojej strony - ostroznie z kokosem. Moze wnikac mocno w porowate wlosy i dawac efekt przesuszenia.
Ja mam tez dosc porowate wlosy, i kokosa teraz juz calkiem odstawilam. Migdalowy jest niewnikajacy i bardzo ladnie sie spisuje.
Zrobilam zdjecia - mam cala serie dla Was zaraz w piatek ide kupic kabel do telefonu i zapakuje fotki do komputera.
Znikam, odkurzacz czeka.
Mam tak samo z kokoskiem

To czekamy z niecierpliwością na zdjęcia

Ja się dziś odstresowywałam w ogródku, wykopywałam marchewkę, bo myszki zaczęły podjadać już, korzeń będzie dla mnie do zamrożenia, a natka do zasuszenia dla zwierzaków

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-28 o 13:54
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:59   #42910
Himee
Raczkowanie

Ja chyba przechodzę włosowy kryzys.. Najbardziej daje się we znaki zakaz czesania, do tej pory czesałam włosy kilka razy dziennie.
Są skudlone, puszące i 'fale' wcale nie są falami ale pogniecionymi odstającymi we wszystkie strony strąkami
To w sumie dopiero 3 seria zabiegów OMO i przy nadziei trzymają mnie tylko 'metamorfozy' włosów, które z niedowierzaniem oglądałam na blogu Aweny. No nic, czas pokaże co z tego wyjdzie
Himee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:06   #42911
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Karuzela w pracy, za to włosy wróciły do stanu wyjściowego Kryzys zakończony

Cytat:
Włosy długie i krzywo ścięte kusi mnie by w piątek podciąć troszkę...a Ty kiedy ciachnęłaś? Poka.
Krzywo? Pokaż takie skręcone, to ocenimy, czy trzeba ciachać
Zrobiłam dla Was fotki, ale przez ten pracowy młyn nie mam jak wrzucić. Ale będą
Cytat:
o to dokładnie taki opis... u mnie włosy od pewnego czasu baaardzo miękkie i delikatne, ale od czasów cg jednak kręcone...nietrwale, bo nietrwale ale jednak. chciałam nałożyć protein, aby były trwalsze i bardziej sztywne właśnie, a tu jeszcze miększe, proste i lejące plus puch....
Nie od razu Kraków zbudowano. Usztywnić natychmiastowo to można lakierem Proteiny tez potrzebują czasu.
Sprawdzisz przy kolejnym myciu, a jeśli Isana nadal się nie sprawdzi, zastosujesz, jak pisałam wcześniej.
Cytat:
jesli ta isana się nie sprawdzi to czy mogę stosować ją do OMO jako pierwsze O?
Nie za bardzo. Lepiej w formie kuracji proteinowej zmieszaną choćby z keratyną czy owsem (o kuracji pisałam wcześniej).
Cytat:
Pokazuje moje dzisiejsze włoski
Są piękne, pełne życia i objętości. Nie wiem, dlaczego skarżyłaś się na nie...
A loczuś cudowny. Oby został!
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Ech, jeśli pewnego dnia wstanę i nie będę załamana swoją fryzurą, to doznam prawdziwego szoku
Tak będzie. Nie od razu, ale będzie
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy żel lniany na skalp to dobry pomysł? Chce go nawilżyć, może zacznie się mniej przetłuszczać po jakimś czasie... A na długość jakiś olej
Nie zaszkodzi, ale ponieważ słabo wnika, to raczej o ograniczeniu przetłuszczania trudno mówić... Mimo to sprawdź.
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Dla porównania wrzucam foto na którym osiągnęłam maksymalny chyba skręt Takie te loki jakieś drobniejsze się zrobiły
Super
Nie pamiętasz, co wtedy nakładałaś? U mnie robią się drobne, gdy emolienty odparują i nałożę polimerowego żelu.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
przydajesz? jesteś nieocenioną skarbnicą wiedzy
Ojej To niesamowicie przyjemne dziękuję
Nie ma jak połechtana próżność

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:15   #42912
Kall
Raczkowanie

W sumie kokos już mi się kończy, to przerzucę się na migdał. Polecicie mi jakieś konkretne? Trochę gubię jeszcze w tym, co i gdzie kupić. Czytałam także o aloesie, tylko nie wiem czy na moje włosy się nada. Dużo się muszę nauczyć. Przede wszystkim jak ograniczyć puszenie, nie tracąc przy tym objętości zbytnio. I jeszcze muszę pomyśleć o czymś do stylizacji. Ogólnie to mam wrażenie, że nigdy tego nie ogarnę.
Stary 2011-09-28, 14:31   #42913
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie kokos już mi się kończy, to przerzucę się na migdał. Polecicie mi jakieś konkretne? Trochę gubię jeszcze w tym, co i gdzie kupić. Czytałam także o aloesie, tylko nie wiem czy na moje włosy się nada. Dużo się muszę nauczyć. Przede wszystkim jak ograniczyć puszenie, nie tracąc przy tym objętości zbytnio. I jeszcze muszę pomyśleć o czymś do stylizacji. Ogólnie to mam wrażenie, że nigdy tego nie ogarnę.
Olej z jojoby wyprobuj, swietny podobno nawilzacz z pestek winogron tez jest niezly.
Poczytaj sobie np. watek: Lista zanalizowanych kosmetykow do wlosow. Nie tylko zobaczysz czego uzywamy i co polecamy, ale i powoli zaczniesz sie orientowac w skladach i skladnikach, calej tej chemicznej stronie. W Rossmanie znajdziesz np. odzywki Alterra i Isane z babassu. W sklepach zielarskich sa oleje, maski Biowax L'Biotica, odzywka-wcierka Jantar. Internetowe sklepy - Mazidla, Zrob Sobie Krem, Biochemia Urody - oleje, masla, proteiny (nasza keratyna hydrolizowana) algi itp. Nic tylko kupowac i testowac.
Zlozylam zamowienie na Mazidlach, jutro polece do banku i bede placila. I juz sie nie moge doczekac.
Loki wyschly, sa korkociagi ale wsciekle nieregularne, puch na krotszych pasmach standardowo, ogolnie jest OK, moglo byc gorzej, a ja bym chciala zeby bylo lepiej.
Stary 2011-09-28, 15:28   #42914
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dokładnie to samo Przy czym kawa już druga, bo pierwsza była w domu, a teraz piję w pracy

Zazdroszczę wolnego dnia Też bym taki chciała Zwłaszcza, że do końca tygodnia zostałam oddelegowana do biura handlowego i siedzę tu z takim babsztylem co go szczerze nie cierpię

Jeśli chodzi o włosy, to dzisiaj spięte. W ogóle to nie wiem jak pogodzić częste intensywne ćwiczenia z pielęgnacją włosów. Spinam je luźno itd, no ale przez to, że się ostro pocę to powinnam je myć częściej chyba Ale ja leń jestem W ogóle to polecam Wam gorąco zumbę - genialne zajęcia, została po mnie mokra plama na parkiecie po nich
Na tę Zumbę pewnie trzeba mieć jakiekolwiek poczucie rytmu, nie?

Cytat:
Ja kawe wypilam bez mleka, a za oknem slonce i blekitne niebo.
Umylam wlosy - skalp szamponem, bo po olejach wole sie domyc - nalozylam Garniera karite dla lepszego rozczesania, i obcielam okolo 3-4 cm, metoda ''ponytail cut'', kucyk zawiazalam na czubku glowy. Teraz siedze z maska (po cieciu jeszcze raz sie splukalam) i modle sie, zeby to jakos wygladalo, to cieniowanie. Widac golym okiem, ze wlosy krotsze, ale jak sie beda teraz ukladaly i krecily to zobaczymy. Teraz nozyczki odkladam na dobre cztery-piec miesiecy.
Buszowalam po Mazidlach planujac zakupy keratyny chyba wezme ze dwie butelki, bo tania, no i maja olej z tamanu - murowany zakup.
Znikam, mam duze sprzatanie na dzis. Zdam relacje jak wlosy wyschna, przy drugim sniadaniu i bede robila zdjecia.
Pokaż efekt cięcia

Cytat:
Dziękuję za przywitanie
Zdjęcia dodam, jak znajdę jakieś odpowiednie, na których widać moje włosy W zeszłym roku miałam kryzys i włosy ścięłam bardzo krótko. teraz zawzięłam się i postanowiłam o nie zadbać. Typ włosa ciężko mi określić, ale kiedyś to było 3a. teraz pojedyncze kosmyki dalej tak się kręcą, ale przeważają fale lub niewiadomoco Mam kapryśną skórę głowy- z jednej strony lubi się bardzo przetłuszczać, z drugiej mam problemy z przesuszeniem. Włosy mam chyba bardzo porowate (dzisiaj wyczytałam ) i skłonne do puszenia się.
Walkę zaczęłam od odstawienia SLS-ów i silikonów. Wczoraj było pierwsze mycie odżywką, wcześniej była metoda OMO. Olej mam kokosowy i stosuję raz w tygodniu.
Zdrowie na szczęście już lepsze Tyle, że na włosach został trwały ślad- nie tylko przestały się kręcić, zmienił im się też kolor. Zawsze byłam blondynką, po wszystkim moje włosy były właściwie czarne. Teraz są brązowe.
I jeszcze ja witam Na pewno w domu masz oliwę z oliwek, też możesz wypróbować

U mnie dzisiaj okropnie. Albo wymieszana Alterra z Isaną zrobiły mi takie obciążenie albo aloes Przy samej głowie wyglądają nawet nie na obciążone ale przetłuszczone. Kończył mi się wczoraj lniany więc rozrobiłam go z aloesowym. Może to nie to mi tak nabruździło ale z aloesowego rezygnuję, no może tylko do odżywki d/s.

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-28 o 15:31
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 15:47   #42915
pati_bc
Rozeznanie

Wykasowały mi się całe cytowanie
Zacytuje jeszcze raz ale to co pamiętam.

Cytat:
Znikam, odkurzacz czeka.
Pokaż kręcioły jak tylko będziesz mogła

Cytat:
A jak Ci kokos służy? Bo niekoniecznie włosy o wysokiej porowatości mogą nie lubić się z kokosem. Z tego co pamiętam Volyova ma włosy o wysokiej porowatości i olej kokosowy bardzo jej słyży
Spokojnie, wszystkie przez to przechodziłyśmy. Trochę poczytasz i na pewno się w tym odnajdziesz
Pewnie zajrzałaś już do codziennika ale przypominam, że warto sobie poczytać co używają ZaKręcone

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
:
Są piękne, pełne życia i objętości. Nie wiem, dlaczego skarżyłaś się na nie...
A loczuś cudowny. Oby został!
Dziękuję Usłyszeć takie słowa od Ciebie
Loczuś jest nowy ale z tego samego kosmyka tylko troszkę luźniejszy Skarżyłam się bo nie wiedziałam o co im ostatnio chodzi
Za to dziś musiałam umyć włosy. W sumie taki był plan ale chciałam zobaczyć jak będą wyglądały po wczorajszym i wyglądały kiepsko. Dałam taką kapeczkę żelu a i tak to dla mnie za dużo
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:56   #42916
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Olei poszukaj w sklepach zielarskich lub w sklepach z półproduktami, na mazidłach albo zrób sobie krem, na początek polecam jojobę, migdała i orzech włoski Przy odpowiedniej pielęgnacji i puszek będzie mniejszy, a objętość przy suszeniu suszarką z dyfuzorem powinna pozostać

Jeśli chodzi o stylizację - może masz blisko rossmana, tam jest taki różowy żel w 250ml opakowaniu, albo jak gdzieś znajdziesz drogerię natura - to fioletowy żel artiste - na początek powinny być dobre

Ogarniesz wszystko spokojnie, pamiętam, jak ja na początku byłam zagubiona

Poczytaj sobie też codziennik, zobacz, czego używamy i z jakimi efektami, bo wiele z nas wkleja tam też zdjęcia

Napisz może, jakie masz już kosmetyki do włosów w domu i zobaczymy, co się nada
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 17:05   #42917
Chatul
ma zielone pojęcie

Mam właśnie na włosach jajko Mam nadzieję, że maseczka z jajka spodoba się moim włosom
Stary 2011-09-28, 17:57   #42918
Maliniarka
Zakorzenienie

Kall

dzisiaj widziałam ze 4 zakręcone w mieście i 2 chłopaków o takiej objętości i włoskach nawet nawet
jestem zazdrosna

oczywiście "zwierzątko" nie przetrwało nocy, ogólnie włoski fajne, ale trochę zbyt obciążone pod koniec dnia (ale było dzisiaj bardzo wietrznie), czyli tłuszczyk dobry, ale dwa dni włosy nie przetrwają
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-28 o 17:59
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:12   #42919
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Co sie bedziemy szczypac czego sie nie robi dla wlosow. Ja np wczoraj zjadlam sporego czekoladowego mufinka.
Pobudka, kawa, Wizaz, sniadanie. Wolny dzien w srodku tygodnia - uwielbiam.
oj zazdraszczam ja dziś w połowie dnia w pracy czułam, że za chwilę zaryję głową w klawiaturę...

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Też mnie kusiło użyć go jako b/s. Może spróbuje dzisiaj
koniecznie zdaj relację z efektów jestem ciekawa, jak to działa na inne włoski niż moje

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Oczywiście, ma łbie nieład i nie wiadomo o co kaman, ale przynajmniej nie taka kupa jak wczoraj
medal za poetycki dobór słów

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
No tak, ale to oznacza, że codziennie trzeba wsadzić łeb pod kran i codziennie go suszyć...
też jestem pod tym względem leniwcem... i chciałam robić to co 2 dni, ale musiałabym wstawać pół godziny wcześniej... ...i dlatego doskonalę metody reanimacji i jest nawet nawet, dzisiaj 4ty dzień a mogłam wyjść do ludzi (foto w codzienniku), no ale dziś już mycie obowiązkowe

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:

Pozdrawiam!
witamy pokaż fotkę kręciołków początki są trudne ale kroczek po kroczku wytestujesz co włoski lubią mi bardzo pomaga zapisywanie w codzienniku

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-09-28 o 21:01
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:16   #42920
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Volyova jakie cudne!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:18   #42921
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2011-09-28, 19:44   #42922
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:

U mnie działa podobnie. Kiedy nakładam go na noc dla nawilżenia to rano nie ma co odgniatać. Włosy wszystko chłoną. Na stylizator się nie nadaje, jako odżywka ds również bo mam po niej co prawda sporą objętość ale po chwili duuużo puchu. Ale dodany do odżywki d/s świetnie się sprawdza i miło nawilża
Spróbuj tego co pisała Ajrisz, na pewno będzie trochę delikatniej i lepszy poślizg
ja rano nie miałam puchu...ale wróciłam własnie, patrzę w lustro i.....wszystko mi fruwa dookoła głowy . a do jakich d/s dodajesz? proteinowych czy nawilżających?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
no to sprawdzę jakoś w przyszły weekend...bo w ten mam imieniny przyszłego teścia, to nie pora na eksperymenty trzeba wyglądać bosko

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

paulownia, co to jest Humektan? (pisałaś, że mieszasz to z olejem tamanu na twarz i robi Ci się fajny krem, a propos, w jakich proporcjach? wnioskuję, że krem na noc, bo na dzień chyba za tłusty?) wybacz, jeśli to głupie pytanie
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:45   #42923
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Volyova jakie cudne!
dziękuję
nie wiem, czy już mówiłam ale polecam spanie w chustce satynowej

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:04   #42924
Piechniak
Rozeznanie

ha, a ja dzisiaj robiłam francuza...doszłam do połowy głowy, potem się poddałam, podpięłam to co zrobiłam spinkami i dalej poszedł zwykły warkocz...ogólnie fryzura krzywa i z tyłu podobna do niczego, ale pierwsze koty za płoty . tylko trochę mnie boli skalp...nie wiem, może zaczęłam go pleść za bardzo od góry? bo zaczęłam nad samym czołem...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

mam pytanie strasznie mi się podobają odżywki fitomedu, myślę, czyby ich także nie zamówić...i tak się zastanawiam: bo ta do włosów suchych jest z pokjrzywą, a ja mam uczulenie na histaminę (składnik pokrzywy) tylko nie wiem, bo może kiedy się używa pokrzywy w celach kosmetycznych to się z niej jakoś usuwa tę histaminę? mogę stosować tę odżywkę czy lepiej nie ryzykować?
i jeszcze podobała mi się odżywka to włosów blond...tylko, że ona jest teoretycznie do farbowanych, ale to chyba nie zaszkodzi, ewentualnie będzie bardziej nawilżająca?
Stary 2011-09-28, 20:05   #42925
little.b.blue
Zakorzenienie

Omatkoboskokochano Volyova
Mogę sobie zapisać na kompie?

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:09   #42926
Kall
Raczkowanie

Cytat:
A jak Ci kokos służy? Bo niekoniecznie włosy o wysokiej porowatości mogą nie lubić się z kokosem. Z tego co pamiętam Volyova ma włosy o wysokiej porowatości i olej kokosowy bardzo jej słyży
Spokojnie, wszystkie przez to przechodziłyśmy. Trochę poczytasz i na pewno się w tym odnajdziesz
Pewnie zajrzałaś już do codziennika ale przypominam, że warto sobie poczytać co używają ZaKręcone
Po oleju się kręcą, ale i puch jest duży. Teraz do dociera do mnie. Spróbuję jutro nałożyć olej przed myciem i zobaczę, jakie efekty będą. Codziennik czytam i uczę się

Jak na razie, to używam: Isany z olejem babasu, maski Alterry z granatem i aloesem oraz Joanny z miodem i cytryną. Myję albo odżywką, lub metodą OMO. Przy OMO stosuję szampon Alterry do mycia skalpu. I olej kokosowy. Myślę, by kupić odżywkę artise intensywnie regeneracyjną oraz coś właśnie do stylizacji. Po myciu odżywką włosy się mniej puszą, za to brak im objętości. Ogólnie mam cienkie włosy i chyba niezbyt dużo ich.
Chcę spróbować także z Jantarem (póki jest)- może dzięki temu nowe włoski się pojawią. Zdjęcia wstawię, jak tylko zrobię aktualne, na których widać moje włosy.
Stary 2011-09-28, 20:31   #42927
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Omatkoboskokochano Volyova
Mogę sobie zapisać na kompie?
podłączam się...a jak się porówna z pierwszymi zdjęciami...też chcę taki postęp
Stary 2011-09-28, 20:52   #42928
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Himee Pokaż wiadomość
Ja chyba przechodzę włosowy kryzys.. Najbardziej daje się we znaki zakaz czesania, do tej pory czesałam włosy kilka razy dziennie.
Są skudlone, puszące i 'fale' wcale nie są falami ale pogniecionymi odstającymi we wszystkie strony strąkami
To w sumie dopiero 3 seria zabiegów OMO i przy nadziei trzymają mnie tylko 'metamorfozy' włosów, które z niedowierzaniem oglądałam na blogu Aweny. No nic, czas pokaże co z tego wyjdzie
ja tu krótko "działam" i są dziewczyny z ładniejszymi włoskami, ale załączam moje fotki:
2 pierwsze przed CG (maj i czerwiec 2011)
kolejne 2 zupełne początki (lipiec 2011)
kolejna po fryzjerze i po reanimacji metodami "Zakręconych" po tym co mi zrobił na głowie
i 2 ostatnie aktualne - prawie CG (wrzesień 2011)

w codzienniku widać jak się zmieniały z mycia na mycie
jeszcze Cię Twoje włoski zaskoczą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 010przed.jpg (99,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 012przed.jpg (44,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 020początki.jpg (116,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 021początki.jpg (87,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 030fryzjer.jpg (79,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 040po farbowaniu.jpg (147,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 041aktualnieCG.jpg (136,9 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-09-28, 21:02   #42929
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Tu kolejna (prawie)kręconowłosa
witam i ja. Nie martw się każda z nas była zagubiona na początku, a ja to nawet bardzo zagubiona

Cytat:
łuuuuhuuu to ci musi byc mega wesoło

A moje dzisiejsze w codzienniki, fajnie wyszło. Tylko 4 godziny później na dwóch ostatnich zdjęciach juz jest tak sobie smętnie....
aha i mam zdjęcie zaplecionych kochanków, Eloe pisała, ostatnio że jej się tak robi. U mnie zawsze na grzywce coś takiego też

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:02   #42930
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
podłączam się...a jak się porówna z pierwszymi zdjęciami...też chcę taki postęp
popieram, chcę taki postęp i taką długość

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości