|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla mamusi ![]() Cytat:
Cytat:
Super ![]() Legowiska ![]() Cytat:
![]() A z "chrzczeniem" to nieźle wykminiłaś Cytat:
![]() Brawo Cytat:
A tata niech zainwestuje w zatyczki do uszu skoro mu tak wszystko przeszkadza, bo chyba zdaje sobie sprawę, że noworodek to nie śpi 8 godzin bez przerwy? Nie bój się, wszystko będzie dobrze Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Na razie idę bez neta, ale może mąż załatwi jakiegoś przenośnego. Mam nr do Indygo i Rabarbar więc jakby co to będę pisać do którejś z dziewczyn. Trzymajcie kciuki
|
|||||||||
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() to ja sie na dziś odmeldowuję, kolorowych snów Mamuśki
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-28 o 23:40 |
|
|
|
|
#213 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No, żyję po tej wizycie, ale ciężko było
Jednak nie mogę znieść, jak jest zamieszanie w domu, a jeszcze jak mi to przeszkadza w normalnym zajmowaniu się dzieckiem to wcale Moja teściowa ciumcia do dzieci , rozbudzała Benusia (ciągle gadała, nosiła, huśtała, Benuś ani chwili spokoju nie miał), a jak odciągałam mu katar fridą, to powiedziała "jak to Cię męczą"! Dobrze, że oni rzadko do nas przyjeżdżają ![]() Cotka, ja bym nie odciągała po karmieniu, niech tylko Filip to reguluje. A poza tym trzymam kciuki za to karmienie i powiem tylko, że chciałabym mieć tyle samozaparcia, co Ty A co do pępola - Benek ma tam takie jakby biało-żółte coś, na razie mam robić spirytem lub Octeniseptem, ale może się okazać, że to jakaś zmiana grzybicza i położna zrobi to lapisowanie (już doczytałam, że to smarowanie azotanem srebra). A z Waszym co się dzieje? Krwawi? Cos z niego wypływa? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, żebyś ich nie zamordowała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Malamutka Ciocia była dziś u nas na kąpieli i karmieniu (znowu próbuję z piersią ). Okazuje się, że to co odkryłam u Benia, to nie odparzenia Na jednym udzie ma jakieś skupisko czerwonych kropeczek. Możliwe, że to tylko tak podrażnione, a możliwe że coś grzybiczego, zobaczymy czy przejdzie po Bepanthenie, jak nie to ciocia poradziła mi to pokazać pediatrze.Poza tym w pachwinach i na mosznie zrobiło mu się kuku - wygląda to jak pęknięcia skóry i ciocia obstawia, że to chusteczki tak go podrażniają (co ponoć często się zdarza) i lepiej żebym go po dwójeczce myła pod kranem, zamiast wycierać chusteczkami. Za to jak odessała mu katar fridą, tak do tej pory oddycha bez furkotu I jeszcze ostrzegła mnie, żeby tej maści majerankowej dawać malusieńko (mniej niż 0,5 cm), bo niektóre dzieciaki po tym wymiotują A tego byśmy nie chcieli ![]() Co do karmienia - Benek jakby zapomniał jak się przysysać Coś na pewno podjadł, bo czułam potem jak mi pokarm do piersi napływa, nawet zdrzemnął się pół godzinki po tym Jutro będę próbowała go częściej przystawiać, zobaczę jak nam pójdzie Teraz to luzik, wyleczyłam brodawki, więc dobrze jest.
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowym wątku... przepraszam, że nie dam rady dokładnie nadrobić i może coś ważnego mi umknie.... Wczoraj tu w ogóle nie dałam rady zajrzeć, bo dziecię non stop na sysku... Tak ciężko mi go czasem uśpić... mam wrażenie, że albo je, albo marudzi...
BordAna thelilah GRATULACJE!!!!!!!!!! ![]() klaski :![]() Malgosia za Stefka ![]() :kc iuki:.....żeby się wreszcie zdecydował zobaczyć swoją kochaną mamusięaa2 przykro, że tak z pracą wyszło...a tak się poświęcałaś cotka jak czytam o problemach z Filipkiem, to jakbym o swoim Mateuszku czytała... też jestem traktowana jak nupel.... muszę pilnować czasu karmienia i pobudzać do ssania, bo najlepiej mu się śpi z syskiem w buzi Mamusie...powiedzcie mi, w jakim czasie od porodu byłyście na pierwszym ważeniu dzidziusia??? I czy Wasze dzieciaczki też robią takie luźne kupki na naturalnym pokarmie? Bo nie wiem czy mam się martwić... Położna, która była 2 dni temu powiedziała tylko, że lepiej jak luźne niż jakby miał się męczyć z zaparciem... Dziś chyba zaliczymy pierwszy spacerek |
|
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia
|
|
#216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
juz mi dzis nieco lepiej psychicznie - wyspałam sie nawet chociaz zgaga mnie obudziła o 3 w nocy nastawiam sie pozytywnie - powykorzystuje męża przez weekend a jak nie pomoże to trudno. Jakoś to dziecię wyjść musi ![]() Małgosia za dzisiejsze wypędzanie leniwca i za czopa ![]() Cytat:
trzymaj sieCytat:
staram sie wrzucic na luz ![]() Cytat:
no i powodzenia z karmieniem, młody sobie na pewno przypomni ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
na pewno pomału sie unormuje z tymi karmieniami i udanego spacerku życzę
|
||||
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z Zuzanką na nowym wątku
Niestety nie mamy czasu na wizaż bo mamy problemy z brzuszkiem, z kupką i kolkami. Mała cały czas płacze a ja jej nie potrafię pomóc. Dobrze że mam mamę przy sobie bo bym chyba nie dała rady, ale już się boję co to będzie jak zostaniemy znowu na cały dzień same ![]() Dzisiaj idziemy na wizytę do pediatry i mam nadzieję że nam coś przepisze na dolegliwości mojej myszki. Prosimy o kciuki jeśli można za wagę Zuzki i za skuteczne rozwiązanie problemów zdrowotnych mojej perełki ![]() Gratulujemy wszystkim nowym mamusiom a za mamusie nie rozpakowane trzymamy kciuki |
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na kolki pewnie przepisze pediatra jakis infacol czy espumisan |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Kurcze mamusie jak czytam Wasze posty to normalnie myślę że poród to tylko wierzchołek góry lodowej te kupki pępki karmienie to normalnie jakaś rzeźnia jest. Plus jest taki że dzięki Wam przestaję bać się porodu ![]() Agnyska z tymi chusteczkami włąśnie słyszałam żeby nie używać ich non stop tylko w domku częsciej woda ewentualnie odrobinka mydła bo te chusteczki niby fajne ale zostawiają tłusty film który zatyka pory. Dziwiła mnie ta opinia a jak widać jednak racja ![]() Małgosiu trzymam mocno kciukasy za wygonienie malutkiego Cotuś a może raz na jakiś czas dokarm Filipka mm? Cysie Ci odpoczną i Ty odetchniesz Ktoś widział moonik ostatnio?? Dzasta jak wody??Ja oczywiście w twopacku ostatnie dwa dni wykorzystuję na totalne lenistwo ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Kochana tylko nie podawaj wszystkiego jednocześnie bo nie będziesz wiedziała co działa. Próbowałaś masować brzusio czymś ciepłym? Albo kładź na brzusiu to podobno naturalny masaż.
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dzis 39 tydzien zaczynam i pytam ile jeszcze??mam dosyc jeszcze miałam zły sen ze nie mogłam małej do piersi przystawic
|
|
|
#223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co za noc
Szanowny pan obudził się o 3.00 i nie spał do 4.30![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki żeby jednak samo się rozkręciło ![]() Malgosia1983 ![]() Cytat:
To już się cieszę, że go kupiłamCytat:
![]() Cytat:
Powodzenia w dalszym karmieniu ![]() Cytat:
![]() martunia_199
|
||||
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżymy na brzuszku bo mała nie chciała usnąć po karmieniu więc ją położyłam u siebie na brzuchu bo Zuzia tak lubi i tak spałyśmy 2 h sobie ![]() U nas też kupki luźne i grudkowate - takie serowate jakby |
|
|
|
|
#225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za 39tc i jeszcze tyle ile będzie trzeba, ciesz sie brzuszkiem bo już mało Ci zostało a na sen moja mama zawsze mówi że trzeba interpretować odwrotnie ![]() Cytat:
będziesz zadowolona
|
|
#226 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wczo. jak powiedziałam do TŻ "ale będziesz ze mną cały czas w szpit."(chodziło mi w dzień) to zaraz zaczął takim tonem , ze przecież będzie musiał odpocząć itp. no i się poryczałam Ogólnie to wiem,ze on będzie ze mną bo dobry człek z niego- ja tu tylko wyciągam te moje załamki i marudzę, ale jakoś ten ton... ech. Dogódź ciężarnej ![]() Ale czy Eryk jest przez to mniej szczęśliwy? Mniej kochany??? Nie dołuj się tym- proosze Cytat:
mocno zaciśnięte!!!!Cytat:
![]() Cytat:
A tżtów tez, jakby co, razem utłuczemy ![]() Jak się umawiać to się umawiać ![]() Cytat:
Martusiaaa21- na grillu bez szaleństw - kiełbaski (sojowe) i cukinia do tego sałateczka warzywna i pepsssssssssi
|
||||||||
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję
U nas dziś nocka w miarę ładna 20-20:30 spanie jedzenie, 22-00:15 spanie, jedzenie, 00:35-3:30 spanie, jedzenie, aktywność 1:20h , 4:50-6:20 spanie, jedzenie, 6:30-9:10 spanie i teraz je
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
19natka88
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Małgosiu oby tym razem akcja się rozpoczęła i zakończyła sukcesem, czyli rozpakowaniem ![]() Madzialena za jak najkrótszy pobyt w szpitaluIrmith ja mam tak samo - totalne lenistwo... I gdzie tu syndrom wicia gniazda
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
leniwa jestem i tyle
|
|
#231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam w SR tez babka mówiła by woda przemywać, a nie tymi chusteczkami- nawet powiedziała żeby sobie zrobić test w domu i po każdej wizycie w WC podcierać się chusteczkami nawilż. a nie papierem toaletowym i zobaczyć jak się nasza zadnia strona będzie czuła ![]() No właśnie- gdzie moonik ![]() Cytat:
Ale pewno będzie szybciej Cytat:
A mi został 1 dzień do t.p. A najlepsze, że dziś od rana T-mobile coś świruje i zasięgu nie było - no po prostu bosssssssko
|
|||
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malamutko mam nadzieje, ze szybko sie poprawi Archi tez nie lubie szpitala...i najchetniej bym pojechała, urodziła i do domu, ale niestety tak sie nie da a jeszcze jak słucham, ze tłok taki na patologii i porodówce to całkiem załamka
|
|
|
|
|
#233 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobrek! matki to jednak terminatory. ostatnie dwie noce wstawałam na karmienie co godzinę i chodziłam w dzień jak zombi. dziś mała wstawała co 2,5 godz. to jestem mega wyspana, góry bym przenosiła no ale czeka mnie tylko przyziemne prasowanie
![]() za pozytywny obrót spraw ![]() Cytat:
Cytat:
, muszą cię dokarmiać). zbadają, wyleczą i będzie super. Cytat:
Cytat:
tak, kupki są luźne, grudkowate, żółte za spacerek. my codziennie po 2 godzinki na dworzeCytat:
za wagę i ulżenie Zuzi i Tobie
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a moja w miarę podobnie ma a jak wczoraj z chustą na spacerku? w domu też nosisz Tomcia w chuście?
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie???
mój szop ma mnie w szopie a ty Irmith kiedy masz wizytę? po terminie już? |
|
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam dołęk z tego powodu, a jak pomyślę,ze miałabym od 7 na patologii być ![]() Cytat:
![]() Co Ty- żadne zwierzaki ze mnie nie uciekły Nic kompletnie nie zwiastuje rychłego rozpakowania ![]() Za to ucho mi coś nie teges- nie wiem czy jakieś zapalenie się nie przypałętało
|
||
|
|
|
#239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój gin liczy że rozpakuję się przez weekend (TP wypada w sobotę) tak jak się umówiliśmy już na początku ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
kurcze a już się bałam że ja jedyna taka kompletna chodzę, szopa chyba na pamiątkę trzymam Ale ucha to współczuję, może narazie jakaś wata ze śpirytem na rozgrzanie?
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

Ale te moje nastroje to wynik problemów, które mam nadzieję, że znikną o wiele szybciej niż się pojawiły 

ja na chwilke tylko bo sie wkurzyłam po tej wizycie...
ale moze to i lepiej, jak sie położysz w szpitalu, bedziesz pod stałą opieką i w razie czego lekarze będą mogli szybko zareagować, trzymaj się kochana
i czekamy na dallsze wieści od Ciebie

Jednak nie mogę znieść, jak jest zamieszanie w domu, a jeszcze jak mi to przeszkadza w normalnym zajmowaniu się dzieckiem to wcale
, rozbudzała Benusia (ciągle gadała, nosiła, huśtała, Benuś ani chwili spokoju nie miał), a jak odciągałam mu katar fridą, to powiedziała "jak to Cię męczą"! 
Na jednym udzie ma jakieś skupisko czerwonych kropeczek. Możliwe, że to tylko tak podrażnione, a możliwe że coś grzybiczego, zobaczymy czy przejdzie po Bepanthenie, jak nie to ciocia poradziła mi to pokazać pediatrze.
klaski :
Po kroplówce ustały. Zaczęłam plamić. Dzisiaj rano usg, no i w trakcie dnia ktg, skurcze 10-max 18
Teraz odchodzi po troszku. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dzasta jak wody??

kurcze a już się bałam że ja jedyna taka kompletna chodzę, szopa chyba na pamiątkę trzymam