|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Moje włosy są chyba nieuleczalnym tłuściochami. Co bym nie robiła, w dzień po myciu około południa są już do niczego. Tzn jeszcze nie ociekają smalcem ale już są takie sztywne,tłustawe i nieprzyjemne.
Zwariuję z nimi!!
|
#42962 | |||
|
Rozeznanie
|
Nic mi sie nie chce .... Przeziębiłam się, z nosa leci mi jak z kranu , mięśnie bolą, zimno mi jak cholera,e tam szkoda gadać Volyova widziałam foty z codziennika Cytat:
długość twoich włosów jest fajna pasują ci krótkie tak jak Rybiorkowi Cytat:
Cytat:
|
|
#42963 |
|
Rozeznanie
|
ja nie mam tłuściochów, ale i tak myję co drugi dzień...wodą co prawda. jeśli chodzi o przetłuszczanie mogę myć co czwarty, ale po prostu aż tak długo fale mi się nie trzymają (są straszne delikatne, 4 noce zabijają je na amen) no i , paradoksalnie, strasznie schną końcówki jeśli nakładam odżywkę tylko co cztery dni ... a na suche i nieumyte nie mogę jej nakładać, bo za bardzo obciąża ....ech, włosięta
dzisiaj paskudny dzień. paskudna pokada i paskudnuy nastrój. w ogóle to olejowałam na noc - nigdy więcej. nie wiem jak to zrobiłam poprzednim razem , może po prostu byłam tak zmęczona, że zasnęłam jak dziecko, w każdym razie tej nocy było okropnie. zały czas mi kokon spadał z głowy i budziłam się co chwila , żeby go poprawić. obudziałam się okropnie niewyspana...bez kokona, leżal gdzieś za poduszką. niewyspana i zła (mam w dodatku PMS) pokłociłam się TŻem, bo wyjeżdża już drugi raz w tym tygodniu i to w dodatku wtedy, kiedy mieliśmy malować nasz przyszły domek. wciąż uważam, że miałam rację, ale to nie jest metoda kłócić się tuż przed wyjazdem. ogólnie targa mną teraz niepokój i wyrzuty sumienia ![]() plus nadal niewyspanie i hormony i w ogóle jest paskudnie. oczywiście nie za wszystko obwiniam olejowanie, ale jednak nie, dzięki, będę to robiła na dwie , trzy godziny przed myciem, na noc u mnie się nie sprawdza . teraz umyłam głowę, na to isana liquid silk zmieszana pół na pół z garnierem, zobaczymy jak działa wraz z nawilżaczem, chociaż cudów się nie spodziewam jak cały dzień się zaczął do .aha, jako b/s standardowo joaska babuni ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- aha i zaczęła mnie boleć głowa....
|
|
|
|
#42964 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mój wpis jest już w codzienniku a ja jestem otwarta na wszelką krytykę/ dobre rady, bo w temacie pielęgnacji loków stawiam pierwsze nieśmiałe kroki
|
|
|
|
#42965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że zabrzmi banalnie, ale dla równowagi jutro powinien byc z kolei bardzo dobry dzień Więc hm - dzis relaks i byle do jutra ![]() A co do kokonów/turbanów, mi nie spada koszulka zawiązana w turbanik taki, jak to punkingu. Ale pewnie taki własnie zrobiłaś... |
|
|
|
|
#42966 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
może Eloe coś jeszcze wymyśli ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem wściekła, ten komputer zaraz wy...rzucę przez okno
|
|||
|
|
|
#42967 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
al miałam pisać o włosach. nie, nie robiłam takigo, raczej taki turban z ręcznika - takiego specjalnego do włosów, z guzikiem. turban do plunkingu muszę zwasze zawiązać gumką, żeby mi nie spadł i wbijałaby mi się ona w kark...zresztą jest niewygodny bo ciągle spada mi na czoło, nocy bym w nim nie wytrzymała...może kiedyś spróbuję w czapce, ale pod nią musiałąbym miec folię, a nie usnęłabym raczej z czymś szeleszczącym na głowie...jedyna opcja: spać w warkoczu, ale do tego trzeba poświęcić poduszkę... ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() znam to uczucie, oj znam...nie cierpię elektroniki...wielka szkoda , że stała się niezbędna. czasem mam wrażenie , że jest po prostu złośliwa
|
||
|
|
|
#42968 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
] położyć na poduszkę i tak spać Elektronikę lubię, ale czasem swoim działaniem doprowadza mnie do szału ![]() Dziś będzie mycie, u rodziców. Powinno wyjść bardzo ładnie bez większego wysiłku jutro dzień wolny, więc dziś o 17 zaczyna się mój weekend i jeszcze taka piękna pogoda! EDIT: Wczoraj przyszło moje zamówienie z BU będę bawić się w małego chemika
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-29 o 12:28 |
|
|
|
|
#42969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#42970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mleczko z masłem, miodem i czosnkiem polecamy Cytat:
![]() Jeśli kochana nie sprawdza się na noc olejowanie, to pewnie - olejuj na 2-3 godzinki przed myciem. Jeśli chodzi u mnie o przetłuszczanie, to mogłabym myć co 3 dni i teraz tak przeważnie myję, choć czasem co 2. Na 2 dzień reanimacja, na 3 spinam spinką z ząbkami w taki koczek i jakoś to wygląda Cytat:
![]() Znalazłam u mnie wczoraj w małym markecie bielendę grafitti przezroczystą - tą bardzo mocną, do tej pory miałam niebieską mocną i ta bardzo mocna działa jeszcze fajniej, niż niebieska, zdjęcia w codzienniku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=778
|
||||
|
|
|
#42971 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
potwierdzam - fajna!
|
|
|
|
|
#42972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, a mi ten plunkingowy turban świetnie się trzyma. Tylko teraz w sumie zauważyłam, że robię go trochę inaczej tak trochę na beduina i mocniej wiążę rękawki Jak będzie chwila, walnę fotę. Śpi mi się dobrze i nie spada.
|
|
|
|
|
#42973 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lokaski
![]() Po pierwsze życzę zdrówka wszystkim pociągającym ![]() Po drugie - Myszko co dzień inna Pięknie ![]() Po trzecie - dziękuję za głosy w konkursie u Anwen - wygrałam Bardzo się cieszę z i na nagrodę ![]() Po czwarte - wczoraj przyszła na korepetycje koleżanka od trwałej, wysłuchała cierpliwie porad, zgarnęła próbki chyba wszystkich dobroci jakie mam. Mam straszną frajdę Ułożyłam jej włoski na żelu lnianym ![]() Dzisiaj pakowanie i jutro z rana wyjazd ![]() Aaaaa ![]() Jadę do Wiednia, na Zawody w Tańcu Irlandzkim Trzymajcie kciuki w niedzielę koło południa A w sobotę rajd po drogeriach
|
|
|
|
#42974 |
|
Zakorzenienie
|
Jak olejuję na noc, to kładę na poduszkę stary, duży podkoszulek i na tym śpię w rozpuszczonych
Dodałam dziś sporo oleju z pestek śliwki do odżywki ds, swego czasu dodawałam jojobę i migdała, fajny efekt daje takie dodawanie oleju w moim przypadku, bo włosy są tak fajnie mięsiste i nie za lekkie, czyli takie, jakie lubię ![]() Przeglądnęłam zdjęcia z dysku, poczytałam opisy, czego danego dnia użyłam i chyba dochodzę do tego wniosku, co eloe o jedwabiu - robi mi za miękkie i za lekkie włosy, o ile keratyna świetnie podkreśla skręt i świetnie jakby pogrubia włosy, tak jedwab chyba zużyję do serum do twarzy i do paznokci Ajrisz - Trzymam kciuki
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-29 o 13:00 |
|
|
|
#42975 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
chyba, że wiążesz naprawdę mocno, mnie zawsze po mocnym wiązaniu (a czsem i po słabym) boli skalp...![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() Ajrisz - powodzenia a jak będziesz miała czas to zwiedzaj a nie po sklepach będziesz łażić . wiedeń to piękne miasto mam nadzieję , że pogoda Ci dopisze
|
|||
|
|
|
#42976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42977 |
|
Rozeznanie
|
dzięki...
|
|
|
|
#42978 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do Nivea Fc to ona też mi nie służy, 3 pierwsze razy były ok ale potem robiła mi z włosów sianko. Tak w ogóle to też zrezygnowałam ze stylizatorów bo u mnie wszystkie powodują, ze włosy robią mi się sztywne i na następny dzień muszę je myć a na codzienne mycie nie mogę sobie pozwolić. Dlatego po odżywce bs już nic nie nakłądam. Będą falki to super, będą bardziej proste to tez ok. Będzie co ma być No ostatnio był wyjątek ale to w ramach eksperymentu Wszystko dla naukiSpróbuj pielęgnowac bez stylizatora. Zobaczysz jaki będzie efekt ![]() Pielęgnacja najważniejsza ![]() Cytat:
Co prawda kataru nie mam ale zatoki, gardło i ogólnie wszystko mnie boli![]() Cytat:
przy dłuższej pielęgnacji będzie mega ale jeśli chodzi o odżywkę d/s to może lepiej jakąś bardziej odżywiającą, np. Alterra morelowa. Podejrzewam, że przy Twoim skręcie będą po niej korkociągi I może jednak warto dać po myciu coś bs. Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś wieczorne mycie. Taki przedsmak tego co mnie czeka od poniedziałku Zobaczymy jak włoski będą reagować
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-29 o 13:59 |
|||||||
|
|
|
#42979 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Częściej = miękkość. Cytat:
Cytat:
Ile ja bym dała żeby wyciąć połowę włosów... A znowu inny żel (np. Artiste) już w małej ilości powoduje coś ala mokra włoszka + twarde włosy ![]() Swoją drogą, wybieram się do fryzjera, może na początku października. Słyszałam o takim, co ponoć w miarę kręconowłose obcina, a moje nierówne ciachnięcie na początku września nie wygląda super Pasowałoby, żeby ktoś fachowy wycieniował je...Chociaż pewnie się załamie jak zobaczy moje teraźniejsze dzieło![]() Swoją drogą - kocham Revalid Odżywka YTC - chodzi Ci o maskę czy delikatną odżywkę?? One chyba mają silikony, tak?? Co prawda bronie się przed nimi, ale chyba czas spróbować czegoś nowego. A maska Organique rzeczywiście świetna
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-09-29 o 14:44 |
|||
|
|
|
#42980 |
|
Rozeznanie
|
ta dam
Zdjęcie0484.jpgZdjęcie0488.jpg Zdjęcie0491.jpg Zdjęcie0493.jpg Zdjęcie0497.jpg Zdjęcie0499.jpg Zdjęcie0501.jpg |
|
|
|
#42981 |
|
Rozeznanie
|
oczywiście standardowo - bałagan. nie wiem, ja mam chyba milion różnych rodzajów skrętu na głowie, jeszcze nie widziałm tu tak nieregularnych włosów...i standardowo, jedna strona dużo mniej skręcona...ale nie narzekam, i tak jest lepiej z mycia na mycie, bądź co bądź. więc się pochwalę jeszcze:
Zdjęcie0483.jpg Zdjęcie0485.jpg Zdjęcie0489.jpg Zdjęcie0492.jpg Zdjęcie0495.jpg Zdjęcie0498.jpg Zdjęcie0500.jpg Zdjęcie0502.jpg |
|
|
|
#42982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42983 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odrosną raz dwa, szczególnie przy takie pielęgnacji jak stosujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pielęgnacja najważniejsza - dobre podejście Cytat:
Lasencje przez was zbankrutuję. Tak ostatnio trąbicie o tej keratynie że od razu wzięłam dwie flaszki 30 gram żeby było na dłuuugo bo raczej nie zamawiam w necie i nie uśmiecha mi się płacić drugie tyle za przesyłkę. Tak więc 2 flaszki keratyny, jedna flaszka pantenolu i buteleczka, pipetka, atomizer. Pół stówy nie moje Ale powiedzcie że słusznie zrobiłam bo to samo dobro i włosy odwdzięczą mi się pięknym skrętem i brakiem puchu ![]() A tak w ogóle, to ile tej keratyny dodajecie do odżywek albo masek?
|
|
#42984 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mam zamiar też wypić przegotowanej wody z miodem i cytryną Cytat:
![]() Cytat:
to kuruj się ![]() Cytat:
Cytat:
ja też niedługo będę zamawiać i zrobie takie większe zamówienie jak ty i z tych samych powodów co ty
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-09-29 o 15:18 |
||||
|
|
|
#42985 |
|
Wtajemniczenie
|
Też już sobie zamówiłam keratynę, ale tylko 15ml
Poza tym mam w odżywce hydrolizowany jedwab, na razie musi wystarczyć.Wczoraj zrobiłam macerat z łopianu, skrzypu, pokrzywy i szyszek chmielu na oleju winogronowym. Tzn. zalałam olejem zioła, bo macerat z tego będzie pewnie za jakiś miesiąc
|
#42986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. a nie, przepraszam, mam drugi taki koło uch, ale zrobił się na dolnej wastwie włosów, więc przykryły go inne, odkryłam go dopiero przed cheilą przez przypadek.. jest jeszcze trochę sprężynek, z 5 korkociągów, trochę fal drobnych, trochę dużych i trochę prawie prostych...i kto mi powie, jaki ja mam typ skrętu dziewczyny dokapują 3-5 kropli do porcji odżywki, to już sama musisz sparwdzić...a na stronie mazideł podane jest zalecane stężenie, bodajże 5%... ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
słusznie, ja sobie tez zamówiłam...ale 10 ml . i po 10 jedwabiu i owsa, żeby zobaczyć, który rodzaj protein najlepiej służy moim włosom... ![]() a propos owsa, to czy któraś go w ogóle stosowała...bo nie pamiętam, żeby ktoś coś o nim pisał.... |
||
|
|
|
#42987 |
|
Zakorzenienie
|
Piechniak masz wiele różnych rodzajów skrętu, dużo odstawaczy, nieład, ale myślę, że idzie ku lepszemu, tyle spiralek i spiralkopodobnych
![]() może w dobrą stronę idziesz z tymi olejami i więcej emolientów co do jedwabiu z isany to możesz też spróbować nałożyć jako d/s, a potem drugie d/s emolientową odżywkę, może się sprawdzi a ja próbowałam tego bingo z keratyną i spiruliną no i nie wiem co myśleć o tym: -sama maska bardzo przyjemna, gęsta, treściwa, zapach trochę męski, ale nie przeszkadza mi -nie ułatwiła rozczesywania za bardzo (myłam wcześniej alterrą migdałową kubeczkowo) ![]() -fajnie się spłukała, mimo, że nałożyłam sporo i od samej skóry -dałam tylko kapkę lnianego na ociekające, bo chciałam zobaczyć samodzielne działanie bingo no i nie jest za fajnie: zrobiło mi się sianko, włosy miękkie, ale lekkie, dużo dużo odstawaczy w porównaniu do normy, fale w porządku myślę, czy to nie gliceryna, w składzie na 4tym miejscu, nie wiem co innego mogłoby tak podziałać, nawet nie harmonijkowałam włosów, więc nie od tego się rozpirzyły ma ktoś pomysł co zrobić następnym razem?
|
|
#42988 |
|
Wtajemniczenie
|
Maliniarko, moim zdaniem w tej masce brakuje porządnego emolientowo-humektantowego nawilżacza. Gliceryny niewiele, cetearyl alcoholu w sumie też, nawet pantenolu nie ma. Ja tę maskę chce kupić ale będę raczej ją wzbogacać - jak to ja, panthenolem gorvity i ewentualnie olejkiem jojoba, jak przyjdzie zamówienie z ZSK. Albo będę dodawać macerat mojej produkcji
|
#42989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będę próbować coś do niej dodawać, myślisz, że odżywka emolientowa po masce załatwiłaby sprawę? nie dawałam nawet nic b/s ojala masz delikatniusie włoski jak aniołek już teraz są ślicznena pewno przydałaby im się definicja, może więcej stylizatora? coś czuję, że z tego będą piękne spiralne loczki Myszko a Twoje włoski to co mycie inaczej wyglądają masz takie mocne skręty na doleMartuś powodzenia w zawodach Kochana! (taniec irlandzki? i gratulację za konkurs (jam to nie chwaląc się przyczyniła do tego
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-29 o 16:55 |
|
|
|
|
#42990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ooooo tak jeszcze nie próbowałam , może będzie dobrze . bo ogólnie już nie ma takiej tragedii jak przy położeniu samej isany, ale puchu nadal strasznie dużo...sama nie wiem, z jednej strony im więcej nałoże emolientów tym skręt lepszy...ale i mniej trwały. myślałam, że jedwab go jakoś utrwali, ale z tego co widzę nie ma różnicy, nadal skręt maleje wprost proporcjonalnie do czasu który mija od mycia, i to z zatrważającą szybkością, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby taka sama moc skrętu która była po porannym myciu dotrwała do wieczora... no nie wiem, może ta osławiona keratyna trochę go utrwali...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

.... Przeziębiłam się,
z nosa leci mi jak z kranu
, mięśnie bolą, zimno mi jak cholera,e tam szkoda gadać 

pasują ci krótkie tak jak Rybiorkowi
.

jutro dzień wolny, więc dziś o 17 zaczyna się mój weekend
i jeszcze taka piękna pogoda! 
Mleczko z masłem, miodem i czosnkiem polecamy 

a jak będziesz miała czas to zwiedzaj a nie po sklepach będziesz łażić

w teorii po jakimś 50-procentowym wysuszeniu, w praktyce - trzeba sprawdzić samodzielnie.
Chociaż to zależy od instruktora, bo ja niby poszłam na początkujący poziom ale babka narzuciła mordercze tempo