Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 14:46   #1951
tygrysia
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mój ma zaległy jeszcze z zeszłego co prawda pare dni ale starczy na ten rok na nasze potrzeby gdy będę na L4. A w przyszłym po porodzie to będzie miał zaległy z tego roku więc na pewno będzie z nami minimum pierwsze 2tyg. Inaczej sobie tego nie wyobrażam...
No i przyszłoroczny do wykorzystania więc pod tym względem ma sporo dni wolnych. Ale uzbierało mu się, bo kiedyś nie mógł brać bo nie miał jak
Zuzia, masz rację. Mój też ma z tego roku jeszcze urlop. Nie wiem dokładnie ile, ale ma coski. Niezależnie od tego będzie miał wolne p porodzie - też sobie nie wyobrażam, aby miało go nie być z nami

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Ufo przyleciało...
Tak mi się przypomniał skecz kabaretu Hrabi - http://www.youtube.com/watch?v=iDGniAomVtU , polecam wszystkie części, oglądałam to kilka razy i za każdym razem płacze ze śmiechu
Uwielbiam Hrabi, Oni są świetni !!!! U mnie też czasami ufo ląduje
Stary 2011-09-29, 15:13   #1952
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Szybciutko się chwale córka!!!!! Kamila będzie
Mała rozwija się prawidłowo jestem przeszczesliwa
Mamy nawet płytkę

A z praca tak jak przypuszczalam nikt nie chce ciezarnej :/ tz nawet się cieszy bo uważa ze mam teraz tylko odpoczywać a nie ganiac za robota a kasa by się przydałaby...
Agacia, gratuluję Córci

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam

Po nieprzespanej nocy przyszłam się tylko Was doradzić, zapytać i wracam do łózka , strasznie jestem niewyspana, sny męczą mnie już co raz bardziej , zwariowac można.

W nocy co chwile sie budziłam. Brzuch mnie bolał strasznie jak na okres, nie moglam sie nawet obrócić, z bólu, aż płakałam ,a nie mam żadnych tabletek. Teraz, też trochę boli. Do tego jak mam "purtnąć" to mnie wszystko wokół brzucha kłuje i rozrywa. Myslicie, ze moge z tym tydzien poczekac i isc do lekarza za tydzien? Bo za tydzien mam umówioną wizyte. Do tego te głupie sny , że wczesny poród mam mieć... :/
Zoska, ja bym pojechała, albo przynajmniej zadzwoniła do lekarza i zapytała co robić

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
To ja dodam do klubu przepis na pizzę, która zawsze pyszna wychodzi.
Robiłam dużo różnych ciast, ale ten wychodzi najlepszy

p.s. pracowałam kiedyś dorywczo w pizzerii - możecie mi zaufać

dzisiaj wieczorem chyba też będę robić
Ale autoreklamę zrobiłaś
Wypróbuję

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamuski
gratuluje wszystkim udanych wizyt, poznanych płci i prawidłowo rosnących maluchów

wczoraj mialam mega zły dzien, 2 razy byłam wsciekła raz szczesliwa tak zupelnie bez powodów. Mecza mnie juz te humorki- a co dopero rodzine pewnie
W kazdym razie wieczorem było apogeum . Pojechalismy z tz kupić lezaczek-bujaczek dla Lenki. Uzywany. No ok fajny, ladny tylko włascicile mowili ze nie maja baterii ale wibracja działa napewno. No to zaufalismy i kupilismy i co
Jak wrocilismy do domu, tz rozkrecił to wejscie na baterie a tam w srodku stara rozlana bateria i nowa oczywiscie nie działa
od razu dzwonilismy do tych wlascicieli ale facet telefon rozłaczał. Kurde dobrze wiedzieli ze jest niesprawn Juz nic nie mozna ludziom ufac normalnie

teraz mamy lezaczek bez głownej funkcji za cene sprawnego. Interes zycia normalnie
Haniula, ja bym im nie podarowała Kazałabym im zwrócić pieniądze i jeszcze postraszyła
Dlatego nie lubię kupować używek

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
dzięki no to dziś na obiad pizza
a tak apropo snów to dzisiaj miałam koszmar :P śniło mi się że jestem na porodówce i że obok mnie rodzi Michał Szpak <hahaha> masakra teraz zaś mam etap dziwnych snów
Coś ty zjadła przed snem

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:28   #1953
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ahh, przyszłam się tylko pochwalić. Kupiliśmy dzisiaj wózek

mam nadzieję, że jak przyjdzie będę zadowolona. Jak nie to chyba opchniemy

http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Stary 2011-09-29, 15:29   #1954
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie okrzyczalam tzta mame jeszcze mi tylko sasiedzi zostali;p
sprzatam w szafach pakuje za male ciuchy na strych itd i wszystko mnie w nerwia a najlepsze jest to ze bym chciala prasowac i sprzatac w jednym czasie;/
przydalby sie jheszcze jeden pokoj taka graciarnio prasowalnio suszarnia noi szafa jeszcze jedna;/ w ogole to niech ten dom juz sie buduje bo zwariuje;/
Pocieszę Cię - nie jesteś sama. Ja też mam koszmarnie mało miejsca

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam u gina i miałam się dowiedzieć, jaka jest płeć mojego dzieciątka i nic z tego :/ muszę czekać jeszcze 3 tygodnie. Maleństwo cudownie się ułożyło, ale pępowina tak pięknie się zakręciła między nóżkami, że nic nie było widać. Szkoda, bo już tak się niecierpliwiłam. Najważniejsze, że Bąbelek jest zdrowy i wszystko jest dobrze. No i na następne USG idę z mężusiem pewnie się będzie nieźle stresował hihih
Cytat:
Byłam dziś na badaniach i wszystko jest pięknie i cudownie
Pani doktor uważa, że będzie córa, więc nic się nie zmieniło
Gabryśka wierciła się jak szalona, lekarka prosiła ją żeby zaczeła z nią współpracować
Biedny tż nie zdarzył tylko i wpadł na minutę przed moim wyjściem - no trudno Nie mam do niego żalu bo i tak zestresowany na maxa, bo dziś informuję obecnego szefa, że odchodzi, a to nie jest fajna sprawa

A tu moja myślicielka
Super, że z dzieciaczkami wszytsko ok

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
cudna ta Twoja Gabrysia

boze tyle roboty a ja nie mam sily sie ruszyc;/ i pogoda taka ladna..

Mamuski ktore wczesniej byly na staraczkowym czesc z Was jest na liscie do usuniecia, jak nie chcecie zostac usuniete to sie odezwijcie
tak sobie tam zagladnelam;p
Uska, o który staraczkowy konkretnie Ci chodzi?

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślałyście nad tym, czy wrócicie do pracy po macierzyńskim? Z kim zostawicie dziecko?

Od razu piszę, że zadaję pytanie do dyskusji, a sama pewnie dopiero jutro rano się do niej włączę, bo zaraz wychodzę i wrócę wieczorem Może Was troszkę podczytam przez telefon, ale raczej nie odpiszę, bo mi się ciężko na nim pisze...
Kropeczka, ja nie mam się nad czym zastanawiać - muszę wrócić, bo z jednej wypłaty się nie utrzymamy Z dwóch jest ciężko, a co dopiero, gdyby jedno z nas miało nie zarabiać ..
Nie wiem jeszcze co zrobię z dzidziusiem, jak się uda to żłobek a jak nie - będę myśleć

Stary 2011-09-29, 15:40   #1955
elunia25
Raczkowanie

Hej Mamuśki
jeszcze raz dziekuje za słowa otuchy, w sumie to ja dopiero dziś jakoś normalne zaczełam funkcjonować bo pomyślalam że co ma byc to bedzie a moj stres tylko zaszkodzi Sebusiowi
dlatego od dziś myśle pozytywnie

mam do Was jeszcze jedno pytanie czy pękają Wam żyłki na piersiach bo ja ostatnio zauważyłam że po tym jak urosły to czasami pęka mi żylka na nich i nie wiem czy panikowac czy to normalne jest????
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:46   #1956
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Gratulacje Na pewno będziesz zadowolona - za taką cenę Super!
Stary 2011-09-29, 15:53   #1957
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Gratuluję wszystkich poznanych płci
Ja dziś mam stresa bo wybieram się na usg 4d które robi pediatra i ponoć jest bardzo dobrym specjalistą i dokładnie wszystko sprawdza i mam nadzieję że wszystko będzie ok no ale stresik jest Po za tym Dorotka fajnie mnie kopie i jest to coś niesamowitego
Co dziś robicie na obiad? Ja kompletnie nie mam pomysłu, zastanawiam się nad pizzą i tym przepisem co jest w klubie ale boję się że mi nie wyjdzie :P
kciuki za wizytę
ja mam dzisiaj barszcz z krokietami(krokiety od teściowej pyszne)

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

dzisiaj na 12 ide do kosmetyczki na oczyszczanie, jakas metodą bez wyciskania, ciekawa jestem efektu maseczki, masaz twarzy,mam mieć tez badanie skóry, doradzenie jakich kosmetyków powinnam uzywac itp... a za calosc zaplace 30zł, bo to jakas akcja, że koleżanka poleca następną i podaje jej nr tel....tylko ze daleko ode mnie i coś jeszcze wciągne i sie zbieram....
yłam na takim oczyszczaniu... kosmetyki strasznie drogie, ale uczą jak myć buzie poprawnie i w ogóle było miło no może oprócz tego że wciskali mi jakieś odżywki jedzeniowe zamiast normalnego jedzenia, ale dało się to przeżyc
Cytat:

W kazdym razie wieczorem było apogeum . Pojechalismy z tz kupić lezaczek-bujaczek dla Lenki. Uzywany. No ok fajny, ladny tylko włascicile mowili ze nie maja baterii ale wibracja działa napewno. No to zaufalismy i kupilismy i co
Jak wrocilismy do domu, tz rozkrecił to wejscie na baterie a tam w srodku stara rozlana bateria i nowa oczywiscie nie działa
od razu dzwonilismy do tych wlascicieli ale facet telefon rozłaczał. Kurde dobrze wiedzieli ze jest niesprawn Juz nic nie mozna ludziom ufac normalnie

teraz mamy lezaczek bez głownej funkcji za cene sprawnego. Interes zycia normalnie
ale bezczelność!! oby im ktoś teraz sprzedał też coś zepsutego i bardzo drogiego wrrrr!!!!!!!!!!!!! co za ludzie!!!! jeszcze taki sprzęt to wiadomo że dla małego człowieczka nowego dla którego rodzice chcą wszystkiego co najlepsze!! no i chyba sami wiedzą że teraz są ogromne wydatkiwrrrrr jak ja nie lubię takich oszustów
Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
.Mam pytanko do was czy pierzecie i prasujecie wszystkie nowe ubranka, które macie dla swoich pociech, bo jedni mi mówią że trzeba wyprać już w tym w czym się będzie prało później dziecku a inni że nie trzeba i już zgłupiałam.
ja piorę wszystkie ciuszki czy nowe czy używki to na bank będę prała-na samym początku bo później to nie wiem jak będzie z czasem
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny napiszcie mi, czy Wy macie ochotę na niezdrowe rzeczy? Ja przed ciążą i na jej początku mogłam jeść cały czas chipsy, a teraz w ogóle nie czuję na nie ochoty. Niby dobrze, bo jem więcej zdrowych rzeczy, ale to w sumie dziwne
u mnie różnie, na chpsy może nie ale w pierwszym trymestrze nic tak bardzo mi nie smakowało jak frytki i pączek z czekoladąpamiętam że mogłam to jeśc cały czas nigdy nie miałam dość. na szczęście przeszło...ale wcześniej bardzo rzadko mi się zdarzało jeść takie rzeczy, lubie na szczęście zdrowe produkty- smakują mi bardziej niż te nie zdrowe więc jestem w komfortowej sytuacji
Cytat:

A ja wczoraj byłam u gina i miałam się dowiedzieć, jaka jest płeć mojego dzieciątka i nic z tego :/ muszę czekać jeszcze 3 tygodnie. Maleństwo cudownie się ułożyło, ale pępowina tak pięknie się zakręciła między nóżkami, że nic nie było widać. Szkoda, bo już tak się niecierpliwiłam. Najważniejsze, że Bąbelek jest zdrowy i wszystko jest dobrze. No i na następne USG idę z mężusiem pewnie się będzie nieźle stresował hihih
ale akrobatka/akrobata z twojego maleństwapewnie skakało na pępowinie jak na skakance
Cytat:
A tu moja myślicielka
śliczna Gabrysia
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl śniłaś mi się!!!! Pojechałam do Ciebie pociągiem, przyjechałaś po mnie na dworzec i jechalismy przez caaaaaałą Warszawkę do Ciebie a na koniec się okazało, że jesteś bezdomna

Cytat:

Jeszcze dziśdowiedziałam się, że otwierają studia podypl o których marzyłam od stycznia, mieli otworzyć w semestrze letnim ale mało chętnych mieli no i otwierają teraz, od listopada gdyby te studia były w moim mieście to bym się nie namyślała nawet sekundy ale jest to związane z prawie 2h dojazdem w jedną stronę. Zajęcia w systemie sob-niedz. Nie wiem co tu zrobić, co zdecydować
Prawie się popłakałam
kochana musisz sama zdecydować. Ja idę na magisterkę od przyszłego tyg zjazdy mam wtorek sroda czwartek co tydzien i jadę w jedną stronę1,5-2godz....ale to było właśnie moje marzenie jedne z największych, żeby się właśnie dostać na to ASP (dostało się ze mną aż ......7 osóbwięc sama rozumiesz bardzo ciężko jest). i nie zrezygnuję. ufam że z Lilką damy sobie radę! musisz sama ocenić jak bardzo ci zależy
Cytat:
to macie super...
Ja mam z tego roku 13 dni, wybiorę połowę 2012 plus 24 tyg. macierzyńskiego. Potem tż weźmie dwa tacierzyńskiego, może jakiś zaległy urlop i jakos odchowamy dziecko do 1.09 jak kalkulowaliśmy. Potem opiekunka
właśnie jak to jest -jak ja nie pracuję to mojemu mężowi przysługuje tacierzyńsi?

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

co do opieki nad malutką to ja się na razie nie martwię...mąż pracuje z domu (czasami tylko wyjeżdża) teść pracuje od9 do12, teściowa przedłużyła sobie prace na 3lata(przed tym jak oznajmiliśmy że będzie babcią więc już nie było odwrotu) ale ona jest taką kobietą że jak będzie chciała to będzie miała wolne , mój tata tez może pracować zdalnie z domu a mama mieszka 5metrów od nas--- no i wszyscy chętni do pomocy(pierwsza wnuczka). A ja nie pracuję jeszcze ale od lutego/marca przyszłego roku wracam na studia najwyżej będzie opiekunka ale pod okiem dziadka i taty zresztą już mam wybraną znajomą taką jest super i mam nadzieję że do roku nic się nie zmieni i będzie chciała się opiekować

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:01   #1958
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam pojęcia co zrobię, będę musiała wrócić do pracy od września i muszę coś wykombiować. Moja teściowa jest na emeryturze, ale ona nie zajmie się dzieckiem... Ach aż szkoda mi gadać na ten temat :/ Tylko się denerwuję, bo takie teksty jakie ona do nas rzuca to masakra
Więc pewnie pozostanie nam opiekunka albo żłobek, tylko że do żłobka to nie wiadomo czy się dzięciątko dostanie, poza tym szkoda takiego małego szkraba tam dawać. A na opiekunkę to by masę kasy trzeba wydać. I jestem w kropce :/
No moja teściowa jest też na emeryturze, i pewnie by się zajęła dzieckiem jakby było trzeba, ale mam nadzieję, że nie będę musiala z tej opcji korzystać, alebo tylko w wyjątkowych przypadkach ..
Tak to może jakoś do 1 roczku TZ z moją mamą będą się mojać w drzwiach (maja przeciwne zmiany) i może jakoś to się da zorganizować ... Nie wiem jeszcze

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
a może coś da radę naprawic jeszcze?

nie kiedyś mieliśmy ale nikt nie korzystał za to tu w DE, by się przydało, bo jest na to kącik. A brudne ubrania w kącie
Poza tym ja nie będę wrzucac do kosza np. z tesciowa bo ona mi gaci prac nie musi i nawet tego nie chcę. Jak będę miała swoje mieszkanie to będę miała taki kosz, a tu nie mam gdzie wstawic W pokoju nie, w kuchni jest pralka ale nie ma miejsca na kosz tak samo jak w łazience.
Agatek, masakra .. ja bez kosza bym chyba zgineła .. ale nie dziwię się, że nie chcesz korzyatać z tego samego kosza co teściowa

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Mąż tacierzyński weźmie od razu po porodzie. Nie wiemy czy 1 tydzień czy od razu 2. Ustaliliśmy, że będzie mi pomagał na początku, razem będzie nam łatwiej - tak myślę.

Opiekunkę to najlepiej z plecenia. Tyle się naczytałam, że trzeba na prawdę je dobrze sprawdzić. Ja to bym pewnie kamerę jakąś zamontowała...
Tygrysia, ale wiesz że tacierzyński trzeba wykorzystać na raz, bo inaczej ten tyudzień przepadnie? Lepiej niech weźmie od razu dwa, bo szkoda tydzień stracić ...

Cytat:
Ufo przyleciało...
Tak mi się przypomniał skecz kabaretu Hrabi - http://www.youtube.com/watch?v=iDGniAomVtU , polecam wszystkie części, oglądałam to kilka razy i za każdym razem płacze ze śmiechu
Mijus, obejrzę w domu
Ale kiedyś w Świecie według Bundych był odcinek, w którym kosmici przylatywali do Ala po brudne skarpetki, żeby je na paliwo przetworzyć

Stary 2011-09-29, 16:05   #1959
bybella
Wtajemniczenie

dziewczynki dawno do was nie zaglądałam, nie mam możliwości dostępu do komputera. nie wiem czy któraś zauważyła moja nieobecnosć, nie jestem wstanie niestety nadrobić tych ponad 30stu stron! a stęskniłam sie za wami...
trzymajcie za mnie i maleństwo kciuki. w pon. dostałam bóli brzucha i krwawienie, okazało się, ze mam przpdujace łozysko i dostałam zwolnienie, leki podtrzymujace ciażę i przykaz leżenia plackiem, na razie w domu, ale jestem podłamana. myślcie o nas
nr kom wam napiszę w klubie jakby co
pa mamusie
Stary 2011-09-29, 16:09   #1960
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

gratuluję!!! oby się dobrze jeździło - a macałaś w sklepie? Bo ja tak - był na mojej liście nr 3 i naprawde fajnie się go prowadziło

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kropeczka, ja nie mam się nad czym zastanawiać - muszę wrócić, bo z jednej wypłaty się nie utrzymamy Z dwóch jest ciężko, a co dopiero, gdyby jedno z nas miało nie zarabiać ..
Nie wiem jeszcze co zrobię z dzidziusiem, jak się uda to żłobek a jak nie - będę myśleć
Ja jeszcze nie wiem co zrobię, okaże się w przyszłym roku

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
mam do Was jeszcze jedno pytanie czy pękają Wam żyłki na piersiach bo ja ostatnio zauważyłam że po tym jak urosły to czasami pęka mi żylka na nich i nie wiem czy panikowac czy to normalne jest????
mi nie pękają na piersiach, tylko na nogach

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kochana musisz sama zdecydować. Ja idę na magisterkę od przyszłego tyg zjazdy mam wtorek sroda czwartek co tydzien i jadę w jedną stronę1,5-2godz....ale to było właśnie moje marzenie jedne z największych, żeby się właśnie dostać na to ASP (dostało się ze mną aż ......7 osóbwięc sama rozumiesz bardzo ciężko jest). i nie zrezygnuję. ufam że z Lilką damy sobie radę! musisz sama ocenić jak bardzo ci zależy

właśnie jak to jest -jak ja nie pracuję to mojemu mężowi przysługuje tacierzyńsi?

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

co do opieki nad malutką to ja się na razie nie martwię...mąż pracuje z domu (czasami tylko wyjeżdża) teść pracuje od9 do12, teściowa przedłużyła sobie prace na 3lata(przed tym jak oznajmiliśmy że będzie babcią więc już nie było odwrotu) ale ona jest taką kobietą że jak będzie chciała to będzie miała wolne , mój tata tez może pracować zdalnie z domu a mama mieszka 5metrów od nas--- no i wszyscy chętni do pomocy(pierwsza wnuczka). A ja nie pracuję jeszcze ale od lutego/marca przyszłego roku wracam na studia najwyżej będzie opiekunka ale pod okiem dziadka i taty zresztą już mam wybraną znajomą taką jest super i mam nadzieję że do roku nic się nie zmieni i będzie chciała się opiekować
mam wsparcie męża i wiem, że zostanie sam z dzieckiem, na weekend tez któraś z babć może dojechać. Tylko czy ja dam radę w styczniu/lutym Bo studia kosztują 8000 zł i nie sztuką zapłacić a potem nie móc pojechać. A temat mnie żywo interesuje i szkoda byłoby tracić nawet jeden zjazd

A ty zaczynasz nowe na ASP i wracasz na drugie czy jak- bo się pogubiłam w Twojej wypowiedzi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:09   #1961
snesha
Rozeznanie

Hejka - dzisiaj znowu dużo pracy i nie dam rady was nadrobić. Wklejam tylko fotkę Młodego z wczorajszego badania połówkowego (wszystko OK)
Trwało to długo bo wcale nie miał ochoty ustawić się przodem do zbadania serducha. Wiercił się jak opętany i pakował paluchy do buzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mlody.jpg (22,8 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2011-09-29 o 16:10
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:12   #1962
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
dziewczynki dawno do was nie zaglądałam, nie mam możliwości dostępu do komputera. nie wiem czy któraś zauważyła moja nieobecnosć, nie jestem wstanie niestety nadrobić tych ponad 30stu stron! a stęskniłam sie za wami...
trzymajcie za mnie i maleństwo kciuki. w pon. dostałam bóli brzucha i krwawienie, okazało się, ze mam przpdujace łozysko i dostałam zwolnienie, leki podtrzymujace ciażę i przykaz leżenia plackiem, na razie w domu, ale jestem podłamana. myślcie o nas
pa mamusie
Bybella, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok Leż, skoro lekarz kazał i wypoczywaj jak najwięcej

Stary 2011-09-29, 16:17   #1963
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Doczytałam

Cytat:
Gratulacje Na pewno będziesz zadowolona - za taką cenę Super!
oby, oby

Cytat:
Hej dziewczyny!
Gratuluję wszystkich poznanych płci
Ja dziś mam stresa bo wybieram się na usg 4d które robi pediatra i ponoć jest bardzo dobrym specjalistą i dokładnie wszystko sprawdza i mam nadzieję że wszystko będzie ok no ale stresik jest Po za tym Dorotka fajnie mnie kopie i jest to coś niesamowitego
Co dziś robicie na obiad? Ja kompletnie nie mam pomysłu, zastanawiam się nad pizzą i tym przepisem co jest w klubie ale boję się że mi nie wyjdzie :P
no to i zdaj relację jak tam

Cytat:
...
powinniście walczyć żeby go zwrócić. A skąd kupowaliście, od kogoś z allegro czy jak?

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do was czy pierzecie i prasujecie wszystkie nowe ubranka, które macie dla swoich pociech, bo jedni mi mówią że trzeba wyprać już w tym w czym się będzie prało później dziecku a inni że nie trzeba i już zgłupiałam.
ja na razie piorę lumpeksowe i te co dostałam od znajomej. Normalnie z naszymi prałam w zwykłym proszku. Potem i tak wszystko wypiorę w dzieciowym. Nie słyszałam, że trzeba od początku prać w specjalnym

Cytat:
A tu moja myślicielka

Cytat:
Jeszcze dziśdowiedziałam się, że otwierają studia podypl o których marzyłam od stycznia, mieli otworzyć w semestrze letnim ale mało chętnych mieli no i otwierają teraz, od listopada gdyby te studia były w moim mieście to bym się nie namyślała nawet sekundy ale jest to związane z prawie 2h dojazdem w jedną stronę. Zajęcia w systemie sob-niedz. Nie wiem co tu zrobić, co zdecydować
Prawie się popłakałam
musisz się zastanowić, bo bez sensu żebyś szła i opuszczała sporo. A nie możesz poczekać i za rok się zapisać?? może łatwiej będzie się zorganizować. A co to za podyplomówka?

Cytat:
pa mamusie
no to leż bidulko, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Stary 2011-09-29, 16:17   #1964
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, masakra .. ja bez kosza bym chyba zgineła .. ale nie dziwię się, że nie chcesz korzyatać z tego samego kosza co teściowa
no ona miała takie zapędy, że mi brała ciuchy i prała, nawet bieliznę no ale ukróciłam smycz i sama to robię co 3-4 dni ja muszę teraz o koszu pomyślec, bo dojdzie dzieciak to będzie więcej - kosz to chyba sobie pod biurko wstawię
Cytat:
pa mamusie
łee to nasz wypad nie wypali? no ale cóż, leż i odpoczywaj, trzymam kciuki, aby było wszystko oki!

Pearl
gdzie jesteś kobito!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:18   #1965
Zadomowienie

Cytat:
mam wsparcie męża i wiem, że zostanie sam z dzieckiem, na weekend tez któraś z babć może dojechać. Tylko czy ja dam radę w styczniu/lutym Bo studia kosztują 8000 zł i nie sztuką zapłacić a potem nie móc pojechać. A temat mnie żywo interesuje i szkoda byłoby tracić nawet jeden zjazd

A ty zaczynasz nowe na ASP i wracasz na drugie czy jak- bo się pogubiłam w Twojej wypowiedzi
zaczynam teraz I semestr studiów drugiego stopnia i po pierwszym semestrze biorę dziekankę na rok i wracam od następnego roku. też się martwię że nie dam rady w styczniu...gadałam z babkami z dziekanatu o tym( płacę za rok6100zł więc żal byłoby zaczynać i nie kończyć) i mówią że mogę napisac podanie o przedłużenie sesji i zdawać w marcu egzaminy będąc już na urlopie dziekańskim...mam nadzieję że wszystko się gładko potoczy...w styczniu mam zamiar jeździć do szkoły z mężem(od wtedy będzie siedział w firmie) w razie porodu
Cytat:
pa mamusie
trzymam kciuki za was!! leż plackiem skoro trzeba! jak mus to mus

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-29, 16:20   #1966
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
gratuluję!!! oby się dobrze jeździło - a macałaś w sklepie? Bo ja tak - był na mojej liście nr 3 i naprawde fajnie się go prowadziło
heh, macałam, widziałam, na żywo, tylko trzykołowy I był na mojej liście, na której widniał tylko jeden model - x-lander. Więc jestem mega zadowolona.
Stary 2011-09-29, 16:22   #1967
Haniula
Zakorzenienie

Inutil za wózek ! napewno bedziesz zadowolona ! I to za taką cene jeszcze z gratisami super !

lezaczek kupowaliśmy poprzez tablica.pl Bylismy osobiscie, ale nie mielismy ze soba baterii a własciciele podobno tez, ale wg nich na 100% sprawny.

Mozemy walczyc, ale co do sądu pojde sie użerac za 100zł a telefonu nie odbieraja, tz napisal sms i chyba tam po pracy pojedzie, ale co z tego jak nie otworzą.

Mam nadzieje, ze ta wibracja to zadna filozofia i moze da sie to jakos naprawic. wczoraj nie chcielismy tam nic dłubac, bo liczylismy na uczciwośc i ze dzis uda sie dojsc do jakiegos porozumienia z tymi ludzmi.
A ta kobieta sie jeszcze polecała, bo ona położną jest ja dziekuje za taka połozna
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:23   #1968
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Zuzia, masz rację. Mój też ma z tego roku jeszcze urlop. Nie wiem dokładnie ile, ale ma coski. Niezależnie od tego będzie miał wolne p porodzie - też sobie nie wyobrażam, aby miało go nie być z nami
Mój niestety nie będzie miał urlopu, taka praca :/ Więc będę sobie musiała radzić sama.

Cytat:

Też chcemy taki wózek kupić myślę, że będziemy z niego zadowolone

Cytat:
ale akrobatka/akrobata z twojego maleństwapewnie skakało na pępowinie jak na skakance
No skakało pewnie nieźle, a na ostatnim usg to już w ogóle pokazało się z niezłej strony, bo nam po prostu środkowy palec pokazało maleństwo

Cytat:
No moja teściowa jest też na emeryturze, i pewnie by się zajęła dzieckiem jakby było trzeba, ale mam nadzieję, że nie będę musiala z tej opcji korzystać, alebo tylko w wyjątkowych przypadkach ..
Moja teściowa już powiedziała, że się nie zajmie, bo ona się brzydzi takich małych dzieci (tak ładnie mówiąc, bo ona to znacznie gorzej ujęła w słowa) smutne to strasznie

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:39   #1969
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Moja teściowa już powiedziała, że się nie zajmie, bo ona się brzydzi takich małych dzieci (tak ładnie mówiąc, bo ona to znacznie gorzej ujęła w słowa) smutne to strasznie
co za babol

Cytat:
zaczynam teraz I semestr studiów drugiego stopnia i po pierwszym semestrze biorę dziekankę na rok i wracam od następnego roku. też się martwię że nie dam rady w styczniu...gadałam z babkami z dziekanatu o tym( płacę za rok6100zł więc żal byłoby zaczynać i nie kończyć) i mówią że mogę napisac podanie o przedłużenie sesji i zdawać w marcu egzaminy będąc już na urlopie dziekańskim...mam nadzieję że wszystko się gładko potoczy...w styczniu mam zamiar jeździć do szkoły z mężem(od wtedy będzie siedział w firmie) w razie porodu
no tak, to już rozumiem
tylko twój semestr zaczyna się normalnie no i poród masz później ode mnie, więc inna sytuacja. A te moje udia zaczynają sie dop. 19.11 a nie w październiku, więc pod koniec stycznia to my 1szego sem nie zakończymy, żebym mogła zrobić przerwę po pierwszym semestrze i tu jest piesz pogrzebany

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:41   #1970
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Inutil za wózek ! napewno bedziesz zadowolona ! I to za taką cene jeszcze z gratisami super !

lezaczek kupowaliśmy poprzez tablica.pl Bylismy osobiscie, ale nie mielismy ze soba baterii a własciciele podobno tez, ale wg nich na 100% sprawny.

Mozemy walczyc, ale co do sądu pojde sie użerac za 100zł a telefonu nie odbieraja, tz napisal sms i chyba tam po pracy pojedzie, ale co z tego jak nie otworzą.

Mam nadzieje, ze ta wibracja to zadna filozofia i moze da sie to jakos naprawic. wczoraj nie chcielismy tam nic dłubac, bo liczylismy na uczciwośc i ze dzis uda sie dojsc do jakiegos porozumienia z tymi ludzmi.
A ta kobieta sie jeszcze polecała, bo ona położną jest ja dziekuje za taka połozna
kurde, może jak nie wyjdzie im go oddać, to da się naprawić jakoś

Cytat:
Też chcemy taki wózek kupić myślę, że będziemy z niego zadowolone.

padłam niezła babcia...
Stary 2011-09-29, 16:45   #1971
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Haniula, może to i 100 zł (dla mnie np. dużo), ale zostalaś oszukana i masz prawo dochodzić swoich praw

Cytat:
heh, macałam, widziałam, na żywo, tylko trzykołowy I był na mojej liście, na której widniał tylko jeden model - x-lander. Więc jestem mega zadowolona.
Inutil, za taką cenę super, naprawdę

Cytat:
Maga, przykre to bardzo ...
Moja pewnie będzie opowiadać do swojej córki i drugiego syna, że ona siły nie ma i ona dzieci bawić nie będzie (chociaż tej córce wlasnie i temu synowi bawiła i żyje) , no ale jak nie będzie innego wyjścia to pewnie zostanie z dzieckiem o ile da radę, bo to już też starsza kobieta ..
I nie chciałabym jej dziecka zostawiac wlaśnie z tego powodu głównie, że ona i teść są starsi, i nie mają sił, a wiadomo, że takie małe dziecko wymaga trochę uwagi jednak
Zobaczymy, jak nie będzie innego wyjścia to cóż ....

Stary 2011-09-29, 16:48   #1972
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
pa mamusie
Trzymaj sie kochana,leż jak lekarz kazał ,a na pewno wszystko będzie dobrze
Inutil wózek fajny i za taką cenę ,a on jest ze spacerówką czy sama gondola z nosidełkiem?
Haniula tój mąż jest chyba policjantem,nie może tak dla postraszenia pojechac tam w mundurze
Zosia co tam u Ciebie?
Zmykam do małża bo dziś szybko skończył pracę i wogóle nic dziś nie leżakowaliśmy i jutro też ma wolne więc będziemy sie byczyć
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:49   #1973
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Mój niestety nie będzie miał urlopu, taka praca

moj raczej też nie, moze 2-3 dni wezmie wolnego

A teściowa paskudnie powiedziała, chicałoby się powiedzieć po chamsku no ale z drugiej strony wolałabym to niż zwodzenie ze się bedzie opiekować, a potem się wypiąć.

Ja nie mam teściowej, teść nie lubi dzieci, i nigdy się z tym nie krył, więc na pomoc przy Dzidziloku nie liczę. A moi rodzice dzieciaki uwielbiają, i sądzę ze od czasu do czasu z chęcią się zaopiekują.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:59   #1974
Zadomowienie

Cytat:
co za babol

no tak, to już rozumiem
tylko twój semestr zaczyna się normalnie no i poród masz później ode mnie, więc inna sytuacja. A te moje udia zaczynają sie dop. 19.11 a nie w październiku, więc pod koniec stycznia to my 1szego sem nie zakończymy, żebym mogła zrobić przerwę po pierwszym semestrze i tu jest piesz pogrzebany
może podjedź tam na uczelnie i zaptytaj czy ci jakoś pójdą na rękę...ja mam zamiar się umówić jakoś z wykładowcami żeby zakończyć ćwiczenia i projekty w grudniu i przyjechać tylko na zaliczenia i egzaminy później ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu bo różnie bywa

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Zmykam do małża bo dziś szybko skończył pracę i wogóle nic dziś nie leżakowaliśmy i jutro też ma wolne więc będziemy sie byczyć
miłego byczenia

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-29, 17:01   #1975
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesscccc

ja dzisiaj od samego rańca na nogach. mielismy troszke rzeczy do załatwienia z TZ.

gratuluję wszytskim poznanych płci

Asik fajny wózek mam nadzieję,ze będziesz zadowolona

a co do pilnowania bobaska to ja oczywiscie bym chciała posiedziec z nim jak najdłuzej ale chyba sytuacja finansowa nam nie pozwoli i po macierzynskim i wykorzystanym urlopie bede musiala isc do pracy. ale mam mamę piętro nizej, któa nie pracuje i baaardzo chętnie się zajmie juniorem wiec probolemu nie ma...ale chyba się zapłaczę jak będę musiala isc do pracy i zostawic malutkiego bąbelka
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:22   #1976
Haniula
Zakorzenienie

agawoo dla mnie tez to jest duzo, jakby było inaczej to nie szukałabym taniej uzywanego tylko normalnie ze sklepu. Ale wiem, ze sprawa w sadzie mogłaby nas kosztowac wiecej - pieniedzy czasu i nerwów a tych ostatnich to wolałabym sobie teraz oszczędzić

eliza owszem, ale nie mozna robic takich rzeczy, i ja wcale nie chciałabym aby mój tz jakims straszeniem załatwiał sprawe.
Ci ludzie okazali sie bardzo nieuczciwi, ale my nie mozemy sie znizac do tego poziomu.
Zgłosilismy na tablica.pl oszusta, napisalismy grzecznego sms ze prosimy o kontakt bo towar jest niezgodny z opisem i obietnicami i narazie bedziemy czekac.

Poniekad sami sobie jestesmy winni. Moglismy sprawdzić, albo poprostu nie kupować " na gębe" no ale cóż, musimy zapłacic za ta naiwnośc.
Lezak nie jest do wyrzucenia, bo poza ta wibracja wszystko jest ok, jednak cena 100zł byla za wysoka w takiej sytuacji.
Moze wyjde na zołze ale zycze im zeby tez ich ktoś tak oszukał
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:47   #1977
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Trzymaj sie kochana,leż jak lekarz kazał ,a na pewno wszystko będzie dobrze
Inutil wózek fajny i za taką cenę ,a on jest ze spacerówką czy sama gondola z nosidełkiem?
Haniula tój mąż jest chyba policjantem,nie może tak dla postraszenia pojechac tam w mundurze
Zosia co tam u Ciebie?
Eliza u mnie w miarę dobrze, zależy też o co pytasz

Przeszedł mi na szczęscie juz ten ból
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:02   #1978
Angelika_26
Raczkowanie

Witam!!
Jestem w 18 tygodniu ciąży. Dzidzia już fika. Można się przyłączyć do forum?? Pozdrawiam

P.S. Termin porodu : 27 luty 2012.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:19   #1979
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam!!
Jestem w 18 tygodniu ciąży. Dzidzia już fika. Można się przyłączyć do forum?? Pozdrawiam

P.S. Termin porodu : 27 luty 2012.

witaj na forum
Ja również jestem teraz w 18 tygodniu
termin porodu 29.02 / 01.03
Skąd jesteś?

Dziewczyny Wy tyle skrobiecie... ,aż brak mi czasu na czytanie wszystkiego.
Teraz nie było mnie dwa dni i niestety już chyba nie nadrobię....
Wracam późno z uczelni i już brak mi sił.
Mogę tylko w skrócie napisać ,że niespodzianka dla męża na urodziny się mega udała.
Byście musiały widzieć jego minę jak zapukałam do jego pokoju gdzie śpi podczas delegacji i otworzył a ja tam z tortem i zapalonymi świeczkami oraz z sto lat sto lat... szok dla niego wielki....
musiał przez 10 minut dochodzić do siebie
Bardzo się zdziwił .... przecież z Poznania to było 370 km.
Potem byliśmy na kolacji i nie spędził tego wieczoru sam...
Bardzo się cieszę ,że mi się udało z tym i nic się nie domyślał.

Jak czytam ,że większość z Was jest już po połówkowym to mi już też się chce i to już zobaczyć moją kruszynkę .... ja dopiero 13 października - dwa tygodnie jeszcze.
Ciuszka nie mam ani jednego...ani jednej skarpetki, ale powiedziałam sobie ,że po 20 tygodniu - po USG kupię pierwszego bodziaka

Pozdrawiam ciepło i trzymajcie się zdrowo.
Ja kurowałam się w poniedziałek aby we wtorek móc jechać do męża.
Herbata z cytryna, cebula z czosnkiem i cukrem... inhalacja ...itp. ale rezultat był szybki i we wtorek już czułam się lepiej.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:21   #1980
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Anulka super,że sie udało z taką niespodzianką dla męzusia Super, naprawde
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości