Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 20:36   #361
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Mnie karmienie zajmuje 20 min. Potem na chwilę podnoszę do pozycji prawie. że pionowej, a po 5 min kładę na chwilę na brzuszku. I wtedy zazwyczaj się odbija. Odkładam synka do łóżeczka i powoli sobie zasypia albo leży ze smoczkiem

Ja też kupiłam na wszelki wypadek, ale na razie nie było potrzeby. Ponoć bebiko i bebilon można łaczyć z mlekiem matki. Tak słyszałam w szpitalu
Podziwiam. U mnie to by nie przeszło. Po 20 minutach to on jest na początku i odłożony by zaraz pochłonął swoje ręce i kocyk w całości
Na początku jeszcze szło tak zrobić, ale chyba go rozpuściłam

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja mam bebilon1 w takim niebieskim pudełku, od pierwszych dni życia ale ulotki nie czytałam

A co by się mu miało stać?

Udało się I może zabrzmi to teraz okropnie ale staram się go jak najdłużej przetrzymać dopóki daje się uspokoić smokiem, a jak już wypluwa smoka i nic nie pomaga to dostaje cyca i wtedy ssie jak trzeba bo jest faktycznie głodny Jedynie w nocy dostaje od razu cyca. Może to nie są jakieś super cenne rady i nie wiem jak na Filipa to zadziała ale u nas pomogło
hmm muszę to kiedyś wypróbować.

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
A mnie położna mówiła że można troszkę dopajać-przegotowaną wodą, herbatkami- jeśli jest taka potrzeba. Jeśli nie będzie się tego robiło za często i bez potrzeby, to nie zaszkodzi to laktacji
Szkoda że tylko czasami, ale zawsze coś.

Idę spać póki małego trzyma ta herbatka

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

I ja też mam ten enfamil, ale nie wiem jak to jest z karmieniem piersią jednocześnie bo tż kupował. Musimy obadać temat w razie czego.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:38   #362
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
nie naciskaja, bo jak narazie mam jeszcze sily i walcze, ale wiem, ze krecili nosem - tz i moja mama jak podawalam mm w szpitalu. tutaj czasami jak padam na twarz to tz mowi ze spoko, zrobimy mm, ale czuje ze mieliby zal gdybym dokarmiala na stale alko karmila samym mm.
Wiesz co - ja bym postawiła sprawę jasno - niech się odczepią i już, nawet TŻ - co on wie o karmieniu i tym co przechodzisz ???? Mądry jest, bo przyjdzie, popatrzy, skomentuje, ale nie wie jak to jest, jak mały wisi Ci non stop na cycku
Kochana Ty w końcu w jakąś depresję wpadniesz, a dziecko w jakiś sposób cierpi, bo może się nie najada rzeczywiście
Ja bym na Twoim miejscu podawała raz dziennie np mm, nie ma co dziecka męczyć i siebie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:42   #363
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A wczoraj zaczął mi wyć monitor oddechu szarpnęłam młodą i było już ok
Aguś ale on zaczął wyć, bo Amelka rzeczywiście przestała oddychać? A spała na brzuszku czy jak? Bo wiesz, jeśli zadziałał i spełnił swoją funkcję to ja chyba jutro po niego pobiegnę

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
kochana nie gniewaj się ja nie miałam nic złego na myśli
pomyliłam CIę kochana z rabarbar- wybacz
No to mi ulżyło, że z moim kojarzeniem nie jest tak źle I oczywiście się nie gniewam

A ja byłam dziś na ćwiczeniach w SR... I nadal w dwupaku. Położna stwierdziła, że brzuch jeszcze wysoko i mam skakać na piłce i jak najwięcej kucać, bo wtedy szansa, że mała się przesunie na dół i zacznie uciskać na szyjkę. A jak nie to

Mamuśki Wczoraj dostałam od położnej model żywienia niemowląt karmionych piersią oraz schemat sztucznego żywienia niemowląt. Jutro postaram się Wam to wkleić w postaci zdjęć - może się wam przyda
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:48   #364
cotynato
Zakorzenienie

Chyba źle coś napisałam
Jak narazie to sama nie chcę wprowadzać mm i walczę o karmienie piersią. Do poniedziałku. Jeżeli okaże się, że mały albo mało przybrał albo spadł to na pewno będę dokarmiać ponieważ będę wiedziała, że lepiej już tego nie zrobię a szkoda, żeby mały był głodny, albo żebym ja spędzała całe dnie karmiąc.

Tż sam wiele razy proponował już jednorazowe dokarmianie, ale obawiam się takiej sytuacji kiedy chciałabym całkowicie przejść na mm albo dokarmiać codziennie. Wiem, że będzie miał żal- nie złość, a to mnie bardziej dołuje. Bo nie dość że mam jakieś wewnętrzne wrażenie że zawodzę siebie, małego to i tż, bo już nie wspomnę moją mamę

No ale jak narazie walczę bo chwilowo nazwać tego inaczej nie umiem.
I dziwi mnie to bo w nocy mały wstaje dwa razy, po cycku śpi po 3-4 godziny, czasami potrafi dłużej. Tylko w ciągu dnia lubi powisieć. Ah skomplikowane te małe istotki. Nie sądziłam, że aż tak .

Swoją drogą, mały sobie pospał chyba 20 min i już piąsteczka w buzi dobrze, że tż zaraz wraca to może chociaż wtedy się prześpię

Wymianka.
Stary 2011-09-29, 20:48   #365
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez KarlaM
Jestem już na 100% przekonana, że trzeba kupić mm tak na wszelki wypadek. Jakie polecacie? Myślałam o Enfamil Premium 1 ale w ulotce jest napisane, że należy go dawać niemowlętom nie karmionym piersią. Czy jest jakieś mm, które pozwala łączyć obie metody tj. butelka i cycuś? A może nie powinnam się przejmować tymi ulotkami?
Na wszystkich mm 1 jest informacja, że dla niemowląt nie karmionych piersią. Można je wszystkie łączyć z mlekiem matki, o ile podpasuje dziecku.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:52   #366
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Juhuuuu
Ja na szybko
Jestem po 2 kroplowce. Skurcze pojawily się pod sam koniec. Zrobiły rozwarcie na całe 3 cm z 1cm, niby wszystko gotowe do porodu, szop wyłazi dalej Po odłączeniu skurcze są nadal, ale nie regularne.
Czekam aż połozna wróci z porodu i będę pytac co i jak.

Jeszcze nie puszczajcie kciuków
Boli, ale ciesze się, że boli bo to znaczy, że jestem o krok od trzymania Leniwca przy sercu

Buziaki Kochane mam nadzieję, że u Was nastrój lepszy.

Archi Nadrabiałam i widzialam że pytałaś o oksy, skurcze są do wytrzymania szkoda że to nie te porodowe bo te podobno niczym nie przypominają tych przygotowujących.
Stary 2011-09-29, 20:58   #367
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

hmm muszę to kiedyś wypróbować.
Spróbuj

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Juhuuuu
Ja na szybko
Jestem po 2 kroplowce. Skurcze pojawily się pod sam koniec. Zrobiły rozwarcie na całe 3 cm z 1cm, niby wszystko gotowe do porodu, szop wyłazi dalej Po odłączeniu skurcze są nadal, ale nie regularne.

Boli, ale ciesze się, że boli bo to znaczy, że jestem o krok od trzymania Leniwca przy sercu

Archi Nadrabiałam i widzialam że pytałaś o oksy, skurcze są do wytrzymania szkoda że to nie te porodowe bo te podobno niczym nie przypominają tych przygotowujących.
Oby się akcja rozwinęła

Ja zmykam spać póki Głodzilla śpi

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:59   #368
mucka21
Rozeznanie

pytanie za 100pkt

czop może być taki wodnisty że wsiąka w wkładkę?
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:12   #369
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
pytanie za 100pkt

Mój nie był. Gęsta galareta. Najpierw podbarwiona na brazowo potem coraz bardziej przeźroczyste glutki.
Dużo go mialam/mam. Wczoraj odszedł - dobra łyzka stołowa i dzisiaj znów.
Stary 2011-09-29, 21:12   #370
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Zabijcie mnie....

Nie daje rady......
Stary 2011-09-29, 21:16   #371
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Juhuuuu
Ja na szybko

no to trzymamy kciukasy za rozwój sytuacji
Stary 2011-09-29, 21:21   #372
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Juhuuuu
Ja na szybko

Małgosiu, kciuki nieustające za Ciebie i Leniwca

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie....

Nie daje rady......
Monia, tylko spokojnie, na pewno dasz radę A co się dzieje? To samo ciągle?

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:45   #373
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Zabijcie mnie....

Nie daje rady......
dasz sobie radę, kryzysy są normalne!!! Zobaczysz, z każdym dniem będzie lepiej
Cytat:
pytanie za 100pkt

Raczej nie, to bardziej taka galaretowata masa

Cytat:
Juhuuuu
Ja na szybko

trzymamy kciuki!
Stary 2011-09-29, 22:03   #374
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Byłam dzis na zakupkach, wkoncu skompletowałam rzeczy do torby szpitalnej, jutro zapakuje i moge rodzic hihih
Teraz mialam isc na basen, ale mam juz lenia i odpuszczam
no to czekamy na ten poród
Cytat:
Chyba wpadne w jakis dol psychiczny....
Mala spala cale 15 min a teraz tesciowa ja trzyma i ona spi na rekach u tesciowej a jak ja ja biore na swoje rece to placze...Boze co ze mnie za matka, ktora nie potrafi ukolysac swoje wlasne dziecko.....
nie przejmuj się kochana, te babcie to mają takie coś w rękach .. no nie wiem co ale Natalka też nieraz u mnie płacze a jak moja mama tylko ją dotknie to spokój
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Jestem już na 100% przekonana, że trzeba kupić mm tak na wszelki wypadek. Jakie polecacie? Myślałam o Enfamil Premium 1 ale w ulotce jest napisane, że należy go dawać niemowlętom nie karmionym piersią. Czy jest jakieś mm, które pozwala łączyć obie metody tj. butelka i cycuś? A może nie powinnam się przejmować tymi ulotkami?
Ja mam mleko z Hippa i je można łączyć z karmieniem piersią
Cytat:
Kurcze. Wszyscy mówią, żeby w żadnym wypadku nie poić herbatkami przy karmieniu naturalnym. A ja właśnie dałam małemu kilka łyczków herbatki koperkowej i usnął Myślicie że jakby tak dziennie dać mu kilka łyczków to chyba nic się nie stanie
e tam srutu tutut niech sobie gadają ja nie rozumiem dlaczego nie powinno się? jakoś to zaszkodzi? bo moim zdaniem nie ja daje herbatke i jakoś laktacja okej, mała dobrze cyca ciągnie i jedno drugiemu nie przeszkadza a lekarce nawet nie pwiem o herbatce a co o mm też chyba lekarce nie powiem, bo daje je sporadycznie a ta się znów nagada że hej
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kurcze najpierw człowiek jest inkubatorem a potem stołówką może trzeba się grubiej ubierać
dobre
ja tam lubiłam być inkubatorem i stołówką też lubie być
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Wtorek to dobry dzień na poród

A teraz mnie znienawidzicie Benik po tych wieczornych zmaganiach z piersią (aż żeśmy się oboje spocili) i porcji mm spał od 22:00 do 4:30
tak ! wtorek najlepszy

nie bój żabci,w takim razie mnie też by musiały znienawidzieć jak coś to będziemy dwie
super że Benuś tak pięknie spał
Cytat:
I nie dramatyzujesz? Bo mój to często śpi długo, ale ja się zaraz denerwuję, że głodny, że biedny i go podbudzam kiedyś w nocy jak mi tak spał to już panika.

Ale mój to jak widać niedojedzony więc teraz to już w ogóle nie mogę sobie na takie spanie pozwolić .
jak będzie głodny to się obudzi, przynajmniej ja wyznaje taką filozofie że dziecko samo najlepiej wie kiedy i ile ma spać i samo sobie krzywdy nie da zrobić i na pusty brzusio nie pozwoli
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Na wszystkich mm 1 jest informacja, że dla niemowląt nie karmionych piersią. Można je wszystkie łączyć z mlekiem matki, o ile podpasuje dziecku.
na moim jest napisane że można łaczyć z karmieniem piersią
Cytat:
Zabijcie mnie....

Nie daje rady......
kochana dasz rade, dasz
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:17   #375
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Caly czas placze a ja nie wiem jak jej pomoc....
Wlasnie jestesmy po kapieli....placzu nie bylo zaraz jak ja ubralam to placz....Teraz jest u Tz-a jak narazie spi...ale o tylko chwilowe...Czemu te kolki mecza nasze dzieci....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-09-29 o 22:20
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:39   #376
acelinka
Zakorzenienie

Monia a próbowaliście szumu suszarki albo odkurzacza? Może to ją uspokoi. Jeszcze podobno pomaga nagrzewanie lekko brzuszka, np. położenie ciepłej pieluszki na brzusio, trzymam kciuki oby szybko jej te kolki minęły

My dzisiaj dzionek spędziłyśmy u mojej bratowej bratanek oczywiście znów zachwycony Natalką, powoli już nawet zazdrość mu mija byliśmy na spacerku, bo taka piękna pogoda. Ale żeby nie było tak cudownie to jak wróciłyśmy z Natalką do domu to miałam dwugodzinny koncert, nie wiem z jakiego powodu czy ją brzusio bolał czy co, niby chciała cyca ale jak ciagnęła to się denerwowała i płakała, jak nie ciągnęła to też płakała no ale najważniejsze że po 2 godzinach ot tak jej przeszło, a po kąpieli to już w ogóle spi jak aniołek

fotki ze spacerku Wam wstawie, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6304097.jpg (239,1 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6304096.jpg (237,1 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6304099.jpg (133,1 KB, 69 załadowań)
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:55   #377
luii
Zadomowienie

Cytat:
Chyba źle coś napisałam
Jak narazie to sama nie chcę wprowadzać mm i walczę o karmienie piersią. Do poniedziałku. Jeżeli okaże się, że mały albo mało przybrał albo spadł to na pewno będę dokarmiać ponieważ będę wiedziała, że lepiej już tego nie zrobię a szkoda, żeby mały był głodny, albo żebym ja spędzała całe dnie karmiąc.

Tż sam wiele razy proponował już jednorazowe dokarmianie, ale obawiam się takiej sytuacji kiedy chciałabym całkowicie przejść na mm albo dokarmiać codziennie. Wiem, że będzie miał żal- nie złość, a to mnie bardziej dołuje. Bo nie dość że mam jakieś wewnętrzne wrażenie że zawodzę siebie, małego to i tż, bo już nie wspomnę moją mamę

No ale jak narazie walczę bo chwilowo nazwać tego inaczej nie umiem.
I dziwi mnie to bo w nocy mały wstaje dwa razy, po cycku śpi po 3-4 godziny, czasami potrafi dłużej. Tylko w ciągu dnia lubi powisieć. Ah skomplikowane te małe istotki. Nie sądziłam, że aż tak .

Swoją drogą, mały sobie pospał chyba 20 min i już piąsteczka w buzi dobrze, że tż zaraz wraca to może chociaż wtedy się prześpię
jesli mały spi ci po 3-4h to znaczy ze si enajada....a ssanie piąstek nie oznacza ze jest głodny.....noworodek ma taki odruch ssaka....tak mi mówiła połozna.....a dajesz mu smoczek?
Moja tez czasem rączki wkłada do buzi ale smoczka nie chce w ogóle....

Cytat:
Juhuuuu
Ja na szybko

Trzymamy kciuki nadal

Cytat:
Caly czas placze a ja nie wiem jak jej pomoc....
Wlasnie jestesmy po kapieli....placzu nie bylo zaraz jak ja ubralam to placz....Teraz jest u Tz-a jak narazie spi...ale o tylko chwilowe...Czemu te kolki mecza nasze dzieci....
Spróbuj suszarki delikatnie na brzuszek....

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 23:28   #378
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Bioderka w porządku ale pieluchę i tak muszę Szymkowi dawać
to super, że wszystko w porządku ale dziwne, że jeszcze musisz mu pieluszkę drugą zakładać
Cytat:

Byliśmy właśnie na pierwszym spacerze

Cytat:
Dziewczyny nie wiem co jest......
Mala najedzona....kupka zrobiona....masowalam brzuszek, nie spi....jak usnie to na 15 min...........I usypia na rekach...jak ja daje do lozeczka to zaczyna plakac.Prezy sie jak cholera.....

Dziewczyny bylam u GP..... opisalam wszystko lekarce jak to wyglada z mala i stwierdzila ze Olivia ma refluks zoladka....

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Lepiej w niedziele - bo w sob. na wesele idziemy
Archii coś Ty? na takie normalne weselicho z tańcami idziecie?? to może Piotruś zechce wyskoczyć ale byłaby atrakcja
Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
hej. długo mnie tu nie było....moj maluszek urodził sie 13 dni temu....w szpitalu dostawala antybiotyk bo miala krostki na calym ciele....potem tydzien antybiotyku w domu....i wrócilismy do szitala bo mala wymiotowala......i kolejny antybiotyk.....w szpitalu pobrali jej próbke płynu z kregosłupa.......ile łez wylałam to juz sama nie wiem.....na szczescie juz jest ok....

pózniej opisze swój poród
oj współczuję wszystkich przejść
Cytat:
Juhuuuu
Ja na szybko

Boli, ale ciesze się, że boli bo to znaczy, że jestem o krok od trzymania Leniwca przy sercu Buziaki Kochane mam nadzieję, że u Was nastrój lepszy.
Małgoś trzymam nadal jeszcze chwila i będzie Stefek na świecie
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
My dzisiaj dzionek spędziłyśmy u mojej bratowej bratanek oczywiście znów zachwycony Natalką, powoli już nawet zazdrość mu mija byliśmy na spacerku, bo taka piękna pogoda. Ale żeby nie było tak cudownie to jak wróciłyśmy z Natalką do domu to miałam dwugodzinny koncert, nie wiem z jakiego powodu czy ją brzusio bolał czy co, niby chciała cyca ale jak ciagnęła to się denerwowała i płakała, jak nie ciągnęła to też płakała no ale najważniejsze że po 2 godzinach ot tak jej przeszło, a po kąpieli to już w ogóle spi jak aniołek

fotki ze spacerku Wam wstawie, a co
Jaka super Mamuśka, włoski zafarbowane, seksi laseczka i mała cudna, jaką ma słodką sukieniusię i sweterek

A gdzie wszystkie dwupaki się podziewają

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 00:23   #379
kellysss
Zakorzenienie

Melduje sie..

Ostatnie dni spedzam z tz i malym i tak jakos zapominam sobie
o tej checi urodzenia... Lepiej mi psychicznie...
Nie mysle kiedy urodze i jaki bedzie porod...
Chyba za bardzo sie nakrecalam ostatnimi czasy wiec postanowilam sie
troche odkrecic....
Mloda wyjdzie kiedy wyjdzie....

Jutro konczymy 37 tydz. i zostanie 21 dni do terminu
Jeju...dopiero co test robilam... Ale zlecialo................. ......

Ogolnie samopoczucie psychiczne w jakby lepszej formie...
Za to zaczelam puchnac na dobre... Stopy mam jak dwie grubasne serdelki.....
Staram sie trzymac te nogi jak najczesciej w gorze ale niestety w ciagu dnia gdy jestem sama z Alanem jest to niemozliwe
Dzis nawet po nocce mi nie odpuchly do konca.................:br zydal:

Monia....... Z tym refluksem to ja niewiem co to za lekarka zeby Cie straszyc ....
Refluksu nie mozna stwierdzic u tak malego dziecka , bo wiekszosc noworodkow ulewa i jest to spowodowane nierozwinietym do konca ukladem trawiennym.............
WIec nie mysl nawet o refluksie ............ Alan ulewal do 10 miesiaca zycia..
i to tez nie bylo takie sobie ulewanie tylko czasami normalnie byl az pawik
I w koncu samo sie to uregulowalo jak juz jadl wiecej posilkow stalych..
Takze nie zamartwiaj sie tym wcale tylko pilnuj malutka zeby ja odbic i kladz na boczek zeby sie nie zadlawila... Dopoki mala bedzie przybierac na wadze ulewanie nie jest grozne.....

Lui...WItaj I wspolczuje tych wszystkich niemilych przejsc..
Teraz to juz bedzie tylko lepiej

acelinka..... Sliczne z Was kobietki

Malgosia......Kciukaski.... Ciekawe jak Ci tam idzie....?

agnyska... Ale Ci pospal maluszek

malamutka... Jak napisalas zeby robic przysiady i skakac na pilce zeby maluszka wstawic do kanalu to od razu siadlam na pile i zrobilam kilka przysiadow.....
Moj brzuch tez ostatnio jakos wysoko jest...
Jak mialam ta akcje ze skurczami w 32 tyg. to wydawal mi sie ze jest nisko..
A teraz jakby do gory podbil niewiem o co chodzi.......
Moje dziecko chyba boi sie wyjscia i wspina sie na zebra

Mamusie z bejbikami
trzymajcie sie... Narwade to te pierwsz miesiace sa takie ciezkie...
Dacie rade... Pozniej juz jakos leci

A brzuchatki trzymajmy sie.. Jeszcze troszke i wszystkie sie rozpakujemy

Stary 2011-09-30, 00:57   #380
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Mamusie z bejbikami
trzymajcie sie... Narwade to te pierwsz miesiace sa takie ciezkie...
Dacie rade... Pozniej juz jakos leci
Pocieszające bo ja znowu na polu walki. Mały karmiony około 30 min, usnął na cycku, odczepiony chwilę pospał i znowu szukał cycka. Teraz go wykąpaliśmy i zjada sobie właśnie śpioszki. A mnie trafia, że zaraz spędzę znowu godzinę na karmieniu

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Tż go wziął na łóżko, przytulił i sobie śpią. I bądź tu mądry Głodny zasnął? Albo oszukiwał, że się nie najadł

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-30 o 00:58
Stary 2011-09-30, 07:50   #381
mucka21
Rozeznanie

wczoraj tak ze dwa -trzy razy miałam jakby po łyżeczce "mokrości". A rano teraz obudziła mnie mokra wkładka i trochę mokre majtki i było to leciusieńko różowe. myślicie że się zaczyna o 7 ze dwa razy brzuch mnie zabolał jak na @ tak mocniej.
a obudziłam się bo śniło mi się że byłam u gina i chcieli zrobić mi usg bo niby dziecko miało pazurki a nie powinno i musieli to sprawdzić przed porodem. a ja poszłam do łazienki i miałam tak mokro i trochę czerwono ale nie mogłam się nic dopatrzeć bo taka byłam jakaś słaba, śpiąca że mi się oczy nie chciały otworzyć. i miałam majtki na głowie takie sexi

no i się obudziłam macam się z przodu sucho, ale z tyłu już nie. ale łóżko nie zmoczone, nawet pościel też nie

i wogóle sobie przypomniałam że dzisiaj mam wizytę u gina i się zastanawiam czy od razu torby nie wziąć jakby się okazało że się zaczyna, bo jak mi od razu do szpitala każe iść to będę musiała się i tak do domu wróćić albo tż wysłać po torbe
o i znów brzuszek boli...
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-09-30, 07:55   #382
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

widze, ze dzis jestem pierwsza

wczorajsze wyganianie młodej nie powiodło sie, chociaz juz kilka takich obiecujących skurczy wieczorem miałam póki co dalej sie rozpycha w brzuchu

widze, ze w nocy mamusiowe tematy królowały wiec sie wiele nie wypowiem jednynie odnośnie tego ze dzieci zasypiają u babć i tatusiów - to dlatego, ze czują wasze nerwy i same są wtedy niespokojne.
Moj tata ma taki dar uspokajania dzieci - ale on właśnie spokojny jest, mówi niskim głosem, ma duże ręce i na dodatek strasznym jest grzejnikiem i dzieci sie bezpiecznie u niego czują.

Acelinko śliczne z was dziewczyny a tobie ładnie w takich krótszych włoskach

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
i wogóle sobie przypomniałam że dzisiaj mam wizytę u gina i się zastanawiam czy od razu torby nie wziąć jakby się okazało że się zaczyna, bo jak mi od razu do szpitala każe iść to będę musiała się i tak do domu wróćić albo tż wysłać po torbe
o i znów brzuszek boli...
no to na wszelki wypadek torbe weź, najwyzej obwieziecie ją moze faktycznie coś sie rozkręca powoli
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:40   #383
archinta
Zakorzenienie

Heloł!

Dziś mój termin

A synkowi dobrze w brzuszku z resztą ja tez jakoś nie ogarniam, że mam na dniach rodzić Po 9 m-cach... a ja dalej zdziwiona
Ech- ale byleby do 7 się wyrobić by do szpit. nie musieć iść

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
hej. długo mnie tu nie było....moj maluszek urodził sie 13 dni temu....w szpitalu dostawala antybiotyk bo miala krostki na calym ciele....potem tydzien antybiotyku w domu....i wrócilismy do szitala bo mala wymiotowala......i kolejny antybiotyk.....w szpitalu pobrali jej próbke płynu z kregosłupa.......ile łez wylałam to juz sama nie wiem.....na szczescie juz jest ok....
czeee i zdrówka dla maleństwa
Cytat:
No ja wiem, ja wiem, ale jak karmienie wychodzi to serio miłe jest. Tylko jak nie wychodzi to strasznie frustrujące
I na serio - strasznie wszystkich obchodzi jak karmisz i jak rodziłaś. Najpierw szpital, teraz ta położna (w tych dwóch miejscach to pytania drążące i musisz się tłumaczyć normalnie), a poza tym wszystkie niemalże znajome i rodzina Co za ciekawski naród!

A mój tata regularnie, raz w tygodniu, pyta mnie o ten cholerny chrzest I każe to sobie przemyśleć
Jak mnie mąż wczoraj zapytał, jak mi może pomóc (jak sobie popłakiwałam w kątku) to mu powiedziałam, żeby kupił mi kałacha Wystrzelałabym tych pytalskich
Wierzę,że jest miłe- ale się nie dołuj jak znów nie wyjdzie po prostu przyroda- jak to się mówi...
A pytalskich to ja też bym
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Właśnie kolega przywiózł mi kasę z pracy i na kopercie przeczytałam
" Nie tańcz na weselu, żebyś nie urodziła przed poniedziałkiem "
nie ma jak zapobiegliwa szefowa

Cytat:

trochę z opóźnieniem pisze ale mocno trzymam Moze nawte już tulisz maluszka
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
nie przejmuj się kochana, te babcie to mają takie coś w rękach .. no nie wiem co ale Natalka też nieraz u mnie płacze a jak moja mama tylko ją dotknie to spokój
A no właśnie- dobrze powiedziane

Fajnie ,ze foty dałaś - fryzurka extra, kruszynka do wycałowania w sukienusi
A tła lepszego w lesie nie było

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Archii coś Ty? na takie normalne weselicho z tańcami idziecie?? to może Piotruś zechce wyskoczyć ale byłaby atrakcja

A gdzie wszystkie dwupaki się podziewają
Taaa- normalne wesele ale jak pójdziemy to tylko na chwilę- znajomi nas zaprosili (co to ost byliśmy na wieczorach panieńskim/kawalerskim) ale chyba tylko z tego względu ,ze nie przyjdziemy... Kiedyś super się kumplowaliśmy- wspólne weekendy, wakacje i jak oni zamieszkali razem coś tam zaczęło się psuć. Ogólnie odstawili na bok większość znajomych i próbowali wkręcać i się żalić w koło, że to my się nie odzywamy (albo,że ktoś tam się nie odzywa) - no totalny kwas.
Jakoś na początku jak nas zapraszali z taka wymowną miną- ze mój termin na 30.09, a ich ślub 01.10- to własnie mówiłam TZ czy aby na pewno nie zapraszają bo liczą na nasza nieobecność. Ze znajomych podobno tylko nas zaprosili- cóż za wyróżnienie- a na panieńskim, z pokątnych rozmów dowiedziałam się, ze wesele ma być w innym lokalu niż jest na zapro.- nic nam nie powiedzieli! Jak zaczełąm młodą dopytywać o co kaman- to bardziej zaczęął w ogóle o poszukiwaniu lokalu opowiadać niż mówić gdzie te wesele ostatecznie jest. Taki fajny klimat
się pożaliłam
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Melduje sie..

Ostatnie dni spedzam z tz i malym i tak jakos zapominam sobie
o tej checi urodzenia... Lepiej mi psychicznie...
Nie mysle kiedy urodze i jaki bedzie porod...
Chyba za bardzo sie nakrecalam ostatnimi czasy wiec postanowilam sie
troche odkrecic....
Mloda wyjdzie kiedy wyjdzie....
I takie podejście najlepsze

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-30 o 08:42
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:41   #384
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

widze, ze dzis jestem pierwsza

wczorajsze wyganianie młodej nie powiodło sie, chociaz juz kilka takich obiecujących skurczy wieczorem miałam póki co dalej sie rozpycha w brzuchu
a ja druga

Ja nawet nie wiem co to jest obiecujący skurcz
Stary 2011-09-30, 08:45   #385
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Taaa- normalne wesele ale jak pójdziemy to tylko na chwilę- znajomi nas zaprosili (co to ost byliśmy na wieczorach panieńskim/kawalerskim) ale chyba tylko z tego względu ,ze nie przyjdziemy... Kiedyś super się kumplowaliśmy- wspólne weekendy, wakacje i jak oni zamieszkali razem coś tam zaczęło się psuć. Ogólnie odstawili na bok większość znajomych i próbowali wkręcać i się żalić w koło, że to my się nie odzywamy (albo,że ktoś tam się nie odzywa) - no totalny kwas.
Jakoś na początku jak nas zapraszali z taka wymowną miną- ze mój termin na 30.09, a ich ślub 01.10- to własnie mówiłam TZ czy aby na pewno nie zapraszają bo liczą na nasza nieobecność. Ze znajomych podobno tylko nas zaprosili- cóż za wyróżnienie- a na panieńskim, z pokątnych rozmów dowiedziałam się, ze wesele ma być w innym lokalu niż jest na zapro.- nic nam nie powiedzieli! Jak zaczełąm młodą dopytywać o co kaman- to bardziej zaczęął w ogóle o poszukiwaniu lokalu opowiadać niż mówić gdzie te wesele ostatecznie jest. Taki fajny klimat
się pożaliłam

masz ochote wogóle tam iść...? ja bym olała. Nawet na ślub bym nie poszła...jacyś faktycznie dziwni ci znajomi ale niestety tak bywa , ludziom sie odmienia

ciekawe jak Małgosia... moze Asia wpadnie niebawem z czerwonym postem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:54   #386
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
masz ochote wogóle tam iść...? ja bym olała. Nawet na ślub bym nie poszła...jacyś faktycznie dziwni ci znajomi ale niestety tak bywa , ludziom sie odmienia

ciekawe jak Małgosia... moze Asia wpadnie niebawem z czerwonym postem
Po tym panieńskim tak średnio... mąż nawet chciał dzwonić, że nie będziemy, ale ja im pokażę zołziszona
A zwłaszcza, ze wiesz- zależało im by wiedzieć bo kasa istotna do wydania w lokalu... wredna się robię

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-30 o 08:55
Stary 2011-09-30, 08:57   #387
mucka21
Rozeznanie

u mnie chyba to To
może niespodzianka z okazji dnia chłopaka

w każdym razie brzuszek coraz częściej pobolewa- ale nie liczę- nie mam czasu
i leci różowawy śluz z nitkami krwi

dziwne to uczucie że co chwilę coś leci, jak ja do tego miasta dojadę? będę ciągle myśleć że przemokłam i że widać

lecę do gina, biorę torbę, może już wrócę z maluszkiem
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-09-30, 08:58   #388
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
u mnie tż chciał wczoraj bo 27 to tak jakoś "nasz" dzień ale dzidziusiowi za dobrze. za to obstawiają płeć a konkretnie chłopca, a tż się ostatnio ciągle śni że będzie Izunia i się śmiejemy że będzie Izunia i wszyscy będą mieć psikusa
[
no to za niespodziankę

Cytat:
BordAna,
Ja nadal nie wiem jak mi się to udało przeżyć I nawet poród przeżyłam! Niesamowite
mam nadzieję że też przeżyję

Cytat:
Właśnie też zaparzyłam sobię herbę z liści malin- i przygryzam do tego pączusie serowe ależ mnie dziś na słodkie wzięło- wciągnęłam już Twixa i kilka cukierków czekoladowych Michaszki. I ja sie dziwie,że na koniec ciąży najwięcej tyję Ale te słodkie tak mnie ciągnie nooooooo. A normalnie po połowie takiego michaszka to bym już Nigdy nie przepadałam za słodyczami
Archi my to chyba mamy identyczne żołądki wypisz wymaluj mam identycznie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a u mnie w sumie kiszka humor do du... dziś sie dowiedziałam ze umowe bede miec tylko do dnia porodu no i jest mi przykro bo myslałam ze bedą uczciwi a okazuje sie że jednak wszystko co mówili jest o kant dupy roztrzasc no i po prostu jest mi przykro-niby powiedział gośc ze po macierzyńskim mam furtke otwarta ale ja juz im nie wierze teraz tez miało byc cacy, wiem ze bedeziemy musiali sobie dać rade i damy ale mimo wszystko troche mnei to zdołowało

a Marcelek siedzi grzecznie i chyba mu niespieszno
a to dupki...obiecanki cacanki a na koniec baj, przykro mi, wierzę że szybko znajdziesz sobie coś fajniejszego...z własnego doświadczenia wiem że zmiany często wychodzą na dobre i tego życzę

Cytat:
a ja sie zastanawiam co można na słodko z grilla machnąć
już po grillu ale co tam ja proponuję pieczone śliwki...chętnie pożyczę z kilogram sąsiad mnie wczoraj obdarował skrzynką śliwek i je przerabiam kończą mi się pomysły

Cytat:
o to sorry weź, przypomniałaś mi poranne rozmowy z białym uchem oj nie było to miłe

to może jabłka na podobnej zasadzie, tylko z miodem i cynamonem?

mniam jabłka z cynamonem

Cytat:

A znalazłam fajny dowcip a propos otrzymywania kwiatów od męża (na które czekam dobre pół roku ) :

- Czym się różni mąż od narzeczonego?
- Zamiast kwiatów kupuje warzywa.
jakie to prawdziwe

witam
i lecę nadrabiać dalej
Stary 2011-09-30, 09:01   #389
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Archi my to chyba mamy identyczne żołądki wypisz wymaluj mam identycznie

już po grillu ale co tam ja proponuję pieczone śliwki...chętnie pożyczę z kilogram sąsiad mnie wczoraj obdarował skrzynką śliwek i je przerabiam kończą mi się pomysły
No chyba mamy takie same... śliwki codziennie zażeram- ale o pieczonych nie pomyślałam że jak je się robi???

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-30 o 09:04
Stary 2011-09-30, 09:12   #390
malamutka
Rozeznanie

Małgosia

Acelinka
ale Natalka okrąglutka na twarzy

Cytat:
pytanie za 100pkt

Nie. Jak wkładka mokra i nie mocz, to wody płodowe

Cytat:
Zabijcie mnie....

Nie daje rady......

Cytat:
Heloł!

Dziś mój termin

A synkowi dobrze w brzuszku z resztą ja tez jakoś nie ogarniam, że mam na dniach rodzić Po 9 m-cach... a ja dalej zdziwiona
Ech- ale byleby do 7 się wyrobić by do szpit. nie musieć iść

się pożaliłam

Archi to dla lepszej atmosfery dajcie 100 w kopercie lub najlepiej kwiatki zamiast kasy , najedzcie się do syta, poproście o jakąś porcję na wynos, a potem mówcie naokoło że wesele nudne To się nazywa wredota
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości