Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 17:08   #3181
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
I kolejny odcinek "Plotkary" załączę już sezon 4ty oglądam hihihi
o są kolejne części super

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:10   #3182
karolinka_12
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

dygotka8: nie ma sprawy wprawdzie przez 4 lata mogło się sporo zmienić ale jak masz jakieś pytania to pisz
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:25   #3183
dygotka8
Zakorzenienie

marejta-gratuluje poznania płci
Tottie-zaraz wygooglam co to za wózek chcecie kupić

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:29   #3184
elf27
Zadomowienie

a ja mam lenia, ze hej...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:33   #3185
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
2 całe czekolady i żaden to powód do dumy

jedną ciemną i jedną białą - znajoma przyniosła i nie oparłam się, nie mam hamulców...
myślę czy nie przetrącić burakiem, bo nie chce stękać znowu
nieźle-chyba szkoda byłoby mi zjeśc w jeden dzień 2 czekolady.
polecam zje ść teraz pare marchewek-mi pomagają-w planach mam dziś do zjedznei 2-3 sztuki-oczywiście surowe
niestety butella wygrała i nie byłamw stanie sie jej oprzeć
Karolinka-na pewno się przez 4 lata zmieniło,ale może masz tez jakieś świeższe informacje?

Stary 2011-09-30, 17:46   #3186
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nieźle-chyba szkoda byłoby mi zjeśc w jeden dzień 2 czekolady.
polecam zje ść teraz pare marchewek-mi pomagają-w planach mam dziś do zjedznei 2-3 sztuki-oczywiście surowe
niestety butella wygrała i nie byłamw stanie sie jej oprzeć
Karolinka-na pewno się przez 4 lata zmieniło,ale może masz tez jakieś świeższe informacje?
eee tam szkoda... dziecku będę czekolady żałować ?

ale aż się boję stanu swoich zębów po ciąży
Stary 2011-09-30, 17:46   #3187
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
No wiecie co ile chętnych bić się trzeba będzie
Ja tam sie chetnie podziele, a co

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:48   #3188
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Proszę mi tu o czekoladach nie pisać, ja protestuję, cukrzycy nie mogą
nie możesz nawet troszeczkę??? jedna tabliczka to chyba i przy cukrzycy dozwolona raz od wielkiego dzwona czy nie bardzo

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-30 o 18:02
Stary 2011-09-30, 18:00   #3189
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Pewnie masz racje!!
ale one dla mnie tylko odstraszaja takim podejsciem, a co do palaczek ja niestety tez sie do nich zaliczam, ale w zadnej ciazy nie palilam i nie bede, po porodzie pewnie zapale nie powiem ze nie chociaz moze juz sie uda nie palic, zobaczymy....

Wiecie do???ja to jestem WALNIĘTA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
TŻ w wieku 25 lat na zawał by mi padl!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moja gin kiedys w prezencie dala mi taka kulke do kapieli, czerwoną, rożaną no i....
sobie wymyslilam, ze nie powiem nic tz i ja rozpuszcze, nie bede sie odzywzc z 15 minut ani ruszac w wannie, po czym on zawsze tak co 10 minut pyta czy ok.
pyta- ja nic.
!!!!!!!!!
znowu ja nic:P

wchodzi woda bordowa, myslall ze krwotoku dostalam i zemdlalam w wannie
:P

no chlopa bym zabila normalnie:P
Nie pal Darusia, po takiej przerwie dasz radę nie palić. Sama kiedyś paliłam, bo lubię ten rytuał, ale zapomniałam fajek na wakacje i już więcej nie kupiłam
Twój tż to ma się z Tobą

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość

elf
to mój powinien mi to jasno dać do zrozumienia, bo u mnie już 11 na plusie a dopiero zaczęłam 31tc
U mnie chyba ze 13 kg na plusie, a też mam 31 tydz.

Cytat:

dziecko to takie male urzadzenie ktore wraz ze swoim przyjsciem na swiat laduje mamusiom w tylki motorek
Darusia, mam nadzieje, że dostanę taki motorek, bo inaczej to kiepsko będzie

Tż dzisiaj złożył łóżeczko Co prawda bok z wyjmowanymi szczebelkami dał nie z tej strony, ale z czasem się to zmieni Ważne, że zrobił mi niespodziankę, bo akurat wyszłam na ćwiczenia

W ciąży może ze 2 razy piłam coś gazowanego, ale ogólnie na codzień nie pijam takich rzeczy, więc to dlatego.

I chcę Wam powiedzieć, że od dwóch dni wpierdzielam migdały garściami normalnie, nie wiem dlaczego.

Uciekam póki co, miłego weekendu
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 18:03   #3190
elf27
Zadomowienie

ONA24 widzę Cię czemu się nie odzywasz? zapomniałaś o nas???
Stary 2011-09-30, 18:06   #3191
kami5
Raczkowanie

Witam w strasznie kiepskim humorze.
Chciałam dzisiaj wypłacić pieniądze z bankomatu i okazało się że mi nie zapłacili za urlop, tak więc dostała tylko połowę tego co powinnam. Ubiję tą która jest za to odpowiedzialna.

Na dodatek jak zobaczyłam w lusterku jak wyglądam tam na dole to aż się przeraziłam- żylaki jeden na drugim

Mam wisielczy nastrój i tylko bym leżała, ale muszę z córą wyjść na dwór bo mamy takie temperatury jakich w lecie nie było.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 18:17   #3192
dygotka8
Zakorzenienie

wypiłam kawke i głowa mnie rozbolała:

Stary 2011-09-30, 18:18   #3193
mol_aa
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie

Niedawno co wrocilismy z badań, junior rosnie, wazy juz 2114g , przeplywy prawidlowe, ogolnie wszystko ok , ginka byla dzisiaj w dobrym humorze, bo wlaczyla nam 3d i malucha troche ogladalismy "w innym wymiarze" niz zawsze z tego wszystkiego to mamy tylko zdjecie stópki, bo tak sie zaslanial i pokazywac nie chcial i stwierdzilismy, ze stópka tez moze byc
A pozniej tz zabral mnie na szybkie zakupy tzn. weszlismy tylko do h&m (ogolnie to mam zakaz chodzenia, tylko lezec, lezec) wzielismy dla malego dresik, 2 pary butków i skarpetki - mielismy zaplacic cos kolo 160 zł, ale babeczka przy kasie stwierdzila, ze fajnie byc w ciazy i ze jest w szoku, ze jeszcze chodze z takim brzuchem, ze dala nam rabat - na siebie - i zaplacilismy tylko 65zł
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 18:20   #3194
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
marejta-gratuluje poznania płci
Tottie-zaraz wygooglam co to za wózek chcecie kupić
Ano coś takiego powinnaś wygooglać

http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...Nowosc-2011/69

Tyle że na obrazku jest 2w1 a ja kupuje 3w1

http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=409

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-09-30 o 18:24
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 18:29   #3195
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ja tam sie chetnie podziele, a co
Muffinko ja też się terminem podzielę pod warunkiem, że me dziecię się zdecyduję

Cytat:
nie możesz nawet troszeczkę??? jedna tabliczka to chyba i przy cukrzycy dozwolona raz od wielkiego dzwona czy nie bardzo
Elf kostkę mogę, ale potem będzie dryga kostka, trzecia i tak dalej, a potem jak mi cukier skoczy, to od lekarki dostanę Także wolę nie próbować
Nie żałuj sobie, kiedy sobie będziesz dogadzać

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam w strasznie kiepskim humorze.
Chciałam dzisiaj wypłacić pieniądze z bankomatu i okazało się że mi nie zapłacili za urlop, tak więc dostała tylko połowę tego co powinnam. Ubiję tą która jest za to odpowiedzialna.

Na dodatek jak zobaczyłam w lusterku jak wyglądam tam na dole to aż się przeraziłam- żylaki jeden na drugim

Mam wisielczy nastrój i tylko bym leżała, ale muszę z córą wyjść na dwór bo mamy takie temperatury jakich w lecie nie było.
Kami może drugi przelew z opóźnieniem idzie. Ale lepiej to sobie wyjaśnij, zawsze możesz postraszyć myszami za denerwowanie ciężarnej

Tottie a jak się prowadzi, lekki jest?
Stary 2011-09-30, 18:35   #3196
dygotka8
Zakorzenienie

Tottie-dzięki za linki
ledwo na oczy widze więc strona sieotwiera,ale zobaczę później
oj źle się czuję aż miniedobrze
mol_aa super,że wizyta się udała no i za rabat

Stary 2011-09-30, 18:37   #3197
agulan82
Rozeznanie

kami racja z tymi temperaturami, normalnie lato w pełni. U mnie termometr wskazuje 28 stopni w cieniu

A moja gwiazda zmęczona odsypia - wstała dzisiaj o 6, wybiegała się w szkole to teraz śpi, ja też się zdrzemnęłam ale tylko godzinkę, bo później nie mogę spać w nocy i teraz sobie leżę i podczytuję bo TZ na stawik na rybki pojechał także miłe nudy
Stary 2011-09-30, 18:40   #3198
muffinka90
Zakorzenienie

mol_aa swietne wiadomosci, no i dla kasjerki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 18:45   #3199
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam intymny problem
W srode zalozylam podpaske bo jechalam na zajecia a mam uplawy. I glupia o niej zapomnialam i wywalilam ja dopiero wieczorem... patrze a moja piczka jest spuchnieta! I tak do dzis. Do tego troche pobolewa. Uplawy mam tylko te ciazowe, w srodku nic nie szczypie. Jedyne co przyszlo mi na mysl to, ze ja odparzylam od tej cholernej podpski. A uwaga podpaske uzylam pierwszy raz od 2lat. wiec moze moja maja sie odzwyczaila? HELP

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Tottie sliczny ten Tako Laret!!! a jaki kolor chcesz?
Ja polecam CROTLOMAZOLUM super sprawa tani i skuteczny noi be zrecepty kupisz

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:00   #3200
ja_dalia
Wtajemniczenie

wróciłam ze spacerku... oczywiście lody były super boskie, ale jakoś mało pewnie dlatego że z M. sie podzieliłam, skoro dzień chłopaka- niech ma

młoda się wypycha a ja intensywnie myśle co oglądać wieczorkiem w tv... bez szału dziś ...

gratuluje udanych wizyty, dobrych wieści oraz genialnych zakupów u nas w mieście ludzie mało życzliwi

z narzekańczych rzeczy zmierzyłam sie dziś w pasie, bo kupując spodnie zaopatrzyłam się w rozmiar 3xwiększy niż normalnie... (nie powiem jakiego szoka miałam)... a tam 106 cm !!!!

porażka!!!! pomijam już tą obrzydliwą rozmiarówkę spodni, ale pas 106 ?! jak 3 tyg temu miałam 96 !!! 10 cm w 3 tyg

no.. i ja sobie ponarzekałam

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:26   #3201
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Witajcie,

Odebrałam dziś wyniki badań i są kiepskie. Mimo brania żelaza, nadal ma anemię, to by tłumaczyło, czemu jestem taka ospała i szybko się męczę ostatnio.

Zaraz postaram się Was nadrobić.

Goldika
w weekend na hali targowej MT Polska przy Marsa 56c będą targii Zoo Expo, a podczas nich m.in. wystawa świnek rasowych http://www.zooexpo.com.pl/wydarzenia...-morskich.html
Byłam dzisiaj przez chwilkę i widziałam jakieś łyse, kudłate itd.
szkoda ze wyniki srednie
dzieki za info o wystawie niestety Tz zabiera mi auto na weekend a pks nie chce sie tluc taki kawal

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie

Niedawno co wrocilismy z badań, junior rosnie, wazy juz 2114g , przeplywy prawidlowe, ogolnie wszystko ok , ginka byla dzisiaj w dobrym humorze, bo wlaczyla nam 3d i malucha troche ogladalismy "w innym wymiarze" niz zawsze z tego wszystkiego to mamy tylko zdjecie stópki, bo tak sie zaslanial i pokazywac nie chcial i stwierdzilismy, ze stópka tez moze byc
A pozniej tz zabral mnie na szybkie zakupy tzn. weszlismy tylko do h&m (ogolnie to mam zakaz chodzenia, tylko lezec, lezec) wzielismy dla malego dresik, 2 pary butków i skarpetki - mielismy zaplacic cos kolo 160 zł, ale babeczka przy kasie stwierdzila, ze fajnie byc w ciazy i ze jest w szoku, ze jeszcze chodze z takim brzuchem, ze dala nam rabat - na siebie - i zaplacilismy tylko 65zł
za wizyte.
Ale super, ze taki rabat Wam dala! mila babka!!

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

I kolejny odcinek "Plotkary" załączę już sezon 4ty oglądam hihihi
gdzie gdzie? ogladalam tylko 3ci sezon plotkary ale sie zakochalam!!! wiec gdzie 4sezon mozna dorwac??

A ja bylam na zakupach z Tztem.
Kupilam herbatke z lisci malin. Zaczne pic za 2,5tyg. W ogole wchodze do herbaciarni, a facet sprzedawca pyta czego szukam, powiedzialam tylko herbatka z...
a on nie czekajac co powiem polozyl na ladzie herbate z lisci malin
powiedzial, ze ostatnio schodzi jak cieple buleczki bo mnostwo "takich jak ja w wiadomym celu ja kupuje"

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
Dołączyłam bo bede mamą chłopca mniej więcej w okolicach 11.12 wiedzę mam sporą choć teoretyczną bo studiowałam i w zasadzie skończyłam położnictwo na AM ale nie pracuje w zawodzie pracuje w szkole jako pedagog a szpitale warszawskie głównie ginekologiczne znam z wielogodzinnych praktyk szpitalnych a ze jestem za zwolnieniu od kilku dni więc co jakiś czas się wtrącam do rozmowy
aaaa to jakos przegapilam Twoje wczesniej sze posty.
Zdradzisz gdzie zamierzasz rodzic??
moze wiesz cos ciekawego o szpitalu na Solcu?
przepraszam, ze tak wypytuje ale skoro zwiedzilas troche szpitali to grzech nie zapytac
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:55   #3202
karolinka_12
Raczkowanie

Goldika: no cóż ja preferuje te trochę mniejsze szpitale i raczej położniczo - ginekologiczne niż ogólne. Prześle Ci te same info co Dygotce8 na prv bo większość dziewczyn z poza Warszawy.

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:04   #3203
basiula19
Zadomowienie

a ja wkońcu posprzątałam ślicznie wszystko później zakupy z mężusiem właśnie wyjełam szarlotke z piekarnika i umieram wszystko mnie boli ide lulu miałam obejrzeć " Na dobre i na złe" ale nie dam rady dobrze, że w niedziele powtórka hehhe

Miłej nocki mamcie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:05   #3204
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika: no cóż ja preferuje te trochę mniejsze szpitale i raczej położniczo - ginekologiczne niż ogólne. Prześle Ci te same info co Dygotce8 na prv bo większość dziewczyn z poza Warszawy.
ok bede wdzieczna

w ogole dzieki dziewczyny za pomoc z TYM moim problemem. Oczywiscie zapomnialam kupic Provag jutro go kupie albo to cos na C...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:14   #3205
oolong
Zakorzenienie

Moje obydwa niedźwiedzie przysnęły, w tym jeden chrapie na kanapie

Za mną pracowite dni, parę dni byłam sama w synkiem i mnie wykończył swoją energią. Wczoraj złożyliśmy łóżeczko, a dziś przyszło zamówienie z apteki internetowej i chyba już wszystko mam

No może jeszcze spirytus z monopolowego do pępuszka i Bella Perfecta Maxi na drugi etap połogu, bo podkładów typu Bella Mamma i Absorbgyn mam chyba z 8 opakowań. Niestety tyle mi zeszło Nie wiem, czy i teraz po porodzie dojedzie mama, bo była wielką pomocą, niby tylko tydzień, bo tyle wzięła urlopu z pracy, ale robiła wielkie zakupy właśnie higieniczno/chemiczne w Tesco, chodziła po okolicy po "spożywczaki" i różne pierdółki typu noże do domu, jakies miski itd (wszystko co uznała jako brakujące w domu ). Odpadało mi robienie jedzenia, właściwie mogłam zająć się małym, odpoczywać i goić się. Mimo że oczywiście "obcy" człowiek w domu na dłuższa metę denerwuje, a szczególnie moja mama potrafi, bo lubi jak wszystko jest po jej myśli, a ja odruchowo się temu sprzeciwiam, to powiem, że albo ja byłam zbyt wycieńczona, by się z nią droczyć, albo ona się powstrzymywała od radykalnych zaleceń i ten czas był zbawienny.
Także jak macie możliwość takiej choćby krótkiej pomocy, to korzystajcie dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Mam straszne obawy jak to będzie, jak ona zareaguje. Moje wątkowe koleżanki mówiły, że u nich był i jest sajgon Jedna nie może dziecka na macie ani nigdzie położyć bo brat chce ją bić i po niej skakać a druga non stop płacze jak ta bierze małego na ręce
tez się zastanawiam, ogólnie synek jest pozytywnie nastawiony do dzieci, ale z racji swojego wieku nie ma wyczucia, np łapie i drapie pazurkami, bo nie umie delikatnie pogłaskać, wieczorami potrafi się przewracać ze zmęczenia - boje się, jak będzie z maleństwem na podłodze, chyba będzie musiało sporo w łóżeczku polegiwać, dopóki synek się nie wyrobi

Cytat:
Nie wiem czy dobrze wczoraj z wrażenia doczytałam - nie trzeba się depilować pod koniec ciąży??? brrrrrr, jakoś wolę to robić, boję się potem jakiejś Helgi z brzytwą w szpitalu między moimi nogami
ja się wydepilowałam w miejscach strategicznych - krocze w miejscu potencjalnego pęknięcia i cięcia (czyli i na bok od wejścia do pochwy i do tyłu) oraz ze względów estetycznych trochę w pachwinach- w momencie gdy dostała pierwszych skurczy i wydawało mi się, że czas do szpitala. Nie było bardzo trudno - przewiesiłam jedną nogę nad wanną jak do podmywania i samo poszło, dostęp był dobry i bardzo się nie zmęczyłam.

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie pieluszki kupujecie? pampersy, bella happy, huggis, dada??
ja kupiłam Pampersy, mam spory zapas - 3 paczki 1 i chyba z 5 paczek 2
mam nadzieję, że uczulenia nie będzie, a chłonność i szczelność miały najlepszą

Cytat:
Wiecie co mnie marti???spacery bo ja z tych co do zycia potrzebuja powietrza i ludzi, a Oliwia cala droge pewnie isc chciala nie bedzie , za malutka jeszcze i tak sie zastanawiam ......
ja dlatego kupiłam podwójny wózek, posłuży pewnie tylko do wiosny/wczesnego lata, ale mój jest chyba z miesiące młodszy od Oliwki, więc tym bardziej nie nadaje się na długie spacery na nogach
z drugiej strony od koleżanki, która ma 1 synka starszego od mojego o chyba z pół roku, a drugiego chyba kolejne 2 lata, słyszałam, że do tej pory używa tego podwójnego wózka

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
ach
jeszcze zapomniałam się zapytać?
czym takiego noworodka się przykrywa? - czy na początku wystarczy śpiworek?
i od kiedy kołderka i jaka?
bo chciałam kupić kołderkę w ikei, ale na stronie jest napisane, że zalecana od 1 r.ż.
i ile sztuk pościeli kupujecie?
noworodka trzymałam w rożku, ułożonego na boko-plecach, podpartego z tylu np zwiniętym kocykiem
potem przeszliśmy na śpiworki, w których do tej pory (16mies) śpi
na każdy rozmiar mam min. 2 śpiworki
do łóżeczka nowego kupiłam też 4 prześcieradła na gumce - bo synek ma 140x70, a teraz kupiłam 120x60 ze względu na brak miejsca. Tych prześcieradeł jest za dużo, ale trafiłam na kuszącą promocje w Tesco (dwupak za cenę 12zl) i nie mogłam się oprzeć.

Osobiście wolę mieć więcej rzeczy, a rzadziej robić pranie.

Kołderka w Ikei jest od 1rż, oni na mniejszy wiek mają właśnie śpiworki. Zastanawiam się na jej kupnem, ale dla starszego synka i pewnie kupię, bo przed porodem musimy podjechać tam jeszcze po regał i półki do niego, by wszystkie graty dziecięce weszły.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:15   #3206
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
ja jestem z wawy więc też możesz mi przesłać

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:22   #3207
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

olong ja juz wczesniej pisalam, na poczatku zastanawialam sie nad podwojnym ale musialabym czekac na michala az wroci z pracy mija sie to z celem bo nieraz jest o 19 i dzieciaki w domu kisic bez sensu.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:24   #3208
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
olong ja juz wczesniej pisalam, na poczatku zastanawialam sie nad podwojnym ale musialabym czekac na michala az wroci z pracy mija sie to z celem bo nieraz jest o 19 i dzieciaki w domu kisic bez sensu.
ano tak, bo Ty masz schody bez windy, prawda?

a nie ma mozliwości podpięcia gdzieś na parterze przy kaloryferze? moja siostra tak podpina spacerówkę, a do niej jeszcze sąsiadka się podpina, każda z nich ma obydwa klucze i raz jedna do kaloryfera, a druga do pierwszej, a raz odwrotnie

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-09-30 o 20:26
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:34   #3209
ggoraa
Zadomowienie

No dobra, potrzebuje pomocy- cos mnie boli szyjka macicy (chyba), czuje sie jakbym siedziala na kolku- z lewej strony szczegolnie, jak chodze to czuje taki nacisk i ciagniecie w dol, a jednoczesnie jkaby mnie kto nozem traktowal miedzy nogami. Myslicie , ze to wiazadla? Nie chce panikowac bez powodu, wzielam nospe i apap prze chwila ( nie wiem czy madrze? ). Wykapie malego i sie klade, bo moze za duzo siedzenia dzis bylo?
Stary 2011-09-30, 20:37   #3210
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

olong wlasnie nie ma, wynajmujemy mieszkanie w starym bloku, stare budownictwo tylko odnowione, ale klatki sa dosc waskie i male , windy brak takze ogolnie jesli o to chodzi to lipa, dobrze z tym ze w miejscu fajnym , sklepy bliziutko, wszystko bliziutko a przedszkole obok bloku zaraz.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości